Faz (madde) nedir?, Faz (madde) anlamı nedir?, Faz (madde) ne demektir?

Faz (madde) Nedir?

Faz (madde) Nedir?, Faz (madde) Nerededir?, Faz (madde) Hakkında Bilgi?, Faz (madde) Analizi? Faz (madde) ilgili Faz (madde) ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Faz (madde) ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Faz (madde) Ne Anlama Gelir Faz (madde) Anlamı Faz (madde) Nedir Faz (madde) Ne Anlam Taşır Faz (madde) Neye İşarettir Faz (madde) Tabiri Faz (madde) Yorumu 

Faz (madde) Kelimesi

Lütfen Faz (madde) Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Faz (madde) İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Faz (madde) Kelimesinin Anlamı? Faz (madde) Ne Demek? ,Faz (madde) Ne Demektir? Faz (madde) Ne Demektir? Faz (madde) Analizi? , Faz (madde) Anlamı Nedir?,Faz (madde) Ne Demektir? , Faz (madde) Açıklaması Nedir? ,Faz (madde) Cevabı Nedir?,Faz (madde) Kelimesinin Anlamı?,Faz (madde) Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Faz (madde) Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Faz (madde) Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Faz (madde) Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Faz (madde) Kelimesinin Anlamı Nedir? Faz (madde) Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Faz (madde) Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Faz (madde) Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Faz (madde) - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Faz (madde)

Faz (madde) Nedir? Faz (madde) Ne demek? , Faz (madde) Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Faz (madde) Kelimesinin Anlamı? Faz (madde) Ne Demek? Faz (madde) Ne Demektir? ,Faz (madde) Analizi? Faz (madde) Anlamı Nedir? Faz (madde) Ne Demektir?, Faz (madde) Açıklaması Nedir? , Faz (madde) Cevabı Nedir? , Faz (madde) Kelimesinin Anlamı?






Faz (madde) nedir?, Faz (madde) anlamı nedir?, Faz (madde) ne demektir?

Faz (madde)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Fiziksel bilimlerde faz; bir malzemenin fiziksel özelliklerinin her noktasında aynı olduğu bölgedir/alandır (termodinamik bir sistemdir - İng: Thermodynamic system)[1][2]:86[3]:3. Fiziksel özelliklerinin örneklerinden üç tanesi, yoğunluk içermesi, mıknatıslanma ve kimyasal bileşimi indeksi. Basit bir açıklama ile bir faz fiziksel olarak ayrı, kimyasal olarak yeknesak ve (genellikle) mekanik ayrılabilir malzemeli bir bölge olmasıdır. Bir cam kavanoz buz ve sudan oluşan bir sistemde, buz küpleri birinci faz, su ikinci faz ve suyun üstünde bulunan nem ise üçüncü fazdır. Cam kavanoz ise başka bir ayrı aşamasıdır. Faz terimi bazen maddenin hali olarak eş anlamlı bir şekilde kullanılabilir. Ancak bir maddenin aynı halde çok sayıda karışmayan fazı olabilir. Ayrıca, faz terimi bazen bir faz diyagramı için üzerinde sınır ile basınç ve sıcaklık gibi durum değişkenler açısından sınırı çizilmiş denge durumunda bir dizi oluşturmak için kullanılır. Faz sınırları gibi katı veya başka bir kristal yapısından daha ince değişikliğine sıvıdan bir değişiklik olarak maddenin organizasyon değişiklikleriyle ilgili olduğundan bu son kullanım durumuna eş anlamlısı olarak "faz" kullanımına benzer. Ancak, madde ve faz diyagramı kullanımların hali yukarıda verilen ve amaçlanan anlam terim kullanıldığı bağlamdan kısmen tespit edilmelidir resmi tanımı ile orantılı değildir. Fazın çeşitleri Farklı fazlar, gaz, sıvı, katı, plazma veya Bose-Einstein yoğuşma ürünü olarak maddenin farklı durumlar olarak tarif edilebilir. Maddenin katı ve sıvı formda diğer haller arasındaki faydalı mezofazlar.

