Nisan tezleri nedir?, Nisan tezleri anlamı nedir?, Nisan tezleri ne demektir?

Nisan tezleri Nedir?

Nisan tezleri Nedir?, Nisan tezleri Nerededir?, Nisan tezleri Hakkında Bilgi?, Nisan tezleri Analizi? Nisan tezleri ilgili Nisan tezleri ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Nisan tezleri ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Nisan tezleri Ne Anlama Gelir Nisan tezleri Anlamı Nisan tezleri Nedir Nisan tezleri Ne Anlam Taşır Nisan tezleri Neye İşarettir Nisan tezleri Tabiri Nisan tezleri Yorumu 

Nisan tezleri Kelimesi

Lütfen Nisan tezleri Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Nisan tezleri İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Nisan tezleri Kelimesinin Anlamı? Nisan tezleri Ne Demek? ,Nisan tezleri Ne Demektir? Nisan tezleri Ne Demektir? Nisan tezleri Analizi? , Nisan tezleri Anlamı Nedir?,Nisan tezleri Ne Demektir? , Nisan tezleri Açıklaması Nedir? ,Nisan tezleri Cevabı Nedir?,Nisan tezleri Kelimesinin Anlamı?,Nisan tezleri Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Nisan tezleri Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Nisan tezleri Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Nisan tezleri Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Nisan tezleri Kelimesinin Anlamı Nedir? Nisan tezleri Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Nisan tezleri Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Nisan tezleri Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Nisan tezleri - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Nisan tezleri

Nisan tezleri Nedir? Nisan tezleri Ne demek? , Nisan tezleri Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Nisan tezleri Kelimesinin Anlamı? Nisan tezleri Ne Demek? Nisan tezleri Ne Demektir? ,Nisan tezleri Analizi? Nisan tezleri Anlamı Nedir? Nisan tezleri Ne Demektir?, Nisan tezleri Açıklaması Nedir? , Nisan tezleri Cevabı Nedir? , Nisan tezleri Kelimesinin Anlamı?






Nisan tezleri nedir?, Nisan tezleri anlamı nedir?, Nisan tezleri ne demektir?

Nisan tezleri

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Nisan tezleri'nin orijinal el yazımı taslak metni
Lenin, Ağustos 1917

Nisan Tezleri (Rusça: апрельские тезисы), 1917 Şubat Devrimi ile Rusya’daki Çarlık rejiminin devrilmesi üzerine sürgünde bulunduğu İsviçre’den, Mühürlü Tren ile Rusya’nın başkenti Petrograd’a gelen Bolşevik lider Lenin tarafından ilan edilen ve parti tarafından izlenmesi gereken siyasi hattı anlatan açıklamalar. Tezler daha çok Rusya’nın içinde bulunduğu durumu tahlil etmekte ve Bolşevikler tarafından yapılması gerekenleri sıralamaktadır.

Tezlerde Lenin “Tüm İktidar Sovyetlere” sloganında da görüldüğü gibi iktidarın işçi, asker ve köylülerin kendiliğinden kurdukları taban örgütlenmesi olan Sovyetler tarafından alınmasını savunur. Ayrıca Geçici Hükûmet ile hiçbir şekilde iş birliği yapılmamasını önerir. Nisan Tezleri Bolşevik siyasi hattını belirleyen ve Temmuz Günleri ile Ekim Devrimini etkileyen, leninizmin temellerinin atılmasını sağlayan öneme sahiptir.

Arka plan[değiştir | kaynağı değiştir]

Tezlerin Lenin tarafından açıklandığı Nisan 1917’de Rusya birkaç ay öncesine göre çok değişmiştir. Şubat Devrimi ile Çar II. Nikolay devrilmiştir. Başa geçen Geçici Hükûmet ülkede iktidar olmaya çalışacaktır. Başbakan olan Georgi Lvov ve sonrasında Aleksandr Kerenski liberal ve ılımlı sosyalistler tarafından kurulan hükûmetlere başkanlık edeceklerdir. Ancak Geçici Hükûmet tam otoriteye sahip konumda değildir. Şubat Devriminden sonra tabanda işçilerin, askerlerin ve köylülerin kurdukları Sovyet organların varlığı ve azımsanmayacak gücü ikili iktidar durumu yaratmıştır.

