Barbara Britton Kimdir?

Barbara Britton Kimdir?

Barbara Britton Kimdir?

Barbara Britton Nereli

Barbara Britton Kaç Yaşında? Barbara Britton Boyu Kaç

Barbara Britton Kaç Kilo Barbara Britton Doğum Tarihi

Barbara Britton Ne Demektir? Barbara Britton Anlamı Nedir?

Barbara Britton Kimdir? , Barbara Britton Nereli , Barbara Britton Kaç Yaşında? , Barbara Britton Boyu Kaç , Barbara Britton Kaç Kilo , Barbara Britton Doğum Tarihi , Barbara Britton Ne Demektir? , Barbara Britton Anlamı Nedir?

Barbara Britton Kimdir?

Barbara Britton

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Barbara Britton
Britton 1953 yılında
DoğumBarbara Maurine Brantingham
26 Eylül 1920(1920-09-26)
Long Beach, California, A.B.D
Ölüm17 Ocak 1980 (59 yaşında)
Manhattan, New York, A.B.D
MeslekAktris
Etkin yıllar1941–1980
BaşlıkHollywood İkinci Onursal Başkanı
Evlilik
Dr. Eugene Czukor (e. 1945–1980)
(ölümü)
Çocuk(lar)3[1]

Barbara Britton (d. Barbara Maurine Brantingham, 26 Eylül 1920 - 17 Ocak 1980) Amerikalı film ve televizyon oyuncusu. En çok Randolph Scott, Joel McCrea ve Gene Autry ile beraber oynadığı Western filmlerdeki rolleri ve televizyon/radyo dizisi Mr. and Mrs. North ile tanındı.[2]

Erken dönem[değiştir | kaynağı değiştir]

Britton, 26 Eylül 1920'de Long Beach, California'da doğdu.[3] Sahne ile ilişkisi 14 yaşında başladı.[4] Polytechnic High School ve Long Beach City College'da diksiyon ve drama alanında eğitim gördü. Öğrenciliğinde oyunculuğa ilgi duydu ve yerel gösterilerde çalışmaya başladı.[5] Britton politik olarak bir Cumhuriyetçiydi, bu nedenle 1952 ve 1956' seçimlerinde Dwight D. Eisenhower için kampanya çalışmalarında yer aldı.[6]

Kariyer[değiştir | kaynağı değiştir]

1941'de Pasadena Turnuvası Güller Geçit Töreninde görevliyken, yerel bir gazetenin ön sayfasında Britton'un bir fotoğrafı yer aldı. Yetenek avcılarının dikkatini çekmesinden kısa süre sonra Paramount Pictures ile sözleşme imzaladı.[5] (Başka bir kaynağa göre yetenek avcılarının okulda oynanan The Old Maid yapımında onu izlediğini ve bunun üzerine Paramount Pictures tarafından imzaya davet edildiğini" iddia etmektedir.[4])

Film[değiştir | kaynağı değiştir]

Aynı yıl ilk iki filminde rol aldı: Secret of the Wastelands ve Bob Hope'un başrol oynadığı Louisiana Purchase . Rolü küçük olsa da ilk büyük filmi John Wayne'in Vahşi Rüzgar Reap (1942) adlı filmiydi. 1944'te Till We Meet Again'de Ray Milland ile çok etkileyici bir performans sergiledi.

1940'larda Britton, bugün dahi hatırlanan üç filmde rol aldı. Bunlardan ikisinde Randolph Scott ile birlikte rol aldı. Bunlar 1945 yapımı Captain Kidd ve 1946'da Joel McCrea'yla birlikte The Virginian'dı. Üçüncü filmi, 1947 yılındaki Gunfighters'dı . 1948 yapımı Western Albuquerque'de tekrar Scott'la birlikteydi ve aynı yıl Loaded Pistols'ta ise Gene Autry ile rol aldı. Toplamda, on yıl boyunca 26 filmde rol aldı.

Televizyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Britton, 1950'lerde televizyon programı Mr. and Mrs. North'da rol aldı. 1950'lerde ve 1960'larda 64.000 Dolarlık Soru isimli yarışmada Revlon ürünlerini tanıttığı spotlarla bilinirliği arttı. Ayrıca 1959'da, daha sonra Dick Van Dyke Show' adını alacak olan Carl Reiner'in Aile Başkanı programında Laura Petrie karakterini canlandırdı.

Britton'ın son rollerinden biri, 1979'da gündüz kuşağı televizyon dizisi olan One Life to Live'da oldu.

Dergiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Britton'ın fotoğrafları, Ladies Home Journal, Woman's Home Companion ve McCall's dergileri de dahil olmak üzere 100'den fazla dergi kapağında yer aldı. 1949'da bir gazete makalesinde şöyle yazıyordu: "Bugün, Barbara Britton'ın fotoğrafları, dünyadaki diğer tüm sinema oyuncularından daha fazla sayıda ulusal dergi kapaklarında yer aldı." [4]

Kişisel hayat[değiştir | kaynağı değiştir]

TV oyuncusu Barbara Britton Orlando, Florida'da poz veriyor

Kayıtlara göre, 1944'te Britton, aşırı çalışma nedeniyle psikolojik rahatsızlık yaşadı ve Dr. Eugene J. Czukor'dan yardım alması tavsiye edildi. Kendisinden 22 yaş büyük olan Britton ve Czukor, 2 Nisan 1945'te evlendi. Bir dönem çift California, Laguna Beach'te yaşadı.[3][7] 1957'de Manhattan'a taşındılar [8] Britton ve kocası yıllarca Connecticut, Bethel'de, kırmızı kiremitli bir çiftlik evinde yaşadılar. Antikalara düşkünlükleri nedeniyle, Connecticut, Woodbury'de eski bir Amerikan ahırında bir antikacı dükkânı açtılar. Ted ve Christina adında iki çocukları oldu. Evlilikleri Britton'un ölümüne kadar 34 yıl sürdü. 17 Ocak 1980'de Manhattan'daki apartmanında 59 yaşında pankreas kanserinden öldü.

