Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir

Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Nedir?

Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Nedir?, Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Nerededir?, Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Hakkında Bilgi?, Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Analizi? Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir ilgili Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Ne Anlama Gelir Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Anlamı Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Nedir Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Ne Anlam Taşır Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Neye İşarettir Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Tabiri Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Yorumu 

Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Kelimesi

Lütfen Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Kelimesinin Anlamı? Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Ne Demek? ,Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Ne Demektir? Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Ne Demektir? Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Analizi? , Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Anlamı Nedir?,Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Ne Demektir? , Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Açıklaması Nedir? ,Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Cevabı Nedir?,Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Kelimesinin Anlamı?,Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Kelimesinin Anlamı Nedir? Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir

Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Nedir? Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Ne demek? , Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Kelimesinin Anlamı? Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Ne Demek? Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Ne Demektir? ,Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Analizi? Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Anlamı Nedir? Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Ne Demektir?, Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Açıklaması Nedir? , Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Cevabı Nedir? , Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Kelimesinin Anlamı?






Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir

Yaz Olimpiyatları'nda basketbol

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Yaz Olimpiyatları'nda basketbol
Resmi site
Spor dalı Basketbol
Yönetim birimi FIBA
Turnuva dönemi Dört yılda bir
İlk katılım 1904 Saint Louis Olimpiyatları (erkekler)
1976 Montreal Olimpiyatları (bayanlar)
Toplam katılım 18 kez erkekler
10 kez bayanlar
Son şampiyon  ABD(erkekler)
 ABD (bayanlar)
En çok kazanan  ABD 14 kez (erkekler)
 ABD 7 kez (bayanlar)
Son düzenlenen 2012 Rio Olimpiyatları

Olimpiyat Oyunları'nda basketbol, 1936'dan beri düzenli olarak gerçekleştirilen olimpik spor dalı. Olimpiyatlar'da madalya sporu olarak takvime alınmadan önce, 1904'te gösteri mahiyetinde bir kez düzenlendi. Bayan basketbolunun olimpiyat takviminde yer alması 1976 yılından itibaren gerçekleşti.

Amerika Birleşik Devletleri, bu dalda uzak ara en başarılı takımdır. ABD katıldığı 17 turnuvanın 14'ünü kazandı. Bu turnuvlarda, 1936'dan 1968 yılına kadar gerçekleştirilen 7 olimpiyat oyununu arka arkaya kazanma başarısı gösterdi. Amerika Birleşik Devletleri kadın millî basketbol takımı katıldığı 9 turnuvanın 7'sini kazandı. Bunlardan, 1996'dan 2012'ye kadar olan 5 tanesini arka arkaya kazanma başarısı gösterdi.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Basketbol, James Naismith tarafından 1891'de Springfield, Massachusetts'te bulundu. Onyıllar sonra, bu yeni bulunan spor dalı Amerika Birleşik Devletleri'nde kapalı salonlarda yapılan sporlar arasında en popüleri oldu. Popülaritesi denizleri aşan basketbol için, Avrupa'da Cenevre, İsviçre'de FIBA adında FIBA kuruldu.

Erken dönem Amerikan egemenliği[değiştir | kaynağı değiştir]

Kansas Jayhawks koçu Phog Allen'ının[1][2] çabaları sayesinde basketbol ilk kez 1936 Olimpiyat Oyunları'nda Berlin'de düzenlendi, basketbol sahası olarak da tenis kortları kullanıldı. İlk üç sırayı alan ülkelere madalyalarını Dr. Naismith takdim etti. O zamanki Olimpiyat kurallarına göre tüm yarışmacılar amatör sporculardan oluşmaktaydı. Basketbol turnuvaları ilk kez 1948 Olimpiyat Oyunları'nda kapalı sahalarda düzenlendi. Amerika Birleşik Devletleri millî basketbol takımı tek bir maç dahi kaybetmeden, 1936'dan 1968'e kadar olan ilk 7 Olimpiyat Oyunları'nı kazanarak gücünü kanıtlamış oldu. Amerika, ilk zamanlar turnuvaya NBA oyuncuları gönderirken, artık Kolej Oyuncuları göndermeye başladı. Diğer ülkeler ise en iyi oyuncularını Olimpiyatlar'a göndermeye başladılar.

