Alberto Manguel Kimdir?

Alberto Manguel Kimdir?

Alberto Manguel Kimdir?

Alberto Manguel Nereli

Alberto Manguel Kaç Yaşında? Alberto Manguel Boyu Kaç Alberto Manguel Kaç Kilo Alberto Manguel Doğum Tarihi Alberto Manguel Ne Demektir? Alberto Manguel Anlamı Nedir?
Alberto Manguel Kimdir? , Alberto Manguel Nereli , Alberto Manguel Kaç Yaşında? , Alberto Manguel Boyu Kaç , Alberto Manguel Kaç Kilo , Alberto Manguel Doğum Tarihi , Alberto Manguel Ne Demektir? , Alberto Manguel Anlamı Nedir?
Kim Kimdir? Biyografiler

Biyografi Paralel Yaşamlar'ın 1727 tarihli üçüncü edisyonu Kim Kimdir? Biyografi Biyografi ya da yaşam öyküsü, bir kişinin yaşamını ayrıntılı bir biçimde açıklayan bir edebiyat türüdür. Kişi kendi hayatını anlatıyorsa buna otobiyografi, şairlerin yaşam hikayesi anlatılıyorsa da buna tezkire denir. Biyografiler eğitim, iş, ilişkiler ve ölüm gibi temel olaylardan daha fazlasını içerir. Bir biyografi, bir konunun yaşam öyküsünü sunar, deneyimle ilgili samimi ayrıntılar da dahil olmak üzere yaşamlarının çeşitli yönlerini vurgular ve öznenin kişiliğinin bir analizini içerir.

Kim Kimdir? Biyografi

Biyografik eserler genellikle kurgusal değildir, ancak kurgu bir kişinin hayatını betimlemek için de kullanılabilir. Kim Kimdir? Biyografi Biyografik kapsamın derinlemesine bir biçimine eski yazı denir. Edebiyattan filme kadar çeşitli mecralarda yapılan çalışmalar biyografi olarak bilinen edebiyat türünü oluşturur.

Alberto Manguel
Alberto Manguel Kelimesinin Anlamı Nedir? Alberto Manguel Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Alberto Manguel Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı
Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:
Alberto Manguel - Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek Alberto Manguel - Oranlamak Alberto Manguel - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı
Alberto Manguel - Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.
Alberto Manguel - Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Alberto Manguel - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler
 - dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek
 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Alberto Manguel
Alberto Manguel Nedir? Alberto Manguel Ne demek? , Alberto Manguel Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Alberto Manguel
Alberto Manguel Kelimesinin Anlamı? Alberto Manguel Ne Demek? Alberto Manguel Ne Demektir? ,Alberto Manguel Analizi?
Alberto Manguel
Alberto Manguel Anlamı Nedir? Alberto Manguel Ne Demektir?, Alberto Manguel Açıklaması Nedir? , Alberto Manguel Cevabı Nedir? , Alberto Manguel Kelimesinin Anlamı?

Alberto Manguel Kimdir?

Alberto Manguel

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Alberto Manguel
Doğum1948
Buenos Aires, Arjantin
MeslekYazar
Önemli ödülleriMcKitterick (1992)

Alberto Manguel (d. 13 Mart 1948, Buenos Aires, Arjantin), Arjantinli yazar, editör, çevirmen ve Arjantin Ulusal Kütüphanesi'nin eski genel müdürü.

Yazarlığının yanı sıra, çok dilli bir çevirmen, antoloji yazarı ve editör olarak da uluslararası bir şöhret kazanan Alberto Manguel'in en çok tanınan eseri Hayalî Yerler Sözlüğü'dür.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Alberto Manguel, Arjantin'in ilk İsrail büyükelçisi Pablo ve Rosa Manguel'in oğludur. Çocukluğunu babasının diplomatik görevi nedeniyle İsrail'de geçirdi ve Arjantin'e 7 yaşında geri döndü. Çek mürebbiyesinden İngilizce ve Almanca öğrendi. Anadili olan İspanyolca'yı ise 1955'te Arjantin'e döndükten sonra öğrendi.

Manguel, Buenos Aires'te 1961'den 1966'ya kadar Colegio Nacional de Buenos Aires'te okudu Bu okuldaki öğretmenleri arasında tarihçi Alberto Salas, Cervantes uzmanı Duranas Lerner ve edebiyat eleştirmeni Enrique Pezzoni gibi dikkate değer Arjantinli entelektüeller de vardı.

Manguel, Buenos Aires'te 16 yaşındayken, okuldan sonra bir kitabevinde çalışıyordu. Kitapçının bir müşterisi olan Jorge Luis Borges ile burada tanıştı. Borges bu dönemde, hastalığı nedeniyle görme yetisini neredeyse yitidiği için, başkalarından kendisine yüksek sesle okumalarını istiyordu. Manguel de, 1964'ten 1968'e kadar haftada birkaç kez Borges'in okuyucularından biri oldu.

