Televizyon nedir?, Televizyon anlamı nedir?, Televizyon ne demektir?

Televizyon Nedir?

Televizyon Nedir?, Televizyon Nerededir?, Televizyon Hakkında Bilgi?, Televizyon Analizi? Televizyon ilgili Televizyon ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Televizyon ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Televizyon Ne Anlama Gelir Televizyon Anlamı Televizyon Nedir Televizyon Ne Anlam Taşır Televizyon Neye İşarettir Televizyon Tabiri Televizyon Yorumu 

Televizyon Kelimesi

Lütfen Televizyon Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Televizyon İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Televizyon Kelimesinin Anlamı? Televizyon Ne Demek? ,Televizyon Ne Demektir? Televizyon Ne Demektir? Televizyon Analizi? , Televizyon Anlamı Nedir?,Televizyon Ne Demektir? , Televizyon Açıklaması Nedir? ,Televizyon Cevabı Nedir?,Televizyon Kelimesinin Anlamı?,Televizyon Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Televizyon Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Televizyon Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Televizyon Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Televizyon Kelimesinin Anlamı Nedir? Televizyon Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Televizyon Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Televizyon Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Televizyon - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Televizyon

Televizyon Nedir? Televizyon Ne demek? , Televizyon Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Televizyon Kelimesinin Anlamı? Televizyon Ne Demek? Televizyon Ne Demektir? ,Televizyon Analizi? Televizyon Anlamı Nedir? Televizyon Ne Demektir?, Televizyon Açıklaması Nedir? , Televizyon Cevabı Nedir? , Televizyon Kelimesinin Anlamı?






Televizyon nedir?, Televizyon anlamı nedir?, Televizyon ne demektir?

Televizyon

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Eski bir televizyon

Televizyon veya kısaca TV, bir vericiden elektromanyetik dalga hâlinde yayımlanan görüntü ve seslerin, ekranlı ve hoparlörlü elektronik alıcılar sayesinde yeniden görüntü ve sese çevrilmesini sağlayan haberleşme sistemidir. Aynı zamanda kitle iletişim aracı da olan televizyon, yayımlanan görüntü ve sesleri alıcıya ulaştıran elektronik cihazdır.

Etimoloji[değiştir | kaynağı değiştir]

Televizyon sözcüğü, Yunanca uzak anlamındaki tele ve Latince görmek anlamındaki visio sözcüklerinden, 20. yüzyıl başlarında türetilmiştir. Sonradan Türk Dil Kurumu tarafından televizyon sözcüğüne karşılık olarak uzgöreç ve uzgörüm kelimeleri önerilmiştir[1] ama bu kelimeler benimsenmemiştir. Türk Dili Dergisi'nde Kırgızca televizyon anlamında kullanılan sınalgı (Kırgızcaсыналгы)[2] sözcüğünün kullanılması da gündeme getirilmiştir.[3]

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

1939 yılında ABD'de düzenli televizyon yayınına başlanmıştır

Televizyon 1923 yılında, John Logie Baird tarafından Birleşik Krallık'ın Hastings kasabasında icat edilmiştir. İlk televizyon görüntüsü ise yine Baird tarafından 1926 yılında yayımlanmıştır. Başlangıçta noktalar hâlinde ve titrek olan görüntülerin kalitesi Baird tarafından geliştirilmiştir. Baird'in televizyon sisteminde mekanik olarak döndürülen diskler kullanmasına karşın aynı dönemde Marconi - Emi sistemi gibi elektronik olarak işleyen rakip sistemler de üretildi.

1930'ların başında televizyon elektronik eşya olarak satılmaya ve geniş kitlelere hitap etmeye başladı. Örneğin 1936 Berlin Yaz Olimpiyatları, Almanya'da evlerdeki televizyonlardan izlendi.

Renkli televizyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

1940'larda renkli televizyon çalışmaları hız kazandı. 1950'lerde ABD'de ilk renkli televizyon satışa çıktı ve renkli televizyon ABD'de 1960'larda geniş kitlelerce kullanılmaya başlandı.[4]

Televizyon hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Televizyon yayını, elektromanyetik yoluyla halkın doğrudan doğruya alması maksadıyla yapılan hareketli veya sabit resimlerin, sesli veya sessiz kalıcı olmayan görüntülerinin renkli ya da siyah beyaz yayınıdır.

