Piyasa talebi nedir?, Piyasa talebi anlamı nedir?, Piyasa talebi ne demektir?

Piyasa talebi Nedir?

Piyasa talebi Nedir?, Piyasa talebi Nerededir?, Piyasa talebi Hakkında Bilgi?, Piyasa talebi Analizi? Piyasa talebi ilgili Piyasa talebi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Piyasa talebi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Piyasa talebi Ne Anlama Gelir Piyasa talebi Anlamı Piyasa talebi Nedir Piyasa talebi Ne Anlam Taşır Piyasa talebi Neye İşarettir Piyasa talebi Tabiri Piyasa talebi Yorumu 

Piyasa talebi Kelimesi

Lütfen Piyasa talebi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Piyasa talebi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Piyasa talebi Kelimesinin Anlamı? Piyasa talebi Ne Demek? ,Piyasa talebi Ne Demektir? Piyasa talebi Ne Demektir? Piyasa talebi Analizi? , Piyasa talebi Anlamı Nedir?,Piyasa talebi Ne Demektir? , Piyasa talebi Açıklaması Nedir? ,Piyasa talebi Cevabı Nedir?,Piyasa talebi Kelimesinin Anlamı?,Piyasa talebi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Piyasa talebi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Piyasa talebi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Piyasa talebi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Piyasa talebi Kelimesinin Anlamı Nedir? Piyasa talebi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Piyasa talebi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Piyasa talebi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Piyasa talebi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Piyasa talebi

Piyasa talebi Nedir? Piyasa talebi Ne demek? , Piyasa talebi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Piyasa talebi Kelimesinin Anlamı? Piyasa talebi Ne Demek? Piyasa talebi Ne Demektir? ,Piyasa talebi Analizi? Piyasa talebi Anlamı Nedir? Piyasa talebi Ne Demektir?, Piyasa talebi Açıklaması Nedir? , Piyasa talebi Cevabı Nedir? , Piyasa talebi Kelimesinin Anlamı?






Piyasa talebi nedir?, Piyasa talebi anlamı nedir?, Piyasa talebi ne demektir?

Arz ve talep

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Piyasa talebi sayfasından yönlendirildi)
Arz ve talep teorisi: Eğer diğer şartlar hiç değişmezse D1: her değişik fiyatta satın alıcıların talep miktarı ile S: her değişik fiyatta satıcıların arz etme miktarlarını gösterir. Talep yasası ile D eğrisi miktar arttıkca düşen ve arz yasası dolayısıyla S eğrisi miktar arttıkca yükselen eğrilerdir. İki eğrinin keşiştikleri nokta piyasa dengesidir. Eğer diğer bir değişken değişmesi suretiyle talep eğrisi D2'ye kayarsa yeni bir denge noktası ortaya çıkar.

Mikroekonomi teorisinde, arz ve talep arasındaki karşılıklı dengeye dayanan ekonomi modeli, rekabet içindeki piyasalardaki ürünlerin fiyatlarını ve satışlarını tanımlamak, açıklamak ve tahmin etmek için, Alfred Marshall ve Leon Walras tarafından geliştirilmiştir. Bu model sadece önemli görülen stilize edilmiş gerçekleri inceleyip teorinin gelişmesine yardım etmeyen gerçekleri bir kenara iterek (yani Ockham'ın Usturasını kullanarak) bilimsel hipotezlerin nasıl ortaya çıkarıldığına güzel bir örnektir. Bu nedenle belirsiz bir pazarı tanımlamak için kullanılan yaklaşımdır.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Tarihte, piyasadaki bir mal için gösterilen taleple o malın fiyatı arasındaki ters yönlü ilişkiye değindiği bilinen ilk kişi İbrahim ibn Edhem'dir (718-782). İbrahim ibn Edhem bir gün bir malın fiyatını sordu ve fiyatın pahalı olduğundan kendisine şikâyet edilmesi üzerine şöyle dedi; "Almamakla onu ucuzlatınız".[1] Arz ve talep yasası 1776'da Adam Smith tarafından popüler hale getirilmiş bir ekonomik teoridir.[kaynak belirtilmeli]

Talep Yasası[değiştir | kaynağı değiştir]

