Prokonnesos nedir?, Prokonnesos anlamı nedir?, Prokonnesos ne demektir?

Prokonnesos Nedir?

Prokonnesos Nedir?, Prokonnesos Nerededir?, Prokonnesos Hakkında Bilgi?, Prokonnesos Analizi? Prokonnesos ilgili Prokonnesos ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Prokonnesos ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Prokonnesos Ne Anlama Gelir Prokonnesos Anlamı Prokonnesos Nedir Prokonnesos Ne Anlam Taşır Prokonnesos Neye İşarettir Prokonnesos Tabiri Prokonnesos Yorumu 

Prokonnesos Kelimesi

Lütfen Prokonnesos Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Prokonnesos İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Prokonnesos Kelimesinin Anlamı? Prokonnesos Ne Demek? ,Prokonnesos Ne Demektir? Prokonnesos Ne Demektir? Prokonnesos Analizi? , Prokonnesos Anlamı Nedir?,Prokonnesos Ne Demektir? , Prokonnesos Açıklaması Nedir? ,Prokonnesos Cevabı Nedir?,Prokonnesos Kelimesinin Anlamı?,Prokonnesos Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Prokonnesos Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Prokonnesos Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Prokonnesos Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Prokonnesos Kelimesinin Anlamı Nedir? Prokonnesos Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Prokonnesos Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Prokonnesos Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Prokonnesos - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Prokonnesos

Prokonnesos Nedir? Prokonnesos Ne demek? , Prokonnesos Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Prokonnesos Kelimesinin Anlamı? Prokonnesos Ne Demek? Prokonnesos Ne Demektir? ,Prokonnesos Analizi? Prokonnesos Anlamı Nedir? Prokonnesos Ne Demektir?, Prokonnesos Açıklaması Nedir? , Prokonnesos Cevabı Nedir? , Prokonnesos Kelimesinin Anlamı?






Prokonnesos nedir?, Prokonnesos anlamı nedir?, Prokonnesos ne demektir?

Marmara Adası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Prokonnesos sayfasından yönlendirildi)
Marmara Adası
Harita
Coğrafya
Balıkesir üzerinde Marmara Adası
Marmara Adası
Marmara Adası
Marmara Adası'nın Balıkesir'deki konumu
Koordinatlar40°37′K 27°37′D / 40.617°K 27.617°D / 40.617; 27.617
TakımadasıMarmara Adaları
DeniziMarmara Denizi
Siyasi
Adadaki ülke(ler)
Bölge Marmara Bölgesi
İl Balıkesir
İlçe Marmara

Marmara Adası (YunancaΠροικόνησος Proikonesos, Latince: Proconnesus), Marmara Denizi'nin güneybatısında bulunan Marmara Adaları'nın en büyüğü ve Balıkesir'e bağlı olan bir adadır.[1] Gökçeada'dan sonra Türkiye'nin ikinci büyük adası[1] olup İstanbul'a deniz otobüsüyle 2,5 saat, gemiyle 5 saat; Erdek'e ise gemiyle 1 saat 45 dakika uzaklıktadır. Nüfus yazın artar ve birçok otel, hotel, pansiyona ev sahipliği yapmaktadır. Adanın merkezinden başka, köyleri de turizm amaçlı hizmet verir. 2014 yılında Balıkesir'in büyükşehir olması ile birlikte Marmara Adası'na bağlanan diğer ada ve köyler; Avşa Adası, Ekinlik Adası ve Yiğitler Köyü'dür. Marmara Adası'na yaz sezonunda İstanbul'dan her gün 2 ya da 3 deniz otobusü ve İDO'ya ait gemi tarifeli sefer yapmaktadır, haftasonları ek seferler de konulmaktadır.

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

Adadaki ilk yerleşme Antik Çağda Miletoslularca kuruldu. Bir deniz ticaret kolonisi olarak kurulan Prokonnesos (Προκόννησος) kenti, adaya da adını verdi. Birçok kez yağmalanan Prokonnesos, Roma Döneminde Hristiyanların sürgün yeriydi. Bizans Döneminde keşişlerin yerleştiği adaya, Osmanlı topraklarına katıldıktan sonra 15. yüzyıldan başlayarak Türkler de yerleştirildi. Ada halkının çoğunluğunu oluşturan Rumlar yüzyıllarca Türklerle yan yana yaşadı. Günümüzde Roma, Bizans ve Osmanlı Dönemi tarihi eserleri adada kısmen mevcuttur. İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen birçok mermer eser Roma ve Bizans Dönemlerinde adanın mermerleri ile yapılmıştır.