Şubat Devriminden sonra sürgünde İsviçre’de bulunan Lenin derhal Rusya’ya dönmek ister. Ancak ülkeye geri dönmesi çok zordur çünkü I. Dünya Savaşı sürmektedir ve o tarafsız İsviçre’de sıkışıp kalmıştır. İsviçreli komünist Fritz Platten, Lenin ve beraberindeki Rus sürgünlerin Rusya’ya dönebilmesi için Almanya İmparatorluğu ile temas kurar. Özellikle II. Wilhelm radikal sosyalist görüşleriyle bilinen Bolşevik liderin Rusya’ya dönerek Almanya ile savaş halinde olan Rusya’yı savaş dışına bırakabileceğini düşünür. Bu sayede Almanya Batı Cephesine asker kaydırabilecektir. İki taraf da Fritz Platten aracılığında Rus sürgünlerin Almanya’dan Mühürlü Tren olarak adlandırılan trenle geçmesinde anlaşır. İsveçli komünistler Otto Grimlund ve Ture Nerman sayesinde İsveç'ten geçen Lenin, İsviçre-Almanya-İsveç-Finlandiya üzerinden 3 Nisan (16 Nisan) 1917 günü Petrograd’a ulaşmış olur.

Tezler[değiştir | kaynağı değiştir]

Nisan Tezleri, Bolşevik yayın organı Pravda’da yayınlanır ve Lenin tarafından 4 Nisan 1917 günü Tüm Rusya İşçi ve Asker Temsilcileri Sovyeti Konferansının birleşiminde ilan edilir:

  • Geçici Hükûmetin burjuva karakteri ilan edilir ve bu hükûmete destek verilmemesi gerektiği belirtilir. Hükûmetin Rusya halklarına verdiği her vaadin yalan olduğu ifşa edilmelidir. I. Dünya Savaşı emperyalist bir savaş olarak mahkûm edilir ve tüm ülke sosyal demokrat partilerine çağrı yapılarak “devrimci bozgunculuk” yapılması savunulur.
  • Rusya’nın devrimci bir süreçten geçmekte olduğu belirtilir. Ancak işçi sınıfının yeterli olmayan sınıf bilinci ve örgütlülüğü nedeniyle iktidar burjuvazinin eline geçmiştir. Devrimin ikinci aşamasında iktidar işçi sınıfının ve köylülüğün en yoksul kesimlerinin eline geçmelidir.
  • Bolşeviklerin Sovyet organlarında sadece bir azınlık olduğu teslim edilir. SR’lar başta olmak üzere tüm küçük burjuva oportünist partilerin burjuvaziye yaranmaya çalıştıkları öne sürülür.
  • Oluşturulmaya çalışılan parlamenter bir cumhuriyetin geri bir istek olduğu savunulur. Bunun yerine tüm ülkede tabandan örgütlenen İşçi ve Köylü Vekilleri Sovyet Cumhuriyeti kurulmalıdır.
  • Polis, ordu ve bürokrasinin dağıtılması gerekliliği belirtilir. Yeni düzende tüm yetkililer seçimle başa gelecek ve her zaman değiştirilebilecektir, ayrıca maaşları iyi bir işçinin ortalama ücretini geçmeyecektir.
  • Toprak sorunu bütün ağırlığıyla Köylü Sovyetlerinin gündemine taşınmalıdır. Bütün topraklara el konulmalı ve ülkedeki topraklar kamulaştırılmalıdır. El konan topraklar Köylü Vekilleri Sovyetleri tarafından hak sahiplerine dağıtılacaktır. Büyük topraklarda yerel Sovyetlerin denetiminde örnek çiftlikler kurulmalıdır.
  • Ülkedeki tüm bankalar tek bir ulusal banka olarak birleştirilecektir ve İşçi Vekilleri Sovyetinin denetimine girecektir.
  • Partinin derhal acil gündemlerin görüşülmesi için bir kongre yapması savunularak bu toplantıda aşağıdaki hususların tamamlanması talep edilir:
1.Emperyalizm ve emperyalist savaş konusunda parti programı değiştirilmelidir.
2.Devlet ile ilgili olarak asgari program güncellenmeli ve parti ismi değiştirilmelidir. Savaş öncesinde sosyalizme ihanet eden sosyal demokratlardan ve burjuvaziyi savunanlardan ayrılmak için partinin ismi Komünist Parti olarak değiştirilmelidir.[1]
  • Sosyal demokratların örgütlenmesine karşı olacak şekilde yeni ve devrimci bir enternasyonal örgütlülük oluşturulmalıdır.[2]

Etkileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Bolşevikler Şubat Devrimini beklememektedir ve örgütsel olarak hazırlıksız yakalanırlar. O dönemde Rusya’da çok az Bolşevik lider bulunmaktadır. Lenin, Stalin, Matvei Muranov, Lev Kamenev ve Grigori Zinoviev gibi Bolşevik liderler ya ülke dışında ya da ülke içinde sürgündedir. Özellikle ülke içindeki sürgünden geri dönen Kamenev, Muranov ve Stalin Geçici Hükûmet ile daha ılımlı bir politika güdeceklerdir.[3] Ancak onların gelmesinden önce bunun aksini savunan ikincil Bolşevik liderlerden Aleksandr Şlyapnikov ve Vyaçeslav Molotov bu ekibin gelmesiyle tasfiye edilecektir. Lenin’in tam bu sırada ülkeye dönmesi Bolşevikleri farklı bir doğrultuya sokacak ve partililerin duruma bakışını netleştirecektir.

İlk başta tüm partinin karşı çıktığı Nisan Tezlerini yılmadan tek tek bütün partililere anlatan ve onları ikna eden Lenin, Ekim Devrimine giden yolda çok önemli bir ideolojik açılım yapmış olur.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Lenin bu düşüncesini “Sosyalizm ve Savaş” adlı eserinde de savaş sürmekteyken belirtmiştir.
  2. ^ Komintern (Komünist Enternasyonal) olarak da bilinen III. Enternasyonal 1919 yılında Moskova’da kurulacaktır.
  3. ^ 18 Mart 1917 tarihli Pravda No.12 içindeki yazısında Stalin Geçici Hükümeti ılımlı şekilde eleştirmektedir 20 Nisan 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (İngilizce) 19 Mayıs 2021 tarihinde erişilmiştir