Münih ve sonrası[değiştir | kaynağı değiştir]

ABD'nin kazanma serisi 1972 Olimpiyat Oyunları'nda Sovyetler Birliği millî basketbol takımının çok zor şartlar altında oynanan final maçını kazanmasıyla sona erdi. Amerikalılar ikincilik madalyasını almayı redderek, final seremonisini boykot ettiler ve o günden beri madalya IOC tarafından tutuldu. Amerikalılar 1976'da yarı finalde SSCB'nin Yugoslavya'ya yenilmesiyle, finalde ikinci kez Yugoslavya millî basketbol takımını yenerek, tekrar Olimpiyat Oyunları'nda altın madalyanın sahibi oldular. Amerika'nın 1980 Olimpiyat Oyunları'nı boykot ederek olimpiyatlarda yer almamasının ardından Yugoslavya millî basketbol takımı Olimpiyatlar'ı kazanan 3. takım oldu. Yugoslavya, yarı finalde SSCB'yi, finalde de İtalya'yı yendi. ABD, bu sefer SSCB'nin boykot ettiği 1984 Olimpiyat Oyunları'nı, finalde İspanya'yı yenerek kazandı. 1988 Olimpiyat Oyunları'nı SSCB yarı finalde ikinci kez ABD'yi ve finalde de Yugoslavya'yı yenerek ikinci kez kazandı.

Profesyonel dönem[değiştir | kaynağı değiştir]

1989'da Borislav Stanković 'in Başkanlığında FIBA, NBA oyuncularının Olimpiyat Oyunları da dahil olmak üzere, uluslararası turnuvalarda mücadele edebilmelerine izin verdi. Takip eden ilk olimpiyatlar 1992 Olimpiyat Oyunları'ydı. 1992 ABD Rüya Takım'ı ortalama 44 sayı farklarla ve hiç mola kullanmadan altın madalyanın sahibi oldu. Bu arada artık Sovyetler Birliği ve Yugoslavya devletleri parçalanmışlardı, fakat onların halefleri olan devletler yine güçlü takımlara sahiplerdi. Yeni bağımsız iki ülke olan Hırvatistan ve Litvanya sırasıyla gümüş ve bronz madalya kazandılar.

ABD, 1996 Olimpiyat Oyunları ve 2000 Olimpiyat Oyunları'nı da kazandı ancak performansı 1992 Olimpiyat Oyunları'ndaki gibi değildi. Olimpiyatlar'da NBA oyuncularının mücadele etmesine izin verildiğinden beri Atlanta'da düzenlenen 1996 Oyunları, ev sahibi şehrin aynı zamanda bir NBA takımına da sahip olduğu ilk örnekti. Atlanta'da Sırbistan, Sydney'de Fransa finalist olan ülkelerdi. Her iki turnuvada da Litvanya bronz madalya kazanan takımdı.

ABD'nin yeniden kurduğu egemenlik 2004 Olimpiyat Oyunları'nda gruplarda Porto Riko ve Litvanya'ya yenilmesi ve yarı finalde Arjantin'e elenmesi ile kesintiye uğradı. Atina'da düzenlenen 2004 Olimpiyat Oyunları'nı finalde İtalya'yı yenen Arjantin kazandı. Bu sonuçla Olimpiyat Oyunları'nı kazanan 4. takım oldu.

Amerikalılar Pekin'de düzenlenen 2008 Olimpiyat Oyunları'nda tekrar eski güçlerine kavuşarak, finalde 2006 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası Şampiyonu İspanya'yı yendiler ve altın madalyanın sahibi oldular. Arjantin turnuvayı 3. bitirdi ve bronz madalyanın sahibi oldu.

2012 Olimpiyat Oyunları'nda Londra'da Amerikalılar ve İspanyollar tekrar finalde karşı karşıya geldiler. Bu finali az bir farkla da olsa, yine ABD kazandı.

Mekanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Eleme aşaması[değiştir | kaynağı değiştir]

2012 Olimpiyat Oyunları'nda uygulandığı gibi, elemeler 3 aşamadan oluşmaktadır:

  1. 1 takım (erkek ve kadın) dünya şampiyonu olarak,
  2. 7 erkek takımı ve 5 kadın takımı bölgesel şampiyonalarındaki sıralamalara göre,
  3. 3 erkek takımı ve 5 kadın takımı kalan boşluk için kendi bölgesel şampiyonsından direkt olarak katılamayan en iyi takımların oynadığı eleme turnuvasından,

Turnuvayı düzenleyen ülkenin takımı otomatik olarak turnuvaya katılır.

Bölge Erkekler Kadınlar
Dünya Şampiyonası 1 1
Afrika Şampiyonası 1 1
Amerika Şampiyonası 2 1
Asya Şampiyonası 1 1
Avrupa Şampiyonası 2 1
Okanusya Şampiyonası 1 1
Dünya Elemeleri Turnuvası 3 5
Ev Sahibi Ülke 1 1
Total 12 12

Erkekler Turnuvaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ev Sahibi Altın Madalya Maçı Bronz Madalya Maçı
Altın Madalya Kazananı Maç Sonucu Gümüş Madalya Kazananı Bronz Madalya Kazananı Maç Sonucu Dördüncülük (4.)
1936
1936 Olimpiyat Oyunları
Berlin  ABD 19-8  Kanada  Meksika 26-12  Polonya
1948
1948 Olimpiyat Oyunları
Londra  ABD 65-21  Fransa  Brezilya 52-47  Meksika
1952
1952 Olimpiyat Oyunları
Helsinki  ABD 36-25  Sovyetler Birliği  Uruguay 68-59  Arjantin
1956
1956 Olimpiyat Oyunları
Melbourne  ABD 89-55  Sovyetler Birliği  Uruguay 71-62  Fransa
1960
1960 Yaz Olimpiyatları
Roma  ABD play-off yapılmadı.  Sovyetler Birliği  Brezilya play-off yapılmadı.  İtalya
1964
1964 Yaz Olimpiyatları
Tokyo  ABD 73-59  Sovyetler Birliği  Brezilya 76-60  Porto Riko
1968
1968 Yaz Olimpiyatları
Meksiko  ABD 65-50  Yugoslavya  Sovyetler Birliği 70-53  Brezilya
1972
1972 Olimpiyat Oyunları
Münih  Sovyetler Birliği 51-50  ABD  Küba 66-65  İtalya
1976
1976 Olimpiyat Oyunları
Montreal  ABD 95-74  Yugoslavya  Sovyetler Birliği 100-72  Kanada
1980
1980 Olimpiyat Oyunları
Moskova  Yugoslavya 86-77
İtalya
 Sovyetler Birliği 117-94
İspanya
1984
1984 Olimpiyat Oyunları
Los Angeles  ABD 96-65  İspanya  Yugoslavya 88-82  Kanada
1988
1988 Olimpiyat Oyunları
Seul  Sovyetler Birliği 76-63  Yugoslavya  ABD 78-49  Avustralya
1992
1992 Olimpiyat Oyunları
Barselona  ABD 117-85  Hırvatistan  Litvanya 82-78
Birleştirilmiş Takım
1996
1996 Olimpiyat Oyunları
Atlanta  ABD 95-69  Sırbistan-Karadağ  Litvanya 80-74  Avustralya
2000
2000 Olimpiyat Oyunları
Sidney  ABD 85-75  Fransa  Litvanya 89-71  Avustralya
2004
2004 Olimpiyat Oyunları
Atina  Arjantin 84-69  İtalya  ABD 104-96  Litvanya
2008
2008 Olimpiyat Oyunları
Pekin  ABD 118-107  İspanya  Arjantin 87-75  Litvanya
2012
2012 Olimpiyat Oyunları
Londra  ABD 107-100  İspanya  Rusya 81-77  Arjantin

Konfederasyonlara göre performans[değiştir | kaynağı değiştir]

