Akif Pirinçci Kimdir?

Akif Pirinçci Kimdir?

Akif Pirinçci Kimdir?

Akif Pirinçci Nereli

Akif Pirinçci Kaç Yaşında? Akif Pirinçci Boyu Kaç Akif Pirinçci Kaç Kilo Akif Pirinçci Doğum Tarihi Akif Pirinçci Ne Demektir? Akif Pirinçci Anlamı Nedir?
Akif Pirinçci Kimdir? , Akif Pirinçci Nereli , Akif Pirinçci Kaç Yaşında? , Akif Pirinçci Boyu Kaç , Akif Pirinçci Kaç Kilo , Akif Pirinçci Doğum Tarihi , Akif Pirinçci Ne Demektir? , Akif Pirinçci Anlamı Nedir?
Kim Kimdir? Biyografiler

Biyografi Paralel Yaşamlar'ın 1727 tarihli üçüncü edisyonu Kim Kimdir? Biyografi Biyografi ya da yaşam öyküsü, bir kişinin yaşamını ayrıntılı bir biçimde açıklayan bir edebiyat türüdür. Kişi kendi hayatını anlatıyorsa buna otobiyografi, şairlerin yaşam hikayesi anlatılıyorsa da buna tezkire denir. Biyografiler eğitim, iş, ilişkiler ve ölüm gibi temel olaylardan daha fazlasını içerir. Bir biyografi, bir konunun yaşam öyküsünü sunar, deneyimle ilgili samimi ayrıntılar da dahil olmak üzere yaşamlarının çeşitli yönlerini vurgular ve öznenin kişiliğinin bir analizini içerir.

Kim Kimdir? Biyografi

Biyografik eserler genellikle kurgusal değildir, ancak kurgu bir kişinin hayatını betimlemek için de kullanılabilir. Kim Kimdir? Biyografi Biyografik kapsamın derinlemesine bir biçimine eski yazı denir. Edebiyattan filme kadar çeşitli mecralarda yapılan çalışmalar biyografi olarak bilinen edebiyat türünü oluşturur.

Akif Pirinçci
Akif Pirinçci Kelimesinin Anlamı Nedir? Akif Pirinçci Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Akif Pirinçci Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı
Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:
Akif Pirinçci - Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek Akif Pirinçci - Oranlamak Akif Pirinçci - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı
Akif Pirinçci - Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.
Akif Pirinçci - Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Akif Pirinçci - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler
 - dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek
 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Akif Pirinçci
Akif Pirinçci Nedir? Akif Pirinçci Ne demek? , Akif Pirinçci Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Akif Pirinçci
Akif Pirinçci Kelimesinin Anlamı? Akif Pirinçci Ne Demek? Akif Pirinçci Ne Demektir? ,Akif Pirinçci Analizi?
Akif Pirinçci
Akif Pirinçci Anlamı Nedir? Akif Pirinçci Ne Demektir?, Akif Pirinçci Açıklaması Nedir? , Akif Pirinçci Cevabı Nedir? , Akif Pirinçci Kelimesinin Anlamı?

Akif Pirinçci Kimdir?

Akif Pirinçci

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Akif Pirinçci
2004'te Pirinçci
Doğum20 Ekim 1959 (64 yaşında)
İstanbul, Türkiye
MeslekYazar
MilliyetAlman
KonuPolisiye roman, gerilim
Önemli eserFelidae

Akif Pirinçci (d. 20 Ekim 1959, İstanbul), Almanya'da Almanca kaleme aldığı Felidae (1989) ile başlayan polisiye kedi romanlarıyla uluslararası üne kavuşmuş bir Türk yazardır. 2012 yılından beri sağ popülist ve İslam karşıtı siyasî etkinliklerde, toplantılarda hatip olarak yer alıyor. Pirinçci, 19 Ekim 2015'te yaptığı bir konuşmada kullandığı üslup ve yabancı düşmanı ifadeler nedeniyle Dresden Bölge Mahkemesi tarafından halk arasında kin ve nefret yaydığı gerekçesi ile 21 Ekim 2021 tarihinde 4 ay hapis ve 3 yıl gözetim cezasına mahkûm edildi.[1][2]

