Juventus FC nedir?, Juventus FC anlamı nedir?, Juventus FC ne demektir?

Juventus FC Nedir?

Juventus FC Nedir?, Juventus FC Nerededir?, Juventus FC Hakkında Bilgi?, Juventus FC Analizi? Juventus FC ilgili Juventus FC ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Juventus FC ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Juventus FC Ne Anlama Gelir Juventus FC Anlamı Juventus FC Nedir Juventus FC Ne Anlam Taşır Juventus FC Neye İşarettir Juventus FC Tabiri Juventus FC Yorumu 

Juventus FC Kelimesi

Lütfen Juventus FC Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Juventus FC İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Juventus FC Kelimesinin Anlamı? Juventus FC Ne Demek? ,Juventus FC Ne Demektir? Juventus FC Ne Demektir? Juventus FC Analizi? , Juventus FC Anlamı Nedir?,Juventus FC Ne Demektir? , Juventus FC Açıklaması Nedir? ,Juventus FC Cevabı Nedir?,Juventus FC Kelimesinin Anlamı?,Juventus FC Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Juventus FC Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Juventus FC Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Juventus FC Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Juventus FC Kelimesinin Anlamı Nedir? Juventus FC Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Juventus FC Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Juventus FC Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Juventus FC - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Juventus FC

Juventus FC Nedir? Juventus FC Ne demek? , Juventus FC Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Juventus FC Kelimesinin Anlamı? Juventus FC Ne Demek? Juventus FC Ne Demektir? ,Juventus FC Analizi? Juventus FC Anlamı Nedir? Juventus FC Ne Demektir?, Juventus FC Açıklaması Nedir? , Juventus FC Cevabı Nedir? , Juventus FC Kelimesinin Anlamı?






Juventus FC nedir?, Juventus FC anlamı nedir?, Juventus FC ne demektir?

Juventus FC

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Juventus FC
Tam adJuventus Football Club
Takma adLa Vecchia Signora (Yaşlı kadın),
Bianconeri (Beyaz-siyah),
Zebre (Zebralar)
Renkler         Siyah-Beyaz
Kuruluş1 Kasım 1897
StadyumJuventus Stadyumu
(Kapasite: 41.507)
SahibiAgnelli Ailesi
Başkanİtalya Gianluca Ferrero
Teknik direktörİtalya Massimiliano Allegri
LigSerie A
2022-23Serie A, 7.
Resmî sitejuventus.com
Kulübün eski kullandığı logo

Juventus Football Club, Torino'da kurulmuş ve İtalyan futbolunun en başarılı ve en büyük kulüplerinden biri olarak bilinir. Toplamda 62 resmi şampiyona kupasıyla, diğer tüm İtalyan takımlarından daha fazla kupaya sahiptir. Bu kupaların 52'si İtalya'da alınmıştır ve bu başarı da kendi başına bir rekordur. FIFA tarafından Avrupa'nın en başarılı üçüncü, Dünya'nın ise en başarılı altıncı kulübü olarak gösterilmiştir. Anlam olarak Latince'de gençlik anlamına gelen Juventus, İtalya'da en geniş taraftar tabanına sahip kulüptür ve dünyadaki taraftar sayısı da 10,5 milyonun üzerindedir. G-14'ün dağılmasından sonra elit kulüpler tarafından oluşturulan Avrupa Kulüpler Birliği'nin kurucu üyesidir. Maçlarını 41.000 kişi kapasiteli Juventus Arena'da oynamaktadır ve 36 kez lig şampiyonu olmuştur.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

