Kurtuluş Hareketi nedir?, Kurtuluş Hareketi anlamı nedir?, Kurtuluş Hareketi ne demektir?

Kurtuluş Hareketi Nedir?

Kurtuluş Hareketi Nedir?, Kurtuluş Hareketi Nerededir?, Kurtuluş Hareketi Hakkında Bilgi?, Kurtuluş Hareketi Analizi? Kurtuluş Hareketi ilgili Kurtuluş Hareketi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Kurtuluş Hareketi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Kurtuluş Hareketi Ne Anlama Gelir Kurtuluş Hareketi Anlamı Kurtuluş Hareketi Nedir Kurtuluş Hareketi Ne Anlam Taşır Kurtuluş Hareketi Neye İşarettir Kurtuluş Hareketi Tabiri Kurtuluş Hareketi Yorumu 

Kurtuluş Hareketi Kelimesi

Lütfen Kurtuluş Hareketi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Kurtuluş Hareketi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Kurtuluş Hareketi Kelimesinin Anlamı? Kurtuluş Hareketi Ne Demek? ,Kurtuluş Hareketi Ne Demektir? Kurtuluş Hareketi Ne Demektir? Kurtuluş Hareketi Analizi? , Kurtuluş Hareketi Anlamı Nedir?,Kurtuluş Hareketi Ne Demektir? , Kurtuluş Hareketi Açıklaması Nedir? ,Kurtuluş Hareketi Cevabı Nedir?,Kurtuluş Hareketi Kelimesinin Anlamı?,Kurtuluş Hareketi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Kurtuluş Hareketi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Kurtuluş Hareketi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Kurtuluş Hareketi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Kurtuluş Hareketi Kelimesinin Anlamı Nedir? Kurtuluş Hareketi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Kurtuluş Hareketi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Kurtuluş Hareketi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Kurtuluş Hareketi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Kurtuluş Hareketi

Kurtuluş Hareketi Nedir? Kurtuluş Hareketi Ne demek? , Kurtuluş Hareketi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Kurtuluş Hareketi Kelimesinin Anlamı? Kurtuluş Hareketi Ne Demek? Kurtuluş Hareketi Ne Demektir? ,Kurtuluş Hareketi Analizi? Kurtuluş Hareketi Anlamı Nedir? Kurtuluş Hareketi Ne Demektir?, Kurtuluş Hareketi Açıklaması Nedir? , Kurtuluş Hareketi Cevabı Nedir? , Kurtuluş Hareketi Kelimesinin Anlamı?






Kurtuluş Hareketi nedir?, Kurtuluş Hareketi anlamı nedir?, Kurtuluş Hareketi ne demektir?

Kurtuluş Hareketi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kurtuluş Hareketi
KısaltmaKurtuluş
SloganBütün Ülkelerin İşçileri ve Ezilen Halkları Birleşin!
ÖncülTürkiye Halk Kurtuluş Partisi - Cephesi
Kuruluş1976
Kapanış2013
TürMarksizm-Leninizm
Önemli kişilerMustafa Kemal Kaçaroğlu, Mahir Sayın, İlhami Aras, Ali Demir, Şaban İba, Mustafa Kahya, Gülseren Pusatlıoğlu

Kurtuluş Hareketi, 1971'deki örgütsel yenilgiden sonra hapisten çıkan bir kısım Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi kadrolarının, THKP-C'nin aynı isimli haftalık yayın organı Kurtuluş dergisinin ismini alarak 1976'da aylık olarak yayımlamaya başladıkları Kurtuluş Sosyalist Dergi çevresinde oluşturdukları Marksist-Leninist siyasi harekettir.[1]

Örgüt zaman zaman Kaçarcılar, THKP-C/KURTULUŞ, Türkiye ve Kuzey Kürdistan Kurtuluş Örgütü (TKKKÖ) gibi isimleri kullanmış en sonunda Kurtuluş Hareketi adını almıştır.

Hareketin kurucuları arasında eski Dev-Genç'liler ve THKP-C'den gelen Mustafa Kemal Kaçaroğlu, Mahir Sayın, İlhami Aras, Ali Demir, Seyfi Cengiz, Şaban İba ve İsmet Öztürk ve Doğan Tarkan gibi isimler vardır.[2]

THKP-C eleştirisi ve örgütsel kuruluş süreci[değiştir | kaynağı değiştir]

Kurtuluş hareketini kuracak çekirdek kadro Mustafa Kemal Kaçaroğlu, Mahir Sayın ve İlhami Aras, 12 Mart Muhtırası sonrasında Mamak Askerî Cezaevi'nde tutuklu bulunan Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi üyeleriydi. 1974 Affı'yla serbest kaldıklarında, cezaevinde THKP-C'nin yenilgisi ve Mahir Çayan'ın özellikle Kesintisiz Devrim isimli broşüründe ele aldığı konular üzerine uzun bir tartışma süreci geçirmişlerdi.