Confederation 1936
Nazi Almanyası
1948
Birleşik Krallık
1952
Finlandiya
1956
Avustralya
1960
İtalya
1964
Japonya
1968
Meksika
1972
Batı Almanya
1976
Kanada
1980
Sovyetler Birliği
1984
Amerika Birleşik Devletleri
1988
Güney Kore
1992
İspanya
1996
Amerika Birleşik Devletleri
2000
Avustralya
2004
Yunanistan
2008
Çin
2012
Birleşik Krallık
2016
Brezilya
FIBA Afrika 15.-18. 19. 9.-16. -- -- -- 15. 15. 12. 11. 12. 10. 10. 11. 12. 12. 12. 10.
FIBA Amerika 1. 1. 1. 1. 1. 1. 1. 2. 1. 5. 1. 3. 1. 1. 1. 1. 1. 1.
FIBA Asya 5. 8. 9.-16. 7. 11. 10. 13. 13. 11. 12. 10. 9. 12. 8. 10. 8. 8. 12.
FIBA Avrupa 4. 2. 2. 2. 2. 2. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 2. 2. 2. 2. 2.
FIBA Okyanusya -- -- -- 12. -- 9. -- 9. 8. 8. 7. 4. 6. 4. 4. 9. 7. 7.

Katılan ülkeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülkeler 36
Nazi Almanyası
48
Birleşik Krallık
52
Finlandiya
56
Avustralya
60
İtalya
64
Japonya
68
Meksika
72
Batı Almanya
76
Kanada
80
Sovyetler Birliği
84
Amerika Birleşik Devletleri
88
Güney Kore
92
İspanya
96
Amerika Birleşik Devletleri
00
Avustralya
04
Yunanistan
08
Çin
12
Birleşik Krallık
Yıllar
 Angola A 10. 11. 12. 12. 12. 5
 Arjantin 15. 4. 9. 1. 3. 4. 6
 Avustralya 12. 9. 9. 8. 8. 7. 4. 6. 4. 4. 9. 7. 7. 13
 Belçika 19. 11. 17. 3
 Brezilya 9. 3. 6. 6. 3. 3. 4. 7. 5. 9. 5. 5. 6. 5. 14
 Bulgaristan 7. 5. 16. 10. 4
 Kanada 2. 9. 9. 9. 14. 4. 4. 6. 7. 9
 Orta Afrika Cumhuriyeti A 10. 1
 Şili 9. 6. 5. 8. 4
 Çin A A 10. 11. 12. 8. 10. 8. 8. 12. 8
 TayvanB 15. 18. 11. 3
 Hırvatistan C 2. 7. 6. 3
Ülkeler 36
Nazi Almanyası
48
Birleşik Krallık
52
Finlandiya
56
Avustralya
60
İtalya
64
Japonya
68
Meksika
72
Batı Almanya
76
Kanada
80
Sovyetler Birliği
84
Amerika Birleşik Devletleri
88
Güney Kore
92
İspanya
96
Amerika Birleşik Devletleri
00
Avustralya
04
Yunanistan
08
Çin
12
Birleşik Krallık
Yıllar
 Küba 13. 9. 11. 3. 7. 6. 6
 Çekoslovakya 9. 7. 9. 5. 8. 6. 9. A 7
 Mısır 15. 19. 9. 16. 12. 12. 12. 7
 Estonya 9. D 1
 Finlandiya 9. 11. 2
 Fransa 19. 2. 8. 4. 10. 11. 2. 6. 8
 AlmanyaE 15. 12. 8. 7. 10. 5
 Büyük Britanya 20th 9. 2
 Yunanistan 17. 5. 5. 5. 4
 Macaristan 16. 9. 9. 13. 4
 Hindistan 12. 1
 İran 14. 11. 2
Ülkeler 36
Nazi Almanyası
48
Birleşik Krallık
52
Finlandiya
56
Avustralya
60
İtalya
64
Japonya
68
Meksika
72
Batı Almanya
76
Kanada
80
Sovyetler Birliği
84
Amerika Birleşik Devletleri
88
Güney Kore
92
İspanya
96
Amerika Birleşik Devletleri
00
Avustralya
04
Yunanistan
08
Çin
12
Birleşik Krallık
Yıllar
 Irak 22. 1
 İrlanda 23. 1
 İsrail A 17. 1
 İtalya 7. 17. 17. 4. 5. 8. 4. 5. 2. 5. 5. 2. 12