1897 yılında, liseli öğrenciler tarafından kurulan kulüp; 1926 yılında, Fiat'ın da sahibi olan Agnelli ailesinin kontrolüne geçmiş ve gerek sportif sonuçlar, gerekse tesisleşme bakımından başarılı günler geçirmeye başlamıştır. 1931'den başlayarak 5 yıl üst üste şampiyonluklar elde etmiştir. Efsanevi Gaetano Scirea, Dino Zoff, Michel Platini, Antonio Cabrini, Marco Tardelli, Paolo Rossi, Boniek ve Giovanni Trapattoni önderliğinde dünyanın görmüş olduğu en müthiş kadroyu kurarak Avrupa'nın 3 büyük kupasını kazanan ilk takım oldu. İtalya'nın aldığı 4 FIFA Dünya Kupası'nın üçünde doğrudan etkisi oldu. 1934 yılında takımda 8 Juventuslu bulunuyordu. 1982 de Zoff, Cabrini, Scirea, Gentile, Tardelli İtalya millî takımını yenilmez kılarken, Paolo Rossi rakipleri adeta tek başına devirmişti. 2006 FIFA Dünya Kupasında ise İtalya millî takımının Juventus'lu olan Marcelo Lippi ve Ciro Ferrara'nın önderliğinde; Gianluigi Buffon, Fabio Cannavaro, Gianluca Zambrotta, Mauro Camoranesi, Alessandro Del Piero olmadan şampiyon olabileceğini düşünmek imkânsızdır. Juventus her zaman futbolun zirvesinde kimin duracağına karar verir. Fransa'da düzenlenen 1998 FIFA Dünya Kupasında ev sahibi Fransa FIFA Dünya Kupasını kazanırken Juventus'lu Zidane finalde 2 gol atarak kupayı takımına getirdi. O kupayı kürsüde kaldıran ise bir başka Juventuslu Didier Deschamps'dı. 2000 Avrupa Futbol Şampiyonasında İtalya-Fransa finalde karşılaştığında Juventus'lu David Trezeguet altın gol ile ülkesine kupayı getirirken, yine bir Juventuslu Alessandro Del Piero şok yaşıyordu. Tam 6 yıl sonra bu kez Almanya'da düzenlenen FIFA Dünya Kupası finalinde Del Piero kupayı ülkesine götürürken, David Trezeguet kaçırdığı penaltının şokunu yaşadı. Bu iki oyuncu 2001 sezonundan beri Juventus'ta yan yana mücadele etmektedir.

Renkler, amblem ve takma isimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Alessandro Del Piero

Juventus, 1903 yılından beri siyah-beyaz çubuklu forma ve bazen beyaz,bazen siyah şort kullanır. Başlangıçta takım oyuncularından birinin babasının temin ettiği pembe gömlekleri, siyah kravatlarla giymekteydiler. Fakat devamlı yıkama sonucu solan formaları 1903 yılında değiştirme kararı aldılar.

Juventus, oyuncularından biri olan İngiliz John Savage'a, İngiltere'de daha dayanıklı renklere sahip yeni formalar sağlayabilecek bir bağlantısı olup olmadığını sordu. Sonra John Savage'ın, Nottingam'da yaşayan Notts County taraftarı bir arkadaşı, siyah-beyaz çubuklu formaları Torino'ya yolladı.

Juventus'un kurucu oyuncuları 1898

Juventus'un amblemi, 1920'den bu yana çok sayıda değişikliğe uğradı. En son değişiklik ise Ocak 2017'de yapıldı ve 2004'ten beri kullanımda olan amblem tamamen değiştirildi. Daha çok sembol ve ayrıntı bulunan eski amblemin yerine Ocak 2017'de daha minimal ve daha sade bir amblem tasarlandı. Dinamik formda tasarlanan yeni amblemin tanıtım gösterisinde "Daha Çok Siyah, Daha Çok Beyaz" sloganı tercih edildi. Juventus tarafından yayınlanan amblem tanıtımında yeni amblemin, eski amblemde de kullanılan "Kalkan" şeklinin, eski amblemlerde ve formalarda da kullanılan siyah çubukların ve "J" harfinin birleşiminden oluştuğu açıklanmıştır.

