Rumeli nedir?, Rumeli anlamı nedir?, Rumeli ne demektir?

Rumeli Nedir?

Rumeli Nedir?, Rumeli Nerededir?, Rumeli Hakkında Bilgi?, Rumeli Analizi? Rumeli ilgili Rumeli ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Rumeli ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Rumeli Ne Anlama Gelir Rumeli Anlamı Rumeli Nedir Rumeli Ne Anlam Taşır Rumeli Neye İşarettir Rumeli Tabiri Rumeli Yorumu 

Rumeli Kelimesi

Lütfen Rumeli Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Rumeli İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Rumeli Kelimesinin Anlamı? Rumeli Ne Demek? ,Rumeli Ne Demektir? Rumeli Ne Demektir? Rumeli Analizi? , Rumeli Anlamı Nedir?,Rumeli Ne Demektir? , Rumeli Açıklaması Nedir? ,Rumeli Cevabı Nedir?,Rumeli Kelimesinin Anlamı?,Rumeli Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Rumeli Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Rumeli Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Rumeli Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Rumeli Kelimesinin Anlamı Nedir? Rumeli Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Rumeli Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Rumeli Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Rumeli - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Rumeli

Rumeli Nedir? Rumeli Ne demek? , Rumeli Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Rumeli Kelimesinin Anlamı? Rumeli Ne Demek? Rumeli Ne Demektir? ,Rumeli Analizi? Rumeli Anlamı Nedir? Rumeli Ne Demektir?, Rumeli Açıklaması Nedir? , Rumeli Cevabı Nedir? , Rumeli Kelimesinin Anlamı?






Rumeli nedir?, Rumeli anlamı nedir?, Rumeli ne demektir?

Rumeli

Vikipedi, özgür ansiklopedi
1801 yılındaki Rumeli haritası

Rumeli (Osmanlı Türkçesi: روم ایلى Rum-İli, Bulgarca: Румелия, Rumeliya Yunanca: Ρούμελη, Roúmeli), Osmanlı İmparatorluğu döneminde 15. yüzyıldan itibaren Balkanlar’ın güneyine verilen addır. Aslı Rum İli olan coğrafik terim zamanla Rum Eli olarak dile otursa da 19. asra kadar evrakta Rum İli olarak yazımı devam etmiştir. Rumeli, sözündeki "Rum" kelimesi "Doğu Roma İmparatorluğu sınırları içinde olan toprak, halklar"[1] anlamıyla kelimenin yapısına katılmıştır.

Osmanlı Türkleri, Avrupa’ya ayak bastıktan sonra, burada fethettikleri yerlere Rumeli adını verdiler. Hâlbuki bu isim evvelce bugünkü Anadolu için kullanılmış, hatta Orta Çağ Avrupa kaynaklarında Romanie şeklinde tercüme edilmiş iken bu son şekil, Rumeli’nin Anadolu’ya mütenazır olarak kullanılması gibi, Balkan yarımadasına tatbik olunmuş ve garp kaynaklarında “Peninsule romaine” tarzında da kullanılmıştır. Yeni çağlardan itibaren, Avrupa harita ve kitaplarında bu yarımadaya “Turquie d'Europe” veya “Empire ottoman d'Europe” denildiği görülüyor ki, sonradan Türkçe neşriyatta, bu adlara muadil olmak üzere, “Avrupa-i Osmânî” ve “Rumeli-i Şâhâne” tabirleri kullanılmıştır.[2]

11. ve 12. yüzyıllarda, Bizans egemenliği altındaki Anadolu toprakları Diyar-ı Rum (Roma ülkesi, Rum ülkesi), Anadolu’da egemen olan Selçuklu Hanedanına da Rum Selçukluları (Anadolu Selçukluları) denmiştir.

Etimoloji[değiştir | kaynağı değiştir]

Rum+el+i (< Rum Eli: Rum (Ad) El (Ad) +i (3. teklik iyelik eki) yapısındaki sözün kökündeki “Rum” kelimesi “Doğu Roma İmparatorluğu sınırları içinde olan toprak, halklar”[1] anlamındadır. “Roma” sözünün bir biçimidir: (Lat.) Roma > Rum (Osm.Tr.). Rumeli yani “Romalıların ülkesi” ifadesi genel olarak Doğu Roma İmparatorluğu'nun sahip olduğu topraklar karşılığında kullanılmıştır.

Anlam dünyası[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Rum diyârı.
  2. Osmanlı İmparatorluğu'nun Güneydoğu Avrupa'daki topraklarının tümü.
  3. Osmanlı İmparatorluğu’nun Balkanlar kurulan eyaletinin adı.
  4. Osmanlı İmparatorluğu döneminde merkezi Manastır olan vilayetin adı olup Rumeli Vilayeti olarak adlandırılır ve Osmanlı İmparatorluğu’nun yenileşme ve yeni uygulamaları başlattığı ilk ildir. İlk Sandık Emini Zeyfe Emin Efendi’dir. Kayıların Rumeli’de ilk mesken tuttuğu yerdir. Kemal Karpat'ın Ottoman Population'ına göre halkı kahir ekseriyetle Türk’tür.

