Bulaş nedir?, Bulaş anlamı nedir?, Bulaş ne demektir?

Bulaş Nedir?

Bulaş Nedir?, Bulaş Nerededir?, Bulaş Hakkında Bilgi?, Bulaş Analizi? Bulaş ilgili Bulaş ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Bulaş ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Bulaş Ne Anlama Gelir Bulaş Anlamı Bulaş Nedir Bulaş Ne Anlam Taşır Bulaş Neye İşarettir Bulaş Tabiri Bulaş Yorumu 

Bulaş Kelimesi

Lütfen Bulaş Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Bulaş İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Bulaş Kelimesinin Anlamı? Bulaş Ne Demek? ,Bulaş Ne Demektir? Bulaş Ne Demektir? Bulaş Analizi? , Bulaş Anlamı Nedir?,Bulaş Ne Demektir? , Bulaş Açıklaması Nedir? ,Bulaş Cevabı Nedir?,Bulaş Kelimesinin Anlamı?,Bulaş Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Bulaş Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Bulaş Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Bulaş Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Bulaş Kelimesinin Anlamı Nedir? Bulaş Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Bulaş Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Bulaş Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Bulaş - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Bulaş

Bulaş Nedir? Bulaş Ne demek? , Bulaş Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Bulaş Kelimesinin Anlamı? Bulaş Ne Demek? Bulaş Ne Demektir? ,Bulaş Analizi? Bulaş Anlamı Nedir? Bulaş Ne Demektir?, Bulaş Açıklaması Nedir? , Bulaş Cevabı Nedir? , Bulaş Kelimesinin Anlamı?






Bulaş nedir?, Bulaş anlamı nedir?, Bulaş ne demektir?

Bulaş

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Salvador, Bahia, Brezilya. İlk dang salgını mekansal difüzyon modeli
17. yüzyılda bir doktorun vebadan korunmak için giydiği elbise

Biyoloji ve tıpta bulaş, bir bulaşıcı hastalığın enfekte konakçıdan, doğal konaklardan, vektörlerden veya portörlerden başka canlılara geçmesine denir.[1][2] Hastalık bulaştıran canlı bazı durumlarda hasta olmayabilir (örn: subklinik enfeksiyon).

Terim genellikle mikroorganizmaların bir canlıdan başka canlıya aşağıdaki yollarla geçmesine denir :

  • Damlacık teması– Öksürmeyle veya hapşırmayla
  • Doğrudan fiziksel temas – Hasta kişiye dokunmayla veya cinsel temasla
  • Dolaylı fiziksel temas– Genellikle toprak kirliliği ya da kirli yüzeylerden (fomite)
  • Hava yoluyla – Mikroorganizmalar uzun süre havada kalırlarsa
  • Fekal-oral bulaş– Genellikle sanitasyon ve hijyen eksikliğinden dolayı kirlenmiş gıda ve su kaynakları, gelişmekte olan birçok ülkede ana bulaş yoludur, gelişmiş ülkelerde çok az görülür.

Bulaş başka bir organizma veya bir vektörle (örn: sivrisinek, kene) ya da bir ara konakla (örn: pişmemiş domuz eti yiyen insanlara tenya bulaşabilir) dolaylı yoldan da olabilir. Dolaylı bulaş yoluyla bazı zoonoz hastalıklar ve daha tipik olarak makroparazitler (Örn: bit, pire, kene) gibi bazı büyük patojenler bulaşabilir.

Yatay ve dikey bulaş[değiştir | kaynağı değiştir]

Hastalıklar doğrudan iki şekilde bulaşabilirler:

  • Yatay hastalık geçişi - Bir kişiden, aynı gruptaki diğerlerine (mesela aynı yaş grubundaki insanlar) bulaşmasına denir.[3] Öpme, dokunma, ısırma, yalama veya hava temasıyla (öksürük, hapşırık)

(vektörler ya da fomitler, fiziksel temas olmadan da hastalık bulaşmasında neden olabilirler).[4]

  • Dikey hastalık geçişi – Hastalığın anneden veya babadan yavrularına geçmesine denir, (doğum öncesi hastalık geçişi gibi)[5]

Bulaş, virülans ve sağkalım[değiştir | kaynağı değiştir]

Hastalık etkenlerinin türlerini devam ettirebilmeleri için bir canlıdan diğerine sürekli bulaşmaları gerekir. Enfeksiyöz ajanlar genelde en az bir bulaş yolunda uzmanlaşmışlardır. Örnek olarak bazı bakteri ve virüsler solunum yoluyla yayılmak için öksürük ve hapşırığa neden olurlarken, bazıları ise ishale neden olurlar.

