Bundesliga nedir?, Bundesliga anlamı nedir?, Bundesliga ne demektir?

Bundesliga Nedir?

Bundesliga Nedir?, Bundesliga Nerededir?, Bundesliga Hakkında Bilgi?, Bundesliga Analizi? Bundesliga ilgili Bundesliga ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Bundesliga ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Bundesliga Ne Anlama Gelir Bundesliga Anlamı Bundesliga Nedir Bundesliga Ne Anlam Taşır Bundesliga Neye İşarettir Bundesliga Tabiri Bundesliga Yorumu 

Bundesliga Kelimesi

Lütfen Bundesliga Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Bundesliga İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Bundesliga Kelimesinin Anlamı? Bundesliga Ne Demek? ,Bundesliga Ne Demektir? Bundesliga Ne Demektir? Bundesliga Analizi? , Bundesliga Anlamı Nedir?,Bundesliga Ne Demektir? , Bundesliga Açıklaması Nedir? ,Bundesliga Cevabı Nedir?,Bundesliga Kelimesinin Anlamı?,Bundesliga Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Bundesliga Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Bundesliga Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Bundesliga Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Bundesliga Kelimesinin Anlamı Nedir? Bundesliga Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Bundesliga Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Bundesliga Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Bundesliga - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Bundesliga

Bundesliga Nedir? Bundesliga Ne demek? , Bundesliga Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Bundesliga Kelimesinin Anlamı? Bundesliga Ne Demek? Bundesliga Ne Demektir? ,Bundesliga Analizi? Bundesliga Anlamı Nedir? Bundesliga Ne Demektir?, Bundesliga Açıklaması Nedir? , Bundesliga Cevabı Nedir? , Bundesliga Kelimesinin Anlamı?






Bundesliga nedir?, Bundesliga anlamı nedir?, Bundesliga ne demektir?

Bundesliga

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bundesliga
ÜlkeAlmanya Almanya
KonfederasyonUEFA
Kuruluş1963
Takım sayısı18
Alt lig2. Bundesliga
Uluslararası kupa(lar)UEFA Şampiyonlar Ligi
UEFA Avrupa Ligi
UEFA Avrupa Konferans Ligi
Son şampiyonBayer Leverkusen
(2023-24)
En çok şampiyon olanBayern München
(32 kez)
En çok oynayanKarl-Heinz Körbel (602)
En çok gol atanGerd Müller (365)
YayıncıSky Deutschland
ARD
ZDF
Sport1
Eurosport 2
Resmî sitewww.bundesliga.de
Mevcut sezon: 2023-24 Bundesliga

Bundesliga (Almanca telaffuz: [ˈbʊndəsˌliːɡa]; çev.'Federal Lig'), Fußball-Bundesliga (Almanca telaffuz: [ˌfuːsbal-]) ya da 1. Bundesliga (Almanca telaffuz: [ˌeːɐ̯stə-]) gibi adlarla da anılan Almanya'daki en üst düzey futbol ligidir. Bundesliga 18 takımdan oluşur. Bundesliga'dan düşen takımlar sonraki sezon 2. Bundesliga'da, oradan yükselenler ise Bundesliga'da mücadele ederler. Bir sezon Ağustos'tan Mayıs'a kadar devam eder. Maçlar cuma, cumartesi ve pazar günleri oynanır. Tüm Bundesliga kulüpleri DFB-Pokal kupa müsabakalarına katılır. Bundesliga şampiyonu DFL-Supercup'a katılmaya hak kazanır.

Kuruluşundan bu yana Bundesliga'da elli altı kulüp mücadele etmiştir. Bayern Münih 60 sezonun 32'sini ve son on bir sezonu kazanarak Avrupa rekoru kırmıştır.[1] Bundesliga'da Borussia Dortmund, Hamburg, Werder Bremen, Borussia Mönchengladbach ve VfB Stuttgart takımlarıda şampiyon olma başarısı gösterdiler. En iyi ulusal liglerden biri olan Bundesliga, UEFA'nın 2022-23 sezonu için belirlediği ve son beş sezonda Avrupa müsabakalarındaki performanslara dayanan lig katsayısı sıralamasına göre Avrupa'da üçüncü sırada yer almaktadır.[2] Bundesliga 1976'dan 1984'e kadar ve 1990'da UEFA sıralamasında lider olmuştur. Ayrıca yedi kez kıtanın en yüksek puanlı kulübü de bir Bundesliga ekibiydi. Bundesliga kulüpleri sekiz UEFA Şampiyonlar Ligi, yedi UEFA Avrupa Ligi, dört Avrupa Kupa Galipleri Kupası, iki UEFA Süper Kupası, iki FIFA Kulüpler Dünya Kupası ve üç Kıtalararası Kupa şampiyonluğu kazanmıştır. Oyuncuları dokuz Ballon d'Or ödülü, iki FIFA Yılın En İyi Erkek Futbolcusu ödülü, dört Avrupa Altın Ayakkabı ve UEFA Yılın Kulüp Futbolcusu dahil olmak üzere üç UEFA Yılın Erkek Futbolcusu ödülü kazanmıştır.

Bundesliga, seyirci ortalaması açısından dünyanın bir numaralı futbol ligidir; 2011-12 sezonunda maç başına 45.134 taraftar ortalamasıyla tüm spor dalları arasında National Football League'den sonra dünyanın en yüksek seyirci ortalamasına sahip spor ligidir.[3] Bundesliga 200'den fazla ülkede televizyonda yayınlanmaktadır.[4]

Bundesliga 1962 yılında Dortmund'da kuruldu[5] ve ilk sezonu 1963-64'te başladı. Bundesliga'nın yapısı ve organizasyonu, Almanya'nın diğer futbol ligleriyle birlikte sık sık değişikliğe uğradı. Bundesliga, Deutscher Fußball-Bund (Almanya Futbol Federasyonu) tarafından kuruldu, ancak günümüzde Deutsche Fußball Liga (Alman Futbol Ligi) tarafından işletilmektedir.

Ligin tamamlanan son sezonu olan 2022-23 sezonunda şampiyonluğa ulaşan takım Bayern Münih'tir.

Yapısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Bundesliga, 1. Bundesliga (nadiren 1. önekiyle anılır) ve bir altında 1974'ten beri Alman futbolunun ikinci kademesi olan 2. Bundesliga olmak üzere iki ligden oluşmaktadır. Bundesligen (çoğul) profesyonel ligler için kullanılır. 3. Liga 2008 yılından bu yana profesyonel bir ligdir, ancak diğer iki lig gibi Alman Futbol Ligi (DFL) tarafından değil, Alman Futbol Federasyonu (DFB) tarafından yönetildiği için Bundesliga olarak adlandırılmaz.

Ligler, 3. Liga seviyesinin altında genellikle bölgesel bazda alt bölümlere ayrılır. Örneğin Regionalligen şu anda Nord (Kuzey), Nordost (Kuzeydoğu), Süd (Güney), Südwest (Güneybatı) ve West (Batı) liglerinden oluşmaktadır. Bunun altında, çoğu Oberligen (üst ligler) olarak adlandırılan ve federal eyaletleri veya büyük kentsel ve coğrafi alanları temsil eden on üç paralel bölüm bulunmaktadır. Oberligen'in altındaki seviyeler yerel bölgeler arasında farklılık göstermektedir. Lig yapısı sık sık değişmiştir ve tipik olarak ülkenin çeşitli bölgelerinde spora katılım derecesini yansıtmaktadır. 1990'ların başında, Almanya'nın yeniden birleşmesi ve ardından Doğu Almanya'nın ulusal liginin entegrasyonu değişikliklere yol açmıştır.

İki Bundesligen'deki her takım ligde oynamak için gerekli lisansa sahip değilse bölgesel liglere düşürülürler. Lisans alabilmek için takımların mali kriterleri ve organizasyon olarak belirli davranış standartlarını karşılamaları gerekmektedir.

Diğer ulusal liglerde olduğu gibi, en üst ligde yer almanın bazı faydaları vardır:

  • Televizyon yayın hakları gelirlerinden daha büyük bir pay 1. Bundesliga takımlarına gitmektedir.
  • 1. Bundesliga takımları daha fazla taraftar desteğine sahiptir. Birinci ligdeki ortalama seyirci sayısı maç başına 42.673'tür; bu rakam 2. Bundesliga'nın ortalamasının iki katından fazladır.
  • Televizyon aracılığıyla daha fazla görünürlük ve daha yüksek seyirci katılımı, 1. Bundesliga takımlarının daha kazançlı sponsorluk anlaşmaları yapmalarına katkı sağlar.
  • 1. Bundesliga takımları, televizyon ve gişe gelirleri, sponsorluklar ve takım markalarının satışlarından önemli bir gelir elde ederler. Bu durum, yerel ve uluslararası kaynaklardan yetenekli oyuncuları çekmelerine ve elde tutmalarına ve birinci sınıf stadyum tesisleri inşa etmelerine olanak tanır.
Bundesliga'da 2009'da Borussia Dortmund ve Schalke arasında oynanan ve Nehir derbisi olarak adlandırılan karşılaşmadan bir görüntü.

Bayern München, Borussia Dortmund, Schalke 04, RB Leipzig, Hamburg, VfB Stuttgart, 1. FC Köln, Borussia Mönchengladbach, Eintracht Frankfurt, Werder Bremen ve Bayer Leverkusen uluslararası alanda en tanınan Alman kulüpleridir.[6] Hamburger SV, kuruluşundan bu yana, ilk kez küme düştüğü 12 Mayıs 2018 tarihine kadar Bundesliga'da sürekli oynayan tek kulüp olmuştur.

1981'den 1991'e kadar Almanya'da uygulanan terfi ve küme düşme sistemi 2008-09 sezonunda Bundesliga'da yeniden uygulanmaya başlandı:

  • Bundesliga'yı son iki sırada bitirenler otomatik olarak 2. Bundesliga'ya düşer ve 2. Bundesliga'yı ilk iki sırada bitirenler ise onların yerini alır.
  • Bundesliga'da sondan üçüncü olan kulüp, 2. Bundesliga'nın üçüncüsü ile iki ayaklı bir maç oynar ve kazanan takım bir sonraki sezon Bundesliga'da yer alır.

1992'den 2008'e kadar, Bundesliga'yı son üç sırada bitirenlerin otomatik olarak küme düştüğü ve yerlerini 2. Bundesliga'yı ilk üç sırada bitirenlerin aldığı farklı bir sistem kullanıldı. 1963'ten 1981'e kadar iki ya da daha sonra üç takım Bundesliga'dan otomatik olarak küme düşerken, yükselme ya tamamen ya da kısmen yükselme play-off'ları ile belirlendi.

Sezon ağustos ayı başlarında başlar[7] ve altı haftalık bir kış tatili (aralık ortasından ocak sonuna kadar) ile mayıs ayı sonuna kadar sürer. 2002-03 sezonundan itibaren, açılış maçları ilk maç gününde cuma geceleri son şampiyonların katılımıyla yapılmaya başlandı. Son şampiyonlar o tarihten bu yana açılış maçlarını kaybetmedi ve 21 maçın 16'sını kazandı (2022-23 sezonuna kadar). 2021-22 sezonundan itibaren başlama vuruşu saatleri değiştirilerek cuma maçları 20.30'da, cumartesi günleri 15.30 ve 18.30'da, pazar günleri ise 15.30, 17.30 ve 19.30'da oynanmaya başlandı.[8]

2023-24 sezonu takımları[değiştir | kaynağı değiştir]

Takımlar ve stadyumlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Takım Şehir Stadyum Kapasite Kaynak
1. FC Heidenheim Heidenheim Voith-Arena 15,000 [9]
1. FC Köln Köln RheinEnergie Stadyumu 49.698 [10]
1899 Hoffenheim Sinsheim PreZero Arena 30.150 [11]
Augsburg Augsburg WWK Arena 30.660 [12]
Bayer Leverkusen Leverkusen BayArena 30.210 [13]
Bayern München Münih Allianz Arena 75.000 [14]
Bochum Bochum Vonovia Ruhrstadion 27.599 [15]
Borussia Dortmund Dortmund Signal Iduna Park 81.365 [16]
Borussia Mönchengladbach Mönchengladbach Borussia-Park 59.724 [17]
Darmstadt 98 Darmstadt Merck-Stadion am Böllenfalltor 17,650 [18]
Eintracht Frankfurt Frankfurt Deutsche Bank Park 51.500 [19]
Freiburg Freiburg im Breisgau Europa-Park Stadyumu 24.000 [20]
Mainz 05 Mainz Mewa Arena 34.000 [21]
RB Leipzig Leipzig Red Bull Arena 42.558 [22]
Stuttgart Stuttgart MHPArena 60.449 [23]
Union Berlin Berlin Stadion An der Alten Försterei 22.012 [24]
VfL Wolfsburg Wolfsburg Volkswagen Arena 30.000 [25]
Werder Bremen Bremen Weser Stadyumu 42.100 [26]

Şampiyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk sezonu 1963-64 sezonu olan Bundesliga'da 13 farklı takım şampiyonluk yaşadı. 32 şampiyonluk yaşayan Bayern Münih en başarılı takım konumundayken, onu sırasıyla Borussia Mönchengladbach ve Borussia Dortmund (5), Werder Bremen (4), Hamburg ve VfB Stuttgart (3), 1. FC Köln ve 1. FC Kaiserslautern (2), TSV 1860 München, Eintracht Braunschweig, 1. FC Nürnberg, VfL Wolfsburg ve Bayer Leverkusen (1) takip etmektedir. Yıllara göre elde edilen şampiyonluklar şu şekildedir:

Bundesliga'da Şampiyon Kulüpler
Kulüp Şampiyonluk Kazanılan yıllar
FC Bayern Münih
32 1968-69, 1971-72, 1972-73, 1973-74, 1979-80, 1980-81, 1984-85, 1985-86, 1986-87, 1988-89, 1989-90, 1993-94, 1996-97, 1998-99, 1999-00, 2000-01, 2002-03, 2004-05, 2005-06, 2007-08, 2009-10, 2012-13, 2013-14, 2014-15, 2015-16, 2016-17, 2017-18, 2018-19, 2019-20, 2020-21, 2021-22, 2022-23
Borussia Dortmund
5 1994-95, 1995-96, 2001-02, 2010-11, 2011-12
Borussia Mönchengladbach
5 1969-70, 1970-71, 1974-75, 1975-76, 1976-77
SV Werder Bremen
4 1964-65, 1987-88, 1992-93, 2003-04
Hamburger SV
3 1978-79, 1981-82, 1982-83
VfB Stuttgart
3 1983-84, 1991-92, 2006-07
1. FC Köln 2 1963-64, 1977-78
1. FC Kaiserslautern 2 1990-91, 1997-98
TSV 1860 Münih 1 1965-66
Eintracht Braunschweig 1 1966-67
1. FC Nürnberg 1 1967-68
VfL Wolfsburg 1 2008-09
Bayer 04 Leverkusen 1 2023-24

Bundesliga şampiyonlarının formalarına işleyebilecekleri yıldız sayılarında aşağıdaki kurallar geçerlidir. Formada yıldız kullanım hakları sırasıyla

  • 3. Bundesliga şampiyonluğu: 1 yıldız
  • 5. Bundesliga şampiyonluğu: 2 yıldız
  • 10. Bundesliga şampiyonluğu: 3 yıldız
  • 20. Bundesliga şampiyonluğu: 4 yıldız
  • 30. Bundesliga şampiyonluğu: 5 yıldız

şampiyonlukları takiben kazanılmaktadır.

Sezonlara göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Parantez içindeki sayı, toplam kazanılan Bundesliga şampiyonluğunu göstermektedir.

Sezon Şampiyon[27]
1963-64 1. FC Köln
1964-65 Werder Bremen
1965-66 1860 München (1)
1966-67 Eintracht Braunschweig (1)
1967-68 1. FC Nürnberg (1)
1968-69 Bayern München
1969-70 Borussia Mönchengladbach
1970-71 Borussia Mönchengladbach
1971-72 Bayern München
1972-73 Bayern München
1973-74 Bayern München
1974-75 Borussia Mönchengladbach
1975-76 Borussia Mönchengladbach
1976-77 Borussia Mönchengladbach (5)
1977-78 1. FC Köln (2)
1978-79 Hamburg
1979-80 Bayern München
Sezon Şampiyon
1980-81 Bayern München
1981-82 Hamburg
1982-83 Hamburg (3)
1983-84 VfB Stuttgart
1984-85 Bayern München
1985-86 Bayern München
1986-87 Bayern München
1987-88 Werder Bremen
1988-89 Bayern München
1989-90 Bayern München
1990-91 1. FC Kaiserslautern
1991-92 VfB Stuttgart
1992-93 Werder Bremen
1993-94 Bayern München
1994-95 Borussia Dortmund
1995-96 Borussia Dortmund
1996-97 Bayern München
Sezon Şampiyon
1997-98 1. FC Kaiserslautern (2)
1998-99 Bayern München
1999-00 Bayern München
2000-01 Bayern München
2001-02 Borussia Dortmund
2002-03 Bayern München
2003-04 Werder Bremen (4)
2004-05 Bayern München
2005-06 Bayern München
2006-07 VfB Stuttgart (3)
2007-08 Bayern München
2008-09 VfL Wolfsburg (1)
2009-10 Bayern München
2010-11 Borussia Dortmund
2011-12 Borussia Dortmund (5)
2012-13 Bayern München
2013-14 Bayern München
Sezon Şampiyon
2014-15 Bayern München
2015-16 Bayern München
2016-17 Bayern München
2017-18 Bayern München
2018-19 Bayern München
2019-20 Bayern München
2020-21 Bayern München
2021-22 Bayern München
2022-23 Bayern München (32)
2023-24 Bayer Leverkusen (1)

Futbolcu İstatistikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Bundesliga'da en çok forma giyme rekoru 602 maç ile Karl-Heinz Körbel ait

En çok forma giyen 10 oyuncu[değiştir | kaynağı değiştir]

Futbolcu Periyot Kulüp[28] Maç
1 Karl-Heinz Körbel 1972-1991 Eintracht Frankfurt 602
2 Manfred Kaltz 1971-1991 Hamburg 581
3 Oliver Kahn 1987-2008 Bayern München 557
4 Klaus Fichtel 1965-1988 Schalke 04 552
5 Miroslav Votava 1976-1996 Werder Bremen 546
6 Klaus Fischer 1968-1988 Schalke 04 535
7 Eike Immel 1978-1995 VfB Stuttgart 534
8 Willi Neuberger 1966-1983 Eintracht Frankfurt 520
9 Michael Lameck 1972-1988 VfL Bochum 518
10 Uli Stein 1978-1997 Hamburg 512
  Şu anda aktif futbolculuk hayatı devam edenler

En çok gol atan 10 futbolcu[değiştir | kaynağı değiştir]

Bundesliga'da en çok gol atma rekoru 365 gol ile Gerd Müller ait.
Futbolcu Periyot G M O Kulüp[29]
1 Almanya Gerd Müller 1965-1979 365 427 0.85 Bayern München
2 Polonya Robert Lewandowski 2010-2022 312 382 0.82 Dortmund (74/131), Bayern (238/253)
3 Almanya Klaus Fischer 1968-1988 268 535 0.50 1860 Munich (28/60), Schalke (182/295), Köln (31/96), Bochum (27/84)
4 Almanya Jupp Heynckes 1965-1978 220 369 0.60 M’gladbach (195/283), Hannover (25/86)
5 Almanya Manfred Burgsmuller 1969-1990 213 447 0.48 Essen (32/74), Dortmund (135/224), Nürnberg (12/34), Bremen (34/115)
6 Peru Claudio Pizarro 1999-2020 197 490 0.40 Bremen (109/250), Bayern (87/224), Köln (1/16)
7 Almanya Ulf Kirsten 1990-2003 181 350 0.52 Bayer 04 Leverkusen
8 Almanya Stefan Kuntz 1983-1999 179 449 0.40 Bochum (47/120), Uerdingen (32/94), K'lautern (75/170), Bielefeld (25/65)
9 Almanya Dieter Müller 1973-1986 177 303 0.58 Offenbach (0/2,) Köln (159/248), Stuttgart (14/30), Saarbrücken (4/23)
Almanya Klaus Allofs 1975-1993 177 424 0.42 Düsseldorf (71/169), Köln (88/177), Bremen (18/78)

Diğer rekorlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bundesliga'nin kurucuları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Dortmund agony, Bayern joy – and a rogue sprinkler: How Bundesliga drama unfolded". theathletic.com. 27 Mayıs 2023. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2023. 
  2. ^ UEFA.com. "Country coefficients | UEFA Coefficients". UEFA.com (İngilizce). 2 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2022. 
  3. ^ giansla (20 Ekim 2021). "The Bundesliga Officially Lands on Sorare | WeSorare". WeSorare.com (İngilizce). 25 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2023. 
  4. ^ "TV BROADCASTERS WORLDWIDE". 20 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2013. 
  5. ^ "History :: Bundesliga :: Leagues :: DFB – Deutscher Fußball-Bund e.V." dfb.de. 28 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ağustos 2020. 
  6. ^ "Top 10 Bundesliga Football Clubs with Most Fans in the World in 2022". footgoal.pro. 5 Ocak 2022. 3 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2022. 
  7. ^ German National Television
  8. ^ "Bundesliga kick-off times to change from the 2021/22 season". Bulinews (İngilizce). 3 Mart 2020. 18 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2021. 
  9. ^ "Die Voith-Arena – viel mehr als die Heimspielstätte des 1. FC Heidenheim 1846". fc-heidenheim.de (Almanca). 1. FC Heidenheim. 18 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mayıs 2023. 
  10. ^ "RheinEnergieSTADION". Rheinenergiestadion.de. Kölner Sportstätten GmbH. 6 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Aralık 2015. 
  11. ^ "Die Wirsol Rhein-Neckar-Arena in Zahlen". achtzehn99.de (Almanca). TSG 1899 Hoffenheim Fußball-Spielbetriebs GmbH. 13 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2018. 
  12. ^ "Zahlen und Fakten". fcaugsburg.de (Almanca). FC Augsburg. 19 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2018. 
  13. ^ "Die BayArena". bayer04.de (Almanca). Bayer 04 Leverkusen Fußball GmbH. 16 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2018. 
  14. ^ "Allgemeine Informationen zur Allianz Arena". allianz-arena.com (Almanca). FC Bayern München AG. 10 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2018. 
  15. ^ "Zahlen und Fakten: Über das Stadion" [Facts and figures: About the stadium]. VfL Bochum (Almanca). 3 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mayıs 2021. 
  16. ^ "Signal Iduna Park". bvb.de (Almanca). Borussia Dortmund GmbH & Co. KGaA. 30 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2018. 
  17. ^ "Das ist Der Borussia-Park". borussia.de (Almanca). Borussia Mönchengladbach. 14 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2018. 
  18. ^ "Stadionhistorie". sv98.de (Almanca). SV Darmstadt 98. 7 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2023. 
  19. ^ "Eckdaten". eintracht.de (Almanca). Eintracht Frankfurt. 2 Şubat 2015. 5 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2018. 
  20. ^ "Schwarzwald-Stadion". scfreiburg.com (Almanca). SC Freiburg. 30 Aralık 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2017. 
  21. ^ "Unsere Arena". mainz05.de (Almanca). 1. FSV Mainz 05 e. V. 4 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2018. 
  22. ^ "Daten und Fakten". dierotenbullen.com (Almanca). RasenBallsport Leipzig. 17 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2018. 
  23. ^ "Daten & Fakten". mercedes-benz-arena-stuttgart.de (Almanca). VfB Stuttgart Arena Betriebs GmbH. 18 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mayıs 2017. 
  24. ^ "Unsere Heimat seit 1920". fc-union-berlin.de (Almanca). 1. FC Union Berlin. 5 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2019. 
  25. ^ "Daten und Fakten". vfl-wolfsburg.de (Almanca). VfL Wolfsburg. 26 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Aralık 2015. 
  26. ^ "Stadionplan". weserstadion.de (Almanca). Bremer Weser-Stadion GmbH. 17 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Eylül 2014. 
  27. ^ "Deutsche Meister der Männer" (Almanca). dfb.de. 29 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ocak 2012. 
  28. ^ Futbolcunun en çok maç oynadığı.
  29. ^ Futbolcunun en çok gol attığı.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Bundesliga nedir?, Bundesliga anlamı nedir?, Bundesliga ne demektir? Nedir? :Bundesliga nedir?, Bundesliga anlamı nedir?, Bundesliga ne demektir? ile ilgili Bundesliga nedir?, Bundesliga anlamı nedir?, Bundesliga ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Bundesliga nedir?, Bundesliga anlamı nedir?, Bundesliga ne demektir? Ne Demektir? Bundesliga nedir?, Bundesliga anlamı nedir?, Bundesliga ne demektir? Açıklaması Nedir? Bundesliga nedir?, Bundesliga anlamı nedir?, Bundesliga ne demektir? Cevabı Nedir? Bundesliga nedir?, Bundesliga anlamı nedir?, Bundesliga ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Bundesliga nedir?, Bundesliga anlamı nedir?, Bundesliga ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Bundesliga nedir?, Bundesliga anlamı nedir?, Bundesliga ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Bundesliga nedir?, Bundesliga anlamı nedir?, Bundesliga ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Bundesliga nedir?, Bundesliga anlamı nedir?, Bundesliga ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Bundesliga nedir?, Bundesliga anlamı nedir?, Bundesliga ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Bundesliga nedir?, Bundesliga anlamı nedir?, Bundesliga ne demektir? Açıklaması? :Bundesliga nedir?, Bundesliga anlamı nedir?, Bundesliga ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Bundesliga nedir?, Bundesliga anlamı nedir?, Bundesliga ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Bundesliga nedir?, Bundesliga anlamı nedir?, Bundesliga ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Bundesliga nedir?, Bundesliga anlamı nedir?, Bundesliga ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Bundesliga nedir?, Bundesliga anlamı nedir?, Bundesliga ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Bundesliga nedir?, Bundesliga anlamı nedir?, Bundesliga ne demektir? Gerçek mi? :Bundesliga nedir?, Bundesliga anlamı nedir?, Bundesliga ne demektir? ile ilgili Bundesliga nedir?, Bundesliga anlamı nedir?, Bundesliga ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Bundesliga nedir?, Bundesliga anlamı nedir?, Bundesliga ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Bundesliga nedir?, Bundesliga anlamı nedir?, Bundesliga ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Bundesliga nedir?, Bundesliga anlamı nedir?, Bundesliga ne demektir? Hakkında? :Bundesliga nedir?, Bundesliga anlamı nedir?, Bundesliga ne demektir? ile ilgili Bundesliga nedir?, Bundesliga anlamı nedir?, Bundesliga ne demektir? burada bulabilirsiniz. Bundesliga nedir?, Bundesliga anlamı nedir?, Bundesliga ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Bundesliga nedir?, Bundesliga anlamı nedir?, Bundesliga ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Bundesliga nedir?, Bundesliga anlamı nedir?, Bundesliga ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Türk korku sinema filmleri listesi, Edith Bruck, Hipertimezi, Adam Hloušek, Baskervillerin Köpeği, Portekiz cumhurbaşkanları listesi, Liam Fraser, Erkam Reşmen, İzmir Hava Yolları, Siyeç, Attlebridge, Basitleştirilmiş Çince, Rothera, Mehmet Ali Yılmaz (siyasetçi), Altınköy Açık Hava Müzesi, Hamza Akman, Albanoi Boyu, Amiran Sanaia, Altınkaya Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Bartalmay, Okültistler Listesi, Armutluyazı, Aksiyon potansiyeli, Atriyal fibrilasyon, Sarah Bernhardt, Voeren, Fenerbahçe başkanları listesi, Derinliklerine göre göller listesi, Ahmet Çalık (futbolcu), İkinci Sanayi Devrimi, Microsoft Office Mobile, Hematopoez, 1974 Afrika Uluslar Kupası, Glükoz, Basitleştirilmiş Çin yazısı, Glukoz, Yaşar Karadeniz, NGC 1782, Altındere Vadisi Millî Parkı, 36. Antalya Altın Portakal Film Festivali, Kuzey Yemen İç Savaşı, Azubuike Egwuekwe, Kurtulma hızı, Sosyal Demokrat İşçi Partisi, Hamidiye Kaynak Suları, 1936 Yaz Olimpiyatlarında Fransa, Piskopos, Türkiyedeki tüneller listesi, Basit yaşam, Altındağ, Yorgo Bacanos, Armand Cesari Stadyumu, 1954 Cannes Film Festivali, Komedi Dizilerinde En İyi Kadın Oyuncu Primetime Emmy Ödülü, Mauricio Pochettino, Rütbecilik, Sandro Puppo, Güzelce Ali Paşa, Güzelce Ali Paşa, Altıncı nesil video oyunu konsolları, Genar Andrinúa, Aerobiyoloji, Perca, Termodinamik denge, Tatar mutfağı, Ferdi Kadıoğlu, Saffet Sert, En İyi Britanyalı ve İrlandalı Sanatçı MTV Avrupa Müzik Ödülü, Rafael Alkorta, Hurricane (Westend şarkısı), Basit rastgele örnekleme, 1245, Altıncı Cadde, Erwin von Witzleben, Vancouver, Ladik, Miguel Pardeza, Dürrizade Mehmed Arif Efendi, Tomáš Ujfaluši, Octodontidae, İncirlik Tren İstasyonu, Davis Kupası, Mikkeli, cottenham, More Life, Yaşlı Domitilla, Langhans tipi dev hücreler, Basit cümle, Osman Kaymak, Triisodontidae, Altınakar, MÖ 325, Tirthankara, Suad Fileković, Azerbaycan kadın millî hentbol takımı, Brampton, Cambridgeshire, Altın, Nihat Memmedli, Pozitivist, Henri Grégoire,
Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?,