Paris Salonu nedir?, Paris Salonu anlamı nedir?, Paris Salonu ne demektir?

Paris Salonu Nedir?

Paris Salonu Nedir?, Paris Salonu Nerededir?, Paris Salonu Hakkında Bilgi?, Paris Salonu Analizi? Paris Salonu ilgili Paris Salonu ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Paris Salonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Paris Salonu Ne Anlama Gelir Paris Salonu Anlamı Paris Salonu Nedir Paris Salonu Ne Anlam Taşır Paris Salonu Neye İşarettir Paris Salonu Tabiri Paris Salonu Yorumu 

Paris Salonu Kelimesi

Lütfen Paris Salonu Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Paris Salonu İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Paris Salonu Kelimesinin Anlamı? Paris Salonu Ne Demek? ,Paris Salonu Ne Demektir? Paris Salonu Ne Demektir? Paris Salonu Analizi? , Paris Salonu Anlamı Nedir?,Paris Salonu Ne Demektir? , Paris Salonu Açıklaması Nedir? ,Paris Salonu Cevabı Nedir?,Paris Salonu Kelimesinin Anlamı?,Paris Salonu Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Paris Salonu Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Paris Salonu Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Paris Salonu Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Paris Salonu Kelimesinin Anlamı Nedir? Paris Salonu Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Paris Salonu Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Paris Salonu Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Paris Salonu - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Paris Salonu

Paris Salonu Nedir? Paris Salonu Ne demek? , Paris Salonu Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Paris Salonu Kelimesinin Anlamı? Paris Salonu Ne Demek? Paris Salonu Ne Demektir? ,Paris Salonu Analizi? Paris Salonu Anlamı Nedir? Paris Salonu Ne Demektir?, Paris Salonu Açıklaması Nedir? , Paris Salonu Cevabı Nedir? , Paris Salonu Kelimesinin Anlamı?






Paris Salonu nedir?, Paris Salonu anlamı nedir?, Paris Salonu ne demektir?

Paris Salonu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Honoré Daumier'nin taşlaması (1864): Burjuvalar salondaki "venüsleri" skandal olarak nitelendiriyorlar.

Paris Salonu (Fransızca: Salon de Paris) ya da kısaca Salon, 1725'ten itibaren Paris'teki Académie des Beaux-Arts'ın resmi sanat sergisi olarak açılan sergiydi. 1748-1890 yılları arasında dünyadaki en önemli yıllık ya da iki yıllık sanat etkinliği oldu. 1881'den sonra Société des Artistes Français tarafından düzenlenmeye başladı.

Köken[değiştir | kaynağı değiştir]

Académie des beaux-arts'ın bir birimi olarak kraliyet onayıyla kurulmuş bir sanat destek kurumu olan Académie de peinture et de sculpture (Kraliyet Resim ve Heykel Akademisi), halka yarı açık ilk sanat sergisini Salon Carré'de 1673'te düzenledi. Salon'un ilk düzenlenme amacı, Fransa başbakanı Kardinal Mazarin'in 1648'de kurduğu École des Beaux-Arts'tan yeni mezun olanların eserlerini sergilemekti. Zaman içinde Salon, Fransa'nın yüksek kültürünü etkiler hâle geldi. Sonraki 200 yıl boyunca, Fransa'da başarı elde etmek isteyen tüm sanatçılar için Paris Salonu'nda yer almak çok önemliydi. Salonda sergilenen eserlerin kraliyet tarafından da beğenildiği düşünülürdü.

Sergi, 1725 yılında Louvre'da düzenlendi ve bu tarhiten sonra Salon ya da Paris Salonu olarak anılmaya başladı. 1737'de halka açık düzenlenmeye başlayan sergi önceleri her yıl açılıyordu. Daha sonra, tek yıllarda olmak üzere iki yılda bir açılmaya başladı. Aziz Louis günü olan 25 Ağustos'ta başlayan sergi birkaç hafta sürüyordu. Düzenli ve halka açık hâle geldikten sonra salonun statüsü "hiçbir zaman ciddi biçimde sorgulanmadı."[1] 1748'de, ödüllü sanatçılardan oluşan bir jürinin de çalışmaya başlamasıyla birlikte Salon, tartışmasız şekilde etkili olmaya başladı.

Edouard Dantan'ın 1880 Salonu'nda Bir Köşe (Un Coin du Salon en 1880) isimli tablosu

Zirve dönemi (1748–1890)[değiştir | kaynağı değiştir]

Salon'un duvarları yerden tavana kadar tablolarla dolu oluyordu. Sanat eserlerinin böyle sıkışık şekilde sergilenmesi, başka bazı sanat eserlerine, örneğin Pietro Antonio Martini'nin 1785 Salonu isimli tablosuna konu oldu. Salonun basılı katalogları, sonraki dönemlerde sanat tarihçileri için birincil kaynak hâline geldi. Gazetelerde yayınlanan eleştiri yazıları, çağdaş sanat eleştirmenliğinin başlangıç noktası oldu.