Üç isim Çayan'ın ve THKP-C'nin köklü bir eleştirisi üzerinden, devrimcilerin ge­niş bir birliğini oluşturma hedefini dile getiriyorlardı. Ancak sosyalistleri keskin çizgilerle bölen Sovyetler Birliği Komünist Partisi - Çin Komünist Partisi ekseninde bölünme içerisindeki gruplaşmalar yüzünden devrimcilerin geniş birliğinin mümkün olmayacağı ortaya çıktı.[3]

Ankara'da bir araya gelen bu Kaçaroğlu, Sayın ve Aras, Çin-Sovyet ayrılığı dışında kalanları ya da en azından THKP-C’lileri bir ça­tı altında toplayabilme amacıyla faaliyette bulunmaya başladılar. Bu amaçla bir platform çalışmasının sür­düğü sırada Niğde Cezaevi’ndeki THKP-C hükümlüleri Necmi Demir, İlkay Demir, Kamil Dede'nin çıkardıkları sekiz sayfalık bildiride, geçmişi “maceracılık”la eleştirip Maoist zemini benimsediklerini açıklamalarıyla, platform çalışmaları da sona erdi.

Daha sonra Devrimci Yol’u kuracak olan Nasuh Mitap ve Oğuzhan Müftüoğlu gibi isimlerle beraber cezaevinden beri sürdüregeldikleri temasları dikkate alarak hazırladıkları mektuplar ile örgütlenmeye çalışan Kaçaroğlu, Sayın ve Aras, Temmuz 1975'te Müftüoğlu ve Mitap ile ayrıştılar. Üniversitelerde hızla çoğalan yeni ku­şak genç militanlarla yapılan, kitlesel tartışma toplantıları sırasında, geçmiş siyasal çizgi ve pratiği eleştiren görüşleri nede­niyle “inkârcı” olmakla suçlanan Kaçaroğlu ve arkadaşları sosyalist solda birlik amacıyla yola çıkan ama birliği başlamadan sona erdiren bu bölünmeyi hiç unutmadılar.[4] Kurtuluş hareketi ortaya çıktıktan ve 12 Eylül sonrasında sönümlenme sürecindeyken dahi "yapay” ve “sonraki süreci olağanüstü olumsuz etkileyen bir olgu” olarak değerlendirdikleri bu ayrışma için Müftüoğlu ve Mitap'ı eleştirdiler.[3]

Kasım 1975’te daha sonra Devrimci Yol'u oluşturacak ekibin ilk çıkışını temsil eden Devrimci Gençlik Dergisi’nin yayınlanmaya başlaması, Kurtuluşçuları kendi bağımsız ör­gütlenmeleri konusunda harekete geçirdi. Ayrı bir örgüt kurma­yı hiç düşünmeyen ve sürekli "sosyalist solda geniş bir birlik" amacıyla harekete geçen Kurtuluşçular, süreçte tek başına örgütlenmeye mecbur kaldılar. Başta Ankara’da olmak üzere, Karadeniz, Akdeniz ve İzmir’de kişisel ilişkilerini, siyasi bir örgütlenmeye yönelttiler. Temel fi­kirlerini ortaya koyan "Yol Ayrımı" başlıklı yazıyı hazırlayarak teksirle ço­ğaltıp dağıttılar. Ardından Haziran 1976’da aylık periyotla sürecek Kurtuluş Sosyalist Dergi'yi yayınladılar. Dergi, adını THKP-C’nin merkezi yayın organından alıyordu. Örgüt de bu isimle anıldı.

Hareket içinde en çok tartışılan konuların başında Kürt Sorunu gelmiştir. Bu amaçla Kürtçe yayınlanan Sorej isimli bir de dergi çıkartılmıştır. Örgütten ayrılan Seyfi Cengiz ve PKK'dan ayrılan Kamer Özkan ile birlikte Tekoşin adında ayrılıkçı silahlı örgüt kurmuşlardır.

Kurtuluş'un komsomol örgütü Genç Kurtuluşçular Birliği (GKB)'dir. Genç Kurtuluşçular Birliği zaman zaman KURTULUŞ/GKB ismini de kullanmıştır. GKB çeşitli zamanlarda silahlı ve molotoflu eylemler düzenlemiştir.