 Japonya 9. 10. 15. 10. 14. 11. 6
 Güney Kore A 8. 14. 16. 14. 9. 12. 6
 Letonya 15. D 1
 Litvanya D 3. 3. 3. 4. 4. 8. 6
 Meksika 3. 4. 9. 12. 12. 5. 10. 7
 Fas A 16. 1
 Yeni Zelanda 11. 10. 2
 Nijerya 10. 1
Ülkeler 36
Nazi Almanyası
48
Birleşik Krallık
52
Finlandiya
56
Avustralya
60
İtalya
64
Japonya
68
Meksika
72
Batı Almanya
76
Kanada
80
Sovyetler Birliği
84
Amerika Birleşik Devletleri
88
Güney Kore
92
İspanya
96
Amerika Birleşik Devletleri
00
Avustralya
04
Yunanistan
08
Çin
12
Birleşik Krallık
Yıllar
 Panama 12. 1
 Peru 8. 10. 15. 3
 Filipinler 5. 12. 9. 7. 11. 13. 13. 7
 Polonya 4. 7. 6. 6. 10. 7. 6
 Porto Riko A 13. 4. 9. 6. 9. 7. 8. 10. 6. 9
 Romanya 17. 1
 Rusya A D F 8. 9. 3. 3
 Senegal A 15. 15. 11. 3
 Sırbistan-KaradağH G 2. 6. 11. 3
 Singapur A 13. I 1
 Sovyetler Birliği A 2. 2. 2. 2. 3. 1. 3. 3. 1. F A 9
 İspanya 14. 7. 11. 4. 2. 8. 9. 9. 7. 2. 2. 11
Ülkeler 36
Nazi Almanyası
48
Birleşik Krallık
52
Finlandiya
56
Avustralya
60
İtalya
64
Japonya
68
Meksika
72
Batı Almanya
76
Kanada
80
Sovyetler Birliği
84
Amerika Birleşik Devletleri
88
Güney Kore
92
İspanya
96
Amerika Birleşik Devletleri
00
Avustralya
04
Yunanistan
08
Çin
12
Birleşik Krallık
Yıllar
 İsveç 10. 1
 İsviçre 9. 21. 17. 3
 Tayland A 15. 1
 Tunus 11. 1
 Türkiye 19. 17. 2
 Birleşik Takım A 4. A 1
 ABD 1. 1. 1. 1. 1. 1. 1. 2. 1. 1. 3. 1. 1. 1. 3. 1. 1. 17
 Uruguay 6. 5. 3. 3. 8. 8. 6. 7
 Venezuela 11. 1
 Yugoslavya 6. 7. 2. 5. 2. 1. 3. 2. A 8
Ülkeler 21 23 23 15 16 16 16 16 12 12 12 12 12 12 12 12 12 12

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

A^A NOC, IOC'nin üyesi değillerdi.
B^B Tayvan Çin 1936-56
C^C Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Yugoslavia bir bölümü 1936-1988
D^D Sovyetler Birliği Sovyetler Birliği'nin parçası olarak mücadele etti. 1952-88
E^E Batı Almanya Batı Almanya olarak 1968-88
F^F  Birleşik Takım bir bölümü 1992'de
G^G şimdi Sırbistan Sırbistan, Sırbistan-Karadağ Sırbistan ve Karadağ olarak 1992-2006
H^H Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Yugoslavia bir bölümü 1936-1988
I^I Malezya Malezya'nın bölümü olarak 1964'te

Resmi olmayan ve gösteri mahiyetindeki turnuva şampiyonları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kadınlar turnuvaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ev Sahibi Altın Madalya Maçı Bronz Madalya Maçı
Altın Madalya Kazananı Maç Sonucu Gümüş Madalya Kazananı Bronz Madalya Kazananı Maç Sonucu Dördüncülük (4.)
1976
1976 Olimpiyat Oyunları
Montreal
Sovyetler Birliği
play-off yapılmadı.
ABD