Virülans ve bulaş arasında karmaşık bir ilişki vardır ve etkenlerin uzun süreli değişimleri açısından önemli sonuçları bulunmaktadır. Bir patojene bağışıklık kazanmak nesiller alır ve hastalığa ilk zamanlarda birçok kurban verilebilir. Genelde hastalığın ilk dalgasında ölüm oranı oldukça yüksektir. Bir hastalık hastayı hızla öldürüyor ise, etken başka bir canlıya bulaşmadan önce hasta ölebilir.

Giriş kapısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Patojenlerin vücuda girdiği yere giriş kapısı denir.

  • Damlacık temasında ve hava yoluyla bulaşmada genelde solunum sistemi giriş kapısıdır.

İletim yolları[değiştir | kaynağı değiştir]

Hava yoluyla bulaş[değiştir | kaynağı değiştir]

Öksürük, hapşırık yoluyla havaya saçılan ve uzun süre havada kalabilen etkenler solunum yoluyla alınırlarsa enfeksiyona neden olurlar."[6]

Bu tür hastalıklara örnekler:

Damlacık temasıyla bulaşma[değiştir | kaynağı değiştir]

Hapşırmayla hastalık bulaşması

Damlacık temasıyla bulaşmada, öksürük, hapşırık veya hasta kişiyle konuşma sırasında, konuşanın mukozalarına (göz, burun, ağız) tükürük sıçratma gibi durumlar rol oynar. Etken barındıran damlacıklarla kirlenmiş yüzeylere temasla da iletim sağlanır. Damlacıklar büyük oldukları için havada asılı kalmazlar ve genelde sınırlı bir alana saçılım gösterirler.[7]

Bu tarz hastalıklar:

  • Solunum yolu virüsleri (örn: Grip, parainfluenza virüsü, adenovirus)
  • Bordetella pertusis
  • Pneumococcal pneumonia
  • Difteri
  • Boğmaca
  • Kızamıkçık

Fekal-oral bulaş[değiştir | kaynağı değiştir]

Hijyen eğitimi önemlidir

Hijyen ve sanitasyon yetersizliğinden dolayı sıklıkla görülmektedir. Bu tür enfeksiyonlar kanalizasyon sisteminin yetersiz olması, içme sularının temizliğinin sağlanamaması, insanların el yıkama gibi hijyen kurallarına uymaması ve çeşitli imkânsızlıklar nedeniyle artış göstermektedirler.

Cinsel Yolla Bulaşma[değiştir | kaynağı değiştir]

Cinsel birleşmede kondom kullanımı hastalıkları büyük ölçüde azaltmatadır. Vanuatu, 2007. Fotoğraf- Rob Maccoll

Vajinal, anal ve daha az olarak oral seks sonucunda bulaşan hastalıklara cinsel yolla bulaşan hastalıklar denir. Etkenler: Cinsel yüzeylerin direkt temasıyla yüzeylerden, genital salgılar yoluyla, penis, vajina veya anüsteki küçük yırtıklar veya yaralar sonucu çıkan kandan bulaşma gösterirler. Vajina rektumdan daha elastik yapıda olduğu için daha kolay uyum sağlar ve yırtılmalar çok daha az görülür, bu yüzden anal seks daha tehlikelidir.

Bazı hastalıklar şunlardır:

Oral cinsel bulaşma[değiştir | kaynağı değiştir]

HIV ve Hepatit B gibi cinsel yolla bulaşan hastalıkların normalde ağızdan ağıza temasla bulaşmadıkları düşünülmektedir, ancak bazı hastalıklar ağız-genital organ teması yoluyla bulaşmaktadırlar. HIV olgularında bu olasılık düşünülmüştür. Ağız-genital organ teması sonucu ağız enfeksiyonlarına yol açan herpes simplex virus 1 insidansında artış görülmüştür.

Oral bulaş[değiştir | kaynağı değiştir]

Öpüşme gibi direkt temas yoluyla ya da sigara, bardak gibi kişisel eşyaların paylaşımıyla dolaylı yoldan bulaşan hastalıklarıdır.

