Psikolojik istismar nedir?, Psikolojik istismar anlamı nedir?, Psikolojik istismar ne demektir?

Psikolojik istismar Nedir?

Psikolojik istismar Nedir?, Psikolojik istismar Nerededir?, Psikolojik istismar Hakkında Bilgi?, Psikolojik istismar Analizi? Psikolojik istismar ilgili Psikolojik istismar ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Psikolojik istismar ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Psikolojik istismar Ne Anlama Gelir Psikolojik istismar Anlamı Psikolojik istismar Nedir Psikolojik istismar Ne Anlam Taşır Psikolojik istismar Neye İşarettir Psikolojik istismar Tabiri Psikolojik istismar Yorumu 

Psikolojik istismar Kelimesi

Lütfen Psikolojik istismar Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Psikolojik istismar İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Psikolojik istismar Kelimesinin Anlamı? Psikolojik istismar Ne Demek? ,Psikolojik istismar Ne Demektir? Psikolojik istismar Ne Demektir? Psikolojik istismar Analizi? , Psikolojik istismar Anlamı Nedir?,Psikolojik istismar Ne Demektir? , Psikolojik istismar Açıklaması Nedir? ,Psikolojik istismar Cevabı Nedir?,Psikolojik istismar Kelimesinin Anlamı?,Psikolojik istismar Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Psikolojik istismar Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Psikolojik istismar Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Psikolojik istismar Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Psikolojik istismar Kelimesinin Anlamı Nedir? Psikolojik istismar Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Psikolojik istismar Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Psikolojik istismar Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Psikolojik istismar - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Psikolojik istismar

Psikolojik istismar Nedir? Psikolojik istismar Ne demek? , Psikolojik istismar Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Psikolojik istismar Kelimesinin Anlamı? Psikolojik istismar Ne Demek? Psikolojik istismar Ne Demektir? ,Psikolojik istismar Analizi? Psikolojik istismar Anlamı Nedir? Psikolojik istismar Ne Demektir?, Psikolojik istismar Açıklaması Nedir? , Psikolojik istismar Cevabı Nedir? , Psikolojik istismar Kelimesinin Anlamı?






Psikolojik istismar nedir?, Psikolojik istismar anlamı nedir?, Psikolojik istismar ne demektir?

Psikolojik şiddet

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Psikolojik istismar sayfasından yönlendirildi)

Psikolojik şiddet (psikolojik istismar, duygusal şiddet, ya da duygusal istismar olarak da bilinir), failin mağduru duygusal olarak sindirmek ve aşağılamak, ona yaptırım uygulamak veya cezalandırmak için toplumdan soyutlamak üzere baskı uyguladığı bir saldırganlık ve istismar biçimidir.

Psikolojik şiddet uygulayan fail bağırma, korkutma, küfür etme, tehdit, hakaret, küçük düşürme, devamlı eleştirme, mağdurun hareketlerini, giyimini, başkalarıyla ilişkilerini denetleme, sınırlama, değersizlik duygusu uyandırma gibi yollarla sistematik olarak mağdura duygusal baskı uygular. Sıklıkla yakın duygusal ilişkilerde,[1] aile içinde[2] ve iş yerinde görülmektedir. En sık rastlanan ancak en zor önlem alınan şiddet türlerindendir.[3] Daha çok kadına ve çocuklara yönelen bir saldırganlık biçimidir.

Şartların yerine gelmesi halinde Türk Ceza Kanunu madde 96 uyarınca “eziyet” ve/veya madde 106 uyarınca “tehdit” suçu olarak yorumlanabilmektedir.[4]

Yaygınlık[değiştir | kaynağı değiştir]

