Eyfel Kulesi nedir?, Eyfel Kulesi anlamı nedir?, Eyfel Kulesi ne demektir?

Eyfel Kulesi Nedir?

Eyfel Kulesi Nedir?, Eyfel Kulesi Nerededir?, Eyfel Kulesi Hakkında Bilgi?, Eyfel Kulesi Analizi? Eyfel Kulesi ilgili Eyfel Kulesi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Eyfel Kulesi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Eyfel Kulesi Ne Anlama Gelir Eyfel Kulesi Anlamı Eyfel Kulesi Nedir Eyfel Kulesi Ne Anlam Taşır Eyfel Kulesi Neye İşarettir Eyfel Kulesi Tabiri Eyfel Kulesi Yorumu 

Eyfel Kulesi Kelimesi

Lütfen Eyfel Kulesi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Eyfel Kulesi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Eyfel Kulesi Kelimesinin Anlamı? Eyfel Kulesi Ne Demek? ,Eyfel Kulesi Ne Demektir? Eyfel Kulesi Ne Demektir? Eyfel Kulesi Analizi? , Eyfel Kulesi Anlamı Nedir?,Eyfel Kulesi Ne Demektir? , Eyfel Kulesi Açıklaması Nedir? ,Eyfel Kulesi Cevabı Nedir?,Eyfel Kulesi Kelimesinin Anlamı?,Eyfel Kulesi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Eyfel Kulesi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Eyfel Kulesi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Eyfel Kulesi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Eyfel Kulesi Kelimesinin Anlamı Nedir? Eyfel Kulesi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Eyfel Kulesi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Eyfel Kulesi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Eyfel Kulesi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Eyfel Kulesi

Eyfel Kulesi Nedir? Eyfel Kulesi Ne demek? , Eyfel Kulesi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Eyfel Kulesi Kelimesinin Anlamı? Eyfel Kulesi Ne Demek? Eyfel Kulesi Ne Demektir? ,Eyfel Kulesi Analizi? Eyfel Kulesi Anlamı Nedir? Eyfel Kulesi Ne Demektir?, Eyfel Kulesi Açıklaması Nedir? , Eyfel Kulesi Cevabı Nedir? , Eyfel Kulesi Kelimesinin Anlamı?






Eyfel Kulesi nedir?, Eyfel Kulesi anlamı nedir?, Eyfel Kulesi ne demektir?

Eyfel Kulesi

Koordinatlar: 48°51′30″K 2°17′40″D / 48.85833°K 2.29444°D / 48.85833; 2.29444
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Eyfel Kulesi
Tour Eiffel
Champ de Mars'tan Eyfel Kulesi
Harita
Ad kökeniKulenin inşaatını üstlenen firmanın kurucusu olan Gustave Eiffel
Genel bilgiler
DurumTamamlandı
TürGözlem kulesi
AdresChamp de Mars, 5 Avenue Anatole France, 75007
ŞehirParis
ÜlkeFransa
Koordinatlar48°51′30″K 2°17′40″D / 48.85833°K 2.29444°D / 48.85833; 2.29444
Rakım35 m
Adını aldığıGustave Eiffel
Başlama28 Ocak 1887
Tamamlanma15 Mart 1889
Açılış31 Mart 1889
SahipKamu malı
İşletmeciSociété d'exploitation de la tour Eiffel
Yükseklik
Yükseklik324 m (Anten direği dahil)
Mimari300 m
Zirve330 m
En üst kat276 m
Teknik ayrıntılar
MalzemePuddling
Kat sayısı3
Asansör sayısı8
Tasarım ve inşaat
Mimar(lar)Stephen Sauvestre
Yapı mühendisiMaurice Koechlin
Émile Nouguier
Baş müteahhitCompagnie des Etablissements Eiffel
Resmî site
1889-1930 yılları arasında dünyanın en uzun yapısı olarak kayda geçmiştir.
Eyfel Kulesi

Eyfel Kulesi (Fransızca: La tour Eiffel [la tuʀ ɛˈfɛl]), Paris'teki demir kule. Kule, aynı zamanda tüm dünyada Fransa'nın sembolü halini almıştır. İsmini, inşa ettiren Fransız inşaat mühendisi Gustave Eiffel'den alır.[1] En büyük turizm cazibelerinden biri olan Eyfel Kulesi, yılda 6 milyon turist çeker. 2002 yılında toplam ziyaretçi sayısı 200 milyona ulaşmıştır.