Bulgaristan
play-off yapılmadı.
Çekoslovakya
1980
1980 Olimpiyat Oyunları
Moskova
Sovyetler Birliği
104-73
Bulgaristan

Yugoslavya
68-65
Macaristan
1984
1984 Olimpiyat Oyunları
Los Angeles
ABD
85-55
Güney Kore

Çin
63-57
Kanada
1988
1988 Olimpiyat Oyunları
Seul
ABD
77-70
Yugoslavya

Sovyetler Birliği
68-53
Avustralya
1992
1992 Olimpiyat Oyunları
Barselona
Unified Team
76-66
Çin

ABD
88-74
Küba
1996
1996 Olimpiyat Oyunları
Atlanta
ABD
111-87
Brezilya

Avustralya
66-56
Ukrayna
2000
2000 Olimpiyat Oyunları
Sidney
ABD
76-54
Avustralya

Brezilya
84-73
Güney Kore
2004
2004 Olimpiyat Oyunları
Atina
ABD
74-63
Avustralya

Rusya
71-62
Brezilya
2008
2008 Olimpiyat Oyunları
Pekin
ABD
92-65
Avustralya

Rusya
94-81
Çin
2012
2012 Olimpiyat Oyunları
Londra
ABD
86-50
Fransa

Avustralya
83-74
Rusya

Konfederasyonlara göre performans[değiştir | kaynağı değiştir]

Confederation 1976
Kanada
1980
Sovyetler Birliği
1984
Amerika Birleşik Devletleri
1988
Güney Kore
1992
İspanya
1996
Amerika Birleşik Devletleri
2000
Avustralya
2004
Yunanistan
2008
Çin
2012
Birleşik Krallık
2016
Brezilya
FIBA Afrika  -  -  -  -  - 12. 12. 11. 12. 12.
FIBA Amerika 2. 5. 1. 1. 3. 1. 1. 1. 1. 1.
FIBA Asya 5.  - 2. 6. 2. 7. 4. 9. 4. 5.
FIBA Avrupa 1. 1. 6. 2. 1. 4. 5. 3. 3. 2.
FIBA Okyanusya  -  - 5. 4.  - 3. 2. 2. 2. 3.

Katılan ülkeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülkeler 76
Kanada
80
Sovyetler Birliği
84
Amerika Birleşik Devletleri
88
Güney Kore
92
İspanya
96
Amerika Birleşik Devletleri
00
Avustralya
04
Yunanistan
08
Çin
12
Birleşik Krallık
Yıllar
 Angola 12. 1
 Avustralya 5. 4. 6. 3. 2. 2. 2. 3. 8
 Brezilya 7. 2. 3. 4. 11. 9. 5
 Belarus B C 6. 1
 Bulgaristan 3. 2. 5. 3
 Kanada 6. 4. 11. 10. 8. 4
 Çin A 3. 6. 2. 9. 9. 4. 6. 7
 Hırvatistan F 10. 1
 Küba 5. 4. 6. 9. 4
 Çekoslovakya 4. A 1
 Çekya D 5. 7. 7. 2
 Fransa 5. 2. 2
 Büyük Britanya 11. 1
 Yunanistan 7. 1
Ülkeler 76
Kanada
80
Sovyetler Birliği
84
Amerika Birleşik Devletleri
88
Güney Kore
92
İspanya
96
Amerika Birleşik Devletleri
00
Avustralya
04
Yunanistan
08
Çin
12
Birleşik Krallık
Yıllar
 Macaristan 4. 1
 İtalya 6. 8. 8. 3
 Japonya 5. 7. 10. 3
 Korea 2. 7. 10. 4. 12. 8. 6
 Letonya B 9. 1
 Mali 12. 1
 Yeni Zelanda 11. 8. 10. 3
 Nijerya 11. 1
 Polonya 8. 1
 Rusya B C 5. 6. 3. 3. 4. 5
 Senegal 12. 1
 Slovakya D 7. 4
 Sovyetler Birliği 1. 1. 3. C A 3
Ülkeler 76
Kanada
80
Sovyetler Birliği
84
Amerika Birleşik Devletleri
88
Güney Kore
92
İspanya
96
Amerika Birleşik Devletleri
00
Avustralya
04
Yunanistan
08
Çin
12
Birleşik Krallık
Yıllar
 İspanya 5. 6. 5. 3
 Türkiye 5. 1
 Ukrayna B C 4. 4
 Birleşik Takım A 1. A 1
 ABD 2. 1. 1. 3. 1. 1. 1. 1. 1. 9
 Yugoslavya 3. 6. 2. A 3
 Kongo DCE 12. 1
Nations 6 6 6 8 8 12 12 12 12 12

