Fatih Akın Kimdir?

Fatih Akın Kimdir?

Fatih Akın Kimdir?

Fatih Akın Nereli

Fatih Akın Kaç Yaşında? Fatih Akın Boyu Kaç Fatih Akın Kaç Kilo Fatih Akın Doğum Tarihi Fatih Akın Ne Demektir? Fatih Akın Anlamı Nedir?
Fatih Akın Kimdir? , Fatih Akın Nereli , Fatih Akın Kaç Yaşında? , Fatih Akın Boyu Kaç , Fatih Akın Kaç Kilo , Fatih Akın Doğum Tarihi , Fatih Akın Ne Demektir? , Fatih Akın Anlamı Nedir?
Kim Kimdir? Biyografiler

Biyografi Paralel Yaşamlar'ın 1727 tarihli üçüncü edisyonu Kim Kimdir? Biyografi Biyografi ya da yaşam öyküsü, bir kişinin yaşamını ayrıntılı bir biçimde açıklayan bir edebiyat türüdür. Kişi kendi hayatını anlatıyorsa buna otobiyografi, şairlerin yaşam hikayesi anlatılıyorsa da buna tezkire denir. Biyografiler eğitim, iş, ilişkiler ve ölüm gibi temel olaylardan daha fazlasını içerir. Bir biyografi, bir konunun yaşam öyküsünü sunar, deneyimle ilgili samimi ayrıntılar da dahil olmak üzere yaşamlarının çeşitli yönlerini vurgular ve öznenin kişiliğinin bir analizini içerir.

Kim Kimdir? Biyografi

Biyografik eserler genellikle kurgusal değildir, ancak kurgu bir kişinin hayatını betimlemek için de kullanılabilir. Kim Kimdir? Biyografi Biyografik kapsamın derinlemesine bir biçimine eski yazı denir. Edebiyattan filme kadar çeşitli mecralarda yapılan çalışmalar biyografi olarak bilinen edebiyat türünü oluşturur.

Fatih Akın
Fatih Akın Kelimesinin Anlamı Nedir? Fatih Akın Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Fatih Akın Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı
Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:
Fatih Akın - Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek Fatih Akın - Oranlamak Fatih Akın - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı
Fatih Akın - Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.
Fatih Akın - Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Fatih Akın - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler
 - dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek
 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Fatih Akın
Fatih Akın Nedir? Fatih Akın Ne demek? , Fatih Akın Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Fatih Akın
Fatih Akın Kelimesinin Anlamı? Fatih Akın Ne Demek? Fatih Akın Ne Demektir? ,Fatih Akın Analizi?
Fatih Akın
Fatih Akın Anlamı Nedir? Fatih Akın Ne Demektir?, Fatih Akın Açıklaması Nedir? , Fatih Akın Cevabı Nedir? , Fatih Akın Kelimesinin Anlamı?

Fatih Akın Kimdir?

Fatih Akın

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Fatih Akın
2023'te Fatih Akın
Doğum25 Ağustos 1973 (50 yaşında)
Hamburg, Almanya
MilliyetTürk
Alman[1]
MeslekYönetmen, senarist, yapımcı, oyuncu
Etkin yıllar1995-günümüz
Evlilik
Monique Obermüller (e. 2004)
Çocuk(lar)2

Fatih Akın (d. 25 Ağustos 1973, Hamburg), Türk-Alman yönetmen,[1][2] senarist, yapımcı ve oyuncudur.[3][4][5]

Hayatı ve kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Fatih Akın, 25 Ağustos 1973’te Hamburg’da Türk,[6] göçmen bir ailenin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi.[7] Babası ve annesi fabrikada işçi olarak çalışıyordu. Ebeveynleri işteyken ağabeyi Cem Akın ve Fatih Akın’a Alman komşuları Lutz ve Bayan Meyer baktı.[8]

