Büyük dini gruplar nedir?, Büyük dini gruplar anlamı nedir?, Büyük dini gruplar ne demektir?

Büyük dini gruplar Nedir?

Büyük dini gruplar Nedir?, Büyük dini gruplar Nerededir?, Büyük dini gruplar Hakkında Bilgi?, Büyük dini gruplar Analizi? Büyük dini gruplar ilgili Büyük dini gruplar ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Büyük dini gruplar ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Büyük dini gruplar Ne Anlama Gelir Büyük dini gruplar Anlamı Büyük dini gruplar Nedir Büyük dini gruplar Ne Anlam Taşır Büyük dini gruplar Neye İşarettir Büyük dini gruplar Tabiri Büyük dini gruplar Yorumu 

Büyük dini gruplar Kelimesi

Lütfen Büyük dini gruplar Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Büyük dini gruplar İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Büyük dini gruplar Kelimesinin Anlamı? Büyük dini gruplar Ne Demek? ,Büyük dini gruplar Ne Demektir? Büyük dini gruplar Ne Demektir? Büyük dini gruplar Analizi? , Büyük dini gruplar Anlamı Nedir?,Büyük dini gruplar Ne Demektir? , Büyük dini gruplar Açıklaması Nedir? ,Büyük dini gruplar Cevabı Nedir?,Büyük dini gruplar Kelimesinin Anlamı?,Büyük dini gruplar Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Büyük dini gruplar Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Büyük dini gruplar Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Büyük dini gruplar Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Büyük dini gruplar Kelimesinin Anlamı Nedir? Büyük dini gruplar Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Büyük dini gruplar Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Büyük dini gruplar Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Büyük dini gruplar - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Büyük dini gruplar

Büyük dini gruplar Nedir? Büyük dini gruplar Ne demek? , Büyük dini gruplar Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Büyük dini gruplar Kelimesinin Anlamı? Büyük dini gruplar Ne Demek? Büyük dini gruplar Ne Demektir? ,Büyük dini gruplar Analizi? Büyük dini gruplar Anlamı Nedir? Büyük dini gruplar Ne Demektir?, Büyük dini gruplar Açıklaması Nedir? , Büyük dini gruplar Cevabı Nedir? , Büyük dini gruplar Kelimesinin Anlamı?






Büyük dini gruplar nedir?, Büyük dini gruplar anlamı nedir?, Büyük dini gruplar ne demektir?

Büyük dini gruplar

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Dünyanın başlıca dinleri ve ruhani gelenekleri az sayıda ana grupta sınıflandırılabilir ancak bu tek tip bir uygulama değildir. Bu teori 18. yüzyılda farklı toplumlardaki göreceli nezaket seviyelerini tanımak amacıyla ortaya çıkmıştır ancak bu uygulama o zamandan beri pek çok çağdaş kültürde itibarını kaybetmiştir

Dini kategorilerin tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

"Hristiyanlar, Müslümanlar ve Paganlar "ın medeniyet seviyelerine karşılık geldiği 1821 tarihli bir dünya haritası (Haritada Budizm ve Hinduizm arasında bir ayrım yapılmamıştır).
1883 yılında Hristiyanları, Budistleri, Hinduları, Müslümanları ve Fetişistleri temsil eden renklere ayrılmış bir dünya haritası

Hristiyan sınıflandırmaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Başlangıçta Hristiyanların dünya inançları arasında basit bir ikilik vardı: Hristiyan uygarlığına karşı yabancı sapkınlık ya da barbarlık. 18. yüzyılda "sapkınlık", Yahudilik ve İslam olarak açıklığa kavuşturuldu; Paganizm paganizmle birlikte bu, John Toland'ın Nazarenus'u ya da Yahudi, Gentile ve Mahometan Hristiyanlığı gibi üç İbrahimi dini dinin kendi içinde farklı "uluslar" ya da mezhepler olarak temsil eden "gerçek tektanrıcılık" gibi eserleri ortaya çıkaran dörtlü bir sınıflandırma yarattı.

Daniel Defoe orijinal tanımı şu şekilde tanımladı: "Din, tam anlamıyla Tanrı'ya verilen İbadettir, ancak aynı zamanda Putlara ve sahte Tanrılara İbadet için de geçerlidir." 19. yüzyılın başında, 1780 ile 1810 arasında, dil önemli ölçüde değişti: "din"in maneviyatla eşanlamlı olması yerine, yazarlar hem Hristiyanlığı hem de diğer ibadet biçimlerini ifade etmek için çoğul "dinler"i kullanmaya başladılar. Bu nedenle, örneğin, Hannah Adams'ın ilk dönem ansiklopedisinin adı An Alphabetical Compendium of the Different Sects...' den A Dictionary of All Religions and Religious Mezhepler olarak değiştirildi.

