Cisim (Cebir) nedir?, Cisim (Cebir) anlamı nedir?, Cisim (Cebir) ne demektir?

Cisim (Cebir) Nedir?

Cisim (Cebir) Nedir?, Cisim (Cebir) Nerededir?, Cisim (Cebir) Hakkında Bilgi?, Cisim (Cebir) Analizi? Cisim (Cebir) ilgili Cisim (Cebir) ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Cisim (Cebir) ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Cisim (Cebir) Ne Anlama Gelir Cisim (Cebir) Anlamı Cisim (Cebir) Nedir Cisim (Cebir) Ne Anlam Taşır Cisim (Cebir) Neye İşarettir Cisim (Cebir) Tabiri Cisim (Cebir) Yorumu 

Cisim (Cebir) Kelimesi

Lütfen Cisim (Cebir) Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Cisim (Cebir) İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Cisim (Cebir) Kelimesinin Anlamı? Cisim (Cebir) Ne Demek? ,Cisim (Cebir) Ne Demektir? Cisim (Cebir) Ne Demektir? Cisim (Cebir) Analizi? , Cisim (Cebir) Anlamı Nedir?,Cisim (Cebir) Ne Demektir? , Cisim (Cebir) Açıklaması Nedir? ,Cisim (Cebir) Cevabı Nedir?,Cisim (Cebir) Kelimesinin Anlamı?,Cisim (Cebir) Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Cisim (Cebir) Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Cisim (Cebir) Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Cisim (Cebir) Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Cisim (Cebir) Kelimesinin Anlamı Nedir? Cisim (Cebir) Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Cisim (Cebir) Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Cisim (Cebir) Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Cisim (Cebir) - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Cisim (Cebir)

Cisim (Cebir) Nedir? Cisim (Cebir) Ne demek? , Cisim (Cebir) Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Cisim (Cebir) Kelimesinin Anlamı? Cisim (Cebir) Ne Demek? Cisim (Cebir) Ne Demektir? ,Cisim (Cebir) Analizi? Cisim (Cebir) Anlamı Nedir? Cisim (Cebir) Ne Demektir?, Cisim (Cebir) Açıklaması Nedir? , Cisim (Cebir) Cevabı Nedir? , Cisim (Cebir) Kelimesinin Anlamı?






Cisim (Cebir) nedir?, Cisim (Cebir) anlamı nedir?, Cisim (Cebir) ne demektir?

Cisim (cebir)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Cisim (Cebir) sayfasından yönlendirildi)

Cisim, halka ve grup gibi soyut bir cebirsel yapıdır.[1] Kabaca, elemanları arasında toplama, çıkarma, çarpma ve bölme (sıfıra bölme hariç) yapılabilen ve bu işlemlerde sayılardan alışık olduğumuz temel aritmetik kurallarının geçerli olduğu bir küme olarak tanımlanabilir.[1]

Her cisim bir halkadır, fakat bunun tersi geçerli değildir. Mesela tam sayılar kümesi bir halka olduğu halde, içinde bölme yapılamadığı için cisim değildir. Değişmeli bölenler halkasına cisim denir.

Rasyonel sayılar ve gerçel sayılar , cisimlerin başlıca örneklerindendir. Ancak soyut cebirde toplama ve çarpma işlemlerinin tanımlı olduğu daha başka cisimler hayal etmek de mümkündür.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Cisim kavramını ilk ortaya atan Richard Dedekind olmuştur. Dedekind, bu yapı için Almancada "cisim" ya da "vücut" anlamına gelen Körper kelimesini kullanmıştır.

