Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir?

Paris Barış Konferansı Nedir?

Paris Barış Konferansı Nedir?, Paris Barış Konferansı Nerededir?, Paris Barış Konferansı Hakkında Bilgi?, Paris Barış Konferansı Analizi? Paris Barış Konferansı ilgili Paris Barış Konferansı ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Paris Barış Konferansı ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Paris Barış Konferansı Ne Anlama Gelir Paris Barış Konferansı Anlamı Paris Barış Konferansı Nedir Paris Barış Konferansı Ne Anlam Taşır Paris Barış Konferansı Neye İşarettir Paris Barış Konferansı Tabiri Paris Barış Konferansı Yorumu 

Paris Barış Konferansı Kelimesi

Lütfen Paris Barış Konferansı Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Paris Barış Konferansı İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Paris Barış Konferansı Kelimesinin Anlamı? Paris Barış Konferansı Ne Demek? ,Paris Barış Konferansı Ne Demektir? Paris Barış Konferansı Ne Demektir? Paris Barış Konferansı Analizi? , Paris Barış Konferansı Anlamı Nedir?,Paris Barış Konferansı Ne Demektir? , Paris Barış Konferansı Açıklaması Nedir? ,Paris Barış Konferansı Cevabı Nedir?,Paris Barış Konferansı Kelimesinin Anlamı?,Paris Barış Konferansı Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Paris Barış Konferansı Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Paris Barış Konferansı Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Paris Barış Konferansı Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Paris Barış Konferansı Kelimesinin Anlamı Nedir? Paris Barış Konferansı Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Paris Barış Konferansı Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Paris Barış Konferansı Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Paris Barış Konferansı - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Paris Barış Konferansı

Paris Barış Konferansı Nedir? Paris Barış Konferansı Ne demek? , Paris Barış Konferansı Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Paris Barış Konferansı Kelimesinin Anlamı? Paris Barış Konferansı Ne Demek? Paris Barış Konferansı Ne Demektir? ,Paris Barış Konferansı Analizi? Paris Barış Konferansı Anlamı Nedir? Paris Barış Konferansı Ne Demektir?, Paris Barış Konferansı Açıklaması Nedir? , Paris Barış Konferansı Cevabı Nedir? , Paris Barış Konferansı Kelimesinin Anlamı?






Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir?

Paris Barış Konferansı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Konferansa katılan ülkelerin I. Dünya Savaşı'ndaki konumu;
  İtilaf Devletleri ve müttefikleri
  İttifak Devletleri ve müttefikleri
  Tarafsız devletler

Paris Barış Konferansı, I. Dünya Savaşı'nı sona erdiren antlaşmaların hazırlandığı uluslararası bir konferanstır.

Müttefik, kısmen müttefik ve ortak devlet gibi farklı gruplara ayrılmış 32 devletin temsilcileri katılmıştır. Bu devletler, İttifak Devletleri ile savaşmış veya onlara savaş ilan etmiş devletlerdi. Konferans 18 Ocak 1919'da, yani Alman İmparatorluğu'nun kuruluşunun yıldönümü günü açıldı. Fransızlara Urfa, Antep ve Maraş verildi. Batı Anadolu başta İzmir'in işgali olmak üzere Yunan işgaline maruz kalmıştır. Konferansın kararlarına hakim olan devletler; İngiltere, Fransa, ABD ve İtalya’dır. İtalya, Macaristan ile 4 Haziran 1920 tarihinde Trianon Antlaşması imzalanmıştır.[1]

Konferansta savaş sırasında imzalanmış olan gizli antlaşmaların uygulanması karara bağlanmış, İngiltere ve Fransa Wilson İlkeleri'ne tamamen ters düşmemek için “savaş tazminatı” yerine “savaş onarımı”, “sömürgeciliğin” yerine ise “manda-himaye sistemini “ gündeme getirerek uygulanmasını sağlamışlardır.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

I. Dünya Savaşı'nın askeri safhası ateşkes antlaşmalarıyla sona erdikten sonra galip devletler imzalanacak olan antlaşmaların maddeleri üzerinde karşılıklı olarak anlaşmak ve kendi aralarındaki siyasi, ekonomik problemleri çözümlemek amacıyla 18 Ocak 1919’da Paris’te bir araya gelmiş, konferansa İttifak Devletleri'ne karşı savaş açmış olan başta İtilaf Devletleri olmak üzere toplamda 32 devlet katılmıştır. Konferansa katılan devletlerin tamamının üye olacağı Milletler Cemiyeti kurulmuş, cemiyetin amacının; dünya devletlerinin haklarını eşit olarak korumayı amaçlayacağı savunulmuş ancak bu cemiyetin sadece İtilaf Devletleri tarafından kurulmuş olması cemiyetin fiilen taraflı davranmasına neden olmuştur.

