Vergi Hukuku nedir?, Vergi Hukuku anlamı nedir?, Vergi Hukuku ne demektir?

Vergi Hukuku Nedir?

Vergi Hukuku Nedir?, Vergi Hukuku Nerededir?, Vergi Hukuku Hakkında Bilgi?, Vergi Hukuku Analizi? Vergi Hukuku ilgili Vergi Hukuku ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Vergi Hukuku ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Vergi Hukuku Ne Anlama Gelir Vergi Hukuku Anlamı Vergi Hukuku Nedir Vergi Hukuku Ne Anlam Taşır Vergi Hukuku Neye İşarettir Vergi Hukuku Tabiri Vergi Hukuku Yorumu 

Vergi Hukuku Kelimesi

Lütfen Vergi Hukuku Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Vergi Hukuku İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Vergi Hukuku Kelimesinin Anlamı? Vergi Hukuku Ne Demek? ,Vergi Hukuku Ne Demektir? Vergi Hukuku Ne Demektir? Vergi Hukuku Analizi? , Vergi Hukuku Anlamı Nedir?,Vergi Hukuku Ne Demektir? , Vergi Hukuku Açıklaması Nedir? ,Vergi Hukuku Cevabı Nedir?,Vergi Hukuku Kelimesinin Anlamı?,Vergi Hukuku Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Vergi Hukuku Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Vergi Hukuku Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Vergi Hukuku Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Vergi Hukuku Kelimesinin Anlamı Nedir? Vergi Hukuku Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Vergi Hukuku Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Vergi Hukuku Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Vergi Hukuku - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Vergi Hukuku

Vergi Hukuku Nedir? Vergi Hukuku Ne demek? , Vergi Hukuku Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Vergi Hukuku Kelimesinin Anlamı? Vergi Hukuku Ne Demek? Vergi Hukuku Ne Demektir? ,Vergi Hukuku Analizi? Vergi Hukuku Anlamı Nedir? Vergi Hukuku Ne Demektir?, Vergi Hukuku Açıklaması Nedir? , Vergi Hukuku Cevabı Nedir? , Vergi Hukuku Kelimesinin Anlamı?






Vergi Hukuku nedir?, Vergi Hukuku anlamı nedir?, Vergi Hukuku ne demektir?

Vergi hukuku

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Vergi Hukuku sayfasından yönlendirildi)

Vergi hukuku, kamu hukuku içinde yer alan ve devletin mali faaliyetlerinin hukuki yönünü inceleyen mali hukukun bir alt dalıdır. Mali hukuk; vergi (gelir) hukuku, harcama (gider) hukuku ve bütçe hukuku olmak üzere üç alt sınıflandırmaya tabidir. Vergi hukuku, devletin kamu gücüne dayanarak elde ettiği kamu gelirlerinin hukuki rejimini inceler.[1]

Vergi hukukunun kapsamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Karşılıksız olan ve gerektiğinde zor kullanılarak alınan; harç, resim, fon, prim, aidat vb. adlar altındaki tüm kamu gelirleri nitelik itibarı ile vergi hukuku kapsamına girer.

Vergi hukukunun kaynakları[değiştir | kaynağı değiştir]

Bağlayıcı (Asli) kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Vergi hukukunun bağlayıcı nitelikteki kaynakları; Anayasa, Kanun, Kanun Hükmünde Kararnameler, Uluslararası Vergi Anlaşmaları, Bakanlar Kurulu Kararları, Düzenleyici Genel Tebliğler, Tüzükler, Yönetmelikler, Anayasa Mahkemesi Kararları ve İçtihadı Birleştirme Kararlarından oluşmaktadır. Bu kaynaklar aracılığıyla, vergileme alanında uyulması gereken temel ilke, kural, usul ve esaslar belirlenmekte veya vergi uygulamalarının bunlara uygunluğu denetlenmektedir.

Yardımcı (Tali) kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Vergi hukukunun yardımcı nitelikteki kaynakları ise yalnızca mevcut düzenlemelerin açıklaması niteliğinde olan kaynaklardır. Bu kaynaklar arasında; Açıklayıcı Genel Tebliğler, Örf ve Adetler, Muktezalar (Özelgeler), Genelge ve Genel Yazılar, Yargı Kararları ve Bilimsel Öğreti (Doktrin) sayılabilir. Sirküler de toplulaştırılmış mukteza niteliği ile yardımcı kaynaklar arasına dâhil edilebilir. Yardımcı nitelikteki kaynaklar, vergileme alanında yeni bir hüküm getirmezler, sadece geçerli bir hukuk kuralının tespit ve yorumlanmasında kendilerinden yararlanılabilir.

