Federasyon Kupası (Türkiye) nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) anlamı nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) ne demektir?

Federasyon Kupası (Türkiye) Nedir?

Federasyon Kupası (Türkiye) Nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) Nerededir?, Federasyon Kupası (Türkiye) Hakkında Bilgi?, Federasyon Kupası (Türkiye) Analizi? Federasyon Kupası (Türkiye) ilgili Federasyon Kupası (Türkiye) ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Federasyon Kupası (Türkiye) ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Federasyon Kupası (Türkiye) Ne Anlama Gelir Federasyon Kupası (Türkiye) Anlamı Federasyon Kupası (Türkiye) Nedir Federasyon Kupası (Türkiye) Ne Anlam Taşır Federasyon Kupası (Türkiye) Neye İşarettir Federasyon Kupası (Türkiye) Tabiri Federasyon Kupası (Türkiye) Yorumu 

Federasyon Kupası (Türkiye) Kelimesi

Lütfen Federasyon Kupası (Türkiye) Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Federasyon Kupası (Türkiye) İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Federasyon Kupası (Türkiye) Kelimesinin Anlamı? Federasyon Kupası (Türkiye) Ne Demek? ,Federasyon Kupası (Türkiye) Ne Demektir? Federasyon Kupası (Türkiye) Ne Demektir? Federasyon Kupası (Türkiye) Analizi? , Federasyon Kupası (Türkiye) Anlamı Nedir?,Federasyon Kupası (Türkiye) Ne Demektir? , Federasyon Kupası (Türkiye) Açıklaması Nedir? ,Federasyon Kupası (Türkiye) Cevabı Nedir?,Federasyon Kupası (Türkiye) Kelimesinin Anlamı?,Federasyon Kupası (Türkiye) Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Federasyon Kupası (Türkiye) Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Federasyon Kupası (Türkiye) Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Federasyon Kupası (Türkiye) Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Federasyon Kupası (Türkiye) Kelimesinin Anlamı Nedir? Federasyon Kupası (Türkiye) Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Federasyon Kupası (Türkiye) Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Federasyon Kupası (Türkiye) Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Federasyon Kupası (Türkiye) - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Federasyon Kupası (Türkiye)

Federasyon Kupası (Türkiye) Nedir? Federasyon Kupası (Türkiye) Ne demek? , Federasyon Kupası (Türkiye) Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Federasyon Kupası (Türkiye) Kelimesinin Anlamı? Federasyon Kupası (Türkiye) Ne Demek? Federasyon Kupası (Türkiye) Ne Demektir? ,Federasyon Kupası (Türkiye) Analizi? Federasyon Kupası (Türkiye) Anlamı Nedir? Federasyon Kupası (Türkiye) Ne Demektir?, Federasyon Kupası (Türkiye) Açıklaması Nedir? , Federasyon Kupası (Türkiye) Cevabı Nedir? , Federasyon Kupası (Türkiye) Kelimesinin Anlamı?






Federasyon Kupası (Türkiye) nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) anlamı nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) ne demektir?

Federasyon Kupası (Türkiye)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
ÜlkeTürkiye
DüzenleyenTürkiye Futbol Federasyonu
KonfederasyonUEFA
Kuruluş1956
Lağvediliş1958
Seviye1
Alt ligyok
Uluslararası kupa(lar)Şampiyon Kulüpler Kupası
En çok şampiyon olanBeşiktaş (2 kez)

Federasyon Kupası, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 1956-57 ve 1957-58 sezonlarında Şampiyon Kulüpler Kupası'na katılacak takımı belirlemek için düzenlenen ulusal futbol şampiyonası. 1950'de sonlanan Millî Küme'den sonra profesyonel yerel liglerin başlamasıyla Türkiye çapında düzenlenen bir turnuva yoktu. 31 Ağustos 1955'te Futbol Federasyonu, 1955-56 sezonunu takiben profesyonel lig bulunan bölgelerin takımlarından oluşan bir Federasyon Kupası'nın oynanacağını açıkladı.[1] 26 Eylül 1956'da İstanbulspor - Emniyet maçı ile kupa maçları başladı. Kupayı kazanan takım Beşiktaş oldu ve Türkiye'yi Avrupa'da temsil etme hakkı kazandı ancak TFF'nin UEFA'ya geç başvurması nedeniyle bu hakkı kullanamadı. İlk sezonu başarı ile düzenlenen kupa, bir sene sonra tekrar düzenlendi. Bu turnuvayı kazanan takım da Beşiktaş oldu.

1959 yılında Millî Lig kurulması kararını alan TFF, Avrupa'da Türkiye'yi bu ligin şampiyonunun temsil edeceğini açıkladı. Bununla beraber Federasyon Kupası farklı bir formata büründü. 1958-59 sezonunda düzenlenen Federasyon Kupası'na sadece Millî Lig'de yer almayan takımlar katıldı. Finale kalan yedi takım arasında tek devre oynanan turnuvayı Kasımpaşa SK namağlup olarak kazandı. Şekerhilal, Altınordu ve Feriköy SK de ilk dörde girerek Millî Lig'e katılma hakkı kazandılar. 1960 yılının başında bölgesel lig şampiyonlarının Millî Lig'e çıkma kararı alınmasıyla da Federasyon Kupası feshedilmiş oldu.