12 Eylül Darbesi'nde ilk idam edilen sanık olan Necdet Adalı, Kurtuluş örgütünün liseli kanadı olan Dev-Lis'e mensuptur.

12 Eylül sonrasında Kurtuluş Hareketi[değiştir | kaynağı değiştir]

1994'te Birleşik Sosyalist Parti'nin oluşumuna katılmıştır. Daha sonra BSP'nin kapanması üzerine 1996 yılında ÖDP'ye katılmıştır. 2002 yılında ÖDP içerisindeki diğer gruplarla çıkan Kürt Sorunu üzerine bir tartışmadan sonra Odakçılar, Hareketçiler ve Troçkistler'le beraber Sosyalist Demokrasi Partisi'ni kurmuştur.

Son olarak Sosyalist Demokrasi Partisi'nden ayrılan Kurtuluşçular'ın bir bölümü, 2008'de "yeniden kuruluş"a bir geçiş örgütü olarak İşçilerin Sosyalist Partisi'ni kurmuşlardır. Daha sonra Kurtuluş'un uzun yıllardır savunmakta olduğu "sosyalist hareketin yeniden yapılanması" fikrine karşı Kurtuluş Örgütü'nün partiyi arkadan yönetmesi gerektiğini savunan kesimle yeniden yapılanmayı savunan iki grup ortaya çıktı. 2011 yılında partinin 2. olağanüstü kongresi yapıldı. Yapılan kongreden sonra partinin, parti dışında oluşturulan "Kurtuluş Örgütü" tarafından yönetilmesi gerektiğini savunanlar İşçilerin Sosyalist Partisi'nden istifa etti. İstifa edenler bir müddet sonra kendileri gibi düşünen Sosyalist Demokrasi Partisi'ne katılmışlar, kalanlarsa diğer bileşenlerle birlikte Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi'ni kurmuşlardır. Kurulan demokratik partilerle beraber bu hareket kendini tamamıyla feshetmiştir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Kurucuları Kurtuluş'u anlattı". CNN Türk. cnnturk.com. 1 Haziran 2016. 20 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2017. 
  2. ^ "soldiyalog.com". 31 Ağustos 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2009. 
  3. ^ a b Vehbi Ersan (2014). 1970'lerde Türkiye Solu. İletişim Yayınları. s. 323. ISBN 9789750512414. 24 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2020. 
  4. ^ İsmet Öztürk, Doğan Tarkan, Mahir Sayın, Mustafa Kemal Kaçaroğlu (2016). Kurtuluş Kendini Anlatıyor: Kurucular 2. Dipnot Yayınları. ISBN 9786054878642. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2020. 

