Otel nedir?, Otel anlamı nedir?, Otel ne demektir?

Otel Nedir?

Otel Nedir?, Otel Nerededir?, Otel Hakkında Bilgi?, Otel Analizi? Otel ilgili Otel ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Otel ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Otel Ne Anlama Gelir Otel Anlamı Otel Nedir Otel Ne Anlam Taşır Otel Neye İşarettir Otel Tabiri Otel Yorumu 

Otel Kelimesi

Lütfen Otel Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Otel İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Otel Kelimesinin Anlamı? Otel Ne Demek? ,Otel Ne Demektir? Otel Ne Demektir? Otel Analizi? , Otel Anlamı Nedir?,Otel Ne Demektir? , Otel Açıklaması Nedir? ,Otel Cevabı Nedir?,Otel Kelimesinin Anlamı?,Otel Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Otel Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Otel Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Otel Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Otel Kelimesinin Anlamı Nedir? Otel Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Otel Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Otel Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Otel - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Otel

Otel Nedir? Otel Ne demek? , Otel Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Otel Kelimesinin Anlamı? Otel Ne Demek? Otel Ne Demektir? ,Otel Analizi? Otel Anlamı Nedir? Otel Ne Demektir?, Otel Açıklaması Nedir? , Otel Cevabı Nedir? , Otel Kelimesinin Anlamı?






Otel nedir?, Otel anlamı nedir?, Otel ne demektir?

Otel

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hotel Llao Llao, Bariloche, Arjantin.
Bir otel odası
The Peninsula New York oteli, Fifth Avenue ve 55th Street caddeleri, Manhattan
Bir yatak, çalışma masası ve televizyon içeren tipik bir otel odası

Otel, belirli bir ücret karşılığında yolcu ve turistlere konaklama ve yemek hizmeti veren tesis.

Etimoloji[değiştir | kaynağı değiştir]

Otel sözcüğü, Latince kimsesizler ve yolcular için barınak, misâfirhâne anlamına gelen "hospitale" sözcüğünden gelen Fransızca "hôtel" sözcüğünün Türkçeye geçmiş şeklidir.[1] Fransızca kökenli bir sözcük olmasının nedeni olarak, kelimenin ilk kez Fransa’da kullanılması ile birlikte Fransızların 18. yüzyılda başladığı düşünülen otelcilik sektörüne öncülük yapmaları ve otelciliği ilk kez uluslararası platforma taşımaları gösterilir.[2] Osmanlı döneminde otel işlevini yerine getiren yerlere funduk, han ve mihmanhane gibi adlar verilmekteydi.[3]

Geçmiş[değiştir | kaynağı değiştir]

Tarihin her devrinde insanlar bir yerden başka bir yere seyahat ettikçe konaklama ihtiyaçlarını farklı şekillerde karşılamışlardır. M.Ö 3000-1200 tarihleri arasında konaklama için özel olarak inşa edilmiş herhangi bir yapı türünün olmadığı bilinmektedir. Bu devirde insanlar yatak ve yeme-içme gereçleri de dahil olmak üzere seyahatleri sırasında gerekli olabilecek tüm eşyalarını yanlarında taşıyarak yolculuk yapar ve gittikleri yerde konaklayacak bir mekan bulamazlarsa yanlarında taşıdıkları malzemeleri kullanarak açık havada hazırladıkları yerlerde konaklarlardı.[4]

Genişleyen sınırları arasında seyahatin rahat olmasını sağlamak amacıyla Asur ve Pers uygarlıkları yeni yollar ve konaklama binaları inşa etti. M.Ö 500-300 yılları arasında bazı Eski Yunan yerleşimlerinde katagogion olarak adlandırılan konaklama yapıları ortaya çıkmaya başladı. Romalılar yaklaşık olarak M.Ö. 150 yılı civarında yapmaya başladıkları yol ağı üzerinde konaklama ve at değiştirme istasyonları yapılar.[5]

10. yüzyılın sonlarına doğru Selçuk Hanları tarafından Orta Asya'da yolcuların güvenli konaklaması için kervansaray denilen konak yerleri yaptırıldı. Karahanlılar ve Gazneliler’den devralınan kervansaray mimarisi geliştirilerek anıtsal eserler inşa edildi. Osmanlılar da İpek Yolu güzergahı üzerinde Selçukluları’nın kurdukları kervansaray ağına, tüccarların konaklaması için şehir hanlarını ekledi.

Avrupa Orta Çağ'ında seyahatler daha çok dinî sebeplerle gerçekleştirilmiş, genellikle gündüzleri yolculuk yapan insanlar için akşamları konaklayabilecekleri konaklama mekânları yapılmıştır.[6] Haçlı Seferleri'nden sonraki dönemde Marco Polo'nun kitabının geniş kitlelerce okunması ile Avrupa'da başlayan turistik merak ve yeni pazarlara duyulan ticari ilgi seyahatleri artırdı.

