Reşit Ronabar nedir?, Reşit Ronabar anlamı nedir?, Reşit Ronabar ne demektir?

Reşit Ronabar Nedir?

Reşit Ronabar Nedir?, Reşit Ronabar Nerededir?, Reşit Ronabar Hakkında Bilgi?, Reşit Ronabar Analizi? Reşit Ronabar ilgili Reşit Ronabar ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Reşit Ronabar ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Reşit Ronabar Ne Anlama Gelir Reşit Ronabar Anlamı Reşit Ronabar Nedir Reşit Ronabar Ne Anlam Taşır Reşit Ronabar Neye İşarettir Reşit Ronabar Tabiri Reşit Ronabar Yorumu 

Reşit Ronabar Kelimesi

Lütfen Reşit Ronabar Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Reşit Ronabar İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Reşit Ronabar Kelimesinin Anlamı? Reşit Ronabar Ne Demek? ,Reşit Ronabar Ne Demektir? Reşit Ronabar Ne Demektir? Reşit Ronabar Analizi? , Reşit Ronabar Anlamı Nedir?,Reşit Ronabar Ne Demektir? , Reşit Ronabar Açıklaması Nedir? ,Reşit Ronabar Cevabı Nedir?,Reşit Ronabar Kelimesinin Anlamı?,Reşit Ronabar Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Reşit Ronabar Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Reşit Ronabar Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Reşit Ronabar Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Reşit Ronabar Kelimesinin Anlamı Nedir? Reşit Ronabar Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Reşit Ronabar Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Reşit Ronabar Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Reşit Ronabar - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Reşit Ronabar

Reşit Ronabar Nedir? Reşit Ronabar Ne demek? , Reşit Ronabar Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Reşit Ronabar Kelimesinin Anlamı? Reşit Ronabar Ne Demek? Reşit Ronabar Ne Demektir? ,Reşit Ronabar Analizi? Reşit Ronabar Anlamı Nedir? Reşit Ronabar Ne Demektir?, Reşit Ronabar Açıklaması Nedir? , Reşit Ronabar Cevabı Nedir? , Reşit Ronabar Kelimesinin Anlamı?






Reşit Ronabar nedir?, Reşit Ronabar anlamı nedir?, Reşit Ronabar ne demektir?

Reşit Paşa

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Reşit Ronabar sayfasından yönlendirildi)
Reşit Paşa
Sivas Valisi
Görev süresi
12 Mayıs 1919 - 16 Ekim 1920
Kişisel bilgiler
Doğum 1868
Osmanlı İmparatorluğu Şam, Osmanlı Devleti
Ölüm 14 Nisan 1924
Evlilik(ler) Emine Semiye Hanım, Melek Reşit Hanım
Bitirdiği okul Mekteb-i Mülkiye-i Şahane
Mesleği Bürokrat, siyasetçi

Reşit Paşa (Mehmet Reşit Paşa;[not2 1] 1868, Şam - 14 Nisan 1924), Türk siyasetçi.

Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıllarında eğitimci, idareci, siyasetçi olarak önemli devlet hizmetlerinde bulundu. Özellikle Sivas valiliği sırasında Mustafa Kemal Paşa'nın Anadolu Hareketini başlatması ve Sivas Kongresi'ni toplaması sırasında önemli görevler üstlendi.

5. dönem Meclis-i Mebusan Ergani ve I. dönem TBMM Kozan milletvekilliği yapmıştır.

Yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

1868 yılında Şam'da doğdu. Babası Mahkeme-i Temyiz (Yargıtay) Ceza Dairesi üyesi İzzet Molla, annesi Dürriye Hanım'dır.[1] Ailesi "Mektubizâdeler" olarak tanınır. Amcası Baha Molla, Dr. Adnan'ın babasıdır.[1]

İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Mekteb-i Mülkiye-i Şahane'nin "İdadi" ve "li" kısımlarına devam etti. 1888 yılında mezun oldu.

