Etkin sıcaklık nedir?, Etkin sıcaklık anlamı nedir?, Etkin sıcaklık ne demektir?

Etkin sıcaklık Nedir?

Etkin sıcaklık Nedir?, Etkin sıcaklık Nerededir?, Etkin sıcaklık Hakkında Bilgi?, Etkin sıcaklık Analizi? Etkin sıcaklık ilgili Etkin sıcaklık ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Etkin sıcaklık ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Etkin sıcaklık Ne Anlama Gelir Etkin sıcaklık Anlamı Etkin sıcaklık Nedir Etkin sıcaklık Ne Anlam Taşır Etkin sıcaklık Neye İşarettir Etkin sıcaklık Tabiri Etkin sıcaklık Yorumu 

Etkin sıcaklık Kelimesi

Lütfen Etkin sıcaklık Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Etkin sıcaklık İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Etkin sıcaklık Kelimesinin Anlamı? Etkin sıcaklık Ne Demek? ,Etkin sıcaklık Ne Demektir? Etkin sıcaklık Ne Demektir? Etkin sıcaklık Analizi? , Etkin sıcaklık Anlamı Nedir?,Etkin sıcaklık Ne Demektir? , Etkin sıcaklık Açıklaması Nedir? ,Etkin sıcaklık Cevabı Nedir?,Etkin sıcaklık Kelimesinin Anlamı?,Etkin sıcaklık Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Etkin sıcaklık Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Etkin sıcaklık Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Etkin sıcaklık Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Etkin sıcaklık Kelimesinin Anlamı Nedir? Etkin sıcaklık Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Etkin sıcaklık Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Etkin sıcaklık Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Etkin sıcaklık - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Etkin sıcaklık

Etkin sıcaklık Nedir? Etkin sıcaklık Ne demek? , Etkin sıcaklık Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Etkin sıcaklık Kelimesinin Anlamı? Etkin sıcaklık Ne Demek? Etkin sıcaklık Ne Demektir? ,Etkin sıcaklık Analizi? Etkin sıcaklık Anlamı Nedir? Etkin sıcaklık Ne Demektir?, Etkin sıcaklık Açıklaması Nedir? , Etkin sıcaklık Cevabı Nedir? , Etkin sıcaklık Kelimesinin Anlamı?






Etkin sıcaklık nedir?, Etkin sıcaklık anlamı nedir?, Etkin sıcaklık ne demektir?

Etkin sıcaklık

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Etkin sıcaklık genel olarak bir cismin emisyon eğrisi ya da dalga boyu fonksiyonu, bilinmediği zaman, o cismin sıcaklık değerini tahmin etmek amacıyla kullanılır.[1][2] Yıldız ya da gezegen gibi bir cismin etkin sıcaklığı, bir kara cismin yaydığı toplam radyasyon enerjisinin bu cismin yaydığı enerjiye eşit olduğu zamanki sıcaklık değeridir.

İlgili dalga boyu bandı içerisinde, bir yıldızın veya gezegenin net emisyonu teklikten daha az ise, diğer bir deyişle bir kara cismin net emisyonundan az ise, o cismin gerçek sıcaklığı etkin sıcaklığından daha fazla olacaktır. Net emisyon, yüzey ya da sera etkisi gibi atmosferik özelliklerden dolayı daha az olabilmektedir.

Yıldız[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir yıldızın etkin sıcaklığı, bir kara cismin yüzey alanı başına düşen parlaklıkların aynı yani değerlerinin aynı olduğu zamandaki sıcaklığına eşittir. Bu durum Stefan-Boltzmann yasasına göre, aşağıdaki şekilde tanımlanmaktadır.

Bir yıldızın toplam ya da bolometrik parlaklığı,

olarak ifade edilmektedir. Buradaki R yıldızın yarıçapını belirtmektedir. Açıkçası, yıldız yarıçapını tanımlamak çok da kolay değildir. Ayrıntılı bir şekilde incelenirse, bir cismin etkin sıcaklığı, Rosseland optik derinliğinin yarıçapındaki sıcaklığa tekabül etmektedir. Etkin sıcaklık ve bolometrik parlaklık, Hertzsprung-Russell diyagramına bir yıldız yerleştirmek için gerekli olan iki temel fiziksel parametre olarak bilinir. Etkin sıcaklık ve bolometrik parlaklık, yıldızın kimyasal bileşimine bağlıdır.

Güneşin etkin sıcaklığı yaklaşık olarak 5780 kelvin (K)’dir. Yıldızların merkez çekirdeklerinden atmosfere doğru giden bir gradyan sıcakları vardır. Güneşteki nükleer reaksiyonların gerçekleştiği merkezindeki sıcaklığa çekirdek sıcaklığı denmektedir ve güneşin çekirdek sıcaklığı yaklaşık olarak 15 000 000 K olarak tahmin edilmektedir.

