Steve Jobs (film) nedir?, Steve Jobs (film) anlamı nedir?, Steve Jobs (film) ne demektir?

Steve Jobs (film) Nedir?

Steve Jobs (film) Nedir?, Steve Jobs (film) Nerededir?, Steve Jobs (film) Hakkında Bilgi?, Steve Jobs (film) Analizi? Steve Jobs (film) ilgili Steve Jobs (film) ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Steve Jobs (film) ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Steve Jobs (film) Ne Anlama Gelir Steve Jobs (film) Anlamı Steve Jobs (film) Nedir Steve Jobs (film) Ne Anlam Taşır Steve Jobs (film) Neye İşarettir Steve Jobs (film) Tabiri Steve Jobs (film) Yorumu 

Steve Jobs (film) Kelimesi

Lütfen Steve Jobs (film) Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Steve Jobs (film) İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Steve Jobs (film) Kelimesinin Anlamı? Steve Jobs (film) Ne Demek? ,Steve Jobs (film) Ne Demektir? Steve Jobs (film) Ne Demektir? Steve Jobs (film) Analizi? , Steve Jobs (film) Anlamı Nedir?,Steve Jobs (film) Ne Demektir? , Steve Jobs (film) Açıklaması Nedir? ,Steve Jobs (film) Cevabı Nedir?,Steve Jobs (film) Kelimesinin Anlamı?,Steve Jobs (film) Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Steve Jobs (film) Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Steve Jobs (film) Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Steve Jobs (film) Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Steve Jobs (film) Kelimesinin Anlamı Nedir? Steve Jobs (film) Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Steve Jobs (film) Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Steve Jobs (film) Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Steve Jobs (film) - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Steve Jobs (film)

Steve Jobs (film) Nedir? Steve Jobs (film) Ne demek? , Steve Jobs (film) Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Steve Jobs (film) Kelimesinin Anlamı? Steve Jobs (film) Ne Demek? Steve Jobs (film) Ne Demektir? ,Steve Jobs (film) Analizi? Steve Jobs (film) Anlamı Nedir? Steve Jobs (film) Ne Demektir?, Steve Jobs (film) Açıklaması Nedir? , Steve Jobs (film) Cevabı Nedir? , Steve Jobs (film) Kelimesinin Anlamı?






Steve Jobs (film) nedir?, Steve Jobs (film) anlamı nedir?, Steve Jobs (film) ne demektir?

Steve Jobs (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Steve Jobs
Film afişi
YönetmenDanny Boyle
Yapımcı
SenaristAaron Sorkin
UyarlamaSteve Jobs
Walter Isaacson
Oyuncular
MüzikDaniel Pemberton
Görüntü yönetmeniAlwin H. Küchler
KurguElliot Graham
Yapım şirketi
DağıtıcıUniversal Pictures[1]
Çıkış tarih(ler)i5 Eylül 2015 (2015-09-05) (Telluride)
9 Ekim 2015 (2015-10-09) (ABD)
Süre122 dakika[2]
ÜlkeABD
Dilİngilizce
Bütçe$30 milyon[3]
Hasılat$34.4 milyon[3]

Steve Jobs, 2015 yılında gösterime giren Apple kurucusu Steve Jobs'un hayatını anlatan, başrolünü Michael Fassbender'ın oynadığı Amerikan yapımı biyografik drama filmidir. Walter Isaacson'ın kitabı Steve Jobs'tan uyarlanan filmin senaristliğini Aaron Sorkin, yapımcılığını Scott Rudin ve yönetmenliğini de Danny Boyle yapmaktadır.