1889 yılında devlet hizmetine girdi. 1891'de Maarif Nezareti'nde görev yapmaya başladı. Sırayla Siroz (Serez), Yanya Vilayeti ve Selanik İdadilerinde idarecilik ve öğretmenlik yaptıktan sonra 1893'te Trabzon İdadisi müdürü; 1894'te Selanik Vilayeti Maarif Müdürü oldu.

Meslek hayatına mülki idareci olarak devam etmeye karar verdi ve bir süre vekaleten Siroz Mutasarrıflığı yaptı. Selanik'teki asıl görev yerine döndüğü sırada sonradan İttihat ve Terakki ismini alacak gizli İttihad-i Osmani Cemiyeti'nin Selanik şubesine girdi.

1904 yılında Maarif Müdürlüğünden ayrıldı ve Siroz Mutasarraflığına asaleten atandı. Bu görevdeki başarıları nedeniyle 16 Eylül 1905 tarihinde rütbesi yükseltilen Reşit Bey, "Paşa" unvanı ile anılmaya başlandı.

II. Meşrutiyet'in İlanı[değiştir | kaynağı değiştir]

Meşrutiyet'in İlanı için Rumeli'de başlayan ve İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin körüklediği halk hareketleri sırasında 23 Temmuz 1908'de telgraf idaresini basan Siroz halkı tarafından "M. Reşit Paşa" imzasıyla çekilen telgraf, padişah II. Abdülhamit'i Meşrutiyet'i ilan etmeye zorlayan birçok telgrafın ilki kabul edilir. Reşit Paşa, yurdun değişik yerlerinden art arda çekilen bu telgraflarla meşhur oldu.[1]

Telgraflarda özetle Siroz'da tüm halk temsilcilerinin bu telgrafın padişaha çekilmesini istedikleri ve olumlu cevap alıncaya kadar dağılmayacakları ifade ediliyor; Kanun-i Esasi'yi yürürlüğe koymazsa, padişaha dahi baş kaldırılacağı bildiriliyordu.[1] Telgrafa cevap gelmeyince Siroz halkı ayaklanarak telgraf binası etrafında toplanmış; yurdun her tarafından padişaha aynı içerikte telgraf gönderilmiştir. Olayların yatışmayacağını anlayan padişah Abdülhamid ertesi gün meşrutiyeti ilan etti. Reşit Paşa, meşrutiyetin ilanından hemen sonra Edirne valiliğine terfi etti.

Valilikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Reşit Paşa, 10 Ağustos 1908'de Edirne valisi olduktan sonra 10 Eylül 1909'da Cezayir-i Bahr-i Sefid(Ege Adaları), 10 Aralık 1910'da Manastır, 13 Haziran 1911'de Ankara valiliğine tayin edildi.

14 Ağustos 1913'te Kastamonu Vilayet valisi oldu. Kastamonu ve çevresi için tehdit oluşturdukları gerekçesi ile vilayet dışına sevk edilmeleri uygun görülen azınlıkların sürülmelerinin gereksiz olduğunu belirten Reşit Paşa, emri yerine getirmediği gerekçesi ile 25 Ağustos 1915'te görevinden azledildi.

Kastamonu valiliğinden azledildikten bir süre sonra Meclis-i Mebusan seçimlerine katıldı. Meclis-i Mebusan'a Diyarbekir Vilayetine bağlı Ergani Sancağından mebus seçildi. Mebusan Meclisinin dağıtılmasından sonra 12 Mayıs 1919'da Sivas Vilayetine vali olarak atandı.

Sivas Kongresi[değiştir | kaynağı değiştir]

Reşit Paşa Sivas valisi olarak atandığı sırada, III. Ordu Müfettişi Mustafa Kemal Paşa Anadolu'da işgallere karşı kurtuluş mücadelesine girişmiş bulunuyordu. Göreve başladığında hükûmetin emirleri ile Mustafa Kemal Paşa taraftarı olanlar arasında kalan Reşit Paşa, uzun zaman iki taraf arasında denge politikası izlemeye gayret etti.[1] Sivas Kongresi'nin hazırlık çalışmaları sırasında çalışmalara bizzat katılmasa da üzerindeki yetkiyi Millî Hareket adına toleranslı kullandı. Kongrenin hemen öncesinde çift taraflı idareden vazgeçmeyi seçerek vatana zararlı bir harekete yönlendirilmektense istifasına istedi.

