Ferisiler nedir?, Ferisiler anlamı nedir?, Ferisiler ne demektir?

Ferisiler Nedir?

Ferisiler Nedir?, Ferisiler Nerededir?, Ferisiler Hakkında Bilgi?, Ferisiler Analizi? Ferisiler ilgili Ferisiler ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Ferisiler ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Ferisiler Ne Anlama Gelir Ferisiler Anlamı Ferisiler Nedir Ferisiler Ne Anlam Taşır Ferisiler Neye İşarettir Ferisiler Tabiri Ferisiler Yorumu 

Ferisiler Kelimesi

Lütfen Ferisiler Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Ferisiler İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Ferisiler Kelimesinin Anlamı? Ferisiler Ne Demek? ,Ferisiler Ne Demektir? Ferisiler Ne Demektir? Ferisiler Analizi? , Ferisiler Anlamı Nedir?,Ferisiler Ne Demektir? , Ferisiler Açıklaması Nedir? ,Ferisiler Cevabı Nedir?,Ferisiler Kelimesinin Anlamı?,Ferisiler Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Ferisiler Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Ferisiler Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Ferisiler Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Ferisiler Kelimesinin Anlamı Nedir? Ferisiler Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Ferisiler Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Ferisiler Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Ferisiler - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Ferisiler

Ferisiler Nedir? Ferisiler Ne demek? , Ferisiler Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Ferisiler Kelimesinin Anlamı? Ferisiler Ne Demek? Ferisiler Ne Demektir? ,Ferisiler Analizi? Ferisiler Anlamı Nedir? Ferisiler Ne Demektir?, Ferisiler Açıklaması Nedir? , Ferisiler Cevabı Nedir? , Ferisiler Kelimesinin Anlamı?






Ferisiler nedir?, Ferisiler anlamı nedir?, Ferisiler ne demektir?

Ferisiler

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ferisi Yahudileri veya Ferisiler İkinci Tapınak Dönemi'nde (y.MÖ 515 - MS 70) İsrailoğulları içinde doğan bir Yahudi toplumsal hareketi, düşünce okulu ve siyasi grubudur. MS 70'te İkinci Tapınak'ın yıkılması ile birlikte Ferisilerin inançları Rabbani Yahudiliğin[Not 1] akîdelerinin, ibadetlerinin ve ibadetlerde okunan metinlerinin kökenini oluşturdu.

Ferisiler ve Sadukiler arasındaki ayrılığın kökeni İsrailoğullarının Mısır'daki ikameti kadar eskiye giden temellere dayanan ve İsrailoğulları toplumu içinde süregelen toplumsal ve dinî çatışmaların bir parçasıydı, bu çatışma ve uyuşmazlık Romalıların Filistin'i fethetmesiyle daha da alevlendi.[1] Başka bir çatışma Yunanlaşmayı savunan Yahudilerle, Yunanlaşma karşıtı olan İsrailoğulları arasında yaşanıyordu. Başka bir uyumsuzluk, İkinci Tapınak ve onunla ilgili ibâdetlere ağırlık verilmesini savunanlarla, Musevî dinî hukukuna ağırlık verilmesini savunanlar arasında yaşanıyordu. Diğer bir sorun ise Sadukilerin sadece yazılı Tanah'ın Tevrat bölümünün geçerliliğini savunmalarına karşılık, Ferisi Yahudilerinin Tevrat ile birlikte Ketuvim, Nevi'im ve -bugün Talmud, Mişna ve Gemara olarak bilinen- Yahudi sözlü hukukunun da dinî hukukun geçerli bir parçası olmasını savunmalarından kaynaklanıyordu. Sadukilerle, Ferisilerin ayrıldıkları hususlardan birisi de diriliş inancıydı. Sadukiler, mevcut kaynaklara göre, ölülerin dirileceğine inanmıyordu.[Not 2]

Kendisi de bir Ferisi Yahudisi olan Josephus (y. MS 37-100), Ferisilerin -Sadukilere nazaran- bütün halkın desteğini ve hayır duasını alan bir topluluk olduğunu ve daha seçkin bir topluluk olan Sadukilerin ise o kadar popüler olmadığını savunur. Ferisi Yahudileri, kutsal metinleri tevil etme işinde kendilerini Musevî dinî hukukunun yetkilendirdiğini savunurken, Sadukiler ise Süleyman zamanında ilk kez başrahiplik makamına atanan ataları Sadok zamanından beri geçerli olan başrahiplik geleneğine dair kuralları kendi savlarının dayanağı olarak öne sürüyorlardı.