  • Sitomegalovirüs infections
  • Herpes simplex virus (özellikle HSV-1)
  • Infectious mononucleosis

(herpes virusün tüm formları.)

Direkt temas yoluyla bulaşma[değiştir | kaynağı değiştir]

Direkt temasla bulaşan hastalıklara kontajiyöz hastalıklar denir. (kontajiyöz hastalıkla bulaşıcı hastalık aynı şey değildir; tüm kontajöyöz hastalıklar bulaşıcı olmalarına rağmen tüm bulaşıcı hastalıklar kontajiyöz değildir) Bu tür hastalıklar yeteri kadar temizlenmeden kullanılan bir vücut havlusu veya giysilerle bulaşabilirler (örn: şiddetle hasta bölgeye sürtülmüş çorap). Bu yüzden kontajiyöz hastalıklar okullar gibi kişisel eşyaların sıklıkla paylaşıldığı yerlerde çokça görülmekteedirler.

Direkt temas ile bulaşan bazı hastalıklar:

Dikey bulaş[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu tarz enfeksiyonlar doğumdan önce, doğum sırasında veya doğumdan sonra (anna sütüyle) anneden bebeğine bulaşırlar.

Bu yolla bulaşan enfeksiyon hastalıklarına örnek: HIV, Hepatit B and Frengi.

İatrojenik bulaş[değiştir | kaynağı değiştir]

Enfekte materyalin enjeksiyonuyla veya transplantasyonuyla meydana gelen bulaşma.

Örnekler:

  • Büyüme hormonu enjeksiyonu sonrasında Creutzfeldt-Jakob Hastalığı
  • MRSA enfeksiyonu

Vektör kaynaklı bulaş[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir doktor, sağım hizmetçisinin elinde sığırçiçeği virüsünün etkilerini incerken
Chagas hastalığının bulaşma yolları

Kendisi hasta olmadan, etkenleri diğer canlılara taşıyarak onlarda hastalık oluşmasına sebebiyet veren canlılara vektör (eklembacaklılar, vektör. Omurgalılar, portör) denir.[8]

Enfektivite[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir etkenin organizmalara giriş şekli, sağkalım gücü, konakçı türlerinin çokluğu, bulaşma kolaylığı gibi parametrelerinin diğer etkenlerle karşılaştırılması sonucu çıkan sonuca etkenin enfektivitesi denir.[9] Etkenlerin, direkt temas, vücut sıvıları, hava yolu, ya da vektörler aracılığıyla olmak üzere birçok yoldan bulaşma şekilleri vardır.[10]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Bush, A.
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2020. 
  3. ^ Horizontal Disease Transmission 23 Mayıs 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., online-medical-dictionary.org.
  4. ^ Routes of transmission of infectious diseases agents 15 Mart 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. from Modes of Introduction of Exotic Animal Disease Agents by Katharine M.
  5. ^ Vertical transmission 9 Ağustos 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (definition -- medterms.com)
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya" (PDF). 5 Nisan 2015 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2015. 
  7. ^ "Arşivlenmiş kopya" (PDF). 5 Nisan 2015 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2015. 
  8. ^ Pathogens and vectors 5 Ekim 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi..
  9. ^ "Glossary of Notifiable Conditions". Washington State Department of Health. 13 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Şubat 2010. 
  10. ^ Ryan KJ; Ray CG (editors) (2004). Sherris Medical Microbiology (4.4yayıncı = McGraw Hill bas.). ISBN 0-8385-8529-9. 

