Yuliya Timoşenko Kimdir?

Yuliya Timoşenko Kimdir?

Yuliya Timoşenko Kimdir?

Yuliya Timoşenko Nereli

Yuliya Timoşenko Kaç Yaşında? Yuliya Timoşenko Boyu Kaç Yuliya Timoşenko Kaç Kilo Yuliya Timoşenko Doğum Tarihi Yuliya Timoşenko Ne Demektir? Yuliya Timoşenko Anlamı Nedir?
Yuliya Timoşenko Kimdir? , Yuliya Timoşenko Nereli , Yuliya Timoşenko Kaç Yaşında? , Yuliya Timoşenko Boyu Kaç , Yuliya Timoşenko Kaç Kilo , Yuliya Timoşenko Doğum Tarihi , Yuliya Timoşenko Ne Demektir? , Yuliya Timoşenko Anlamı Nedir?
Kim Kimdir? Biyografiler

Biyografi Paralel Yaşamlar'ın 1727 tarihli üçüncü edisyonu Kim Kimdir? Biyografi Biyografi ya da yaşam öyküsü, bir kişinin yaşamını ayrıntılı bir biçimde açıklayan bir edebiyat türüdür. Kişi kendi hayatını anlatıyorsa buna otobiyografi, şairlerin yaşam hikayesi anlatılıyorsa da buna tezkire denir. Biyografiler eğitim, iş, ilişkiler ve ölüm gibi temel olaylardan daha fazlasını içerir. Bir biyografi, bir konunun yaşam öyküsünü sunar, deneyimle ilgili samimi ayrıntılar da dahil olmak üzere yaşamlarının çeşitli yönlerini vurgular ve öznenin kişiliğinin bir analizini içerir.

Kim Kimdir? Biyografi

Biyografik eserler genellikle kurgusal değildir, ancak kurgu bir kişinin hayatını betimlemek için de kullanılabilir. Kim Kimdir? Biyografi Biyografik kapsamın derinlemesine bir biçimine eski yazı denir. Edebiyattan filme kadar çeşitli mecralarda yapılan çalışmalar biyografi olarak bilinen edebiyat türünü oluşturur.

Yuliya Timoşenko
Yuliya Timoşenko Kelimesinin Anlamı Nedir? Yuliya Timoşenko Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Yuliya Timoşenko Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı
Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:
Yuliya Timoşenko - Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek Yuliya Timoşenko - Oranlamak Yuliya Timoşenko - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı
Yuliya Timoşenko - Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.
Yuliya Timoşenko - Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Yuliya Timoşenko - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler
 - dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek
 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Yuliya Timoşenko
Yuliya Timoşenko Nedir? Yuliya Timoşenko Ne demek? , Yuliya Timoşenko Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Yuliya Timoşenko
Yuliya Timoşenko Kelimesinin Anlamı? Yuliya Timoşenko Ne Demek? Yuliya Timoşenko Ne Demektir? ,Yuliya Timoşenko Analizi?
Yuliya Timoşenko
Yuliya Timoşenko Anlamı Nedir? Yuliya Timoşenko Ne Demektir?, Yuliya Timoşenko Açıklaması Nedir? , Yuliya Timoşenko Cevabı Nedir? , Yuliya Timoşenko Kelimesinin Anlamı?

Yuliya Timoşenko Kimdir?