Eyfel Kulesi 1887 ile 1889 yılları arasında Gustave Eiffel'in firması tarafından, Fransız Devrimi'nin 100. yıl kutlamaları çerçevesinde düzenlenen Expo 1889 Paris fuarının giriş kapısı olarak inşa edilmiştir. Aslında kulenin mimarı Gustave Eiffel değil, İsviçreli Maurice Koechlin 'in siparişi üzerine tasarlayan Stephen Sauvestre'dir. Meslektaşı Emile Nouguier ile beraber ilk tasarımları yapmıştır. Kulenin, 7.739.401 Frank 31 Sent tutan inşaat masrafları, Gustave Eiffel'in tahminlerinin 1 milyon frank üstündedir. 1889 yılındaki açılış tarihinden önceki 5 ayda 1,9 milyon kişi ziyaret edince, yıl sonuna kadar toplam masrafın 3/4'ü çıkartılmıştır.

3.000 işçi 26 ay boyunca 18.038 adet demir parçayı 2,5 milyon perçinle bir araya getirdi. Hiç ölüm vakası yaşanmamış olması, o günün şartlarında şaşırtıcı bir durumdur.

Ancak kule, onu bir utanç lekesi olarak gören Paris halkının tepkisini de çekmiştir. Bazı sanatçılar devasa bir sokak lambasına benzetirken, bir fabrika bacası gibi Paris'in görsel itibarını zedeleyeceğini ileri sürmüşlerdir. Böylelikle devrin sanatçı ve edebiyatçı çevresinde bir kampanya başlatılmış, bu kampanya süresince ünlü sanatçıların imzaladığı bildiriler dağıtılmıştır. Bugün ise Eyfel Kulesi, Dünya'nın en güzel mimari yapılarından biri olarak kabul edilir. Parisliler onu Demir Bayan olarak adlandırırlar. İlk başlarda Eiffel, Kule'ye sadece 20 yıl için müsaade almıştı. Dolayısıyla, 1909 yılında kulenin sökülmesi gerekiyordu. Ancak kule, iletişim için çok uygun yüksekliğe ulaştığından ve yeni yüzyılda Atlantik ötesi haberleşmeye imkân tanıdığından, kalmasına izin verildi. Bu bağlamda Eyfel Kulesi radyo yayıncılığının gelişmesinde önemli rol oynamıştır. Eyfel Kulesi, radyo dalgalarını çok uzun mesafelere yayabilmesi avantajıyla, l. Dünya Savaşı’nda sinyal kesici ve bozucu olarak da kullanılmıştır. Eyfel Kulesi, günümüzde Paris'in en çok ziyaret edilen noktası olsa da, en tepedeki 27 metrelik radyo vericisiyle halen bir verici istasyonu olarak kullanılmaktadır.[2]

Teknik özellikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Taşıyıcı konstrüksiyon
Eyfel Kulesi'nin tepesindeki dünya şehirlerin yönünü ve kuleye uzaklığını gösteren tabelada İstanbul'un bulunduğu kısım.

Eyfel Kulesi 300 m yüksekliktedir. Zirvesindeki televizyon vericileri 27 m daha yükseklik kazandırır. Günümüzde yaygın olarak kullanılan çelik yerine demirden inşa edilmiş, özel teknikler sayesinde günümüze kadar sağlam olarak gelmiştir.

