Biyomimetik nedir?, Biyomimetik anlamı nedir?, Biyomimetik ne demektir?

Biyomimetik Nedir?

Biyomimetik Nedir?, Biyomimetik Nerededir?, Biyomimetik Hakkında Bilgi?, Biyomimetik Analizi? Biyomimetik ilgili Biyomimetik ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Biyomimetik ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Biyomimetik Ne Anlama Gelir Biyomimetik Anlamı Biyomimetik Nedir Biyomimetik Ne Anlam Taşır Biyomimetik Neye İşarettir Biyomimetik Tabiri Biyomimetik Yorumu 

Biyomimetik Kelimesi

Lütfen Biyomimetik Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Biyomimetik İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Biyomimetik Kelimesinin Anlamı? Biyomimetik Ne Demek? ,Biyomimetik Ne Demektir? Biyomimetik Ne Demektir? Biyomimetik Analizi? , Biyomimetik Anlamı Nedir?,Biyomimetik Ne Demektir? , Biyomimetik Açıklaması Nedir? ,Biyomimetik Cevabı Nedir?,Biyomimetik Kelimesinin Anlamı?,Biyomimetik Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Biyomimetik Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Biyomimetik Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Biyomimetik Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Biyomimetik Kelimesinin Anlamı Nedir? Biyomimetik Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Biyomimetik Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Biyomimetik Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Biyomimetik - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Biyomimetik

Biyomimetik Nedir? Biyomimetik Ne demek? , Biyomimetik Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Biyomimetik Kelimesinin Anlamı? Biyomimetik Ne Demek? Biyomimetik Ne Demektir? ,Biyomimetik Analizi? Biyomimetik Anlamı Nedir? Biyomimetik Ne Demektir?, Biyomimetik Açıklaması Nedir? , Biyomimetik Cevabı Nedir? , Biyomimetik Kelimesinin Anlamı?






Biyomimetik nedir?, Biyomimetik anlamı nedir?, Biyomimetik ne demektir?

Biyomimetik

Vikipedi, özgür ansiklopedi
bur
Bur meyvelerindeki minik kancalar ...
velcro bantı
... Velcro bantına ilham vermiştir.

Biyomimetik ya da Biyomimikri insanların karmaşık problemlerini çözmek için model, sistem ve doğa unsurlarının taklididir.[1] Biyonik ile yakından ilgili bir konudur.

Bios (hayat), mimesis (taklit)
Doğanın Taklidi
1940

Biyomimikri, hayatı taklit etme. Yunanca “bios” ve “mimesis” kelimelerinden oluşmuştur. Tasarım açısından daha kullanışlı, insan hayatını kolaylaştıran, zamandan tasarruf sağlayan ve sürdürülebilir ürünler oluşturabilmek için doğada var olan tasarımları örnek almayı ifade etmektedir. İnsanoğlu yeni tasarımlar oluşturmayı denerken farklı olanın gerçekten istenen verimi sağlayıp sağlayamayacağı konusunda tedirginlik duymaktadır. Bu deneme sürecinde vakit kaybı, maliyet kaybı, enerji kaybının olması olasıdır. Bunun yanı sıra doğa neyin çalıştığını, neyin uygun olduğunu ve neyin uzun ömürlü olduğunu öğrenmiştir.[2] Doğada her canlı, süreç ve sistem verimlidir ve bu, kaynakların; yani malzeme ve enerjinin en uygun şekilde kullanılmasıyla sağlanmaktadır. Aynı zamanda doğa bu verimliliği, canlıların yapıtaşlarından ekosistemlere kadar tüm ölçeklerde sürdürmektedir. Oldukça karmaşık bir sistem olan doğadaki başarılı stratejilerin etkilerinin tüm sisteme yayılmasını sağlayan ise bütünselliktir.[3] Böylesine büyük bir örnek içerisinde yaşıyorken insanoğlunun buradaki örnekleri taklit etmesi olası hale gelmiştir. Doğadan etkilenme sayesinde; bir kent kurgusundan bir bina tasarımına, bir robot yapımından, nefes almaya ya da bir sanat eseri ortaya koymaya kadar insan için ne gerekli ise doğa sayesinde doğru tasarım çözümlerine ulaşmak mümkündür. Oluşturulacak teknolojik ürünlerin tasarımsal anlamda yüksek verimi sağlaması ve evrensel değerlere sahip olması adına tasarımcıların biyomimikriden ve destekleyici bilim dallarından faydalanması gerekmektedir. Çevre ve verimlilik temelli inovatif çalışmalar ile daha kolay ve sürdürülebilir bir hayattan bahsetmek mümkündür. Birçok alan kapsamında destek alınması gereken biyomimikri, günümüzdeki kentleşme ve ekonomik gelişme gibi birçok farklı tasarım ve mimari sorununa kaliteli ve sürdürülebilir çözümler getirmektedir. Kentlerdeki mevcut sorunlara yenilikçi çözümler üretebilmek ve daha sürdürülebilir kentler tasarlayabilmek için biyomimikrinin potansiyeli göz önüne alınmaktadır. Aynı zamanda gelişmekte olan teknolojiden daha fazla verim alınabilmesi sağlayan, insanoğlunun işini daha kolay hale getiren, zamandan ve enerjiden tasarruf sağlayan, doğaya zarar vermeyen teknolojik ürünlerin geliştirilmesi gerekmektedir. Bu noktada da biyomimikriden faydalanılması gerekmektedir. Örneğin üretilen uçakların tasarımı, kuşların fiziki yapılarından esinlenilerek yapılmıştır. Kuşların hava direncine karşı havada kolayca ve hızlı bir şekilde ilerleyebilmesi gaga yapısının yüzey alanının oldukça dar olmasıyla bağlantılıdır. Üretilen uçakların baş kısmı da tıpkı kuşların gagaları gibi tasarlanmıştır. Geniş yüzey alanı, hava direnci dolayısıyla hızı olumsuz etkileyecektir.