Coğrafya[değiştir | kaynağı değiştir]

Rumeli'nin sınırları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kuzey Bulgaristan, Batı Arnavutluk ve Mora Yarımadası tarafındaki Güney Arnavutluk’u, veya diğer bir ifadeyle içerisinde İstanbul ve Selanik, Trakya ve Makedonya’nın dâhil olduğu bölgeleri ifade eder.

16. yüzyıl[değiştir | kaynağı değiştir]

Rumeli eyaletinin kapsadığı alan günümüz Bulgaristan'ı, güney Sırbistan, Makedonya, Bosna-Hersek, Karadağ, Arnavutluk, ve Teselya (orta Yunanistan) bölgelerini içermekteydi.

17. yüzyıl[değiştir | kaynağı değiştir]

17. yüzyıldan başlayarak kurulan yeni eyaletler sonucunda Rumeli eyaletinin sahası giderek daralmış, ve 1864'e gelindiğinde sadece Arnavutluk ve batı Makedonya mıntıkalarından ibaret olmuştur. 1864'ten sonra yürürlüğe giren Vilâyât-ı Umumiye Nizamnâmesi ile birlikte Rumeli eyaleti ortadan kaldırılmıştır.

Son olarak Rumeli[değiştir | kaynağı değiştir]

Rumeli ismi son olarak daha çok merkezi Arnavutluk'la çizilen ve Garbi (Batı) Makedonya'yı ve Manastır Vilayetini de içine alan bölgenin adıdır. İdari yapıdaki değişikliklerle,1870 ve 1875'te Rumeli ismi de mülki taksimatla uyumlu hale getirilmiş ve temsili de durdurulmuştur

Doğu Rumeli[değiştir | kaynağı değiştir]

1878'de Berlin Antlaşması ile Osmanlı İmparatorluğu ile özerk bölge hâline getirilmiştir, fakat 18 Kasım 1885 tarihinde savaşsız bir ihtilalden sonra Bulgaristan'la bütünleşti.

Bugün Rumeli[değiştir | kaynağı değiştir]

Bugün "Rumeli" ismi bazı zamanlar Türkiye'nin Avrupa kıtasındaki toprakları (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ illerinin tamamı, İstanbul ve Çanakkale illerinin Avrupa Yakası) için kullanılır.

Rumeli ve Trakya[değiştir | kaynağı değiştir]

Bazen Rumeli bölge adı ile Trakya adı denkleştirilir ama ikisinin sınırları farklıdır. “Rumeli” ve “Trakya”, aynı yer değildir, sadece kesiştikleri kısımlar vardır.

İdare[değiştir | kaynağı değiştir]

Rumeli'nin ilk beylerbeyi (mir-i miranı) Lala Şahin Paşa, özel öğretmen (tutor), mürşit, muallim, hadim, atabek, sadrazam I. Murad’ın lalasıdır. Filibe’de 1362den itibaren oturdu. 1382 Rumeli’nin başkenti Sofya’ya taşındı.

Görevliler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Yazıcı (il yazıcı): Osmanlılarda yeni alınmış toprakların yazımını yapmakla yükümlü görevli. Yazıcı Osmanlı Devleti’nde divan-ı hümayunda ve devlet teşkilâtının diğer kısımlarında, yazı ve kayıt işlerini görmekle vazifeli memur
  • Kadı: Osmanlı devlet yapısında bir mevki ve makamın adıdır. Günümüzdeki yargı sistemi bağlamında görevleri hâkime denk gelmekle birlikte o dönemin yapısı itibarıyla kentlerde dini bir otoritedirler. Kadı, en genel tarifle kaza yani yargı işlerine bakan görevliye verilen bir unvandı
  • Kazasker: Osmanlı Devleti’nde en yüksek yönetsel görevlerden birisi. Osmanlı döneminde askeri sınıfa ait şeri ve hukuki davalara bakan kazaskerlik ilmiye mesleğinin en yüksek mertebelerinden biri olup teşkilat tarihi bakımından ordu kadısı demektir
  • Müderris: Osmanlı ve Selçuk devlet ve toplum yapısında günümüz öğretim üyesine karşılık olarak kullanılan bir kavramdır. Medreselerde eğitim veren öğretim üyeliğinin bugünkü tam karşılığı profesörlük unvanıdır
  • Tahrir eminliği: Son derece önemli bir görev olduğu için sancakbeyleri, kadılar, müderrisler, tımar defterdarları, kazaskerler ve merkez bürokrasisi kâtipleri gibi üst düzey devlet memurları görevlendirilirlerdi. Tahrir eminine ilyazıcı, muharrir-i memleket, defter emini de denilirdi.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Türk Dil Kurumu 24 Mart 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. "Rum" sözü
  2. ^ İslam Ansiklopedisi (MEB), Cilt 2, s. 280-281.
  • Andreas Birken: Die Provinzen des Osmanischen Reiches. Beihefte zum TAVO (Wiesbaden: Ludwig Reichert, 1976).
  • Halil İnalcık: The Ottoman Empire. The Classical Age. Çevirenler: N.Itzkowitz ve C.Imber (New York: Aristide D. Caratzas, 1989).

