Tarkan (film serisi) nedir?, Tarkan (film serisi) anlamı nedir?, Tarkan (film serisi) ne demektir?

Tarkan (film serisi) Nedir?

Tarkan (film serisi) Nedir?, Tarkan (film serisi) Nerededir?, Tarkan (film serisi) Hakkında Bilgi?, Tarkan (film serisi) Analizi? Tarkan (film serisi) ilgili Tarkan (film serisi) ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Tarkan (film serisi) ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Tarkan (film serisi) Ne Anlama Gelir Tarkan (film serisi) Anlamı Tarkan (film serisi) Nedir Tarkan (film serisi) Ne Anlam Taşır Tarkan (film serisi) Neye İşarettir Tarkan (film serisi) Tabiri Tarkan (film serisi) Yorumu 

Tarkan (film serisi) Kelimesi

Lütfen Tarkan (film serisi) Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Tarkan (film serisi) İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Tarkan (film serisi) Kelimesinin Anlamı? Tarkan (film serisi) Ne Demek? ,Tarkan (film serisi) Ne Demektir? Tarkan (film serisi) Ne Demektir? Tarkan (film serisi) Analizi? , Tarkan (film serisi) Anlamı Nedir?,Tarkan (film serisi) Ne Demektir? , Tarkan (film serisi) Açıklaması Nedir? ,Tarkan (film serisi) Cevabı Nedir?,Tarkan (film serisi) Kelimesinin Anlamı?,Tarkan (film serisi) Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Tarkan (film serisi) Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Tarkan (film serisi) Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Tarkan (film serisi) Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Tarkan (film serisi) Kelimesinin Anlamı Nedir? Tarkan (film serisi) Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Tarkan (film serisi) Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Tarkan (film serisi) Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Tarkan (film serisi) - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Tarkan (film serisi)

Tarkan (film serisi) Nedir? Tarkan (film serisi) Ne demek? , Tarkan (film serisi) Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Tarkan (film serisi) Kelimesinin Anlamı? Tarkan (film serisi) Ne Demek? Tarkan (film serisi) Ne Demektir? ,Tarkan (film serisi) Analizi? Tarkan (film serisi) Anlamı Nedir? Tarkan (film serisi) Ne Demektir?, Tarkan (film serisi) Açıklaması Nedir? , Tarkan (film serisi) Cevabı Nedir? , Tarkan (film serisi) Kelimesinin Anlamı?






Tarkan (film serisi) nedir?, Tarkan (film serisi) anlamı nedir?, Tarkan (film serisi) ne demektir?

Tarkan (film serisi)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tarkan film serisi
Çizgi roman ve filmlerde kullanılan logo.
YönetmenTunç Başaran
Mehmet Aslan
YapımcıErtem Eğilmez
Teoman Tümer
Nahit Ataman
SenaristSezgin Burak
Mehmet Aslan
Sadık Şendil
Hikâye (eser)Sezgin Burak
Oyuncular#Karakterler
MüzikDmitri Şostakoviç
John Barry
Dušan Radić
Görüntü yönetmeniNecati İlktaç
Cahit Engin
Erdoğan Engin
StüdyoAcar Film
Ören Film
Bükey Film
Yeni Film
Ar Film
DağıtıcıArzu Film
Tuna Film
CinsiSinema filmleri
RenkRenkli
Çıkış tarih(ler)i1969-1973
Ülke Türkiye
DilTürkçe

Tarkan, Sezgin Burak'ın çizdiği Tarkan çizgi romanındaki kurgusal Tarkan karakterinin uyarlandığı beş filmden oluşan kült film serisi. Filmlerin finansmanını ve dağıtımını Arzu Film ve Tuna Film şirketleri üstlenmiştir. İlk Tarkan filminin hazırlıkları 1969 yılında başlamış ve aynı yıl vizyon görmüştür. Son film ise 1 Kasım 1973 tarihinde gösterime girmiştir.

İlk çekilen Tarkan filmini Tunç Başaran yönetmiştir. Devam filmi Tarkan: Gümüş Eyer'in yönetmen koltuğunda ise Mehmet Aslan yer almıştır. Sonraki devam filmleri olan Tarkan: Viking Kanı, Tarkan: Altın Madalyon ve Tarkan: Güçlü Kahraman filmlerini de Mehmet Aslan yönetmiştir.

