İsmail Ömer Gulle Kimdir?

İsmail Ömer Gulle Kimdir?

İsmail Ömer Gulle Kimdir?

İsmail Ömer Gulle Nereli

İsmail Ömer Gulle Kaç Yaşında? İsmail Ömer Gulle Boyu Kaç

İsmail Ömer Gulle Kaç Kilo İsmail Ömer Gulle Doğum Tarihi

İsmail Ömer Gulle Ne Demektir? İsmail Ömer Gulle Anlamı Nedir?

İsmail Ömer Gulle Kimdir? , İsmail Ömer Gulle Nereli , İsmail Ömer Gulle Kaç Yaşında? , İsmail Ömer Gulle Boyu Kaç , İsmail Ömer Gulle Kaç Kilo , İsmail Ömer Gulle Doğum Tarihi , İsmail Ömer Gulle Ne Demektir? , İsmail Ömer Gulle Anlamı Nedir?

İsmail Ömer Gulle Kimdir?

İsmail Ömer Gulle

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İsmail Omar Guelleh
Cibuti Devlet Başkanı
Görevde
Makama geliş
8 Mayıs 1999
Yerine geldiği Hassan Gouled Aptidon
Kişisel bilgiler
Doğum 27 Kasım 1947 (76 yaşında)
Dire Dawa, Etiyopya

İsmail Omar Guelleh (Somalice: Ismaaciil Cumar Geelle. Arapça: اسماعيل عُمر جليه)[1]) (d. 27 Kasım 1947), Cibutili siyasetçi. Guellah, Afrika ülkesi Cibuti'nin 1999 yılından bu yana devlet başkanlığı görevini yürütmektedir.

Issa etnik grubuna mensup biri olan Guellah, Etiyopya'da dünyaya gelmiştir. Ailesinin kendisini bölgede bulunan din okuluna göndermesi ile birlikte okul hayatına başlayan Guellah, 1960 yılında eğitimini tamamlamadan o dönem için Fransa koloni bölgesi olan Cibuti'ye göç etmiştir. Daha sonra, bir genç astsubay olarak polisliğe katıldı. Cibuti bağımsız olduktan sonra, gizli polis şefi Hassan Gouled Aptidon hükûmetinin kabine başkanı oldu. Somali Ulusal Güvenlik Servisi ve daha sonra Fransız Gizli Servisinden eğitim aldı. Çünkü amcasının halefi olması için düşünülmüştü. Guelleh, amcasının rejimi altında Cibuti güvenlik ajansı başkanı olarak, ülkenin siyasi güçlerinden samimi bir bilgi kazanmış; baskı ve yıldırma taktiği izleyerek "böl ve yönet" politikasını kullanmıştır.

4 Şubat 1999 tarihinde, Cumhurbaşkanı Gouled Aptidon sonraki seçimlerde emekli olacağını açıkladı. Bunun üzerine iktidardaki partisi İlerleme İçin Halk Rallisi'nin (CHP) olağanüstü bir kongre düzenleyerek başkan adayı olarak Guelleh'i seçti. Guelleh bağımsız aday Musa Ahmed Idriss'i yenerek 9 Nisan 1999 tarihinde yapılan başkanlık seçimlerinde % 74,02 oy ile başkanlık yarışını kazandı. 8 Mayıs tarihinde göreve başladı. Musa Ahmed Idriss, "silahlı kuvvetlerini tehdit ettiği" gerekçesiyle Eylül'de tutuklandı ve açıklanmayan bir yerde gözaltına alındı.

Guelleh, 2005 ve 2011 yıllarında gerçekleştirilen seçimlerde de neredeyse oyların tamamını alarak devlet başkanlığı makamına yeniden seçilmiştir. Guelleh mevcut olan yasaya göre en fazla iki dönem üst üste başkan seçilebilmesine rağmen 2010 yılında gerçekleştirdiği anayasa değişikliği ile üçüncü bir dönem için seçimlere girebilmiştir.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Reality Check On Ismail Omar Guelleh" 27 Eylül 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Somaliland Times, Issue 211, 4 February 2006.
  2. ^ "Guelleh yasa değişikliği ile üçüncü bir dönem seçimlere girmeyi garanti altına aldı". 21 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi görevi
Önce gelen:
Hassan Gouled Aptidon
Cibuti Devlet Başkanı
1999–
Sonra gelen:
Görevde


Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • İsmail Ömer Gulle Kimdir? Kimdir?:İsmail Ömer Gulle Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? İsmail Ömer Gulle Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. İsmail Ömer Gulle Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. İsmail Ömer Gulle Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • İsmail Ömer Gulle Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, İsmail Ömer Gulle Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. İsmail Ömer Gulle Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. İsmail Ömer Gulle Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. İsmail Ömer Gulle Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • İsmail Ömer Gulle Kimdir? Kaç Yaşında?:İsmail Ömer Gulle Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. İsmail Ömer Gulle Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. İsmail Ömer Gulle Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • İsmail Ömer Gulle Kimdir? Nereli?:İsmail Ömer Gulle Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. İsmail Ömer Gulle Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. İsmail Ömer Gulle Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. İsmail Ömer Gulle Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Transpersonel psikoloji, Geodercodes, Glyptobaris, Heteramphus, Kauksi Ülle, Havayolları listesi, Zonguldakta 1943 Türkiye genel seçimleri, Havayolları listesi, Papa Bouba Diop, Hypoleschus, Katei, Northampton, NGC 535, Ağa (unvan), NGC 1271, Dünyanın yörüngesi, NGC 6103, Nysa ili, Idiostethus, Amphiesmoides, Laemosaccus, NGC 201, Leptopinara, Listroderes, Masumiyet karinesi, Biz Burdayız, Anastasia Myskina, Süreyya Anderiman, Zafer, Merkezefendi, Ali Kuşçu, Réver, Loreto, Grassatores, Margaret Adası, Macromedia Flash, Ante Tomić (futbolcu), Lupinocolus, Listronotus, Lahr, Macrancylus, Magdalinops, Katie Bouman, Rafflesia, Sezai Demiray, Kendall Waston, Kalafat Muharebesi, Free State Stadyumu, Seçim barajı, Türk Ocağı Limasol, Melanolemma, Türkiyede mesleki eğitim stajı, Mesagroicus, Portugalete, Micralcinus, Microcholus, Killik, Bozova, Gaspare Spontini, Kraliyet Hava Kuvvetleri, Penny Fuller, Yazmaç öbeği, Kategorik buyruk, Erpeton, Jenson Button, Monofizitizm, TBMM 1. Dönem Ergani milletvekilleri listesi, NGC 4128, Madame X Tour, De vulgari eloquentia, Market cap, Ivan Isakov, Jeff Beck, Kuleliburgaz, Little Marsh, Buckinghamshire, Çariçe II. Katerina, Micromastus, Micromyrmex, Portakal, Neoulosomus, Selçuk Erverdi, Orothreptes, Oligolochus, Ariel Garcé, Herbalizm, Onychobaris, Jean Leonetti, Orthorhinus, Pachylobius, Jaguar, Ayazpaşa, Britanya Hint Okyanusu Toprakları bayrağı, Greenville County, Pachyrhinus, Paracamptus, Paragraphus, SüngerBob, Fırat Cewerî, Paranametis, WWF Türkiye, Alp Arslan, Piglet,
Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?, Zincirleme İsminin Anlamı Nedir?, Filantrop Nedir?, Özgen Aydıncak Kimdir?, Zimmetli İsminin Anlamı Nedir?, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Anlamı Nedir, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Nasıl Oluştu, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tarihi, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Renkleri, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tasarımı, Atakan Özkan Kimdir?, Necdet Kayra Kimdir?, Zilli İsminin Anlamı Nedir?, Semra Kıratlı Kimdir?, Zilingir İsminin Anlamı Nedir?, Tiksinç Nedir?, Fil Dişi Nedir?, Ümit Özer Kimdir?, Zikzaklı İsminin Anlamı Nedir?, Abdülvahit Vardar Kimdir?, Tiko Nedir?, Ak Sancak Anlamı Nedir, Ak Sancak Nasıl Oluştu, Ak Sancak Tarihi, Ak Sancak Renkleri, Ak Sancak Tasarımı,