Biyomimikri Tarihçesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Biyomimikrinin bir bilim dalı olarak tanınmasının temelini ilk olarak George de Mestral 1940 yılında İsviçre’de atmıştır. Dulavrat otu ile cırt cırt üretimi tarihte bir başlangıç olan biyomimikri örneklerindendir. Terim olarak ilk defa 1997 yılında Janine Benyus tarafından Biomimicry: Innovation Inspired by Nature adlı kitabında kullanılmıştır.

Biyomimikri Örnekleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Hızlı trenler ve yalı çapkını[değiştir | kaynağı değiştir]

Hızlı trenler ilk üretildiğinde sonik patlama veya tünel patlaması adı verilen bir ses sorunu oluşturmaktaydı. Trenlerin tünel giriş ve çıkışlarında yarattıkları basınç farklılığı nedeniyle ortaya çıkan bu rahatsız edici gürültü, hızlı trenlerin şehir içlerinde kullanılmasının önüne geçiyordu. 1994 yılında Er. Eiji Nakatsu yalı çapkını kuşlarını izleyerek bir çözüm geliştirdi. Yalı çapkını kuşlarının gagalarını suya sokup çıkartırken hiçbir ses çıkarmadıkları gözlemledi. Buradan hareketle hızlı trenlerin baş kısmını tıpkı yalı çapkını kuşlarının gagaları gibi tasarladı. Bu tasarım yalnızca ses sorununu ortadan kaldırmadı. Aynı zamanda %15 oranında daha hızlı hareket imkanı sağladı.

Yüzme paletleri ve ördekler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ördeklerin ayaklarında yer alan parmak arası perdeli yapı, suyun parmak aralarından kayıp gitmesini önlemektedir. Bu durum ördeklerin suda daha rahat hareket etmesini sağlamaktadır. Buradan esinlenerek üretilen yüzme paletleri, suyun daha kolay bir şekilde itilmesini sağlayarak yüzücülerin hareketlerini kolaylaştırmaktadır.

Mayolar ve köpek balıkları[değiştir | kaynağı değiştir]

Köpekbalıklarının derilerinde bir çeşit diş yapısı bulunmaktadır. Bu diş yapısı, köpekbalıkları su altında hareket ediyorken düşük basınç bölgesi oluşturmakta ve suda girdaplar meydana getirmektedir. Girdaplar sayesinde köpekbalıkları güçlü bir şekilde ileriye doğru itilmekte ve suda hız kolayca hız kazanmaktadır. Profesyonel yüzme mayolarında da uygulanan bu yöntem, yüzücülerin çok daha az kas kuvveti kullanarak daha hızlı bir şekilde hareket etmesini sağlamaktadır.

