Akarsu nedir?, Akarsu anlamı nedir?, Akarsu ne demektir?

Akarsu Nedir?

Akarsu Nedir?, Akarsu Nerededir?, Akarsu Hakkında Bilgi?, Akarsu Analizi? Akarsu ilgili Akarsu ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Akarsu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Akarsu Ne Anlama Gelir Akarsu Anlamı Akarsu Nedir Akarsu Ne Anlam Taşır Akarsu Neye İşarettir Akarsu Tabiri Akarsu Yorumu 

Akarsu Kelimesi

Lütfen Akarsu Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Akarsu İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Akarsu Kelimesinin Anlamı? Akarsu Ne Demek? ,Akarsu Ne Demektir? Akarsu Ne Demektir? Akarsu Analizi? , Akarsu Anlamı Nedir?,Akarsu Ne Demektir? , Akarsu Açıklaması Nedir? ,Akarsu Cevabı Nedir?,Akarsu Kelimesinin Anlamı?,Akarsu Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Akarsu Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Akarsu Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Akarsu Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Akarsu Kelimesinin Anlamı Nedir? Akarsu Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Akarsu Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Akarsu Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Akarsu - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Akarsu

Akarsu Nedir? Akarsu Ne demek? , Akarsu Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Akarsu Kelimesinin Anlamı? Akarsu Ne Demek? Akarsu Ne Demektir? ,Akarsu Analizi? Akarsu Anlamı Nedir? Akarsu Ne Demektir?, Akarsu Açıklaması Nedir? , Akarsu Cevabı Nedir? , Akarsu Kelimesinin Anlamı?






Akarsu nedir?, Akarsu anlamı nedir?, Akarsu ne demektir?

Akarsu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Çölde sona eren kapalı havzalı ırmak: Kerec ırmağı.
Nijer Irmağı, açık havzalı ve düzenli rejimlidir.

Akarsu, yer yüzünde ya da yer altında belirli bir yatak içinde, eğim boyunca sürekli veya zaman zaman akan sudur.[1] Çoğunlukla tatlı sudan oluşan akarsular, tatlı su gölleriyle birlikte insanlığın temel su ihtiyacını karşılamak için kullanılırlar. Bunun yanında gıda, enerji ve turizm sektörleri tarafından da kullanılırlar.

Tanım[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkçede akarsular adlandırılırken akarsuyu belirtmek için çay, dere, öz,[2] özen ya da ırmak gibi sözcükler getirilir. Bu konuda adı Türkçeleştirilen yabancı kökenli Fırat ırmağı bu sözleri içermezken, Türkçe kökenli olan Kızılırmak, Bakırçay gibi adlar kendiliğinden bu sözleri içerir.

Akarsu aşınım ve birikim şekilleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Akarsu aşınım şekilleri Akarsu birikim şekilleri Hem aşınım hem birikim şekilleri
Vadi Delta Seki (taraça)
Çentik vadi Birikinti yelpazesi Menderes (büklüm)
Kanyon vadi Birikinti konisi
Boğaz vadi Dağ eteği ovası
Geniş tabanlı vadi Irmak adası
Asimetrik vadi
Dev kazanı (şelale)
Peribacası
Kırgıbayır (badlans)
Plato

[3]