İtilaf Devletleri'nin konferansta savaştan galip ayrılmalarının verdikleri rahatlıkla Wilson İlkeleri'ni göz ardı ederek yenilen devletlere imzalatmak amacıyla çok ağır şartlar taşıyan antlaşma taslakları hazırlamaları sonucunda İtilaf Devletleri'nin tarafından olan ABD bu konferanstan sonra Avrupa ile olan ilişkilerini en alt düzeye indirmiştir.

Osmanlı Devleti açısından[değiştir | kaynağı değiştir]

Paris Barış Konferansı'nda Fransa ve Yunanistan'ın Osmanlı Devleti toprakları üzerinde teklif ettiği Yunan toprakları.
Ermenistan Demokratik Cumhuriyeti delegasyonunun 1919 Paris Barış Konferansı'na sunduğu "Birleşik Ermenistan" haritası.

Konferansta Almanya, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu ve Bulgaristan ile imzalanacak olan barış antlaşmalarının taslakları hazırlanmasına rağmen Osmanlı Devleti ile imzalanacak olan antlaşmanın esaslarının daha sonra belirlenmesi kararlaştırılmış bunda daha önce Rusya’ya verilmesi planlanan bölgelerin Rusya’nın savaştan çekilmesi nedeniyle yeniden paylaşımının gerektiği fikri etkili olmuştur.

Konferansa katılan Ermeni temsilcileri Doğu Anadolu’da bağımsız Ermenistan kurulması fikrini ilk kez bir uluslararası konferansta dile getirmişler, bu istekleri de İtilaf Devletleri tarafından destek görmüştür.[2] İngiltere ve Fransa daha önce İtalya’ya vermeyi tasarladıkları İzmir ve çevresinin Yunanistan tarafından işgal edilmesini kabul etmişler, bu kararın alınmasında “Yunanistan’ın İzmir çevresindeki Rumların Müslüman-Türkler tarafından öldürüldüğü” şeklinde propagandasının[3] etkili olması yanında, asıl neden Boğazlara çok yakın olan bu bölgede İtalya’nın İngiliz çıkarlarını tehdit edebilecek bir güç olmasından çekinilmesi olmuştur. Bu nedenle İtalya ile İtilaf Devletleri arasında Paris konferansı sırasında ilk görüş ayrılıkları ortaya çıkmıştır.

Milletler Cemiyetinin temel ilkelerini karara bağlayan, Almanya ile Versay Barış Antlaşması, Avusturya ile Saint-Germain Antlaşması, Bulgaristan ile Neuilly Antlaşması'nı imzalayan İtilaf Devletleri, 22 Nisan 1920'de Osmanlı Devleti'ni, Paris Barış Konferansı'na çağırmışlardır.