Onurlar ve ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

1948'de Britton'a California, Long Beach Şehri'nin bir anahtarı verildi.[3] 8 Şubat 1960'ta Hollywood Walk of Fame'de televizyon için bir yıldız aldı; yıldızı 1719 Vine Caddesi'nde bulunuyor.

Filmografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmler[değiştir | kaynağı değiştir]

Televizyon dizileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Radyo[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Barbara Britton - The Private Life and Times of Barbara Britton. Barbara Britton Pictures". 14 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Nisan 2021. 
  2. ^ "Barbara Britton". Allmovie. 25 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2012. 
  3. ^ a b c Danson (16 Ekim 1949). "Barbara Britton* one ol filmland's delightful personalities". Independent Press Telegram. Long Beach. 
  4. ^ a b c "College Stage to Movie Set". Independent Press-Telegram. 16 Ekim 1949. s. 2. 3 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mayıs 2015Newspapers.com vasıtasıyla. 
  5. ^ a b "Barbara Britton". Matinee Classics. 21 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2012. 
  6. ^ Hollywood Trivia by David P. Strauss, 1984; Greenwich House.
  7. ^ "West Coast Theater: It Gives Film Stars Fling At The Stage". Life Magazine. 27 (8): 41-44. 22 Ağustos 1949. 
  8. ^ Saxon (19 Ocak 1980). "Barbara Britton, Film Actress, 59; Was TV Revlon Girl Began in a Western". New York Times. s. 28. 
  9. ^ Kirby, Walter (23 Mart 1952). "Better Radio Programs for the Week". The Decatur Daily Review. s. 44. 28 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mayıs 2015Newspapers.com vasıtasıyla. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Barbara Britton Kimdir? Kimdir?:Barbara Britton Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Barbara Britton Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Barbara Britton Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Barbara Britton Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Barbara Britton Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Barbara Britton Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Barbara Britton Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Barbara Britton Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Barbara Britton Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Barbara Britton Kimdir? Kaç Yaşında?:Barbara Britton Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Barbara Britton Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Barbara Britton Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Barbara Britton Kimdir? Nereli?:Barbara Britton Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Barbara Britton Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Barbara Britton Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Barbara Britton Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Camcı, Georg Lukács, Kobayakawa Hideaki, Granit, Tanıtlama teorisi, Kıvrık boynuzlu oriks, DNA hesaplaması, Tütün, Ezo Cumhuriyeti, Mali hukuk, Akdoğan, Kızılcahamam, Trincomalee, Hareketli görüntü düzenleme yazılımları, Theridion magdalenense, IBM Watsonx, Durgun elektrik, 2017 UEFA Avrupa Ligi Finali, Taitung, Carabus linxiaensis, György Sándor, Alpagut, Kızılcahamam, Xerociris, Mantıksal kapı, Evsizlik, Clermont County, Ohio, Ayar bozonları, Transport Layer Security, Pechina, 7 Sins, Tarık Ümit, Shanklin, Llaneros FC, Aureus, Gangster Squad, Curubis, Silute, Working Title Films, Fiat 2000, Kıraçköy, Elazığ, Türkçede Vurgu, Kromozom 1, Patmos, Devlet İşleri Komisyonu başkanı (Kuzey Kore), Bleach (1. sezon), MÖ 228, Big Tom, Sünnî İslâm, Sunni İslam, José Campaña, Around Us Entertainment, Remiks, 1989 Başbakanlık Kupası, Micronisus, Ray Park, Volkan Bekiroğlu, Stéphane Lambese, Ergotizm, Beyaz Rusya Anayasası, Kavakayazma, Uzunköprü, Solanum neocardenasii, Irving Thalberg, Arthur (film, 1981), Nihat İyriboz, Irvıng Thalberg, Oh Father, Küf, Haznedar (İstanbul metrosu), Parlophone, Tayland ekonomisi, Kızılağıl, Bolu, Ormanüstü, Maçka, Apache OpenOffice, St Michael Penkevil, II. Balşa, Harun Akın, Runet, Bolşeviklere karşı sol ayaklanmalar, Amanita peckiana, Harezmi, Çilimli, Aygıt sürücüsü, Walter Chrysler, Buffy the Vampire Slayer romanları listesi, Chris Hann, Goldfrapp, Epemiye, Suriye, Pocenia, İspanya Millî Kütüphanesi, Ağrıda spor, Bitmeyecek Öykü, Çampaşasakızı, Üreme yalıtımı, Paris Barış Konferansı, Ndroq, Eczacıbaşı (kadın voleybol takımı), Ronald Reagan, Libya başbakanları listesi, Karaoke, Cambridge Bay, Buket Bengisu,
Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?,