Güneşin etkin sıcaklığı (5777 K),aynı verimde yayım gücü vermek zorunda olduğu, kendisiyle aynı boyutta olan bir kara cismin sıcaklığına eşittir.

Yıldız standartlarında, bir yıldızın renk indeksi, o yıldızın çok serin durumlardaki sıcaklığını göstermektedir. Yani, kırmızı M yıldızları kızılötesinde büyük miktarda yayılırlar, çok fazla mavi olan O yıldızları da ultraviyole de çok fazla yayılır. Bir yıldızın etkin sıcaklığı, o yıldızın yüzey alanı başına yaydığı enerjinin ısısını içermektedir. Sıcak yüzeylerden, soğuk yüzeylere doğru yıldızların O, B, A, F, G, K ve M olarak sıralandığı bilinmektedir.

Kırmızı bir yıldız, Antares ya da Betelgeuse gibi güçsüz bir enerji üretiminin yıldızı ve küçük bir yüzey alanına sahip üstdev ya da şişirilmiş dev olan küçücük kızıl cüceler olabilirdi ya da çok büyük bir enerji üretiminin yıldızı ve büyük bir yüzey alanından geçerek, yüzey alanı başına çok düşük bir miktarda ışık yayan bir yıldız olabilirdi. Güneş ve büyük Capella gibi, spektrumun ortasına yakın bir yerde bulunan bir yıldız, yüzey alanı başına, bir güçsüz kızıl cüceden ya da şişirilmiş bir üstdevden daha fazla ısı yayar. Ancak, bu yıldızlar Vega ve Rigel gibi beyaz ve mavi yıldızlardan daha az miktarda ısı yayar.

Gezegen[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir gezegenin etkin sıcaklığı, T sıcaklığındaki bir kara cisim tarafından yayılan gücün, gezegen tarafından verilen güce eşitlenmesi ile hesaplanabilir.

Bir yıldız ile gezegen arası D olarak, gezegenin parlaklığı da L kabul edilmek üzere, bir yıldızın izotropik olarak ışın yaydığını ve gezenin yıldızdan çok uzakta olduğunu varsayarsak, gezegen tarafından absorbe edilen gücü, bu gezegeni, D yarıçaplı bir kürenin yüzeyine gelen bir miktar gücü kesen r yarıçaplı bir disk olarak düşünerek bulabiliriz (D= gezegen ile yıldız arasındaki mesafe). Ayrıca Albedo parametresini dahil ederek, gezegenin gelen bazı ışınları yansıtmasına izin verebiliriz. 1 Albedo gelen bütün ışınların yansıtıldığı anlamına gelmektedir. 0 Albedo ise gelen bütün ışınların absorbe edildiğini göstermektedir. Absorbe edilen güç aşağıdaki formül ile açıklanabilmektedir.

Ayrıca, tüm gezegeni aynı T sıcaklığında ve bir ışıma yapan bir kara cisim olarak düşünebiliriz. Stefan-Boltzmann yasasına göre bir gezegen tarafından yayılan güç şu şekilde ifade edilebilir.

Eğer yukarıdaki iki denklemi eşitlersek ve etkin sıcaklık için verilen denklemi yeniden düzenler isek,

Son denklemden de görüldüğü üzere gezegenin R olarak kabul ettiğimiz yarıçapı bulunmamaktadır.

Bu hesaplamaya göre Jüpiter’in etkin sıcaklığı 112 K ve 51 Pegasi b ise 1258 K’e eşittir. Jüpiter gibi bazı gezegenlerin etkin değerlerini bulmak için daha iyi bir tahmin yapmak istersek, gezegenlerin iç ısılarını, yani içlerinde bulunan gücü hesaplamalarımıza eklememiz gerekmektedir. Gerçek sıcaklık albedo ve atmosferin etkilerine bağlıdır. HD 209458 yani Osiris için spektroskopik analizler sonucu elde edilen gerçek sıcaklık değeri 1130 K’dir. Ancak, etkin sıcaklığı 1359 K’dir. Jüpiter’in iç ısısı, etkin derecesini yaklaşık olarak 152 K artırmaktadır.

Bir gezegenin yüzeyinin sıcaklığı[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir gezegenin yüzeyinin sıcaklığı, emisyon ve sıcaklık değişimini hesaba katarak, etkin sıcaklık hesaplamasını modifiye ederek tahmin edilebilir. Bir gezegenin, bir yıldızdan abserbe ettiği gücün alanı Aabs olarak kabul edilir ve bu alan toplam yüzey alanının yani bir parçası olarak gösterilir. Buradaki ‘r’ harfi gezegenin yarıçapını ifade etmektedir. Burada bahsedilen alan, yarıçapı D olan bir kürenin yüzeyine yayılmış olan gücü önlemektedir. Biraz önce bahsedildiği gibi, Albedo parametresini dahil ederek, gezegenin gelen bazı ışınları yansıtmasına izin verebiliriz. 1 Albedo gelen bütün ışınların yansıtıldığı anlamına gelmektedir. 0 Albedo ise gelen bütün ışınların absorbe edildiğini göstermektedir. Absorbe edilen güç aşağıdaki formül ile açıklanabilmektedir.