Televizyonun parçaları[değiştir | kaynağı değiştir]

OT-1471 Belweder, 1957
1. güç düğmesi / volume
2. parlaklık
3. ses ayarı
4. dikey senkronizasyon

Televizyon sisteminin temel parçaları şunlardır:

  • Resim kaynağı: Canlı görüntüler için profesyonel bir video kamera ya da banttan görüntüler için bir video cihazı.
  • Ses kaynağı: Bir mikrofondan alınan elektrik sinyalini herhangi ses çıkışından iletilmesiyle oluşturulur.
  • Verici: Radyo sinyalleriyle ses ve görüntünün taşındığı sistem.
  • Verici Anten: Vericinin radyo dalgalarını televizyon alıcısının antenine taşıma işini görmektedir.
  • Alıcı Anten: Vericiden gelen radyo dalgalarını televizyon alıcısına taşıma işini görmektedir.
  • Televizyon Alıcısı: Vericiden gelen radyo dalgalarını elektrik yardımıyla tekrar ses ve görüntü formuna çeviren alettir.
  • Tuner: Uydu almak için kablonun bağlandığı noktadır (opsiyonel özelliktir).
  • Ekran: Görüntüyü izleyebildiğimiz düz platformun adıdır.
  • Hoparlör: Sesi duymamıza imkân veren parçadır.
  • Kumanda: Televizyona dokunmadan uzaktan kontrol etmeye yarayan parçadır.
  • Tuşlar: Kanalı değiştirmeye, ses açıp kapamaya yarar.

Yayın tipleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • NTSC: İlk olarak 1954 yılında ABD'de NTSC (National Television Svstems Committe - Ulusal Televizyon Sistemleri Komitesi) sistemi geliştirilmiş olup ABD'nin yanı sıra Kanada, Meksika ve Japonya'da hâlâ kullanılmaktadır.
  • PAL (Phase Alternation Line - Satır Atlamalı Faz) Almanya'da geliştirilmiş olup Avrupa ülkeleri (Türkiye) ve Avustralya'da kullanılmaktadır.
  • SECAM (Séquentiel Couleur À Mémoire - Bellekli Elektronik Renk Sistemi) Fransa, Rusya, Macaristan ve Cezayir'de kullanılmaktadır.

Sosyal etkisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Son zamanların teknolojisiyle ortaya çıkan kavisli ekrana sahip bir televizyon

Sayısal yayınların başlamasına kadar televizyon izleyicisi sadece alıcı durumunda idi. Sayısal yayınlar sayesinde kullanıcının etkileşime geçmesi süreci başladı. İzleyicilerin sürekli alıcı olması, televizyonun kolay ulaşılabilir bir kaynak olması, kullanılan etkili görsel ve işitsel ögelerle etkisinin yüksek olması, birçok aydının televizyona soğuk bakmasına neden oldu. Günümüzde televizyon yayıncılığının ilk amacı, reklam ve ticaret üzerine kuruludur. Ancak toplumda psikolojik etkisi de oluşmuş ve televizyon bağımlılığı olarak tabir edilen bir rahatsızlık ortaya çıkmıştır.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ TDK (2005), Türk dili: dil ve edebiyat dergisi, 637-642. sayılar
  2. ^ Pamukkale Üniversitesi Kırgızca Sözlük
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya" (PDF). 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2015. 
  4. ^ "How and when coloured TV was invented: Discover the history of colour television pictures". BT.com (İngilizce). 16 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ekim 2020. 

Televizyon nedir?, Televizyon anlamı nedir?, Televizyon ne demektir? Nedir? :Televizyon nedir?, Televizyon anlamı nedir?, Televizyon ne demektir? ile ilgili Televizyon nedir?, Televizyon anlamı nedir?, Televizyon ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Televizyon nedir?, Televizyon anlamı nedir?, Televizyon ne demektir? Ne Demektir? Televizyon nedir?, Televizyon anlamı nedir?, Televizyon ne demektir? Açıklaması Nedir? Televizyon nedir?, Televizyon anlamı nedir?, Televizyon ne demektir? Cevabı Nedir? Televizyon nedir?, Televizyon anlamı nedir?, Televizyon ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Televizyon nedir?, Televizyon anlamı nedir?, Televizyon ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Televizyon nedir?, Televizyon anlamı nedir?, Televizyon ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Televizyon nedir?, Televizyon anlamı nedir?, Televizyon ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Televizyon nedir?, Televizyon anlamı nedir?, Televizyon ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Televizyon nedir?, Televizyon anlamı nedir?, Televizyon ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Televizyon nedir?, Televizyon anlamı nedir?, Televizyon ne demektir? Açıklaması? :Televizyon nedir?, Televizyon anlamı nedir?, Televizyon ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Televizyon nedir?, Televizyon anlamı nedir?, Televizyon ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Televizyon nedir?, Televizyon anlamı nedir?, Televizyon ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Televizyon nedir?, Televizyon anlamı nedir?, Televizyon ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Televizyon nedir?, Televizyon anlamı nedir?, Televizyon ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Televizyon nedir?, Televizyon anlamı nedir?, Televizyon ne demektir? Gerçek mi? :Televizyon nedir?, Televizyon anlamı nedir?, Televizyon ne demektir? ile ilgili Televizyon nedir?, Televizyon anlamı nedir?, Televizyon ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Televizyon nedir?, Televizyon anlamı nedir?, Televizyon ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Televizyon nedir?, Televizyon anlamı nedir?, Televizyon ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Televizyon nedir?, Televizyon anlamı nedir?, Televizyon ne demektir? Hakkında? :Televizyon nedir?, Televizyon anlamı nedir?, Televizyon ne demektir? ile ilgili Televizyon nedir?, Televizyon anlamı nedir?, Televizyon ne demektir? burada bulabilirsiniz. Televizyon nedir?, Televizyon anlamı nedir?, Televizyon ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Televizyon nedir?, Televizyon anlamı nedir?, Televizyon ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Televizyon nedir?, Televizyon anlamı nedir?, Televizyon ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Anahtar türetme fonksiyonu, Hale Asaf, Halter, UEFA Intertoto Kupası 2006, Edmontosaurus, oğuz grubu, Day6, Hacıaliobası, Keskin, Neogastropoda, 1593, İtilaf Devletleri, Victoria Nuland, Boşluk oranı, Japon dönem isimleri, Giovanni Maria Lancisi, Nikaragua, WWE Universal Championship, Cantoreanus, Siyami Taştan, Chattanooga Seferi, Avcı ve toplayıcı, Scyphophorus, Halifeler listesi, Ermeni Kırımının tarihyazımı, Edebiyat eleştirisi, Tunus Ulusal Diyalog Dörtlüsü, Fuat Başar, Helophis, Atlanta Uluslararası Havalimanı, Ümit Haluk Bayülken, Bahçecik, Yozgat, Baltasarılar, Yozgat, Lee Arenberg, Amerikan Matematik Topluluğu, Büyükincirli, Yozgat, Overseal, Dita von Teese, Çağlayan, Yozgat, Dambasan, Yozgat, Gülyayla, Yozgat, Halojen, Kaşkışla, Yozgat, Masallı (rayon), Gökçeli, Feke, Adamcıl (Molière), Wilkinson, Pantolon, Cúcuta, NGC 6213, Yengeç, Álex Fernández, Türkiyede Liberalizm, Zoli Ádok, Amasyada 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, Mezamorta Hüseyin Paşa, Michelle Forbes, Yenişehir, Payas, Kuşadası, Türkiye Hentbol Federasyonu, Talk That Talk, 2012 Beşiktaş Jimnastik Kulübü Olağanüstü Kongresi, Reisköy, Germencik, Acacus Dağları, Ahmet Oran, Atasözü, Koca Kafalar Televizyonu, Polimorfizm (biyoloji), Karayavşan Höyüğü, Halterci, Halmstad, Kışlaköy, Yozgat, Pembecik, Yozgat, Domantas Sabonis, Salmanfakılı, Yozgat, Lost karakterleri, Sarımbey, Yozgat, Söğütlüyayla, Yozgat, Yeşilova, Yozgat, Lucas Lobos, 2023 FIBA Basketbol Dünya Kupası I Grubu, Akbıyıklı, Çiçekdağı, Cemal Külahlı, Sarah Orne Jewett, Finansın sosyal çalışmaları, Valilik, Tickets to My Downfall, Oglethorpe, 1807, Laodiceidae, Dağlık Karabağ Temas Hattı, Cehennem Deresi Kanyonu Tabiat Parkı, Albawings, ATC kodu G, Kızılinler, NATO Afganistan Kıdemli Sivil Temsilcisi, IEEE 1394, Alahacılı, Çiçekdağı, Alimpınar, Çiçekdağı, Boğazevci, Çiçekdağı, Çepni, Çiçekdağı,
Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?,