Georges Theunis Kimdir?

Georges Theunis Kimdir?

Georges Theunis Kimdir?

Georges Theunis Nereli

Georges Theunis Kaç Yaşında? Georges Theunis Boyu Kaç

Georges Theunis Kaç Kilo Georges Theunis Doğum Tarihi

Georges Theunis Ne Demektir? Georges Theunis Anlamı Nedir?

Georges Theunis Kimdir? , Georges Theunis Nereli , Georges Theunis Kaç Yaşında? , Georges Theunis Boyu Kaç , Georges Theunis Kaç Kilo , Georges Theunis Doğum Tarihi , Georges Theunis Ne Demektir? , Georges Theunis Anlamı Nedir?

Georges Theunis Kimdir?

Georges Theunis

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Georges Theunis
Georges Theunis, 1921
Belçika başbakanı
Görev süresi
20 Kasım 1934 - 25 Mart 1935
Hükümdar III. Leopold
Yerine geldiği Charles de Broqueville
Yerine gelen Paul van Zeeland
Görev süresi
16 Aralık 1921 - 13 Mayıs 1925
Hükümdar I. Albert
Yerine geldiği Henri Carton de Wiart
Yerine gelen Aloys Van de Vyvere
Kişisel bilgiler
Doğum 28 Şubat 1873(1873-02-28)
Montegnée, Belçika
Ölüm 4 Ocak 1966 (92 yaşında)
Brüksel, Belçika
Partisi Katolik Parti

Georges Emile Léonard Theunis (28 Şubat 1873 – 4 Ocak 1966) 16 Aralık 1921'den 13 Mayıs 1925'e kadar ve yine 20 Kasım 1934'ten 25 Mart 1935'e kadar Belçika'nın 24. Başbakanıydı. 1941'den 1944'e kadar Belçika Ulusal Bankası'nın (NBB) başkanlığını yaptı.

Askeri eğitim aldı ve aynı zamanda bir mühendis olarak eğitildi. Georges Theunis kariyerine Empain grubunda başladı, burada bir yönetici ve daha sonra ACEC yönetim kurulu başkanıydı. I. Dünya Savaşı sırasında Londra'daki Belçika Savaş Karşılıkları Komisyonuna başkanlık etti. Savaştan sonra 1919 Paris Barış Konferansı'na katıldı ve Tazminat Komisyonu'na Belçika delegesi olarak görev yaptı. 1926'dan 1927'ye kadar Cenevre'deki Uluslararası Ekonomik Konferans'a başkanlık etti.

1926'da yeni kurulan Ulusal Bankası Regency konseyine Emile Francqui ile birlikte katıldı ve bakanlık görevleri süresince iki ara vermesi haricinde savaşa kadar üye kaldı. NBB'nin rehberi olarak hem Theunis hem de Francqui, 1926'dan beri büyük özel bankaların kazanmış olduğu gücü temsil ediyordu. II. Dünya Savaşı sırasında Amerika Birleşik Devletleri için özel bir elçilik yaptı. 1941'de Pierlot hükûmeti tarafından Belçika Ulusal Bankası'nın valiliğine atandı ve Genel Sekreter Plisnier tarafından atanan Albert Goffin yerine Londra'ya sürüldü. Savaştan sonra Belçika'ya döndükten sonra, NBB'nin valisi olarak istifa etti.

Siyasi görevi
Önce gelen
Henri Carton de Wiart
Belçika Başbakanı
1921–1925
Sonra gelen
Aloys Van de Vyvere
Önce gelen
Charles de Broqueville
Belçika Başbakanı
1934–1935
Sonra gelen
Paul van Zeeland
Hükûmet görevi
Önce gelen
Albert Goffin
Belçika Merkez Bankası başkanı
1941–1944
Sonra gelen
Maurice Frère

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]



Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Georges Theunis Kimdir? Kimdir?:Georges Theunis Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Georges Theunis Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Georges Theunis Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Georges Theunis Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Georges Theunis Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Georges Theunis Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Georges Theunis Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Georges Theunis Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Georges Theunis Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Georges Theunis Kimdir? Kaç Yaşında?:Georges Theunis Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Georges Theunis Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Georges Theunis Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Georges Theunis Kimdir? Nereli?:Georges Theunis Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Georges Theunis Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Georges Theunis Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Georges Theunis Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Jennifer Hudson, Douro Nehri, Via Militaris, Anadolu Jet, Douglas Harper, Ekvator Ginesi başbakanları listesi, Theridion pierre, Soner Canözer, Umut Salgınoğlu, Moti Giladi, Azerbaycan Kara Kuvvetleri komutanları listesi, Clémentine Célarié, Seçil Gür, Dosya boyutu, Pelopponnes Savaşlarının Tarihi, Genç tv, Castelsilano, Nola, Oksalik asit, Dosya barındırma hizmeti, En İyi Senaryo Saturn Ödülü, Folat, Dostluk Nişanı, Harp Esirleri, Ekili, Suruç, Joe Hisaişi, Nikkud, Meryem Bekmez, Dünyanın en uzun yapıları, La Colle, Monako, Gökkuzgunugiller, Dossãos, Fuat Umay, Ekrem İmamoğlu, Sevilla Denizcilik Müzesi, Galerella ochracea, Rubeus Hagrid, Tommy ve Tuppence, Dospat Nehri, Çiçekli, İspir, Giresunda 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, Robert Förster, Çataltepe, Derik, Afus, Dorukhan Engindeniz, Zaqistan, Suriyenin modern tarihi, Robert Curbeam, Gojko Kačar, Dorothea Tanning, Fikret Koçak, Atina Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı, Kemençeci Vasilaki, Palm Deyra, Dorostolon Kuşatması, Palm Cebel Ali, 9 Kasım, Gürcistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti, Eric Maskin, Sitges, Nelson Vivas, Celal Yardımcı, Jimmy Briand, Otocolobus manul, Beyblade, Kunda, İOS, Sıcağı Sıcağına bölümleri listesi, Uluslararası Denizcilik Örgütü, Kung Lao, Belkıs Dilligil, Isparta milletvekilleri, İsa Çelebi, ABD vatandaşı İtalyanların enterne edilmesi, Dorileon Muharebesi (1147), Maad İbrahim, Pontus kralları listesi, Deloitte Football Money League, Dori, La Pampa, Naoto Otake, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri, Baltık devletleri, Ammarzade Mehmed Paşa, Hendricks, Sound of Freedom, Doraemon filmlerinin listesi, Paul van Dyk, Ahmed bin Bella Havalimanı, Liverpool FC teknik direktörleri listesi, Gönül Hancı, Batı Bölgesi, Çelik Simyacı bölüm listesi, Meyra, Komninos Hanedanı, Jan Jakob Maria de Groot, İtilaf, Ferisiler, Derin Esmer, İrfan Atasoy,
Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?,