Yunanistan Krallığı ne demektir

Yunanistan Krallığı ne demektir Nedir?

Yunanistan Krallığı ne demektir Nedir?, Yunanistan Krallığı ne demektir Nerededir?, Yunanistan Krallığı ne demektir Hakkında Bilgi?, Yunanistan Krallığı ne demektir Analizi? Yunanistan Krallığı ne demektir ilgili Yunanistan Krallığı ne demektir ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Yunanistan Krallığı ne demektir ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Yunanistan Krallığı ne demektir Ne Anlama Gelir Yunanistan Krallığı ne demektir Anlamı Yunanistan Krallığı ne demektir Nedir Yunanistan Krallığı ne demektir Ne Anlam Taşır Yunanistan Krallığı ne demektir Neye İşarettir Yunanistan Krallığı ne demektir Tabiri Yunanistan Krallığı ne demektir Yorumu 

Yunanistan Krallığı ne demektir Kelimesi

Lütfen Yunanistan Krallığı ne demektir Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Yunanistan Krallığı ne demektir İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Yunanistan Krallığı ne demektir Kelimesinin Anlamı? Yunanistan Krallığı ne demektir Ne Demek? ,Yunanistan Krallığı ne demektir Ne Demektir? Yunanistan Krallığı ne demektir Ne Demektir? Yunanistan Krallığı ne demektir Analizi? , Yunanistan Krallığı ne demektir Anlamı Nedir?,Yunanistan Krallığı ne demektir Ne Demektir? , Yunanistan Krallığı ne demektir Açıklaması Nedir? ,Yunanistan Krallığı ne demektir Cevabı Nedir?,Yunanistan Krallığı ne demektir Kelimesinin Anlamı?,Yunanistan Krallığı ne demektir Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Yunanistan Krallığı ne demektir Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Yunanistan Krallığı ne demektir Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Yunanistan Krallığı ne demektir Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Yunanistan Krallığı ne demektir Kelimesinin Anlamı Nedir? Yunanistan Krallığı ne demektir Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Yunanistan Krallığı ne demektir Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Yunanistan Krallığı ne demektir Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Yunanistan Krallığı ne demektir - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Yunanistan Krallığı ne demektir

Yunanistan Krallığı ne demektir Nedir? Yunanistan Krallığı ne demektir Ne demek? , Yunanistan Krallığı ne demektir Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Yunanistan Krallığı ne demektir Kelimesinin Anlamı? Yunanistan Krallığı ne demektir Ne Demek? Yunanistan Krallığı ne demektir Ne Demektir? ,Yunanistan Krallığı ne demektir Analizi? Yunanistan Krallığı ne demektir Anlamı Nedir? Yunanistan Krallığı ne demektir Ne Demektir?, Yunanistan Krallığı ne demektir Açıklaması Nedir? , Yunanistan Krallığı ne demektir Cevabı Nedir? , Yunanistan Krallığı ne demektir Kelimesinin Anlamı?






Yunanistan Krallığı ne demektir

Yunanistan Krallığı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Yunanistan Krallığı
YunancaΒασίλειον της Ελλάδος
Vasílion tis Elládos
1832-1924
1935-1974
Yunanistan Krallığı bayrağı
Bayrak
{{{arma_açıklaması}}}
Arma
Slogan
Eleftheria i Thanatos
Ελευθερία ή θάνατος
"Ya Bağımsızlık Ya Ölüm"
Millî marş
Ýmnos is tin Eleftherían
Ὕμνος εἰς τὴν Ἐλευθερίαν
"Bağımsızlık Marşı"
Yunanistan Krallığı sınırları (1973)
Yunanistan Krallığı sınırları (1973)
BaşkentNafplion (1832-1834)
Atina (1834-1974)
Resmî dil(ler)Yunanca
Resmî din
Rum Ortodoks Kilisesi
HükûmetMutlak monarşi
(1832-1843)
Parlamenter demokrasi ve anayasal monarşi
(1843-1924, 1935-1974)
Cumhuriyet (Krallığı devirerek)
(1924-1935)
Askeri cunta
(1967-1974)
Başbakan 
• 1935
Yeoryos Kondilis
• 1935-1936
Konstandinos Demercis
• 1936-1941
İoannis Metaksas
• 1941
Aleksandros Korizis
• 1941-1944
Emmanuil Çuderos
Tarihçe 
• Kuruluşu
1832
30 Ağustos 1832
• 3 Eylül 1843 Devrimi
3 Eylül 1843
8 Aralık 1974
• Dağılışı
1924
1935-1974
Nüfus
• Sayılan
7,156,000
Para birimiYunan drahmisi (₯)
Öncüller
Ardıllar
Birinci Yunanistan Cumhuriyeti
Ulusal Kurtuluş Siyasi Komitesi
İkinci Helen Cumhuriyeti
1967-1974 Yunanistan askerî cuntası