Küçük bir parça argon buzunun hızlıca erimesi katıdan sıvıya geçişi gösterir

Fazın çeşitleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Demir-karbon faz diyagramı, farklı fazların oluşması için gerekli koşulları gösteriyor.

Farklı fazlar, gaz, sıvı, katı, plazma veya Bose-Einstein yoğuşma ürünü olarak maddenin farklı durumlar olarak tarif edilebilir. Maddenin katı ve sıvı formda diğer haller arasındaki faydalı mezofazlar.

Farklı fazlar da maddenin belirli bir hal içinde var olabilir. Demir alaşımları için şemada gösterildiği gibi, çeşitli evreleri hem katı hem de sıvı haller için vardır. Fazlar ayrıca çözünürlüğe dayalı bir şekilde ayrılabilirler örneğin polar (hidrofil) ya da (hidrofobik) polar olmayan gibi. Su karışımı (bir polar sıvı) ve bir yağ (polar olmayan bir sıvı) kendiliğinden iki ayrı fazı olacaktır. Su, sıvı yağ içinde çok düşük çözünürlüğe sahiptir ve (çözünmeyen) yağda, su içinde düşük bir çözünürlüğe sahiptir. Çözünürlük maksimum miktardaki çözünenin çözücü içinde erimesi ile ortaya çıkar. Bir karışım iki sıvı fazından fazla olacak şekilde ayrılabilir ve fazların ayrılma kavramları katılara uzanabilir. Katılar katı çözeltileri ya da farklı kristal fazları oluşturabilirler. Metal çiftleri karşılıklı olarak alaşımlardan çözünebilirler. Karşılıklı çözünemeyen metal çiftleri ise çözünemezler.

Birçokları olduğu gibi sekiz karışmaz sıvı gözlenmiştir. Karşılıklı karışmaz sıvı fazlar sudan oluşturulmuştur, erimiş fosfor da su (sulu faz), hidrofobik organik çözücüler, perflorokarbonlar (florlu fazı), silikonlar, çeşitli metallerden oluşturulmuştur ve edilmektedir. Tüm organik çözücüler tamamen karışabilir. Örneğin Etilen glikol ve tolüen karışımı, iki farklı organik fazlar halinde ayrılabilir.

Fazlar makroskobik bir şekilde kendiliğinden ayrılması gerekmez. Emülsiyon ve kolloidler fiziksel ayrılmayan eriyebilen fazın karıştırılması çifti kombinasyonları örnekleridir.

Faz dengesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Soldan dengeleme birçok homojen bileşimler ile bir tek faz oluşturmaktır ama sıcaklık ve basınca bağlı olduğundan tek bir maddenin iki veya daha fazla ayrı faza ayrılabilmektedir. Her faz içinde, özellikleri aynı ama iki farklı faz arasında özellikleri farklı bulunmaktadır.

Üzerinde hava boşluğu bulunan kapalı bir kavanozdaki su, iki fazlı bir sistem oluşturur. Suyun çoğu, su moleküllerinin karşılıklı çekimi ile tutulduğu sıvı fazdadır. Dengede bile moleküller sürekli hareket halindedir ve arada bir, sıvı fazdaki bir molekül, sıvı fazdan kopup gaz fazına girmek için yeterli kinetik enerji kazanır. Aynı şekilde, arada bir buhar molekülü sıvı yüzeyiyle çarpışır ve sıvıya yoğunlaşır. Dengede, buharlaşma ve yoğuşma süreçleri tam olarak dengelenir ve her iki fazın hacminde net bir değişiklik olmaz.

Su üzerindeki hava yaklaşık % 3 bir nem olduğunda, oda sıcaklığında ve basıncında su kabı dengeye ulaşır. Bu oran sıcaklık arttığı müddetçe artar. 100 °C'de ve atmosferik basınçta Hava % 100 su kadar dengeye ulaşmamıştır. Sıvı 100 °C'nin üzerinde biraz ısıtılır ise(su kaynar ise ) sıvıdan gaza geçişler sadece yüzeyde olmaz sıvının hacminde gerçekleşir.