Madalya tablosu[değiştir | kaynağı değiştir]

Toplam[değiştir | kaynağı değiştir]

Erkekler ve kadınlarda madalya kazanan ülkelerin toplam madalya sayıları.

Sıra Ülke Altın Gümüş Bronz Toplam
1  ABD 21 2 3 26
2  Sovyetler Birliği 4 4 4 12
3  Yugoslavya/ FR Yugoslavia 1 5 2 8
4  Arjantin 1 0 1 2
5  Birleşik Takım (EUN) 1 0 0 1
6  Avustralya 0 3 2 5
7  İspanya 0 3 0 3
8  Fransa 0 3 0 3
9  İtalya 0 2 0 2
10  Brezilya 0 1 4 5
11  Bulgaristan 0 1 1 2
12  Çin 0 1 1 2
13  Kanada 0 1 0 1
14  Hırvatistan 0 1 0 1
15  Güney Kore 0 1 0 1
16  Litvanya 0 0 3 3
16  Rusya 0 0 3 3
18  Uruguay 0 0 2 2
19  Küba 0 0 1 1
 Meksika 0 0 1 1

Madalya tablosu, erkekler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Ülke Altın Gümüş Bronz Toplam
1  ABD 14 1 2 17
2  Sovyetler Birliği 2 4 3 9
3  Yugoslavya/ FR Yugoslavia 1 4 1 6
4  Arjantin 1 0 1 2
5  İspanya 0 3 0 3
6  Fransa 0 2 0 2
 İtalya 0 2 0 2
8  Kanada 0 1 0 1
 Hırvatistan 0 1 0 1
10  Brezilya 0 0 3 3
 Litvanya 0 0 3 3
12  Uruguay 0 0 2 2
13  Küba 0 0 1 1
 Meksika 0 0 1 1
 Rusya 0 0 1 1

Madalya tablosu, kadınlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Ülke Altın Gümüş Bronz Toplam
1  ABD 7 1 1 9
2  Sovyetler Birliği 2 0 1 3
3  Birleşik Takım (EUN) 1 0 0 1
4  Avustralya 0 3 2 5
5  Brezilya 0 1 1 2
 Bulgaristan 0 1 1 2
 Çin 0 1 1 2
 Yugoslavya 0 1 1 2
9  Fransa 0 1 0 1
 Güney Kore 0 1 0 1
11  Rusya 0 0 2 2

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

A^A NOC was not member of IOC
B^B competed as part of Sovyetler Birliği Soviet Union from 1952-88
C^C part of  Birleşik Takım in 1992
D^D part of Çekoslovakya Czechoslovakia from 1920-92
E^E as Zaire Zaire from 1984-96
F^F part of Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Yugoslavia from 1976-1988