Yunanistan Krallığı (YunancaΒασίλειον της Ελλάδος Vasilion tis Ellados), 1832 yılında dönemin süper güçleri Birleşik Krallık, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu, Prusya, Fransa ve Rus İmparatorluğu tarafından ilân edilen devlettir.[1] Bağımsızlık duyurusunun yapılmasının ardından, Osmanlı İmparatorluğu'ndan tam bağımsızlığını eline almış olduğu 30 Ağustos 1832 tarihli antlaşmayla uluslararası düzeyde tanınmıştır. Yunan Bağımsızlık Savaşı'nı yöneten geçici Yunan hükûmetinin üzerine kurulmuş ve 1924 yılında krallık devrilerek yerine ikinci Yunan Cumhuriyeti kurulana dek ayakta kalmıştır. Daha sonra cumhuriyetin 1935 yılında yeniden yerini krallığa bırakmasıyla bu kez 1974 yılına dek Yunanistan topraklarında egemen olmuş ve yedi yıllık bir askerî darbe döneminin ardından bugünkü modern Yunanistan Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla tarihe karışmıştır.

Osmanlı gözü ile Yunan İsyanı[değiştir | kaynağı değiştir]

Osmanlı Devleti'nde, Fransız İhtilali ile ateşlenen milliyetçilik akımı Avrupa'da birçok kavmi ayaklandırdığı gibi,[2] Osmanlılarda da azınlıkların bir kısmını cezbetmişti. Osmanlı Devleti'nde ilk ayaklanan millet Sırplar olmasına rağmen en sistemli şekilde örgütlenmeyi ve eylem yapmayı Yunanlar gerçekleştirmiştir. Sırplar'ın ayaklanmasını sadece Ruslar desteklerken Yunanların bağımsızlık hareketini tüm Avrupa desteklemiştir.[3] Osmanlı yöneticilerine göre o dönemde İstanbul'da bulunan Ekümenik Patrik Gregorios da isyancıları desteklemiştir. Patrik Gregorios'u sorguladıktan sonra Yunan ayaklanması ile olan ilişkisine kanaat getiren sadrazam Benderli Ali Paşa 22 Nisan 1821'de idamına ferman buyurmuştur. Patrik'in asıldığı günden sonra, idama götürülürken dışarı çıkartıldığı odanın kapısı kilitlenmiştir. Bugün kilisenin inisiyatifine bağlı olarak kapı hâlâ kapalı tutulmaktadır. Bu kapı Petro Kapısı ya da Orta kapı olarak da bilinir.

İsyan tüm Yunanistan'da değil sadece Mora'da başlamıştır. Fakat Anadolu'da yaşayan Rumlar da Yunanlara bağımsızlıkları konusunda tam destek veriyordu. Rönesans ile Antik Yunanistan kültürünü tanımış olan Avrupa, Yunanlara bir hayranlık duymaktaydı. Bu nedenle Yunanistan'ın bağımsızlığı için tüm devletler Osmanlı'ya baskı uyguluyordu. Fakat Osmanlıların gözü ile bakıldığında Rumlar diğer azınlıklara oran ile daha özel yerlere sahiplerdi. Yabancı dil bilenler gümrük memurluğu ve tercümanlık görevlerine bile atanmıştır.

Avrupa'nın kendilerine tam destek verdiğini gören Yunanlar isyan hazırlıklarına hız verdiler. 1814 yılında Filiki Eterya Derneğini kurdular ve amaçlarını Megali İdea olarak sloganlaştırdılar. Amaçları Bizans İmparatorluğu'nun zamanında sahip olduğu toprakları tekrar geri almak idi. Bu nedenle ilk isyanlarını Eflâk-Boğdan topraklarında başlattılar. Fakat bu isyan Osmanlı Devleti tarafından kısa sürede bastırıldı.