Fransız Devrimi ile birlikte Salon yabancı sanatçılara da açıldı. Halka açık salonda sergileme fikrinin yerini 19. yüzyılda, yeni tabloların ve heykellerin yer aldığı devlet destekli ve jürili yıllık bir serginin, halkın bilet alarak girebildiği büyük ticari salonlarda düzenlenmesi fikri aldı. Açılış gecesindeki özel ön gösterimler büyük bir sosyal olay hâlini almıştı ve toplanan kalabalık Honoré Daumier gibi karikatüristlere malzeme oldu. Charles Baudelaire gibi yazarlar Salonlar hakkında yazılar yazdı.

1848 Devrimleri ile birlikte Salon özgürleştirildi. Reddedilen eserlerin sayısı azaltıldı. 1849'da ise madalyalar dağıtılmaya başladı.

Rodin'in Kırık Burunlu Adam isimli büstü 1864 Salonu'na kabul edilmemişti

Ayrılan ilk gruplar[değiştir | kaynağı değiştir]

Jürinin gittikçe daha tutucu ve akademik davranması sonucu izlenimci ressamların eserleri genel olarak Salonlar'a kabul edilmedi. Kabul edilen birkaç eser ise kötü şartlarda sergileniyordu. 1863'te Salon jürisi, olağan dışı sayıda eseri reddedince, eserleri önceki yıllarda düzenli olarak kabul edilen kişiler büyük tepki gösterdi. Salonlar'ın demokratik şekilde yönetildiğini ispatlamak isteyen III. Napolyon, Salon des Refusés (Reddedilenler Salonu) adı altında yeni bir salon açılmasını sağladı ve o sene Salon'a kabul edilmeyen bütün eserler burada sergilendi. 17 Mayıs 1863'te açılan bu sergi avant-garde akımın da başlangıcı oldu. İzlenimciler ise 1874, 1876, 1877, 1879, 1880, 1881, 1882 ve 1886 yıllarında kendi bağımsız sergilerini açtılar. İzlenimciler'in sergilerinde hiçbir zaman yer almayan Édouard Manet'nin eserleri, resmi Salon'da sergilenmeye devam etti.

1881'de devlet Salon'dan desteğini çekince, bir grup sanatçının organize ettiği Société des Artistes Français serginin düzenlenmesini sağlamaya başladı.

Dağılma[değiştir | kaynağı değiştir]

Aralık 1890'da, Société des Artistes Français'nin lideri olan William-Adolphe Bouguereau, Salon'un genç ve henüz ödüllendirilmemiş sanatçıların eserlerini sergilemesi gerektiğini öne sürdü. Bu öneriyi kabul etmeyen Ernest Meissonier, Puvis de Chavannes ve Auguste Rodin gibi sanatçılar, topluluktan ayrılarak Société Nationale des Beaux-Arts'ı kurdular. Bu topluluğun kendi düzenlediği sergi de 1899'dan itibaren Salon adıyla bilinmeye başladı. Serginin resmî adı Salon de la Société Nationale des Beaux–Arts, kısa adı ise Salon du Champs de Mars idi.

1903'te ise, o sıralarda çoğu sanatçının bürokratik ve tutucu bulduğu Salon organizasyonlarına karşı, Pierre-Auguste Renoir ve Auguste Rodin'in liderliğindeki bir grup ressam ve heykeltıraş tarafından Salon d'Automne düzenlendi. In 1900 bir İtalyan heykeltıraş Giovanni De Martino, Paris'te ikamet eden, başlıklı bir bronz heykel çalışmaları ile ilk kez Salon özel ödülü kazandı "Le pêcheur de Criquets" (çekirge balıkçı).[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  • J.J.Marquet de Vasselot: Répertoire des catalogues du musée du Louvre, 1793–1917
  • Thomas Crow: Painters and Public Life in 18th Century Paris, Yale University Press, 1987

Kaynak notları[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Crow, 1987
  2. ^ Mariantonietta Petrusa Picone (2000). 1920 1945 Napoli Sanat: Zor yıllar 2 Şubat 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Napoli: Electa Napoli. ISBN 9788843585298, s. 325

