Foton nedir?, Foton anlamı nedir?, Foton ne demektir?

Foton Nedir?

Foton Nedir?, Foton Nerededir?, Foton Hakkında Bilgi?, Foton Analizi? Foton ilgili Foton ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Foton ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Foton Ne Anlama Gelir Foton Anlamı Foton Nedir Foton Ne Anlam Taşır Foton Neye İşarettir Foton Tabiri Foton Yorumu 

Foton Kelimesi

Lütfen Foton Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Foton İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Foton Kelimesinin Anlamı? Foton Ne Demek? ,Foton Ne Demektir? Foton Ne Demektir? Foton Analizi? , Foton Anlamı Nedir?,Foton Ne Demektir? , Foton Açıklaması Nedir? ,Foton Cevabı Nedir?,Foton Kelimesinin Anlamı?,Foton Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Foton Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Foton Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Foton Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Foton Kelimesinin Anlamı Nedir? Foton Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Foton Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Foton Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Foton - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Foton

Foton Nedir? Foton Ne demek? , Foton Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Foton Kelimesinin Anlamı? Foton Ne Demek? Foton Ne Demektir? ,Foton Analizi? Foton Anlamı Nedir? Foton Ne Demektir?, Foton Açıklaması Nedir? , Foton Cevabı Nedir? , Foton Kelimesinin Anlamı?






Foton nedir?, Foton anlamı nedir?, Foton ne demektir?

Foton

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Foton
Lazer ışını ile deney yapan bilim insanı
BileşimTemel parçacık
AileBozon
Etkileşim(ler)Elektromanyetik
Sembolγ, h ν ya da ħ ω
TeorileştirmeAlbert Einstein
Kütle<1×10−18 eV/c^2
Ortalama yaşam süresiSabit[1]
Elektrik yükü0
Spin1

Foton, (Grekçe: φῶς, φωτός (phôs, phōtós) 'ışık') Modern Fizik'te ışık, radyo dalgaları gibi elektromanyetik radyasyonu içeren Elektromanyetik Alan kuantumu yani ışığın temel birimidir. Ayrıca, Elektromanyetik Kuvvet'lerde kuvvet taşıyan, kütlesiz (ya da duru kütlesi=sıfır kabul edilen) temel parçacıktır. Parçacık terimi; genelde kütlesi olan veya ne kadar küçük olursa olsun bir cismi var olan anlamıyla kullanılır. Ancak, fotonlar için kullanılırken "en küçük enerji yumağı"nı temsil eden bir birimi ifade eder. Fotonlar Bozon sınıfına aittir. Kütlesiz oldukları için boşluktaki hızı 299.792.458 m/s (veya 299.792 km/s) dir.

Kuvvet etkileri hem mikroskobik ölçülerde, hem de makroskobik ölçülerde gözlemlenebilir. Foton herhangi bir duru kütleye sahip değildir ve bu durum uzak mesafelerde etkileşimlere izin vermektedir. Diğer bütün temel parçacıklar gibi foton da Kuantum mekaniğine dahildir ve dalga parçacık ikiliği gösterir. Bu durum fotonun hem dalga hem de parçacık özelliği gösterdiğini gösterir. Örnek olarak herhangi bir foton bir mercek tarafından kırılıma uğrayabilir veya dalga girişimi özelliği gösterebilirken ayrıca sayısal kütlesi ölçüldüğünde parçacık gibi davranabilir.

Foton'un modern kuramı Albert Einstein tarafından açıklanmıştır. Einstein, gözlemlerine göre klasik ışık dalga modelinin yetersizliği üzerine foton modeline gerek duymuştur.

Foton davranışlarını gözlemlemek için yapılan "Çift Yarık Deneyi" fotonların dalga mı yoksa tanecik davranışı mı gösterdiği tartışmalarını zirveye çıkarmıştır. Bu deneyin en çarpıcı sonucu deney ölçüm yapılmadan gerçekleşirse dalga modeline, ölçüm yapılırsa tanecik modeline göre hareket etmesi olmuştur.

Fotonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Işığın parçacıklardan oluştuğu fikrini ilk kez Isaac Newton ortaya koydu. Sonraları ışığın dalgalardan oluştuğu düşüncesi yayıldı. Ancak, Max Planck bazı deneylerinde ışığın tanecikmiş gibi davrandığını fark etti. Işık sanki devamlı dalgalar değil de, enerji paketçikleri gibi geliyordu. Einstein ve Planck bu enerji paketlerini ışık kuantumu veya foton olarak adlandırdılar. Fotonlar sanki birer parçacıklarmış gibi davranıyordu. Relativite (izafiyet) teorisine göre, bir parçacığın ışık hızında gidebilmesi için kütlesinin sıfıra eşit olması gerekiyordu. Demek ki ışığın enerjisi sadece kinetik enerjiydi; kütlesinden kaynaklanan hiçbir enerjisi yoktu. Einstein o güne dek açıklanamamış olan fotoelektrik olayını bu kavramla açıkladıktan sonra, bilim adamlarının ağzında yeniden 'ışık nedir?' sorusu gündeme gelmişti. Işığın bazı özellikleri sadece dalga olgusu (mantığı) ile açıklanırken (girişim veya kırınım gibi), bazı özellikleri ise sadece foton konsepti ile açıklanabiliyor (Fotoelektrik olay veya atomların enerji soğurması ve salması gibi).