Tüm filmlerde Tarkan'ı Kartal Tibet canlandırmıştır. Ayrıca Bilal İnci, Eva Bender, Reha Yurdakul ve Halit Akçatepe serinin birden çok filminde başrol almıştır.

Yapım[değiştir | kaynağı değiştir]

1967 yılında Sezgin Burak tarafından çizilmeye başlanan Tarkan çizgi romanının halk arasında büyük bir popülariteye ulaşması yapımcıların ilgisini çekmiştir. Bu ilgi neticesinde ilk Tarkan filmi 1969 yılında Ertem Eğilmez'in yapımcılığında çekilmiştir. Tunç Başaran'ın yönettiği bu ilk film uyarlaması ve senaryosu da Sezgin Burak tarafından yazılmıştır. Filmde Tarkan'ı oynayacak oyuncuyu bulmak içinse bir yarışma düzenlenmiştir. Dönemin popüler yayımlarından Pazar dergisince düzenlenen yarışmada Ünal Şahin adlı vatandaş birinci olmuş ve başrolü oynayacak kişi olarak seçilmiştir. Fakat tanınmayan birinin başrolü oynamasının riskli olacağı savunulmuş ve daha sonra bu fikirden vazgeçilmiştir. Ardından ise o günlerde Karaoğlan film serisinde Karaoğlan'ı canlandıran[1] ve halk tarafından da tanınan Kartal Tibet'e teklif götürülmüştür. Tibet'in teklifi kabul etmesiyle birlikte Tarkan karakterini kimin oynayacağı sorusu cevabını bulmuştur.[2]

1969 yılında gösterime giren ilk film büyük bir başarı sağlamış ve ardından devam filmleri gelmiştir. 1970'te gösterime giren Tarkan: Gümüş Eyer ve 1971'de gösterime giren Tarkan: Viking Kanı filmlerinde uyarlanan çizgi romana sadık kalınmış ve çizgi romanda işlenen konu filme işlenmiştir. Fakat son iki film olan Tarkan: Altın Madalyon ve Tarkan: Güçlü Kahraman'da işlenen konu çizgi romandan farklıdır. Örneğin Tarkan: Güçlü Kahraman''ın çizgi romanında olay Roma İmparatorluğu'nda geçmekte iken film Çin'de geçmektedir. Ayrıca son iki filmdeki karakterler de çizgi roman ile örtüşmemektedir. Serinin son filmi olan Tarkan: Güçlü Kahraman'da Wang Yu isimli bir karakter mevcut iken çizgi romanda böyle bir karakter yoktur.

Orijinal seri[değiştir | kaynağı değiştir]

Tarkan[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk film olan Tarkan Tunç Başaran tarafından yönetilmiştir. Sezgin Burak'ın Mars'ın Kılıcı adlı serüveninin[3] uyarlaması olan filmin yapımcılığını Ertem Eğilmez üstlenmiştir.[2] Filmde Tarkan'ı canlandıracak oyuncuyu bulmak için bir yarışma düzenlenmiş, yarışmayı Ünal Şahin adlı bir vatandaş kazanmıştır. Fakat Başaran ve Eğilmez filmde tanınmayan birinin başrolü oynamasının riskli olacağını savunup rolü o dönem oldukça popüler olan Kartal Tibet'e vermişlerdir. Çekimler Acar Film stüdyolarında yapılmıştır.[4] Bütçesi ve hasılatı hakkında bilgi olmayan film o dönem için büyük bir popülarite kazanmış ve devam filmlerinin gelmesini sağlamıştır.

Tarkan: Gümüş Eyer[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk filmin aksine yönetmen koltuğunda Mehmet Aslan'ın yer aldığı devam filminin yapımcılığını önceki filmde olduğu gibi Ertem Eğilmez üstlenmiştir. Gümüş Eyer isimli serüvenden[5] uyarlanan filmde çizgi romana tamamen sadık kalınmamış bazı senaryosal öğeler Mehmet Aslan tarafından eklenmiş ve çıkarılmıştır. Kartal Tibet'in yine Tarkan'ı canlandırdığı filmde Kostok rolü için Bilal İnci, Gosha rolü için Eva Bender, Altar rolü içinse Reha Yurdakul ile anlaşılmıştır. Ayrıca Tarkan'ın küçüklüğünü ise Kartal Tibet'in oğlu Kanat Tibet canlandırmıştır.[6] Acar Film stüdyolarında hazırlanan film Arzu Film ve Tuna Film tarafından dağıtılmıştır.[7] 1970 yılında gösterime giren film ilk filmde olduğu gibi büyük bir başarı yakalamıştır.

