Tahta İsminin Anlamı Nedir?

Tahta İsminin Anlamı Nedir?

Tahta İsminin Anlamı Nedir?

Tahta İsminin Anlamı Nedir?

Tahta İsminin Anlamı

Tahta İsminin İstatistikleri

İsminin Anlamı Nedir?

Binlerce ismin anlamını bulun. İsim kökeni, analizi, falı, istatistikleri gibi birçok bilgiye tek tık ile ulaşın. Eğlenceli etkinlikler ile birlikte sosyal madyada paylaşın. Nerden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Yukardaki canlı aramayı kullanın veya popüler isimlere göz atın.

 

İsim, özel-genel (cins), canlı-cansız, somut-soyut tüm varlık, kavram ve olayları karşılayan sözcüklerdir. Sıfat, zarf, zamir gibi kelime grupları isim soylu kelimeler olarak kabul edilir. Türkçede isimler genel olarak kabul edilen dört farklı şekilde sınıflandırılır:

Tahta İsmi Caiz Mi?

Tahta İsminin Resmi Tahta İsminin Numeraolojisi

Tahta İsminin Anlam Falı

Tahta İsminin Anlam Falı Tahta İsminin Kader Sayısı Ve Kişilik Özellikleri Tahta İsminin Analizi Tahta İsminin Anlam Yorumu

Tahta İsminin Numeraolojisi

Tahta İsmi Caiz Mi? Tahta İsmili Ünlüler Tahta İsminin Arapça Yazılışı Tahta İsminin Çince Yazılışı

Tahta İsminin Resmi

Tahta İsminin Japonca Yazılışı Tahta İsminin Hiyeroglif (Mısır) Yazılışı Tahta İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Tahta İsminin Anlamı

Tahta İsminin Anlamı, Tahta İsminin İstatistikleri

Tahta İsminin Resmi, Tahta İsminin Numeraolojisi, Tahta İsminin Anlam Falı, Tahta İsminin Kader Sayısı Ve Kişilik Özellikleri,

Tahta isminin sözlük anlamı

Tahta İsminin Analizi, Tahta İsminin Anlam Yorumu, Tahta İsmi Caiz Mi?, Tahta İsmili Ünlüler, Tahta İsminin Arapça Yazılışı,

Tahta İsminin Arapça Yazılışı

Tahta İsminin Çince Yazılışı, Tahta İsminin Japonca Yazılışı, Tahta İsminin Hiyeroglif (Mısır) Yazılışı, Tahta İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Tahta İsminin İstatistikleri

Tahta İsminin Anlamı Nedir?

Tahta

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Çeşidine göre değişen tahta yüzeyi

Tahta, ağaçların gövdelerini ve dallarını meydana getiren sert bir maddedir. İnşaat malzemesi, kâğıt ve yakıt yapımında ham madde olarak kullanılmaktadır. Ayrıca tahta yalıtkan bir maddedir. Tahtanın biraz ıslatılmış hâli ise iletken olur. Böylelikle elektrik çarpmaları gibi durumlarda kuru tahtadan yararlanılabilir.

Kimyasal özellikleri ve yapısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Tahta veya odun bünyesinde çok sayıda kimyasal bileşikler bulunduran heterojen bir karışımdır. Karışımlar saf madde değildirler. Çünkü karışımlar farklı cins moleküllerin bir araya gelerek oluşturduğu maddedir. Tahtanın element içeriklerine göre kimyasal analizi yapıldığında yaklaşık olarak %50 karbon, %42 oksijen, %6 hidrojen, %1 azot (nitrojen) ve %1 oranında diğer elementler (kalsiyum, potasyum, sodyum, magnezyum, demir ve manganez gibi) içerdiği görülür. Ayrıca çok düşük miktarlarda sülfür, klor, silikon ve fosfor içerir.

Odunun kimyasal yapısı, üç ana grupta incelenir. Bunlar:

  • Selüloz: Beyaz renkte güneş ışığı etkisi ile rengini değiştirmeyen, ağaca esneklik ve eğilme yeteneği veren maddedir. Ağaç içindeki oranı, kuru ağaç ağırlığının %50-60'ı kadardır. Kağıt üretiminin temel gerecidir. Kimyasal formülü C6H10O5 tir.
  • Lignin: Selüloz yapısının miselleri arasına yerleşmiş olan lignin maddesi selülozun aksine esneklik kabiliyeti olmayan gevrek bir maddedir ve ağaca sertliğini kazandırır. Lignin ağaçların otsu bitkilerden ayrılmasını sağlayan madde olup ağacın yapısındaki lignin miktarı %14-24 oranındadır.
  • Hemiselüloz: Kimyasal bileşikleri itibarıyla polisakkaritlerden olan hemiselülozlar hidrolize edildikleri zaman şekere dönüşürler. Ağaç içerisinde %15-25 oranında bulunurlar.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Kanada'nın New Brunswick eyaletinde 2011 yılında yapılan bir keşifte, en eski bitkilerin yaklaşık 395 ila 400 milyon yıl öncesinde büyümüş ahşap olduğunu keşfetti. Tahta, radyokarbon tarihleme yöntemi ile tarihlendirilebilir ve bazı türlerde dendrokronoloji ile ahşap bir nesne oluştuğunda çıkarımlar yapmak için tarihlenebilir. İnsanlar, binlerce yıldır tahta kullandılar. İnsanlar odunu başta katı yakıt ya da ev, âlet, silah, mobilya, ambalaj, müzikal enstrüman ve kağıt yapmak için bir inşa malzemesi olarak kullandılar. Ahşaptan yapılan yapılar on bin yıl geriye dönmüştür. Avrupa Neolitik ev gibi binalar öncelikle ahşaptan yapılmıştır. Son zamanlarda ahşap kullanımı, çelik ve bronz malzemelerin yapımına eklenmesiyle değiştirildi. Ağaç halka genişliklerinde ve izotopik zenginliklerde yıl-yıl değişimi o sırada hakim olan iklime ipucu verir.