Yahudilerin tarihsel kaynakları ve kendi metinleri dışında, ataları olan Ferisi Yahudilerine başlıca atıflar Yeni Ahit'te geçer. Yeni Ahit'e göre Ferisiler, Zekeriya oğlu Yahya ve Meryem oğlu İsa ile çatışma hâlindeydiler. Bâzı araştırmacılar tarafından Hristiyanlığın ikinci kurucusu[2][3] olarak kabûl edilen Tarsuslu Pavlus da bir Ferisi Yahudisi idi.

Kökenbilim[değiştir | kaynağı değiştir]

Ferisi isminin kökeni Antik Yunanca Fariseos’tur [ Φαρισαῖος ]. Yunanca kelimenin kökeni olarak uzmanların baskın görüşü Aramice Parişa [ פְּרִישָׁא ] (çoğ. Parişayya [ פְּרִישַׁיָּא ] ) kelimesidir, "ayrılanlar" anlamına gelir.[4] Aramice kelime, İbranice’deki Paruş [ פָּרוּשׁ ] (çoğ. paruşim [ פְּרוּשִׁים ]) ile aynı kökenden gelir. Paruş, paraş [ פָּרַשׁ ] fiilinin edilgen isim fiil hâlidir.[5][6] Yunanca Fariseos’un Aramice Parişa'dan geldiği kesin olarak bilinmemekle birlikte, bilinen tek etimolojik açıklama olduğundan kabûl edilen baskın görüştür.

Kayıp İsa kitabının yazarı S. Koray Er, Ferisi ismi ile ilgili başka bir köken önermektedir. Ferisilerin ve Sadukilerin tam olarak ne zaman ortaya çıktığı bilinmemektedir. Er'in teorisine göre, Ferisilerin ortaya çıkışı Farsların (Perslerin) ülkeyi işgâli (Ahameniş İmparatorluğu) döneminde, onların âhiret inancından etkilenmeleriyle meydana geldi.[7] Sadukiler ise (Yunan) Helen kültürünün etkisi altındaydılar ve ölümden sonra dirilişe inanmıyorlardı. Farsların etkisi altında oldukları için Ferisiler bu adla anılır oldular.

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ferisiler ve inançları hakkındaki en eski tarihsel kayıtlar dört kanonik incil ve Elçilerin İşleri kitabıdır. Bu kitaplarda, onların Tevrat'ı yorumlama şekilleri ve eskatolojik görüşleri tasvir edilmektedir. Ferisilerin, daha sonraki bir döneme ait tarih kaydında zikredilişleri, Josephus'un (MS 37-100) eserinde görülmektedir. Josephus, kendi devrindeki İsrailoğullarını dört düşünce okulu ya da dört mezhep olarak kategorize etmektedir. Mezheplerden birisi Essenilerdir. Esseniler, politika ile uğraşmayan bir topluluktur. Diğer bir mezhep olan Saddukiler, Ferisilerin baş muhalifi olan bir topluluktur. Josephus dördüncü bir düşünce okulunun daha var olduğunu belirtmektedir.[8] Bu devirde İsrailoğulları içinde zuhur etmiş olan diğer topluluklar, Erken Hristiyanlar ve Mısır'da Terapevte'dir.

Bir ikinci kanon kitabı olan 2. Makkabiler, İsrailoğullarının, Seleukos imparatoru IV. Antiokhos Epifanis'e karşı ayaklanmalarını ve MÖ 161'de Seleukos generali Nikanor'u mağlup etmelerini anlatmaktadır. Kitabın Ferisiler tarafından kaleme alındığına dair bir kayıt yoktur. Bununla birlikte, kitapta anlatılan bazı ameller ve inançlar, Ferisilerin mezhebinde ve inançlarında yer almaktadır. Bunlar ölüler için dua etmek, Hesap Günü inancı, azizlerin aracı olabildikleri inancı, şehitlerin faziletleridir.