İlk uzun fragman 1 Temmuz 2015 tarihinde yayınlandı ve devamında TV spotları geldi. Filmin galası 5 Eylül 2015 tarihinde Telluride Film Festivali'nde gerçekleştirildi ve 9 Ekimde New York ve Los Angeles'ta sınırlı sayıda yayına girdi. 23 Ekim'de kapsamlı olarak gösterime girdi. Türkiye'de de 30 Ekimde gösterimdeki yerini aldı.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Film Steve Jobs'un (Fassbender) çalışma hayatını üç bölümde anlatmaktadır. Birinci bölümde Jobs ve pazarlama yöneticisi Joanna Hoffman'ın (Winslet) ilişkileri ile 1984'teki Apple Macintosh'un yapımından önceki sorunlar gösterilmektedir. Bilgisayarın demo sesi ''merhaba'' demez ve Jobs mühendis Andy Hertzfeld'dan (Stuhlbarg) bunu düzeltmesini ister, onu tanıtımda alenen küçük düşürmekle tehdit eder. Hertzfeld sonunda Macintosh 512K bilgisayarın ilk örneğini kullanarak taklit demo önerir. Bu arada Jobs, Time dergisinin, eski kız arkadaşı Chrisann Brennan (Waterston) ile maruz kaldığı babalık tartışması hakkında yazdıklarıyla söz konusu olmuştur: Jobs, Brennan'ın beş yaşındaki kızı Lisa'nın babası olduğunu yalanladı. Brennan, Lisa ile karşılaşması için Jobs'un karşısına gelir. Jobs babalığı hala reddetmek kaydıyla Lisa ile daha fazla para ve bir ev karşılığı anlaşma sağlamaktadır. Apple ortak kurucusu Steve Wozniak (Rogen) Jobs'a iyi dilekte bulunur ve Apple II bilgisayarını kabul edip etmeyeceğini sorar fakat Jobs bilgisayarı tekrar reddeder. Geçmişte, iki tane Apple II'nin oluşturulduğunu gösteren bir sahne Wozniak'ın ürünü yapma fikrinin başarılı olduğunu açıklar. Sonra Jobs, CEO John Sculley (Daniels) ile şirket politikalarını tartışır; Jobs'un evlatlık çocuğu ve artık güçsüz duygularından vazgeçmeye başlamasını kabul etmesi gerektiği hakkında konuşurlar.

Bir montaj sahnesinde Macintosh bilgisayar beklentileri karşılayamaz, başarısız olur ve şirket Jobs'u yerinden etmek için çalışmaya başlar. Sonra NeXT kurulur. Filmin ikinci bölümünde Jobs'un 1988'de NeXT bilgisayarlar için hazırlık yaptığı görülür. Artık 9 yaşındaki kızı Lisa ile vakit geçirir onu kabullenmeye başlar. Lisa'nın hayatı annesi ile zordur ve Jobs, Brennan'ı hatalı davranmakla ve kendisinden para almak için Lisa'yı kullanmakla suçlar. Wozniak Jobs'a destek vererek kötü şeylerin başlayacağını öne sürer. Jobs, Wozniak'a karşı gelir ve Wozniak tırnak içinde Jobs'un zor tutumunu eleştirir ve de Jobs'un kendini yüceltmesiyle hayal kırıklığı yaşadığını itiraf eder. Onun katkılarını sorgulamaya başlar. Jobs rolünü Wozniak gibi ''müzisyenleri'' yöneten bir orkestra şefine benzetir. Mühendis Hertzfeld, Jobs'a, Apple'ın NeXT'i işletme düzeni için satın aldığı ve Jobs'un CEO olarak atanacağı hakkında basın yayını gösterir. Sculley hikâyenin gelişimini ilgi çekici bulur ve Jobs'u kovar. Bu arada, Hoffman ve Jobs NeXT'in belirsiz yönetimini tartışırlar; Hoffman, Jobs'un aslında Apple'ı şirketi satın almaya ikna etmek için bilgisayarı tasarladığının farkına varır.

Başka bir montaj Apple düşmeye devam ettiğini göstermektedir; şirket Sculley'i kovar NeXT'i satın alır ve Jobs'u CEO olarak atar. Üçüncü bölümde Jobs 1998'de iMac'ın tanıtımına hazırlanmaktadır. Şirket bilgisayarı onarmıştır. Jobs, Lisa'nın evi satmak için annesine izin vermesinden sonra Jobs'un onlar için satın almasından sonra genç Lisa ile tartışmaktadır. Hoffman, Jobs'a, Lisa'nın kolej eğitimi durdurmakla tehdit ettiğini hatırlatıyor; Jobs bunu demek istemediğini iddia ediyor. Hertzfeld, Lisa'nın okul parasını ödediğini ve ona terapiye katılmasını önerdiğini açıklıyor. Wozniak bir kere daha Jobs'a Apple II ile ilgili soruyu soruyor, Jobs tekrar reddediyor. Jobs'un Lisa ile arasını düzeltme ısrarı Hoffman'ı öfkelendiriyor. Jobs, Lisa'dan geçmişteki hataları için özür diliyor. Film Lisa'nın babasını iMac'ı sahnede tanıttığı sırada izlerken bitiyor.