İlgili terimler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Havza: Akarsuyun kaynağı ile ağzı arasında, akarsuya su veren tüm alanı kapsar. Akarsuyun kollarıyla birlikte sularını topladığı alandır. Akarsuyun açık denizlere okyanuslara ulaşması durumunda açık havza, bir göle, bataklığa dökülmesi veya çölde buharlaşarak yok olması durumuda kapalı havza oluşur.
  • Akarsu vadisi: Akarsuların, içinde aktıkları yatağı aşındırmalarıyla ortaya çıkan çukurluktur.
  • Su bölümü çizgisi: İki akarsu havzasını birbirinden ayıran sınırdır. Genellikle dağların doruk noktalarından geçerler.
  • Kaynak: Akarsuyun doğduğu alandır.
  • Yatak: Akarsuyun içinde aktığı çukurluğa yatak denir. Akarsuyun kıyılarının sınırladığı alan, suyun doldurduğu kısımdır.
  • Kol: Ana akarsuya havzasında karışan, dökülen her bir akarsuya verilen ad. Akarsuyun kolları çoğunlukla akarsudan daha küçüktür. Akarsuyun kolunun kendisinden büyük veya eşit olduğu durumlarda ana akarsuyun hangisi sayılacağı sorunu oluşur. Bu durumda kolların debisi, akış doğrultusu veya boyu, ana akarsuyu belirlemekte kullanılır.
  • Ağız: Akarsuyun bir başka akarsuya, göle, deniz veya okyanusa döküldüğü yere verilen isim. Akarsuyun en alçak kesimidir. Bazı durumlarda yer adı olarak kullanılır. Melen Çayı'nın Karadeniz'e döküldüğü yerde kurulan köy: Melenağzı Köyü.
  • Akım (debi): Akarsuyun herhangi bir kesitinden saniyede geçen su miktarını ifade eder. Genellikle m³/sn olarak ifade edilir.
  • Akarsu rejimi: Akarsuyun taşıdığı su miktarının (akım) yıl içinde değişimini ifade eden kavramdır. Akarsular kabaca; düzenli rejimli, düzensiz rejimli ve karma rejimli akarsular olarak üçe ayrılır.
    • Düzenli rejimli akarsu: Taşıdığı su miktarının yıl içinde fazla değişmeyen akarsuyun rejimidir. Yağışın düzenli olduğu ekvatoral iklim bölgesinde görülür.
    • Düzensiz rejimli akarsular: Yağış rejiminin düzensiz olduğu alanlarda görülür. Akdeniz, Muson, Savan ve Karasal iklim alanlarındaki akarsuların rejimidir.
  • Akarsu kavşağı: İki veya daha fazla akarsuyun birleştiği yer.
  • Akarsu Ağı:(Drenaj ağı): Ana akarsu ve kollarının oluşturulduğu şebekedir.
  • Talveg: Akarsu yatağının en derin noktalarının birleştirilmesi ile oluşan hat. Türkiye-Yunanistan sınırı Meriç ırmağı talveg çizgisidir.
  • Dolanma (eğrilik) oranı: Akarsuyun talveg uzunluğu ile kuş uçuşu uzunluğu arasındaki orandır.

Tipleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Akarsuları sınıflandırmakta birçok kategorik yol izlenebilir. Aşağıda bazı sınıflandırmalar verilmiştir.

Akma durumuna göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Sürekli akarsular ve süreksiz akarsular (mevsimlik akarsular) adlandırmaları, yılın tüm dönemi akış gösteren sürekli akarsular ile genellikle yarı kurak ya da kurak bölgelerde görülen kısa yağış dönemlerine akışın gözlenebildiği akarsuları birbirinden ayırmak için kullanılır. Haritalarda süreksiz akarsular kesikli mavi çizgilerle gösterilir. Sel rejimli akarsular:. Uzun süre yatağı kuru olup, yağıştan sonra su taşıyan çöl akarsularıdır.

Akış debisine göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Akarsular debisine göre küçükten büyüğe sırasıyla Dere, Çay ve Nehir (Irmak) olarak adlandırılır

Akma ortamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Akma ortamına göre akarsular, yeraltı ve yerüstü akarsuları olmak üzere ikiye ayrılır.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "TDK". 3 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Şubat 2014. 
  2. ^ "Öz" kavramının anlamı için: Mevzii Coğrafya Yönünden Kırıkkale-Keskin ve Delice 13 Ocak 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Dr. Aydoğan KÖKSAL, 1968, Ankara Üniversitesi Coğrafya Araştırmaları Dergisi, 2, 219–250 sayfalar arasında muhtelif örnekler, (Sayfa: 224, "c- Özler" altbaşlığında; "Sahamızda «öz» sulu susuz, küçük veya nisbeten büyük dere­lere verilen isimdir," denilmektedir.)
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya" (PDF). 1 Şubat 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2016. 