Tarkan: Viking Kanı[değiştir | kaynağı değiştir]

Mehmet Aslan'ın yönetmenliğini üstlendiği filmin yapımcılığını Ertem Eğilmez, Teoman Tümer ve Nahit Ataman üçlüsü üstlenmiştir. Viking Kanı isimli çizgi romandan[8] uyarlanan filmin senaryosu Sadık Şendil tarafından hazırlanmıştır. Kartal Tibet'in tekrar başrolü üstlendiği filmde Tarkan: Gümüş Eyer filminde yer alan Eva Bender ve Bilal İnci bu filmde de kilit rolleri üstlenmişlerdir. Viking kumandanı Toro rolünü Bilal İnci alırken, Eva Bender ise Ursula karakterini canlandırmıştır. Ayrıca Çin prensesi Lotus rolü için ise Seher Şeniz uygun görülmüştür.[9]

1 Kasım 1971 tarihinde gösterime giren film Ören Film stüdyolarında hazırlanıp Acar Film stüdyolarında seslendirilmiştir.[10] Yurtdışında Tarkan Versus the Vikings adıyla gösterime giren film yine yurtdışında Yılmayan Şeytan ile birlikte çift taraflı DVD olarak da satılmaktadır.

Tarkan: Altın Madalyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Mehmet Aslan'ın yönetmen, Ertem Eğilmez'in ise yapımcı koltuğunda tekrar birlikte çalıştıkları film 1972 yılında vizyona girmiştir. Altın Madalyon'un[11] uyarlandığı filmin senaryosunu önceki filmde olduğu gibi Sadık Şendil yazmıştır. Kartal Tibet'in Tarkan'ı canlandığı filmde Eva Bender tekrar Gosha karakterini canlandırmıştır. Attila rolünde Kamran Usluer'in yer aldığı yapımda Zeki Alasya Vandal kralını canlandırırken Halit Akçatepe Kulke karakterine, Birsen Ayda Vandal prensesine ve Pakize Suda ise Honoriya'ya hayat vermiştir.[12] Ören Film stüdyolarında hazırlanıp Bükey Film stüdyolarında seslendirilen[13] film serinin dördüncü filmi olmuştur.

Tarkan: Güçlü Kahraman[değiştir | kaynağı değiştir]

Mehmet Aslan'ın yönetip Nahit Ataman'ın yapımcılığını üstlendiği film Güçlü Kahraman adlı çizgi romanın[14] adını taşımasına rağmen senaryosu Mehmet Aslan tarafından çizgi romandan bağımsız olarak yazılmıştır. Tarkan karakterine tüm seride olduğu gibi yine Kartal Tibet hayat vermiştir. Wang Yu karakterini Hakkı Koşar, Kulke karakterini Halit Akçatepe, Alonya karakterini Hülya Darcan ve Ulu Gökçe karakterini ise Reha Yurdakul canlandırmıştır.[15] Yeni Film stüdyolarında renklendirilip Ar Film stüdyolarında seslendirilen[16] film 1 Kasım 1973 günü gösterime girmiştir ve serinin son filmi olmuştur.

Diğer filmler[değiştir | kaynağı değiştir]

Başrolünde Kartal Tibet'in yer aldığı orijinal Tarkan serisinin yanı sıra farklı Tarkan filmleri de çekilmiştir. Fakat bu filmler orijinal seri kadar başarılı olamamış, yalnızca bir deneme olarak kalmışlardır.

Bozkırlar Şahini Tark-Han[değiştir | kaynağı değiştir]

Orijinal seriden önce çekilen bu film 1968 yılında vizyona girmiştir. Film orijinal serinin ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci filmlerinin yönetmeni olan Mehmet Aslan tarafından yönetilmiştir. Tark-Han karakterini Tanju Korel'in canlandığı yapımın senaryo yazarı ise Nuri Kırgeç, yapımcısı Müfit İlkiz'dir.[17] Filmde Tark-Han adının kullanılmasının nedeni filmin Sezgin Burak'tan izin alınmadan çekilmesidir.[18] Eser ve telif sahibi Sezgin Burak'ın izni olmadan çekilen film bu nedenle "sahte" olarak kabul edilmektedir.

