X ışınları nedir?, X ışınları anlamı nedir?, X ışınları ne demektir?

X ışınları Nedir?

X ışınları Nedir?, X ışınları Nerededir?, X ışınları Hakkında Bilgi?, X ışınları Analizi? X ışınları ilgili X ışınları ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  X ışınları ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. X ışınları Ne Anlama Gelir X ışınları Anlamı X ışınları Nedir X ışınları Ne Anlam Taşır X ışınları Neye İşarettir X ışınları Tabiri X ışınları Yorumu 

X ışınları Kelimesi

Lütfen X ışınları Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. X ışınları İlgili Sözlük Kelimeler Listesi X ışınları Kelimesinin Anlamı? X ışınları Ne Demek? ,X ışınları Ne Demektir? X ışınları Ne Demektir? X ışınları Analizi? , X ışınları Anlamı Nedir?,X ışınları Ne Demektir? , X ışınları Açıklaması Nedir? ,X ışınları Cevabı Nedir?,X ışınları Kelimesinin Anlamı?,X ışınları Kelimesinin Anlamı Nedir? ,X ışınları Kelimesinin Anlamı Ne demek?,X ışınları Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

X ışınları Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

X ışınları Kelimesinin Anlamı Nedir? X ışınları Kelimesinin Anlamı Ne demek? , X ışınları Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

X ışınları Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! X ışınları - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

X ışınları

X ışınları Nedir? X ışınları Ne demek? , X ışınları Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

X ışınları Kelimesinin Anlamı? X ışınları Ne Demek? X ışınları Ne Demektir? ,X ışınları Analizi? X ışınları Anlamı Nedir? X ışınları Ne Demektir?, X ışınları Açıklaması Nedir? , X ışınları Cevabı Nedir? , X ışınları Kelimesinin Anlamı?






X ışınları nedir?, X ışınları anlamı nedir?, X ışınları ne demektir?

X ışını

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(X ışınları sayfasından yönlendirildi)
1896'da Wilhelm Röntgen tarafından oluşturulan, eşi Anna Bertha'nın elinin X ışını görüntüsü

X ışınları veya Röntgen ışınları, 0,125 ile 125 keV enerji aralığında veya buna karşılık, dalgaboyu 10 ile 0,01 nm aralığında olan elektromanyetik dalgalar veya foton demetidir. 30 ile 30.000 PHz (1015 hertz) aralığındaki titreşim sayısı aralığına eşdeğerdir. X ışınları özellikle tıpta tanısal amaçlarla kullanılmaktadırlar. İyonlaştırıcı radyasyon sınıfına dahil olduklarından zararlı olabilirler. X ışınları 1895'te Wilhelm Conrad Röntgen tarafından Crookes tüpü (Hittorf veya Lenard tüpleri ile de) ile yaptığı deneyler sonucunda keşfedilmiştir.[1][2] Klasik fizik sınırları içinde, X-ışınları aynı görünür ışık gibi bir elektromanyetik dalga olup, görünür ışıktan farkı düşük dalga boyu, dolayısıyla yüksek frekansları ve enerjileridir. Morötesi'nin ötesidir. X Işınlarının ötesi ise Gama ışınları'dır.

Röntgen ışınları ışığa benzeyen fakat gözle görülmeyen, oldukça delici özellikli bir salınımdır. X ışını tabirini (Almanca: X Strahlung, günümüzde Röntgenstrahlung) ilk olarak bu ışınları keşfeden fakat özelliklerini tam bulamayan Wilhelm Conrad Röntgen, “bilinmeyen” anlamında kullanmıştır. Röntgen ışınlarının elektromanyetik radyasyon spektrumunun bir kısmı olduğu, bugün artık bilinmektedir. Bu ışınların dalga boyu 10−9 ile 10−11 cm arasındadır. Dalga boyu gözle görülen ışığınkinden kısadır.