200.000 metrekare alanda bulunan Eyfel Kulesi her 7 yılda bir, 60 ton boya ile boyanır. Bu çalışmada 25 boyacı görev yaparken, çalışma 15 ay sürer. Bu işlem sırasında 1.500 fırça, 5.000 zımpara kağıdı ve 1.500 iş tulumu tüketilir. Ayrıca güvenlik maksadıyla toplam 50 km güvenlik halatı, 20.000 metrekare koruyucu ağ kullanılır. Boyama maliyeti yaklaşık 3 milyon Euro tutar. Zaman içinde kulenin rengi kırmızımsı kahveden, sarımsı kahveye, daha sonra kestane kahvesinden bugünkü bronz tonuna dönüşmüştür. Kule 3 renk tonunda boyanır. En açık renk zirvede kullanılırken, en koyusu zeminde kullanılır.

Kulede intihar olayları da yaşanmaktadır. Şu ana kadar 400 kişi bunu gerçekleştirmiştir. Zamanla, intiharların önüne geçmek maksadıyla platformların çıkış noktalarına demir parmaklıklar yerleştirilmiştir.

22 Temmuz 2003 tarihinde, kısa devre sonucu, kulenin zirvesinde, hemen en üst ziyaretçi platformunun üstünde yangın çıkmıştır. Yangın bir saat gibi bir sürede kimse yaralanmadan söndürülmüştür.

Manzara platformları

Manzara platformu

Kamuya açık platformlar 57 m, 115 m ve 276 m yükseklikte bulunur.

Ziyaretçiler, üç asansörle kuzey, batı ve doğu kanatlarından ilk iki platforma ulaşır. İlk ve ikinci katlarda lokantalar mevcuttur. Ayrıca ilk katta, Eyfel Kulesinin tarihinin anlatıldığı bir sergi bulunur. En üst platforma ulaşmak isteyen bir ziyaretçi, ikinci katta aktarma yapar ve başka bir asansöre geçer. En üst platform hem çatılı hem de üstü açık bir alana sahiptir.

Kulenin açılışından sonra, ilk platforma kadar 50 yolcu taşıyan iki hidrolik asansör kullanıma girmişti. Bunlar için gerekli hidrolik presler 16 sütuna monte edilmişti. Kuzey kanadından başka bir asansörle ikinci kata ulaşılıyordu. 2. Dünya savaşı sırasında, işletim sistemindeki hasarlar sebebiyle bunlar devre dışı kalınca, Adolf Hitler kuleye yaya olarak çıkmak zorunda kalmıştı.

Taklitleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünyanın en çok tanınan ve ziyaret edilen turistik noktalardan birisi olan Eyfel Kulesi, inşa edildiği günden beri farklı ülkelerdeki pek çok yapıya doğrudan veya dolaylı olarak ilham kaynağı olmuştur. Kuleden esinlenerek inşa edilen ilk yapı örneklerinden biri, günümüzde Birleşik Krallık sınırları içerisinde bulunan Blackpool Kulesi'dir. Dönemin Blackpool belediye başkanı John Bickerstaffe, 1889 yılında Paris'e yaptığı bir gezi sırasında Eyfel Kulesi'nin heybetinden oldukça etkilenmiş ve bunun bir benzerini de kendi kasabasına inşa ettirmek istemiştir. Günümüzde halen ayakta olan bu kule, yaklaşık 158 metre uzunluğuyla tamamlandığı dönemde Birleşik Krallık'ta insan eliyle inşa edilmiş olan en uzun yapı unvanını sahipti.[3] Ayrıca; 1891 yılında Londra'da da benzer bir kule inşa etmek amacıyla bir proje başlatılmış, fakat Watkin's Tower adı verilen yapı çeşitli sebeplerden ötürü 1907'de yıkılmıştır.