Bulaş nedir?, Bulaş anlamı nedir?, Bulaş ne demektir? Nedir? :Bulaş nedir?, Bulaş anlamı nedir?, Bulaş ne demektir? ile ilgili Bulaş nedir?, Bulaş anlamı nedir?, Bulaş ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Bulaş nedir?, Bulaş anlamı nedir?, Bulaş ne demektir? Ne Demektir? Bulaş nedir?, Bulaş anlamı nedir?, Bulaş ne demektir? Açıklaması Nedir? Bulaş nedir?, Bulaş anlamı nedir?, Bulaş ne demektir? Cevabı Nedir? Bulaş nedir?, Bulaş anlamı nedir?, Bulaş ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Bulaş nedir?, Bulaş anlamı nedir?, Bulaş ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Bulaş nedir?, Bulaş anlamı nedir?, Bulaş ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Bulaş nedir?, Bulaş anlamı nedir?, Bulaş ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Bulaş nedir?, Bulaş anlamı nedir?, Bulaş ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Bulaş nedir?, Bulaş anlamı nedir?, Bulaş ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Bulaş nedir?, Bulaş anlamı nedir?, Bulaş ne demektir? Açıklaması? :Bulaş nedir?, Bulaş anlamı nedir?, Bulaş ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Bulaş nedir?, Bulaş anlamı nedir?, Bulaş ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Bulaş nedir?, Bulaş anlamı nedir?, Bulaş ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Bulaş nedir?, Bulaş anlamı nedir?, Bulaş ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Bulaş nedir?, Bulaş anlamı nedir?, Bulaş ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Bulaş nedir?, Bulaş anlamı nedir?, Bulaş ne demektir? Gerçek mi? :Bulaş nedir?, Bulaş anlamı nedir?, Bulaş ne demektir? ile ilgili Bulaş nedir?, Bulaş anlamı nedir?, Bulaş ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Bulaş nedir?, Bulaş anlamı nedir?, Bulaş ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Bulaş nedir?, Bulaş anlamı nedir?, Bulaş ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Bulaş nedir?, Bulaş anlamı nedir?, Bulaş ne demektir? Hakkında? :Bulaş nedir?, Bulaş anlamı nedir?, Bulaş ne demektir? ile ilgili Bulaş nedir?, Bulaş anlamı nedir?, Bulaş ne demektir? burada bulabilirsiniz. Bulaş nedir?, Bulaş anlamı nedir?, Bulaş ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Bulaş nedir?, Bulaş anlamı nedir?, Bulaş ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Bulaş nedir?, Bulaş anlamı nedir?, Bulaş ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Hezarfen Ahmet Çelebi, NGC 3615, Rheinübung Harekatı, Buttrio, Serie A Gol Kralları, Kriyojeniyen, Nokia N72, Sofiane Feghouli, Wikipedia Zero, Sweet Child o Mine, Aplopeltura, Lübnan lirası, Zdzislaw Beksinski, NGC 6060, Guéra, Constable Burton, Innlandet, Pequizeiro, Blackbox, Prens Hüseyin, Rheinmetall, Better Call Saul (6. sezon), Birtvisi, Tunguzlar, Cercamoniinae, Mezarlık yörüngesi, Have You Ever Really Loved a Woman, Wankel motoru, Rus mimarisi, Knife Party, We Are the Champions, Nikaragua Futbol Federasyonu, Gaziantepteki müzeler ve tarihî yerler listesi, Secret Wars, David de Gea, Ozan Güven, Konjuge aşı, TS Entertainment, Tork anahtarı, Steve Shamal, Adnan, Sosyal politika, İmmünoloji, İmmunoloji, Sedeftepe, Galip Öztürk, Stein am Rhein, Gözlemevi, Müzisyen, Ahmet Akın, Ermeni İsyanları (I. Dünya Savaşı), NGC 4958, NGC 4343, Furlanca, Barquisimeto, Dine hakaret, Derecik Sınır Kapısı, Hazar adaları, Leasure K. Darbaker, İncirli, Gölpazarı, Aleksey Grigoryeviç Orlov, Kuzeyli Nanook, Kızılderili rezervleri, Kaplanoba, Gönen, Struckum, Man in Black (Lost), Dünyanın en yüksek binaları listesi, Sivas Nuri Demirağ Havalimanı, Portekiz Grand Prix, Fonelas, Turnuva kartı, 2022 çocuk hepatit salgını, Lucius Junius Brutus, The Curse of the Black Spot, Scott McTominay, Deggendorf (ilçe), Dzerjinsk, NGC 1476, Ramazan Civelek, Çamlıbel, Ulubey, 1240, Kral Abdullah Stadyumu, Amsterdam (Maggie MacNeal şarkısı), Mehmet Çoğum, Toronto FC, Adaptif beklentiler, Norway, Nepal hükûmdarları listesi, Botan Vadisi Millî Parkı, Cevher hazırlama mühendisliği, Prensin Bayrağı, Sanders, Giorgio Vasari, Horta da Vilariça, Te Wharehuia Milroy, 2014 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yerel seçimleri, Kościuszko Ayaklanması, Romanın Britanyayı istilası, Hydra (uydu), Pravda,
Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?,