Genleşme nedir?, Genleşme anlamı nedir?, Genleşme ne demektir?

Genleşme Nedir?

Genleşme Nedir?, Genleşme Nerededir?, Genleşme Hakkında Bilgi?, Genleşme Analizi? Genleşme ilgili Genleşme ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Genleşme ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Genleşme Ne Anlama Gelir Genleşme Anlamı Genleşme Nedir Genleşme Ne Anlam Taşır Genleşme Neye İşarettir Genleşme Tabiri Genleşme Yorumu 

Genleşme Kelimesi

Lütfen Genleşme Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Genleşme İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Genleşme Kelimesinin Anlamı? Genleşme Ne Demek? ,Genleşme Ne Demektir? Genleşme Ne Demektir? Genleşme Analizi? , Genleşme Anlamı Nedir?,Genleşme Ne Demektir? , Genleşme Açıklaması Nedir? ,Genleşme Cevabı Nedir?,Genleşme Kelimesinin Anlamı?,Genleşme Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Genleşme Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Genleşme Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Genleşme Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Genleşme Kelimesinin Anlamı Nedir? Genleşme Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Genleşme Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Genleşme Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Genleşme - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Genleşme

Genleşme Nedir? Genleşme Ne demek? , Genleşme Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Genleşme Kelimesinin Anlamı? Genleşme Ne Demek? Genleşme Ne Demektir? ,Genleşme Analizi? Genleşme Anlamı Nedir? Genleşme Ne Demektir?, Genleşme Açıklaması Nedir? , Genleşme Cevabı Nedir? , Genleşme Kelimesinin Anlamı?






Genleşme nedir?, Genleşme anlamı nedir?, Genleşme ne demektir?

Genleşme

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Genleşme, sıcaklığı artırılan bir cismin uzunluk ya da hacminin değişmesi olayıdır.

Katıları, sıvıları ya da gazları oluşturan tanecikler, ortalama konumları çevresinde sürekli çalkalanma halindedirler. Bu cisimlerden birine ısı biçiminde enerji verilirse bu enerji kinetik enerjiye dönüşür. Dolayısıyla, kinetik enerjisi artan tanecikler daha şiddetle çalkalanır ve daha geniş alana yayılmaya çalışırlar; yani sıcaklığı yükselen cisim (katı, sıvı, gaz) aynı zamanda genleşir. Sıcak bir cisim ışınını başka bir maddeye gönderirse o maddenin kapladığı alan (hacmi) genişler ve yayılır.

Genleşme katsayısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Genleşme katsayısı, bir maddenin ısı etkisiyle genleştiği miktarın belirlenmesi için kullanılan katsayıdır. Birim hacimdeki bir maddenin birim sıcaklık değişiminde hacmindeki değişme miktarı olarak tanımlanır.

Isı değişikliği etkisi altında kalan bir malzemeyi oluşturan atomların, enerji düzeylerinin değişmesi ile moleküler bağ uzunlukları değişir. Dolayısıyla atomlar arası mesafelerin değişmesi maddenin hacmini de değiştirir.

Katı ve sıvı her maddenin farklı bir genleşme katsayısı vardır. Aynı şartlar altında eşit hacimdeki iki gaz örneği özdeş ısıtıcılarda aynı sürede ısıtıldıklarında hacimleri eşit miktarda artar. Bütün gazların genleşme katsayısı aynıdır.

Genel hacimce genleşme katsayısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir gaz, sıvı veya katının genel hacimce genleşme katsayısı şöyle ifade edilir;

Burada p alt indisi,genleşme süresince sabit tutulan basıncı; "V" ise bu genel ifadeye giren (doğrusal olmayan) hacimce gerilmeyi ifade eder. Gaz ortamında basıncın sabit tutulması önemlidir. Çünkü bir gaz hacmi, basınç ve sıcaklıkla çok değişir. Düşük yoğunlukla bir gaz için bu, ideal gaz modelinde görülebilir.

Katılarda genleşme[değiştir | kaynağı değiştir]

Dışarıdan ısı alan maddenin taneciklerinin kinetik enerjisi, dolayısıyla taneciklerin titreşim hızı artar. Tanecikler birbirinden uzaklaşmaya başlar. Bu olaya genleşme adı verilir. Tersine olarak madde dışarıya ısı verdiğinde (madde soğutulduğunda) maddenin taneciklerinin kinetik enerjilerinin azalmasına neden olur.

Maddelerin genleşmesi ya da tersine büzülmesi sırasında büyük kuvvetlerin ortaya çıkması, tren raylarında, köprü gibi yapılarda hasarlara neden olmaktadır. Bu yüzden tren raylarının eklenti yerlerinde boşluklar bırakılır, köprüler demir makaralar üzerine oturtulur. Çevremizdeki bu tür yapıları gözlemleyerek genleşme ile ilgili birçok örnekler bulabiliriz.