Öte yandan Eyfel Kulesi'nin en ünlü kopyalarından birisi de Japonlar tarafından 1958 yılında inşa edilen Tokyo Kulesi'dir.[4] Yaklaşık 4000 ton ağırlığında olan ve 333 metre yüksekliğindeki bu kule, dünyanın en yüksek kendinden destekli çelik kulesi ve Japonya'nın en uzun insan ürünü yapısıdır. Bunun dışında Amerika Birleşik Devletleri'ne bağlı bir eyalet olan Nevada'da da Eyfel Kulesi'nin yarı ölçeğinde bir kopyası inşa edilmiş ve Paris Las Vegas adıyla 1993 yılında ziyarete açılmıştır. Eyfel Kulesi'nin Mason, Virginia ve Durango gibi diğer Amerika şehirlerinin yanı sıra Asya ve Avrupa'daki çeşitli ülkelerde 50'den fazla gerçek, yarı veya farklı ölçeklerde kopyaları bulunur.[5] 2011 yılında National Geographic tarafından yayımlanan bir televizyon serisi olan Pricing the Priceless programında yapılan bir araştırmaya göre günümüzde Eyfel Kulesi'nin birebir benzerinin inşa edilebilmesi için 480 milyon Amerikan dolarından daha fazla bir bütçeye sahip olunması gerekmektedir ve bu rakam orijinal kulenin inşa edildiği dönemde yapılan masrafın (yaklaşık 8 milyon Frank) 12 katına eşittir.[6]

Resim galerisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Eyfel Kulesi / Gustave Eiffel (1889)". Arkitektuel. 31 Ekim 2017. 9 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2022. 
  2. ^ "Eyfel Kulesi". Müze Biletleri. 23 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "The Blackpool Tower". History Extra. 11 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2014. 
  4. ^ "The red and white Eiffel Tower of Tokyo". KLM. 12 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Nisan 2016. 
  5. ^ Todd van Luling (19 Ağustos 2013). "The most legit Eiffel Tower replicas you didn't know existed". Huffpost Travel. 13 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Nisan 2016. 
  6. ^ "Eiffel Tower". Pricing the Priceless. 1. sezon. § 3. 9 Mayıs 2011. National Geographic Channel (Australia). 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Wikimedia Commons'ta Eyfel Kulesi ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunur.* Resmi Eyfel Kulesi sitesi http://www.tour-eiffel.fr/teiffel/fr/ 27 Nisan 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. ya da (İngilizce)