Foton nedir?[değiştir | kaynağı değiştir]

Fotonun en bariz özelliklerini şöyle sayabiliriz: Durgun kütlesi sıfırdır; ışık hızıyla gider; ışık hızıyla gittiği için fotonlar için zaman durgundur; etkileşimlere parçacık olarak girebilir ancak dalga olarak yayılır; E=h x f, p=h/l ve E=pc bağıntılarına uyar; kütlesi sıfır olduğu halde, diğer parçacıklar gibi kütle çekiminden etkilenir. zamandan etkilenmediği için evrim geçirmeyen tek maddedir (ışık hızında giden diğer maddelerle birlikte)

  •  : enerji miktarı
  •  : Planck sabiti
  • : frekans

Işık dalga özelliklerine de sahiptir. Etkileşimlere parçacık olarak girebilir ancak dalga olarak yayılır.

Fotonlar kütleçekiminden neden etkilenir?[değiştir | kaynağı değiştir]

Fotonların kütleçekiminden etkilenme nedeni, kütleçekiminin kütleli cisimler etrafındaki uzay-zaman dokusunu bükmesidir. Işık da bu uzay-zaman içinde hareket eden bir dalga/parçacık olduğu için, bükülen uzay zaman dokusundan etkilenir.[2]

Fotonlar ışık hızından başka bir hızda gidebilir mi?[değiştir | kaynağı değiştir]

Maxvell denklemlerini çözdüğümüz zaman elektrik ve manyetik alanın birbirini sonsuza kadar besleyeceği bir hız değerine ulaşırız. Bu değer sadece iki sabite bağlıdır ε0 boş uzayın elektrik alana karşı gösterdiği direnç ve μ0 boş uzayın manyetik alana karşı gösterdiği direnç. Bunlar evrenin dokusundan kaynaklı değerler olduğu için bütün evrende bu hız değeri aynıdır (başka evrenlerde veya evrenimizin dışında farklı değerler alabilir).

Bu hızın değeri saniyede 299.792.458 metredir yani ışık hızı. Maxvell bu formül ile ışığın bir elektomanyetik dalga olduğunu göstermiştir.

Bütün elektromanyetik dalgalar evrenin dokusundan kaynaklı belirli bir hız ile gitmek zorundalardır (ışık hızı) eğer bunun dışında bir hızla gidecek olsalar elektromanyetik dalga olmaktan çıkıp enerjilerini kaybederlerdi.

Bir araba 100 kilometre/saniye hıza anında ulaşmaz. 5 km/h, 20 km/h 50 km/h gibi süreğen bir artış gösterir ama ışık kaynaktan çıktıktan sonra anında ışık hızına ulaşır süreğen bir artış göstermez.

70 km/h hızla giden bir arabadan geriye doğru 20 Km/h hızla bir top fırlatırsak topun hızı 50 km/h olur ama 0.5 c hızla giden bir uzay gemisinden geriye doğru ışık tutarsak bu ışığın hızı 0.5 c değil c olur ışık hızı göreli sistemlerden bağımsız olarak tek bir hızda gider.

e0 = 8.854 187 817... × 10−12 F·m−1 (metre başına farad).