Tarkan: Canavarlı Kule[değiştir | kaynağı değiştir]

1969 yapımı Tarkan: Canavarlı Kule filmi Cavit Yürüklü tarafından yönetilmiş ve senaryosu Sezgin Burak ile Nuri Kırgeç tarafından yazılmıştır.[19] Orijinal serinin ilk filminde oynaması için seçilen fakat daha sonra vazgeçilen Ünal Şahin filmde Tarkan'ı canlandırmıştır.[20] Film, yapım şirketi olan Sibel Film tarafından dağıtılmıştır.[21]

Tarkan Camoka'ya Karşı[değiştir | kaynağı değiştir]

Tarkan'ın Hasan Demirdağ tarafından canlandırıldığı yapım T. Fikret Uçak tarafından yönetilmiştir. Ayrıca yine T. Fikret Uçak senaryo yazarlığını üstlenmiştir.[22] Siyah-beyaz olarak 1969 yılında vizyona giren filmde Kazım Kartal, Reha Yurdakul ve Danyal Topatan gibi Yeşilçam'ın önemli isimleri yer almıştır.[23] Filmin yapımcılığını Sel Film üstlenmiştir.[24]

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Karakter Film
Tarkan Tarkan: Gümüş Eyer Tarkan: Viking Kanı Tarkan: Altın Madalyon Tarkan: Güçlü Kahraman
Oyuncu
Tarkan Kartal Tibet
Kurt Con Can Kurt
Gosha Eva Bender Eva Bender
Attila Oktar Durukan Kamran Usluer
Kulke Moris Halit Akçatepe
Aybars Dündar Aydınlı Osman Han
Valentinianus Kayhan Yıldızoğlu
Genseriko Mümtaz Ener
Genseriko'nun kızı Lale Belkıs
Eudoxia Birsen Ayda
Kostok Bilal İnci
Altar Reha Yurdakul
Tan Kaya Volkan
Tulga Suphi Tekniker
Tuba Hatun Yıldız Bora
Toro Bilal İnci
Lotus Seher Şeniz
Ursula Eva Bender
Gero Atıf Kaptan
Yonca Hatun Fatma Belgen
Doğu Vandal kralı Zeki Alasya
Honoriya Pakize Suda
Wang Yu Hakkı Koşar
Ulu Gökçe Reha Yurdakul
Süt anne Benan Öz
Hortis Altan Günbay
Sorkof Mehmet Ali Akpınar
Kedi Danyal Topatan
Kâhin Atıf Kaptan
Dev Hüseyin Alp
Bige Zuhal Aktan
Otmar Zeki Alpan
Licius ?
Horasius Hüseyin Kutman
Kosta Yusuf Sezer
Örümcek Danyal Topatan
Kuzmo Behçet Nacar
Rahip Moro Mustafa Yıldız
Pier İhsan Yüce
Hugo Lütfü Engin
Aneta Aynur Aydan
Erik Tarık Şimşek
Orso Hüseyin Alp
Kostok İbrahim Kurt
Forsabaşı Muzaffer Cıvan
Davulcu Celal Yonat
Kraliçe Birsen Ayda
Roza Mürüvvet Sim
Erka Yeşim Tan
Baş vezir Altan Günbay
Vezir Celal Yonat
Ali Demir
Hancı Haluk Orçun
Çetin Tolbas
Cellat Yadigar Ejder
Alonya Hülya Darcan
Mançu Kazım Aktan
Oba reisi Kazım Kartal
Çu Çeng Müfit Kiper
Buda rahibi İlhan Hemşeri

Müzik[değiştir | kaynağı değiştir]

1969 yılında çekilen Tarkan ve 1970'te çekilen Tarkan: Gümüş Eyer filmlerinin jenerik müziği Sovyet besteci Dmitri Şostakoviç'in 1937'de[25] bestelediği 5. Senfonisinden[26] alınmıştır. Moderato, Allegretto, Largo ve Allegro non Troppo adındaki dört başlıktan oluşan bu senfoninin Moderato bölümü filmde kullanılmıştır.[27] İlk iki filmde film müziği olarak kullanılan bu beste diğer üç filmde de sahne müziği olarak kullanılmıştır.