Türkiye çapında profesyonel takımlar arasında düzenlenen ve kazanana Avrupa'da ülke şampiyonu olarak temsil hakkı veren bu turnuvanın şampiyonluk sayısına eklenmesi için Beşiktaş TFF'ye başvuruda bulundu. Türkiye 1. Ligi'nin başladığı tarih TFF tarafından 1959 yılı olarak kabul edilmesine karşın, TFF Tahkim Kurulunun 09.05.2002 tarih, 2002/52E ve 2002/68K sayılı kararı tahtında, Beşiktaş kulübünün 1956-1957 ve 1957-1958 sezonlarında Türkiye Ligi şampiyonu olduğuna ve bu şampiyonlukların TFF yıldız kriterine dahil edileceğine karar verilmesi sebebi ile toplam şampiyonluk sayısı, toplam lig sezonu sayısından 2 fazla oldu.

1956-57 sezonu[değiştir | kaynağı değiştir]

Federasyon Kupası
Sezon1956-57
Takım sayısı28
ŞampiyonBeşiktaş
Şampiyon Kulüpler KupasıBeşiktaş
En farklı maçİzmir Kültürspor 8-0 Egespor
En gollü maçİzmir Kültürspor 8-0 Egespor
Oynanan maç sayısı52
Atılan gol sayısı169 (maç başına 3,25)

Ankara'dan 12, İstanbul'dan ve İzmir'den 10 takım olmak üzere toplam 32 takım katıldığı organizasyonda; İstanbul, İzmir ve Ankara elemelerinden geçen ikişer takım, toplam 6 takımlı final grubunu oluşturdular. Çift maçlı deplasmanlı lig usulü oynanan 10 maç sonrası 17 puan toplayan Beşiktaş şampiyon oldu.

Sezon sonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'na Türkiye'nin kimi göndereceği tartışma konusu oldu. Beşiktaş, Federasyon Kupası'nın sahibi olarak hak iddia ederken, Fenerbahçe ise 1956-57 İstanbul Profesyonel Ligi şampiyonu olarak, bir önceki sene Galatasaray'ın kazandığı Avrupa kupalarında oynama hakkını kullanmak için başvuruda bulundu.[2] Ancak bu başvuru sonuç vermedi ve Türkiye çapında bir turnuvayı kazanan Beşiktaş, şampiyon ilan edildi. Ancak 24 Temmuz 1957'de UEFA'nın çektiği Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası kurasında Beşiktaş, adı bildirilmediğinden dolayı yer almadı.[3] Bu durumun hemen ardından TFF, UEFA'ya telgraf çekerek kendilerine talimatın geç geldiğini söyleyerek Federasyon Kupası şampiyonu Beşiktaş'ın Türkiye'yi temsil edeceğini bildirdi.[4] UEFA ise Türkiye'nin bildiriminin kuradan sonra kendilerine ulaştığı gerekçesi ile bu isteği kabul etmedi ve kura çekimini yenilemedi. Sonuç olarak TFF'nin geç bildirimi nedeniyle Beşiktaş, tarihinde ilk kez katılma hakkı kazandığı Şampiyon Kulüpler Kupası'na katılamadı.

1957-58 sezonu[değiştir | kaynağı değiştir]

Federasyon Kupası
Sezon1957-58
Takım sayısı38
ŞampiyonBeşiktaş
Şampiyon Kulüpler KupasıBeşiktaş
En farklı maçGalatasaray 10-0 Anadolu
En gollü maçGalatasaray 10-0 Anadolu
Beşiktaş 8-2 Feriköy
Oynanan maç sayısı64
Atılan gol sayısı212 (maç başına 3,31)
1956-57

İstanbul'dan 20, İzmir'den 10 ve Ankara'dan 8 takım olmak üzere toplam 38 takım katıldığı organizasyonda; İstanbul ve İzmir takımlarının 2, Ankara takımlarının oynadığı 1 elemeden sonra dörder takımlı Kırmızı Grup ve Beyaz Grup oluşturuldu. Kırmızı grubu 1. bitiren Beşiktaş ile Beyaz grubu 1.bitiren Galatasaray finale yükseldi. İki maçlı sisteme göre yapılan maçlar sonunda iki maçı da 1-0 kazanan Beşiktaş şampiyonluğa ulaştı. Bu sefer adı UEFA'ya zamanında bildirilen Beşiktaş, tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'na katıldı.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Federasyon Kupası futbol maçları tertipleniyor". Milliyet Gazetesi, 01.09.1955, s: 8.
  2. ^ "F.Bahçe Federasyona müracaat ediyor". Milliyet Gazetesi. 30.05.1957, s: 6.
  3. ^ "Avrupa Şampiyon Kulüpler Kur'ası Beşiktaşsız çekildi" Milliyet Gazetesi, 26.07.1957. s: 6.
  4. ^ "Antrenör Vadeş vazife istiyor", Milliyet Gazetesi, 28.07.1957. s: 8.