Kurtuluş Hareketi nedir?, Kurtuluş Hareketi anlamı nedir?, Kurtuluş Hareketi ne demektir? Nedir? :Kurtuluş Hareketi nedir?, Kurtuluş Hareketi anlamı nedir?, Kurtuluş Hareketi ne demektir? ile ilgili Kurtuluş Hareketi nedir?, Kurtuluş Hareketi anlamı nedir?, Kurtuluş Hareketi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Kurtuluş Hareketi nedir?, Kurtuluş Hareketi anlamı nedir?, Kurtuluş Hareketi ne demektir? Ne Demektir? Kurtuluş Hareketi nedir?, Kurtuluş Hareketi anlamı nedir?, Kurtuluş Hareketi ne demektir? Açıklaması Nedir? Kurtuluş Hareketi nedir?, Kurtuluş Hareketi anlamı nedir?, Kurtuluş Hareketi ne demektir? Cevabı Nedir? Kurtuluş Hareketi nedir?, Kurtuluş Hareketi anlamı nedir?, Kurtuluş Hareketi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Kurtuluş Hareketi nedir?, Kurtuluş Hareketi anlamı nedir?, Kurtuluş Hareketi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Kurtuluş Hareketi nedir?, Kurtuluş Hareketi anlamı nedir?, Kurtuluş Hareketi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Kurtuluş Hareketi nedir?, Kurtuluş Hareketi anlamı nedir?, Kurtuluş Hareketi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Kurtuluş Hareketi nedir?, Kurtuluş Hareketi anlamı nedir?, Kurtuluş Hareketi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Kurtuluş Hareketi nedir?, Kurtuluş Hareketi anlamı nedir?, Kurtuluş Hareketi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Kurtuluş Hareketi nedir?, Kurtuluş Hareketi anlamı nedir?, Kurtuluş Hareketi ne demektir? Açıklaması? :Kurtuluş Hareketi nedir?, Kurtuluş Hareketi anlamı nedir?, Kurtuluş Hareketi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Kurtuluş Hareketi nedir?, Kurtuluş Hareketi anlamı nedir?, Kurtuluş Hareketi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Kurtuluş Hareketi nedir?, Kurtuluş Hareketi anlamı nedir?, Kurtuluş Hareketi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Kurtuluş Hareketi nedir?, Kurtuluş Hareketi anlamı nedir?, Kurtuluş Hareketi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Kurtuluş Hareketi nedir?, Kurtuluş Hareketi anlamı nedir?, Kurtuluş Hareketi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Kurtuluş Hareketi nedir?, Kurtuluş Hareketi anlamı nedir?, Kurtuluş Hareketi ne demektir? Gerçek mi? :Kurtuluş Hareketi nedir?, Kurtuluş Hareketi anlamı nedir?, Kurtuluş Hareketi ne demektir? ile ilgili Kurtuluş Hareketi nedir?, Kurtuluş Hareketi anlamı nedir?, Kurtuluş Hareketi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Kurtuluş Hareketi nedir?, Kurtuluş Hareketi anlamı nedir?, Kurtuluş Hareketi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Kurtuluş Hareketi nedir?, Kurtuluş Hareketi anlamı nedir?, Kurtuluş Hareketi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Kurtuluş Hareketi nedir?, Kurtuluş Hareketi anlamı nedir?, Kurtuluş Hareketi ne demektir? Hakkında? :Kurtuluş Hareketi nedir?, Kurtuluş Hareketi anlamı nedir?, Kurtuluş Hareketi ne demektir? ile ilgili Kurtuluş Hareketi nedir?, Kurtuluş Hareketi anlamı nedir?, Kurtuluş Hareketi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Kurtuluş Hareketi nedir?, Kurtuluş Hareketi anlamı nedir?, Kurtuluş Hareketi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Kurtuluş Hareketi nedir?, Kurtuluş Hareketi anlamı nedir?, Kurtuluş Hareketi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Kurtuluş Hareketi nedir?, Kurtuluş Hareketi anlamı nedir?, Kurtuluş Hareketi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Atlanta United FC, Sultaniye, İzmit, İngiltere Bankası, White House, Zoom (yazılım), Odontodactylus scyllarus, Help, 1974 Cannes Film Festivali, Dobrica Ćosić, Amrak, Karl (Teschen dükü), Sentriyol, Storm Hawks, Kosova Ovası, Viking Çağı, Just Dance 2022, Aksu Fen Lisesi, Çatalca Mübadele Müzesi, Refah devleti, XI. Clemens, Jérémy Ménez, Konstantin Dragaš, László Bálint, İbrahim Talî Öngören, John Howard Van Amringe, Cezaevi, 1942 Türkiye yerel seçimleri, Hurşit Güneş, III. Máel Coluim, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü, Java, Ivo Vieira, Erhard Raus, Prison Break, Chris Isaak, Fordham, Cambridgeshire, Ogier Ghislain de Busbecq, NGC 7404, Wesley Snipes, İnatçı, İskoçya Parlamentosu, Türkiye yassı solucanlar listesi, 2018 FA Community Shield, Pazar bölümleme, Herophilos, İPod Nano, Leonardo Bonucci, Harun Karadeniz, Kamyonet, Fuhlendorf, Viktorya Anıtı, Çıplak Vatandaş, Nekromantik, Uluslararası örgüt, Kadir Ekinci, Özgür Bayer, Başmüfettiş Japp, John Hawkes (oyuncu), Adelaide Sokak Pisti, Killene Dağı, Millstreet, Erkan Eyibil, Cavia porcellus, Aras Özbiliz, NGC 1494, İnceltme işareti, İstihbarat Bakanlığı (İran), Takahama, Aichi, NGC 4155, Donna Ares, Divine (Sébastien Tellier şarkısı), NGC 1702, Buccino, Essai sur linégalité des races humaines, Emma (Galli şarkıcı), Amerika Ulusal Bilimler Akademisi, Sophokles, FK Donji Srem, Kantin, José Luís Santos da Visitação, Turfan Yarğol Havalimanı, Silikon kauçuk, Behzat Ç. Ankara Yanıyor, Ian McShane, Afife Tiyatro Ödülleri Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü, Atlético Junior, Arnavutköy Belediyespor, Jiroskop, Bahamalar bayrağı, Havlu, Lee Bowyer, Balören, İzmit, Cennetpınarı, Türkoğlu, NGC 3799, The Voice (Eimear Quinn şarkısı), İkizce, Laçin, Organ sistemi, Toosie Slide, Macaca mulatta, Kocaeli milletvekilleri listesi,
Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?,