Tarkan: Viking Kanı'nda John Barry'nin Kış Aslanı adlı film için 1968 yılında bestelediği müzik jenerik müziği olarak kullanılmıştır.[28] Ayrıca yine John Barry tarafından bestelenen Zulu film müziği de Viking sahnelerinde kullanılmıştır.[29] Tarkan: Altın Madalyon'da kullanılan jenerik müziğinin bestecisi bilinmemekle birlikte son film olan Tarkan: Güçlü Kahraman'da jenerik müziği olarak Dušan Radić'in Cengiz Han filmi için bestelediği film müziği kullanılmıştır.[30]

Eleştiriler[değiştir | kaynağı değiştir]

Film IMDb SinemaTürk Sinemalar
Tarkan 6.7/10 (304 oy)[31] 8.7/10 (72 oy)[32] 6.4/10 (140 oy)[2]
Tarkan: Gümüş Eyer 6.3/10 (226 oy)[33] 8.5/10 (70 oy)[34] 6.3/10 (117 oy)[35]
Tarkan: Viking Kanı 6.4/10 (512 oy)[36] 8.8/10 (76 oy)[37] 6.5/10 (191 oy)[9]
Tarkan: Altın Madalyon 6.2/10 (299 oy)[38] 8.6/10 (74 oy)[39] 6.3/10 (120 oy)[12]
Tarkan: Güçlü Kahraman 6.7/10 (220 oy)[40] 8.4/10 (77 oy)[41] 6.4/10 (127 oy)[42]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Karaoglan-Altay'dan gelen yigit" (İngilizce). imdb.com. 25 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2012. 
  2. ^ a b c "Tarkan: Mars'ın Kılıcı". sinemalar.com. 25 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2012. 
  3. ^ "Tarkan - Mars'ın Kılıcı". alisveris.turkuvazkitap.com.tr. 12 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2012. 
  4. ^ Stüdyo bilgisi bu adresteki 20 Ocak 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. filmin girişinde yer alan cast kısmından alınmıştır.
  5. ^ "Tarkan - Gümüş Eyer 1. bölüm". alisveris.turkuvazkitap.com.tr. Erişim tarihi: 14 Ocak 2012. [ölü/kırık bağlantı]
  6. ^ "Tarkan: Gümüş Eyer oyuncuları". sinemalar.com. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2012. 
  7. ^ Stüdyo bilgisi bu adresteki 15 Haziran 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. filmin girişinde yer alan cast kısmından alınmıştır.
  8. ^ "Tarkan - Viking Kanı 1. bölüm". alisveris.turkuvazkitap.com.tr. 11 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2012. 
  9. ^ a b "Tarkan: Viking Kanı". sinemalar.com. 7 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ocak 2012. 
  10. ^ Stüdyo bilgisi bu adresteki 3 Temmuz 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. filmin girişinde yer alan cast kısmından alınmıştır.
  11. ^ "Tarkan - Altın Madalyon 1. bölüm". alisveris.turkuvazkitap.com.tr. 7 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ocak 2012. 
  12. ^ a b "Tarkan: Altın Madalyon". sinemalar.com. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ocak 2012. 
  13. ^ Stüdyo bilgisi bu adresteki filmin girişinde yer alan cast kısmından alınmıştır.
  14. ^ "Tarkan - Güçlü Kahraman ve örnekler". tarkan.com.tr. 8 Aralık 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ocak 2012. 
  15. ^ "Tarkan: Güçlü Kahraman". sinematurk.com. 27 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ocak 2012. 
  16. ^ Stüdyo bilgisi bu adresteki 12 Ekim 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. filmin girişinde yer alan cast kısmından alınmıştır.
  17. ^ "Bozkirlar sahini Targan" (İngilizce). imdb.com. 3 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2012. 