Lozan Antlaşması'nın mübadele maddesi hükümleri uyarınca Rumlar Yunanistan'a gitmek zorunda kalınca, adaya özellikle Karadeniz Bölgesi'nden gelenler yerleştirildi. Rum nüfus Yunanistan'a göçerek Halkidiki yarımadasında Neos Marmaras (Νέος Μαρμαράς, Yeni Marmara) yerleşimini kurdu.

4 Ocak 1935'teki Erdek Depremi adada büyük bir yıkıma yol açtı.

20. yüzyılın başlarında adaya Girit göçmenleri iskan edildi. Günümüzde ada sakinlerinin büyük çoğunluğunu Romeika konuşan Of ve Trabzon göçmenleri oluşturmaktadır.[2]

Coğrafya[değiştir | kaynağı değiştir]

Yüzölçümü 117,18 kilometre karedir. Kabaca bir elipsi andıran adanın orta kesimleri dağlık, kuzeyi ve güneyi ise genellikle tepeliktir. Kuzeyde şerit biçiminde yayılan tepelik alan batıya doğru daralır. Badalan Körfezi'nin doğusunda genişleyen bu tepelerin yüksekliği doğuda 337 m'yi bulur. Adanın kuzey kesimindeki bu tepelik alanın güneyinde yer alan Karabanlar Tepesi 346 m'ye, Yavuzaki sırtı ise 359 m'ye kadar ulaşır.

Orta kesimdeki dağlık alan, batıda Keltepe'de 516 m'ye, doğudaki Viranköy Tepesi'nde 598 m'ye yükselir. Bu dağlık alanın ve adanın en yüksek noktası ortabatı kesiminde 699 m'ye kadar uzanan Büyükçayır Doruğudur. Adanın güney kıyılarına doğru, kuzey kesimdekini andıran, ama yüksekliği 300 m'yi aşmayan tepelik bir alana geçilir. Güneydoğu'da tepelerin arasında önemli bir tarım alanı olan Topağaç Ovası yer alır. Ovanın ortalama taban genişliği 1 km kadardır.

Marmara Adası'nı gösteren panoramik resim

İklim[değiştir | kaynağı değiştir]

Marmara Adası'nda yer yer Kızılçam ormanlarına rastlanır. Daha kurak olan güney kesiminde makiler yaygındır. Marmara'nın orta bölümünde bulunduğu için bölge iklimi gibi bazı özellikler taşır. Akdeniz ikliminin birçok özelliğini yansıttığı gibi Karadeniz'in etkisi de kendini gösterir. Kış döneminde bu bölgenin güneyinde ve Akdeniz üzerinde oluşan hava akımları alanı orta ve doğu Avrupa üzerinde bulunan kuzey cephenin güneye doğru kayması sonucu batıdan gelen kar ve yağmur getiren siklonların ve bunların cephesel faaliyetlerinin etkisinde kalır. Yaz dönemleri ise bu faaliyetler ortadan kalkar. Bunun yerini farklı bir sistem alır. Bu değişim güneşin görünürdeki hareketi ile Büyük Sahra üzerindeki yüksek basınç kuşağının Akdeniz üzerine yerleşmesi ve bu iklim bölgesinin Marmara'yı etkisel altına almasında ileri gelir. Ortalama sıcaklık ile en soğuk ay Ocak'tır. Yaz döneminde bir tarafta Basra Körfezi'nde oluşan alçak basınç, diğer taraftan Avrupa üzerindeki yüksek basıncın sonucu ada kuzey, kuzeybatı yönlü rüzgarların etkisinde kalır. İki farklı iklim bölgesi ortasında yer aldığı için ada yazın kuzeydeki soğuk cephenin dalgalanışına bağlı olarak bazen kısa süreli fırtınaların etkisinde kalır. En sıcak ay 24.6 ortalama sıcaklık ile Temmuz'dur. Yağmurlar en çok Aralık ayında görülür. Nadir olarak yağan kar Ocak ve Şubat aylarında düşer. Yıllık ortalama yağış miktarı : 700.2 mm'dir.

