Psikolojik şiddet nedir?, Psikolojik şiddet anlamı nedir?, Psikolojik şiddet ne demektir?

Psikolojik şiddet Nedir?

Psikolojik şiddet Nedir?, Psikolojik şiddet Nerededir?, Psikolojik şiddet Hakkında Bilgi?, Psikolojik şiddet Analizi? Psikolojik şiddet ilgili Psikolojik şiddet ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Psikolojik şiddet ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Psikolojik şiddet Ne Anlama Gelir Psikolojik şiddet Anlamı Psikolojik şiddet Nedir Psikolojik şiddet Ne Anlam Taşır Psikolojik şiddet Neye İşarettir Psikolojik şiddet Tabiri Psikolojik şiddet Yorumu 

Psikolojik şiddet Kelimesi

Lütfen Psikolojik şiddet Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Psikolojik şiddet İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Psikolojik şiddet Kelimesinin Anlamı? Psikolojik şiddet Ne Demek? ,Psikolojik şiddet Ne Demektir? Psikolojik şiddet Ne Demektir? Psikolojik şiddet Analizi? , Psikolojik şiddet Anlamı Nedir?,Psikolojik şiddet Ne Demektir? , Psikolojik şiddet Açıklaması Nedir? ,Psikolojik şiddet Cevabı Nedir?,Psikolojik şiddet Kelimesinin Anlamı?,Psikolojik şiddet Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Psikolojik şiddet Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Psikolojik şiddet Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Psikolojik şiddet Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Psikolojik şiddet Kelimesinin Anlamı Nedir? Psikolojik şiddet Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Psikolojik şiddet Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Psikolojik şiddet Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Psikolojik şiddet - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Psikolojik şiddet

Psikolojik şiddet Nedir? Psikolojik şiddet Ne demek? , Psikolojik şiddet Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Psikolojik şiddet Kelimesinin Anlamı? Psikolojik şiddet Ne Demek? Psikolojik şiddet Ne Demektir? ,Psikolojik şiddet Analizi? Psikolojik şiddet Anlamı Nedir? Psikolojik şiddet Ne Demektir?, Psikolojik şiddet Açıklaması Nedir? , Psikolojik şiddet Cevabı Nedir? , Psikolojik şiddet Kelimesinin Anlamı?






Psikolojik şiddet nedir?, Psikolojik şiddet anlamı nedir?, Psikolojik şiddet ne demektir?

Psikolojik şiddet

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Psikolojik şiddet (psikolojik istismar, duygusal şiddet, ya da duygusal istismar olarak da bilinir), failin mağduru duygusal olarak sindirmek ve aşağılamak, ona yaptırım uygulamak veya cezalandırmak için toplumdan soyutlamak üzere baskı uyguladığı bir saldırganlık ve istismar biçimidir.

Psikolojik şiddet uygulayan fail bağırma, korkutma, küfür etme, tehdit, hakaret, küçük düşürme, devamlı eleştirme, mağdurun hareketlerini, giyimini, başkalarıyla ilişkilerini denetleme, sınırlama, değersizlik duygusu uyandırma gibi yollarla sistematik olarak mağdura duygusal baskı uygular. Sıklıkla yakın duygusal ilişkilerde,[1] aile içinde[2] ve iş yerinde görülmektedir. En sık rastlanan ancak en zor önlem alınan şiddet türlerindendir.[3] Daha çok kadına ve çocuklara yönelen bir saldırganlık biçimidir.