  18. ^ Çakmak, Yener. "TARKAN FİLMLERİ". tarkan.com.tr. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2012. 
  19. ^ "Tarkan: Canavarlı Kule". sinematurk.com. 22 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Şubat 2012. 
  20. ^ "Tarkan: Canavarlı Kule". sinemalar.com. 30 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Şubat 2012. 
  21. ^ "Tarkan: Canavarlı Kule" (İngilizce). imdb.com. 15 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Şubat 2012. 
  22. ^ "Tarkan Camoka'ya Karşı". sinemalar.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Şubat 2012. 
  23. ^ "Tarkan Camoka'ya Karşı". sinematurk.com. 22 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Şubat 2012. 
  24. ^ "Tarkan Camoka'ya Karşı" (İngilizce). imdb.com. 23 Aralık 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Şubat 2012. 
  25. ^ Ali, Filiz (8 Ekim 2006). "Şostakoviç 100 yaşında". sanat.milliyet.com.tr. Erişim tarihi: 14 Ocak 2012. 
  26. ^ Güran, Yalçın. "Dmitri Shostakovich…". yalcinguran.com. 10 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2012. 
  27. ^ Şostakoviç, Dmitri. "Dmitri Shostakovich - Symphony No. 5 Op. 47 - Moderato". youtube.com. 20 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2012. 
  28. ^ Barry, John. "THE LION IN WINTER (1968) - Main Title - John Barry". youtube.com. 16 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ocak 2012. 
  29. ^ Barry, John. "Zulu - Main Title ~ Original Soundtrack by John Barry". youtube.com. 25 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ocak 2012. 
  30. ^ Radić, Dušan. "GENGHIS KHAN (Dusan Radic).wmv". youtube.com. Erişim tarihi: 16 Ocak 2012. 
  31. ^ "Tarkan" (İngilizce). imdb.com. 10 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2012. 
  32. ^ "Tarkan ~ Kullanıcı puanları". sinematurk.com. 20 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2012. 
  33. ^ "Tarkan: Gümüş Eyer" (İngilizce). imdb.com. 8 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2012. 
  34. ^ "Tarkan: Gümüş Eyer ~ Kullanıcı puanları". sinematurk.com. 20 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2012. 
  35. ^ "Tarkan: Gümüş Eyer". sinemalar.com. 7 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2012. 
  36. ^ "Tarkan: Viking Kanı" (İngilizce). imdb.com. 10 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2012. 
  37. ^ "Tarkan: Viking Kanı ~ Kullanıcı puanları". sinematurk.com. 19 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2012. 
  38. ^ "Tarkan: Altın Madalyon" (İngilizce). imdb.com. 27 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2012. 
  39. ^ "Tarkan: Altın Madalyon ~ Kullanıcı puanları". sinematurk.com. 20 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2012. 
  40. ^ "Tarkan: Güçlü Kahraman" (İngilizce). imdb.com. 27 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2012. 
  41. ^ "Tarkan: Güçlü Kahraman ~ Kullanıcı puanları". sinematurk.com. Erişim tarihi: 14 Ocak 2012. [ölü/kırık bağlantı]
  42. ^ "Tarkan: Güçlü Kahraman". sinemalar.com. 26 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2012. 