Marmara Adası'nın sahip olduğu mermer yatakları nemi emdiğinden, diğer adalar gibi rutubetli bir iklime sahip değildir.

Bitki Örtüsü[değiştir | kaynağı değiştir]

Marmara Adaları'nın en yükseği olan Marmara Adası doğal bitki örtüsü açısından öbür adalardan ayrılır. Takım adanın geri kalan bölümünde step görünümü egemen iken, Marmara Adası'nda yer yer Kızılçam ormanlarına rastlanır. Daha kurakçıl olan güney kesimde makiler yaygındır. Orman örtüsünün bulunduğu kuzey kesim ise bitki örtüsü bakımından daha zengindir. Ayrıca Marmara Adası zeytin ağaçları bakımından zengin bir yöredir.

Ekonomi[değiştir | kaynağı değiştir]

Başlıca ekonomik etkinlikler, eskiden beri sürdürülen zeytincilik, bağcılık, şarapçılık, balıkçılık ve mermer madenciliğidir. Yaz aylarında gelen turistler ile otelcilik de önem kazanır. Ada halkı geçimini büyük oranla zeytincilik ve balıkçılıktan sağlar. 1960'lı yıllarda gelişkin olan balıkçılık, adada balık konserveciliğinin yapılmasında etkili olmuştur ancak günümüzde balıkçılığın eski etkisini kaybetmesi yüzünden konservecilik etkisini kaybetmiştir. Eskiden kılıçbalığı avlamak için ideal bir yer olan Marmara Adası günümüzde düzensiz avlanma sonucu balıkların azalması ile bu önemini de yavaşça yitirmektedir.

Saraylar Beldesi'nde yapılan mermer çıkarma işlemleri bu beldenin son yıllarda gelişmesini sağlamıştır. Buradan çıkan mermerlerin çevre illere taşınma ihtiyacı Saraylar Beldesi'nde deniz taşımacılığını geliştirmekle beraber, çevre iller ile adanın iletişimini daha güçlü bir hale getirmiştir. Mermer çıkarma işlemleri yüzünden adanın kuzey bölümünün bir kısmına büyük oyuklar hakimdir.

Ada halkının en önemli geçim kaynaklarından biri ise zeytinciliktir. Ufak çaplı girişimciler topladıkları zeytinleri kendi yağhanelerinde zeytin yağına çevirirler. Diğer zeytin üreticileri ise topladıkları zeytinlerin büyük bir kısmını Marmarabirlik kurumuna satarlar. Marmarabirlik kurumu ada zeytincilerinin büyük bir kesimi ile anlaşmalı olarak çalışmaktadır.

Bağcılıktan elde edilen üzümler ile çeşitli meşrubatlar yapılır ya da bu üzümler şarap yapımında kullanılır. Büyük bir ihracat ve kar payı olmasa bile, bağcılık ada halkı için bir gelir kaynağıdır.

Plajlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Adanın etrafı boyunca irili ufaklı birçok plaj bulunur. Merkeze en yakın plaj Kole Plajı'dır. Merkezde Kole Plajı ile başlayan bu plajlar Çınarlı Köyü'ne kadar irili ufaklı devam eder. Çınarlı Plajı'na varıncaya kadar Şifalı Su, Mestenağa ve Manastır Plajı gibi birçok plaj ihtiva eden Marmara Adası'nın en farklı plajı ise Aba Plajı'dır. Çünkü Aba Plajı diğer kumul plajların aksine çakıl taşları ile doludur ve merkezi gören güzel bir manzarası vardır. Ayrıca akıntı diğer koylara oranla daha kuvvetli olduğu için genellikle suyu derin ve soğuktur.