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Akif Pirinçci, 1969 yılında ebeveyni ve ablası ile Almanya'ya gitti. Pirinçci Ailesi başlangıçta Eifel'da yaşadı ve 1970'te Weißenthurm'a taşındı. Babası, kamyon şoförü olarak, annesi de bir fabrikada işçi olarak çalıştı. Pirinçci, ilköğretim ve lise eğitimini Weißenthurm"da tamamladı.[3] Ailesi, 1980’li yılların ortasında emekli olup tekrar Türkiye’ye döndü.[4]

Pirinçci, daha okul yıllarında senaryolar ve hikâyeler yazmaya başladı. 1974 yılında, Herbert K. oder Die Pflicht zu jung zu sein başlıklı kısa filmi senaryosu Bayerische Rundfunk tarafından film yapıldı.[5] İki yıl sonra Hessischer Rundfunk'un düzenlediği bir yarışmada Die seltsame Krankheit der Nummer 48971 başlıklı bilimkurgu türündeki radyo oyunu ile birinci oldu.[6] Bu radyo oyunu, Pirinçci 1979 yılında Heyne Verlag'ın Die Anderen / Ötekiler başlıklı antolojisinde yayınlanan Am Ende aller Zeit/ Tüm Zamanların Sonunda başlıklı hikâyesiyle henüz yazarlığa adım atmadan önce, yurtdışında satıldı. Bir süre Viyana'da kaldı ve üniversitede sinema bölümüne devam etti.[7] Mezun olduktan sonra sipariş üzerine yazdığı senaryoları, beğenilmedi.[5] İkinci romanı Felidae, milyon dolarlık bir başarı yakaladı ve Pirinçci bu romanın başarısı ile maddî anlamda bağımsızlığını elde etti.

Akif Pirinçci, Bonn'da yaşıyor. Birlikte bir oğulları bulunan eşi, 2013 yılında kendisinden boşandı.[8]

Roman, senaryo ve diğer eserleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Akif Pirinçci Tränen sind immer das Ende (Sonunda hep gözyaşı var) adlı ilk kitabını henüz 20 yaşındayken 1980 yılında yayınlandı. Bu roman, kırık bir aşk hikâyesiydi ve romanını kendisi neşretmişti.[9] Pirinçci, ZDF kanalının Litera-Tour başlıklı edebiyat programına davet edilip, programda kışkırtıcı şeyler söyleyince bir bestseller yayınevi olan Goldmann Verlag'ın da dikkatini çekti. Henüz kitabı okumamış olan Goldmann Verlag, o zamanlar genç bir yazar sayılan Pirinçci'nin kitabını 20.000 nüsha basmayı teklif etti.[3]

Pirinçci, asıl çıkışını kedilerin baş karakter olarak seçildikleri "Felidae" isimli romanıyla yaptı. Çalışmalarına Bonn'da devam eden yazarın en çok satan kitabı olan "Felidae" Almanya'da yılın en iyi dedektif kitabı seçilmiştir. Kitabın çok satan kitaplar arasına girmesinin ardından yazar aynı isimle anılan (Felidae) ve şimdilik 8 kitaptan oluşan devam romanları yazdı.

Pirinçci kendi blog sayfasında ve çeşitli sağcı gazetelerde yazdığı makaleleri, 2014 yılında Deutschland von Sinnen: Der irre Kult um Frauen, Homosexuelle und Zuwanderer (Almanya Çıldırmış Olmalı: Kadınları, eşcinselleri ve göçmenleri çevreleyen çılgın tarikat) isimli bir kitapta topladı. Kitap siyasi tartışmalara yol açmıştır. Pirinçci, Almanya'daki siyasi tartışmalarda eşcinsellerin, göçmenlerin ve kadınların ayrıcalıklı konumu olduğunu ileri sürdü ve göçmenlerin ve diğer azınlıkların yerel siyasi söylemdeki rolünü eleştirel bir gözle yorumluyordu. Almanya'ya mülteci göçünü Alman halkının bozulması olarak gören ve “Ah Almanya, sen bir cennetsin. Sen güçlü bir boğasın” cümlesiyle başlayan kitabında Pirinçci kendi kişisel deneyim ile ilgili şöyle yazıyordu:

“Türkiye bize hiçbir şey vermedi, hiçbir şans tanımadı, ne birinci ne ikinci bir şans. Hiçbir şans. Biz o kadar fakirdik ki, kışın evimizde yakacak odun ve kömür paramız bile yoktu. Almanya'nın bizi kabul etmesini akılalmaz bir hediye olarak kabul ettik. Eğer bizden istenseydi, önünde diz çökerek, teşekkür ederdik. Ama Almanlar bunu yapmadı. Bize sadece çalışın, okula gidin, hayatınızdan bir şeyler yapın, bize bir şey borçlu değilsiniz, bu ülkenin üretken, yapıcı, zenginleştirici fertleri olun yeter dediler...”