Vergi hukukunun alacaklısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Verginin alacaklısı devlettir ancak, toplama yetkisini yerel yönetimler (belediyeler, il özel idareleri) ve diğer kamu tüzel kişilerine devredebilmektedir. Emekli sandığı,Sosyal Sigortalar Kurumu(SSK), Bağkur vb.

Vergi ödevi[değiştir | kaynağı değiştir]

Vergi Ödevi Anayasa madde 73'te düzenlenmiştir. Madde hükmü şöyledir; "Herkes, kamu giderlerini karşılamak üzere, mali gücüne göre, vergi ödemekle yükümlüdür." Bu hükümde herkes denilerek vergiyi genelleştirilmektedir. Yani vergi geneldir, herkes vergi ödemekle yükümlüdür. Verginin genelliği bağımsız bir ilke olmayıp, verginin yasallığı ilkesi içinde yer almaktadır. Yine bu hükümde mali güç kavramı geçmektedir. Mali güç vergi hukukçuları tarafından gelir, servet ve harcama olarak kabul edilmektedir.

Vergilendirmede genellik ilkesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Ödeme gücü olan herkes, mali gücünün gelirine göre vergi öder buna göre bu kişilerin vergi dışı bırakılması Anayasa'ya aykırıdır.

Vergi hukukunda ekonomik yaklaşım ilkesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Vergi Usul Kanunu’nun 3. maddesinin "İspat" başlıklı B fıkrasında yer alan, "Vergilendirmede vergiyi doğuran olay ve bu olaya ilişkin muamelelerin gerçek mahiyeti esastır" hükmü gerçekte bir ispat kuralından çok vergi hukukunda ekonomik yaklaşıma ilişkin kural öngörmektedir. Bundan kasıt vergi hukukunda yorum yöntemlerine yer verildiğidir.

Vergi hukukunun ceza hukuku ile ilişkisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Devletin tek taraflı olarak getirdiği vergi yükümlülüğünü, ceza yaptırımı uygulayarak yerine getirmesidir (ayni olarak).

Vergi süreci[değiştir | kaynağı değiştir]

Vergi Süreci "4T" olarak da bilinir:

  1. Tarh: Vergi Tutarının tespit edilmesi,
  2. Tebliğ: Tutarın mükellefe bildirilmesi
  3. Tahakkuk: Verginin ödenmesi gereken aşamaya gelmesi
  4. Tahsil: Verginin fiilen alınması

Matrah: Üzerinden vergi alınacak tutar. Matrah ile vergi oranı çarpılarak ödenecek vergi bulunur.

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Öncel, Mualla; Kumrulu, Ahmet; Çağan, Nami (2016). Vergi Hukuku. Ankara: Turhan Kitabevi. s. 3. ISBN 9789757425861. 

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Gelir Vergisi Kanunu (193 Sayılı)
  2. Vergi Usul Kanunu (213 Sayılı)
  3. Kurumlar Vergisi Kanunu (5520 Sayılı)
  4. Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu (7338 Sayılı)
  5. Doğan ŞENYÜZ/Mehmet YÜCE/Adnan GERÇEK, Vergi Hukuku Genel Hükümler, Ekin Yayınevi, Bursa 2016
  6. Yusuf KARAKOÇ, Genel Vergi Hukuku, Yetkin Yayınları, Ankara 200