Psikolojik şiddetin yaygınlığının tüm dünyada çok yüksek olduğunu gösteren araştırma bulguları vardır. Araştırmaların çoğu kadınların uğradığı psikolojik şiddet üzerinedir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından 10 farklı ülkede (Bangladeş, Japonya, Brezilya, Etiyopya, Peru, Soma, Tanzanya, Sırbistan, Tayland, Namibya) yapılan çalışma, kadınların %20-%75'inin yaşamlarının bir bölümünde psikolojik şiddet maruz kaldıklarını ortaya koymuştur (2005).[5] 2015-2016 yılı arasında gerçekleştirilen bir araştırmaya göre İtalya'da kadınların %38'i, İspanya'da ise %33'ü 15 yaşından itibaren eşinden herhangi bir şekilde psikolojik şiddet görmektedir.[6]Türkiye İstatistik Kurumu'nun Kadına Yönelik Aile içi Şiddet 2014 yılı araştırması verilerine göre Türkiye genelinde yaşamlarının herhangi bir döneminde psikolojik şiddete maruz kalan kadınların oranı %44'tür.[7]

Eşcinsel ilişki içinde olan bireyler arasında yapılan çalışmalar ile heteroseksüel erkeklerin uğradığı şiddet üzerine araştırmalar, psikolojik şiddetin hem kadın hem erkeklerin maruz kaldığı bir şiddet türü olduğunu ancak cinsiyete göre maruz kalınan psikolojik şiddetin türünün (tehdit, aşağılanma, yok sayılma gibi) değişebileceğini göstermiştir.[8]

Psikolojik şiddet örnekleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Psikolojik şiddet, aile içinde bir kişinin dışarıya yalnız çıkmasına izin vermemekten belirli tipte bir yemeğin yapılmasına izin vermemek gibi masum görünen davranışlara kadar çok çeşitli davranışlarla ortaya çıkabilir. Mutfakta bulaşık bırakılmadan yatılması aksi halde partnerin sinirlenmesi, kadına sürekli kocasının kendisi olmaksızın başarılı olamayacağının söylenmesi, ayrılık durumunda sudan çıkmış balık gibi olunacağının söylenmesi, duygularından dolayı suçlamak aile içinde görülen psikolojik şiddet şekillerinden bazılarıdır.

İşyerinde psikolojik şiddet, mağdurun iletişimine karşı eylemleri (örn: görmezden gelme, sıklıkla sözünü kesme), itibarına karşı eylemler (örn: gülünç duruma düşürme, arkasından konuşma), mesleki konumuna karşı eylemler (aşağılayıcı işler verme, kapasitesinin çok üstünde veya çok altında işler verme gibi) içerebilir.[9]

Sonuçlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sürekli psikolojik şiddete maruz kalmak bir insanı, korku içinde yaşamaya ve delireceği endişesine sürükleyebilir. Depresif duygu durumu, ölüm isteği ve intihar düşüncelerini, endişe bozuklukları, madde ve alkol bağımlılığı yaratabilir, utanç ve suçluluk duygularını ortaya çıkabilir.

Psikolojik şiddete maruz kalan kişinin sosyal ilişkileri, aile ilişkileri ve cinsel yaşamı bozulur. Sürekli yorgunluk, uykusuzluk, aşırı yeme veya hiç yememe şeklinde beslenme sorunları sıklıkla görülür.

Duygusal şiddete uğrayan insanlar, bu davranışları öğrenip, benimsedikleri ve başkalarına da uyguladıkları. aynı davranışı gösteren insanları arkadaş, eş olarak seçmeleri görülür.[10]