İsyanlar gerek Osmanlı Devleti gerek ise eyalet valilerinden yardım alınarak bastırılıyordu fakat Osmanlı'nın her müdahalesi Avrupa devletlerinin tepkisini çekiyordu. 1827'ye gelindiğinde Rusya, Birleşik Krallık ve Fransa bir araya gelerek Osmanlı Devleti'nin Balkan topraklarının parçalamak amacı ile -olaya bir de din boyutunu katarak- Yunanistan'ın özerk bir prenslik olmasını ve Yunan topraklarında yaşayan tüm Türklerin sürülmesini kararlaştırdılar. Bu karar Osmanlı Devleti'ne iletildiğinde sultan reddetti ve bu ülkeler filolarını Osmanlı'nın üzerine göndererek Osmanlı Filosunu yaktılar. Osmanlı zararın tazmini için bu devletlere çağrı göndermiştir fakat Rusya bu çağrıya savaş açarak yanıt vermiştir.

1828 yılında Ruslar ile yapılan savaşta Osmanlı Devleti yenildi. Birçok tarihçi bu mağlubiyetin sebebini Yeniçeri Ocağı'nın henüz kaldırılmış olmasına ve yeni ordunun savaşa hazırlıklı ve alışkın olmamasına bağlar. Rusya, Osmanlı'nın bu boş anından yararlanarak Erzurum ve Kars'ı işgâl edip Trabzon'a doğru ilerlemeye başlayınca Osmanlı Devleti eline kalan toprağını kaçırmamak için Prusya aracılığı ile Rusya'dan barış istedi. Rusya'nın kabul etmesi ile beraber Edirne Antlaşması imzalandı. Anlaşmaya göre, Osmanlı Devleti, Yunanistan'a bağımsızlık verecekti.

Bağımsızlığın alınması[değiştir | kaynağı değiştir]

Yunanistan'ın ilk kralı Otto

Yunan Bağımsızlık Mücadelesi'nden sonra Yannis Kapodistrias (Ιωάννης Καποδίστριας - Avrupa'da bilinen adı ile John Capodistria) liderliğinde Yunanistan, Osmanlı İmparatorluğu'nun egemenliğinden kurtuldu. Fakat henüz Yunanistan'ın bağımsızlığı uluslararası düzeyde tanınmadan bir suikasta uğradı ve hayatını kaybetti. 1832 yılında Londra Konferansı'nda aynı zamanda dönemin süper güçleri kabul edilen Birleşik Krallık, Rusya ve Fransa, Yunanistan tahtını 17 yaşındaki Bavyeralı Otto'ya teklif etti. Teklifin kabul görmesi ile Prens Otto, Yunanistan Krallığı'nın ilk kralı olarak tahta oturdu. Otto tahta çıktığına daha reşit değildi bu nedenle Yunanistan'a döndüğünde 1835 yılına kadar ülkeyi Otto adına naipler konseyi yönetti. Otto, kararlarında ve yönetimdeki sözlerinde kendine yardımcı olması için -genelde Bavyera'dan gelen- danışmanlar tutuyordu, bazen ise kendi kararlarını kendi veriyordu. 3 Eylül 1843 yılındaki bir ayaklanmaya kadar hâl böyle devam etti. Ayaklanma ile birlikte Otto, Yunanistan'a bir anayasa çıkarmaya zorlandı. 1863 yılında tahttan indirilinceye dek ülkeyi bir anayasal krallık olarak yönetti.

Krallığın gelişimi[değiştir | kaynağı değiştir]

I. Georgios

Kral Otto 1863 yılında devrilince, yerine I. Georgios adı ile Danimarka Kralı'nın yine 17 yaşındaki oğlu Prens William geçti. 50 yıl boyunca tahtta oturdu ve I. Georgios'un dönemi Yunanistan Krallığı için genişleme dönemi olarak adlandırılır. İlk yıllarda Yunanistan epey küçük bir ülke idi. Ege Adaları'nın büyük bir kısmı, Trakya, Makedonya ve Teselya sınırların içinde değildi. I. Georgios'un döneminde İngilizler, 1815 yılından beri kullanıma hakkını bulundurdukları İyon Adaları'nı 1864 yılında Yunanistan'a devretti. Rusya ile Osmanlı Devleti'nin savaşta olduğu 1881 yılında karmaşadan yararlanan Yunanistan, Teselya'nın bir kısmı ile birtakım bölgelerde bazı topraklar aldı. I. Georgios'un politik düzeyde bu denli aktif olması bazı çevrelerde tehlike teşkil ediyordu ve bu nedenle Yunanistan'ın ikinci kralı da gayriresmî olarak Yunanistan'a bağlanmış olan Selanik'te suikaste uğrayarak yaşamını yitirdi.