µ0 = 4π × 10−7 N A−2

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

19. yüzyılda en çok tartışılan konulardan biri, ışığın parçacık mı yoksa dalga mı olduğu sorusuydu. James Clerk Maxwell'in elektromanyetik kuramı ve Hertz'in deneylerinden sonra ışığın dalga olduğu kabul edilmeye başlandı. Ancak bazı deneyler ışığın dalga olduğu gözlemiyle uyuşmuyordu. Karacisim ışıması hakkında Rayleigh ile Jeans'in kurduğu teori bunun zirveye çıktığı yerlerden biriydi. Rayleigh ve Jeans dalga yaklaşımını kullanarak, belli bir sıcaklığa sahip bir cismin etrafa hangi dalga boyunda ne kadar ışıma yapacağını hesaplamaya çalıştılar. Buldukları sonuç, uzun dalga boylarında deneylerle uyumluydu ama düşük dalga boylarında çok büyük bir sapma gösteriyordu. Teorileri, dalga boyu küçüldükçe, yapılan ışımanın sonsuza gideceğini söylüyordu (bu yüzden buna morötesi felaketi denir). Daha sonra Max Planck, ışık dalga olarak değil de enerji paketçikleri olarak düşünülürse bu problemin aşılabileceğini fark etti (bu, Max Planck'a 1918 Nobel Fizik Ödülü'nü kazandırmıştır). Daha sonra Arthur Compton tarafından açıklanan Compton saçılması olayı ve Albert Einstein'ın açıkladığı Fotoelektrik olay ışığın parçacık yapısını ortaya çıkardı. Fakat girişim ve kırınım deneyleri gibi başka deneyler de ancak ışığın dalga olduğu varsayıldığında açıklanabilmektedir. Şu anda kabul edilen ışığın ikili bir yapısı olduğu ve hem parçacık hem dalga özeliği gösterdiğidir (daha sonraki deneyler bütün maddelerin böyle olduğunu göstermiştir).

Fotonik kristaller[değiştir | kaynağı değiştir]

Fotonun momentumu[değiştir | kaynağı değiştir]

Işık hızında ilerleyen bir taneciğin momentumu:

Momentumun tam formülü dir. Bu formüle göre hız ışık hızına yaklaştıkça payda sıfıra ve momentum sonsuza yaklaşır. Hız(v) ışık hızına ulaşıldığında payda sıfır ve momentum sonsuz olur yani ışık hızına çıkmak için kütle(m) sonsuza gitmeli bunun için de sonsuz enerji gerekmektedir.

Işık hızına ulaşmak için ise sonsuz momentum gerekmez. fotonların kütlesi(m) sıfır olduğu için çıkar ve belirsizliği ortadan kaldırıldığında fotonun momentumu bulunur, kütlesi olan hiçbir cisim ışık hızına çıkamaz. ışık hızına çıkmanın tek yolu sıfır kütle ile belirsizlik yaratmaktır.

alternatif yol:

Bir taneciğin enerjisi (Einstein formülü):

Bir fotonun enerjisi (Planck formülü):

Foton da bir tanecik olduğu için:

O halde; Fotonun momentumu:

Burada;[3]

: Planck sabiti=, J·s biriminde,

: taneciğin dalga boyu, metre birimindedir.

Not[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu sayfadaki bütün formüllerde:

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Fotonik

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Ayar ve Higgs bozonları için resmi parçacık tablosu 28 Aralık 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Erişim 24 Ekim 2006
  2. ^ "Fotonlar Kütlesizse, Kütleçekiminden Neden ve Nasıl Etkileniyorlar?". Evrim Ağacı. 14 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2022. 
  3. ^ İngilizce Vikipedi'deki Planck constant sayfasının 26 Ocak 2012 tarihindeki sürümü