Yasal çerçeve[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Akay, Ceren. "Romantik Yakın İlişkilerde Şiddetin Öncülleri" (PDF). Nesne Dergisi Cilt 2, Sayı 3, Yıl: 2014. 9 Eylül 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2020. 
  2. ^ Ünal, Gülseren. "Aile içi şiddet". Aile ve Toplum Yıl: 7 Cilt: 2 Sayı: 9 Ocak-Mart 2005. 10 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2020. 
  3. ^ Akkaş, İbrahim. "Kadına Yönelik Şiddet". Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi Cilt 6, Sayı 1 , Yıl 2016. 25 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2020. 
  4. ^ "Kadına Yönelik Aile-içi Şiddetle ilgili iş yeri politikaları geliştirme ve uygulama rehberi" (PDF). Sabancı Üniversitesi, 2015. 17 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2020. 
  5. ^ "WHO Multi-country Study on Women's health and Domestic Violence against Women" (PDF). Dünya Sağlık Örgütü, 2005. 8 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 17 Temmuz 2020. 
  6. ^ "WAVE:Kadına yönelik şiddet karşılaştırmalı raporu, 2015-2016" (PDF). Notus Applied Social Research,. 16 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2020. 
  7. ^ "Türkiye'de Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet Araştırması Özet Raporu" (PDF). Hacettepe Üniversitesi. 27 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2020. 
  8. ^ Nalbantçılar Cankardeş, Sinem. "Yakın ilişkide psikolojik şiddet deneyimi ile travmatik stres belirtileri arasında peritravmatik sıkıntı ve kontrol kaybı ile posttravmatik duyguların aracı rolü". İstanbul Arel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü doktora tezi, yıl: 2018. 17 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2020. 
  9. ^ "İşyerinde Psikolojik Şiddet ve İş Tatmini ile ilişkisi". Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi. 2010. 25 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  10. ^ Kan, Çağrı (Aralık 2018). "Kadına Yönelik Aile İçi Psikolojik Şiddet Ve Toplumsal Hukuki Kodları" (PDF). Aile Eksenli Şiddetten Sosyal Travmalara (Yayın Sorumlusu:Adem Solak). Samsun Valiliği. ISBN 978-975-2489-11-0. 27 Kasım 2020 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. 

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]