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Nisan tezleri nedir?, Nisan tezleri anlamı nedir?, Nisan tezleri ne demektir? Nedir? :Nisan tezleri nedir?, Nisan tezleri anlamı nedir?, Nisan tezleri ne demektir? ile ilgili Nisan tezleri nedir?, Nisan tezleri anlamı nedir?, Nisan tezleri ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Nisan tezleri nedir?, Nisan tezleri anlamı nedir?, Nisan tezleri ne demektir? Ne Demektir? Nisan tezleri nedir?, Nisan tezleri anlamı nedir?, Nisan tezleri ne demektir? Açıklaması Nedir? Nisan tezleri nedir?, Nisan tezleri anlamı nedir?, Nisan tezleri ne demektir? Cevabı Nedir? Nisan tezleri nedir?, Nisan tezleri anlamı nedir?, Nisan tezleri ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Nisan tezleri nedir?, Nisan tezleri anlamı nedir?, Nisan tezleri ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Nisan tezleri nedir?, Nisan tezleri anlamı nedir?, Nisan tezleri ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Nisan tezleri nedir?, Nisan tezleri anlamı nedir?, Nisan tezleri ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Nisan tezleri nedir?, Nisan tezleri anlamı nedir?, Nisan tezleri ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Nisan tezleri nedir?, Nisan tezleri anlamı nedir?, Nisan tezleri ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Nisan tezleri nedir?, Nisan tezleri anlamı nedir?, Nisan tezleri ne demektir? Açıklaması? :Nisan tezleri nedir?, Nisan tezleri anlamı nedir?, Nisan tezleri ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Nisan tezleri nedir?, Nisan tezleri anlamı nedir?, Nisan tezleri ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Nisan tezleri nedir?, Nisan tezleri anlamı nedir?, Nisan tezleri ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Nisan tezleri nedir?, Nisan tezleri anlamı nedir?, Nisan tezleri ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Nisan tezleri nedir?, Nisan tezleri anlamı nedir?, Nisan tezleri ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Nisan tezleri nedir?, Nisan tezleri anlamı nedir?, Nisan tezleri ne demektir? Gerçek mi? :Nisan tezleri nedir?, Nisan tezleri anlamı nedir?, Nisan tezleri ne demektir? ile ilgili Nisan tezleri nedir?, Nisan tezleri anlamı nedir?, Nisan tezleri ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Nisan tezleri nedir?, Nisan tezleri anlamı nedir?, Nisan tezleri ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Nisan tezleri nedir?, Nisan tezleri anlamı nedir?, Nisan tezleri ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Nisan tezleri nedir?, Nisan tezleri anlamı nedir?, Nisan tezleri ne demektir? Hakkında? :Nisan tezleri nedir?, Nisan tezleri anlamı nedir?, Nisan tezleri ne demektir? ile ilgili Nisan tezleri nedir?, Nisan tezleri anlamı nedir?, Nisan tezleri ne demektir? burada bulabilirsiniz. Nisan tezleri nedir?, Nisan tezleri anlamı nedir?, Nisan tezleri ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Nisan tezleri nedir?, Nisan tezleri anlamı nedir?, Nisan tezleri ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Nisan tezleri nedir?, Nisan tezleri anlamı nedir?, Nisan tezleri ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
2021 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı, Pravia, Viasat History, Orhan Gencebay diskografisi, Türk Toplumunda Kadın Hareketi ve Kadına Verilen Haklar, NGC 3852, Ermeni Dansları, Grasshopper Club Zürich, Turgut Aykaç, Civanperçemi, Rukiyye bint Hüseyin, Bahçe tasarımı, Jacinto Benavente, 1980lerin Türk filmleri, PASHA Holding, Pön Savaşları kronolojisi, The Reminder, Enes Ünal, Atina demokrasisi, William Edward Burghardt Du Bois, Hamidiye Kaynak Suları, Kadın matematikçiler listesi, 9. yüzyıl Müslüman tarihinin zaman çizelgesi, Aşk (film, 2012), Ergimiş karbonat yakıt hücresi, Batı Anadolu Grubu, Felsefi gerçekçilik, Türkiyedeki şehirler listesi, Yaşamın evrimsel tarihi kronolojisi, Nimonik, Ekrem Baydar, Donald O. Hebb, Aesir, Nonnosus, Hinrich Ahrens, Afşarca, İmam Mehdi, Renk, Hepzibah Smith, Türkçe dil bilgisi, Ağ arabirim denetleyicisi, Jonathan Rhys Meyers, Dijital medya oynatıcı, Molla Abdülkerim Efendi, Palmtop PC, Etowah County, Alabama, Gräns, Joseph Stalin, Seyfert gökada, NGC 2762, José Pastoriza, Gökçe Özyol, Güney Han, TCDD YHT Bölge Müdürlüğü, Kargil Savaşı, LGBTlere yönelik şiddet, I Will Always Love You, Vassos Lyssarides, Jōgan, Whanganui, Hermes, Mehmet Sadi Bekter, Tel Beer Sheba, 2016 Grammy Ödülleri, Christian Wulff, Tembel, Nikolay Buharin, Beihai Parkı, Asteroit, Cemil Bayık, Mert Müldür, HeidiSQL, Türkiyedeki limanlar listesi, 2023 Dağlık Karabağ çatışmaları, NGC 6850, Cury, Valle de Villaverde, Tablolama programı, Kısa süreli bellek, Baba III, I. Gagik, Ronald Eguino, Beştepeler füniküleri, Tekboynuz (takımyıldız), Askerî Yargıtay, Sıvı florür toryum reaktörü, Elmaağacı, Tavşanlı, 1558, Hacettepe Üniversitesi İktisat Bölümü, Çepniler, 2001 Türkiye Kupası Finali, Have Some Fun, 1821, Dimitris Diamantakos, İPod Touch (5. nesil), Kayseri milletvekilleri listesi, Hardebek, Luvi hiyeroglifleri, 1982 Afrika Uluslar Kupası, Yardımcı Rolde Erkek Oyuncu Tarafından Üstün Performans Ekran Oyuncuları Derneği Ödülü,
Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?,