Yehuda haNasi, MS 200 civarında, Ferisi tevillerinin dînî otorite niteliğindeki kanunlaştırması olan Mişna’yı derledi. Mişna’da geçen dînî otoritelerin çoğu MS 70’deki İkinci Süleyman Mabedi’nin yıkılışından sonra yaşamışlardır. Bu yüzden, Mişna, Ferisi Yahudiliğin Rabbani Yahudiliğe dönüşümü dönemini yansıtır. Mişna, Yahudiler için çok önemlidir. Zira, İkinci Mabed’in yıkılışı üzerine yok olma tehlikesi altına giren Ferisi sözlü geleneğinin, tek bir kanunî metin içinde derlenmiş ve gelecek kuşaklara aktarılmış hâlidir. Louis Jacobs'a göre, Rabbani Yahudilik kaynaklarında, ayırt edilebilir şekilde, Tapınak’ın MS 70’te yıkılışından önceki döneme ait Ferisilere ve öğretilerine dair doğrudan tanıklık içeren bir anlatı yer almamaktadır.[9]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Bugünkü Yahudiler, Rabbani Yahudiliğin devamı olduğu için Yahudilik ve Rabbani Yahudilik kavramları ile günümüzde kastedilen, aynı topluluktur.
  2. ^ Bugünkü Yahudiler, Ferisilerin (ve daha sonraki adlarıyla Rabbani Yahudilerin) devamı olduğu ve Saduki toplumu günümüze ulaşamadığı için Sadukiler hakkındaki bilgilere sadece rakipleri olan Ferisilerin elinde kalan bilgilerden ulaşılabilmektedir. Ferisilerin, Sadukilerle sürekli çekişme hâlinde olduğu göz önüne alındığında, Sadukiler hakkında gelecek nesillere ne kadar tarafsız bilgi rivâyet ettiklerinin belirsizliği göz önünde bulundurulmalıdır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Jewish Virtual Library 21 Şubat 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.'de "The Dead Sea Scrolls, History and Overview 25 Aralık 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi." makalesi; Erişim Tarihi: 22 Aralık 2015
  2. ^ Dwyer, John C.; Church History: Twenty Centuries of Catholic Christianity (Paulist Press, Temmuz 1985 ), s. 27.
  3. ^ Wrede, William; Paul; (çev. Edward Lummis; Londra: Philip Green, 1907); s. 179.
  4. ^ Hitchcock's Dictionary of Bible Names, "Pharisees 23 Aralık 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi."
  5. ^ Ernest Klein; A Comprehensive Etymological Dictionary of the Hebrew Language for Readers of English; Hayfa Üniversitesi: 1987; ISBN 965-220-093-X.
  6. ^ Strong's Concordance’ta (Strong'un Kutsal Kitap Fihristi’nde) 6567 no.lu İbranice kelime 4 Mart 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  7. ^ S. Koray Er; Kayıp İsa; s. 16; Etkileşim Yayınları; İstanbul:Temmuz 2013; ISBN 978-605-131-454-9
  8. ^ Josephus; Antiquities of the Jews 19 Kasım 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.; 18.1 4 Aralık 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  9. ^ Louis Jacobs; “Jacob Neusner, ‘The Rabbinic traditions about the Pharisees before 70’ 9 Ekim 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.”; 1972