Psikolojik istismar nedir?, Psikolojik istismar anlamı nedir?, Psikolojik istismar ne demektir? Nedir? :Psikolojik istismar nedir?, Psikolojik istismar anlamı nedir?, Psikolojik istismar ne demektir? ile ilgili Psikolojik istismar nedir?, Psikolojik istismar anlamı nedir?, Psikolojik istismar ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Psikolojik istismar nedir?, Psikolojik istismar anlamı nedir?, Psikolojik istismar ne demektir? Ne Demektir? Psikolojik istismar nedir?, Psikolojik istismar anlamı nedir?, Psikolojik istismar ne demektir? Açıklaması Nedir? Psikolojik istismar nedir?, Psikolojik istismar anlamı nedir?, Psikolojik istismar ne demektir? Cevabı Nedir? Psikolojik istismar nedir?, Psikolojik istismar anlamı nedir?, Psikolojik istismar ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Psikolojik istismar nedir?, Psikolojik istismar anlamı nedir?, Psikolojik istismar ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Psikolojik istismar nedir?, Psikolojik istismar anlamı nedir?, Psikolojik istismar ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Psikolojik istismar nedir?, Psikolojik istismar anlamı nedir?, Psikolojik istismar ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Psikolojik istismar nedir?, Psikolojik istismar anlamı nedir?, Psikolojik istismar ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Psikolojik istismar nedir?, Psikolojik istismar anlamı nedir?, Psikolojik istismar ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Psikolojik istismar nedir?, Psikolojik istismar anlamı nedir?, Psikolojik istismar ne demektir? Açıklaması? :Psikolojik istismar nedir?, Psikolojik istismar anlamı nedir?, Psikolojik istismar ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Psikolojik istismar nedir?, Psikolojik istismar anlamı nedir?, Psikolojik istismar ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Psikolojik istismar nedir?, Psikolojik istismar anlamı nedir?, Psikolojik istismar ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Psikolojik istismar nedir?, Psikolojik istismar anlamı nedir?, Psikolojik istismar ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Psikolojik istismar nedir?, Psikolojik istismar anlamı nedir?, Psikolojik istismar ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Psikolojik istismar nedir?, Psikolojik istismar anlamı nedir?, Psikolojik istismar ne demektir? Gerçek mi? :Psikolojik istismar nedir?, Psikolojik istismar anlamı nedir?, Psikolojik istismar ne demektir? ile ilgili Psikolojik istismar nedir?, Psikolojik istismar anlamı nedir?, Psikolojik istismar ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Psikolojik istismar nedir?, Psikolojik istismar anlamı nedir?, Psikolojik istismar ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Psikolojik istismar nedir?, Psikolojik istismar anlamı nedir?, Psikolojik istismar ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Psikolojik istismar nedir?, Psikolojik istismar anlamı nedir?, Psikolojik istismar ne demektir? Hakkında? :Psikolojik istismar nedir?, Psikolojik istismar anlamı nedir?, Psikolojik istismar ne demektir? ile ilgili Psikolojik istismar nedir?, Psikolojik istismar anlamı nedir?, Psikolojik istismar ne demektir? burada bulabilirsiniz. Psikolojik istismar nedir?, Psikolojik istismar anlamı nedir?, Psikolojik istismar ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Psikolojik istismar nedir?, Psikolojik istismar anlamı nedir?, Psikolojik istismar ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Psikolojik istismar nedir?, Psikolojik istismar anlamı nedir?, Psikolojik istismar ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Barbaros, Tekirdağ, Sekülerizasyon, Mustafa Yörükoğlu, Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı, VII. Edward, Ali Kırgız, Zweites Buch, Distanazi, Ahmet Önder, Sağcılık, Derdmend, Carlos Mané, Sen Çal Kapımı bölümleri listesi, Livia, Amazona imperialis, Watershed, Devlet Konservatuvarı, Tannik asit, Enfeksiyöz hastalık, ABD Ulusal Bilimler Akademisi, Aşırı insan nüfusu artışı, Emesani Hanedanı, MÖ 240, Tibellus septempunctatus, Yoğunluk irtifası, Where Is the Love, Mall, 1989 Kadınlar Voleybol Dünya Kupası, Sırrı Atalay, Victor Marijnen, Bundesnachrichtendienst, James Randi, Yalçın Ataman, Zhuge Liang, International Supervideos, Edgar Cayce, Koçhisar Barajı, Salih Bolat, Fiat Uno, Copenhagen Havalimanı, Özgür Gazze filosuna İsrail saldırısı, Benjamin Nygren, Tarek Lazizi, Gasterosteus, Chuba Akpom, Pimaphera, Muhammed Karikatürleri, Mahşehr Havaalanı, Macrodasyida, 24. Türkiye Hükûmeti, Herăstrău Parkı, Juan N. Méndez, Tekerlekli sandalye yarışı, Balear Adaları, Alman İdeolojisi, Zaman kaydetme cihazların tarihçesi, Balgat, İnce gagalı martı, Carex stenocarpa, Dörtyüzlü moleküler geometri, Michele Bianchi, Rusyada yolsuzluk, Bob McAdoo, III. Yuri, Sanayi sitesi, Mátyás Rákosi, Karen Pendleton, Suvarnabhumi Uluslararası Havaalanı, Sin Sin Sin, Çin devlet başkanı, Hnoss, C. P. Snow, Borussia Mönchengladbach, H. R. Giger, Azerbaycan Kuboku, Gözlemevleri kodları listesi, Erenler Köprüsü, Antropozofi, Danny Ahn, 2004 Fransa Bisiklet Turu, Son İmparator, Necdet Erdem, Boğaziçi Üniversitesi Anadoluhisarı Kampüsü, Zoli Ádok, Gräns, Robert Helpmann, Zati Sungur, İllüzyonist, Sınır, Okültistler Listesi, Sinir, 2010 Football League Cup Finali, Bane, Attlebridge, Great Teacher Onizuka, 1997 İspanya Bisiklet Turu, Çelyabinsk, Üretim araçları, TBMM 28. dönem milletvekilleri listesi, Romania,
Tezli Nedir?, Zekice İsminin Anlamı Nedir?, Tezkiyesi Bozuk Nedir?, Mete Koca Kimdir?, Abdullah Çakır Kimdir?, Zeki İsminin Anlamı Nedir?, Recep Bakırcı Kimdir?, Doğu Türkistan bayrağı Anlamı Nedir, Doğu Türkistan bayrağı Nasıl Oluştu, Doğu Türkistan bayrağı Tarihi, Doğu Türkistan bayrağı Renkleri, Doğu Türkistan bayrağı Tasarımı, Tezatlı Nedir?, Zekasal İsminin Anlamı Nedir?, Faik Deli Kimdir?, Zekâlı İsminin Anlamı Nedir?, Ferdaya Salmak Nedir?, Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?,