Şartların yerine gelmesi halinde Türk Ceza Kanunu madde 96 uyarınca “eziyet” ve/veya madde 106 uyarınca “tehdit” suçu olarak yorumlanabilmektedir.[4]

Yaygınlık[değiştir | kaynağı değiştir]

Psikolojik şiddetin yaygınlığının tüm dünyada çok yüksek olduğunu gösteren araştırma bulguları vardır. Araştırmaların çoğu kadınların uğradığı psikolojik şiddet üzerinedir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından 10 farklı ülkede (Bangladeş, Japonya, Brezilya, Etiyopya, Peru, Soma, Tanzanya, Sırbistan, Tayland, Namibya) yapılan çalışma, kadınların %20-%75'inin yaşamlarının bir bölümünde psikolojik şiddet maruz kaldıklarını ortaya koymuştur (2005).[5] 2015-2016 yılı arasında gerçekleştirilen bir araştırmaya göre İtalya'da kadınların %38'i, İspanya'da ise %33'ü 15 yaşından itibaren eşinden herhangi bir şekilde psikolojik şiddet görmektedir.[6]Türkiye İstatistik Kurumu'nun Kadına Yönelik Aile içi Şiddet 2014 yılı araştırması verilerine göre Türkiye genelinde yaşamlarının herhangi bir döneminde psikolojik şiddete maruz kalan kadınların oranı %44'tür.[7]

Eşcinsel ilişki içinde olan bireyler arasında yapılan çalışmalar ile heteroseksüel erkeklerin uğradığı şiddet üzerine araştırmalar, psikolojik şiddetin hem kadın hem erkeklerin maruz kaldığı bir şiddet türü olduğunu ancak cinsiyete göre maruz kalınan psikolojik şiddetin türünün (tehdit, aşağılanma, yok sayılma gibi) değişebileceğini göstermiştir.[8]

Psikolojik şiddet örnekleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Psikolojik şiddet, aile içinde bir kişinin dışarıya yalnız çıkmasına izin vermemekten belirli tipte bir yemeğin yapılmasına izin vermemek gibi masum görünen davranışlara kadar çok çeşitli davranışlarla ortaya çıkabilir. Mutfakta bulaşık bırakılmadan yatılması aksi halde partnerin sinirlenmesi, kadına sürekli kocasının kendisi olmaksızın başarılı olamayacağının söylenmesi, ayrılık durumunda sudan çıkmış balık gibi olunacağının söylenmesi, duygularından dolayı suçlamak aile içinde görülen psikolojik şiddet şekillerinden bazılarıdır.

İşyerinde psikolojik şiddet, mağdurun iletişimine karşı eylemleri (örn: görmezden gelme, sıklıkla sözünü kesme), itibarına karşı eylemler (örn: gülünç duruma düşürme, arkasından konuşma), mesleki konumuna karşı eylemler (aşağılayıcı işler verme, kapasitesinin çok üstünde veya çok altında işler verme gibi) içerebilir.[9]

Sonuçlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sürekli psikolojik şiddete maruz kalmak bir insanı, korku içinde yaşamaya ve delireceği endişesine sürükleyebilir. Depresif duygu durumu, ölüm isteği ve intihar düşüncelerini, endişe bozuklukları, madde ve alkol bağımlılığı yaratabilir, utanç ve suçluluk duygularını ortaya çıkabilir.

Psikolojik şiddete maruz kalan kişinin sosyal ilişkileri, aile ilişkileri ve cinsel yaşamı bozulur. Sürekli yorgunluk, uykusuzluk, aşırı yeme veya hiç yememe şeklinde beslenme sorunları sıklıkla görülür.

Duygusal şiddete uğrayan insanlar, bu davranışları öğrenip, benimsedikleri ve başkalarına da uyguladıkları. aynı davranışı gösteren insanları arkadaş, eş olarak seçmeleri görülür.[10]