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Foton nedir?, Foton anlamı nedir?, Foton ne demektir? Nedir? :Foton nedir?, Foton anlamı nedir?, Foton ne demektir? ile ilgili Foton nedir?, Foton anlamı nedir?, Foton ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Foton nedir?, Foton anlamı nedir?, Foton ne demektir? Ne Demektir? Foton nedir?, Foton anlamı nedir?, Foton ne demektir? Açıklaması Nedir? Foton nedir?, Foton anlamı nedir?, Foton ne demektir? Cevabı Nedir? Foton nedir?, Foton anlamı nedir?, Foton ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Foton nedir?, Foton anlamı nedir?, Foton ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Foton nedir?, Foton anlamı nedir?, Foton ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Foton nedir?, Foton anlamı nedir?, Foton ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Foton nedir?, Foton anlamı nedir?, Foton ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Foton nedir?, Foton anlamı nedir?, Foton ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Foton nedir?, Foton anlamı nedir?, Foton ne demektir? Açıklaması? :Foton nedir?, Foton anlamı nedir?, Foton ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Foton nedir?, Foton anlamı nedir?, Foton ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Foton nedir?, Foton anlamı nedir?, Foton ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Foton nedir?, Foton anlamı nedir?, Foton ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Foton nedir?, Foton anlamı nedir?, Foton ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Foton nedir?, Foton anlamı nedir?, Foton ne demektir? Gerçek mi? :Foton nedir?, Foton anlamı nedir?, Foton ne demektir? ile ilgili Foton nedir?, Foton anlamı nedir?, Foton ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Foton nedir?, Foton anlamı nedir?, Foton ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Foton nedir?, Foton anlamı nedir?, Foton ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Foton nedir?, Foton anlamı nedir?, Foton ne demektir? Hakkında? :Foton nedir?, Foton anlamı nedir?, Foton ne demektir? ile ilgili Foton nedir?, Foton anlamı nedir?, Foton ne demektir? burada bulabilirsiniz. Foton nedir?, Foton anlamı nedir?, Foton ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Foton nedir?, Foton anlamı nedir?, Foton ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Foton nedir?, Foton anlamı nedir?, Foton ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Adliye Nazırlığı, Aster tricephalus, Çoban Yıldızı (dizi), 19th Academy Awards, Coliiformes, Serie A Yılın Hakemi, Kasur, Garrard County, Kentucky, Emilio Pericoli, En yüksek barajlar listesi, Sahms, Androctonus australis hector böcek toksini, Arie Haan, Popülasyon genetiği, Tanos Mikruçikos, Yazla, Muş, Colmar, Çavuş, Seydişehir, Aegukka, Bursut, 60 metre, Begonia agusanensis, Montijo, Kanser, Polycentropodidae, Robert Bacher, İngitere, Solanum discolor, Mehdi Cuma, Yukinari Sugawara, I. István, Hybrid Theory EP, Karamanda 2014 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi, William Mangion, Malaucène, Guido von List, Bulbophyllum cogniauxianum, Lemmy Kilmister, Buşehr Eyaleti, Emirgüneoğlu Yusuf Paşa, Sheynnis Palacios, Christopher Dodd, Sosyal Demokratlar (Danimarka), Gleb Wataghin, SdKfz 250, Hantuşeti, Teoman Alpay, Papa XIII. Ioannes, Kadirîlik, Oliver Sykes, Corteconcepción, Mark Cuban, 1976 yapımı Türk filmleri, Toby Keith, Sabahattin Özbek, Çiatura, En çok satış yapan video oyunları listesi, Batı Bölgesi (Uganda), Büyük Taktik, Yüksekliğine göre heykeller listesi, Aktinitler, Türkiye florasındaki delphinium taksonları listesi, Yalınca, Suruç, Keklik üzümü, Microcotylidae, İnsanların adıyla anılan bilimsel kanunlar listesi, Dave Murray, Sedum glaucophyllum, Aspidacanthina, Micromonacha, Last of the Time Lords, Annelik bağı, 12 Ağustos, Accademia, Herküles, HTC U Ultra, Televizyon alıcısı, Odrin, Demokratik Parti, Salinópolis, Trani, Golden Valley County, Montana, Alexandre Czerniatynski, Academy Award for Best Visual Effects, Kantō Ovası, Dazkırı, Ege Ekspresi, Frank Rijkaard, Revolutionary Road, Eston sanatçılar listesi, Bartolomeo Vanzetti, Çağlı, Zonguldak, 1994 Kış Olimpiyatlarında Fiji, Japonca isimler, Eliatsminda, Peritelopsis, Hell in a Cell (2015), Greenland, Pavel Královec, Wilhelm von Opel,
Törelci Nedir?, Gabala Nedir?, Mahmut Polat Kimdir?, İsmet İşeri Kimdir?, Füzelâ Nedir?, İskandinav haçı Anlamı Nedir, İskandinav haçı Nasıl Oluştu, İskandinav haçı Tarihi, İskandinav haçı Renkleri, İskandinav haçı Tasarımı, Hüsmen Kırkpınar Kimdir?, Töreci Nedir?, Fütürolojik Nedir?, Mehmet Arpaci Kimdir?, Töre Dışı Nedir?, Fütursuz Nedir?, Belkıza İlter Kimdir?, Füsunkâr Nedir?, İkirenkli Anlamı Nedir, İkirenkli Nasıl Oluştu, İkirenkli Tarihi, İkirenkli Renkleri, İkirenkli Tasarımı, Osman Mutlu Kimdir?, Gülşah Sakar Kimdir?, Tozkoparan Nedir?, Fultaymlı Nedir?, Hülya Güreli Yolcubal Kimdir?, Ayşen Ece Kavas Kimdir?, Halit Yıldız Kimdir?, Totemsiz Nedir?, Frenolojik Nedir?, Bayrakbilim Anlamı Nedir, Bayrakbilim Nasıl Oluştu, Bayrakbilim Tarihi, Bayrakbilim Renkleri, Bayrakbilim Tasarımı, Totemli Nedir?, Hasan Yıldız Kimdir?, Selman Kösalı Kimdir?, Halil Bakış Kimdir?, Erdal Tektaş Kimdir?, Yukarı Volta bayrağı Anlamı Nedir, Yukarı Volta bayrağı Nasıl Oluştu, Yukarı Volta bayrağı Tarihi, Yukarı Volta bayrağı Renkleri, Yukarı Volta bayrağı Tasarımı, Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı,