İslam'da cehennem nedir?, İslam'da cehennem anlamı nedir?, İslam'da cehennem ne demektir?

İslam'da cehennem Nedir?

İslam'da cehennem Nedir?, İslam'da cehennem Nerededir?, İslam'da cehennem Hakkında Bilgi?, İslam'da cehennem Analizi? İslam'da cehennem ilgili İslam'da cehennem ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  İslam'da cehennem ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. İslam'da cehennem Ne Anlama Gelir İslam'da cehennem Anlamı İslam'da cehennem Nedir İslam'da cehennem Ne Anlam Taşır İslam'da cehennem Neye İşarettir İslam'da cehennem Tabiri İslam'da cehennem Yorumu 

İslam'da cehennem Kelimesi

Lütfen İslam'da cehennem Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İslam'da cehennem İlgili Sözlük Kelimeler Listesi İslam'da cehennem Kelimesinin Anlamı? İslam'da cehennem Ne Demek? ,İslam'da cehennem Ne Demektir? İslam'da cehennem Ne Demektir? İslam'da cehennem Analizi? , İslam'da cehennem Anlamı Nedir?,İslam'da cehennem Ne Demektir? , İslam'da cehennem Açıklaması Nedir? ,İslam'da cehennem Cevabı Nedir?,İslam'da cehennem Kelimesinin Anlamı?,İslam'da cehennem Kelimesinin Anlamı Nedir? ,İslam'da cehennem Kelimesinin Anlamı Ne demek?,İslam'da cehennem Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

İslam'da cehennem Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

İslam'da cehennem Kelimesinin Anlamı Nedir? İslam'da cehennem Kelimesinin Anlamı Ne demek? , İslam'da cehennem Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

İslam'da cehennem Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! İslam'da cehennem - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

İslam'da cehennem

İslam'da cehennem Nedir? İslam'da cehennem Ne demek? , İslam'da cehennem Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

İslam'da cehennem Kelimesinin Anlamı? İslam'da cehennem Ne Demek? İslam'da cehennem Ne Demektir? ,İslam'da cehennem Analizi? İslam'da cehennem Anlamı Nedir? İslam'da cehennem Ne Demektir?, İslam'da cehennem Açıklaması Nedir? , İslam'da cehennem Cevabı Nedir? , İslam'da cehennem Kelimesinin Anlamı?






İslam'da cehennem nedir?, İslam'da cehennem anlamı nedir?, İslam'da cehennem ne demektir?

İslam'da cehennem

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu madde İslam dinindeki cehennem anlayışı hakkındadır. Genel olarak cehennem hakkında bilgi için Cehennem maddesine bakınız.
Muhammed, Miraç efsanelerinde anlatılan hadislere göre[1][2] Burak ve Cebrail'le birlikte cehennemi ziyaret eder ve "utanmaz kadınların" saçlarını yabancılara gösterdikleri için ebediyen cezalandırıldıklarını görür (İran minyatürü, 15. yüzyıl)

Cehennem, çoğu dinde olduğu gibi İslam dininde de, ahiretteki azap yeridir. İnsanlar dünyadaki hareketlerine ve inançlarına göre cennete veya cehenneme giderler. İslam inancına göre, kâfirler (inanç esaslarından bir veya daha fazlasına inkâr eden), müşrikler (İslam inancına göre Allah'ın birliğine karşı çıkanlar) ve münafıklar (İman ediyor gibi görünüp İslam inancına inanmayanlar) ölümden sonra, "derece derece olan cehennemde" sonsuza dek kalacak ve azap göreceklerdir. Belirtilen şudur ki, İslam inancına aykırı hareket etmiş Müslüman kimseler de günahları ölçüsünde cehennemde kalacak ve cezalandırılacaklardır. İslam dinindeki farklı itikat (inanç) mezheplerinin bu konuda farklı fikirleri ve çeşitli ayrışmaları olsa da, İslam'daki genel görüş budur.

Muhammed Miraç esnasında cehennemde çengellere asılmış alaycı kadınları görüyor (İran minyatürü, 15. yüzyıl)
Muhammed Miraç esnasında cehennemde günahkarları ve şeytanları görüyor (İran minyatürü, 15. yüzyıl)

İslam dininin kutsal kitabı olan Kur'an'da cehennem için çeşitli isimler kullanılmıştır, bu isimlerin büyük bir kısmı cehennemi tanımlayıcı niteliktedir: Nâr (ateş), Hâviye (düşenlerin çoğunun geri dönemediği uçurum), Saîr (çılgın ateş ve alev), Lezâ (dumansız ve katıksız alev), Sekar (ateş, Müddessir Suresi'nin 26.-30. ayetleri[3]) ve Hutame (obur ve kızgın ateş). Ayrıca, Kur'an'da cehenneme ve azap görenlere dair birçok tanım ve tasvir bulunur.

İslam dininin kutsal kitabı olan Kur'an'a göre Allah müşrikleri (Allah'a ortak koşanları) cehennemde sonsuza kadar tutacaktır. Günah işlemiş ancak imanlı olan kişiler ise İslam inancına göre cehennemde bir müddet kalacaklardır. Cehennemin koruyucu Mâlik'tir. Cehennemin dibinin adı Siccîn dir. Orası, şeytanların hükümdarının İblis'in zincirlendiği yerdir.[4] Şeytanların yanı sıra, Allah'ın derecesine göre ceza veren melekler (Zebâni) de çoktur.

Cehennemin kara delikler olduğunu düşünen araştırmacılar vardır.[5][6]

Etimoloji[değiştir | kaynağı değiştir]

Cehennem, Hinnom Vadisi, 2007

İbranice, גי הנם (ge hinnom, “Hinnom Vadisi”) Yunanca, γέεννα (geenna); Latince, gehenna

Ge Hinnom: Hinnom Vadisi

Kelimenin İbranice 'Ge ben hinnom' (Hinnom’un oğlu vadisi) terkibinden zamanla ‘ben’in düşmesi ile elde edildiği düşünülmektedir.

Ge: Vadi
Ben: Oğlu
Hinnom: Hinnom

Gehinnom, Kudüs'ün güney batısında Kenanilerin Molek adı veya unvanını alan tanrısı Baal'e çocukların yakılarak kurban edildiği vadinin adıdır.[7] Molek adı yalnızca M-L-K sessiz harflerinden oluşur ve sesli harfler yalnızca okunuşta söylenir. Bu nedenle bu tanrı Molok (İngilizce: Moloch) olarak da adlandırılır. Molek, Arapçadaki söyleniş şekliyle Malik'tir.

Molek'e sunu, (1897 Bible Pictures and What They Teach Us, Charles Foster)

Vadinin adı başlangıçta 'Ge Ben Hinnom' iken, sonraları Yunan egemenliği zamanında Yunanca söyleniş şekliyle geenna ve Latince, gehenna olmuştur.

Yeremya 7:30-31
‘Yahudaoğulları gözümde kötü olanı yaptılar’, Yehova’nın sözü. ‘Adımı taşıyan evi kirletmek üzere oraya iğrenç putlarını koydular. Oğullarını ve kızlarını ateşte yakmak üzere Hinnomoğlu Vadisindeki Tofet’te yüksek yerler* yaptılar. Ben böyle bir şey emretmedim, yüreğimden bile geçirmedim.’

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Bihar’ul- Envar, c. 8, s. 309
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Şubat 2021. 
  3. ^ "Kur'an-ı Kerim ve Türkçe Meali" 23 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Diyanet İşleri Başkanlığı
  4. ^ Bullard, Alice (17 Mart 2022). Spiritual and Mental Health Crisis in Globalizing Senegal. Londra: Routledge. ISBN 978-1-003-11214-3. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2021. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2021. 
  7. ^ Hayrullah Örs, Musa ve Yahudilik

İslam'da cehennem nedir?, İslam'da cehennem anlamı nedir?, İslam'da cehennem ne demektir? Nedir? :İslam'da cehennem nedir?, İslam'da cehennem anlamı nedir?, İslam'da cehennem ne demektir? ile ilgili İslam'da cehennem nedir?, İslam'da cehennem anlamı nedir?, İslam'da cehennem ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz İslam'da cehennem nedir?, İslam'da cehennem anlamı nedir?, İslam'da cehennem ne demektir? Ne Demektir? İslam'da cehennem nedir?, İslam'da cehennem anlamı nedir?, İslam'da cehennem ne demektir? Açıklaması Nedir? İslam'da cehennem nedir?, İslam'da cehennem anlamı nedir?, İslam'da cehennem ne demektir? Cevabı Nedir? İslam'da cehennem nedir?, İslam'da cehennem anlamı nedir?, İslam'da cehennem ne demektir? Kelimesinin Anlamı? İslam'da cehennem nedir?, İslam'da cehennem anlamı nedir?, İslam'da cehennem ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. İslam'da cehennem nedir?, İslam'da cehennem anlamı nedir?, İslam'da cehennem ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. İslam'da cehennem nedir?, İslam'da cehennem anlamı nedir?, İslam'da cehennem ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? İslam'da cehennem nedir?, İslam'da cehennem anlamı nedir?, İslam'da cehennem ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? İslam'da cehennem nedir?, İslam'da cehennem anlamı nedir?, İslam'da cehennem ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
İslam'da cehennem nedir?, İslam'da cehennem anlamı nedir?, İslam'da cehennem ne demektir? Açıklaması? :İslam'da cehennem nedir?, İslam'da cehennem anlamı nedir?, İslam'da cehennem ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.İslam'da cehennem nedir?, İslam'da cehennem anlamı nedir?, İslam'da cehennem ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur İslam'da cehennem nedir?, İslam'da cehennem anlamı nedir?, İslam'da cehennem ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir İslam'da cehennem nedir?, İslam'da cehennem anlamı nedir?, İslam'da cehennem ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. İslam'da cehennem nedir?, İslam'da cehennem anlamı nedir?, İslam'da cehennem ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
İslam'da cehennem nedir?, İslam'da cehennem anlamı nedir?, İslam'da cehennem ne demektir? Gerçek mi? :İslam'da cehennem nedir?, İslam'da cehennem anlamı nedir?, İslam'da cehennem ne demektir? ile ilgili İslam'da cehennem nedir?, İslam'da cehennem anlamı nedir?, İslam'da cehennem ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam İslam'da cehennem nedir?, İslam'da cehennem anlamı nedir?, İslam'da cehennem ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. İslam'da cehennem nedir?, İslam'da cehennem anlamı nedir?, İslam'da cehennem ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
İslam'da cehennem nedir?, İslam'da cehennem anlamı nedir?, İslam'da cehennem ne demektir? Hakkında? :İslam'da cehennem nedir?, İslam'da cehennem anlamı nedir?, İslam'da cehennem ne demektir? ile ilgili İslam'da cehennem nedir?, İslam'da cehennem anlamı nedir?, İslam'da cehennem ne demektir? burada bulabilirsiniz. İslam'da cehennem nedir?, İslam'da cehennem anlamı nedir?, İslam'da cehennem ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz İslam'da cehennem nedir?, İslam'da cehennem anlamı nedir?, İslam'da cehennem ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler İslam'da cehennem nedir?, İslam'da cehennem anlamı nedir?, İslam'da cehennem ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Paris Hilton, Visal, Doctor Who (klasik seri, 2. sezon), Nişabur, Nomiza, M. N. Srinivas, Orta Çağ futbolu, İsmail Günindi, Euronext, Arthur Edmund Carewe, Açe Sultanlığı, Meria Kilisesi, Japon dönem isimleri, Scytale, Fiat Doblo, Günlük Kabul Edilebilir Alım Miktarı, Doğan Erdoğan, NGC 6358, United Nations Development Programme, Apochinomma, Piyale Paşa Camii, Tayfun Cora, Burcu Gönder, Utah Savaşı, 2009 FIVB Dünya Grand Prix, The Adventure of Silver Blaze, İsviçre, Papa XIII. Gregorius, Dikili, Samancı, Çatalzeytin, Rize Müzesi, LG Renoir, Marion County, Oregon, Sarkis Çerkezyan, Ulmus szechuanica, Zveno, Sırp Cumhuriyeti cumhurbaşkanı, Ernest Gellner, Nissan NV200, Asma kat, Andy Murray, Psilocymbium, All Music Guide, I. Hacı, Buhara, Perry County, Pensilvanya, İhsan Oktay Anar, Kanal Biz, Reinhard Genzel, Alkon Hunları, Moldova Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı, Peter Hummelgaard Thomsen, Yangel Herrera, Elbette (şarkı), Sudak balığı, Clifford the Big Red Dog, 1975 Türkiye Cumhuriyeti Cumhuriyet Senatosu Seçimleri, Yusuf Zuayyin, Larissalı Domninus, Aistė Smilgevičiūtė, Gıda boyaları, Türkiye 19 yaş altı erkek millî voleybol takımı, Federico Franco, Damiano Tommasi, Sultanzade Mehmed Paşa, Cali, Coba Höyük, Çalı, Suisei, Doxa Katokopias FC, 2009 Sedat Simavi Ödülleri, HTC Touch Diamond, Brian Houghton Hodgson, Rodrigue Beaubois, Stay Forever, Babürname, Gıda boyası, Ovindoli, Kevin Akpoguma, Hamit Fendoğlu, tbmm 7. dönem milletvekilleri listesi, Kırgızistan millî basketbol takımı, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, John Iliopoulos, Ngwenyama, Scranton, Pensilvanya, Onur Tuncer, Émile Guépratte, Sekizinci nesil video oyunu konsolları, Mersin Ulu Camii, Niobyum, Protista, Dulovo, 2014 Kış Olimpiyatlarında artistik buz pateni, David Barral, Giuseppe Mazzini, Kral Abdullah Stadyumu, The Blue Exile, Tatyana Koşeleva, Zincirli Medrese,
Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?,