Yasal çerçeve[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Akay, Ceren. "Romantik Yakın İlişkilerde Şiddetin Öncülleri" (PDF). Nesne Dergisi Cilt 2, Sayı 3, Yıl: 2014. 9 Eylül 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2020. 
  2. ^ Ünal, Gülseren. "Aile içi şiddet". Aile ve Toplum Yıl: 7 Cilt: 2 Sayı: 9 Ocak-Mart 2005. 10 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2020. 
  3. ^ Akkaş, İbrahim. "Kadına Yönelik Şiddet". Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi Cilt 6, Sayı 1 , Yıl 2016. 25 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2020. 
  4. ^ "Kadına Yönelik Aile-içi Şiddetle ilgili iş yeri politikaları geliştirme ve uygulama rehberi" (PDF). Sabancı Üniversitesi, 2015. 17 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2020. 
  5. ^ "WHO Multi-country Study on Women's health and Domestic Violence against Women" (PDF). Dünya Sağlık Örgütü, 2005. 8 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 17 Temmuz 2020. 
  6. ^ "WAVE:Kadına yönelik şiddet karşılaştırmalı raporu, 2015-2016" (PDF). Notus Applied Social Research,. 16 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2020. 
  7. ^ "Türkiye'de Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet Araştırması Özet Raporu" (PDF). Hacettepe Üniversitesi. 27 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2020. 
  8. ^ Nalbantçılar Cankardeş, Sinem. "Yakın ilişkide psikolojik şiddet deneyimi ile travmatik stres belirtileri arasında peritravmatik sıkıntı ve kontrol kaybı ile posttravmatik duyguların aracı rolü". İstanbul Arel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü doktora tezi, yıl: 2018. 17 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2020. 
  9. ^ "İşyerinde Psikolojik Şiddet ve İş Tatmini ile ilişkisi". Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi. 2010. 25 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  10. ^ Kan, Çağrı (Aralık 2018). "Kadına Yönelik Aile İçi Psikolojik Şiddet Ve Toplumsal Hukuki Kodları" (PDF). Aile Eksenli Şiddetten Sosyal Travmalara (Yayın Sorumlusu:Adem Solak). Samsun Valiliği. ISBN 978-975-2489-11-0. 27 Kasım 2020 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. 

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]