Fatih Akın, henüz 12 yaşında kendi parasını kazanmaya başlar. Babası Mustafa Enver Akın’ın çalıştığı temizlik firmasında başlayan çalışma serüveni, 16 yaşına kadar çeşitli üretim bantlarında aldığı görevlerle devam eder. Lise yıllarında iyi denilebilecek bir öğrenci olmasa da yine de okulla ve Almancayla arası hep iyidir. Annesi Hadiye Akın’ın yazdırdığı halk oyunları kursu onun hayatında siyasi farkındalık yaratır. Burada çeşitli kavramlarla tanışır:[9]

Annem tamamen apolitikti ve "Pazar günleri folklor kursları varmış, 14 yaşındaki oğlumu oraya yazdırayım bari" diye düşünmüştü. Birden Sünni, tutucu bir Müslüman olarak kendimi, yaşları 14 ile 20 arasında değişen, ta­mamı solcu olan, Kürt, Alevi, Şii Müslümanların arasında buluverdim. Ale­viliğin ne olduğundan haberim bile yoktu.[10]

“Bir yerlere ‘ait olmak’ gerektiğine” inanan Akın,[11] Türk Boys çetesine kabul edilir. Tüm çete üyelerinin gerçek suçlara karışmasıyla Akın, bir başka çeteye, Home Boys’a katılır. Çetelerden ağabeyi Cem Akın sayesinde kurtulan Fatih Akın, bu dönemde sigara ve esrar içmeye başlar.[9] Liseyi annesinin zoruyla bitirir. Bir metot oyuncusu olmak isteyen Akın, okulun tiyatro kolu aracılıyla Thalia Tiyatrosunun bir gençlik projesi olan Thalia Buluşmaları’na katılır. Çeşitli film ve dizilerde rol alır. 1994 yılında girdiği Hamburg Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Görsel İletişim Bölümünden 2000 yılında mezun olur.[12] Hamburg Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde eğitim gördüğü sıralarda Wüste Film şirketiyle çalışmaya başlar, 1995’de ilk kısa filmi “Sensin”i yazıp yönetir. Bu filmle Hamburg Uluslararası Kısa Film Festivali’nde izleyici ödülünü kazanır.[1] Bunu takiben, ikinci kısa metraj filmi ise 1996 yılında Türkiye’de çektiği “Ot”(Getürkt) olur. 17 Mart 1997’de Lünen Sinema Festivali’nde gösterilen film, birincilik ödülünü kazanır. Fatih Akın, 1998 yapımı ilk uzun metraj filmine “Kısa ve Acısız” (Kurz und Schmerzlos) adını verir.[13]

Fatih Akın, 12 Şubat 2004’te Berlin Film Festivali’ndeki ilk gösterimi yapılan “Duvara Karşı” filmi ile dünya çapında bilinirlik kazandı.[14] Akın, bu filmle Metin Erksan’ın “Susuz Yaz” filminden tam 40 yıl sonra “Altın Ayı” ödülünü kazanan ikinci Türk yönetmen olarak tarihe geçti.[1] Mayıs 2005’te Cannes Film Festivali’nde jüri üyesi olarak yer aldı. Ekim 2005’te, öğrenim gördüğü Hamburg Güzel Sanatlar Yüksekokulunda konuk profesör oldu. 20 Temmuz 2006 günü Bremen’de “Yaşamın Kıyısında” filminin çekimlerine başladı. 23 Mayıs 2007’de Cannes’da filmin ilk gösterimi gerçekleştirildi. 4 Nisan 2008’de Aachen’da “Karl Madalyası”nı da kazandı. 15 Şubat 2010’da Fransız kültür bakanı “Sanat ve Edebiyat Şövalyesi Ödülü”nü verdi. Eylül 2010’da Venedik Film Festivali’nde jüri üyeliği yaptı. 4 Ekim 2010’da Christian Wulff tarafından “Almanya Federal Cumhuriyeti Liyakat Nişanı”nı aldı.[14]

Filmografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmler
Yıl Başlık Olarak Notlar
Yönetmen Senarist Yapımcı Oyuncu
1994 Das Ende Evet Kısa film
1995 Sensin – Du bist es! Evet Evet Kısa film
1996 Getürkt Evet Evet Kısa film
1998 Kısa ve Acısız Evet Evet Uzun metraj
1999 Black Souls Evet Uzun metraj
2000 Temmuz'da Evet Evet Uzun metraj
2001 Wir haben vergessen zurückzukehren Evet Evet Belgesel
2002 Solino Evet Uzun metraj
2004 Duvara Karşı Evet Evet Evet Uzun metraj
Europäische Visionen (Die alten bösen Lieder) Evet Evet Evet Uzun metraj
2005 İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek Evet Evet Evet Belgesel
Kebab Connection Evet Uzun metraj
2006 Takva Evet Uzun metraj
2007 Yaşamın Kıyısında Evet Evet Evet Uzun metraj
2008 Chiko Evet Uzun metraj
1 1/2 Ritter – Auf der Suche nach der hinreißenden Herzelinde Evet Uzun metraj
2009 Aşka Ruhunu Kat Evet Evet Evet Uzun metraj
Min Dît Evet Uzun metraj
New York I Love You Evet Evet Uzun metraj
Der Name Murat Kurnaz (Deutschland 09) Evet Evet Kısa film
2012 Garbage in The Garden of Eden Evet Evet Belgesel
2014 Kesik Evet Evet Evet Uzun metraj
2016 Tschick Evet Evet Uzun metraj
2017 Paramparça Evet Evet Evet Uzun metraj
2019 Altın Eldiven Evet Evet Evet Uzun metraj

Ödüllerinden Bazıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d Eryılmaz, Recep (2012). "GÖÇMEN BİR YÖNETMENİN OBJEKTİFİNDEN SILA OLGUSU: FATİH AKIN SİNEMASI ÜZERİNE BAĞLAMSAL BİR İNCELEME". Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 5 (2). ss. 4-5. 
  2. ^ Aytemiz, Pelin (2019). "THE UNCANNY HOMES OF FATİH AKIN'S HEAD-ON". Sinecine: Sinema Araştırmaları Dergisi. 7 (1). s. 46. 
  3. ^ Kalpaklı, Fatma (Ocak 2019). "Xenophobia in Aus Dem Nichts". III. International Germany-Turkey Relations Symposium Proceedings Book. Würzburg: IKG Yayınevi. ss. 250-258. ISBN 978-3-00-061968-7. 
  4. ^ Karabağ, Çağla (2009). "Intercultural Encounters in Fatih Akın's Films". Klaus Roth, Robert Hayden (Ed.). Migration In, From, and to Southeastern Europe: Historical and cultural aspects. LIT Verlag. s. 181. 
  5. ^ Hıdıroğlu, İrfan; Yıldırım, Elif (2018). "Fatih Akın Filmlerinde Geleneksel Simgelerin Temsili". Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi. 22 (3). ss. 1381-1382. 
  6. ^ Özgür, Özlem; Yıldız, Sevil (2020). "Aksanlı Sinemanın İzleklerinden Hukuk Mücadelesi ve Adalet Arayışına Keskin Bir Manevra: Paramparça Filmi Üzerine Alımlama Çalışması". Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dergisi. Cilt 34. s. 404. 11 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2024. 
  7. ^ Kulish, Nicholas (6 Ocak 2008). "A hand that links Germans and Turks". The New York Times (İngilizce). 17 Mayıs 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  8. ^ Akın, Fatih; Töteberg, Michael; Behrens, Volker; Tut, Barış (2013). Sinema, Benim Memleketim. 1. baskı. İstanbul: Doğan kitap. ss. 1-13. ISBN 978-605-09-1417-7. 
  9. ^ a b Yıldırım 2015, s. 69
  10. ^ Akin, Fatih; Töteberg, Michael; Behrens, Volker; Tut, Barış (2013). Fatih Akın, sinema, benim memleketim: filmlerimin öyküsü. 1. baskı. İstanbul: Doğan kitap. s. 24. ISBN 978-605-09-1417-7. 
  11. ^ Akin, Fatih; Töteberg, Michael; Behrens, Volker; Tut, Barış (2013). Fatih Akın, sinema, benim memleketim: filmlerimin öyküsü. 1. baskı. İstanbul: Doğan kitap. s. 25. ISBN 978-605-09-1417-7. 
  12. ^ Terzi, Şermin (30 Eylül 2012). "İntikam değil bir inat filmi". Hürriyet. 18 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mayıs 2015. 
  13. ^ Yıldırım 2015, s. 70
  14. ^ a b Yıldırım 2015, s. 71
  15. ^ "Fatih Akın'a ödül". NTVMSNBC.com. 28 Eylül 2014. 28 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Eylül 2014. 
  16. ^ "Orden für Riemann und Akin". bz-berlin.de. 4 Ekim 2010. 29 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2018.  (Almanca)