Yuliya Timoşenko

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Yuliya Volodimirivna Timoşenko
Юлія Володимирівна Тимошенко
Ukrayna Başbakanı
Görev süresi
18 Aralık 2007 - 3 Mart 2010
Başkan Viktor Yuşçenko
Viktor Yanukoviç
Yerine geldiği Viktor Yanukoviç
Yerine gelen Aleksandr Turçinov (Geçici)
Görev süresi
24 Ocak 2005 - 8 Eylül 2005
Geçici 24 Ocak 2005 – 4 Şubat 2005
Başkan Viktor Yuşçenko
Yerine geldiği Mikola Azarov (Geçici)
Yerine gelen Yuri Yehanurov
Yakıt ve Enerji Bakanı
Görev süresi
30 Aralık 1999 - 19 Ocak 2001
Başbakan Viktor Yuşçenko
Yerine geldiği Aleksey Şeberstov
Yerine gelen Viktor Yuşçenko
Kişisel bilgiler
Doğum Yuliya Volodimirivna Hrihyan
27 Kasım 1960 (63 yaşında)
Dnipro, Ukrayna SSC, Sovyetler Birliği
Partisi Hromada (1997-1999)
Tüm Ukraynalılar Birliği "Anavatan" (1999-)
Evlilik(ler) Aleksandr Timoşenko (1979-)
Çocuk(lar) Yevhenia
Bitirdiği okul Ukrayna Ulusal Maden Üniversitesi
Dnipro Ulusal Üniversitesi
Kiev Ulusal Ekonomi Üniversitesi
Dini Ukrayna Ortodoks

Yuliya Volodimirivna Timoşenko[1] (d. 27 Kasım 1960[2]), Ukraynalı siyasetçi ve eski Ukrayna başbakanıdır. Timoşenko, Turuncu Devrim'in eşbaşkanlığını yaptı ve 24 Ocak'tan 8 Eylül 2005'e kadar ilk dönem başbakanlığını yapmış, 18 Aralık 2007'de yeniden başbakan olmuştur. Ukrayna Başbakanı olarak atanan ilk kadın oldu. Tüm Ukrayna Anavatan Birliği Partisi ve Yuliya Timoşenko Seçmen Bölgesi'nin (Ukraynaca: Блок Юлії Тимошенко, БЮТ) genel başkanıdır.

Timoşenko, 2005 yılında Forbes dergisinin dünyanın en güçlü kadınları listesinde üçüncü oldu.

Timoşenko, Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne entegrasyonuna çaba göstermekte ve Ukrayna'nın Avrasya Gümrük Birliği'ne üyeliğine şiddetle karşı çıkmaktadır. Yulya Timoşenko Ukrayna'nın NATO'ya üyeliğine desteklemektedir.[3]

Timoşenko, 2010 Ukrayna cumhurbaşkanlığı ikinci turunu kazanan Viktor Yanukoviç'e 3,5 puan kaybederek ikinci oldu. 2014 Ukrayna devriminin son günlerinde, üç yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakıldı. 2014 Ukrayna cumhurbaşkanlığı seçimlerini bu kez Petro Poroshenko karşısında yine ikinci oldu. Birkaç yıl sandıklarda ağır bir favori olduktan sonra, 2019 Ukrayna cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyların %13,40'ını alarak ilk turunda üçüncü sırayı alarak ikinci tura kalamadı.[4]

2019'da Parlamento'ya seçilerek partisini muhalefete taşıdı.[5]

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti'nin Dnipro kentinde Vladimir Abramoviç Grigyan ve Ludmila Nikolayevna Telegina'ın kızı olarak doğdu. Önceden korsan CD satışıyla ticarete adım atıp gaz endüstrisinde başarılı olan bir iş insanı olması onu Ukrayna'nın en zenginlerinden biri yaptı. Oleksandr Timoşenko ile evlidir. Yevhenia adlı 1980 doğumlu bir kızları vardır. Yevhenia bir İngiliz üniversitesinden mezun olmuştur. Şu anda rock müzisyeni olan, çocukluğunun çoğunu İspanya'da geçirmiş ama Yorkshire, İngiltere'de doğmuş kocası Sean Carr ile Ukrayna'da oturmaktadır.[6] Saçına yaptığı bant tarzı örgüsüyle de bilinir.

Ukrayna'nın ilk kadın başbakanı olmadan önce, Timoşenko Turuncu Devrimi'nin önemli liderlerindendi. Bu dönemde Batılı medya mensupları ona "Devrimin Jan Dark'ı" lakabını takmıştır.[7] 26 Aralık 2001'de Güç aramıyorum. Sadece ülkemi yeniden canlandıracak politikayı sunuyorum demiştir. 28 Temmuz 2005'te Forbes dergisi Timoşenko'yu Condoleezza Rice ve Wu Yi'den sonra dünyanın en güçlü 3. kadını seçmiştir.[8]

18 Aralık 2007 günü Ukrayna Parlamentosu'nda (Verhovna Rada) Yuliya Timoşenko'nun başbakanlık güven oylamasında 226 vekil oyu alınarak yeterli sayıya ulaşıldı ve Timoşenko yeniden başbakan seçildi.