Kulüp tarihi boyunca birçok takma isim almıştır. la Vecchia Signora[1] (Yaşlı bayan) buna en iyi örnektir. Kulüp la Fidanzata d'Italia (İtalya'nın sevgilisi) şeklinde de adlandırılmıştır. Bu takma isim, Güney İtalya'dan Torino'ya FIAT fabrikalarına çalışmaya gelen göçmen işçiler tarafından verilmiştir. Bunların dışında en bilinen takma adlar bianconeri (siyah-beyazlar), le zebre (zebralar) şeklindedir. Zebra, Juventus'un resmi maskotudur, amblemleri ve iç saha formaları zebrayı çağrıştırmaktadır.

Stadyum[değiştir | kaynağı değiştir]

Juventus Arena Stadyumu açılış töreninden bir görüntü (8 Eylül 2011).

Kulüp 1897 ve 1898 yılları arasında maçlarını Parco del Valentino ve Parco Cittadella stadyumlarında oynadı. İtalya Futbol Şampiyonası ilk yılı hariç 1908 yılına kadar Piazza d'Armi Stadı'nda düzenlendi. 1906 yılında yıl içinde Corso Re Umberto Stadyumu'nda oynadı. 1909'dan 1922'ye kadar Corso Sebastopoli Stadyumu'nda dört lig şampiyonluğu kazanan kulüp 1933 yılına kadar bu stad da oynamaya devam etti. 1933 yılının sonunda, 1934 FIFA Dünya Kupası için yeniden açılan Mussolini Stadyumu'nda oynamaya başladı. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra, stadyumun ismi Stadio Comunale Vittorio Pozzo olarak değiştirildi. Juventus, 57 yıl boyunca bu stad da 890 lig maçı oynadı. Çok nadir durumlarda kulüp Palermo'nun stadı Stadio Renzo Barbera gibi İtalya'daki diğer stadyumlarda da oynamıştır. Ancak 1990 yılından itibaren 2005-06 sezonuna kadar 1990 FIFA Dünya Kupası için inşa edilen Torino'daki Alpler Stadyumu'nda oynamıştır. 2006 yılında 2006 Kış Olimpiyatları'nın Torino'da düzenlenecek olmasından dolayı Roma Olimpiyat Stadı'na geri döndü. 2008 yılının Kasım ayında Juventus artık Alpler Stadyumu'nun ihtiyaçları doğrultusunda bir stadyum olmadığını ve yeni bir stadyum inşa etmek için 120 Milyon Euroluk bir kaynak ayıracağını açıklamıştır, yapılacak yeni stadyumda eskisi gibi koşu pisti olmayacak tribünlerin sahaya yakınlığı ise 7.5 metre olacaktır. İnşa çalışmaları 1 Mart 2009 tarihinde başlayıp 8 Eylül 2011 tarihinde tamamlanmıştır.

2006 Şike Skandalı[değiştir | kaynağı değiştir]

Şubat 2006'da, Juventus'un genel menajeri Luciano Moggi'nin telefon görüşmeleri sonucunda hakemlerin atanmasında ve yönlendilirmesinde rol aldığı öne sürüldü. Luciano Moggi bu görüşmelerde, İtalya Futbol Federasyonu Hakem Komitesi Başkanı, Fiorentina, Lazio, Messina gibi kulüplerin başkanları, hakemler ve rakip futbolcularla maçların sonuçlarının değiştirildiği iddiası ile dava açıldı.

Olay, ilk defa Juventus 3. lige düşüyor şeklinde basına yansıdı.

1 Mayıs 2006 günü Juventus, rakibi Reggina'yı 2-0 yendi ve 29. lig şampiyonluğunu aldı. Ancak bu şampiyonluk, savcının soruşturmasına dahil olduğu için tescillenmedi. 22 Mayıs günü Milan, Fiorentina ve Lazio ile birlikte kulüp hakkında da dava açıldı ve soruşturma sonucunda kulüplerin suçlu bulunması halinde, takımların küme düşmeye kadar cezalandıralacağı açıklandı.[2]

27 Haziran 2006 günü, Juventus'un spor direktörü ve eski futbolcu Gianluca Pessotto bir apartmanın 4. katından düştü ve ciddi bir biçimde sakatlandı. Olayın kaza sonucu mu olduğu, yoksa bir intihar teşebbüsü mü olduğu açıklık kazanamadı.