Genel[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]




Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Fatih Akın Kimdir? Kimdir?:Fatih Akın Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Fatih Akın Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Fatih Akın Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Fatih Akın Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Fatih Akın Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Fatih Akın Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Fatih Akın Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Fatih Akın Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Fatih Akın Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Fatih Akın Kimdir? Kaç Yaşında?:Fatih Akın Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Fatih Akın Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Fatih Akın Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Fatih Akın Kimdir? Nereli?:Fatih Akın Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Fatih Akın Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Fatih Akın Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Fatih Akın Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Ravenna Eksarhlığı, Etil eter, Championnat de France amateur, Barka yelken, Keraitler, My First Kiss, Willis Lamb, Okült, Bad 25, Patricio Álvarez, Norodom Sihamoni, Mehmet Günsür (oyuncu), Dryopitekus, Avrupa Birliği Veteriner Hekimlik Eğitim Kurumları Birliği, FC UTA Arad, Özen Yula, Save the Day (Mariah Carey şarkısı), Melikkiyan, Herbaryum, Pazarköy, Nusaybin, Papa V. Innocentius, En İyi Enstrümantal Pop Performansı Grammy Ödülü, Vicenza, Drip Drop, Yabanlı, Boyabat, Love (Sasha Son şarkısı), Çin asıllı Taylar, Özgür Toplum Partisi, Patricia Arquette, Türkiye Hava Sporları Federasyonu, Prada, VI. Benedictus, Afrika pengueni, A Letter to Three Wives, Joan Collins, Neobrettus, Işık Kaan Arslan, Askerî teori, Volkan Aydın, İsmail Hakkı Baltacıoğlu, NGC 6843, Prionace, Yuan Ye, Mehmet Akyüz, Body and Soul (film, 1947), Giuseppe Favalli, Radio Times, Forever (Mariah Carey şarkısı), Altın Kızlar (dizi), Sergio Omar Almirón, Koşullu olasılık, Abdülhay Öztoprak, Risovača Mağarası, Dezhou, Anna Politkovskaya, Dövme dondurma, 1954 Britanya İmparatorluğu ve İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları, Jerren Nixon, Avustralyanın eyaletleri ve bölgeleri, Kloak, Stethorrhagus, Uluslararası Ticaret Odası, Pablo Ferro, Olukman, Zile, Gunwalloe, Piper perscabrifolium, Nekede merkezî bahşı, Türkiye Taşkömürü Kurumu, NGC 4306, Nihad Đedović, Süleyman Paşa (Orhan Gazinin oğlu), Carlsbad Mağaraları Milli Parkı, Barçaçakırlı, Giresun, 2020 NBA Seçmeleri, Drottningholm Sarayı, Barut İmparatorlukları, Singafrotypa, Stephanie Lee, Bartında 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, Ölüm tanrıları listesi, Sahalin Adası, Deutsche Bundesbank, A Separation, Kormisoş, Pseudocercopeus, Drop the World, Jagiellon Hanedanı, Ölçü (şiir), Mortimer Adler, Ölümcül Oyuncaklar, Samsung Group, Dinozorlar, Hutt Nehri Prensliği, II. Aleksandr Suikastı, Stanislao Cannizzaro, Lucas Radebe, Love Symphony, Paul McShane, Prut, Miniclip,
Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?,