X ışınları elektromanyetik dalga kimliğinde oldukları ve kutuplanma özelliği taşıdığı ilk olarak Charles Glover Barkla (1906) tarafından kanıtlanmıştır. X-ışınları demeti; karbon, alüminyum ve kükürt bloklarından oluşan bir saçıcı ortama gönderilmektedir. Saçıcı ortamın elektronları, üzerine gelen X ışınlarının elektrik alan vektörünün etkisiyle titreşerek aynı frekansta elektromanyetik dalgalar yayınlar. X ışınları xy düzleminde paralel elektrik alan vektörü bulundurur. 0x doğrultusunda saçılmaya başlayan X ışınları yalnızca 0y doğrultusunda titreşen elektrik alan vektörüne sahiptir ve böylelikle kutuplanmıştır.[3]

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

8 Kasım 1895'te Alman fizik profesörü Wilhelm Röntgen, Lenard tüpleri ve Crookes tüplerini denerken röntgen ışınlarına tökezledi ve bunları incelemeye başladı. İlk raporunu "Yeni bir ışın türünde: Bir ön iletişim" başlığı altında yazdı ve 28 Aralık 1895'te Würzburg Fiziksel-Tıp Derneği dergisine sundu. Bu, röntgen filmleri üzerine yazılmış ilk makaleydi. Röntgen, radyasyondan bilinmeyen bir radyasyon türü olduğunu belirtmek için "X" olarak bahsetmiştir. İsim sıkışmış olsa da (Röntgen'in büyük itirazları üzerine) birçok meslektaşı onlara Röntgen ışınları demeyi önerdi. Almanca, Macarca, Danca, Lehçe, Bulgarca, İsveççe, Fince, Estonca, Rusça, Japonca, Felemenkçe, Gürcüce, İbranice ve Norveççe de dahil olmak üzere birçok dilde hâlâ bu ışıklardan Röntgen olarak bahsedilmektedir. Röntgen, keşfi için kendisinin ilk Nobel Fizik Ödülü'nü aldı.

Keşfinin çelişkili açıklamaları var, çünkü Röntgen ölümünden sonra laboratuvar notlarını yakmıştı; ancak bu biyografileri muhtemelen yeniden inşa edildi: Röntgen, siyah kartona sarılmış bir Crookes tüpünden katot ışınlarını araştırıyordu. böylece baryumdaki görünür ışık, baryum platinosiyanit ile boyanmış bir flüoresan ekran kullanılarak karışmaz. Yaklaşık 1 metre uzaklıktaki ekrandan hafif yeşil bir parıltı fark etti. Röntgen, tüpten gelen bazı görünmez ışınların ekranın parlamasını sağlamak için kartondan geçtiğini fark etti. Masasındaki kitap ve kağıtlardan da geçebileceklerini buldu. Röntgen kendini bu bilinmeyen ışınları sistematik olarak araştırmaya attı. İlk keşfinden iki ay sonra makalesini yayınladı.

El mit Ringen (Yüzüklü El): Wilhelm Röntgen'in eşinin elindeki ilk "tıbbi" röntgeni 22 Aralık 1895'te çekilmiş ve 1 Ocak 1896'da Freiburg Üniversitesi Fizik Enstitüsü'nden Ludwig Zehnder'e sunulmuştur.

Röntgen, X-ışınları nedeniyle oluşan foğrafik bir plaka üzerinde karısının elinin bir resmini çektiğinde tıbbi kullanımlarını keşfetti. Karısının elinin fotoğrafı, X-ışınları kullanan bir insan vücudu parçasının ilk fotoğrafıydı. Resmi görünce "Ölümümü gördüm" dedi.

Özellikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

X-ışınları üretmenin bir yolunun şematik gösterimi

X-ışını fotonları atomları iyonize edebilecek ve molekuler bağları kırabilecek enerjiye sahiptir. Bu da X-ışınlarını, canlı dokuya zararlı olan iyonlaştırıcı radyasyon sınıfına sokar. Kısa sürelerde maruz kalınan yüksek dozda X-ışını, radyasyon hastalığına sebep olurken, düşük dozlarda uzun süreler maruz kalınan X-ışınları kanser riskini arttırır. Fakat tıbbi X-ışını görüntülemesinde, faydalar potansiyel zararlara üstün gelir. Ayrıca kullanılan dozlar dikkatlice kontrol edilir.