2010 Ocak ayında ilk turu yapılan seçimlerde Bayan Timoşenko oyların %25'ini alarak ikinci oldu ve 2. tur seçimlere hak kazandı. 7 Şubat 2010 tarihinde yapılan seçimlerde %45 oy ile Yanukoviç karşısında seçimi kaybeden Timoşenko,seçim sonuçlarını kabullenmeyerek mahkemeye taşıdı ancak daha sonra bu kararından vazgeçti. 1 Mart 2010 tarihinde hükûmetine güven oyu talep eden Timoşenko'nun 2. kabinesi 3 Mart'ta yapılan güven oylamasında 450 vekilin 243'ünün oyu ile düşürüldü. Bunun üzerine aynı gün Timoşenko başbakanlıktan çekilerek yenisi gelene kadar görevde kalmayı reddetti.[9]

Yargılanması[değiştir | kaynağı değiştir]

Yuliya Timoşenko, 2010.

Yulia Timoşenko 5 Ağustos 2011 tarihinde tutuklandı. Timoşenko Ocak 2009'da Rusya'dan 10 yıl süreyle doğalgaz alınması anlaşmasını yasalara uygun olmayan bir şekilde onaylayarak görevini kötüye kullanma suçlamasıyla yargılandı. Eski başbakanın tutuklu yargılanmasını talep eden savcılık makamı Timoşenko'nun davayı ciddiye almayıp, hâkimle alay ettiği ve mahkeme salonundayken Twitter hesabından mesajlar gönderdiğini ifade etti. Ukrayna'da Demir Leydi olarak bilinen Timoşenko, 2001 yılında da dolandırıcılık suçlamasıyla bir süre hapis yatmıştı.

11 Ekim 2011 tarihinde Mahkeme Timoşenko'nun başbakanlık yaptığı dönemde görevini kötüye kullandığına ve Ukrayna enerji şirketi Naftogaz'ın Rusya ile yaptığı anlaşma çerçevesinde Ukrayna'yı 188 milyon dolar zarara uğrattığına karar verdi ve Timoşenko'yu 7 yıl hapse ayrıca bu zararı son kuruşuna dek tazmin etmeye mahkûm etti.

Ukrayna güvenlik servisi, Temmuz 2011'de 1990'ların ortalarında Timoşenko tarafından yönetilen bir firmanın Ukrayna Birleşik Enerji Sistemleri tarafından zimmete para geçirerek 405 milyon dolarlık bir cezai soruşturması açmıştır.

Timoşenko, serbest bırakılması için başvurduğu Yüksek İhtisas Mahkemesi’nden de eli boş döndü.

Timoşenko’nun avukatının temyiz talebi üzerine başvurduğu Yüksek İhtisas Mahkemesi hâkimleri, daha önce Kiev Peçersk Bölge Mahkemesi ve Kiev Temyiz Mahkemesi'nin verdiği kararda değişiklik yapılmaması yönünde karar verdi.

29 Ağustos 2012'de gerekçeli kararını açıklayan yüksek mahkeme doğal gaz dosyasında Timoşenko’ya hakkında verilen 7 yıl hapis cezasının işlenen suçun karşılığı olduğu açıkladı cezasını onayladı.

Yulya Timoşenko, 18 Ocak 2013 tarihinde, başsavcısı Viktor Pshonka'nın cinayet suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştır. Savcı, Timoşenko'yu 1996 yılında rakip bir iş insanının öldürülmesi emriyle itham etti. Savcı Pshonka, Timoşenko’nun suçlu bulunması durumunda hayat boyu hapis cezası alabileceğini belirtti.