15.-16 yüzyılları kapsayan Rönesans döneminde turizm hareketleri arttı. 15. yüzyıldan önce konaklama ihtiyaçları manastırların kullanım dışı odalarıyla karşılanırken, 15. yüzyılda "tudor" ve "inn" (han) adı verilen konuk evleri ortaya çıktı. 1650-1750 yılları arasıda İngiliz soylularının eğitimleri için Avrupa'nın tarihsel, kültürel, bilimsel deǧeri ve doğa güzellikleri bulunan yerlerini ziyaret etmeleri yaygınlaştı "Büyük Tur" denen bu seyahatlere çıkan aristokratlara hizmet vermek için konaklama tesisleri yapıldı.[6] 1768'de İngiltere'de Exeter şehrinde açılan Royal Clarence Hotel, 25 Ocak 1774'te Londra'da açılan "Grand Hotel", otel" adını kullanan ilk tesislerdendi.

Sanayi devrimini takiben teknolojik gelişmeler kitle turizmini olumlu etkiledi. Otel kurumu Avrupa'da tümüyle kabul gördü. Posta arabalarının durak noktalarında bulunan hanlar işsiz kalırken demiryolu oteli denilen oteller açıldı. Otellerde asansör, kalorifer, elektrik kullanılmaya başlandı. 1935 yılında Hilton ve Sheraton gibi zincir otel işletmelerinin ilk örnekleri açılmaya başladı II. Dünya Savaşı sonrasında yeniden yapılanan kentlerde farklı ülkelerden gelecek misafirleri de ağırlayabilecek tesisler inşa edildi.

1950-1970 yılları arasında küçük ölçekli oteller yaygınlaştı. Otellerin çeşitlenmesi sonucunda yıldız sistemine dayalı bir sınıflandırma sistemi gelişti.

1990'larda internetin yaygınlaşması otelcilik için yeni fırsatlar sundu. Konaklama imkanları hakkında bilgi almak ve rezervasyon yapmak kolaylaştı.

Otel yönetimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Çoğu otel işletmesi genel müdür ve otel yöneticisi tarafından yönetilir. Büyük otellerde bir otel içindeki çeşitli departmanları (örneğin yemek servisi) denetleyen orta düzey yöneticiler, idari personel ve hat düzeyindeki bölüm başkanları ve şefler bulunur.

Türleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Uluslararası lüks oteller[değiştir | kaynağı değiştir]

Uluslararası lüks oteller, yüksek kaliteli olanaklar, tam hizmet konaklama, yerinde tam hizmet restoranlar en üst düzeyde kişiselleştirilmiş, profesyonel hizmet sunarlar.[7] Uluslararası lüks oteller, ülkeye ve yerel sınıflandırma standartlarına bağlı olarak en az Beş Elmas derecesi veya Beş Yıldızlı otel derecesi ile sınıflandırılır. Örnek markalar şunlardır: Accor, The Ascott Limited, Best Western, Hyatt, Conrad Hotels, InterContinental, Sofitel, Mandarin Oriental Hotel Group, Four Seasons Hotels and Resorts, The Peninsula Hotels, Rosewood Hotels & Resorts, JW Marriott Hotels, ITC Hotels ve The Ritz-Carlton Hotel Company.

Lüks tatil köyleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Shangri-La's Fijian Resort, Yanuca Island, Fiji
Jumeirah Beach Hotel, Dubai
Raffles Praslin, Seychelles

Tatil köyleri veya resort oteller, belirli mekanlarda özgül bir yaşam tarzı veya kişisel bir imajı olan misafirlere hitap eden marka otellerdir. Bunlar tipik olarak tam hizmettirler ve lüks olarak sınıflandırılırlar. Yaşam tarzı lüks tatil köyleri, ülkeye ve yerel sınıflandırma standartlarına bağlı olarak Beş Yıldızlı otel derecelendirmesi ile sınıflandırılır. Örnek markalar şunlardır: Waldorf Astoria Hotels & Resorts, St. Regis Hotels & Resorts, Shangri-La Hotels and Resorts, The Oberoi Group, Wyndham Hotels & Resorts, Belmond Limited, Jumeirah Hotels, Aman Resorts, Taj Hotels, Hoshino Resorts, Raffles Hotels & Resorts, Fairmont Hotels and Resorts, Banyan Tree Holdings, Regent Hotels & Resorts ve Park Hyatt, Indian Hotels Company Limited, Radisson Hotel Group, Jinjiang International.