Venizelos dönemi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kral I. Georgios öldürüldükten sonra ülke Osmanlı ile bir savaşlar dizisi yaşadı. Bu savaşlardan tam bir sonuç alınamıyordu zirâ Yunanistan'ın ekonomisi de iyiden iyiye bozulmaya başlamıştı. Durum daha da kötüye gitmeden Yunan ekonomisi uluslararası denetim altına alındı ve 1910 yılında Elefthérios Venizélos (Yunanca: Ελευθέριος Βενιζέλος) kral I. Konstantin'e yardımcı olması amacı ile başbakanlık görevine getirildi. Bunun ile birlikte ülke öncekine oran ile bir düzelme dönemine girdi. I. Dünya Savaşı'nın başlamasının ardından İngilizler ile Fransızları tutan Venizélos ile Almanlar'ı tutan kral I. Konstantin arasında fikir çatışmaları yaşandı. Kral I. Konstantin'i tahttan indirmeyi başaran Venizélos yerine onun oğlu Aleksander'i geçirmeyi başardı. Sonunda Venizélos Almanlara ve müttefiklerine karşı (Osmanlı Devleti de dahil) savaştı ve Osmanlı Devleti de bu savaşta yenildiği için Sevr Antlaşması'nı kabul etmek zorunda kaldı. Sevr Antlaşması ile Yunanistan büyük toprak kazançları elde etti. Bu antlaşmaya karşı çıkan Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki ordular Yunanları antlaşma ile kazanmış oldukları İzmir'den savaş ile püskürttü. Lozan Antlaşması döneminde oğlu Aleksander bir maymunun ısırmasından öldüğü için I. Konstantin tekrar tahttaydı. Yunanların İzmir'den kovulması ile beraber Konstanin tekrar tahttan indirildi ve sürgüne gönderildiği Sicilya'da öldü. Daha sonra Yunanlar, Sevr Antlaşması ile aldıkları toprakları Lozan Antlaşması ile geri vermişlerdir.

Cumhuriyet'in ilânı[değiştir | kaynağı değiştir]

1923 yılında Lozan Antlaşması ile Yunanistan ile Türkiye arasındaki savaş resmi olarak durdu. Fakat bu kez ülke içinde iç karışıklıklar baş gösteriyordu. Büyük bir ayaklanma ile bir yıl sonra, 1924'te, krallık rejimi devrildi ve cumhuriyet ilan edildi. Yunanistan'da o güne dek kurulmuş olan ikinci cumhuriyet olan bu yönetim henüz tüm devletler tarafından tanınmış bile değildi. 1935 yılında Yunanistan'da yapılan referandum sonucunda yeniden krallık rejimi kuruldu. I. Konstantin'nin oğlu, II. Georgios tahta geçirildi. Yunan krallığı bir süre yönetimi elinde tuttu ve nihayet 21 Nisan 1967'de ordu yönetime el koyarak hükûmeti devirdi. Dönemin Kralı II. Konstantin Aralık 1967'de cuntaya karşı darbe girişimi yaptı darbenin başarısız olması üzerine Kral ve ailesi Roma'ya kaçtı. 1974 yılında Konstantin Karamanlis başbakanlık görevine getirilerek Yunanistan'da üçüncü ve son cumhuriyet ilan edildi.

Yunanistan Krallığı kralları ve saltanat tarihleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu liste Yunanistan Krallığı krallarının isimlerini ve tahta çıkış ve tahttan iniş tarihlerini vermektedir:

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Keridis, Dimitris (2009). Historical Dictionary of Modern Greece. Scarecrow Press. ISBN 978-0810859982. 
  2. ^ Breuilly, John (2013). The Oxford handbook of the history of nationalism (1. bas.). Oxford: Oxford University Press. ISBN 978-0198768203. 
  3. ^ Saunders, Robert A. (2019). Historical dictionary of the Russian Federation (2. bas.). Lanham: Rowman & Littlefield Publishers. ISBN 978-1538120477. 