Oyuncu kadrosu[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Michael Fassbender - Steve Jobs, Apple'ın kurucusu.
  • Kate Winslet - Joanna Hoffman, özgün Mac ekibinin ve NeXT ekibinin üyesi.
  • Seth Rogen - Steve Wozniak, Apple'ın kurucusu ve Apple I ve Apple II'nin mucidi.
  • Jeff Daniels - John Sculley, 1983-1993 tarihleri arasındaki Apple CEO'su.
  • Katherine Waterston - Chrisann Brennan, Lisa'nın annesi. (Jobs'un lisedeki kız arkadaşı ve Apple çalışanı).
  • Michael Stuhlbarg - Andy Hertzfeld, özgün Mac ekibinin üyesi.
  • Perla Haney-Jardine, Ripley Sobo ve Makenzie Moss - Lisa Brennan Jobs (farklı yaşlarda), Jobs'un ilk çocuğu ve Chrisann'ın kızı.
  • Sarah Snook - Andrea "Andy" Cunningham, Apple'da piyasaya sürülen bazı ürünlerin Steve Jobs ile birlikte girişimcisi ve ortağı.
  • Adam Shapiro - Avie Tevanian, Apple'da Yazılım Mühendisliğinde 1997 - 2003 tarihleri arasında çalıştı.

Yapım[değiştir | kaynağı değiştir]

Gelişim[değiştir | kaynağı değiştir]

Sony Pictures Ekim 2011'de Walter Isaacson'ın aynı adlı kitabının haklarını satın aldı ve Aaron Sorkin senaryoyu uyarlaması için işe alındı. Kasım 2011'de George Clooney ve Noah Wyle'ın (daha önce Pirates of Silicon Valley adlı televizyon dizisinde Steve Jobs'u oynamıştı) başrol olarak düşünülmesi yönünde söylentiler vardı. Mayıs 2012'de Sorkin senaryoyu yazmakta olduğunu resmen doğruladı. Aynı zamanda tarihin gerçekçiliği için Apple'ın ortak kurucularından Steve Wozniak'tan da yardım aldı. Sorkin daha sonra senaryonun Jobs'un hayatının 16 yılını kapsayan 30 dakikalık üç uzun sahneden ibaret olacağını belirtti. Sorkin ayrıca senaryoyu Jobs'un yakınlılığı olduğu birkaç anahtar insanın etrafında geliştirdi: Ortak kurucu Steve Wozniak, Jobs'un sağ kolu olan kadın Joanna Hoffman, eski Apple CEO'su John Sculley, özgün Mac ekibi geliştiricisi Andy Hertzfeld ve Jobs'un ilk çocuğu, Lisa Brennan-Jobs'un yanı sıra annesi Chrisann Brennan. Sorkin senaryoyu geliştirirken Lisa dahil (Walter Isaacson'un kitabının gelişimi sırasında yazarla iletişim yoktu) hepsiyle konuşma fırsatı elde etti. Ancak Sorkin bunların konuşmadan çok kurgu olduğunu belirtti.

Ocak 2014'te Sorkin senaryoyu tamamlamadı. Gelişim David Fincher ile görüşmelere başlanmasıyla ve Fincher'ın Jobs rolü için Christian Bale'ı seçmesiyle ısınmaya başladı. Ancak Nisan 2014'te Fincher sözleşmedeki anlaşmazlık gereği projeden ayrıldı. Sonrasında Danny Boyle yönetmen olarak tutuldu ve Leonardo DiCaprio ile başrol için müzakereye girildi. Ekimde Leo'nun teklifi reddetmesiyle Bale, Matt Damon, Ben Affleck ve Bradley Cooper düşünülmeye başlanıldı. Sorkin bir röportajında Bale'ın bir kere daha kadroya girdiğini Seth Rogen ile Wozniak rolü için görüşmelere girildiğini ve Jessica Chastain'in filmde düşünüldüğünü açıkladı. Ike Barinholtz Wozniak rolü için seçmelere girdiğini ortaya koydu. Kasım'da Bale bir kere daha projeden ayrıldı ve Michael Fassbender, Bale'in yerine geçebilecek en büyük aday olduğunu açıkladı. Sony'nin projeden aniden fişi çekerek geri dönüş yapmasından önce Scarlett Johansson teklife başlayacağını bildirdi. Sonra Universal Pictures projeyi satın aldı.