Lüks tam hizmet otelleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu tür oteller misafirlerine genellikle çok çeşitli konaklama hizmetleri ve tesis içi tesisler sağlar. Huazhu Hotels Group, Choice Hotels International, Global Hotel Alliance, W Hotels, Sheraton Hotels and Resorts, Langham Hospitality Group, Kempinski, Kimpton Hotels & Restaurants, Hilton Hotels & Resorts, Lotte Hotels & Resorts, Renaissance Hotels, Marriott International ve Hyatt Regency.

Odaklanmış veya seçilmiş hizmet[değiştir | kaynağı değiştir]

Yalnızca iş seyahatinde olanlar gibi belirli bir gezgin nüfusuna hitap eden ve bir konak pazarlayan, sınırlı sayıda yerinde olanaklar sunan küçük ve orta ölçekli otel işletmeleri de vardır. Bunlara örnek olarakak Hyatt Place, Holiday Inn, Hospitality International, Hilton Worldwide, InterContinental Hotels Group, Courtyard by Marriott, Sonesta International Hotels ve Hilton Garden Inn sayılabilir.[8]

Ekonomik ve sınırlı hizmet sunan oteller[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu oteller çok sınırlı sayıda tesis içi olanaklar sunar. Genellikle yalnızca çok az hizmet içeren veya hiç hizmet vermeyen temel konaklama birimleri sunar. Bu tesisler normalde yalnızca belirli bir gezgin kısmına hitap eder ve oda pazarlar.[9] Örnekler arasında Ibis Budget, Hampton by Hilton, Aloft Hotels, Meliá Hotels International, Holiday Inn Express, Fairfield by Marriott ve Four Points by Sheraton sayılabilir.

Uzun süreli konaklama imkanı sunan oteller[değiştir | kaynağı değiştir]

Bunlar küçük ve orta ölçekli otellerdir. Geleneksel bir otele kıyasla daha uzun süreli tam hizmet konaklama sunar. Uzun süreli konaklama otelleri, geleneksel olmayan fiyatlandırma yöntemlerine sahip olabilirler. Sınırlı ve belirli hizmete yönelik otellere benzer şekilde, tesis içi olanaklar sınırlıdır ve çoğu uzun süreli konaklama otellerinde tesis bünyesinde bir restoran bulunmaz.[10] Örnekler arasında Staybridge Suites, Candlewood Suites, Homewood Suites by Hilton, Home2 Suites by Hilton, Residence Inn by Marriott, Element by Westin ve Extended Stay America sayılabilir.

Devremülk ve destinasyon kulüpler[değiştir | kaynağı değiştir]

Tesis bünyesinde restoranlar, yüzme havuzları, dinlenme alanları ve diğer eğlence odaklı olanaklara sahip tam hizmet veren otellerdir.[11] Devremülk tatil markalarına örnek olarak Hilton Grand Vacations, Marriott Vacation Club, Westgate Resorts, Disney Vacation Club ve Holiday Inn Club Vacations verilebilir.

Motel[değiştir | kaynağı değiştir]