Federasyon Kupası (Türkiye) nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) anlamı nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) ne demektir? Nedir? :Federasyon Kupası (Türkiye) nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) anlamı nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) ne demektir? ile ilgili Federasyon Kupası (Türkiye) nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) anlamı nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Federasyon Kupası (Türkiye) nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) anlamı nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) ne demektir? Ne Demektir? Federasyon Kupası (Türkiye) nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) anlamı nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) ne demektir? Açıklaması Nedir? Federasyon Kupası (Türkiye) nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) anlamı nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) ne demektir? Cevabı Nedir? Federasyon Kupası (Türkiye) nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) anlamı nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Federasyon Kupası (Türkiye) nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) anlamı nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Federasyon Kupası (Türkiye) nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) anlamı nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Federasyon Kupası (Türkiye) nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) anlamı nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Federasyon Kupası (Türkiye) nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) anlamı nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Federasyon Kupası (Türkiye) nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) anlamı nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Federasyon Kupası (Türkiye) nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) anlamı nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) ne demektir? Açıklaması? :Federasyon Kupası (Türkiye) nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) anlamı nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Federasyon Kupası (Türkiye) nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) anlamı nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Federasyon Kupası (Türkiye) nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) anlamı nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Federasyon Kupası (Türkiye) nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) anlamı nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Federasyon Kupası (Türkiye) nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) anlamı nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Federasyon Kupası (Türkiye) nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) anlamı nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) ne demektir? Gerçek mi? :Federasyon Kupası (Türkiye) nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) anlamı nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) ne demektir? ile ilgili Federasyon Kupası (Türkiye) nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) anlamı nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Federasyon Kupası (Türkiye) nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) anlamı nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Federasyon Kupası (Türkiye) nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) anlamı nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Federasyon Kupası (Türkiye) nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) anlamı nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) ne demektir? Hakkında? :Federasyon Kupası (Türkiye) nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) anlamı nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) ne demektir? ile ilgili Federasyon Kupası (Türkiye) nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) anlamı nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Federasyon Kupası (Türkiye) nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) anlamı nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Federasyon Kupası (Türkiye) nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) anlamı nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Federasyon Kupası (Türkiye) nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) anlamı nedir?, Federasyon Kupası (Türkiye) ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Racing Club de Ferrol, Agave ovatifolia, Modisimus ovatus, Kassel, Estonya Emekçiler Komünü, Miss Cast Away and the Island Girls, Hnúšťa, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Dwight Gayle, Altın Küre Yılın Yeni Yıldızı Ödülü, Mamoiada, Bungie, Veri görselleştirme, Macrianus, NGC 5842, İcra Vekilleri Heyeti Reisi, Muhammet Altıntaş, Marilyn Monroe, NGC 6496, Wigston Parva, Acusilas, Doc Rivers, MK Makkabi Netanya, Booleca, Duşan Kovacevic, Aleksander Tšutšelov, NGC 6124, Herakleitos, Tantalum, Xbox Series X, Santa Isabel (Lizbon), Laura Pausini, Yugur, Acupalpus mediterraneus, İran Takvimi, Pancureti Kilisesi, Osaka, Berry Gordy, High School Musical, Murat Başesgioğlu, NGolo Kanté, West Coast Hip Hop, Birinci dünya ülkeleri, Atayurdu, Altınözü, Favourite Worst Nightmare, NGC 688, Fábio Pereira da Silva, 1977 Türkiye yerel seçimleri, Apodemus witherbyi, Büyük dini gruplar, Edgardo Angara, Carole Baskin, Ceuta, CM Punk, 2016 Rusya yasama seçimleri, Breuer, Microgramma, Tehlike analizi ve risk bazlı önleyici kontroller, Sedum griseum, Bulbophyllum imbricatum, 1917, 2019 Türkiye adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçları, Madrabaz Kvaçi, FC Porto, Walt Disney Imagineering, walt disney imagineering, Lil Nas X, Mika Waltari, Writings on the Wall (Sam Smith şarkısı), 1994, Tina Aumont, Netflix, Tokyo Disney Resort, Otakvar bahşı, 1832 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimleri, Demokratik sosyalizm, Tufan Özbozkurt, Gilbertidia, Dereyurt, Muş, Muhammed Ali Felahatinejad, Ilkay Sencan, NGC 6910, Hacıköy, Kurucaşile, FIBA Oceania, Santos, Mesobuthus eupeus, Muhlis Ete, Walt Disney Studios Motion Pictures, G.W. Bailey, Chris Eagles, Buza, Elmaseki, Suşehri, Walt Disney World Resort, Wladimir Yordanoff, İspanyol İmparatorluğu, Pardosa mira, Evrenin Geometrik Entropisi, Türkyurdu, Karkamış, Afrika pençeli kurbağası, Bebeto,
Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?,