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Before They Were Giants". 17 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2013. 
  2. ^ "Basketball Hall of Fame – Phog Allen". 30 Aralık 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2013. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Nedir? :Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir ile ilgili Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Ne Demektir? Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Açıklaması Nedir? Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Cevabı Nedir? Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Kelimesinin Anlamı? Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Açıklaması? :Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Gerçek mi? :Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir ile ilgili Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Hakkında? :Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir ile ilgili Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir burada bulabilirsiniz. Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Detaylar için sitemizi geziniz Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Yaz Olimpiyatları'nda basketbol anlamı nedir resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Çegem, Ermeni Halkçı Partisi, Mesut Özil, Modül, Bekir Sami Kunduh, Kazakistan millî futbol takımı, Kazpost, Düzcede 2018 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, B7 vitamini, Square Enix Europe oyunları listesi, Sungkyunkwan Üniversitesi, Büyük Kafkas Sıradağları, Siccîn 4, Amerika Birleşik Devletleri Gümrük ve Sınır Muhafaza, Liu He, Royal Bank of Scotland, Alanya Atatürk Evi Müzesi, Mescitli, Arpaçay, Exbury and Lepe, Prazikuantel, ABD İç Güvenlik Bakanlığı, Visa Waiver Program, Madara Süvarisi, Renault 4CV, İlhan Aşkın, İngiliz Milletler Topluluğu Genel Sekreterliği, Kontakion, Ermenistandaki siyasi partiler listesi, Hamidoğulları Beyliği, Montescaglioso, Mildred Natwick, Baryonlar listesi, Cortes de Baza, Dünya Çapında Ağ Birliği, Messier 66, Doctor Who (klasik seri, 13. sezon), İstanbul Antlaşması (1913), Doğan Hızlan, Tilimsan, Ali Yerlikaya, Music from the Major Motion Picture Crossroads, Steindachneridion, Mevzi savunması, Piatra Neamț, Paralel hesaplama, Melodifestivalen 2023, Kaori Icho, İdil Ön Bulgarları’nın Moğollar tarafından istilası, 1966 Suriye Darbesi, Jostein Hasselgård, Shūnan, Kirtan, NGC 4740, Anglosaksonlar, Çavdar, Sarız, American Pie, Albert Celades, Beipiao, Avrasya kartal baykuşu, Lincoln Park, Michigan, Türkiye florasındaki moltkia taksonları listesi, Giovanni Silva de Oliveira, Alexander David González, Aingeray, Gizli Kale, Chronicon Paschale, Çin Cumhuriyeti cumhurbaşkanları listesi, Georgios Akropolitis, Dülefiler, Avada kedavra, Mihail Attaleiates, Antinouplisli Serenus, Beyti Engin, Zunuz, Simeon Metafrastis, İsmet Değirmenci, Helen Quinn, Nyasaland, Alay, İoannis Kaminiatis, Funda Kocabıyık, Vodafone TV, Aşkta İki Hafta, Oi meta Theofanin, Çaksına, Yayladağı, Marcellinus Comes, İdmanocağı, Metaphryniscus, Yozgat Yüksek Hızlı Tren Garı, Ihlara Vadisi, Soyuz 11, Vasil Fedorişin, Estonya ekonomisi, 2023 Dünya Tekvando Grand Prix, İosif Genesios, Marcell Jansen, Targowicka Konfederasyonu, Psychotria incompta, Fuhuşa zorlama, Resolution Tour,
Töreci Nedir?, Fütürolojik Nedir?, Mehmet Arpaci Kimdir?, Töre Dışı Nedir?, Fütursuz Nedir?, Belkıza İlter Kimdir?, Füsunkâr Nedir?, İkirenkli Anlamı Nedir, İkirenkli Nasıl Oluştu, İkirenkli Tarihi, İkirenkli Renkleri, İkirenkli Tasarımı, Osman Mutlu Kimdir?, Gülşah Sakar Kimdir?, Tozkoparan Nedir?, Fultaymlı Nedir?, Hülya Güreli Yolcubal Kimdir?, Ayşen Ece Kavas Kimdir?, Halit Yıldız Kimdir?, Totemsiz Nedir?, Frenolojik Nedir?, Bayrakbilim Anlamı Nedir, Bayrakbilim Nasıl Oluştu, Bayrakbilim Tarihi, Bayrakbilim Renkleri, Bayrakbilim Tasarımı, Totemli Nedir?, Hasan Yıldız Kimdir?, Selman Kösalı Kimdir?, Halil Bakış Kimdir?, Erdal Tektaş Kimdir?, Yukarı Volta bayrağı Anlamı Nedir, Yukarı Volta bayrağı Nasıl Oluştu, Yukarı Volta bayrağı Tarihi, Yukarı Volta bayrağı Renkleri, Yukarı Volta bayrağı Tasarımı, Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?,