Natalie Portman Kasım 2014 yılında rol için müzakerelere girdi, ancak Aralık ayında filmden çekildi. Bu arada, Jeff Daniels, rol için müzakerelere başladı ve Michael Stuhlbarg, Andy Hertzfeld olarak kadroya katıldı. Aralık'ta Winslet ile görüşmelere başlanıldı ve Fassbender ile Rogen doğrulandı. Katherine Waterston, Chrisann Brennan olarak rol aldı.

Çekimler[değiştir | kaynağı değiştir]

De Anza's Flint Center, çekim yapılan yerlerden biri.

Temel çekimler 16 Ocak 2015'te Jobs'un çocukluk evi Los Altos, Kaliforniya'da başladı. Ek sahneler San Francisco Körfez Bölgesi boyunca çekildi. Çekimler 23-24 Ocak tarihlerinde Berkeley'e taşındı. Sonra 29 Ocak 2015'te Flint Center, De Anza college'de (1984 yılında özgün Macintosh bilgisayarların ortaya çıktığı yer) devam etti. Şubat ayının sonlarında, yapım San Francisco'ya taşındı ve Opera Binası, Louise M. Davies Symphony Hall ve Civic Center'da çekimler gerçekleşti. Çekimler 10 Nisan 2015'te San Francisco Körfez Bölgesi'ndeki bir gece çekiminde bitti.

Filmde gösterilen üç ürün lansmanının, her birinin ayırt dilmesi için, Danny Boyle ve sinamatograf Alwin Küchler üç farklı film biçimi uyguladı: 1984 için 16 mm, 1988 için 35 mm ve 1998 için dijital. Onlar üç zaman diliminde de Jobs'un kendi gelişimini görsel olarak yansıtmak istiyordu.

Kostüm tasarımcısı Suttirat Anne Larlarb gerçek Steve Jobs'un hiçbir lansmanında asla balıkçı yaka kazak giymediğini söyledi: ''Balıkçı yaka kitabın kararının uzağında. Gerçek hayatında üç lansmanda da bunu giymedi. Filmin 1998 kısmında, gerçek hayatta o karanlık grimsi/kahverengi takım elbise giymişti. Bu durumda biz buna bağlı kaldık.

Yapım öncesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Londra merkezli stüdyo Union filmin görsel efektlerini oluşturuldu. Editör Elliot Graham'a göre filmin temel çekimleri bitmeden önce bile geniş film kurgusu yapılmıştı. Üç bölümlük (tarihsel sırayla çekildi) her biri için üretim arasında gerçekleşen bir haftalık prova sırasında, Graham mevcut görüntüleri üzerinde çalışacak ve Boyle'un kurgu odasında devam eden geri bildirim alacaktı.

Müzikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Daniel Pemberton filmin müziklerini besteledi. Müzik albümünde ayrıca Libertines, Bob Dylan ve The Maccabees'in şarkıları bulunuyor. Film The Maccabees'in "Grew Up At Midnight" şarkısıyla bitiyor. Bildirildiğine göre yönetmen bağımsız rock grubunun hayranı olduğu içini bunu seçti. Bu seçimden önce son sahnesi için Daniel Pemberton'un kendi şarkısı dahil diğer şarkılar düşünüldü. Albüm 9 Ekim 2015 tarihinde dijital olarak, 23 Ekim 2015 tarihinde ve fiziksel olarak piyasaya sürüldü.

No. Başlık Süre
1. "The Musicians Play Their Instruments?"   1:04
2. "It’s Not Working"   3:44
3. "Child (Father)"   1:49
4. "Jack It Up"   3:59
5. "The Circus of Machines I (Giriş müziği)"   2:58
6. "Russian Roulette"   1:46
7. "Change the World"   5:09
8. "The Skylab Plan"   5:01
9. "Don't Look Back into the Sun" (The Libertines tarafından söylenmiştir) 3:01
10. "…I Play the Orchestra"   2:22
11. "The Circus of Machines II (Allegro)"   4:30
12. "Revenge"   9:38
13. "Rainy Day Women #12 & 35" (Bob Dylan tarafından söylenmiştir) 4:37
14. "It’s an Abstract"   2:27
15. "Life Out of Balance"   4:06
16. "I Wrote Ticket to Ride"   2:59
17. "The Nature of People"   4:04
18. "1998. The New Mac"   2:10
19. "Father (Child)"   3:27
20. "Remember"   4:11
21. "Grew Up at Midnight" (The Maccabees tarafından söylenmiştir) 4:00
22. "Shelter from the Storm" (Bob Dylan tarafından söylenmiştir) 5:02
Toplam süre:
82:04