Fazların numaraları[değiştir | kaynağı değiştir]

(İng:Multiphasic liquid)

Tek bileşenli bir malzeme için tipik bir faz diyagramı; katı,sıvı ve gaz fazlarını göstermektedir. Devamlı yeşil çizgi sıvı-katı faz çizgisinin sıradan şeklidir. kesikli yeşil çizgi ise basınç arttığı zaman suyun gösterdiği sıra dışı davranışı teslim eder. Üçlü ve kritik noktalar kırmızı noktalar olarak gösterilmiştir.

Belirli bir bileşim için, sadece belirli fazlar, belirli bir sıcaklık ve basınçta mümkündür. Oluşturacak fazların sayısı ve türü, tahmin etmek zordur ve genellikle deney ile belirlenir. Bu tür deneylerin sonuçları faz diyagramlarında çizilebilir.

Burada gösterilen faz diyagramı tek bileşenli sistemi içindir. Mümkün fazlar sadece basınç ve sıcaklığa bağlıdır bu basit sistemde,. İşaretlemeler iki veya daha fazla fazın denge halinde bulundukları noktaları gösterir. Sıcaklıklar ve uzak işaretleme basınçlarda, dengede sadece bir faz olacaktır.

Şemada, sıvı ve gaz arasındaki sınırı işaretleme mavi çizgi süresiz devam etmez, ama kritik nokta denilen bir noktada sona erer. Sıcaklık ve basınç kritik noktaya yaklaştıkça, sıvı madde ve gazın özellikleri giderek daha fazla benzer hale gelir. Sıvı ve gazın ayırt edilmediği hale kritik nokta denir.. Kritik noktasının üstünde, artık ayrı bir sıvı ve gaz fazları vardır: süper kritik akışkan olarak adlandırılır, sadece genel bir sıvı fazı vardır. Suda, kritik nokta yaklaşık 647 K (374 °C veya 705 °F) 22,064 MPa gerçekleşir.

Su faz diyagramının bir sıra dışı özellik (noktalı yeşil çizgiyle gösterilen) katı-sıvı faz hattı negatif eğime sahip olmasıdır. Koyu yeşil hat örneklediği gibi çoğu maddeler için, eğim olumlu. Bu su olağandışı bir özelliği, sıvı sudan daha düşük bir yoğunluğa sahip olan buz ile ilgilidir. Basıncı artırarak erime neden olur yüksek yoğunluklu fazına, içine su sürücüler.

Faz diyagramının sıra dışı değil özelliği olsa bir başka ilginç katı-sıvı faz hattı sıvı-gaz fazı hattını karşılayan noktasıdır. Kesişme üçlü nokta olarak anılır. Üçlü noktada, tüm üç faz bir arada bulunabilir.

Deneysel, faz hatları nedeniyle birden çok fazlar formlarını geliştiren sıcaklık ve basınç bağımlılık eşleştirmek için nispeten kolaydır. Gibbs'in faz kuralı bakın. Bir piston ile donatılmış bir kapalı ve iyi yalıtılmış silindirin oluşan bir test aygıtı düşünün. Doğru miktarda su şarj ve ısı uygulama, sistem faz diyagramı gaz bölgesinde istenen herhangi bir noktaya getirilebilir. Piston yavaş düşer, sistem faz diyagramı gaz bölgede sıcaklık ve basınç artan bir eğri izler. Gaz sıvı yoğunlaşmaya başlar noktada, sıcaklık ve basınç eğrisinin yönü aniden suyun tüm yoğunlaşmış kadar faz hattı boyunca iz değişecektir.

Arayüzey olayları[değiştir | kaynağı değiştir]

(İng Surface science)

Dengedeki iki faz arasında dar bir bölge mevcuttur. Bu bölgede özellikler fazın özellikleri değildir. Bu yüzey çok ince olmasına rağmen, bu tür yüzey gerilimi gösteren bir sıvı neden olarak önemli ve kolaylıkla gözlemlenebilir etkilere sahip olabilir. Bunların karışımları, bazı bileşenler tercihli olarak arayüz doğru hareket edebilir. Modelleme, tanımlama, veya belirli bir sistemin davranışını anlamak açısından, ayrı bir faz olarak ara yüz bölgesini tedavi etmek için etkili olabilir.