Tüm engellemelere rağmen zamanında toplanan Sivas Kongresi'nin ardından, Reşit Paşa'ya emirleri yerine getirmeyip Sivas'ta kongre toplanmasına müsaade ettiği için görevden alındığı bildirildi. Ancak o, azli hakkındaki iradenin güvenilir bir Nazır tarafından kendisine gönderilmesini isteyerek hiçbir şey olmamış gibi görevine devam etmeye karar verdi. 14 Eylül 1919'da Musatafa Kemal Paşa'nın İstanbul ile her türlü haberleşmenin kesildiğini ilan etmesinden sonra Vali Reşit Paşa'nın Mustafa Kemal Paşa ilişkileri tam bir güven ortamına kavuştu.[1] İstanbul'la haberleşmenin kesilmesinin ardından Reşit Paşa, Mustafa Kemal Paşa'nın emirlerini harfiyen uygulayarak Millî Mücadele safında hizmet verdi.

Bütün bu gelişmeler sonucunda Damat Ferit Paşa hükûmetinin istifa edip Ali Rıza Paşa hükûmetinin kurulmasının ardından bütün kolordu komutanları ve valiler, Mustafa Kemal Paşa'nın emri ile Dahiliye ve Harbiye Nezaretlerine topluca telgraf göndererek, Sivas Valisi Reşit Paşa'nın eski görevine iadesini istediler. Zaten görevine devam etmekte olan Reşit Paşa Ekim 1919'da görevine iade edildi.

Vali Reşit Paşa'nın da fikrini alarak Ankara'ya taşınma kararı alan Heyet-i Temsiliye, 18 Aralık 1919'da Sivas'tan Ankara'ya doğru yola çıktı. Vali Reşit Paşa ile Mustafa Kemal Paşa, düzenli olarak haberleşmeye devam ettiler.

Bu dönemde Valinin eşi Melek Reşit Hanım, "Anadaolu Kadınları Müdafaa-i Vatan Cemiyeti" adıyla bir dernek kurarak Millî mücadeleye katkı verdi.

Ankara'da 23 Nisan 1920'de açılan Büyük Millet Meclisi'nde R3şit Paşa Adana vilayetine bağlı Kozan ilçesinden mebus olarak seçtirildi.[1] Ancak milletvekilliği ile memurluğun bir arada yürütülmesini yasaklayan kanunun çıkması üzerine henüz çalışmalara başlamadan milletvekilliğinden istifa etti.[2] Sivas Valiliğine bir buçuk yıl kadar daha devam ettikten sonra sağlık sorunları nedeniyle iklimi daha yumuşak bir yere nakledilmesine karar verilen Reşit Paşa, 16 Ekim 1920'de ikinci kez Kastamonu valisi oldu.

Sivas Kongresi'nden sonra[değiştir | kaynağı değiştir]

Onun valiliği döneminde Kastamonu Yunanlara karşı verilen mücadelede lojistik bir üs görevi yaptı. Reşit Paşa özellikle eğitim alanında çalışmalara önem verdi. Göreve başlamasından beş ay sonra hastalığının şiddetlenmesi üzerine İnebolu'ya yerleşti. Sağlık sorunları nedeniyle görevine geri dönemedi ve emekli olana kadar İnebolu'da istirahate devam etti. 3 Ağustos 1921'de emekli oldu ve İstanbul'un işgalden kurtarılmasından sonra ailesi ile İstanbul'a yerleşti. 14 Nisan 1924'te İstanbul'da öldü. Mezarı İstanbul Beyazıt Camii avlusundaki mezarlıktadır.