Talep yasası (The Law of Demand), bir piyasada bulunan satın alıcıların davranışlarını, yani taleplerini, açıklama hedefli bir teoriye dayanır.[2] Bir mal için olan talep miktarını belirleyen en önemli unsurun o malın fiyatı olduğuna dayanır. Talep yasası o malın satın alıcıları tarafından istenen talep miktarı ile o malın mümkün piyasa fiyatları arasındaki ters yönlü kısmi ilişkiye verilen addır. Bir malın fiyatı arttıkça o mal piyasasında o maldan satın alınmak istenen miktar azalmakta, bir malın fiyatı azaldıkça o maldan alınmak istenen miktar artmaktadır. Unutulmamalıdır ki bir piyasada satın alıcıların o maldan ne kadar miktar satın alma davranışlarına, o malın kendi fiyatının yanında, (ortalama gelir, gelir dağılımı, diğer malların fiyatları, psikolojik etkenler gibi) başka değişkenler de tesir etmektedir. Bu talep miktarı ile malın kendi fiyatı arasındaki ters yönlü kısmı ilişkinin mal piyasasındaki diğer değişkenlerin değişmeden sabit kaldığının kabul edilmesinden kurulduğu devamlı olarak hatırlanmalıdır.

Bunu biraz matematiksel terimlerle açıklamak da mümkündür. i adlı malın piyasası içinde malın satın alıcılarının talep ettikleri miktar bir DMi değişkeni ile ifade edilir. Bu talep miktarını belirleyen bazı açıklayıcı etken değişkenler: Pi: i malının kendi fiyatı, Ps, Pc: diğer s ve c mallarının fiyatları, GO: ortalama gelir, GD: gelir dağılımı, U:ekenomik olmayan diğer değişkenler olsun. Bu halde satın alıcıların davranışı (D fonksiyon işareti ile gösterilen) bir talep fonksiyonu ile tanımlanır:

i malı Talep Fonksiyonu: DMi = D( Pi, Ps, Pc, GO, GD, U )

İşte bu talep fonksiyonun ne şekilde olduğunu açıklamak için talep yasası geliştirilmiştir.

Malın kendi fiyatından başka diğer değişkenler (yani Ps, Pc, GO, GD, U) sabit tutulmuş olduğu kabul edilsin. O zaman talep miktarı DMi ile Pi arasındaki kismî ilişkiye talep yasası adı verilir. Bu kısmi ilişki birbirine ters yönlüdür; yani fiyat artarsa talep edilen miktar azalır ve fiyat azalınca talep edilen miktar çoğalır.[3]

Tek bir mal piyasası içinde talep fonksiyonu olduğunu kabul etmek, piyasaların gözümlenmesinden sonra ortaya atılan pratik bir hipoteze dayandırılabilir. Fakat iktisatçılara bu hipotezi daha derin ayrıntılı tüketici (satın alıcı) davranışları teorisinden de çıkartmıslardır. Bunlardan birisi ikame etkisi (substitution effect) olur. Yine diğer her şey aynı kaldığı ve piyasada bulunan bir satın alıcı için piyasadaki malın fiyatının arttığı düşünülsün; bu halde rasyonel bir satın alıcı o malı istediği miktarda almayıp benzer malları daha fazla alacaktır, yani fiyatı artan maldan daha az alacak ve onu başka mallarla ikame edecektir. Talep edilen mallarla ikamesi olan mallara tercihinden kazanç fırsat maliyeti adı verilir.

Arz yasası[değiştir | kaynağı değiştir]

Arz Yasası (Law of Supply), malın fiyatı ile o malın arzı arasındaki pozitif ilişkiye arz yasası denir. Bir malın fiyatı yükseldikçe üretici firma o malı daha yüksek fiyatlardan satmak ister. Malın fiyatı düştükçe o malı daha düşük fiyatlardan satma eğilimi gösterir. Arz eğrisinin pozitif eğimli olması aslında artan marjinal maliyetler veya artan ortalama maliyetlerle açıklanır ki bu da üretim ve prodüktivite şartlarına bağlıdır.

Piyasa dengesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Ekonomi ve MBA derslerinin ortak konularından biri olup serbest piyasadaki ürünlerin istek ve sunulan ürün miktarına göre düzenlenmiş ve (denge noktası Equilibrium Point) yani arz ve talep eğrilerinin kesiştiği nokta olan denge fiyatının oluşmasını sağlayan teori olarak bilinir.

Piyasa dengesini açıklamak için dinamik inceleme gerekmektedir ve belirli bir dinamik şartın konulması gerekir. İktisatın gelişmesinde genel olarak iki türlü dinamik şart incelenmiştir:

Marshall dinamik şartı[değiştir | kaynağı değiştir]

Belirli bir piyasa fiyatında piyasada bulunan talep fazlalığına bakar ve fiyatın bu talep fazlalığına göre değişeceğini önerir.