Ayrıca, bütün gezegen aynı sıcaklıkta olmamasına rağmen, gezegenin T sıcaklığında ve toplam alanın bir parçası olan Arad alanında ışın yaydığını düşünebiliriz. Ayrıca emisyon olan ve atmoferik emisyonu ifade eden ε’da bir faktör oluşturmaktadır. ε değeri 0 ve 1 arasında değişmektedir. Bu değişim bize bir gezegenin bir kara cisim kadar mükemmel bir şekilde gelen bütün gücü yaydığını göstermektedir. Stefan-Boltzmann yasasına göre; bir gezegen tarafından yayılan güç,

şeklinde ifade edilir. Eğer yukarıdaki iki denklemi eşitlersek ve etkin sıcaklık için verilen denklemi yeniden düzenler isek,

Yukarıdaki formülde verilen alanların oranları tahmin edildiğinde, bu oran rastgele dönen bir cisim için ¼, yavaş dönen bir cisim için ise ½ olmaktadır. Ayrıca bu oran, bir gezegenin güneşin tam altında olan ve gezegenin maksimum sıcaklığının olduğu nokta yani subsolar noktası için 1 olarak kabul edilmektedir.

Eğer dünyayı incelersek, dünyanın albedo değeri yaklaşık olarak 0.367 olarak belirtilmektedir. Emisyon değeri, yüzeyin türüne ve hava koşullarına bağlı olarak değişmektedir ve bu şartlar dünyanın emisyonunu 1 yapmaktadır. Ancak, daha gerçekçi konuşmak gerekirse, dünyanın emisyon değeri 0.96 olarak bilinir. Dünya oldukça hızlı dönmektedir bu yüzden biraz önceki formülde bahsedilen alanları oranı ¼ olarak tahmin edilmektedir. Diğer değişkenler ise sabit kabul edilmektedir. Bu hesaplama bize dünyamızın etkin sıcaklığının 252K olduğunu ya da diğer bir deyişle -21 °C olduğunu göstermektedir. Ayrıca dünyamızın ortalama sıcaklığı 288K ya da 15 °C’dir. Bu iki değer arasında oluşan firkin sebeplerinden biri de dünyanın ortalama sıcaklığını artırdığı bilinen sera etkisidir.

Ayrıca, bu eşitliğin gezegenin direkt olarak radyoaktif bozunma gibi kaynaklardan ortaya çıkan ve gel-git kuvvetleri sonucu oluşan sürtünmeden dolayı üretilen iç ısısından gelen etkileri hesaba katmadığı unutulmamalıdır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Archie E. Roy, David Clarke (2003). Astronomy. CRC Press. ISBN 978-0-7503-0917-2. 
  2. ^ Stull, R. (2000). Meteorology For Scientists and Engineers. A technical companion book with Ahrens' Meteorology Today. Belmont CA: Brooks/Cole. s. 400. ISBN 978-0-534-37214-9. 

Etkin sıcaklık nedir?, Etkin sıcaklık anlamı nedir?, Etkin sıcaklık ne demektir? Nedir? :Etkin sıcaklık nedir?, Etkin sıcaklık anlamı nedir?, Etkin sıcaklık ne demektir? ile ilgili Etkin sıcaklık nedir?, Etkin sıcaklık anlamı nedir?, Etkin sıcaklık ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Etkin sıcaklık nedir?, Etkin sıcaklık anlamı nedir?, Etkin sıcaklık ne demektir? Ne Demektir? Etkin sıcaklık nedir?, Etkin sıcaklık anlamı nedir?, Etkin sıcaklık ne demektir? Açıklaması Nedir? Etkin sıcaklık nedir?, Etkin sıcaklık anlamı nedir?, Etkin sıcaklık ne demektir? Cevabı Nedir? Etkin sıcaklık nedir?, Etkin sıcaklık anlamı nedir?, Etkin sıcaklık ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Etkin sıcaklık nedir?, Etkin sıcaklık anlamı nedir?, Etkin sıcaklık ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Etkin sıcaklık nedir?, Etkin sıcaklık anlamı nedir?, Etkin sıcaklık ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Etkin sıcaklık nedir?, Etkin sıcaklık anlamı nedir?, Etkin sıcaklık ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Etkin sıcaklık nedir?, Etkin sıcaklık anlamı nedir?, Etkin sıcaklık ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Etkin sıcaklık nedir?, Etkin sıcaklık anlamı nedir?, Etkin sıcaklık ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Etkin sıcaklık nedir?, Etkin sıcaklık anlamı nedir?, Etkin sıcaklık ne demektir? Açıklaması? :Etkin sıcaklık nedir?, Etkin sıcaklık anlamı nedir?, Etkin sıcaklık ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Etkin sıcaklık nedir?, Etkin sıcaklık anlamı nedir?, Etkin sıcaklık ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Etkin sıcaklık nedir?, Etkin sıcaklık anlamı nedir?, Etkin sıcaklık ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Etkin sıcaklık nedir?, Etkin sıcaklık anlamı nedir?, Etkin sıcaklık ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Etkin sıcaklık nedir?, Etkin sıcaklık anlamı nedir?, Etkin sıcaklık ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Etkin sıcaklık nedir?, Etkin sıcaklık anlamı nedir?, Etkin sıcaklık ne demektir? Gerçek mi? :Etkin sıcaklık nedir?, Etkin sıcaklık anlamı nedir?, Etkin sıcaklık ne demektir? ile ilgili Etkin sıcaklık nedir?, Etkin sıcaklık anlamı nedir?, Etkin sıcaklık ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Etkin sıcaklık nedir?, Etkin sıcaklık anlamı nedir?, Etkin sıcaklık ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Etkin sıcaklık nedir?, Etkin sıcaklık anlamı nedir?, Etkin sıcaklık ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Etkin sıcaklık nedir?, Etkin sıcaklık anlamı nedir?, Etkin sıcaklık ne demektir? Hakkında? :Etkin sıcaklık nedir?, Etkin sıcaklık anlamı nedir?, Etkin sıcaklık ne demektir? ile ilgili Etkin sıcaklık nedir?, Etkin sıcaklık anlamı nedir?, Etkin sıcaklık ne demektir? burada bulabilirsiniz. Etkin sıcaklık nedir?, Etkin sıcaklık anlamı nedir?, Etkin sıcaklık ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Etkin sıcaklık nedir?, Etkin sıcaklık anlamı nedir?, Etkin sıcaklık ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Etkin sıcaklık nedir?, Etkin sıcaklık anlamı nedir?, Etkin sıcaklık ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
İki Sicilya hükümdarları listesi, Antoine Bourseiller, Ağrıda 1999 Türkiye yerel seçimleri, İPod, Ipod, Antium, Snowballing, Kromozom, Napolyon Savaşları, San Giorgio su Legnano, Grekçe fiiller, Antiskorbutik vitamin, Hızlı ve Öfkeli 7, Kalyon, Belisarius, Antikacı Dükkanı, Michael Rapaport, Antipolo, San Donato Milanese, Cerro al Lambro, Tazı köpekbalıkları, Geri Avrupa ve Gelişmiş Asya, Okyanusal kabuk, Çamurabatmaz, Eero Saarinen, Antipapa, Amerikan felsefesi, Yemen Devrimi, NGC 1370, Eric Clapton, Antiochia ad Pyramum, Boris ve Arkadiy Strugatskiyler, Koca Mehmed Hüsrev Paşa, Leo McCarey, Paulo Antonio de Oliveira, Antiochia ad Cragum, Laosun vize politikası, Ithycyphus, Yanık Camii, Ununpentiyum, Hakkını Helal Et, Bruno Petković, Orhan Seyfi Orhon, 2022 FIFA Dünya Kupası C Grubu, Drew Gulak, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Miguel Ángel Nadal, Gessate, Siamaggiore, Antikahraman, Sipahi, Kangal, Antika araba, Fildişi Sahili millî futbol takımı, Bo Dallas, Amerika Açık (tenis), Nazi şarkıları, Mustafa Denizli, 24 Nisan, Ankara Etnografya Müzesi, Güleç, Kulp, Antik Yunan mitolojisi, Rozzano, Bağatur Sepi Kağan, Ludwigsstadt, Yerküre tarihi, Luis García Sanz, Kara Havacılık Komutanlığı, Sirignano, Antik Mısır mitolojisi, Pogliano Milanese, Mishan, 1. Refik Saydam Hükümeti, Paleobotanik, Marikana katliamı, Bareggio, Digital Underground, Al Bowlly, France 2, Slow Türk, Vina, Livermorium, Pan (uydu), Antik İbranice, Arluno, İbrahim Hilmi Paşa, Zandhoven, Hans Magnus Enzensberger, Nasyonal sosyalizm, Antik dünyada hayvan etiği, Ramla, Knut Steen, Antik Yunan felsefesi, Stromateidae, Edwin Klebs, Masumların Katli, NGC 1656, Antik Romalılar, Krusevac, Türk dil alfabesi, Pnömoni,
Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?,