Tarkan (film serisi) nedir?, Tarkan (film serisi) anlamı nedir?, Tarkan (film serisi) ne demektir? Nedir? :Tarkan (film serisi) nedir?, Tarkan (film serisi) anlamı nedir?, Tarkan (film serisi) ne demektir? ile ilgili Tarkan (film serisi) nedir?, Tarkan (film serisi) anlamı nedir?, Tarkan (film serisi) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Tarkan (film serisi) nedir?, Tarkan (film serisi) anlamı nedir?, Tarkan (film serisi) ne demektir? Ne Demektir? Tarkan (film serisi) nedir?, Tarkan (film serisi) anlamı nedir?, Tarkan (film serisi) ne demektir? Açıklaması Nedir? Tarkan (film serisi) nedir?, Tarkan (film serisi) anlamı nedir?, Tarkan (film serisi) ne demektir? Cevabı Nedir? Tarkan (film serisi) nedir?, Tarkan (film serisi) anlamı nedir?, Tarkan (film serisi) ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Tarkan (film serisi) nedir?, Tarkan (film serisi) anlamı nedir?, Tarkan (film serisi) ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Tarkan (film serisi) nedir?, Tarkan (film serisi) anlamı nedir?, Tarkan (film serisi) ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Tarkan (film serisi) nedir?, Tarkan (film serisi) anlamı nedir?, Tarkan (film serisi) ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Tarkan (film serisi) nedir?, Tarkan (film serisi) anlamı nedir?, Tarkan (film serisi) ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Tarkan (film serisi) nedir?, Tarkan (film serisi) anlamı nedir?, Tarkan (film serisi) ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Tarkan (film serisi) nedir?, Tarkan (film serisi) anlamı nedir?, Tarkan (film serisi) ne demektir? Açıklaması? :Tarkan (film serisi) nedir?, Tarkan (film serisi) anlamı nedir?, Tarkan (film serisi) ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Tarkan (film serisi) nedir?, Tarkan (film serisi) anlamı nedir?, Tarkan (film serisi) ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Tarkan (film serisi) nedir?, Tarkan (film serisi) anlamı nedir?, Tarkan (film serisi) ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Tarkan (film serisi) nedir?, Tarkan (film serisi) anlamı nedir?, Tarkan (film serisi) ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Tarkan (film serisi) nedir?, Tarkan (film serisi) anlamı nedir?, Tarkan (film serisi) ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Tarkan (film serisi) nedir?, Tarkan (film serisi) anlamı nedir?, Tarkan (film serisi) ne demektir? Gerçek mi? :Tarkan (film serisi) nedir?, Tarkan (film serisi) anlamı nedir?, Tarkan (film serisi) ne demektir? ile ilgili Tarkan (film serisi) nedir?, Tarkan (film serisi) anlamı nedir?, Tarkan (film serisi) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Tarkan (film serisi) nedir?, Tarkan (film serisi) anlamı nedir?, Tarkan (film serisi) ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Tarkan (film serisi) nedir?, Tarkan (film serisi) anlamı nedir?, Tarkan (film serisi) ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Tarkan (film serisi) nedir?, Tarkan (film serisi) anlamı nedir?, Tarkan (film serisi) ne demektir? Hakkında? :Tarkan (film serisi) nedir?, Tarkan (film serisi) anlamı nedir?, Tarkan (film serisi) ne demektir? ile ilgili Tarkan (film serisi) nedir?, Tarkan (film serisi) anlamı nedir?, Tarkan (film serisi) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Tarkan (film serisi) nedir?, Tarkan (film serisi) anlamı nedir?, Tarkan (film serisi) ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Tarkan (film serisi) nedir?, Tarkan (film serisi) anlamı nedir?, Tarkan (film serisi) ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Tarkan (film serisi) nedir?, Tarkan (film serisi) anlamı nedir?, Tarkan (film serisi) ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Kathleen Crowley, Teamfight Tactics, Torano Castello, Hız sabitleyici, Samsung Galaxy J2 Core, Türkiye Jokey Kulübü, İsviçre Konfederasyonu Başkanı, Mustafa Elkatipzade, Türkiyedeki Ermeni kültürel mirası, İbrahim bin Yahya Hamideddin, Cendube, Güzelyurt, Gerze, Eryngium articulatum, Reşit Ronabar, Oberto, Soricidae, Brasiliscincus, Soncino, Sağ Garipler, Bagin, Sarıgül, Elazığ, İstanbul Modern, Med İmparatorluğu, Kuf Ab, 1995 Türkiye genel seçimleri, Demokratik Sosyalistler Hareketi, Davy Madalyası, Alauddin Ali, Sovyet gizli polis teşkilatları kronolojisi, Fes Ayaklanması, Fotodiyot, Türkmen Tarım Üniversitesi, Alan R. Battersby, university of illinois at urbana champaign, Tibor Szamuely, University of Illinois at Urbana Champaign, Robert S. Langer, Nova kalıntısı, Erik Möller, Gyrocotylidea, Denağinaca, Akdeğirmen, Sinanpaşa, Hominoidlerin evrimi, İssos Muharebesi, Türkiye Varlık Fonu, Héctor Pineda, Ermeni terörizmi, Dağkara, Gerede, Akıllı Ol (film), Tetuan (il), Ribble Valley (borough), Noturus crypticus, Mikhail Yasnov, Yolağzı, Eceabat, Thiol, Artsah Cumhuriyeti, Buğra Kavuncu, Menajer, Vladimir Fortov, Sunflower, Christian Bassogog, Hockenheim, TÜYAP, Gvia Hamedina, Shun, İmranlı, Luxilus, Armutveren, Posof, Ontonagon, Yağlıbayat, Karatay, M7 (Ankara metrosu), Kibō, Kerem İnan, Kayan nokta, 24 Aralık, Bir Millet Uyanıyor, Deniz köpüğü, Smartfood, Felsefe tarihi, Acıağaç, Rashi, Pyotr Krasnov, Çiftlik, Ekonofizik, Mara Adası, Lucius Septimius Severus, Leptoceratops, Atlantik, Sebat Gençlikspor, Erken boşalma, Solnok, Trochosa insignis, Pale, Andrew Toney, May Mahlangu, 128 milyar dolar tartışması, Valréas, Beyaz üstünlükçülüğü, Klasik pop, Prunus domestica,
Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?,