Akarsu nedir?, Akarsu anlamı nedir?, Akarsu ne demektir? Nedir? :Akarsu nedir?, Akarsu anlamı nedir?, Akarsu ne demektir? ile ilgili Akarsu nedir?, Akarsu anlamı nedir?, Akarsu ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Akarsu nedir?, Akarsu anlamı nedir?, Akarsu ne demektir? Ne Demektir? Akarsu nedir?, Akarsu anlamı nedir?, Akarsu ne demektir? Açıklaması Nedir? Akarsu nedir?, Akarsu anlamı nedir?, Akarsu ne demektir? Cevabı Nedir? Akarsu nedir?, Akarsu anlamı nedir?, Akarsu ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Akarsu nedir?, Akarsu anlamı nedir?, Akarsu ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Akarsu nedir?, Akarsu anlamı nedir?, Akarsu ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Akarsu nedir?, Akarsu anlamı nedir?, Akarsu ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Akarsu nedir?, Akarsu anlamı nedir?, Akarsu ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Akarsu nedir?, Akarsu anlamı nedir?, Akarsu ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Akarsu nedir?, Akarsu anlamı nedir?, Akarsu ne demektir? Açıklaması? :Akarsu nedir?, Akarsu anlamı nedir?, Akarsu ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Akarsu nedir?, Akarsu anlamı nedir?, Akarsu ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Akarsu nedir?, Akarsu anlamı nedir?, Akarsu ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Akarsu nedir?, Akarsu anlamı nedir?, Akarsu ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Akarsu nedir?, Akarsu anlamı nedir?, Akarsu ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Akarsu nedir?, Akarsu anlamı nedir?, Akarsu ne demektir? Gerçek mi? :Akarsu nedir?, Akarsu anlamı nedir?, Akarsu ne demektir? ile ilgili Akarsu nedir?, Akarsu anlamı nedir?, Akarsu ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Akarsu nedir?, Akarsu anlamı nedir?, Akarsu ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Akarsu nedir?, Akarsu anlamı nedir?, Akarsu ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Akarsu nedir?, Akarsu anlamı nedir?, Akarsu ne demektir? Hakkında? :Akarsu nedir?, Akarsu anlamı nedir?, Akarsu ne demektir? ile ilgili Akarsu nedir?, Akarsu anlamı nedir?, Akarsu ne demektir? burada bulabilirsiniz. Akarsu nedir?, Akarsu anlamı nedir?, Akarsu ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Akarsu nedir?, Akarsu anlamı nedir?, Akarsu ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Akarsu nedir?, Akarsu anlamı nedir?, Akarsu ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Hippolyte, HaKokhav HaBa, Biskrem, 1983 Federasyon Kupası Finali, Tammy Grimes, Tazeşehr, Huéneja, Cagayan, Casio, Moleküler onkoloji, İtalya (Roma eyaleti), Pro Evolution Soccer 2009, Caferilik, Sınıfsız alanlar arası yönlendirme, Kom Ombo Tapınağı, NGC 515, Cafer Kaşani, Cheomseongdae, İkizcetepeler Barajı, Feyzi Mengüç, Yasunari Kavabata, Luhum pilavı, Cafer Üpi, Necati Özgen, 30 Mayıs, Oktar Ataman, Ara (cins), Hercai, 1831, Saldıray Berk, İdra, Ali Fethi Esener, Dis rien, Caderousse, ESPN Classic, Haughton, Cheshire, Hudud, Makedoncanın romanizasyonu, Norio Takahashi, Cadel Evans, Hybrid Theory, Jamaika bayrakları listesi, Frederick Loewe, Hayatımızın En Güzel Yılları, Cecil Powell, Lactobacillales, 24 Kasım, Colin Morgan, Tuğay Adamcıl, 5. yüzyıl, Ali Fuat Erden, Çiftçiyi Topraklandırma Kanunu, Kurtcebe Noyan, Kirk Douglas, Fotovoltaik sistem, Carlos Tenorio, Cadı olduğu gerekçesiyle idam edilenler listesi, Nezihi Çakar, Pastırmalı yumurta, Alain Calmat, Andrés Cubas, Delfín Benítez Cáceres, Anel Ahmedhodžić, Kut dili, Monotipik, Etiyopya, Gonzalo Higuaín, Nil timsahı, Uganda devlet başkanları listesi, 19 Ocak, Kemal Yazıcıoğlu, Arba Turim, Cacao Barry, Daisetsuzan Millî Parkı, Nevzat Dinçbudak, Ulusal Jeo Uzamsal İstihbarat Ajansı (Amerika Birleşik Devletleri), Cabniyane, Muska böreği, Selim Gürata, Zoli Ádok, NGC 4955, Türkiyedeki burunlar listesi, Roma Katolik, Rayen, Ispanaklı yumurta, Zenobia, Ümit Yaşar Oğuzcan, Tunus Caddesi, Lincoln Town Car, Sing Me A Song, Mehmet Yılmaz (1988 doğumlu futbolcu), I. Anastasius (papa), Kyūdō, Sol piyasa anarşizmi, Kuzeybatı Geçidi, Osterrönfeld, Don Quixote, Aysel Tuğluk, Saracinesco, Hilversum,
Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?,