Radar ve yarasa[değiştir | kaynağı değiştir]

Görme yetileri zayıf olan yarasalar, gece yönlerini bulmak için etraflarına titreşim yayarlar. Yarasaların yaydığı bu titreşimler etraftaki engellere çarparak geri dönmektedir. Bu geri dönmeler yarasaların yönlerini bulmalarını sağlar. Yarasaların bu özelliklerinden esinlenerek radarların çalışma sistemleri geliştirilmiştir.

Velcro bandı ve dulavrat otu[değiştir | kaynağı değiştir]

George de Mastral isimli İsviçreli bir elektrik mühendis 1941 yılında köpeğinin tüylerine yapışan dulavrat otlarını fark etti. Bu otların tüylü yüzeylere yapışabildiğini anladı. Otların yüzeylerini mikroskopta inceledi. Buradan hareketle günlük sıkça kullanılan cırt cırtları icat etti.[4][5] [6]

Kullanılan Alanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Mimari
  • Mühendislik
  • Elektronik
  • Şehircilik

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Vincent, Julian F. V. (22 Ağustos 2006). "Biomimetics: its practice and theory". Journal of the Royal Society Interface. 3 (9). ss. 471-482. doi:10.1098/rsif.2006.0127. PMC 1664643 $2. PMID 16849244. 5 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2015. 
  2. ^ "TASARIMDA DOĞA ETKİSİ BİYOMİMİKRİ". 9 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Kasım 2023. 
  3. ^ Zelal Öztoprak (11 Ağustos 2020). "Yaşamın İlkeleri ile Kenti Yeniden Düşünmek: Biyomimikri Temelli Bir Yaklaşım". 11 (Özel). Kent Araştırmaları Dergisi (Journal of Urban Studies). 10 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Kasım 2023. 
  4. ^ Söğüt; Sever (Aralık 2019). "Tasarımda Doğa Etkisi Biyomimikri". Uluslararası Sanat ve Estetik Dergisi. 2 (3). doi:10.29228/usved.23480. 
  5. ^ "Doğadan İlham Alan Tasarımlar: Biyomimikri Nedir?". garantibbva. 9 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Kasım 2023. 
  6. ^ "Biyomimikri Nedir? Gerçek Hayattan Biyomimikri Örnekleri". PlumeMag. 9 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Kasım 2023. 

