West Bank ne demektir

West Bank ne demektir Nedir?

West Bank ne demektir Nedir?, West Bank ne demektir Nerededir?, West Bank ne demektir Hakkında Bilgi?, West Bank ne demektir Analizi? West Bank ne demektir ilgili West Bank ne demektir ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  West Bank ne demektir ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. West Bank ne demektir Ne Anlama Gelir West Bank ne demektir Anlamı West Bank ne demektir Nedir West Bank ne demektir Ne Anlam Taşır West Bank ne demektir Neye İşarettir West Bank ne demektir Tabiri West Bank ne demektir Yorumu 

West Bank ne demektir Kelimesi

Lütfen West Bank ne demektir Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. West Bank ne demektir İlgili Sözlük Kelimeler Listesi West Bank ne demektir Kelimesinin Anlamı? West Bank ne demektir Ne Demek? ,West Bank ne demektir Ne Demektir? West Bank ne demektir Ne Demektir? West Bank ne demektir Analizi? , West Bank ne demektir Anlamı Nedir?,West Bank ne demektir Ne Demektir? , West Bank ne demektir Açıklaması Nedir? ,West Bank ne demektir Cevabı Nedir?,West Bank ne demektir Kelimesinin Anlamı?,West Bank ne demektir Kelimesinin Anlamı Nedir? ,West Bank ne demektir Kelimesinin Anlamı Ne demek?,West Bank ne demektir Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

West Bank ne demektir Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

West Bank ne demektir Kelimesinin Anlamı Nedir? West Bank ne demektir Kelimesinin Anlamı Ne demek? , West Bank ne demektir Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

West Bank ne demektir Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! West Bank ne demektir - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

West Bank ne demektir

West Bank ne demektir Nedir? West Bank ne demektir Ne demek? , West Bank ne demektir Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

West Bank ne demektir Kelimesinin Anlamı? West Bank ne demektir Ne Demek? West Bank ne demektir Ne Demektir? ,West Bank ne demektir Analizi? West Bank ne demektir Anlamı Nedir? West Bank ne demektir Ne Demektir?, West Bank ne demektir Açıklaması Nedir? , West Bank ne demektir Cevabı Nedir? , West Bank ne demektir Kelimesinin Anlamı?






West Bank ne demektir

Batı Şeria

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(West Bank sayfasından yönlendirildi)
Batı Şeria
Arapçaالضفة الغربية
İbraniceהגדה המערבית
Batı Şeria'nın Filistin Devleti'nin topraklarındaki konumu
Batı Şeria'nın Filistin Devleti'nin topraklarındaki konumu
Resmî dil(ler)Arapça, İbranice
Resmî din
İslam, Yahudilik, Hristiyanlık
Yüzölçümü
• Toplam
5655 km2
Nüfus
• 2021 tahminî
2.949.246[a]
• Yoğunluk
522/km2
Para birimiYeni İsrail şekeli (ILS)
Ürdün dinarı (JOD)
Zaman dilimiUTC +2 (Filistin Standart Zaman Dilimi)
UTC 3+ (Filistin Yaz Saati)
Telefon kodu+970
ISO 3166 koduPS
Günümüzdeki durumu

Batı Şeria (Cisürdün) (Arapça: الضفة الغربية‎, (ed-Diffa el garbiyya), İbranice: הגדה המערבית‎, (heagadah hema'ravit), Orta Doğu'da batı, kuzey ve güneyinde İsrail, doğusunda ise, Şeria nehri ve Lût Gölü ile çevrili bölgedir.

Osmanlı İmparatorluğu'nun dağılmasının ardından bölge Büyük Britanya yönetimindeki Filistin Mandası'nın bir parçası haline geldi. 1948 Arap-İsrail Savaşı'nın ardından Batı Şeria Ürdün tarafından ilhak edildi. 1967 yılında gerçekleşen, Altı Gün Savaşı'nda bölgeyi İsrail işgal etti. Bölgenin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ve Uluslararası Adalet Divanı tarafından İsrail işgali altında olduğu kabul edilmektedir. Batı Şeria, şu an itibarı ile Filistin Devleti kontrolündedir. Ancak Filistin Devleti bazı devletlerce tanınmadığı için[kaynak belirtilmeli] Batı Şeria yönetimi, meşru olarak hiçbir devlete ait değilmiş gibi gösterilmektedir.

Batı Şeria topraklarının Oslo'daki anlaşmalara göre durumu:
  İsrail tarafından ilhak edilen bölge
  Bölge A: Filistin askeri ve sivil kontrolü altında
  Bölge B: İsrail-Filistin ordusu ve Filistin sivil kontrolü altında
  Bölge C: İsrail askeri ve sivil kontrolü altında

Yönetim[değiştir | kaynağı değiştir]

1995 yılında Yaser Arafat ve İzak Rabin arasında yapılan İkinci Oslo görüşmesinin ardından Batı Şeria A (yüzde 17), B (yüzde 24) ve C (yüzde 59) bölgeleri olarak üçe ayrıldı. A bölgesi tamamen Filistin Otoritesi'ne, B bölgesi Filistin Otoritesi ve İsrail'in ortak yönetimine ve C bölgesi de tamamen İsrail kontrolüne verildi. Filistin nüfusunun yüzde 98'i A ve B bölgelerinde yaşıyor.