Genel sonuçları[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Bu devletlerin oluşturduğu Milletler Cemiyeti kuruldu.
  2. Galip devletler Wilson ilkelerine uymayarak ağır şartları olan antlaşmalar hazırladılar. ABD de Avrupa ile ilişkileri en alt düzeye indirdi.
  3. Ermeniler ilk defa bu konferansta Doğu Anadolu’da Bir Ermenistan Devleti kurulması fikrini dile getirdi. Avrupa destekledi.
  4. Savaş sırasındaki gizli antlaşmaların uygulanması karara bağlandı.[4]
  5. İngiltere ve Fransa Wilson ilkelerine ters düşmemek için savaş tazminatı yerine “savaş onarımı” sömürgecilik yerine “manda-himaye sistemi” getirerek uygulanmasını sağladılar.
  6. Bu konferansta Almanya, Avusturya ve Bulgaristan’ın antlaşma taslağı hazırlanırken Osmanlınınki sonraya bırakılmıştır. Çünkü Rusya’ya verilen bölgelerin Rusya’nın savaştan çekilmesiyle yeniden paylaşılması gerekiyordu.
  7. ABD, Avrupa’daki bu olaylara aktif olarak katılmama politikası izledi. Monroe Doktrini denilen bu politika sayesinde İngiltere ve Fransa II. Dünya Savaşı'na kadar rahat hareket etmişlerdir.
  8. İngiltere ve Fransa’nın İtalya’ya vermeyi kararlaştırdıkları İzmir’i Boğazlara yakın olmasından dolayı İngiliz çıkarlarını tehdit edecek bir güç olmasından çekinmeleriydi. Bu nedenle İtilaf Devletleri ile İtalya arasında ilk görüş ayrılıkları ortaya çıkmıştır.
  9. Konferans sonunda, İtilaf Devletleri sömürgecilik anlayışı yerine “Manda ve himaye” sistemini ortaya atmışlardır.
  10. En fazla tartışılan mesele Osmanlı İmparatorluğu ile imzalanacak olan antlaşma olmasına rağmen; aralarında çıkar çatışmasına düşen galip taraflar Osmanlı Devleti ile imzalanacak olan antlaşmayı karara bağlayamamışlardır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Nedir? :Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? ile ilgili Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Ne Demektir? Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Açıklaması Nedir? Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Cevabı Nedir? Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Açıklaması? :Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Gerçek mi? :Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? ile ilgili Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Hakkında? :Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? ile ilgili Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Paris Barış Konferansı nedir?, Paris Barış Konferansı anlamı nedir?, Paris Barış Konferansı ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Kelebek etkisi (matematik), 1983 Erzurum depremi, Emine Sultan (Abdülazizin kızı), Monterey, California, Tarihî Asansör, Zimbabve arması, Carl Nielsen, Man of Action, Antiproton, Columbia Nehri, Aksarayda 2024 Türkiye yerel seçimleri, Türkiyedeki şehirlerin kardeş şehirleri listesi, Haydar Aliyev, Cellariidae, Çoğul dünyalar yorumu, Angiosperm Phylogeny Group, Ryuthela, Pandaka, Akvaryum listesi, 66. Berlin Uluslararası Film Festivali, Duygu, Candoso, Çarşı (taraftar grubu), Mikro uluslar listesi, Donna Strickland, Mikologların listesi, David Crystal, Futsal, Karen, holokost filmleri listesi, Pavel Belyayev, İran Kolluk Kuvvetleri, Clément Beaune, Afrika cüce doğanı, The Ark in Space, Kuzey Kore takvimi, Hayatta kalma oyunu, NGC 3499, Serebral venöz sinüs trombozu, Cuculus canorus, Tevet, Grenada, Saltanatın kaldırılışı, Fellatio, Mizuho, Gifu, Çamlık, Simav, matematikte bilimde ve mühendislikte kullanılan yunan harfleri, Thrud, Henry County, Tennessee, İrpin Nehri, Murmansk Oblast, Nakatsugawa, Ōgaki, Gifu, Mıytişçi, Hamilton, Florida, Nevin Akkaya, Cheiracanthium liplikeum, WWE izle ve öde etkinlikleri listesi, Resmî kıyafet, Kuzgun Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Erzurumda 1983 Türkiye genel seçimleri, Adolf Hitlerin iktidara yükselişi, Logicomix, Emil Adolf von Behring, Belozersk, Katsuhisa Hattori, Kayseride 2024 Türkiye yerel seçimleri, Ayşecan Tatari, Michael Kightly, Japon Hava Öz Savunma Kuvvetleri, Jeju Dünya Kupası Stadyumu, Deliochus, Astragalus adsurgens, Eyüp Sultan Camii, Birinci Helen Cumhuriyeti, Anaheim, Kaliforniya, Atlantik, Batsford, Doğu Ortodoksluğu, Serdar Berdimuhammedov, Major League Soccer yabancı futbolcuları listesi, 대한민국, Gümrü Antlaşması, Llano de Chajnantor Rasathanesi, Meliphagidae, Yeşiltepe, Kepez, Hz. Nuh, Higashihiroshima, Yenikapı Batıkları, Mehmet İlhami Ertem, Joe Hisaişi, Minarkizm, İlyasköy, Çiftlikköy, Üretral sfinkter, Kathy Bates, İkinci Anafartalar Muharebesi, Ulusal Sanat Galerisi (Tiran), Psikanalitik teori, Ulanbatur, Ebenezer Assifuah,
Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?,