Kullanım alanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Yakıt olarak kullanımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Tahta yüzyıllardan beri yakıt olarak kullanılmaktadır. Sert odunlar yumuşak odunlara tercih edilir çünkü sert odunlar yanarken daha az duman çıkarır ve daha uzun süre yanarlar. Günümüzde evlerdeki şömineler ve sobalar evi ısıtmanın yanında eve ambiyans kazandırmak amacıyla da eklenir.

Yapı malzemesi olarak kullanımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Tahta ayrıca yapı malzemesi olarak da önemli bir yere sahiptir. Ahşap ev ve mobilya yapımında ve denizcilikte insanlığın ilk zamanlarından beri kullanılmaktadır. 19. yüzyılın sonuna kadar deniz araçlarının neredeyse tamamı tahtadan yapılmıştır. Bugün de tekne yapımındaki önemini korumaktadır.



İsminin Anlamı Nedir? Kategorisinden Haberler


  • Tahta İsminin Anlamı Nedir? Nedir?:Tahta İsminin Anlamı Nedir? Nedir?
  • Tahta İsminin Anlamı Nedir? İsminin Anlamı:Tahta İsminin Anlamı Nedir? İsminin Anlamı
  • Tahta İsminin Anlamı Nedir? İsminin İstatistikleri:Tahta İsminin Anlamı Nedir? İsminin İstatistikleri
  • Tahta İsminin Anlamı Nedir? İsminin Analizi:Tahta İsminin Anlamı Nedir? İsminin Analizi

Peşte, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi, Yohei Toyoda, Bari Karol Wojtyła Havalimanı, Eurosam, 16. Ankara Uluslararası Film Festivali, Kız böcekleri, Corcovado, Çelebi, Karakoçan, Con Conrad, Tarih öncesi insan kronolojisi, Avustralya Açık karışık çiftler şampiyonları listesi, Halkalı galaksi, Masato Morishige, Beizhen, Julius van Zuylen van Nijevelt, Andrey Rıbakou, Fatma Sultan (I. Selimin kızı), Yeşil Yaban Arısı, Techne, Mast hücreleri, Citroën C6, Theo van Lynden van Sandenburg, Bruno Miguel Mendes Alves, DoReDoS, Max Theiler, Quaker Oats Company, Yaralı (albüm), Gösteri (protesto), Rzalar, NGC 840, Copenhagen, Sangin ilçesi, Ulukışlatolu, Aksaray, Theo Heemskerk, Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Batı Göktürk İmparatorluğu, Kristupas Šleiva, Dikyamaç Köyü ve Çevresi Yaşam Tarzı Müzesi, Pınarca, Siirt, systema naturaenin 10. baskısı, Lars Unnerstall, Hulusi Kentmen, In the Bedroom, Kimotsuki, Paul Arriola, Bolivya devlet başkanları listesi, Ümit İbrahim Kantarcılar, SuproLeague, Cootie Williams, I. Hakem, Radyo sunucusu, Yenikonak, Elazığ, Sonic the Hedgehog 2, C. Wright Mills, Slavca, Campaeini, Calloplesiops, Ali Paşa Hanı, Hacettepe Teknokent, Coombe Keynes, Konrad von Thüringen, Stratejik Ortaklık ve Karşılıklı Yardım Anlaşması, Pietà, Vanzago, Hohenems, Japon estetiği, Ali Öztürk (Burdur doğumlu futbolcu), Sulusaray, The Vegan Society, Charlotte Rampling, Kaechon, Güneşli, Tekman, NGC 163, Cook Adalarında İslam, Conversano, Conk Bayırı Muharebesi, Sire, İndie folk, Rhode Island, Yüzyıllık Yalnızlık, Landshut, Sevda Çiçeği (dizi), Epitel, Alarko, Norm, Victoria Peak, Ion Chicu, Quadriceps femoris, Afyonda 1927 Türkiye genel seçimleri, Tirmizi, Carex straminiformis, Continuum bölümleri listesi, NGC 2446, Konaklı, Çatalzeytin, İskorpit, Jar Jar Binks, Anno 2205, Serim (anlatı), Kuranda adı geçen peygamberler,
Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?,