Manguel, 1967 yılında Buenos Aires Üniversitesi'nin felsefe ve edebiyat bölümüne kaydoldu. Ancak eğitimini yarıda bıraktı ve Guillermo Schavelzon'un yeni kurduğu Editoryal Galerna yayınevinde çalışmaya başladı. Manguel 1969'da Avrupa'ya gitti ve Paris'te Denoël, Gallimard ve Les Lettres Nouvelles ve Londra'da Calder & Boyars gibi yayın işletmelerinde düzeltmen olarak çalıştı.

Manguel, Temmuz 2016'dan Ağustos 2018'e kadar Arjantin Ulusal Kütüphanesi'nin müdürlüğünü yaptı.[1] Fransa, İtalya ve İngiltere gibi değişik ülkelerde hayatını geçiren yazar, 1988'de Kanada vatandaşı oldu.

Edebî hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

1971'de, o zamanlar Paris ve Londra'da yaşayan Manguel, hazırladığı bir öykü antolojisi ile Arjantin'de Premio La Nación ödülüne layık görüldü.

Öte yandan, Okumanın Tarihi başlıklı kitabı otuzdan fazla dile çevrilerek uluslararası ölçütte çok satan kitaplar arasında yer aldı. Bu kitap, aynı zamanda, Times Literary Supplement dergisi tarafından yılın en iyi kitapları arasında gösterildi. Ayrıca, Fransa'da Médicis ödülünü kazandı.

Ülker İnce, Alberto Manguel’in Dönüş başlıklı novellasının Türkçe çevirisiyle 2018 Talât Sait Halman Çeviri Ödülü’ne layık görüldü.[2]

1982'de Manguel Kanada'nın Toronto şehrine taşındı ve 2000 yılına kadar Toronto'da yaşadı. Manguel, burada Toronto'da The Globe and Mail gazetesine, Londra'da The Times Literary Supplement dergisine, New York'da The Village Voice gazetesine, The Washington Post, The Sydney Morning Herald, The Australian Review of Books, The New York Times ve Stokholm'de Svenska Dagbladet gazetelerinde düzenli olarak yazılar yazdı. Yine Toronto'da Canadian Broadcasting Corporation için kitap ve oyunları gözden geçirdi.

Manguel, 2000 yılında Fransa'nın Poitou-Charentes bölgesinde Orta Çağdan kalma bir ev satın aldı, burayı baştan sona yeniledi ve buraya taşındı. Yenileme çalışmaları arasında evin bir bölümü, Manguel'in yaklaşık 40.000 kitabını barındıran meşe ağacından imâl edilen bir kütüphaneye dönüştürüldü.[3] Alberto Manguel, 2020 yılında kitaplarını, Lizbon'daki Okuma Tarihi Araştırma Merkezi'ne bağışladığını açıkladı.[4]

2008'de Paris'teki Centre Georges Pompidou, 30'uncu yıl kutlamaları kapsamında Alberto Manguel'i üç aylık bir konferans, film ve yuvarlak masa programı düzenlemeye davet ederek onurlandırdı.

Alberto Manguel, Geist dergisinde düzenli olarak yazıyor.[5]

Manguel'in Okumanın Tarihi başlıklı eseri, Book of Sand başlıklı kısa filme ilham kaynağı oldu.[6]

Özel hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Alberto Manguel, 1975'ten 1986'ya kadar Pauline Ann Brewer ile evliydi. Bu evlilikten Alice Emily, Rachel Claire ve Rupert Tobias adında 3 çocuğu oldu.[1] 1987'de Brewer'dan boşandıktan sonra Manguel, hayat arkadaşı Craig Stephenson ile birlikte yaşamaya başladı.[7]

Kitapları[değiştir | kaynağı değiştir]

Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • İKSV Talat Sait Hâlman Çeviri Ödülü (2018, İstanbul)
  • Gutenberg-Preis[8] (2018, Almanya)
  • Uluslararası Alfonso Reyes Ödülü (2018, Meksiko)
  • 2017 Formentor Edebiyat Ödülü (İspanya)
  • Medalla al Mérito (Buenos Aires, 2007)
  • Milovan Vidakovic Edebiyat Ödülü (Novi Sad, Sırbistan, 2007)
  • Grinzane Cavour Ödülü, essay for Diario di un lettore (Italy, 2007)
  • Prix Médicis, Okumanın Tarihi ile deneme dalında (1998, Fransa)
  • Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres (1996, Fransa)