4 Temmuz günü, savcı tarafından Juventus'un iki lig düşürülmesi, diğer sanık kulüpler AC Milan, Fiorentina ve Lazio'nun ise bir lig düşürülmesi istendi. Ayrıca son iki Serie A şampiyonluğunun da geri alınabileceği açıklandı.

Bu gelişmeler üzerine takımın teknik direktörü Fabio Capello istifa etti ve Real Madrid ile anlaştı. Yerine Fransa millî futbol takımının eski oyuncusu olan Didier Deschamps getirildi.

14 Temmuz 2006 günü karar açıklandı.[3] Juventus İtalya 2. Ligi Serie B'ye düşürüldü. Kulübün son iki şampiyonluk unvanı silindi. Bir sonraki sezon ise -30 puanla lige başlaması kararlaştırıldı. Ayrıca bir sonraki sene UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını da kaybetmiş oldu.

Bu karardan henüz 10 gün kadar önce oynanan ve 2006 FIFA Dünya Kupası final maçında dahi 8 oyuncusu yer alan kadrosundaki futbolculara, diğer kulüpler tarafından soruşturmaların başlamasıyla birlikte teklifler geldi.

Juventus'un da ceza alan diğer kulüpler gibi karara itiraz etmesi üzerine, 25 Temmuz 2006 günü Temyiz Mahkemesi son kararını verdi ve 30 puanlık cezayı 17 puana indirdi. 2006-2007 sezonu sonunda da, Serie B Şampiyonu olarak bitirip, tekrar Serie A'ya yükseldiler. Takımın 2009-2010 sezonunu 7. bitirmesinin ardından, Sampdoria'yı dördüncülüğe taşıyan teknik direktör Luigi Delneri başa getirildi.

Karar[değiştir | kaynağı değiştir]

Juventus yıllar sonra delil yetersizliği ile aklanmıştır. Bu olaylar sonrası Juventus bölgesel mahkemeye başvurdu ve İtalya Futbol Federasyonu'na 443 milyon Euro tutarında bir dava açtı. Bunun üstüne İtalya Futbol Federasyonu, Juventus'a eğer davayı çekerlerse alınan şampiyonlukların yeniden verilebileceğini bildirdi.[4][5][6]

Kadro[değiştir | kaynağı değiştir]

31 Ocak 2024 itibarıyla[7]
Mevki Futbolcu
1 Polonya KL Wojciech Szczęsny
2 İtalya DF Mattia De Sciglio
3 Brezilya DF Bremer
4 İtalya DF Federico Gatti
5 İtalya OS Manuel Locatelli
6 Brezilya DF Danilo (captain)
7 İtalya FV Federico Chiesa
9 Sırbistan FV Dušan Vlahović
11 Sırbistan OS Filip Kostić
12 Brezilya DF Alex Sandro
14 Polonya FV Arkadiusz Milik
15 Türkiye FV Kenan Yıldız
16 Amerika Birleşik Devletleri OS Weston McKennie
Mevki Futbolcu
17 İngiltere FV Samuel Iling-Junior
18 İtalya FV Moise Kean
20 İtalya OS Fabio Miretti
22 Amerika Birleşik Devletleri OS Timothy Weah
23 İtalya KL Carlo Pinsoglio
24 İtalya DF Daniele Rugani
25 Fransa OS Adrien Rabiot
26 Arjantin OS Carlos Alcaraz (Southampton'dan kiralık)
27 İtalya DF Andrea Cambiaso
33 Portekiz DF Tiago Djaló
36 İtalya KL Mattia Perin
41 İtalya OS Hans Nicolussi Caviglia

Başarılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Uzun süre yerel ligde son derece başarılı sonuçlar aldığı halde, 1977'de kazandığı UEFA Kupası'na kadar Avrupa Kupalarında başarısı azdır. Avrupa Kupalarındaki yükselen başarı grafiği, 1985 yılında Şampiyon Kulüpler Kupası'nı alarak zirveye ulaşmıştır. Ancak Liverpool'la oynanan finalde yaşananlar Heysel Faciası olarak tarihe geçecek ve bu başarı gölgelenecektir. Juventus bu başarıyı 1996 yılında tekrarlayacak ve 2003 yılında Milan'a finalde penaltılarla kaybedecektir.

Bu iki Avrupa Şampiyonluğu dışında, 1984 yılında kazanılmış UEFA Kupa Galipleri Kupası ve üç UEFA Kupası Şampiyonluğu vardır.

Tarihindeki 36 İtalya Şampiyonluğu ve 14 İtalya Kupası'yla da İtalyan Ligleri içinde en başarılı kulüptür. Üç büyük Avrupa kupasını da kazanan 4 kulüpten biridir.

Juventus, 36 Şampiyonluk ile kulübün arması üzerindeki 3 yıldızı taşımaya hak kazanmıştır. İtalyan Futbol Federasyonu'nun her 10 Şampiyonluğa bir yıldız vermesi sonucu 36 Serie A şampiyonluğu olan, dolayısıyla 3 yıldız takma hakkına sahip başka takım yoktur.

Juventus taraftarları.
Juventus'un 109 yılını temsil eden bir pankart ve taraftarlar.
Juventus Arena'da 29. şampiyonluğu sahaya girerek kutlayan taraftarlar.

Başarılar[değiştir | kaynağı değiştir]

İtalya İtalya[değiştir | kaynağı değiştir]

Şampiyon (36): 1905, 1925-26, 1930-31, 1931-32, 1932-33, 1933-34, 1934-35, 1949-50, 1951-52, 1957-58, 1959-60, 1960-61, 1966-67, 1971-72, 1972-73, 1974-75, 1976-77, 1977-78, 1980-81, 1981-82, 1983-84, 1985-86, 1994-95, 1996-97, 1997-98, 2001-02, 2002-03, 2011-12, 2012-13, 2013-14, 2014-15, 2015-16, 2016-17, 2017-18, 2018-19, 2019-20
Şampiyon (14): 1937-38, 1941-42, 1958-59, 1959-60, 1964-65, 1978-79, 1982-83, 1989-90, 1994-95, 2014-15, 2015-16, 2016-17, 2017-18, 2020-21
Şampiyon (9): 1995, 1997, 2002, 2003, 2012, 2013, 2015, 2018, 2020
Şampiyon (1): 2006-07

Avrupa Birliği Avrupa[değiştir | kaynağı değiştir]

Şampiyon (2): 1984-85, 1995-96
Şampiyon (1): 1983-84
Şampiyon (3): 1976-77, 1989-90, 1992-93
Şampiyon (2): 1984, 1996
Şampiyon (1): 1999

Birleşmiş Milletler Dünya çapı[değiştir | kaynağı değiştir]

Şampiyon (2): 1985, 1996

En çok maça çıkan ve gol atan oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Maç
1 İtalya Alessandro Del Piero 705
2 İtalya Gianluigi Buffon* 579
3 İtalya Scirea Gaetano 554
4 İtalya Giuseppe Furino 534
5 İtalya Roberto Bettega 482
6 İtalya Dino Zoff 476
7 İtalya Giampiero Boniperti 465
8 İtalya Salvadore Sandro 460
9 İtalya Franco Causio 452
10 İtalya Antonio Cabrini 442
* = hala aktif
Gol
1 İtalya Alessandro Del Piero 290
2 İtalya Giampiero Boniperti 182
3 İtalya Roberto Bettega 179
4 Arjantin İtalya Omar Sívori 174
5 İtalya Felice Borel 163
6 Fransa David Trezeguet 171
7 İtalya Pietro Anastasi 132
8 Danimarka John Hansen 124
9 İtalya Roberto Baggio 115
10 İtalya Federico Munerati 114
* = hala aktif

Başkanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Juventus, tarihi boyunca birçok başkana sahip oldu. Bu başkanlardan bazıları, aynı zamanda kulüp sahibiydiler. Aşağıda Juventus'un gelmiş geçmiş tüm başkanlarının listesini bulabilirsiniz:[8]

 
İsim Yıllar
Eugenio Canfari 1897-1898
Enrico Canfari 1898-1901
Carlo Favale 1901-1902
Giacomo Parvopassu 1903-1904
Alfred Dick 1905-1906
Carlo Vittorio Varetti 1907-1910
Attilio Ubertalli 1911-1912
Giuseppe Hess 1913-1915
Gioacchino Armano
Fernando Nizza
Sandro Zambelli
1915-1918
Corrado Corradini 1919-1920
Gino Olivetti 1920-1923
Edoardo Agnelli 1923-1935
Giovanni Mazzonis 1935-1936
 
İsim Yıllar
Emilio de la Forest de Divonne 1936-1941
Pietro Dusio 1941-1947
Giovanni Agnelli (Onursal Başkan) 1947-1954
Enrico Craveri
Nino Cravetto
Marcello Giustiniani
1954-1955
Umberto Agnelli 1955-1962
Vittore Catella 1962-1971
Giampiero Boniperti (Onursal Başkan) 1971-1990
Vittorio Caissotti di Chiusano 1990-2003
Franzo Grande Stevens (Onursal Başkan) 2003-2006
Giovanni Cobolli Gigli 2006-2009
Jean-Claude Blanc 2009-2010
Andrea Agnelli 2010-

Geçmiş Teknik Direktörler[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıda, Juventus'a günümüze kadar hizmet eden teknik direktörlerin bir listesini görebilirsiniz:[9]

 
İsim Ülke Yıllar
Jenő Károly Macaristan 1923-1926
József Viola Macaristan 1926(int.)
József Viola Macaristan 1926-1928
George Aitken İskoçya 1928-1930
Carlo Carcano İtalya 1930-1935
Carlo Bigatto Iº
Benedetto Gola
İtalya
İtalya
1935(int.)
Virginio Rosetta İtalya 1935-1939
Umberto Caligaris İtalya 1939-1941
Federico Munerati İtalya 1941(int.)
Giovanni Ferrari İtalya 1941-1942
Luis Monti Arjantin / İtalya 1942(int.)
Felice Placido Borel IIº İtalya 1942-1946
Renato Cesarini İtalya 1946-1948
William Chalmers İskoçya 1948-1949
Jesse Carver İngiltere 1949-1951
Luigi Bertolini İtalya 1951(int.)
György Sárosi Macaristan 1951-1953
Aldo Olivieri İtalya 1953-1955
Sandro Puppo İtalya 1955-1957
Ljubiša Broćić Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti 1957-1959
Teobaldo Depetrini İtalya 1959(int.)
Renato Cesarini İtalya 1959-1961
Carlo Parola İtalya 1961(int.)
Gunnar Gren
Július Korostelev
İsveç
Çekoslovakya
1961(int.)
 