Yayın tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmin galası 5 Eylül 2015 tarihinde Telluride Film Festivali'nde gerçekleştirildi ve 9 Ekimde New York ve Los Angeles'ta sınırlı sayıda yayına girdi. 23 Ekim'de kapsamlı olarak gösterime girdi. Film aynı zamanda yaklaşık bir ay 13 Kasım 2015 tarihinde İngiltere'de yayınlanmadan önce, 2015 BFI Londra Film Festivali'nde kapanış filmi olarak görev yaptı. Türkiye'de de 30 Ekimde gösterimdeki yerini aldı.

Tarihsel doğruluk[değiştir | kaynağı değiştir]

John Sculley Jeff Daniels'ın kendi rolünü canlandırmasını övüyor ama Apple'ın Mac ile olan başarısının yanlış temsil edildiğini iddia ediyor ve Steve Jobs'un çok güzel gösterildiğini savunuyor.[4][5][6]

Edwin Catmull[değiştir | kaynağı değiştir]

Edwin Catmull, Pixar Animasyon Stüdyoları ve Walt Disney Animasyon Stüdyoları'nın başkanı, filme göre önceki hayatına göre nazik bir kişi olduğunu savunarak filmin ''korkunç'' olacağını hissetti. The Hollywood Reporter ile yaptığı bir röportajda, Catmull, ''Jobs Apple'dan ayrıldığında, o zaman gerçekten klasik kahramanın yolculuğu ne girdi," yorumunu yaptı: O çölde amaçsızca dolaşıyor, NeXT ile çalışıyor, bu işe yaramıyor. O Pixar ile çalışıyor, biz başarısız ediyoruz. Bu süreçte, Steve bazı önemli dersler öğrendi ve değişti. O empatik bir kişi oldu Steve'in değişen bu yönü gözden kaçırıldı".

Andy Cunningham[değiştir | kaynağı değiştir]

26 Ağustos 2015 tarihinde Bloomberg West'de Emily Chang ile röportajındada, Andy Cunningham filmi "Harika bir film... Bu gerçekten karmaşık bir adamın inanılmaz bir kişilik çalışması. Aaron Sorkin ve Danny Boyle onunla muhteşem bir iş yaptı'' dedi. Sarah Snook tarafından canlandırılmasına ''küçük bir rol uzmanca yapılmış'' dedi. Film aynı zamanda o dönemde Apple ile çalışmıyor olsa bile, Andy'nin iMac lansmanına katıldığı canlandırıyor.

Joanna Hoffman[değiştir | kaynağı değiştir]

Winslet yapıma başlanmadan önce rolüne hazırlanmak için Joanna Hoffman ile önemli bir zaman geçirdi. Hoffman için ''Onda bir tatlılık var. Amerika'ya genç bir kadın olarak geldi ve birçok anlaşma elde etti. Steve'in hayatında önemli bir figür.'' dedi.

Karakter duygusunu geliştirirken ''Lütfen sadece yapabildiğim kadar olsun. Onun nasıl konuştuğu vurgu yaptığı oldukça karmaşık. O, büyük ölçüde Ermenistan büyüdü, Polonya'da biraz zaman geçirdi ve ailesinde Rusları var, o yüzden üç aksanı var, ama o genç yaşından beri o Amerika'da oldu, o yüzden Amerikalı uyumu da var. Kopyalanması neredeyse imkansız. Bu yüzden kendi kişiliğimi de katmak zorunda kaldım.'' dedi. Son olarak Hoffman'ın Jobs'u gerçekten sevdiğini söyledi.

Walt Mossberg[değiştir | kaynağı değiştir]

Gazeteci Walt Mossberg filmi William Randolph Hearst'ın hayatından esinlenerek çekilen Orson Welles'in Yurttaş Kane filmi ile karşılaştırdı. Mossberg iki filminde estetik açıdan güzel geliştiğini belirterek Welles'in filmin kurgudan ibaret olduğunu açıklamak için kurgusal karakterler ayarladığını söyledi. Buna karşılık Mossberg'e göre (Jobs'u 14 yıldır tanıyordu) Sorkin'in kurgusal yerine gerçek karakterler kullanma kararının filmin kalitesini bozuyordu. Ayrıca ''Sorkin, Jobs'u benim bildiğim adam olarak anlatmamış'' dedi.