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Alberto Manguel - Homepage". www.manguel.com. 20 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Nisan 2021. 
  2. ^ "Ülker İnce". www.iksv.org. 24 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Nisan 2021. 
  3. ^ Manguel, Alberto (15 Mayıs 2008). "A 30,000-Volume Window on the World". The New York Times (İngilizce). ISSN 0362-4331. 26 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2021. 
  4. ^ "Alberto Manguel to donate 40,000 works to Lisbon's Centre for Research into the History of Reading". 23 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2021. 
  5. ^ "Alberto Manguel". Geist.com (İngilizce). 29 Ekim 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2021. 
  6. ^ "Book of Sand". Sceen TV. 28 Kasım 2013. 23 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2021. 
  7. ^ "Argentina's page turner: How a Canadian author became the leader of a library revolution". 1 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2021. 
  8. ^ Welle (www.dw.com), Deutsche. "Alberto Manguel: Gutenberg-Preis für den "Liebhaber des Lesens" | DW | 23.06.2018". DW.COM (Almanca). 25 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Nisan 2021. 


Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Alberto Manguel Kimdir? Kimdir?:Alberto Manguel Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Alberto Manguel Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Alberto Manguel Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Alberto Manguel Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Alberto Manguel Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Alberto Manguel Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Alberto Manguel Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Alberto Manguel Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Alberto Manguel Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Alberto Manguel Kimdir? Kaç Yaşında?:Alberto Manguel Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Alberto Manguel Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Alberto Manguel Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Alberto Manguel Kimdir? Nereli?:Alberto Manguel Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Alberto Manguel Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Alberto Manguel Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Alberto Manguel Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Hak ve Eşitlik Partisi, Sara Paxton, 989 Studios, Lyndhurst, New Jersey, Takma adlarına göre millî futbol takımları listesi, 1993 FA Charity Shield, Market cap, Cadenet, Annemarie Düringer, Kiss You, Tüney, Çankırı, Siddhartha (roman), Zafer Uysal, Aydınlar, Hayrabolu, Cabezón de Liébana, Yuva, Kemaliye, Steven Fletcher, 1964 Football League Cup Finali, Ürdün kralı, Yunus Emre, Karapınar, SummerSlam (2005), Tomay, Gagavuzya, SBS Radyosu, Svabya, Agathangelos, Long Stratton, NGC 7322, Attika orman yangınları, Dikili Limanı, The Sorcerers Apprentice (2010 film), Navicular kemik, Juan Antonio Samaranch, 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları, En Zengin 100 Türk, Aleksandreya, Zuhuratbaba, Bakırköy, Osamu Shimomura, Buz devri, Christiansholm, 2010 Eyjafjallajökull yanardağ patlaması, Eurojust, Sakarya Ovası, Çok Vitesli Avrupa, Ailton Gonçalves da Silva, Ailton Goncalves Da Silva, Gülistan Antlaşması, CNES, No Boundaries (albüm), 2020 Fransa Açık, Warrington, Frankfurt Üniversitesi, Emmendingen (ilçe), Elektrostatik potansiyel enerji, Progradungula, BKM Film, Retrograd amnezi, Curzio Malaparte, Garlasco, Fransa millî basketbol takımı, Pierre Curie, Balaur bondoc, Tenarea, Pakistan, Cambre, Uluslararası sözleşmeler, Fabinho (1993 doğumlu futbolcu), Piper avellanum, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde futbol, Kongo Cumhuriyeti bayrağı, Özel operasyonlar, The Village Voice, Schmalstede, NGC 3113, Belarusun ulusal sembolleri, Yahoo Music, Gaşiye Suresi, Titanların Savaşı (film, 1981), Eunapius, Geena Davis, The Huffington Post, Trigona corvina, Kaj Hansen (1940 doğumlu futbolcu), Makbule Atadan, Francesco Redi, Hisar, Greyson Chance, Sıla şarkıları listesi, Thymus caespititius, Pjetër Arbnori, Devre analizi, Myndos, Phaeosphecia, Scott Hall, Yucca angustissima, 62. Akademi Ödülleri, NGC 1447, John Green (yazar), Andrew W. Marlowe, İşkodra Vilayeti, Kento Yabuuchi,
Tozkoparan Nedir?, Fultaymlı Nedir?, Hülya Güreli Yolcubal Kimdir?, Ayşen Ece Kavas Kimdir?, Halit Yıldız Kimdir?, Totemsiz Nedir?, Frenolojik Nedir?, Bayrakbilim Anlamı Nedir, Bayrakbilim Nasıl Oluştu, Bayrakbilim Tarihi, Bayrakbilim Renkleri, Bayrakbilim Tasarımı, Totemli Nedir?, Hasan Yıldız Kimdir?, Selman Kösalı Kimdir?, Halil Bakış Kimdir?, Erdal Tektaş Kimdir?, Yukarı Volta bayrağı Anlamı Nedir, Yukarı Volta bayrağı Nasıl Oluştu, Yukarı Volta bayrağı Tarihi, Yukarı Volta bayrağı Renkleri, Yukarı Volta bayrağı Tasarımı, Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?,