  1. Belli bir piyasa fiyatında eğer talep miktar fazlalığı pozitif ise - yani talep miktarı arz miktarından fazla ise - o zaman (satıcıların tatmin edilmemiş talebi görüp daha fazla fiyat koyup kârlarını artırmak isteği dolayısıyla ve satın alıcıların tatmin edilmemiş talepleri olunca daha fazla fiyata razı olacakları için) malın fiyatı artar.
  2. Eğer talep miktar fazlalığı negatif ise - yani talep miktarı arz miktarından azsa - o zaman (satıcıların ellerindeki malı elden çıkartmak için fiyat indirecekleri ve piyasada arzın istekten çok yüksek olması nedeniyle alıcıların daha düşük fiyatlar teklif etmek isteyecekleri için) fiyat düşer.
  3. Hem satıcıların arz miktarı hem de alıcıların talep miktarı aynı zamanda tatmin edilmesi için belirli bir fiyatta talep fazlalığının sıfır olması - yani arz miktarı ile talep miktarının aynı olması - gerekmektedir.

Böylece Marshall dinamik şartına göre talep miktar fazlalığı "gösterge değişken" ve fiyat da "uyum sağlama değişkeni" olmakta ve piyasa bir denge noktasına gelmektedir.

Walras dinamik şartı[değiştir | kaynağı değiştir]

Walras belirli bir piyasa miktarındaki durumu inceler ve miktarda satıcıların istedigi arz fiyatı ile alıcıların teklif ettikleri talep fiyatı arasindaki talep fiyat fazlalığına bakar.

Bu talep fiyat fazlalığı pozitif ise, piyasada miktar artar ve negatif ise piyasada miktar azalır.

Bu Walras dinamik şartına göre talep fiyat fazlalığı "gösterge değişken" ve miktar" da "uyum sağlama değişkeni" olmaktadır. Piyasa denge noktasında talep fiyat fazlalığı sıfır olmakta yani arz fiyati ile talep fiyatı ayni olmakta ve hem satıcılar hem de alıcılar miktar değiştirmek istemektedirler.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ İmâm-ı Gazâlî; Kimyâ-yı Saâdet; "Açlığın Faydaları ve Tokluğun Zararları"; s. 403; terc. A. Fâruk Meyân; Bedir Yayınevi; İstanbul: 1981
  2. ^ "Talep Kanunu Nedir? Talep Kanunun Özellikleri Ve İstisnaları Nelerdir?". Milliyet. 9 Haziran 2021. 18 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ekim 2021. 
  3. ^ Bu biraz daha ileri matematikte DMi nin Piye göre kısmi türevidir; yani diğer etken değişkenler sabit ise fiyatta olan ufak bir değişmenin talep miktarinda ne yönde ufak bir değişmeye neden olacağını açıklar. Talep yasasına göre talep miktarı TMinin, malın kendi fiyati Piya göre, kısmi türevi negatif işaretlidir; yani biri artınca diğeri azalır.