Ölümünden sonra Soyadı Kanunu çıktığında ailesi "Ronabar" soyadını almıştır. Ailenin soyadı daha sonra "Yularkıran" olmuş, son olarak "Lağaş" adında karar kılınmıştır.[1] Sivas valiliği dönemine ait hatıraları 1939 yılında kitap olarak yayımlanmıştır.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d e f g h Şahin, Enis; Gemici, Filiz. "Milli Mücadele'de Bir Vali: Sivas alisi Mehmet Reşit Paşa (1868*1924)". Akademik İncelemeler, Cilt: 2, Sayı:2, Yıl:2007. 10 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Kasım 2017. 
  2. ^ "TBMM Albümü". tbmm.gov.tr. 31 Ekim 2012. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2012. 
  3. ^ "Yularkıran, Cevdet R". 1 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Kasım 2017. 

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Nüfus kaydında ve mecliste sadece Reşit, Sicil kaydında Mehmet Reşit olarak kayıtlıdır. Kaynaklarda ismin yaygın kullanımı "Reşit Paşa" şeklindedir.

Reşit Ronabar nedir?, Reşit Ronabar anlamı nedir?, Reşit Ronabar ne demektir? Nedir? :Reşit Ronabar nedir?, Reşit Ronabar anlamı nedir?, Reşit Ronabar ne demektir? ile ilgili Reşit Ronabar nedir?, Reşit Ronabar anlamı nedir?, Reşit Ronabar ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Reşit Ronabar nedir?, Reşit Ronabar anlamı nedir?, Reşit Ronabar ne demektir? Ne Demektir? Reşit Ronabar nedir?, Reşit Ronabar anlamı nedir?, Reşit Ronabar ne demektir? Açıklaması Nedir? Reşit Ronabar nedir?, Reşit Ronabar anlamı nedir?, Reşit Ronabar ne demektir? Cevabı Nedir? Reşit Ronabar nedir?, Reşit Ronabar anlamı nedir?, Reşit Ronabar ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Reşit Ronabar nedir?, Reşit Ronabar anlamı nedir?, Reşit Ronabar ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Reşit Ronabar nedir?, Reşit Ronabar anlamı nedir?, Reşit Ronabar ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Reşit Ronabar nedir?, Reşit Ronabar anlamı nedir?, Reşit Ronabar ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Reşit Ronabar nedir?, Reşit Ronabar anlamı nedir?, Reşit Ronabar ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Reşit Ronabar nedir?, Reşit Ronabar anlamı nedir?, Reşit Ronabar ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Reşit Ronabar nedir?, Reşit Ronabar anlamı nedir?, Reşit Ronabar ne demektir? Açıklaması? :Reşit Ronabar nedir?, Reşit Ronabar anlamı nedir?, Reşit Ronabar ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Reşit Ronabar nedir?, Reşit Ronabar anlamı nedir?, Reşit Ronabar ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Reşit Ronabar nedir?, Reşit Ronabar anlamı nedir?, Reşit Ronabar ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Reşit Ronabar nedir?, Reşit Ronabar anlamı nedir?, Reşit Ronabar ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Reşit Ronabar nedir?, Reşit Ronabar anlamı nedir?, Reşit Ronabar ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Reşit Ronabar nedir?, Reşit Ronabar anlamı nedir?, Reşit Ronabar ne demektir? Gerçek mi? :Reşit Ronabar nedir?, Reşit Ronabar anlamı nedir?, Reşit Ronabar ne