Aşırı sağcı görüşleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yabancı ve göçmen karşıtı Batı’nın İslamlaşması’na karşı Avrupalı Yurtseverler hareketi Pegida'nın Dresden’deki birinci yıl kutlamasına davet edilen Pirinçci[10] “Başka alternatifler de var. Ama maalesef şu sıra toplama kampları devre dışı” diyerek göçmenler kadar Almanların da tepkisini çekti.[4] Akif Pirinçci’nin polisiye romanlarının yayıncısı Bertelsmann, yazarla yaptığı sözleşmeleri iptal etti ve kitap satışlarını durdurdu. Yayınevi aynı gün şu açıklamayı yaptı: “Yazar Akif Pirinçci’nin Dresden’de PEGIDA gösterisindeki sözleri bizde büyük dehşet ve tepki uyandırdı. Buna karşı kararlıca tavır aldık...” [4] Dresden Savcılığı'nın harekete geçerek dava açması üzerine PEGIDA yöneticilerinden Lutz Bachmann da Facebook sayfasında, "Kararlaştırdığımız konuşma çerçevesinin dışına çıktı" diyerek, Pirinçci’ye sırt çevirdi.

Pirinçci'nin kitabı Almanya Çıldırmış Olmalı'da savunduğu anti-feminist ve göç karşıtı tezler, Almanya'da ve tüm Avrupa'da tartışmalara neden oldu. Mayıs 2014'te eleştirilerle karşılaştığında, Die Zeit gazetesinin çevrimiçi bloguna "İnsanların bana Nazi demesi umurumda değil" diyerek, Pegida, sağ kanat aşırı sağcı partiler Alternative für Deutschland ve Die Freiheit ile ilişkisini savundu.

2017 yılında Türk gazeteci Emrah Cilesun ile yaptığı röportajda "Neden Almanya zengin de Nijerya fakir?” sorusuna Pirinçci, "Bunun iki nedeni var. Birincisi, biz Almanlar, Nijeryalılara nazaran daha çalışkanız. İkincisi de, biz Almanların IQ’su, Nijeryalılara nazaran daha yüksek” yanıtını vermişti.[11]