İsim Ülke Yıllar
Carlo Parola İtalya 1961-1962
Paulo Lima Amaral Brezilya 1962-1964
Eraldo Monzeglio İtalya 1964(int.)
Heriberto Herrera Paraguay 1964-1969
Lùis Carniglia Arjantin 1969-1970
Ercole Rabitti İtalya 1970(int.)
Armando Picchi İtalya 1970-1971
Čestmír Vycpálek Çekoslovakya 1971-1974
Carlo Parola İtalya 1974-1976
Giovanni Trapattoni İtalya 1976-1986
Rino Marchesi İtalya 1986-1988
Dino Zoff İtalya 1988-1990
Luigi Maifredi İtalya 1990-1991
Giovanni Trapattoni İtalya 1991-1994
Marcello Lippi İtalya 1994-1999
Carlo Ancelotti İtalya 1999-2001
Marcello Lippi İtalya 2001-2004
Fabio Capello İtalya 2004-2006
Didier Deschamps Fransa 2006-2007
Giancarlo Corradini İtalya 2007(int.)
Claudio Ranieri İtalya 2007-2009
Ciro Ferrara İtalya 2009-2010
Alberto Zaccheroni İtalya 2010
Luigi Delneri İtalya 2010-2011
Antonio Conte İtalya 2011-2014
Massimiliano Allegri İtalya 2014-2019
Maurizio Sarri İtalya 2019-2020
Andrea Pirlo İtalya 2020-2020
Massimiliano Allegri İtalya 2021-

Forma sponsorları ve üreticileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıllar Forma üreticisi Forma sponsoru[10]
1979-1989 Kappa Ariston
1989-1992 Upim
1992-1995 Danone
1995-1998 Sony / Sony Minidisk
1998-1999 D+Libertà digitale / Tele+
1999-2000 CanalSatellite / D+Libertà digitale / Sony
2000-2001 Lotto Sportal.com / Tele+
2001-2002 FASTWEB / Tu Mobile
2002-2003 FASTWEB / Tamoil
2003-2004 Nike
2004-2005 SKY Italia / Tamoil
2005-2007 Tamoil
2007-2010 New Holland ( FIAT'a ait)
2010-2012 BetClic / Balocco
2012-2015 FIAT S.p.A (Jeep)
2015- Adidas

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Or Madama in Piedmontese dialect.
  2. ^ İtalya'da devler zor durumda 3 Temmuz 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., NTVMSNBC, 23 Haziran 2006
  3. ^ "Beklenen deprem oldu" 30 Kasım 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Ajansspor 14 Temmuz 2006
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 16 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2016. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2016. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 23 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2016. 
  7. ^ "First Team Men". Juventus.com. 30 June 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 September 2022. 
  8. ^ "Presidenti". JuventusStory.it. 8 Haziran 2007. 30 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ağustos 2008. 
  9. ^ "List of Juventus F.C. managers". MyJuve.it (İtalyanca). 16 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2007. 
  10. ^ "Juventus: Bilgiler, İstatistikler". Juventuz.com. 8 Haziran 2007. 15 Eylül 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ağustos 2008. 