Moteller sınırlı hizmet sunan, daha düşük maliyetli, genellikle otoparktan odalara doğrudan erişimi olan küçük boyutlu, az katlı bir konaklama tesisidir. Moteller, daha çok yolculara hizmet etmek için inşa edilirler. Motel içeren bazı zincir marka örnekleri arasında, EconoLodge, Motel 6, Super 8 Motels ve Travelodge sayılabilir.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kubbealtı Lugati
  2. ^ "İstanbul'un Modernleşme Dönemi Otelleri (1840-1914)". Megaron Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dergisi. 2011. 15 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2022. 
  3. ^ Luggat Osmanlıca Sözlük
  4. ^ Okutucu, Nuray (2017). "Hac güzergahı olarak İstanbul'un inanç turizmine konu çekim unsurları (19.yüzyıl sonu ve 20.yüzyıl başı)" (PDF). İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans Tezi. 
  5. ^ "Antik Çağ'da Anadolu'da Turizm" (PDF). II. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi 12-15 Nisan 2012. 
  6. ^ a b Taner, Bilgehan (2013). "Konsept Otellerde Kurgu Mekan İlişkisi /". Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü yüksek lisans tezi. 17 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  7. ^ "Arşivlenmiş kopya". 14 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2021. 
  8. ^ "Arşivlenmiş kopya". 14 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2021. 
  9. ^ "Arşivlenmiş kopya". 14 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2021. 
  10. ^ "Arşivlenmiş kopya". 14 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2021. 
  11. ^ "Arşivlenmiş kopya". 14 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Otel nedir?, Otel anlamı nedir?, Otel ne demektir? Nedir? :Otel nedir?, Otel anlamı nedir?, Otel ne demektir? ile ilgili Otel nedir?, Otel anlamı nedir?, Otel ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Otel nedir?, Otel anlamı nedir?, Otel ne demektir? Ne Demektir? Otel nedir?, Otel anlamı nedir?, Otel ne demektir? Açıklaması Nedir? Otel nedir?, Otel anlamı nedir?, Otel ne demektir? Cevabı Nedir? Otel nedir?, Otel anlamı nedir?, Otel ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Otel nedir?, Otel anlamı nedir?, Otel ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Otel nedir?, Otel anlamı nedir?, Otel ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Otel nedir?, Otel anlamı nedir?, Otel ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Otel nedir?, Otel anlamı nedir?, Otel ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Otel nedir?, Otel anlamı nedir?, Otel ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Otel nedir?, Otel anlamı nedir?, Otel ne demektir? Açıklaması? :Otel nedir?, Otel anlamı nedir?, Otel ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Otel nedir?, Otel anlamı nedir?, Otel ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Otel nedir?, Otel anlamı nedir?, Otel ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Otel nedir?, Otel anlamı nedir?, Otel ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Otel nedir?, Otel anlamı nedir?, Otel ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Otel nedir?, Otel anlamı nedir?, Otel ne demektir? Gerçek mi? :Otel nedir?, Otel anlamı nedir?, Otel ne demektir? ile ilgili Otel nedir?, Otel anlamı nedir?, Otel ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Otel nedir?, Otel anlamı nedir?, Otel ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Otel nedir?, Otel anlamı nedir?, Otel ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Otel nedir?, Otel anlamı nedir?, Otel ne demektir? Hakkında? :Otel nedir?, Otel anlamı nedir?, Otel ne demektir? ile ilgili Otel nedir?, Otel anlamı nedir?, Otel ne demektir? burada bulabilirsiniz. Otel nedir?, Otel anlamı nedir?, Otel ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Otel nedir?, Otel anlamı nedir?, Otel ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Otel nedir?, Otel anlamı nedir?, Otel ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Uzak küçük gezegen, Dostoyevski, Jennifer Jones, Yugoslav Tarihi Müzesi, Uydu Fırlatma Sistemi, Beril Dedeoğlu, Take Care (şarkı), Malësi e Madhe (ilçe), Garnier, Ayşe Sultan (I. Ahmedin kızı), Doğal hak, José Carvallo, İzmir Atatürk Stadyumu, Kolombiya, SANAA, VI. Fernando, İsrail Diyarı, Dünya hükûmeti, Yaz Olimpiyatlarında bisiklet, Max Horkheimer, Evcil yak, Vision, Tayga, Semantic Scholar, Ledipasvir, Vasileostrovski (rayon), 2005 Akdeniz Oyunları, Alman İmparatorluğu anayasası, Behçet Güler, YouPorn, Zarok TV, Auguste Vaillant, 8 Haziran, Sulley Muniru, Kızılcapınar Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Michel Babatunde, Gaggiano, Anteros, Alasdair MacIntyre, Aminu Umar, alasdair macintyre, Süreyya Yurdakul, Joseph Epes Brown, 100 milyondan fazla etkin kullanıcısı olan sanal topluluklar listesi, Katı hal fiziği, Council of Europe, Yasemin Devrimi, Melen Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Hariciler, Doyran, Kuzey Makedonya, Tramonti di Sopra, Gazlıgöl Tren İstasyonu, Samira Said, Debbie Reynolds, Piper anisum, Senato (Malezya), Chibados, Nurettin Ersin, Iowa Wolves, Gandakasia, Tenbury Wells, Mardakert, John Desmond Bernal, Anthostella, Freyastera, Anglo Amerika, Taksi yapmak, Diyarbakırda 1957 Türkiye genel seçimleri, 1914 yapımı Türk filmleri, Meireki, Cirratulidae, 2. Lig tüm zamanların puan durumu, Arızlı, İzmit, Holly Robinson Peete, Kashan, Jean Claude Pascal, Proteus etkisi, Arteriyol, Killeen, Teksas, Hayfa Üniversitesi, Mustafa Uğur (futbolcu), Büyük Smoky Dağları Ulusal Parkı, Atıf Tüzün, Susilo Bambang Yudhoyono, İrlandalı Kız, İspanyol pesetası, Providencia Adası, Gradsko, Berdan Öztürk, Active Directory, Raspberry Pi, Epifiz, Diyonisos, Narses, Büyük Londra Vebası, Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu, Suriye Parlamentosu, Konçe, Clint Capela, CA Lanús,
Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?,