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Vergi Hukuku nedir?, Vergi Hukuku anlamı nedir?, Vergi Hukuku ne demektir? Nedir? :Vergi Hukuku nedir?, Vergi Hukuku anlamı nedir?, Vergi Hukuku ne demektir? ile ilgili Vergi Hukuku nedir?, Vergi Hukuku anlamı nedir?, Vergi Hukuku ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Vergi Hukuku nedir?, Vergi Hukuku anlamı nedir?, Vergi Hukuku ne demektir? Ne Demektir? Vergi Hukuku nedir?, Vergi Hukuku anlamı nedir?, Vergi Hukuku ne demektir? Açıklaması Nedir? Vergi Hukuku nedir?, Vergi Hukuku anlamı nedir?, Vergi Hukuku ne demektir? Cevabı Nedir? Vergi Hukuku nedir?, Vergi Hukuku anlamı nedir?, Vergi Hukuku ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Vergi Hukuku nedir?, Vergi Hukuku anlamı nedir?, Vergi Hukuku ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Vergi Hukuku nedir?, Vergi Hukuku anlamı nedir?, Vergi Hukuku ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Vergi Hukuku nedir?, Vergi Hukuku anlamı nedir?, Vergi Hukuku ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Vergi Hukuku nedir?, Vergi Hukuku anlamı nedir?, Vergi Hukuku ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Vergi Hukuku nedir?, Vergi Hukuku anlamı nedir?, Vergi Hukuku ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Vergi Hukuku nedir?, Vergi Hukuku anlamı nedir?, Vergi Hukuku ne demektir? Açıklaması? :Vergi Hukuku nedir?, Vergi Hukuku anlamı nedir?, Vergi Hukuku ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Vergi Hukuku nedir?, Vergi Hukuku anlamı nedir?, Vergi Hukuku ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Vergi Hukuku nedir?, Vergi Hukuku anlamı nedir?, Vergi Hukuku ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Vergi Hukuku nedir?, Vergi Hukuku anlamı nedir?, Vergi Hukuku ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Vergi Hukuku nedir?, Vergi Hukuku anlamı nedir?, Vergi Hukuku ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Vergi Hukuku nedir?, Vergi Hukuku anlamı nedir?, Vergi Hukuku ne demektir? Gerçek mi? :Vergi Hukuku nedir?, Vergi Hukuku anlamı nedir?, Vergi Hukuku ne demektir? ile ilgili Vergi Hukuku nedir?, Vergi Hukuku anlamı nedir?, Vergi Hukuku ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Vergi Hukuku nedir?, Vergi Hukuku anlamı nedir?, Vergi Hukuku ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Vergi Hukuku nedir?, Vergi Hukuku anlamı nedir?, Vergi Hukuku ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Vergi Hukuku nedir?, Vergi Hukuku anlamı nedir?, Vergi Hukuku ne demektir? Hakkında? :Vergi Hukuku nedir?, Vergi Hukuku anlamı nedir?, Vergi Hukuku ne demektir? ile ilgili Vergi Hukuku nedir?, Vergi Hukuku anlamı nedir?, Vergi Hukuku ne demektir? burada bulabilirsiniz. Vergi Hukuku nedir?, Vergi Hukuku anlamı nedir?, Vergi Hukuku ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Vergi Hukuku nedir?, Vergi Hukuku anlamı nedir?, Vergi Hukuku ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Vergi Hukuku nedir?, Vergi Hukuku anlamı nedir?, Vergi Hukuku ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
2005 Hanekin saldırıları, Karamay, Catopsis pisiformis, Pennahia, Physostegia, Yağlar, Kiraz, Tedirgin, Zoli Ádok, Saitidops, Cemil Conk, Huevos motuleños, Preeklampsi, Micraneflus, Jeopark, 9 (film, 2009), Sözeylem, Lisa Raymond, Uygur Türkleri, Indigofera, Maaret el Numan, Amerika Birleşik Devletlerinde modern liberalizm, Cato, Iban Salvador, Lehistan, El Harezmi, Sahte bilim, 8. Altın Koza Film Festivali, Kendi kaderini tayin hakkı, Cihan Paçacı, Bedum, The Wilson Journal of Ornithology, Ichnopus, Kocaeli Yarımadası, Saint Vincent ve Grenadines, Dixieland Jazz Band, Emerging Markets Journal, Solanum sagittantherum, Pseudarthria, Sözleşme hukuku, Singspiel, Stylosanthes, Riddick Bowe, Kuhmo, BAFTA En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü, Joseph Charles Bequaert, Dinle Sevgili Ülkem, Tebai, Gordan Giriček, XIV. Direklerarası Seyirci Ödülleri, Rami Cuma, Eyüpsultan, Avrupa Birliği hukuku, Johnny Galecki, Hyrynsalmi, Ankara 19 Mayıs Stadyumu, Tehran Mansimov, Tom Bosley, Luca Marrone, Italo Balbo, Slobodan Komljenović, Maputo Protokolü, Başkaldırıyorum, Okyanusya, Elif Sıla Aydın, Ozan Evrim Özenç, Taşpınar, Gölbaşı, Andrija Vuković, Adenocarpus, Guqin, Korkuteli Barajı, Bissau, Nemotelinae, Profesör Doktor Metin Aktaş Zooloji Müzesi, Windows Mobile, Malakoloji, Orlingbury, İlericilik, Artful Dodger, Sircan şehristanı, Edith Abbott, Peipus Gölü Savaşı, Geoffrey Hinton, Eucalyptus baiophylla, Velodrom, Peneus, Cobitis, Sifan Hassan, Tepeler Köyü, Sericomyrmex, 2000 milenyum saldırıları planı, George Vella, Steve Marriott, FAR Rabat, Maden, Sarıyer, Usame bin Ladinin ses kayıtları ve videoları, Petrus Abaelardus, Cezayir Bağımsızlık Savaşı, Capgemini, Pitchfork Media, Karakimse, Kocasinan, Niklas Süle,
Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?,