Juventus FC nedir?, Juventus FC anlamı nedir?, Juventus FC ne demektir? Nedir? :Juventus FC nedir?, Juventus FC anlamı nedir?, Juventus FC ne demektir? ile ilgili Juventus FC nedir?, Juventus FC anlamı nedir?, Juventus FC ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Juventus FC nedir?, Juventus FC anlamı nedir?, Juventus FC ne demektir? Ne Demektir? Juventus FC nedir?, Juventus FC anlamı nedir?, Juventus FC ne demektir? Açıklaması Nedir? Juventus FC nedir?, Juventus FC anlamı nedir?, Juventus FC ne demektir? Cevabı Nedir? Juventus FC nedir?, Juventus FC anlamı nedir?, Juventus FC ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Juventus FC nedir?, Juventus FC anlamı nedir?, Juventus FC ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Juventus FC nedir?, Juventus FC anlamı nedir?, Juventus FC ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Juventus FC nedir?, Juventus FC anlamı nedir?, Juventus FC ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Juventus FC nedir?, Juventus FC anlamı nedir?, Juventus FC ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Juventus FC nedir?, Juventus FC anlamı nedir?, Juventus FC ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Juventus FC nedir?, Juventus FC anlamı nedir?, Juventus FC ne demektir? Açıklaması? :Juventus FC nedir?, Juventus FC anlamı nedir?, Juventus FC ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Juventus FC nedir?, Juventus FC anlamı nedir?, Juventus FC ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Juventus FC nedir?, Juventus FC anlamı nedir?, Juventus FC ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Juventus FC nedir?, Juventus FC anlamı nedir?, Juventus FC ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Juventus FC nedir?, Juventus FC anlamı nedir?, Juventus FC ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Juventus FC nedir?, Juventus FC anlamı nedir?, Juventus FC ne demektir? Gerçek mi? :Juventus FC nedir?, Juventus FC anlamı nedir?, Juventus FC ne demektir? ile ilgili Juventus FC nedir?, Juventus FC anlamı nedir?, Juventus FC ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Juventus FC nedir?, Juventus FC anlamı nedir?, Juventus FC ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Juventus FC nedir?, Juventus FC anlamı nedir?, Juventus FC ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Juventus FC nedir?, Juventus FC anlamı nedir?, Juventus FC ne demektir? Hakkında? :Juventus FC nedir?, Juventus FC anlamı nedir?, Juventus FC ne demektir? ile ilgili Juventus FC nedir?, Juventus FC anlamı nedir?, Juventus FC ne demektir? burada bulabilirsiniz. Juventus FC nedir?, Juventus FC anlamı nedir?, Juventus FC ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Juventus FC nedir?, Juventus FC anlamı nedir?, Juventus FC ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Juventus FC nedir?, Juventus FC anlamı nedir?, Juventus FC ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Android Ice Cream Sandwich, Dale Carnegie, Proaza, Anne Boleyn, Azerbaycan Devlet Medeniyet ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, Süper Lig gol kralları listesi, Dalak, Kırımçak Türkçesi, Tibet dilleri, Hans Dehmelt, Kipti, Kıpti, Gine Bissau bayrağı, Yaylı çalgı, Yeşim Koçak, Sukra, Boğazlar, Dajç, İşkodra, Hudson Körfezi, Kesha, Abdelaziz Sanqour, Ekrem Zeki Ün, Fokomeli, İsmail Dümbüllü, SAR 56, Samuel Pepys, Philips Arena, Daisuke Matsui, Il pirata, Muhalefet, Givi Berikaşvili, BK Spartak, Daimyo, Osteoartrit, Gabriel Martinelli, Thymus leucotrichus, Sekizinci Haçlı Seferi, Daiki Hashioka, Coşkun Sabah, Hyundai Aslan, Dai li dou, Lanre Kehinde, Dimitar Rangelov, Transkripsiyon faktörü, Avrupa Hesap Mahkemesi, Atarca, Yıkıl Karşımdan, Forles, İnsanlığa karşı suçlar, 1684, Orhun Türkçesi, Vatanları İçin Öldüler, Alex Kidd in Shinobi World, Sabalan bahşı, NGC 2645, Tişört, Yolkonak, Beşiri, Daha Az, Daha İyi, When Spirits Are Calling My Name, Composer, Alemdar Vakası, İslam dönemi Mısır valileri listesi, Güneş İmparatorluğu, Sabri Deliç, Osmanköy, Boyabat, Estadio El Campín, Ferrari F93A, Demirköprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Babek Ayaklanması, Gaiety Theatre, Yüz Lira ile Evlenilmez, Ümran Dakneş, Mısır firavunları listesi, The Sun, Kentaro Sato, Emirates, Kavak, Boyabat, 10. Satellite Ödülleri, NGC 4561, Ankara Anlaşması (1963), Halil İbrahim Karaoğlanoğlu, Bruma (futbolcu), Andrey Markov, Yeniköy, Osmaniye, Orhun kitabeleri, Eugeniusz Faber, Uzun Piyale Paşa, Joseph Elanga, Unreal Engine 4, Tayland merkezli havayolu şirketleri listesi, Xerardo Fernández Albor, Hirohito teslimiyet yayını, Petrus Boumal, Zati Arca, Küçük İskitya, Derya Uluğ, Cin tonik, Dzagikavan, Köse, Gabriel Milito,
Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?,