Piyasa talebi nedir?, Piyasa talebi anlamı nedir?, Piyasa talebi ne demektir? Nedir? :Piyasa talebi nedir?, Piyasa talebi anlamı nedir?, Piyasa talebi ne demektir? ile ilgili Piyasa talebi nedir?, Piyasa talebi anlamı nedir?, Piyasa talebi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Piyasa talebi nedir?, Piyasa talebi anlamı nedir?, Piyasa talebi ne demektir? Ne Demektir? Piyasa talebi nedir?, Piyasa talebi anlamı nedir?, Piyasa talebi ne demektir? Açıklaması Nedir? Piyasa talebi nedir?, Piyasa talebi anlamı nedir?, Piyasa talebi ne demektir? Cevabı Nedir? Piyasa talebi nedir?, Piyasa talebi anlamı nedir?, Piyasa talebi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Piyasa talebi nedir?, Piyasa talebi anlamı nedir?, Piyasa talebi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Piyasa talebi nedir?, Piyasa talebi anlamı nedir?, Piyasa talebi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Piyasa talebi nedir?, Piyasa talebi anlamı nedir?, Piyasa talebi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Piyasa talebi nedir?, Piyasa talebi anlamı nedir?, Piyasa talebi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Piyasa talebi nedir?, Piyasa talebi anlamı nedir?, Piyasa talebi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Piyasa talebi nedir?, Piyasa talebi anlamı nedir?, Piyasa talebi ne demektir? Açıklaması? :Piyasa talebi nedir?, Piyasa talebi anlamı nedir?, Piyasa talebi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Piyasa talebi nedir?, Piyasa talebi anlamı nedir?, Piyasa talebi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Piyasa talebi nedir?, Piyasa talebi anlamı nedir?, Piyasa talebi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Piyasa talebi nedir?, Piyasa talebi anlamı nedir?, Piyasa talebi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Piyasa talebi nedir?, Piyasa talebi anlamı nedir?, Piyasa talebi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Piyasa talebi nedir?, Piyasa talebi anlamı nedir?, Piyasa talebi ne demektir? Gerçek mi? :Piyasa talebi nedir?, Piyasa talebi anlamı nedir?, Piyasa talebi ne demektir? ile ilgili Piyasa talebi nedir?, Piyasa talebi anlamı nedir?, Piyasa talebi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Piyasa talebi nedir?, Piyasa talebi anlamı nedir?, Piyasa talebi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Piyasa talebi nedir?, Piyasa talebi anlamı nedir?, Piyasa talebi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Piyasa talebi nedir?, Piyasa talebi anlamı nedir?, Piyasa talebi ne demektir? Hakkında? :Piyasa talebi nedir?, Piyasa talebi anlamı nedir?, Piyasa talebi ne demektir? ile ilgili Piyasa talebi nedir?, Piyasa talebi anlamı nedir?, Piyasa talebi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Piyasa talebi nedir?, Piyasa talebi anlamı nedir?, Piyasa talebi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Piyasa talebi nedir?, Piyasa talebi anlamı nedir?, Piyasa talebi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Piyasa talebi nedir?, Piyasa talebi anlamı nedir?, Piyasa talebi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Kathleen Turner, İvan Panfilov, 2004 NATO İstanbul zirvesi, Chelsea Green, İt Ürür Kervan Yürür, May Aufderheide, Kayıkçılar Tren İstasyonu, Eulaira, Holguín ili, Yiler, 2022 Cincinnati Bengals sezonu, Papirüs 21, Bileka, Beşparmak Dağı, İhsan Yüce, Jacob Mulenga, Nikolaj Øris Nielsen, İhsan Uyar, İspanya İç Savaşı, San Giovanni in Croce, İhsan Servet Künçer, Çekum, Antonín Dvořák eserleri listesi, Ahmed Sirhindî, Sosyal, Ünverdi, Bahçelievler, Halep Kalesi, Chicago Mezbahaları, Gorbatov, Knut Risan, Bojano, Corallorhiza, Utrecht, Kürt devletleri ve hanedanlıkları listesi, Camiel Eurlings, Turbinellina, Bağlama, Zara, Bella Poarch, Valküre, The Yardbirds, Fabio Coltorti, Mega, Hazar Kağanlığı, Avrupa ada tavşanı, Stern John, Atilla Sertel, Slovenya İkinci Ligi, Michael Cudlitz, Platte County, Missouri, Pakistan, Etimek, İhsan Hacsafi, Beçin, Ashikaga şogunluğu, Yosef Navon, Dolores Abril, Bulbophyllum hirtum, Transmisyon elektron mikroskobu, Montodine, Paris Barclay, İhsan Devrim, Yapı malzemeleri listesi, Ryan Mendes, Young Buck, Gloucestershire Havalimanı, Charles Frédéric Gerhardt, Big E (güreşçi), İhsan Alyanak, Arthur Kinnaird, 11th Lord Kinnaird, Recep Birgit, 802.11g, Melilla, NGC 751, Jonathan Safran Foer, ?brahim Turhan ekonomist, Diastanillus, Kulu, ?brahim Tali, Çandarlı Kara Halil Hayreddin Paşa, Aguascalientes ?ehir, Rodion Malinovsky, Beşinci Haçlı Seferi, Silici, Mert, Kavak, 2022 Avustralya Grand Prix, K?z?m Nerede, Met Gala, Kooperatif, Dömeke Muharebesi, Pinkerton, Steatoda albomaculata, Mısır mutfağı, Nuri Ebusehmen, Salvia grandifolia, Türkiyedeki Suriyeli karşıtlığı, Cella Dati, Kölelik karşıtlığı, Siyasi tarih, Ukrayna futbolunda lig sistemi, İhsan Öztürk,
Halit Yıldız Kimdir?, Totemsiz Nedir?, Frenolojik Nedir?, Bayrakbilim Anlamı Nedir, Bayrakbilim Nasıl Oluştu, Bayrakbilim Tarihi, Bayrakbilim Renkleri, Bayrakbilim Tasarımı, Totemli Nedir?, Hasan Yıldız Kimdir?, Selman Kösalı Kimdir?, Halil Bakış Kimdir?, Erdal Tektaş Kimdir?, Yukarı Volta bayrağı Anlamı Nedir, Yukarı Volta bayrağı Nasıl Oluştu, Yukarı Volta bayrağı Tarihi, Yukarı Volta bayrağı Renkleri, Yukarı Volta bayrağı Tasarımı, Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?,