Eyfel Kulesi nedir?, Eyfel Kulesi anlamı nedir?, Eyfel Kulesi ne demektir? Nedir? :Eyfel Kulesi nedir?, Eyfel Kulesi anlamı nedir?, Eyfel Kulesi ne demektir? ile ilgili Eyfel Kulesi nedir?, Eyfel Kulesi anlamı nedir?, Eyfel Kulesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Eyfel Kulesi nedir?, Eyfel Kulesi anlamı nedir?, Eyfel Kulesi ne demektir? Ne Demektir? Eyfel Kulesi nedir?, Eyfel Kulesi anlamı nedir?, Eyfel Kulesi ne demektir? Açıklaması Nedir? Eyfel Kulesi nedir?, Eyfel Kulesi anlamı nedir?, Eyfel Kulesi ne demektir? Cevabı Nedir? Eyfel Kulesi nedir?, Eyfel Kulesi anlamı nedir?, Eyfel Kulesi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Eyfel Kulesi nedir?, Eyfel Kulesi anlamı nedir?, Eyfel Kulesi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Eyfel Kulesi nedir?, Eyfel Kulesi anlamı nedir?, Eyfel Kulesi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Eyfel Kulesi nedir?, Eyfel Kulesi anlamı nedir?, Eyfel Kulesi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Eyfel Kulesi nedir?, Eyfel Kulesi anlamı nedir?, Eyfel Kulesi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Eyfel Kulesi nedir?, Eyfel Kulesi anlamı nedir?, Eyfel Kulesi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Eyfel Kulesi nedir?, Eyfel Kulesi anlamı nedir?, Eyfel Kulesi ne demektir? Açıklaması? :Eyfel Kulesi nedir?, Eyfel Kulesi anlamı nedir?, Eyfel Kulesi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Eyfel Kulesi nedir?, Eyfel Kulesi anlamı nedir?, Eyfel Kulesi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Eyfel Kulesi nedir?, Eyfel Kulesi anlamı nedir?, Eyfel Kulesi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Eyfel Kulesi nedir?, Eyfel Kulesi anlamı nedir?, Eyfel Kulesi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Eyfel Kulesi nedir?, Eyfel Kulesi anlamı nedir?, Eyfel Kulesi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Eyfel Kulesi nedir?, Eyfel Kulesi anlamı nedir?, Eyfel Kulesi ne demektir? Gerçek mi? :Eyfel Kulesi nedir?, Eyfel Kulesi anlamı nedir?, Eyfel Kulesi ne demektir? ile ilgili Eyfel Kulesi nedir?, Eyfel Kulesi anlamı nedir?, Eyfel Kulesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Eyfel Kulesi nedir?, Eyfel Kulesi anlamı nedir?, Eyfel Kulesi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Eyfel Kulesi nedir?, Eyfel Kulesi anlamı nedir?, Eyfel Kulesi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Eyfel Kulesi nedir?, Eyfel Kulesi anlamı nedir?, Eyfel Kulesi ne demektir? Hakkında? :Eyfel Kulesi nedir?, Eyfel Kulesi anlamı nedir?, Eyfel Kulesi ne demektir? ile ilgili Eyfel Kulesi nedir?, Eyfel Kulesi anlamı nedir?, Eyfel Kulesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Eyfel Kulesi nedir?, Eyfel Kulesi anlamı nedir?, Eyfel Kulesi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Eyfel Kulesi nedir?, Eyfel Kulesi anlamı nedir?, Eyfel Kulesi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Eyfel Kulesi nedir?, Eyfel Kulesi anlamı nedir?, Eyfel Kulesi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Sakkara, Nederlandsche SS, Kocalar, Kızılcahamam, Beştelsiz, Aztek, Côte dOr, Adonis, Calista Flockhart, Marian Hill, Teofani, Balıklı, Sürmene, Resolution Tour, Cengiz Bulut (bürokrat), Aston juxta Mondrum, California State University, Johnny Placide, Probole, Veysal Tipioğlu, 1830 Devrimleri, Solanum türlerinin listesi, Duygu Bal, Caffè macchiato, Logroño, Talat Halman, Biyo sıvılar, Ethernet kartı, Senjūrō Hayashi, Ioannis Bourousis, Hareket Kontrolü, Carvalheira, Norio Tsukitate, Gourde, Thabo Mvuyelwa Mbeki, 2017 UEFA Avrupa Ligi Finali, Transfer yörüngesi, Resiutta, Olivin, Pholcus spilis, Lightyear One, Moed Katan, Léon Solomiac, NGC 2579, Din sosyolojisi, İlgazi Bey, Sığır vebası, Polarizör, Kemal Kurdaş, 1992 Los Angeles olayları, Villeblevin, Jale Parla, Samandıra, Sancaktepe, Miyop, 1947 BAA Seçmeleri, Dorumlar, Çine, The Times of Israel, Berlin Antlaşması, the times of israel, Su kaynakları, Avestaca, Akureyri, All Nippon Airways, Rosario, Santa Fe, Vektörel grafik, Slater Martin, Gurbanguli Berdimuhammedov, Société Mathématique de France, Ehlibeyt, Furtei, Phrurolinillus, Gelişmiş ülkeler, Nogentel, Ignacio Zoco, Soğuksu Tabiat Parkı, San Remo, Kore Savaşında Türkiye, Ukraynada yolsuzluk, Hasanlar, Çine, Ocaklar, Erdek, Alpraham, Orta Afrika Cumhuriyetinin bölgeleri, Stanislas Wawrinka, Radyo Oyunu Taslağı I, İzlanda arması, Ernst Otto Fischer, Bursa Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Veaceslav Posmac, Mahmutlu, Karakoçan, Inola, Sessions@AOL, Cebel Mağarası, Emil Nehri, My Favorite Year, Alacakaya, Mustafa Masatlı, Ferizli, Karlıbayır, Arnavutköy, 47. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri, NGC 4424, Büyük Duvar (astronomi), Saimekadın Tren İstasyonu,
Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?,