22 Şubat 2014 tarihinde serbest bırakıldı.[10]

Euromaidan devriminden sonra, Ukrayna Yüksek Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi davayı kapattı ve "suç işlemediği" kararına verildi.[11][12][13]

21 Mayıs 2016'da Timoşenko, AB'nin Ukrayna'ya vizesiz bir rejim sağlamasını umduğunu ifade etti. Timoşenko, Ukrayna devletinin tüm Avrupa'da dünyayı korumak için orada olduğunu ve Rus saldırganlığıyla savaşmaya devam ettiğini vurguladı.

Özel hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Timoşenko ve kocası Kiev'de bir ev kiralamış ve Dnipro'da bir daire sahibidir. Dnipro'daki evler yakınlarına aittir. Timoşenko hiç kullanmadığını ve Koncha-Zaspa'da devlete ait kulübelerde yaşayan Ukrayna'nın tüm eski Başkanları ve birçok üst düzey yetkilisinin aksine asla devlete ait bir yazlık evi kullanmayacağını veya taşınmayacağını açıkladı. Ukrayna medyasına göre Timoşenko, Koncha-Zaspa'da "bir arkadaştan kiralanmış" bir mülkte yaşıyor. Mart 2014'te Timoşenko evinin kapısını halk aktivistlerine açtı ve onlara rehberlik etti.

Timoşenko, hapsedilmeden önceki boş zamanlarında egzersiz yapmak için bir koşu bandında koştu ve Andrea Bocelli, Sarah Brightman, Anna Netrebko ve Alessandro Safina'nın müziklerini dinledi. Ukrayinska Pravda ve Лівий берег en sevdiği haber kaynaklarıdır. Timoşenko, 2011 Tunus Devrimi ve Mısır Devrimi'ni "sevinç ve hayranlıkla" izlediğini belirtti.

23 Ağustos 2020'de, COVID-19 testi pozitif çıktı ve ciddi bir durumda hastaneye kaldırıldı, sözcülerinden biri "durumunun ciddi olarak değerlendirildiğini, vücut sıcaklığının 39 dereceye kadar olduğunu" söyledi. 25 Ağustos'ta sağlığı kötüleşen ve nakilden sonra yoğun bakım ünitesine götürüldüğünü söyleyen bir sözcü, "ciddi durumda" kaldığını da ekledi. 2 Eylül'de Timoşenko, Facebook hesabı aracılığıyla "Nihayet bugün, kriz durumum geride kaldı. Ve iyileşme hala uzak bir olasılık olsa da, şimdi normal yaşama adım adım geri dönme fırsatı var," sözlerine "ekledi" Neredeyse iki hafta süren ciddi bir hastalık, gerçeklik algısını değiştiriyor".

11 Eylül'de Timoşenko'nun basın sekreteri Maryna Soroka, Timoşenko'nun COVID-19 için negatif test yaptığını duyurdu.[14]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Tımoşenko'nun adı Ukraynacadan Latin harflerine Yuliya, Yulia, Iulia, veya Julia olarak çevrilebilmektedir.
  2. ^ Portrait de I. Tymochenko 23 Aralık 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. dans le Courrier international, 9 Aralık 2004 (trad. du Moskovski Komsomolets).
  3. ^ "Tymoshenko announces start of preparations for NATO accession referendum". ITAR-TASS. 30 Ağustos 2014. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ağustos 2014. 
  4. ^ "Ukraine election: Comedian leads presidential contest". 1 Nisan 2019. 31 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ "Фракция Тимошенко перешла в оппозицию". pravda.com.ua. 13 Kasım 2019. 13 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  6. ^ A Word with ... Sean Carr 11 Aralık 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. , Kyiv Post 5 Ekim 2007
  7. ^ The queen of Ukraine's image machine 2 Nisan 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. , BBC News 4 Ekim 2007
  8. ^ « En Güçlü 100 Kadın » 8 Eylül 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. , Forbes, 25 Temmuz 2005
  9. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Ocak 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2018. 
  10. ^ "Arşivlenmiş kopya". 13 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2013. 
  11. ^ "Ukrainian Supreme Court closes Tymoshenko's 'gas case'". ITAR-TASS. 14 Nisan 2014. 5 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2014. 
  12. ^ "Ukraine: Court "discontinues" examination of Tymoshenko human rights complaint". humanrightseurope.org. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  13. ^ "ECHR:Tymoshenko suit over Ukraine treatment settled". dw.com. 22 Ocak 2015. 20 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Kasım 2015. 
  14. ^ "Tymoshenko recovers from coronavirus – press secretary". Ukrainian Independent Information Agency. 11 Eylül 2020. 11 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi görevi
Önce gelen:
Viktor Yanukoviç
Ukrayna Başbakanı
2007–2010
Sonra gelen:
Aleksandr Turçinov
Önce gelen:
Mikola Azarov
Ukrayna Başbakanı
2005
Sonra gelen:
Yuri Yehanurov


Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Yuliya Timoşenko Kimdir? Kimdir?:Yuliya Timoşenko Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Yuliya Timoşenko Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Yuliya Timoşenko Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Yuliya Timoşenko Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Yuliya Timoşenko Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Yuliya Timoşenko Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Yuliya Timoşenko Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Yuliya Timoşenko Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Yuliya Timoşenko Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Yuliya Timoşenko Kimdir? Kaç Yaşında?:Yuliya Timoşenko Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Yuliya Timoşenko Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Yuliya Timoşenko Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Yuliya Timoşenko Kimdir? Nereli?:Yuliya Timoşenko Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Yuliya Timoşenko Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Yuliya Timoşenko Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Yuliya Timoşenko Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Optokuplör, İlk dönem Flaman resmi, Ben Arus (il), Tarak sıralaması, Ovaro, Ragıp Üner, Darıca Tren İstasyonu, Sony Ericsson, Christian Cage, Ön Bulgarca, Ateistik satanizm, Sebine Babayeva, Tevfik Yakuplu, XII. Clemens, Tony Gervaise, Tie uuteen päivään, À chaque pas, Macerata ili, 243 Ida, Cattolica, Alain Resnais, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, Wubana, Nükleer silah, Salvia tuerckheimii, 2015 Fransa Bisiklet Turu, Cláudio Ibrahim Vaz Leal, Sony Xperia M, Sakarya Nehri, Adalet ve Kalkınma için, Xperia, Cibran Halil Cibran, Vysočina ili, 1953 Cannes Film Festivali, Ağır tank, Claudie Blakley, Vize Sancağı, Barry Sadler, 2006 Bulgaristan cumhurbaşkanlığı seçimi, Aşırı kullanma, Light novel, Aglaja, Hypsopsetta, Keffiyeh, Karl Hein, Bulvar gazetesi, Evgeni Plushenko, Erol Evgin, Yukarıçiftlik, Aralık, Erol Parlak, Paramanyetizma, Atlantik Fatihi, İsrail Silahlı Kuvvetleri, Super Smash Bros. for Nintendo 3DS ve Wii U, Elleore Krallığı, Luvi hiyeroglifleri, Judith Butler, Dört Kardeş, Municipium, Çanakkalede 1934 Türkiye yerel seçimleri, Adî bin Musafir, Kazakistan Başbakanı, Giresun florası, Alter Ego, West Japan Railway Company, Google Lens, Biyomimetik, Ernest Rutherford, Arterioskleroz, Ayhan Işık, Vakıflar Bankası, Papirüs 41, Centro Federal de Educação Tecnológica Celso Suckow da Fonseca, Kuch Kuch Hota Hai, Stuart Baxter, Dymock, São Jorge dos Ilhéus, Oedistoma, Sırakuza, Sirakuza, Siraküza, Taşova, Andorra bayrağı, Dron, Hafþór Júlíus Björnsson, Doymuş yağ, Kraniyal sinirler tablosu, Konyada 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, Erzurumlu İbrahim Hakkı, Fredy Guarín, Peter Billingsley, Hakan, Hermanos, Stalin Müzesi, Saul Perlmutter, Sahurca, Macaristan tarihi, Filip Đuričić, Doğu dünyası, Oleg Paşinin,
Yukarı Volta bayrağı Anlamı Nedir, Yukarı Volta bayrağı Nasıl Oluştu, Yukarı Volta bayrağı Tarihi, Yukarı Volta bayrağı Renkleri, Yukarı Volta bayrağı Tasarımı, Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?,