Kristal fazları[değiştir | kaynağı değiştir]

Tek bir malzemenin ayrı fazlar oluşturabilen çeşitli farklı katı halde olabilir. Su, bir malzemenin bilinen bir örnektir. Örneğin, meyveli dondurma normal altıgen bir şekilde buz Ih bulunan, ancak, aynı zamanda kübik buz içinde, rombohedral buz II ve birçok diğer formları halinde mevcut olabilir. Polimorfizm birden fazla kristal şeklinde mevcut olduğu, bir katı yeteneğidir. Saf kimyasal elementler için, polimorfizm allotropi olarak bilinir. Örneğin, elmas, grafit ve fulleren karbon farklı allotroplarıdır.

Faz değişimleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir madde faz değişimine uğradığında (maddenin bir halinden diğerine geçiş yaparken), genellikle enerji alır ya da verir. Örneğin, su buharlaştığında, buharlaşan moleküller sıvının çekici kuvvetlerinden kaçarken kinetik enerjide oluşan artış, sıvının sıcaklığındaki düşüş olarak yansır. Faz değişimini başlatmak için gerekli olan enerji suyun iç termal enerjisinden alınmaktadır, bu da sıvının daha düşük bir sıcaklığa doğru soğumasına sebep olur; Bu yüzden buharlaşma soğutma işlemleri açısından kullanışlı bir yöntemdir. Bakınız: Buharlaşma ısısı. Bunun tam tersi olan süreç olan yoğuşma ısı veren bir süreçtir. Bir katının sıvıya doğru faz geçişiyle ilgili olan ısı enerjisi, ya da entalpi, ergime ısısı (İng: enthalpy of fusion) olarak ve bir katının gaza doğru faz geçişiyle ilgili olan ısı enerjisi ise süblimleşme ısısı (İng: enthalpy of sublimation) olarak adlandırılır.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Modell, Michael; Robert C. Reid (1974). Thermodynamics and Its Applications. Englewood Cliffs, NJ: Prentice-Hall. ISBN 0-13-914861-2. 
  2. ^ Enrico Fermi (25 Nisan 2012). Thermodynamics. Courier Corporation. ISBN 978-0-486-13485-7. 
  3. ^ Clement John Adkins (14 Temmuz 1983). Equilibrium Thermodynamics. Cambridge University Press. ISBN 978-0-521-27456-2. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Faz (madde) nedir?, Faz (madde) anlamı nedir?, Faz (madde) ne demektir? Nedir? :Faz (madde) nedir?, Faz (madde) anlamı nedir?, Faz (madde) ne demektir? ile ilgili Faz (madde) nedir?, Faz (madde) anlamı nedir?, Faz (madde) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Faz (madde) nedir?, Faz (madde) anlamı nedir?, Faz (madde) ne demektir? Ne Demektir? Faz (madde) nedir?, Faz (madde) anlamı nedir?, Faz (madde) ne demektir? Açıklaması Nedir? Faz (madde) nedir?, Faz (madde) anlamı nedir?, Faz (madde) ne demektir? Cevabı Nedir? Faz (madde) nedir?, Faz (madde) anlamı nedir?, Faz (madde) ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Faz (madde) nedir?, Faz (madde) anlamı nedir?, Faz (madde) ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Faz (madde) nedir?, Faz (madde) anlamı nedir?, Faz (madde) ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Faz (madde) nedir?, Faz (madde) anlamı nedir?, Faz (madde) ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Faz (madde) nedir?, Faz (madde) anlamı nedir?, Faz (madde) ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Faz (madde) nedir?, Faz (madde) anlamı nedir?, Faz (madde) ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Faz (madde) nedir?, Faz (madde) anlamı nedir?, Faz (madde) ne demektir? Açıklaması? :Faz (madde) nedir?, Faz (madde) anlamı nedir?, Faz (madde) ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Faz (madde) nedir?, Faz (madde) anlamı nedir?, Faz (madde) ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Faz (madde) nedir?, Faz (madde) anlamı nedir?, Faz (madde) ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Faz (madde) nedir?, Faz (madde) anlamı nedir?, Faz (madde) ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Faz (madde) nedir?, Faz (madde) anlamı nedir?, Faz (madde) ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Faz (madde) nedir?, Faz (madde) anlamı nedir?, Faz (madde) ne demektir? Gerçek mi? :Faz (madde) nedir?, Faz (madde) anlamı nedir?, Faz (madde) ne demektir? ile ilgili Faz (madde) nedir?, Faz (madde) anlamı nedir?, Faz (madde) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Faz (madde) nedir?, Faz (madde) anlamı nedir?, Faz (madde) ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Faz (madde) nedir?, Faz (madde) anlamı nedir?, Faz (madde) ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Faz (madde) nedir?, Faz (madde) anlamı nedir?, Faz (madde) ne demektir? Hakkında? :Faz (madde) nedir?, Faz (madde) anlamı nedir?, Faz (madde) ne demektir? ile ilgili Faz (madde) nedir?, Faz (madde) anlamı nedir?, Faz (madde) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Faz (madde) nedir?, Faz (madde) anlamı nedir?, Faz (madde) ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Faz (madde) nedir?, Faz (madde) anlamı nedir?, Faz (madde) ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Faz (madde) nedir?, Faz (madde) anlamı nedir?, Faz (madde) ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Nur Cemaati, II. Tahmasbın yeniden Safevi tahtına çıkması, II. Bayezit, Everyway That I Can, everyway that i can, Rıza Abbasi, II. Tahmasp, Ronny Martens, Deylemliler, Maryborough, Queensland, Ali Adnan Karaküçük, NGC 675, 2002 Kış Olimpiyatlarında Büyük Britanya, Lymnaeidae, Karelce, Kırsal sosyoloji, Güneş tanrılarının listesi, Duro 3, Linepithema, Martin Rees, Baron Rees of Ludlow, 1907 Fenerbahçe Espor, Safevî vezirleri listesi, D 883, Alain Sarde, Hollanda Doğu Hindistan Kumpanyası, Hercai bölümleri listesi, Antrodiaetidae, Garnich, Hazal Kaya, Servikal kapak, Safeviler hanedanı, Charlotte Scott, Osmanlı Vilayetleri, M. N. Srinivas, Taberî Tarihi, Bearshare, Sami Yetik, Allilestrenol, Küçük ünlü uyumu, Óscar Jaenada, Incheon Uluslararası Havalimanı, I. Konstantin (Gürcü Kralı), İslamlaşma, Beyaz Nil Nehri, Uygulamalı sosyoloji, Safiyüddin Erdebilî, Seyhanda 1950 Türkiye genel seçimleri, III. İsmail, Biatlonda Olimpiyat madalyası kazananların listesi, Falko Götz, 5. Hudut Tugayı, Hazal Adıyaman, 2012 Pınarbaşı saldırısı, Grok, Abbaskulu Ağa Bakıhanov, Pandemi, Kanuni Üniversitesi, Marvel Sinematik Evreni dizi oyuncuları listesi (Marvel Studios), Sosyolojinin zaman çizelgesi, Pier Paolo Pasolini, Fumio Kishida, Safevî şahlarının annelerinin listesi, Varşova Paktı, Avusturya şansölyeleri listesi, Kocakarı gerdanı, Sadık Han Zend, Türk (mitoloji), Safevi Hanedanı, Ustaše, Bölge Tren İstasyonu, Tlalocohyla, G. S. Ghurye, Katria, Jewel (şarkıcı), Zoli Ádok, Eritredeki Yahudilerin tarihi, I. Richard, Terry Crews, János Harmatta, Rizede 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, Epreme, Yazıhan, Hazır kahve, Rich Girl (Gwen Stefani şarkısı), Sosyoloji dergileri listesi, Vietnam mutfağı, Enis Yalım Erez, Jake Peralta, Prens Sado, Hazım Türegün, Aşk Meleği, Çakırlar, Tosya, Çaybaşı, Tosya, Çeltikçi, Tosya, Çaykapı, Tosya, Çukurköy, Tosya, Muhammed Salih Tahtavi, İlham Filmer, Azize Sofya Katedrali, 58. Türkiye Hükûmeti, İzmir Hükûmet Konağı,
Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?,