Demografik yapısı[değiştir | kaynağı değiştir]

CIA World Factbook'a göre Batı Şeria'da yaklaşık 2,5 milyon Filistinli yaşamakta. Yine aynı kaynağa göre Batı Şeria'da 187.000, Doğu Kudüs'te ise 177.000 kadar İsrailli yerleşimci bulunmakta. 2006 yıllı verilerine göre nüfus artışı yüzde 3,06'dır. Nüfusun yüzde 75'i Sünni ağırlıklı olmak üzere Müslüman, yüzde 17'si Yahudi ve yüzde 8'i Hristiyan'dır.

İsrailli "Barış, Şimdi" örgütüne göre 2008 yılında Batı Şeria'da 1518 yeni Yahudi yerleşim birimi inşa edildi. Bu durum önceki yıla göre yüzde 60 oranında artış anlamına geliyor. Yerleşim faaliyetlerinin dondurulması, bölgede çözüme yönelik olarak yapılan uluslararası anlaşmalarda yer alan isteklerden biri.[5]

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Bugün Batı Şeria olarak bilinen topraklar 1516 yılında Yavuz Sultan Selim döneminde Osmanlı topraklarına eklendi. I. Dünya Savaşı sonrasında Osmanlı İmparatorluğu'nun dağılmasının ardından Filistin Mandası'nın bir parçası olarak Britanya yönetimine geçti. 1947'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Filistin'i Yahudiler ve Araplar arasında bölüştürmeye karar verdi. 1948'de İsrail'in kurulmasının ardından çıkan 1948 Arap-İsrail Savaşı'nda Batı Şeria Ürdün tarafından ele geçirildi ve 1950'de de ilhak edildi. 1967'de Altı Gün Savaşı'nda İsrail Batı Şeria'yı işgal etti. 1988 yılında Ürdün Batı Şeria üzerindeki iddialarından vazgeçti ve tüm haklarını Filistin Kurtuluş Örgütü'ne devretti.

Coğrafya[değiştir | kaynağı değiştir]

Batı Şeria ve Gazze Haritası
  • Coğrafi konumu: 32 00 Kuzey derecesi, 35 15 Doğu boylamı
  • Sınırları: Toplam 404 km.
  • Sınır komşuları: İsrail 307 km., Ürdün 97 km.
  • İklimi: Ilıman
  • Deniz seviyesinden yüksekliği: En alçak noktası, Ölü Deniz 408 m., en yüksek noktası, Tall Asur 1.022 m.
  • Doğal kaynakları: İşlenebilir topraklar
  • Arazi kullanımı: Tarıma uygun topraklar %27; otlaklar %32; ormanlık arazi %1; diğer: %40
  • Mülteci oranı: 3,29 mülteci/1.000 nüfus (2001 tahmini)
  • Bebek ölüm oranı: 21,78 ölüm/1.000 doğan bebek (2001 tahmini)
  • Ortalama hayat süresi: Toplam nüfus 72,28 yıl; erkeklerde 70,58 yıl; kadınlarda 74,07 yıl (2001 verileri)
  • Ortalama çocuk sayısı: 4,5 çocuk/1 kadın (2021 tahmini)

Diller[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Wikimedia Commons'ta Batı Şeria ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunur.

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ 2022 itibarıyla 670.000'den fazla İsrailli yerleşimci Batı Şeria'da yaşıyor; 2019 itibarıyla Doğu Kudüs'te yaklaşık 227.100 İsrailli yerleşimci yaşıyor.[1]
  2. ^ Filistin Devleti 138 BM üyesi ülke tarafından tanınmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Batı Şeria". Merkezi İstihbarat Teşkilatı. 17 Ekim 2023. 19 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2021 – CIA.gov vasıtasıyla. 
  2. ^ "Ban sends Palestinian application for UN membership to Security Council". United Nations News Centre. 23 Eylül 2011. 10 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2015. 
  3. ^ "Mideast accord: the overview; Rabin and Arafat sign accord ending Israel's 27-year hold on Jericho and the Gaza Strip" 9 Aralık 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Chris Hedges, New York Times, 5 May 1994.
  4. ^ Roberts, Adam (1990). "Prolonged Military Occupation: The Israeli-Occupied Territories Since 1967" (PDF). The American Journal of International Law. 84 (1): 85-86. doi:10.2307/2203016. JSTOR 2203016. 15 Şubat 2020 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Uluslararası toplum, hem sınır dışı etmelerin hem de yerleşimlerin uluslararası hukuka aykırı olduğu konusunda eleştirel bir bakış açısına sahip. Genel Kurul kararları, 1969'dan bu yana sınır dışı edilmeleri kınadı ve bunu son yıllarda ezici bir çoğunlukla yaptı. Aynı şekilde, yerleşim birimlerinin kurulmasından sürekli olarak üzüntü duymuşlar ve sayılarının hızla arttığı dönem boyunca (1976'nın sonundan bu yana) ezici bir çoğunlukla bunu yapmışlardır. Güvenlik Konseyi ayrıca sınır dışı edilmeleri ve yerleşimleri de eleştirdi; ve diğer kurumlar bunları barışa engel olarak ve uluslararası hukuka göre yasa dışı olarak değerlendirdi... Her ne kadar Doğu Kudüs ve Golan Tepeleri ilhak anlamına gelen eylemlerle doğrudan İsrail hukukunun altına alınmış olsa da bu iki bölge de görülmeye devam ediyor uluslararası toplum tarafından işgal edilmiş durumdadır ve uluslararası kuralların uygulanabilirliği açısından statüleri çoğu bakımdan Batı Şeria ve Gazze'ninkiyle aynıdır. 
  5. ^ Yahudi Yerleşimleri Yayılıyor 28 Temmuz 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. TRT Haber. Erişim: 30 Ocak 2009