Boyca genleşme[değiştir | kaynağı değiştir]

Katı bir maddenin sıcaklığının 1 °C yükseltilmesiyle birim boyundaki uzama miktarına boyca genleşme katsayısı denir.

Bir metal çubuğun önceki ilk boyu, L0 olsun. Bu metal boyu uzayarak son boyu L olur. Boyca uzama miktarı (Δl);

ΔL =L-L0= L0.λ.Δt bağıntısıyla bulunur. Burada,

L0 : Metalin ilk boyu.
Δt = tson-tilk : Metalin ısıtılmadan önceki sıcaklığı ile ısıtıldıktan sonraki sıcaklığının farkıdır.

Basınç ihmal edilirse, boyca genleşme katsayısı şöyle ifade edilebilir.

Yüzeyce genleşme[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir metal levhanın ısıtılmadan önceki ilk yüzeyi S0 olsun. Bu metal levhayı ısıttığımızda, yüzey artarak son yüzeyi

ΔS = S-S0=S0.2 λ.Δt bağıntısıyla hesap edilir.

Burada;

S0: Metalin ilk yüzü.
2λ: Yüzeyce genleşme katsayısı (Boyca genleşmenin iki katıdır.)
Δt = tson-tilk :Sıcaklık farkıdır

Hacimce genleşme[değiştir | kaynağı değiştir]

Metal bir kürenin ısıtılmadan önceki ilk hacmi V0 olsun. Bu metal küreyi ısıttığımızda son hacmi V olur. Hacimce genleşme miktarı ΔV;

ΔV= V-V0 =V0 .3λ.Δt

Burada;

V0: Metal kürenin ilk hacmi
3λ: Hacimce genleşme katsayısı (Dikkat edilirse boyca genleşme katsayısının üç katıdır.)
Δt = tson-tilk : Sıcaklık

Sıvılarda genleşme[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıvıların ısıtılmadaki davranışlarını, katılarda olduğu gibi inceleyemeyiz. Çünkü, sıvıları katılar gibi şekillendirmek, örneğin boru haline getirmek imkânsızdır. Bu yüzden, sıvıların, bir kap içinde incelenmeleri gerekir. Ayırt edici bir özelliktir.

Sıvıların genleşmesinden sıvılı termometrelerde, sıcak su kazanlarında, termosifonlarda ve kalorifer sistemlerinde yararlanılır. Sıvıların genleşme miktarı aşağıdaki bağıntı ile hesaplanır;

ΔV=V.a.ΔT

Bağıntıda;

ΔV: sıvının hacimce genleşme miktarı

V: sıvının ilk hacmi

a: sıvının hacimce genleşme katsayısı

ΔT: sıcaklık değişimidir

Gazlarda genleşme her gazda aynıdır. Gazlar en çok genleşen maddelerdir.

Gazlarda genleşme[değiştir | kaynağı değiştir]

İdeal gaz için, hacimce genleşme (örneğin, sıcaklık değişiminden dolayı hacimdeki görsel değişim) sıcaklığı değiştiren sürecin türüne bağlıdır. İki temel durumdan biri, basıncın sabit tutulduğu izobarik süreç, diğeri ortamda ısı değişiminin olmadığı süreçtir.

Bir izobarik süreçte hacimce genleşmeyi ile gösterirsek, ideal gaz yasasına göre:

olur. Burada izobarik süreci ifade eder.

Bazı malzemelerin boyca genleşme katsayıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Boyca uzama katsayısı α
Malzeme α (10−6/K 20 °C'de)
Cıva 61
Kurşun 29
Aluminyum 22
Pirinç 19
Paslanmaz çelik 17.3
Bakır 17
Altın 14
Nikel 13
Beton 12
Demir 12
Karbon çeliği 10.8
Platin 9
Cam 8.5
Galyum arsenit 5.8
İndiyum fosfit 4.6
Tungsten 4.5
Silisyum 3
Elmas 1
Kuvars 0.59