Paris Salonu nedir?, Paris Salonu anlamı nedir?, Paris Salonu ne demektir? Nedir? :Paris Salonu nedir?, Paris Salonu anlamı nedir?, Paris Salonu ne demektir? ile ilgili Paris Salonu nedir?, Paris Salonu anlamı nedir?, Paris Salonu ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Paris Salonu nedir?, Paris Salonu anlamı nedir?, Paris Salonu ne demektir? Ne Demektir? Paris Salonu nedir?, Paris Salonu anlamı nedir?, Paris Salonu ne demektir? Açıklaması Nedir? Paris Salonu nedir?, Paris Salonu anlamı nedir?, Paris Salonu ne demektir? Cevabı Nedir? Paris Salonu nedir?, Paris Salonu anlamı nedir?, Paris Salonu ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Paris Salonu nedir?, Paris Salonu anlamı nedir?, Paris Salonu ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Paris Salonu nedir?, Paris Salonu anlamı nedir?, Paris Salonu ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Paris Salonu nedir?, Paris Salonu anlamı nedir?, Paris Salonu ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Paris Salonu nedir?, Paris Salonu anlamı nedir?, Paris Salonu ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Paris Salonu nedir?, Paris Salonu anlamı nedir?, Paris Salonu ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Paris Salonu nedir?, Paris Salonu anlamı nedir?, Paris Salonu ne demektir? Açıklaması? :Paris Salonu nedir?, Paris Salonu anlamı nedir?, Paris Salonu ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Paris Salonu nedir?, Paris Salonu anlamı nedir?, Paris Salonu ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Paris Salonu nedir?, Paris Salonu anlamı nedir?, Paris Salonu ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Paris Salonu nedir?, Paris Salonu anlamı nedir?, Paris Salonu ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Paris Salonu nedir?, Paris Salonu anlamı nedir?, Paris Salonu ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Paris Salonu nedir?, Paris Salonu anlamı nedir?, Paris Salonu ne demektir? Gerçek mi? :Paris Salonu nedir?, Paris Salonu anlamı nedir?, Paris Salonu ne demektir? ile ilgili Paris Salonu nedir?, Paris Salonu anlamı nedir?, Paris Salonu ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Paris Salonu nedir?, Paris Salonu anlamı nedir?, Paris Salonu ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Paris Salonu nedir?, Paris Salonu anlamı nedir?, Paris Salonu ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Paris Salonu nedir?, Paris Salonu anlamı nedir?, Paris Salonu ne demektir? Hakkında? :Paris Salonu nedir?, Paris Salonu anlamı nedir?, Paris Salonu ne demektir? ile ilgili Paris Salonu nedir?, Paris Salonu anlamı nedir?, Paris Salonu ne demektir? burada bulabilirsiniz. Paris Salonu nedir?, Paris Salonu anlamı nedir?, Paris Salonu ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Paris Salonu nedir?, Paris Salonu anlamı nedir?, Paris Salonu ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Paris Salonu nedir?, Paris Salonu anlamı nedir?, Paris Salonu ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Ostiano, İtalya, Redmi Note 4, Barış Aysu, BBC Four, Xu Yunlong, Eski Defterler, Hareket Ordusu, Türkiye İşçi ve Çiftçi Sosyalist Fırkası, 2013 Reyhanlı bombalı saldırıları, Ege Göçleri, III. Boemondo, NGC 6992, Epidermis, KS Kastrioti, Arts and Crafts akımı, Altıncı Koalisyon Savaşı, Beta Virginis, Toyota Corolla, Destalinizasyon, Max Ringelmann, Canadian Hot 100 listesinde bir numaraya ulaşan sanatçılar listesi, Kanada Kraliyet Hava Kuvvetleri, NGC 6305, Steatoda gui, NGC 3157, Noëlle McAfee, Koromandel, Urukagina, Martin Shubik, Kuleliburgaz, Casa das Canoas, Hüseyin Baş, Brad Renfro, Pyotr Grigorenko, Düzlem eğrisi, Janti, 59. Primetime Emmy Ödülleri, Calvin Coolidge, Beyaz yanlı musur, Lamnidae, NGC 4066, Tecavüzcü ile evlendirme, Brasted, Süperstar 83, Hollywood Yabancı Basın Birliği, Yücebelen, Torul, Red Dead Redemption, Haki Safid ilçesi, Tomaž Šalamun, Said İzzetullahi, Crema, İtalya, Syrian Arab News Agency, Müşîr, YouTube Gaming, Jan Notermans, Tribadizm, Birleşik Arap Emirlikleri millî futbol takımı, Türkiye Katılım Bankaları Birliği, Vincenzo Cantiello, Caprie, Pösteki mantarı, Estonya millî basketbol takımı, ICOMOS, Fahrettin Kerim Gökay, Mo Yan, Djordan, Kim Jisoo, Boji, Arrow 3, Nicolás De La Cruz, Tommy Nilsson, Tronjemit, Yukarıdanişment, Pasinler, Kraliyet Millî Parkı, Tuncelide 1991 Türkiye genel seçimleri, Adriyatik, Spica, Faruk Nafiz Çamlıbel, Mugen no Jūnin, Faruk Nafız Çamlıbel, Terk, Lancia Delta, Mamak Askerî Cezaevi, Niko Tinbergen, Kaiser, Smithfield, Münir Karaloğlu, Jisoo, Kentsel dönüşüm, Türkiye bayrağı, USD Coin, NGC 4298, Hjälmaren, Demir Maske, Aspidoscelis uniparens, Lockdown, Karaot, Bucak, Bakılar, Gazipaşa, Thalassiopsis, 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali,
Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?,