Steve Wozniak[değiştir | kaynağı değiştir]

Steve Wozniak (senaryoyu yazmadan önce Sorkin'le görüşmüştü) fragmanı izledikten sonra biraz abartılı da olsa gerçek Jobs'u hissettiğini söyledi. Filmin kendisi üzerindeki etkisi hakkında asla konuşmayacağını söyledi.

Eleştirel görüşler[değiştir | kaynağı değiştir]

Film genellikle olumlu eleştiriler aldı. Rotten Tomatoes'ta 269 yorumdan %86'lık başarı elde etti. Metacritic'de 45 yorumdan 82 puan aldı.

Önemli ödülleri ve adaylıkları[değiştir | kaynağı değiştir]

Ödül Kategori Alıcı Durum
88. Akademi Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Michael Fassbender Adaylık
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Kate Winslet Adaylık
69. BAFTA Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Michael Fassbender Adaylık
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Kate Winslet Kazandı
En İyi Uyarlama Senaryo Aaron Sorkin Adaylık
73. Altın Küre Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu - Drama Michael Fassbender Adaylık
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Kate Winslet Kazandı
En İyi Senaryo Aaron Sorkin Kazandı
En İyi Özgün Müzik Daniel Pemberton Adaylık

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Luckerson, Victor (25 Kasım 2014). "Steve Jobs Movie Scooped Up by Universal". TIME.com. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Aralık 2014. 
  2. ^ "STEVE JOBS (15)". British Board of Film Classification. 8 Ekim 2015. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ekim 2015. 
  3. ^ a b "Steve Jobs (2015)". Box Office Mojo. (Amazon.com). 7 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Kasım 2015. 
  4. ^ Sumra, Husain (6 Ekim 2015). "John Sculley Talks Steve Jobs Movie, Impressed With Jeff Daniels' Portrayal of Him". MacRumors. 11 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Kasım 2015. 
  5. ^ Chai, Barbara (6 Ekim 2015). "John Sculley on Steve Jobs: The Movie, the Man and His Own Role in the Drama". The Wall Street Journal. 30 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Kasım 2015. 
  6. ^ Carroll, Stephen (5 Kasım 2015). "Former Apple CEO: 'Steve Jobs was nicer than new film shows'". France24. 24 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Kasım 2015. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Steve Jobs (film) nedir?, Steve Jobs (film) anlamı nedir?, Steve Jobs (film) ne demektir? Nedir? :Steve Jobs (film) nedir?, Steve Jobs (film) anlamı nedir?, Steve Jobs (film) ne demektir? ile ilgili Steve Jobs (film) nedir?, Steve Jobs (film) anlamı nedir?, Steve Jobs (film) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Steve Jobs (film) nedir?, Steve Jobs (film) anlamı nedir?, Steve Jobs (film) ne demektir? Ne Demektir? Steve Jobs (film) nedir?, Steve Jobs (film) anlamı nedir?, Steve Jobs (film) ne demektir? Açıklaması Nedir? Steve Jobs (film) nedir?, Steve Jobs (film) anlamı nedir?, Steve Jobs (film) ne demektir? Cevabı Nedir? Steve Jobs (film) nedir?, Steve Jobs (film) anlamı nedir?, Steve Jobs (film) ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Steve Jobs (film) nedir?, Steve Jobs (film) anlamı nedir?, Steve Jobs (film) ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Steve Jobs (film) nedir?, Steve Jobs (film) anlamı nedir?, Steve Jobs (film) ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Steve Jobs (film) nedir?, Steve Jobs (film) anlamı nedir?, Steve Jobs (film) ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Steve Jobs (film) nedir?, Steve Jobs (film) anlamı nedir?, Steve Jobs (film) ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Steve Jobs (film) nedir?, Steve Jobs (film) anlamı nedir?, Steve Jobs (film) ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Steve Jobs (film) nedir?, Steve Jobs (film) anlamı nedir?, Steve