Ferisiler nedir?, Ferisiler anlamı nedir?, Ferisiler ne demektir? Nedir? :Ferisiler nedir?, Ferisiler anlamı nedir?, Ferisiler ne demektir? ile ilgili Ferisiler nedir?, Ferisiler anlamı nedir?, Ferisiler ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Ferisiler nedir?, Ferisiler anlamı nedir?, Ferisiler ne demektir? Ne Demektir? Ferisiler nedir?, Ferisiler anlamı nedir?, Ferisiler ne demektir? Açıklaması Nedir? Ferisiler nedir?, Ferisiler anlamı nedir?, Ferisiler ne demektir? Cevabı Nedir? Ferisiler nedir?, Ferisiler anlamı nedir?, Ferisiler ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Ferisiler nedir?, Ferisiler anlamı nedir?, Ferisiler ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Ferisiler nedir?, Ferisiler anlamı nedir?, Ferisiler ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Ferisiler nedir?, Ferisiler anlamı nedir?, Ferisiler ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Ferisiler nedir?, Ferisiler anlamı nedir?, Ferisiler ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Ferisiler nedir?, Ferisiler anlamı nedir?, Ferisiler ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Ferisiler nedir?, Ferisiler anlamı nedir?, Ferisiler ne demektir? Açıklaması? :Ferisiler nedir?, Ferisiler anlamı nedir?, Ferisiler ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Ferisiler nedir?, Ferisiler anlamı nedir?, Ferisiler ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Ferisiler nedir?, Ferisiler anlamı nedir?, Ferisiler ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Ferisiler nedir?, Ferisiler anlamı nedir?, Ferisiler ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Ferisiler nedir?, Ferisiler anlamı nedir?, Ferisiler ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Ferisiler nedir?, Ferisiler anlamı nedir?, Ferisiler ne demektir? Gerçek mi? :Ferisiler nedir?, Ferisiler anlamı nedir?, Ferisiler ne demektir? ile ilgili Ferisiler nedir?, Ferisiler anlamı nedir?, Ferisiler ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Ferisiler nedir?, Ferisiler anlamı nedir?, Ferisiler ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Ferisiler nedir?, Ferisiler anlamı nedir?, Ferisiler ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Ferisiler nedir?, Ferisiler anlamı nedir?, Ferisiler ne demektir? Hakkında? :Ferisiler nedir?, Ferisiler anlamı nedir?, Ferisiler ne demektir? ile ilgili Ferisiler nedir?, Ferisiler anlamı nedir?, Ferisiler ne demektir? burada bulabilirsiniz. Ferisiler nedir?, Ferisiler anlamı nedir?, Ferisiler ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Ferisiler nedir?, Ferisiler anlamı nedir?, Ferisiler ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Ferisiler nedir?, Ferisiler anlamı nedir?, Ferisiler ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Klosterneuburg, Giovanni Mercurio da Correggio, Antananarivo, Tulerpeton, 1999 UEFA Kupası Finali, Kanlıtaş Höyük, Tonghua, İsrailde turizm, Ellen Corby, Lale ve Nerkis Hanımlar, Fengtai, Mevlüt Erdinç, Yücel Yavuz, Beni Kureyza Muharebesi, Regensburg, Aksaz, Biga, Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi, İskenderiyeli Stephanus, Güney Osetyanın dış ilişkileri, Başkurt, Çifteler, Dünya siyasi tarihi, Althusser, Hyacinthoides, Lamour sen va, Temani, İsrail başbakanı, Doctor Zhivago, Brisk (marka), İmam Hasan, Buşehr, İsrailde enerji, I Love Lucy, 85. Akademi Ödülleri, Kemankeş Kara Ali Paşa, Veszprém, Muhammedin biyografileri listesi, İsrailde kültür, 4. Altın Portakal Film Festivali, İtalyan edebiyatı, Chevrolet Aveo, Satoru Noda, Dekametre, Óscar Murillo, Candan Yüceer, Sismik büyüklük skalası, Jan Peerce, Teshio (vilayet), Köpekgiller listesi, Oqaban Hindukush FC, Óscar Míguez, İsrailde din, Victor Vernicos, Baş, Mehmet Keçeciler, İvan Tsvetkov, Mustafa Yemlihalıoğlu, Natalya Liniçuk, II. Dünya savaşı kriptografisi, Aksonem, 1798, Polisan Holding, Taberiye Gölü, Óscar Duarte (Kosta Rikalı futbolcu), Batı Avrupa Saati, Dion Beebe, İsrail Diyarı, Maxim Gorky, Ayşe Selen, Kosovanın dış ilişkileri, Erzurumda 1934 Türkiye yerel seçimleri, Abhazyanın dış ilişkileri, Cyperus hermaphroditus, 4N1K, Claude Herbulot, Óliver Torres, Seeing Islam as Others Saw It, Kestel Barajı, Lisa Origliasso, Binyamin Netanyahu, Revizyonist İslam Araştırmaları Okulu, Ólafur Ragnar Grímsson, Davudun Kalkanı, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komitesi, Aslan (sanatçı), Sandıklı Tren İstasyonu, İsrailde seçimler, Abdullah bin Ümmü Mektum, Çatısına göre fiiller, Kevin Duckworth, 1956 Yaz Olimpiyatları, Beylikköprü Tren İstasyonu, Mehmet Moğultay, Muhammed ve Hristiyanlar, Muhammedin tarihselliği, Gianluca Vialli, Merdehek, Anas crecca, Kadeş, Max Horkheimer, Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başpınar, Göynücek,
Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?, Zamklı İsminin Anlamı Nedir?, Mehtap Nazan Göktaş Kimdir?, Fenalık Geçirmek Nedir?, Sancak (bayrak) Anlamı Nedir, Sancak (bayrak) Nasıl Oluştu, Sancak (bayrak) Tarihi, Sancak (bayrak) Renkleri, Sancak (bayrak) Tasarımı, Zamansız İsminin Anlamı Nedir?, Burak Kotan Kimdir?, Fenalık Etmek Nedir?, Yaşar Furkan Bingöl Kimdir?, Zamanlı İsminin Anlamı Nedir?,