West Bank ne demektir Nedir? :West Bank ne demektir ile ilgili West Bank ne demektir burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz West Bank ne demektir Ne Demektir? West Bank ne demektir Açıklaması Nedir? West Bank ne demektir Cevabı Nedir? West Bank ne demektir Kelimesinin Anlamı? West Bank ne demektir konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. West Bank ne demektir Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. West Bank ne demektir Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? West Bank ne demektir Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? West Bank ne demektir İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
West Bank ne demektir Açıklaması? :West Bank ne demektir Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.West Bank ne demektir Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur West Bank ne demektir Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir West Bank ne demektir Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. West Bank ne demektir Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
West Bank ne demektir Gerçek mi? :West Bank ne demektir ile ilgili West Bank ne demektir burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam West Bank ne demektir sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. West Bank ne demektir Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
West Bank ne demektir Hakkında? :West Bank ne demektir ile ilgili West Bank ne demektir burada bulabilirsiniz. West Bank ne demektir Detaylar için sitemizi geziniz West Bank ne demektir Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler West Bank ne demektir resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Delawaredeki şehirler listesi, Kara Fatma, Feminizmin tarihi, Arnavut, Diamanyetik, Çocuk edebiyatı yazarları listesi, 2011 Kazakistan cumhurbaşkanlığı seçimi, Zorla kürtaj, Gülsen Tuncer, Behram Meveddet, Randy Marsh, Nükleer fisyon, Dont Let Me Be Misunderstood, Kaptan İbrahim Ağa Camii, Nanchuan, İhtiyozorlar, Güney Georgia ve Güney Sandviç Adaları, Ahalgori, Manitoba Üniversitesi, Red Pill Blues, Salmonella enterica, GHV2, Batı Samoa, NGC 1496, Shrek, Mako, Yunanistan Deniz Kuvvetleri savaş gemileri listesi, Opera Sahnesi, Grosseto (il), Gotham, Nadia Ali, Oyhan Hasan Bıldırki, Sigrid Undset, Wayne Morris, Part, Otonom, Elbizli, Gebze, 23. Kolordu (Almanya), İskoçya millî futbol takımı, Tiago, Müfide Kadri, Asya İlişkileri Konferansı, 2 (sayı), Nucha, Dálcio, BAFTA En İyi Özgün Müzik Ödülü, Hidrolik fren, Varg Vikernes, Villa Park, Gerçel sayı, Adnan Veli Kanık, Debian Sosyal Sözleşmesi, Demir bağı, Yarımkanatlılar, Zengin metin işaretleme dili, Asteria, Galago, Monasterace, Kükels, Filiz Kılıç, Árpád Orbán, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu SAG Ödülü, Maria Dolores Malumbres, Trabzonspor U21, Yayladağı, Ahdî, Eurovision 2009, LD50, Die Another Day, Grigori Skovoroda, Mollamehmet, Tekman, Sovyetler Birliğinde Türkler, Girl on Fire (albüm), PAOK Selanik, Circus Maximus, Nejat Uygur, En İyi Erkek Oyuncu San Diego Sinema Eleştirmenleri Topluluğu Ödülü, Ksenophon, Ann B. Davis, Richard Tucker, Yanko Mavroyani, Arzava Krallığı, Aleksandr Grin, MÖ 83, Eğlenceli ve Özgür, Kompozit video, Ambargo, Enterprise JavaBeans, Ardeşen İlçe Halk Kütüphanesi, Seyyid Murtaza Efendi, 5. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri, Gaia hipotezi, Kaptan Nemo, Türker Toptaş, COSCO, Aarhus, Osmanlı İmparatorluğunda İslam, Apadana, Totaliterlik, Müslüman Yunanlar,
Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?,