Rumeli nedir?, Rumeli anlamı nedir?, Rumeli ne demektir? Nedir? :Rumeli nedir?, Rumeli anlamı nedir?, Rumeli ne demektir? ile ilgili Rumeli nedir?, Rumeli anlamı nedir?, Rumeli ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Rumeli nedir?, Rumeli anlamı nedir?, Rumeli ne demektir? Ne Demektir? Rumeli nedir?, Rumeli anlamı nedir?, Rumeli ne demektir? Açıklaması Nedir? Rumeli nedir?, Rumeli anlamı nedir?, Rumeli ne demektir? Cevabı Nedir? Rumeli nedir?, Rumeli anlamı nedir?, Rumeli ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Rumeli nedir?, Rumeli anlamı nedir?, Rumeli ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Rumeli nedir?, Rumeli anlamı nedir?, Rumeli ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Rumeli nedir?, Rumeli anlamı nedir?, Rumeli ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Rumeli nedir?, Rumeli anlamı nedir?, Rumeli ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Rumeli nedir?, Rumeli anlamı nedir?, Rumeli ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Rumeli nedir?, Rumeli anlamı nedir?, Rumeli ne demektir? Açıklaması? :Rumeli nedir?, Rumeli anlamı nedir?, Rumeli ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Rumeli nedir?, Rumeli anlamı nedir?, Rumeli ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Rumeli nedir?, Rumeli anlamı nedir?, Rumeli ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Rumeli nedir?, Rumeli anlamı nedir?, Rumeli ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Rumeli nedir?, Rumeli anlamı nedir?, Rumeli ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Rumeli nedir?, Rumeli anlamı nedir?, Rumeli ne demektir? Gerçek mi? :Rumeli nedir?, Rumeli anlamı nedir?, Rumeli ne demektir? ile ilgili Rumeli nedir?, Rumeli anlamı nedir?, Rumeli ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Rumeli nedir?, Rumeli anlamı nedir?, Rumeli ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Rumeli nedir?, Rumeli anlamı nedir?, Rumeli ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Rumeli nedir?, Rumeli anlamı nedir?, Rumeli ne demektir? Hakkında? :Rumeli nedir?, Rumeli anlamı nedir?, Rumeli ne demektir? ile ilgili Rumeli nedir?, Rumeli anlamı nedir?, Rumeli ne demektir? burada bulabilirsiniz. Rumeli nedir?, Rumeli anlamı nedir?, Rumeli ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Rumeli nedir?, Rumeli anlamı nedir?, Rumeli ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Rumeli nedir?, Rumeli anlamı nedir?, Rumeli ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Jan Rajnoch, Nash çözümü, Avrei voluto, Bektaşilik, Sycettusa, NGC 2216, Summanus, Kudüs Krallığı, Iowa City, Iowa, Yasamal, Gökçe Özyol, Yörükali, Mudanya, Savunma Sanayii Başkanlığı, Buruşaski, Kenji Arima, Türk Hava Kuvvetleri, Hasan Cihat Örter, Cornell University Press, Kamu taşımacılığı, Camille Pissarro, Kireneli Arete, Alaska yerli sanatı, Svetigrad, Ekonomik sistem, Yeti Efsanesi, Siirtte 1991 Türkiye genel seçimleri, Messier 90, Comentiolus, J. Michael Bishop, La Algaba, Vidar, Arıburnu Cephesi, NGC 7126, Joël Le Theule, Ladik Gölü, İmparatoriçe, Behruz Vüsuki, Asara BaTevet, Türk hamamı, Castanea sativa, Balhae, Epsilon Orionis, Forbes, Under the Lake, Nasonovia, Araştırma sorusu, Yavuz Selim, Etimesgut, Umutsuzlar, Başgedikler, Kars, Finansal piyasa, Billboard Greek Airplay, Müdahalecilik, Aydında 2011 Türkiye genel seçimleri, Dunnington, Amblyomma antillorum, Aziz Alexander, Miyagi (prefektörlük), Babiler, Wolf Messing, Pavel Bugalo, Sarcohyla cembra, Mihal Suço, Google Pixel 5, Kuzey Kore bayrağı, Antik Mısır, Haseki Külliyesi, Georges Franju, Michael Anderson, II. Dünya savaşı kriptografisi, Java (yazılım ortamı), Evcil domuz, Damien Delaney, Werner Haase, Dahab, Fotyadi Bey, NGC 5494, Sandra Post, Tetrakuark, Felsefe ve edebiyat, John Kluge, Fachhochschule, Yumurtatepe, Kalkandere, Listen Before I Go, Anton Dohrn, Rana sakuraii, Bürküt Ata, 2011 UEFA Süper Kupası, Lajkovac, Manisa Belediyespor, Para cezası, Mesophoyx, Hüseyin Avni Göktürk, Vlasotince, Parviparma, Kavuşum, Shulamith Firestone, Rachid Ghezzal, Diacodexeidae, Survivor 2019, Aineias,
Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?,