1838'de, Hristiyanlık, Musevilik, Muhammedilik (İslam'ın eski terimi) ve paganizm'in dörtlü ayrımı, Josiah Conder'in İnsanlık Arasında Günümüze Gelen Tüm Dinlere İlişkin Analitik ve Karşılaştırmalı Görüşü ile önemli ölçüde arttı. Conder'in çalışmaları hâlâ dörtlü sınıflandırmaya bağlıydı, ancak ayrıntılara dikkat ettiğinde, modern Batı imajına benzer bir şey yaratmak için pek çok tarihsel çalışmayı bir araya getiriyor: Dürzileri, Yezidileri, Mandalıları ve Elamlıları içeriyor. muhtemelen tek tanrılı grupların bir listesi altında ve son kategori olan "şirk ve panteizm" altında, Zerdüştlüğü, Hindistan'ın "Vedalar, Puranalar, Tantralar, Reform mezhepleri" ve "Brahminik putperestliği" listeledi.," Budizm, Jainizm, Sihizm, Lamaizm, "Çin ve Japonya dini" ve diğerleri gibi "okuma yazma bilmeyen hurafeler".

Hristiyan olmayanları Hristiyanlarla aynı seviyeye koyan "dünya dini" ifadesinin modern anlamı, Chicago'daki 1893 Dünya Dinleri Parlamentosu ile başladı. Parlamento, insanları dini deneyimlerin çeşitliliği hakkında bilgilendirmek amacıyla özel olarak finanse edilen bir düzine konferansın oluşturulmasını teşvik etti: bu dersler, dünya dinlerinin kamusal anlayışını büyük ölçüde etkileyen William James, DT Suzuki ve Alan Watts gibi araştırmacıları finanse etti.

20. yüzyılın ikinci yarısında, "dünya dini" kategorisi, özellikle çok farklı kültürler arasında paralellikler kurmak ve böylece dinsel ile seküler arasında keyfi bir ayrım yaratmak için ciddi bir sorun haline geldi.

İslam kategorizasyonları[değiştir | kaynağı değiştir]

İslam'da Kuran üç kategoriden bahseder: Müslümanlar, Kitap Ehli ve putperestler.

Sınıflandırma[değiştir | kaynağı değiştir]

Dini gelenekler, karşılaştırmalı dinde, tarihsel kökene ve karşılıklı etkiye göre düzenlenen süper gruplara ayrılır. Semavi dinler Batı Asya'da, Hint dinleri Hint alt kıtasında (Güney Asya) ve Doğu Asya dinleri Doğu Asya'da ortaya çıkar. Bölgeler üstü etkiye sahip diğer bir grup, kökenleri Orta ve Batı Afrika'da olan Afro-Amerikan dinidir .

Dini demografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Başlıca mezhepler ve dinler haritası

Büyük bir dini tanımlamanın bir yolu da mevcut taraftarlarının sayısıdır. Dinlere göre nüfus sayıları, nüfus sayımı raporları ve nüfus anketlerinin (din verilerinin nüfus sayımında toplanmadığı ülkelerde, örneğin Amerika Birleşik Devletleri veya Fransa) bir kombinasyonu ile hesaplanır, ancak sonuçlar soruların ifade edilme şekline, kullanılan din tanımlarına ve anketi yürüten kurum veya kuruluşların önyargılarına bağlı olarak büyük ölçüde değişebilir. Gayri resmi veya örgütlenmemiş dinlerin sayılması özellikle zordur.

Dünya nüfusunun dindarlık profilini belirlemek için en iyi metodoloji konusunda araştırmacılar arasında bir fikir birliği yoktur. Bir dizi temel husus çözüme kavuşturulmamıştır:

  • "Tarihsel olarak baskın olan dini kültür[ler]"in sayılıp sayılmayacağı
  • Yalnızca belirli bir dini aktif olarak "uygulayan" kişileri sayıp saymamak
  • Bir "bağlılık" kavramına dayalı olarak sayılıp sayılmayacağı
  • Yalnızca belirli bir mezheple açıkça kendini tanımlayanların sayılıp sayılmayacağı
  • İster sadece yetişkinleri sayın, ister çocukları da dahil edin.
  • Yalnızca devlet tarafından sağlanan resmi istatistiklere güvenilip güvenilmeyeceği
  • Birden fazla kaynak ve aralık mı yoksa tek bir "en iyi kaynak(lar)" mı kullanılacağı

En büyük dini gruplar[değiştir | kaynağı değiştir]

Din Mensubu
(milyar)
Kültürel gelenek Kurulduğu yer Referanslar
Hristiyanlık 2.4 Semavi dinler Yahudiye (Orta Doğu)
İslâm 1.9 Semavi dinler Arabistan (Orta Doğu)
Hinduizm 1.2 Hint dinleri Hint Yarımadası
Budizm 0.5 Hint dinleri Hint Yarımadası
Halk dini 0.4 Bölgesel Dünya çapında

Orta ölçekli dinler[değiştir | kaynağı değiştir]

Din Mensubu
(milyon)
Kültürel gelenek Kurulduğu yer Referanslar
Şinto 100 Japon dinleri Japonya, 19. yüzyıl
taoculuk 12–173 Çin dinleri Çin, MS 2. yüzyıl
vudu 60 Afrika dinleri Dahomey, bilinmeyen çıkış tarihi
Sihizm 25–30 Hint dinleri Hint yarımadası, 15. yüzyıl
Yahudilik 14.7 Semavi dinler Yahuda (Orta Doğu ), MÖ 6. ila 5. yüzyıllar
ruhçuluk 5–15 Yeni dini hareketler Fransa, 19. yüzyıl
Muizm 5–15 Kore dinleri Kore, bilinmeyen çıkış tarihi
Konfüçyüsçülük 6–7 Çin dinleri Çin, MÖ 6. ila 5. yüzyıl
Bahai İnancı 5–7.3 Semavi dinler İran, 19. yüzyıl
Jainizm 4–5 Hint dinleri Hint yarımadası, MÖ 7. ila 9. yüzyıl
Cheondoizm 3–4 Kore dinleri Kore, 19. yüzyıl
hoahaoizm 1.5–3 Vietnam dinleri Vietnam, 20. yüzyıl
kaodaizm 1.1–3 Vietnam dinleri Vietnam, 20. yüzyıl
tenisçilik 1.2 Japon dinleri Japonya, 19. yüzyıl
Dürzi 1 Semavi dinler Mısır, 9. yüzyıl

Bölgeye göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Bağlılık eğilimleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Bağlılık eğilimleri
1970–1985 (%) 1990–2000 (%) 2000–2005 (%) 1970–2010 (%)
Bahai İnancı 3,65 2.28 1.70 4.26
Budizm 1.67 1.09 2,76
Hristiyanlık 1.64 1.36 1.32 2.10
Konfüçyüsçülük 0,83
Hinduizm 2.34 1.69 1.57 2.62
İslâm 2.74 2.13 1.84 4.23
Jainizm 2.60
Yahudilik 1.09 -0.03
Sihizm 1.87 1.62 3.08
Şinto -0.83
taoculuk 9.85
Zerdüştlük 2.5
bağlı olmayan 0,37

Kendinden bildirilen bağlılık haritaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

İleri okumalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Büyük dini gruplar nedir?, Büyük dini gruplar anlamı nedir?, Büyük dini gruplar ne demektir? Nedir? :Büyük dini gruplar nedir?, Büyük dini gruplar anlamı nedir?, Büyük dini gruplar ne demektir? ile ilgili Büyük dini gruplar nedir?, Büyük dini gruplar anlamı nedir?, Büyük dini gruplar ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Büyük dini gruplar nedir?, Büyük dini gruplar anlamı nedir?, Büyük dini gruplar ne demektir? Ne Demektir? Büyük dini gruplar nedir?, Büyük dini gruplar anlamı nedir?, Büyük dini gruplar ne demektir? Açıklaması Nedir? Büyük dini gruplar nedir?, Büyük dini gruplar anlamı nedir?, Büyük dini gruplar ne demektir? Cevabı Nedir? Büyük dini gruplar nedir?, Büyük dini gruplar anlamı nedir?, Büyük dini gruplar ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Büyük dini gruplar nedir?, Büyük dini gruplar anlamı nedir?, Büyük dini gruplar ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Büyük dini gruplar nedir?, Büyük dini gruplar anlamı nedir?, Büyük dini gruplar ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Büyük dini gruplar nedir?, Büyük dini gruplar anlamı nedir?, Büyük dini gruplar ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Büyük dini gruplar nedir?, Büyük dini gruplar anlamı nedir?, Büyük dini gruplar ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Büyük dini gruplar nedir?, Büyük dini gruplar anlamı nedir?, Büyük dini gruplar ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Büyük dini gruplar nedir?, Büyük dini gruplar anlamı nedir?, Büyük dini gruplar ne demektir? Açıklaması? :Büyük dini gruplar nedir?, Büyük dini gruplar anlamı nedir?, Büyük dini gruplar ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Büyük dini gruplar nedir?, Büyük dini gruplar anlamı nedir?, Büyük dini gruplar ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Büyük dini gruplar nedir?, Büyük dini gruplar anlamı nedir?, Büyük dini gruplar ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Büyük dini gruplar nedir?, Büyük dini gruplar anlamı nedir?, Büyük dini gruplar ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Büyük dini gruplar nedir?, Büyük dini gruplar anlamı nedir?, Büyük dini gruplar ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Büyük dini gruplar nedir?, Büyük dini gruplar anlamı nedir?, Büyük dini gruplar ne demektir? Gerçek mi? :Büyük dini gruplar nedir?, Büyük dini gruplar anlamı nedir?, Büyük dini gruplar ne demektir? ile ilgili Büyük dini gruplar nedir?, Büyük dini gruplar anlamı nedir?, Büyük dini gruplar ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Büyük dini gruplar nedir?, Büyük dini gruplar anlamı nedir?, Büyük dini gruplar ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Büyük dini gruplar nedir?, Büyük dini gruplar anlamı nedir?, Büyük dini gruplar ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Büyük dini gruplar nedir?, Büyük dini gruplar anlamı nedir?, Büyük dini gruplar ne demektir? Hakkında? :Büyük dini gruplar nedir?, Büyük dini gruplar anlamı nedir?, Büyük dini gruplar ne demektir? ile ilgili Büyük dini gruplar nedir?, Büyük dini gruplar anlamı nedir?, Büyük dini gruplar ne demektir? burada bulabilirsiniz. Büyük dini gruplar nedir?, Büyük dini gruplar anlamı nedir?, Büyük dini gruplar ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Büyük dini gruplar nedir?, Büyük dini gruplar anlamı nedir?, Büyük dini gruplar ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Büyük dini gruplar nedir?, Büyük dini gruplar anlamı nedir?, Büyük dini gruplar ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Jan Długosz, Peter Grünberg, 1981 Dünya Üniversite Yaz Oyunları, Atlético El Vigía Fútbol Club, Piper pendulispicum, Jurrie Koolhof, Rupert Spira, Kanlı Geçit Muharebeleri, Aetana manansalai, Asgar Ferhadi, Salvia platyphylla, 2013 Afrika Uluslar Kupası, York Dükü, Issah Ahmed, Alexander Fleming, Ahmet Bahir Ersoy, Philaeus fallax, This Is Why, Saner Ayar, Abdurrahman Akdemir, Gefell, Birim testi, Nişli Mehmed Paşa, There Is Nothing Left to Lose, Boğdan Seferi, Hitler Gençliği, Türk Ocağı Limasol SK, Tozkoparan İskender karakterleri listesi, Valeria Cappellotto, Thymus michaelis, OM TV, Joel Robles, Levant’ın Moğollar tarafından istilası, Büyük Schisma, Didier Drogba, Canik Başarı Üniversitesi, Hippolyte, Naunet, Hüseyin Cahit Yalçın, Barlby with Osgodby, Ruud Vormer, Kilise bilimi, Zeynep Kankonde, Karsan J10, Tek Türkiye bölümleri listesi, Dalí Tiyatro ve Müzesi, Anıl Sarak, Ticari kuruluş türleri, Dirty Diana, Koyuncu, Erdemli, John Bardeen, Dragonheart, José Ignacio Pavón, Antigua ve Barbuda, Chelsea FC rekorları ve istatistikleri listesi, Kimyager, Club Sportif Sfaxien, Foliküler ünite ekstraksiyonu, 2012 Afrika Uluslar Kupası, Elektronik organizatör, Tuzla Belediye Sahası, Belçika millî basketbol takımı, Guyana bayrağı, MSN Companion, Maya dilleri, Gary Lightbody, Atilla Altıkat, İngiliz dili ve edebiyatı, Echinodorus emersus, Avis Oto Kiralama, Nesimşehr, Viburnum tinus, Glikoliz, Douglas Pereira dos Santos, Douglas Pereira dos Santos, 2010 Afrika Uluslar Kupası, Hollanda futbolunda lig sistemi, Miss Turkey, 1979 Türkiye Cumhuriyet Senatosu Başkanlığı seçimi, Perais, 2018 Fransa Açık, Kürtler, Rana draytonii, Aclytia, İsmail Atakan Ünver, Stara Gradiška toplama kampı, Bağırsak iltihabı, Faraday kafesi, Paul Sabatier, Brianchon teoremi, Muneyhile, Desmodorida, 2021 São Paulo Grand Prix, Marcelino Júnior Lopes Arruda, Mesabolivar spinosus, Pseudopentaceros, Gyachung Kang, 2008 Afrika Uluslar Kupası, Selma Rıza, Bükreş,
Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?,