Yapıtları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Tränen sind immer das Ende. Roman (1980)
  • Felidae. Roman (1989)
  • Der Rumpf. Roman (1992)
  • Francis. Felidae II Roman (1993)
  • Yin. Roman (1997)
  • Cave Canem. Felidae III Roman (1999)
  • Die Damalstür Roman (2001)
  • Das Duell. Felidae IV Roman (2002)
  • Salve Roma! Felidae V Roman (2004)
  • Der eine ist stumm, der andere ein Blinder. Roman (2006)
  • Schandtat. Ein Felidae-Roman Roman (2007)
  • Deutschland von Sinnen: Der irre Kult um Frauen, Homosexuelle und Zuwanderer. (2014)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Müller-Neuhof, Jost (25 Eylül 2017). "Akif Pirincci wegen Volksverhetzung verurteilt". Der Tagesspiegel Online (Almanca). ISSN 1865-2263. 28 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2021. 
  2. ^ "DER KNAST RUFT". DER KLEINE AKIF (Almanca). 21 Ekim 2021. 21 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2021. 
  3. ^ a b ""Ich bin ein Pressetürke"". Klaus Pokatzky. Die Zeit Online. 28 Mayıs 1982. 9 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ekim 2021. 
  4. ^ a b c Celal Özcan (22 Eylül 2015). "Bunu Bir Türk Söylerse..." www.hurriyet.com.tr. Hürriyet. 3 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mart 2023. 
  5. ^ a b Killy Literaturlexikon'un Pirinçci, Akif maddesi, yazan: Ervedosa, Clara, Wilhelm Kühlmann Yayınevi, 2. Baskı, Berlin, New York 2010, S. 242.
  6. ^ Türkische Kulturarbeit in der Bundesrepublik Deutschland. Eine Dokumentation von Erfahrungen und Modellversuchen. Dokumentationen – Zentrum für Kulturforschung No: 17 (Almanca). Zentrum für Kulturforschung. 1983. s. 17. 
  7. ^ Supp, Barbara (2 Şubat 1992). "Der Krüppel als Killer". Der Spiegel (Almanca). ISSN 2195-1349. 28 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2021. 
  8. ^ "Bestseller: Deutschland von Sinnen | Die Weltwoche, Ausgabe 21/2014 | Weltwoche Online – www.weltwoche.ch". web.archive.org. 22 Ekim 2015. 22 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2021. 
  9. ^ Avant-Pop: Von Susan Sontag über Prada und Sonic Youth bis Lady Gaga und zurück. Thomas Hecken (Almanca). Posth Verlag. 17 Şubat 2012. s. 91. 
  10. ^ "Arşivlenmiş kopya". 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2016. 
  11. ^ Emrah Cilesun (3 Mart 2023). "Antialman solu ve kaybolan değerler". birgun.net. Birgün gazetesi. 3 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mart 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Akif Pirinçci Kimdir? Kimdir?:Akif Pirinçci Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Akif Pirinçci Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Akif Pirinçci Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Akif Pirinçci Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Akif Pirinçci Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Akif Pirinçci Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Akif Pirinçci Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Akif Pirinçci Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Akif Pirinçci Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Akif Pirinçci Kimdir? Kaç Yaşında?:Akif Pirinçci Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Akif Pirinçci Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Akif Pirinçci Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Akif Pirinçci Kimdir? Nereli?:Akif Pirinçci Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Akif Pirinçci Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Akif Pirinçci Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Akif Pirinçci Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Urogelides, Seysan, Kahramanmaraşta 2011 Türkiye genel seçimleri, Gerrit Smith Miller, Marburg Üniversitesi, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu, Edgar Salli, Georgios Kountouriotis, Rhea Seehorn, Roma Krallığı, Amerikan Gotiği, Burntwood, Pilosella tephroglauca, Peter Reid, Yüzen ev, I. Dünya Savaşında Osmanlı cepheleri, Macar Basketbol Federasyonu, Iban Salvador, Çankaya Köşkü, Nicholsicypris, Daşavuz, West Chiltington, Castellucchio, Fotoğraf sanatçısı, Daejeon, Astripomoea, Slovakyada İslam, Cuci, Bir Zerrin Özer Arşivi, Trinity Mirror, 1338, Dmitriy Hvostov, Pilosella eminens, Erenköy İstasyon Çeşmesi, Demirci Völund, 1138 Halep depremi, Maslak, Iðunn, II. Konstantin, Zastava M91, Fulmar, Roger Johnson (futbolcu), Shakira, Water skiing, Mössbauer spektroskopi, Dev balıkçıl, Diyarbakır milletvekilleri listesi, Timur Metin, Compact Disc, Grand Theft Auto IV, Türkiye hükûmetleri listesi, İç iskelet, Deniz Harp Okulu, Aplysinidae, Dilbilgisi, Carlo Collodi, Öldürücü doz, Küçükköy, Gaziosmanpaşa, Berim, Siyah Giyen Adamlar II, Sneijder, İkinci Tırnovo İsyanı, Trablus Kontluğu, Kongo Cumhuriyeti millî futbol takımı, Has ekmek, Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı, Kition, Cássio Ramos, Dalgıçlık, Voeltzkowia, Cenevre Sözleşmeleri, Marozia, Dont Give Up (Peter Gabriel ve Kate Bush şarkısı), Andonis Foçis, Riyad Seyf, Maradidi, Ishmael Beah, Aya Dimitri Kilisesi (Selanik), Aykut Barka, İskenderun Körfezi, Pilosella leptadeniiformis, Franz Josef Popp, Hava yastıklı tekne, Raheem Lawal, Mustafa Naili Paşa, 2000 Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması, Juliet Burke, Botaurus, Köpekbalığı Hikayesi, Paulodora, Lale Tren İstasyonu, Jeff Nathanson, Menora (Tapınak), NGC 6510, Tilkicikteki yıldızlar dizini, Nicolae Ciucă, Arthur Darvill, Mersin, Dilovası, Japon ressamlığı,
Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?,