X-ışınlarını genel olarak yumuşak, gevrek ve sert X-ışınları olarak üç sınıfa ayırmak mümkündür. Yumuşak X-ışınları yaklaşık 100 ile 2000 eV arasında enerjilere sahipken,[4] gevrek X-ışınları 2-8 keV ve sert X-ışınları 8 keV ve yukarısında enerjilere sahiptir (gevrek (ing. tender) X-ışınları terimi bazı kaynaklarda kullanılırken[5] bazı kaynaklarda kullanılmaz. Ayrıca bu enerji aralıkları hakkında üzerinde anlaşılmış kesin bir geçiş bulunmamaktadır). Sert X-ışınları oldukça kalın malzemelerin icinden rahatlıkla geçebilirler. Bu sebeple tıbbi ve güvenlik uygulamalarında sıklıkla kullanılırlar.

X-ışınlarının Madde ile Etkileşimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Farklı enerjilerdeki X-ışınlarının madde ile etkileşimi farklı şekillerde gerçekleşir. Bunun nedeni de maddelerin kompleks kırılma indislerinin, frekansa (foton enerjisine) ve atomların iyonizasyon enerjilerine bağlı olmasıdır. Kompleks kırılma indisi X-ışınları için şu şekilde tanımlıdır:[5]

,

Burada δ kırılım indisinin reel kısmındaki düşüşü, β ise madde içinden geçerken gerçekleşen şiddet kaybını tanımlar.

X-ışınlarının Oluşumu ve Üretimi[değiştir | kaynağı değiştir]

X ışınları, hızla hareket eden elektron akımının hedefteki materyalin atomları ile etkileşimi sonucu oluşur. elektronlar hedefle etkileşime girdiğinde, aniden yavaşlar ve kinetik enerjilerinin %1 x ışınına dönüşür (%99 ısı olarak kaybedilir).[kaynak belirtilmeli]

X-ışını üretimi için gerekli üç eleman vardır:

1) Elektron kaynağı

2) Elektronların çarpacağı bir hedef

3) Elektronları hızlandıracak bir yol

Kullanım Alanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Tıp sanayi, medikal görüntülemede kullanılır. Röntgen ışını olarak da bilinir ve radyolojik görüntülemede tanıya yardımcı olarak kullanılır.

Ayrıca tüm havalimanlarında ve tüm alışveriş merkezlerinde güvenlik amacıyla kullanılmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Röntgen, W., Sitzungsberichte der Würzburger Physik-medic, (1895).
  2. ^ Röntgen, W., “On a new kind of rays,” Nature, 53(1369), 274-276 (1896).
  3. ^ MODERN FİZİĞE GİRİŞ Prof. Erol Gündüz ISBN 975_483_162_9 Ege Üniversitesi Basımevi Bornova İzmir
  4. ^ Hecht, E., [Optics 4th Edition] Addison Wesley, (2002).
  5. ^ a b Attwood, D. T., [Soft x-rays and extreme ultraviolet radiation: principles and applications] Cambridge Univ Press, New York(2000).

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]


X ışınları nedir?, X ışınları anlamı nedir?, X ışınları ne demektir? Nedir? :X ışınları nedir?, X ışınları anlamı nedir?, X ışınları ne demektir? ile ilgili X ışınları nedir?, X ışınları anlamı nedir?, X ışınları ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz X ışınları nedir?, X ışınları anlamı nedir?, X ışınları ne demektir? Ne Demektir? X ışınları nedir?, X ışınları anlamı nedir?, X ışınları ne demektir? Açıklaması Nedir? X ışınları nedir?, X ışınları anlamı nedir?, X ışınları ne demektir? Cevabı Nedir? X ışınları nedir?, X ışınları anlamı nedir?, X ışınları ne demektir? Kelimesinin Anlamı? X ışınları nedir?, X ışınları anlamı nedir?, X ışınları ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. X ışınları nedir?, X ışınları anlamı nedir?, X ışınları ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. X ışınları nedir?, X ışınları anlamı nedir?, X ışınları ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? X ışınları nedir?, X ışınları anlamı nedir?, X ışınları ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? X ışınları nedir?, X ışınları anlamı nedir?, X ışınları ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
X ışınları nedir?, X ışınları anlamı nedir?, X ışınları ne demektir? Açıklaması? :X ışınları nedir?, X ışınları anlamı nedir?, X ışınları ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.X ışınları nedir?, X ışınları anlamı nedir?, X ışınları ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur X ışınları nedir?, X ışınları anlamı nedir?, X ışınları ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir X ışınları nedir?, X ışınları anlamı nedir?, X ışınları ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. X ışınları nedir?, X ışınları anlamı nedir?, X ışınları ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
X ışınları nedir?, X ışınları anlamı nedir?, X ışınları ne demektir? Gerçek mi? :X ışınları nedir?, X ışınları anlamı nedir?, X ışınları ne demektir? ile ilgili X ışınları nedir?, X ışınları anlamı nedir?, X ışınları ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam X ışınları nedir?, X ışınları anlamı nedir?, X ışınları ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. X ışınları nedir?, X ışınları anlamı nedir?, X ışınları ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
X ışınları nedir?, X ışınları anlamı nedir?, X ışınları ne demektir? Hakkında? :X ışınları nedir?, X ışınları anlamı nedir?, X ışınları ne demektir? ile ilgili X ışınları nedir?, X ışınları anlamı nedir?, X ışınları ne demektir? burada bulabilirsiniz. X ışınları nedir?, X ışınları anlamı nedir?, X ışınları ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz X ışınları nedir?, X ışınları anlamı nedir?, X ışınları ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler X ışınları nedir?, X ışınları anlamı nedir?, X ışınları ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Gordon Allport, Viking Çağı, Eishō (Muromachi), Naci Ünüvar, MÖ 88, Västerbotten ili, Sailor Moon, 16 Temmuz, Zihin haritası, Siw Malmkvist, Alessandro Altobelli, Doğu Çerkesçesi, Vigo, Cañete de las Torres, Mert Hakan Yandaş, Batman (1989 film), Maurice Stokes, Ön beyin, Eynuca, NGC 3723, A24 (şirket), Vitruvius, Deniz Arcak, Massimo Troisi, Susan Boyle, Maynards Bassetts, Nazi Partisi liderleri ve yetkilileri listesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Litvanya Varlıkları, Mart 2016 Kuzey Irak Operasyonları, Hücresel nörobilim, Füruğ Ferruhzad, Çardak, Yenişehir, Zi Kar, İnce gagalı martı, Luke Cage (dizi), Bruno Ganz, Konstandinos Kollias, The Reluctant Dragon (film), En İyi Drama Dizisi Emmy Ödülü, Türk Polis Teşkilatı, Dazimon Muharebesi, JQuery, Andrei Zhdanov, The Doors, Kemal Film, 1977 Türkiye yerel seçimleri, 2007 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı, Dimmu Borgir, Damat Ferit Paşa, I. Dünya Savaşında Asya ve Pasifik cepheleri, Marie Alfred Cornu, Drukşiai Gölü, İhlas Yayın Holding, Uzuncaburç, TCDD 7. Bölge, Moravya, Kırmakaya, Türkoğlu, Quilmes, Arif Atilla Osmançelebioğlu, Özgür ve açık kaynak kodlu Android uygulamalarının listesi, Yip Man, BL 15 inç Mk I, Orhan Çelebi, Jeremiah Horrocks, Walter Zenga, Kit Carson County, Colorado, Hermann Ebbinghaus, Cuneyd Zapsu, 6. Ana Jet Üs Komutanlığı, Tripyloides, Blue Danube, 1981 Federasyon Kupası Finali, Claudio Morel Rodríguez, Manú Millî Parkı, Deniz jeolojisi, MKE Sanayi ve Teknoloji Müzesi, Türkiyedeki intihar saldırıları listesi, Muzaffer İlhan Erdost, Moza bint Nasır, Demir Karahan, Asya Pasifik Film Festivali, Beylik, Nusaybin, Solonghello, Türkiye hükûmeti, Mustafa Dağıstanlı, Kayseri (il), Arbo, 15 Temmuz, İsa Han Safevi, Alamana Muharebesi, Akbank, Zoologica Scripta, Ermeni Devrimci Federasyonu, George Sand, Satuk Buğra Han, Tarsus İdman Yurdu SK, Oberkommando der Wehrmacht, Jodie Whittaker, Parti çizgisi oylaması, Lansing, Michigan,
Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?,