Yunanistan Krallığı ne demektir Nedir? :Yunanistan Krallığı ne demektir ile ilgili Yunanistan Krallığı ne demektir burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Yunanistan Krallığı ne demektir Ne Demektir? Yunanistan Krallığı ne demektir Açıklaması Nedir? Yunanistan Krallığı ne demektir Cevabı Nedir? Yunanistan Krallığı ne demektir Kelimesinin Anlamı? Yunanistan Krallığı ne demektir konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Yunanistan Krallığı ne demektir Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Yunanistan Krallığı ne demektir Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Yunanistan Krallığı ne demektir Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Yunanistan Krallığı ne demektir İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Yunanistan Krallığı ne demektir Açıklaması? :Yunanistan Krallığı ne demektir Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Yunanistan Krallığı ne demektir Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Yunanistan Krallığı ne demektir Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Yunanistan Krallığı ne demektir Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Yunanistan Krallığı ne demektir Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Yunanistan Krallığı ne demektir Gerçek mi? :Yunanistan Krallığı ne demektir ile ilgili Yunanistan Krallığı ne demektir burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Yunanistan Krallığı ne demektir sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Yunanistan Krallığı ne demektir Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Yunanistan Krallığı ne demektir Hakkında? :Yunanistan Krallığı ne demektir ile ilgili Yunanistan Krallığı ne demektir burada bulabilirsiniz. Yunanistan Krallığı ne demektir Detaylar için sitemizi geziniz Yunanistan Krallığı ne demektir Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Yunanistan Krallığı ne demektir resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Komiser Columbo, Find a Grave, Alaçam Mübadele Müzesi, Troy, Michigan, Belirti ve semptomlar, Tahal, Here Comes the Navy, Atom yarıçapı, Walter Lantz, Palma di Montechiaro, 7 Kristal Küre, Roma (2018 film), Sovyetler Birliğinde LGBT tarihi, Azərbaycan Premyer Liqası, Victoria Principal, FK Shakhtar Donetsk, Ladislav Novák, Frank Pesce, Hamamözü, Termon, Yaban (film, 1973), Adam Scott (golfçü), Samuh Rayonu, Toledo, Ohio, Elmira, New York, Hyeonjong, Mahmud Esad Paşa, Merkezi Eyaleti, Habima Tiyatrosu, Çandır, Latium, Joely Richardson, Isabella Rossellini, Lutesyum, Kokuraminami, Grand Ole Opry, Comte de Buffon, Slaughterhouse, Schilpario, DaMarcus Beasley, Toyota Motor Corporation, Bari Emirliği, Ara Pacis, Seydi Ali Reis, Boynu Bükükler (albüm), Tibor Szamuely, Evan Goldberg, Victor Adler, Flanders ailesi, Postimees, Tretinoin, Celal Bayar Üniversitesi, Smilin Through (film, 1932), Claudio López, Gepárd (materyalsavar tüfeği), 23 Mayıs, Buhara, Macaristan Ulusal Meclisi, Fransa futbol şampiyonları listesi, Irish Cup, Mr. Smith Washington Yolunda, Çaresizler, Liberal Demokrat Parti (1946), Centaurea, Laura Ramsey, Çorumun ilçeleri, 21. yüzyıl kadın bilim insanları listesi, Mecdelli Meryem, Hamam Susa, Venus de Milo, Sofia Mestari, İdris Güllüce, Honckenya, Kan uyuşmazlığı, Jo Cals, 1931 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi, Vicksburg, Mississippi, Cleopatra Stratan, Le Creusot, Saidi Ntibazonkiza, Oakland, California, InBev, Pieter Sjoerds Gerbrandy, AS Cittadella, Nedimeler (tablo), Hongchen Stadyumu, Ya Evde Yoksan, Boltons, Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye Video Müzik Ödülleri En iyi grup ödülü, Sister Rosetta Tharpe, Hepat, Dinozorların evrimi, Karaağaç, Tutak, Hayki, Afgan tazısı, Xanax, Sarıyer, En İyi Tiyatral Film Producers Guild of America Ödülü, Web renkleri,
Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?,