Bir başka değişik plaj ise Şifalı Su Plajı'dır. Dağdan inen içimlik suyun denize dökülmesi ile denizin kıyılarını daha soğuk hale getiren bu suyun şifalı olduğuna inanılır. Etrafı doğal kayalar ile örtülü olan bu plaj bu nedenle turistik bakımdan değerli hale gelmiştir. Ayrıca kano ve tekne kiralanarak adanın birbirine yakın olan bu plajları deniz yoluyla dolaşılabilir.

Gündoğdu Köyü'nde bulunan plaj köyün kıyı kesimini tamamen kaplayan sığ bir koydur. Köyün güneyinde bulunan burun akıntıyı büyük ölçüde keserek bu plajın suyunu sakin bir hale getirir. Adanın en ufak köyü olan Asmalı ise küçük ve bakir koylar ihtiva eder. Topağaç ise adanın en uzun plajına sahiptir. Her ne kadar tarım bölgesi olarak anılsa da plaj köy merkezine ve konaklama bölgelerine çok yakındır. Saraylar plajı ise kumunun renginin açık olmasıyla dikkat çeker. Genellikle bu bölgede işçi insanlar yaşar ve bu nedenle iş saatinde plaj tenha kalır. Kumun renginin açık olması suyun rengini de açık gösterir.

Ulaşım[değiştir | kaynağı değiştir]

Adaya Tekirdağ, İstanbul illerinden ve Balıkesir'e bağlı Erdek ilçesinden deniz taşımacılığı vardır. Tekirdağ'dan ve Erdek'ten arabalı vapur ve yolcu vapurları ulaşımı sağlarken, İstanbul'dan İDO'ya bağlı deniz otobüsü çalışmaktadır. Tekirdağ'dan ve Erdek'ten deniz yoluyla 2 saat sürerken İstanbul'dan 2,5 saat sürmektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Nijman, Jan (2020). Geography: Realms, Regions, and Concepts (20. bas.). Wiley. ISBN 978-1119607410. 
  2. ^ Sevan Nişanyan. "Marmara ilçe - Marmara - Balıkesir". nisanyanmap.com. 20 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2022. 

Tarih, Deniz, Doğa İşte Marmara (Marmara Belediyesi Yayınları 2005)