Biyomimetik nedir?, Biyomimetik anlamı nedir?, Biyomimetik ne demektir? Nedir? :Biyomimetik nedir?, Biyomimetik anlamı nedir?, Biyomimetik ne demektir? ile ilgili Biyomimetik nedir?, Biyomimetik anlamı nedir?, Biyomimetik ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Biyomimetik nedir?, Biyomimetik anlamı nedir?, Biyomimetik ne demektir? Ne Demektir? Biyomimetik nedir?, Biyomimetik anlamı nedir?, Biyomimetik ne demektir? Açıklaması Nedir? Biyomimetik nedir?, Biyomimetik anlamı nedir?, Biyomimetik ne demektir? Cevabı Nedir? Biyomimetik nedir?, Biyomimetik anlamı nedir?, Biyomimetik ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Biyomimetik nedir?, Biyomimetik anlamı nedir?, Biyomimetik ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Biyomimetik nedir?, Biyomimetik anlamı nedir?, Biyomimetik ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Biyomimetik nedir?, Biyomimetik anlamı nedir?, Biyomimetik ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Biyomimetik nedir?, Biyomimetik anlamı nedir?, Biyomimetik ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Biyomimetik nedir?, Biyomimetik anlamı nedir?, Biyomimetik ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Biyomimetik nedir?, Biyomimetik anlamı nedir?, Biyomimetik ne demektir? Açıklaması? :Biyomimetik nedir?, Biyomimetik anlamı nedir?, Biyomimetik ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Biyomimetik nedir?, Biyomimetik anlamı nedir?, Biyomimetik ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Biyomimetik nedir?, Biyomimetik anlamı nedir?, Biyomimetik ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Biyomimetik nedir?, Biyomimetik anlamı nedir?, Biyomimetik ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Biyomimetik nedir?, Biyomimetik anlamı nedir?, Biyomimetik ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Biyomimetik nedir?, Biyomimetik anlamı nedir?, Biyomimetik ne demektir? Gerçek mi? :Biyomimetik nedir?, Biyomimetik anlamı nedir?, Biyomimetik ne demektir? ile ilgili Biyomimetik nedir?, Biyomimetik anlamı nedir?, Biyomimetik ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Biyomimetik nedir?, Biyomimetik anlamı nedir?, Biyomimetik ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Biyomimetik nedir?, Biyomimetik anlamı nedir?, Biyomimetik ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Biyomimetik nedir?, Biyomimetik anlamı nedir?, Biyomimetik ne demektir? Hakkında? :Biyomimetik nedir?, Biyomimetik anlamı nedir?, Biyomimetik ne demektir? ile ilgili Biyomimetik nedir?, Biyomimetik anlamı nedir?, Biyomimetik ne demektir? burada bulabilirsiniz. Biyomimetik nedir?, Biyomimetik anlamı nedir?, Biyomimetik ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Biyomimetik nedir?, Biyomimetik anlamı nedir?, Biyomimetik ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Biyomimetik nedir?, Biyomimetik anlamı nedir?, Biyomimetik ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Antarktik, HD 189733 b, NGC 1734, İzmir Özel Fatih Koleji, Erzincanın belediyeleri listesi, Google Checkout, St. Louis Blues, Almış Han, Tadeusz Iwiński, Kazakh TV, Çeşme Limanı, HTTPS, Castelluccio Inferiore, Michael Matthews (bisikletçi), Yeniyurt Kalesi, İzmirdeki müzeler listesi, Diyarbakır Kuşatması, Orenburg Devlet Pedagoji Üniversitesi, Avrupa Meteoroloji Uyduları İşletme Örgütü, Sadrazamköy, Yoshinori Ono, Stefan Dragutin, Luis Tejada, Saat camı, Babakale Kalesi, Keiju Karashima, Tracey Adams, Plutokrasi, Plütokrasi, Optokuplör, Cuiabá EC, Malekan şehristanı, Serseri Aşık, Mehmet Erdem (şarkıcı), ARM mimarisi, MIPS mimarisi, mips mimarisi, Aglaja, SD kart, Jasmila Zbanic, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Volker Schlöndorff, Tayfun Pektürk, Anastasia Myskina, Mougins, Bad Griesbach im Rottal, Çernobil Faciası, Finlandiya cumhurbaşkanları listesi, Nijerya, Srem İlçesi, N.E.R.D, Azerbaycan ana muhalefet partisi liderleri listesi, Miguel Ángel Fraga, Pickens, Cheiracanthium annulipes, Ecuadattus, Tehlike sinyali, Võro halkı, Diofantos, Phil Neal, João Batista, Marcus Antonius Coccius Sabellicus, Caserta (il), Zerend şehristanı, Nurlan Nigmatulin, Küçük Mehmet Sait Paşa, NGC 349, Pyrochroidae, Kazakistan Halk Partisi, Eğirdir Kalesi, Los Alamos Ulusal Laboratuvarı, Andaman ve Nicobar Adaları, Zoli Ádok, Giuseppe Pellizza da Volpedo, NGC 5646, Bishovia, Lakşman, Mońki, Hurgada, Turnagiller, Zardozi, Kırklarelide 1927 Türkiye genel seçimleri, Boluspor, Cayuga County, Kazakistan ekonomisi, Lumière and Company, Kanunsuz Sokak, San Giorgio Piacentino, Suna Kıraç, Lauren Tom, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Washington Temsilciliği, 1954 Çekoslovakya Birinci Ligi, NGC 1097, RIAS, 1950 Çekoslovakya Birinci Ligi, Steinfort, São João de Areias, Tohumlu bitkiler, 1925 Çekoslovakya Birinci Ligi, Psikoterapi,
Yukarı Volta bayrağı Anlamı Nedir, Yukarı Volta bayrağı Nasıl Oluştu, Yukarı Volta bayrağı Tarihi, Yukarı Volta bayrağı Renkleri, Yukarı Volta bayrağı Tasarımı, Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?,