demektir? ile ilgili Reşit Ronabar nedir?, Reşit Ronabar anlamı nedir?, Reşit Ronabar ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Reşit Ronabar nedir?, Reşit Ronabar anlamı nedir?, Reşit Ronabar ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Reşit Ronabar nedir?, Reşit Ronabar anlamı nedir?, Reşit Ronabar ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Reşit Ronabar nedir?, Reşit Ronabar anlamı nedir?, Reşit Ronabar ne demektir? Hakkında? :Reşit Ronabar nedir?, Reşit Ronabar anlamı nedir?, Reşit Ronabar ne demektir? ile ilgili Reşit Ronabar nedir?, Reşit Ronabar anlamı nedir?, Reşit Ronabar ne demektir? burada bulabilirsiniz. Reşit Ronabar nedir?, Reşit Ronabar anlamı nedir?, Reşit Ronabar ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Reşit Ronabar nedir?, Reşit Ronabar anlamı nedir?, Reşit Ronabar ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Reşit Ronabar nedir?, Reşit Ronabar anlamı nedir?, Reşit Ronabar ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Gleichwie der Regen und Schnee vom Himmel fällt, BWV 18, Hypothermia, Sosyokrasi, Narkoz, Józef Czyrek, Akyazı, Adıyaman, NGC 4669, William Francis Ainsworth, Çemberlitaş, Adıyaman, Ekinci, Adıyaman, Termessos, Canım Annem, Derinsu, Adıyaman, Georg Friedrich Handel operaları listesi, Pınaryayla, Adıyaman, Uri Zohar, Tıva Halk Cumhuriyeti, Yarmakaya, Adıyaman, Prejmer müstahkem kilisesi, Kayaönü, Adıyaman, Çınarik, Yazlık, Adıyaman, 1099, Kızıl Geyik Mağarası insanları, Buhori dili, İncebağ, Adıyaman, Reyting Hamdi, Sentorlar Savaşı, Gölpınar, Adıyaman, The Black Donnellys, Carlos Marighella, Elektronik ticaret, Yaylakonak, Adıyaman, Ağustos, My name is Earl, My Name Is Earl, Benim Afrikam, Paradoksal soyunma, Taşgedik, Adıyaman, Aaron Swartz, 1950 Millî Eğitim Kupası, Malpınarı, 8 Kasım, Andrey Pyatnitski, Güneşli, Adıyaman, 8 Ekim, Noreen Corcoran, Missouri 44. Kararnamesi, 8 Aralık, Albet, Lagvat, Doyran, Adıyaman, Vyshhorod, 8 Ağustos, Girik, Adıyaman, Galyalılar, 7 Temmuz, Adıyaman, Top Country Albums, 7 Kasım, Léon Foucault, 7 Ekim, Pazar Ligi, Gustav Landauer, 7 Ağustos, Gökçay, Adıyaman, The Importance of Being Earnest, Karahöyük, Adıyaman, 6 Ocak, Kuaterner, 5 Ocak, Koruköy, Adıyaman, İnceler, Adıyaman, Martin Opitz von Boberfeld, 5 Mayıs, Akhisar, Adıyaman, Sudarshan Agarwal, Almat Kebispayev, Fyodor Dostoyevski, 5 Mart, Aydınlar, Adıyaman, José Nasazzi Stadyumu, İSBAK, 5 Kasım, Oklava tatlısı, En İyi Kadın Oyuncu Tony Ödülü (Oyun), Küçük Menderes Nehri, 5 Haziran, Yusuf Hayaloğlu, Squash, Tegenaria agrestis, 5 Eylül, Alfred Lunt, Amerigo Vespucci, Jan Maxwell, 5 Ekim, Tanzimat edebiyatı, Julie White, Yedioluk, Adıyaman, 5 Aralık,
Faik Deli Kimdir?, Zekâlı İsminin Anlamı Nedir?, Ferdaya Salmak Nedir?, Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?, Zamklı İsminin Anlamı Nedir?, Mehtap Nazan Göktaş Kimdir?, Fenalık Geçirmek Nedir?, Sancak (bayrak) Anlamı Nedir, Sancak (bayrak) Nasıl Oluştu, Sancak (bayrak) Tarihi, Sancak (bayrak) Renkleri, Sancak (bayrak) Tasarımı, Zamansız İsminin Anlamı Nedir?, Burak Kotan Kimdir?,