Psikolojik şiddet nedir?, Psikolojik şiddet anlamı nedir?, Psikolojik şiddet ne demektir? Nedir? :Psikolojik şiddet nedir?, Psikolojik şiddet anlamı nedir?, Psikolojik şiddet ne demektir? ile ilgili Psikolojik şiddet nedir?, Psikolojik şiddet anlamı nedir?, Psikolojik şiddet ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Psikolojik şiddet nedir?, Psikolojik şiddet anlamı nedir?, Psikolojik şiddet ne demektir? Ne Demektir? Psikolojik şiddet nedir?, Psikolojik şiddet anlamı nedir?, Psikolojik şiddet ne demektir? Açıklaması Nedir? Psikolojik şiddet nedir?, Psikolojik şiddet anlamı nedir?, Psikolojik şiddet ne demektir? Cevabı Nedir? Psikolojik şiddet nedir?, Psikolojik şiddet anlamı nedir?, Psikolojik şiddet ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Psikolojik şiddet nedir?, Psikolojik şiddet anlamı nedir?, Psikolojik şiddet ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Psikolojik şiddet nedir?, Psikolojik şiddet anlamı nedir?, Psikolojik şiddet ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Psikolojik şiddet nedir?, Psikolojik şiddet anlamı nedir?, Psikolojik şiddet ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Psikolojik şiddet nedir?, Psikolojik şiddet anlamı nedir?, Psikolojik şiddet ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Psikolojik şiddet nedir?, Psikolojik şiddet anlamı nedir?, Psikolojik şiddet ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Psikolojik şiddet nedir?, Psikolojik şiddet anlamı nedir?, Psikolojik şiddet ne demektir? Açıklaması? :Psikolojik şiddet nedir?, Psikolojik şiddet anlamı nedir?, Psikolojik şiddet ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Psikolojik şiddet nedir?, Psikolojik şiddet anlamı nedir?, Psikolojik şiddet ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Psikolojik şiddet nedir?, Psikolojik şiddet anlamı nedir?, Psikolojik şiddet ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Psikolojik şiddet nedir?, Psikolojik şiddet anlamı nedir?, Psikolojik şiddet ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Psikolojik şiddet nedir?, Psikolojik şiddet anlamı nedir?, Psikolojik şiddet ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Psikolojik şiddet nedir?, Psikolojik şiddet anlamı nedir?, Psikolojik şiddet ne demektir? Gerçek mi? :Psikolojik şiddet nedir?, Psikolojik şiddet anlamı nedir?, Psikolojik şiddet ne demektir? ile ilgili Psikolojik şiddet nedir?, Psikolojik şiddet anlamı nedir?, Psikolojik şiddet ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Psikolojik şiddet nedir?, Psikolojik şiddet anlamı nedir?, Psikolojik şiddet ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Psikolojik şiddet nedir?, Psikolojik şiddet anlamı nedir?, Psikolojik şiddet ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Psikolojik şiddet nedir?, Psikolojik şiddet anlamı nedir?, Psikolojik şiddet ne demektir? Hakkında? :Psikolojik şiddet nedir?, Psikolojik şiddet anlamı nedir?, Psikolojik şiddet ne demektir? ile ilgili Psikolojik şiddet nedir?, Psikolojik şiddet anlamı nedir?, Psikolojik şiddet ne demektir? burada bulabilirsiniz. Psikolojik şiddet nedir?, Psikolojik şiddet anlamı nedir?, Psikolojik şiddet ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Psikolojik şiddet nedir?, Psikolojik şiddet anlamı nedir?, Psikolojik şiddet ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Psikolojik şiddet nedir?, Psikolojik şiddet anlamı nedir?, Psikolojik şiddet ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Müizzeddin Melikşah, Merana, Muizzeddin Melikşah, Jimmy Connors, Perde duvar (tahkimat), Breathe (Better Call Saul), Izlanda, İzlanda, Yoğunoluk, İkizce, 27. doğu meridyeni, Derek Bentley, Yenisanayii, Nazilli, John Dupré, Mary Steenburgen, James Corden, IF Elfsborg, NGC 150, Rochester, Minnesota, Limperich, Adımlayıcı yarım kanatlılar, Martina Majerle, 12 Haziran, Güngören, Seramik, Mr. Hudson, NGC 6195, Wes Morgan, Juli Ashton, Jackson, Wisconsin, Ulusal Savunma Kuvvetleri (Suriye), Azerbaycanlı, Corydalidae, NGC 1239, Politop, Liva Vahası, Bakırpınar, Kadınhanı, The Collectors Celtic Frost, MFK Ružomberok, Jules Onana, Daniel Kahneman, Pop Sanat, Hamza Hamit Homriş, Yıldırım Gürses, Tüketici Güven Endeksi, Edge (dergi), Süper kahraman romanları, Hayalimdeki At, Miroslav Stoch, Dikmen, Çankaya, Salvatore Sirigu, Çubuk Barajı, İskender kebap, Grevillea türleri, Mülki idare, Asuman Baytop, Hindi language, Zodyak, Hans Spemann, Nif Dağı, FK Altın Asır, Toskana Büyük Dükalığı, Darmstadtium, Köpekgiller listesi, Octopoda, Momcsilló Tapavicza, Saber Rider and the Star Sheriffs, Kapıdağ Yarımadası, Nuno Valente, İrlanda geyiği, İstanbul Beyaz Güvercin Müzik Yarışması, Atasözü, Christmas Tree, Ján Švehlík, Resif, Kara (kısa film), Torre Picasso, Niğdede 1995 Türkiye genel seçimleri, Heringen (Werra), Duygu analizi, Amphimedon queenslandica, Endüstri mühendisliği, Vadi Meliz, NGC 7375, Zimri, Statinler, Ribuloz, how i met your mother, How I Met Your Mother, Diklofenak, Antienflamatuvar, Samsung Moment, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Robert Julius Trumpler, Entojen, İbrahim Ethem Dirvana, Volkswagen Phaeton, Huriye Öniz Baha, Bisfosfonat, Nonghyup, Antihelmintik,
Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?,