Jobs (film) ne demektir? Açıklaması? :Steve Jobs (film) nedir?, Steve Jobs (film) anlamı nedir?, Steve Jobs (film) ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Steve Jobs (film) nedir?, Steve Jobs (film) anlamı nedir?, Steve Jobs (film) ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Steve Jobs (film) nedir?, Steve Jobs (film) anlamı nedir?, Steve Jobs (film) ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Steve Jobs (film) nedir?, Steve Jobs (film) anlamı nedir?, Steve Jobs (film) ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Steve Jobs (film) nedir?, Steve Jobs (film) anlamı nedir?, Steve Jobs (film) ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Steve Jobs (film) nedir?, Steve Jobs (film) anlamı nedir?, Steve Jobs (film) ne demektir? Gerçek mi? :Steve Jobs (film) nedir?, Steve Jobs (film) anlamı nedir?, Steve Jobs (film) ne demektir? ile ilgili Steve Jobs (film) nedir?, Steve Jobs (film) anlamı nedir?, Steve Jobs (film) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Steve Jobs (film) nedir?, Steve Jobs (film) anlamı nedir?, Steve Jobs (film) ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Steve Jobs (film) nedir?, Steve Jobs (film) anlamı nedir?, Steve Jobs (film) ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Steve Jobs (film) nedir?, Steve Jobs (film) anlamı nedir?, Steve Jobs (film) ne demektir? Hakkında? :Steve Jobs (film) nedir?, Steve Jobs (film) anlamı nedir?, Steve Jobs (film) ne demektir? ile ilgili Steve Jobs (film) nedir?, Steve Jobs (film) anlamı nedir?, Steve Jobs (film) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Steve Jobs (film) nedir?, Steve Jobs (film) anlamı nedir?, Steve Jobs (film) ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Steve Jobs (film) nedir?, Steve Jobs (film) anlamı nedir?, Steve Jobs (film) ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Steve Jobs (film) nedir?, Steve Jobs (film) anlamı nedir?, Steve Jobs (film) ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Daniel kitabı, Türkiye Kupası, Kontrast madde, Mika şist, Çin Komünist Gençlik Birliği, Killa Hakan, Belpınar Barajı, Tütüncüler, Bozdoğan, Adil Karaismailoğlu, Kutsallık, NGC 6605, Türk adları, 25. kuzey enlemi, Lucania (thema), Meşkat, Papakouli Diop, Jessica Szohr, Santa Marta, Android Pay, Ülüş sistemi, Reuven Rivlin, Fransa Futbol Federasyonu, Hisashi Tsuchida, Konya tramvayı, Alderney, Maxwell (birim), Trevico, Kosova Meclisi, Velid Ali, Stade Auguste Bonal, Dolna Mitropoliya, Blás Riveros, 17 Aralık, VinFast, Admit It, Zarkan bahşı, Murat Dalkılıç, Abhazya, Yeşilbayır, Arnavutköy, Diriltmeyin, Türkçede Vurgu, Sandusky County, Ohio, Sağlık çalışanı, Cody Rhodes, Edafe Egbedi, Libertin, Montemiletto, Sinan Akçıl tarafından yazılmış şarkılar listesi, Ahiroe, American Motors, Kuzey Frizce, Zan dilleri, Niğdenin il yolları, Kopuntu, Mérida, Jerome Thomas, Müktefî, Dmitri Gluhovski, Muktefî, Siamosaurus, Dengelenmiş seçilim, Aydında 2018 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, José Francisco Cevallos, Yasin Uzun, Theodoros Pangalos, Startops End, Uluslararası Komünist ve İşçi Partileri Toplantısı, Adolf Hitlere yönelik suikast girişimleri, Londra Antlaşması (1913), Sevim Emre, Alan Lloyd Hodgkin, NGC 7277, Bretton Woods sistemi, Sean Beavan, Millet İttifakı, The R.E.D. Album, Sürveyans, Doğu İngiltere, Halstead, TCDD, Yomra, 1996 FA Charity Shield, ACIS, TBMM 6. dönem milletvekilleri listesi, Koji Maeda, Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Güvenlik Konseyi, Snyder County, Pensilvanya, Sümer mitolojisi, Sadio Mané, Mardinde 1969 Türkiye genel seçimleri, Laktaz, Lizin, Anadolu, Kserofit, IP Kodu, Broward, Codex Gigas, NGC 6393, Marlen Khutsiev, David Cañada,
Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?,