Prokonnesos nedir?, Prokonnesos anlamı nedir?, Prokonnesos ne demektir? Nedir? :Prokonnesos nedir?, Prokonnesos anlamı nedir?, Prokonnesos ne demektir? ile ilgili Prokonnesos nedir?, Prokonnesos anlamı nedir?, Prokonnesos ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Prokonnesos nedir?, Prokonnesos anlamı nedir?, Prokonnesos ne demektir? Ne Demektir? Prokonnesos nedir?, Prokonnesos anlamı nedir?, Prokonnesos ne demektir? Açıklaması Nedir? Prokonnesos nedir?, Prokonnesos anlamı nedir?, Prokonnesos ne demektir? Cevabı Nedir? Prokonnesos nedir?, Prokonnesos anlamı nedir?, Prokonnesos ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Prokonnesos nedir?, Prokonnesos anlamı nedir?, Prokonnesos ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Prokonnesos nedir?, Prokonnesos anlamı nedir?, Prokonnesos ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Prokonnesos nedir?, Prokonnesos anlamı nedir?, Prokonnesos ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Prokonnesos nedir?, Prokonnesos anlamı nedir?, Prokonnesos ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Prokonnesos nedir?, Prokonnesos anlamı nedir?, Prokonnesos ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Prokonnesos nedir?, Prokonnesos anlamı nedir?, Prokonnesos ne demektir? Açıklaması? :Prokonnesos nedir?, Prokonnesos anlamı nedir?, Prokonnesos ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Prokonnesos nedir?, Prokonnesos anlamı nedir?, Prokonnesos ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Prokonnesos nedir?, Prokonnesos anlamı nedir?, Prokonnesos ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Prokonnesos nedir?, Prokonnesos anlamı nedir?, Prokonnesos ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Prokonnesos nedir?, Prokonnesos anlamı nedir?, Prokonnesos ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Prokonnesos nedir?, Prokonnesos anlamı nedir?, Prokonnesos ne demektir? Gerçek mi? :Prokonnesos nedir?, Prokonnesos anlamı nedir?, Prokonnesos ne demektir? ile ilgili Prokonnesos nedir?, Prokonnesos anlamı nedir?, Prokonnesos ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Prokonnesos nedir?, Prokonnesos anlamı nedir?, Prokonnesos ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Prokonnesos nedir?, Prokonnesos anlamı nedir?, Prokonnesos ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Prokonnesos nedir?, Prokonnesos anlamı nedir?, Prokonnesos ne demektir? Hakkında? :Prokonnesos nedir?, Prokonnesos anlamı nedir?, Prokonnesos ne demektir? ile ilgili Prokonnesos nedir?, Prokonnesos anlamı nedir?, Prokonnesos ne demektir? burada bulabilirsiniz. Prokonnesos nedir?, Prokonnesos anlamı nedir?, Prokonnesos ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Prokonnesos nedir?, Prokonnesos anlamı nedir?, Prokonnesos ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Prokonnesos nedir?, Prokonnesos anlamı nedir?, Prokonnesos ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Su teresi, Gor Minasyan, Milonia, Leiarius, Yeşilyurt, Reşadiye, Osman Bölükbaşı, Augustus (Unvan), Zoli Ádok, Augustus (ünvan), Ahmet Arı, Mamshit, Takva, Beste, Inno di Mameli, Bernard Stiegler, Yer altı suyu, Ombudsmanlık, Cabirianın Geceleri, Azendohsaurus, Polonya Cumhuriyeti, İnatçı, Pyrus bourgaeana, Alejandro G. Iñárritu, Arundoclaytonia, Heqin, Ferrari 248 F1, Bülent Gedikli, Burjuvazinin Gizli Çekiciliği, Amram, En pahalı filmler listesi, İngilizce konuşan nüfusa göre ülkelerin listesi, Moleküler dinamik, Pravia, Toplumsal cinsiyet, Erken Jura, Setonaikai Millî Parkı, Asım Aykan, Kayıp Zamanın İzinde, Yukarı Bak, Orhan Erdem, Shinagawa İstasyonu, Brokeback Dağı, Süddeutsche Zeitung, Václav Havel Havalimanı Prag, CR Vasco da Gama, Wrington, Netware, Arzu Sametbeyli, Reggina 1914, Çizgili kas, Vidigal, Rio de Janeiro, MÖ 192, Ali Rıza Paşa (Van valisi), Moggerhanger, Özgür Masonlar Büyük Locası, Paul Robeson, Büyük Hadron Çarpıştırıcısı, Blue Is the Warmest Colour, Bunopithecus, Temel Gürsu, Ethnic Rock, Okan Üniversitesi, Gediz Ulu Camii, 32 (sayı), Little Paxton, Billy Howerdel, Bisiklet Hırsızları, Çagıtay göl, Aelurillus cretensis, Birinci Fas Bunalımı, Dünya pasaportu, Jean de Brienne, New York Teknoloji Enstitüsü, Romanus, Josephine County, Spilimbergo, William Blake, Minette Walters, Gokishichidō, Guryev, Ayrat İşmuratov, Barranquilla, Ölüm ve Ötesi, The Last Recruit, Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu, Vedat Ali Özkan, Muhtar Mollaoğlu, Faroe dili, The Bodyguard (albüm), Karamanoğlu, Mark Brown, 2018 Rusya Grand Prix, Nicolas de Staël, Bolucan, Zara, Süper akışkanlık, Mahsun Kırmızıgül, Ferruhsiyer, 1994 Tour de France, Just Dance 2023 Edition, Manyetik monopol,
Totemsiz Nedir?, Frenolojik Nedir?, Bayrakbilim Anlamı Nedir, Bayrakbilim Nasıl Oluştu, Bayrakbilim Tarihi, Bayrakbilim Renkleri, Bayrakbilim Tasarımı, Totemli Nedir?, Hasan Yıldız Kimdir?, Selman Kösalı Kimdir?, Halil Bakış Kimdir?, Erdal Tektaş Kimdir?, Yukarı Volta bayrağı Anlamı Nedir, Yukarı Volta bayrağı Nasıl Oluştu, Yukarı Volta bayrağı Tarihi, Yukarı Volta bayrağı Renkleri, Yukarı Volta bayrağı Tasarımı, Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?,