Genleşme nedir?, Genleşme anlamı nedir?, Genleşme ne demektir? Nedir? :Genleşme nedir?, Genleşme anlamı nedir?, Genleşme ne demektir? ile ilgili Genleşme nedir?, Genleşme anlamı nedir?, Genleşme ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Genleşme nedir?, Genleşme anlamı nedir?, Genleşme ne demektir? Ne Demektir? Genleşme nedir?, Genleşme anlamı nedir?, Genleşme ne demektir? Açıklaması Nedir? Genleşme nedir?, Genleşme anlamı nedir?, Genleşme ne demektir? Cevabı Nedir? Genleşme nedir?, Genleşme anlamı nedir?, Genleşme ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Genleşme nedir?, Genleşme anlamı nedir?, Genleşme ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Genleşme nedir?, Genleşme anlamı nedir?, Genleşme ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Genleşme nedir?, Genleşme anlamı nedir?, Genleşme ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Genleşme nedir?, Genleşme anlamı nedir?, Genleşme ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Genleşme nedir?, Genleşme anlamı nedir?, Genleşme ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Genleşme nedir?, Genleşme anlamı nedir?, Genleşme ne demektir? Açıklaması? :Genleşme nedir?, Genleşme anlamı nedir?, Genleşme ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Genleşme nedir?, Genleşme anlamı nedir?, Genleşme ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Genleşme nedir?, Genleşme anlamı nedir?, Genleşme ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Genleşme nedir?, Genleşme anlamı nedir?, Genleşme ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Genleşme nedir?, Genleşme anlamı nedir?, Genleşme ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Genleşme nedir?, Genleşme anlamı nedir?, Genleşme ne demektir? Gerçek mi? :Genleşme nedir?, Genleşme anlamı nedir?, Genleşme ne demektir? ile ilgili Genleşme nedir?, Genleşme anlamı nedir?, Genleşme ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Genleşme nedir?, Genleşme anlamı nedir?, Genleşme ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Genleşme nedir?, Genleşme anlamı nedir?, Genleşme ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Genleşme nedir?, Genleşme anlamı nedir?, Genleşme ne demektir? Hakkında? :Genleşme nedir?, Genleşme anlamı nedir?, Genleşme ne demektir? ile ilgili Genleşme nedir?, Genleşme anlamı nedir?, Genleşme ne demektir? burada bulabilirsiniz. Genleşme nedir?, Genleşme anlamı nedir?, Genleşme ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Genleşme nedir?, Genleşme anlamı nedir?, Genleşme ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Genleşme nedir?, Genleşme anlamı nedir?, Genleşme ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Karadeniz Ereğlispor, Fatih Aksoy, Louis Claude Richard, Angelo Cijntje, Bangladeşte din, Varziela, Extreme Rules (2016), Yukarıada, Kızılcahamam, Apollonius Molon, Prionaster, çoğan, Tarama, Demiryolu hattı, Peucephyllum, Füsun Onur, Rathaus, Recopa Sudamericana, Akıllı sınıflar, Atılay Uluışık, The Common Linnets, Norddeutscher Rundfunk, Doktora, Yoseph Imry, Ketoprofen, Michael M. J. Fischer, Amnat Charoen (il), Meksika sokak yemekleri, Türkmenistan illeri, İyi Seneler Londra, Adolphe Adam, Süt dişi, Grand Forks County, Kuzey Dakota, Romantik, Ekstraktivizm, Güvenlik korucusu, Bandung, Abdulkadir Karaduman, Thomas Kretschmann, Budizmde Tanrı, Britanya Adası, Med Yapım, II. İoannes Paulus, Video oyunu serileri listesi, Onuncu Yıl Nutku, Dele Alli, Nesticus silvanus, Monte Carlo Masters, Space, Common Desktop Environment, Mesiri, Sualtı savaş, NGC 6029, Makedonya Çağdaş Sanat Müzesi, Bandar Abbas, Zundert, BMW 5 Serisi, Boşluk suyu basıncı, hayalet filmleri listesi, Nicolas Bourbaki, Ciepielów Katliamı, Onur Demirtaş, Tornimparte, Ferland Mendy, Uyezd, Michel Fokine, Harvard Üniversitesi, Xavier Malisse, Malavi Üniversitesi, Bandırma Vapuru ve Millî Mücadele Parkı Açık Hava Müzesi, Yorgo Papandreu (büyük), 29 (sayı), Kiev Ruslarının Hristiyanlaşması, Entelektüel sermaye, Manyetik soğutma, Koplik lekeleri, Emil Maurice, Ailurus fulgens, Maastricht kriterleri, Peace Out, Türkiye Kadınlar Birinci Voleybol Ligi şampiyonları listesi, Albé, Anarko sendikalizm, Uzun Piyale Paşa, Roy Haynes, Otoimmünite, Grace Abbott, Yenigün, Buca, Mehmet Güllüoglu, Ulubatlı, Konak, Berliner Singakademie, Banco Medici, Armutçayırı, Zara, Kadyanda, Arquímedes Figuera, Epigomphus, Gökhan Aydıner, Harvard College, Harward Üniversitesi, Nectria, Banca Monte dei Paschi di Siena,
Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?,