Tanımı ve Temel Özellikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Cisim Aksiyomları[değiştir | kaynağı değiştir]

boş olmayan bir küme olsun. Bu kümenin bir cisim olması için, elemanları arasında ile gösterip ve toplama diye adlandıracağımız ve ile gösterip çarpma diye adlandıracağımız iki tane ikili işlem tanımlanmış olması gereklidir. Ayrıyeten, bu işlemlerin bazı özellikleri sağlaması gerekmektedir. Toplama işlemi için;

  • Birleşme Özelliği Her üçlüsü için
  • Birim Elemanın Varlığı Öyle bir mevcuttur ki her için
  • Ters Elemanların Varlığı Her için öyle bir elemanı mevcuttur ki
  • Değişme Özelliği Her ikilisi için

özelliklerinin hepsi sağlanmalıdır. Cisimlerde, çarpma işlemi de benzer özellikleri sağlamaktadır:

  • Birleşme Özelliği Her üçlüsü için
  • Birim Elemanın Varlığı Öyle bir mevcuttur ki her için
  • Ters Elemanların Varlığı Her için öyle bir elemanı mevcuttur ki
  • Değişme Özelliği Her ikilisi için

Dikkat edilmesi gereken husus, çarpmada 0'ın ters elemanının bulunmamasıdır. Çarpma ve toplama işlemleri ise, birbirleri ile

  • Dağılma Özelliği Her üçlüsü için

sayesinde bağlanır. Bu özelliklerin yanı sıra, tek elemandan oluşan trivial cismi cisim olarak saymak bazen problemlere yol açtığından,

  • Trivial Olmama

varsayımı eklenir, çünkü olduğu durumda cisimdeki tüm elemanların birbirine eşit olduğu istisnai ve düzensiz bir yapı ortaya çıkar.

Aksiyomlardan çıkan sonuçlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu aksiyomlar sağlandığı anda bazı kurallar otomatikman kanıtlanır:

  • Yutan Eleman Her için
  • Sıfır Bölenlerinin Yokluğu ise
  • Sadeleşme Özelliği Eğer ise veya 'dan farklı 'ler için ise
  • Çıkarma ve Bölme Verilen iki için ve ise özelliğini sağlayan bir ve sadece bir mevcuttur. Bunlar, ve şeklinde gösterilir.
  • ve dolayısıyla
  • Üs Alma Kısaca, tane yerine gösterimi kullanılır. Bu gösterim, aşağıdaki özellikleri sağlar:

Örnekler[değiştir | kaynağı değiştir]

Temel Kavramlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Altcisimler ve Cisim Uzatmaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir cismin içinde daha küçük cisimlerin bulunduğu durumları incelemek çoğu zaman kullanışlıdır. Bu yüzden, olsun ve hem hem de birer cisim olsun. Bu durumda 'ya 'nin bir altcismi ve 'ye de 'nın bir uzantısı denir. Cisim Teorisindeki birçok kuram, cisim uzantıları kullanılarak kanıtlandığından altcisimler ve uzantılar vazgeçilmezdir.

Hiçbir altcismi bulunmayan cisimlere asal cisim denir. İki altcismin kesişimi de yine bir altcisim olduğundan, herhangi bir cisminin tüm altcisimlerini kesiştirince biricik bir asal cisim elde edilir. Dolayısıyla her cisminin içinde bir ve yegâne bir asal cisim bulunur ve , 'yi karakterize eder.

Mesela rasyonel sayıların kümesi bir asal cisimdir. Bunun yanında yukarıda bahsedilen cisimleri de birer asal cisimdir. Hatta bunlar dışında asal cisim bulunmamaktadır.

Karekteristik[değiştir | kaynağı değiştir]

Eğer bir cisminin çarpımsal birim elemanı 'in hiçbir tam katı 'a eşit değilse, yani hiçbir zaman olmuyorsa, 'nin karekteristiğinin 0 olduğu söylenir. Şayet belirli bir n için n tane oluyorsa, bu özelliği sağlayan en küçük n'e o cismin karekteristiği denir. Bir cismin karekteristiği daima ya 0, ya da bir asal sayı olur.

Karekteristiği 0 olan bir cismin içinde daima rasyonel sayılar bir altcisim olarak bulunur. Karekteristiği p olan cisimlerin içinde de cismi bulunur. Bu cisimler asal cisim olduğundan, bir cisim içinde bulunan asal cismi sadece o cismin karekteristiğine bakarak bulmak mümkündür

Homomorfizmalar ve İzomorfizmalar[değiştir | kaynağı değiştir]

İki cismin arasında bulunan benzerlikler, homomorfizma olarak adlandırılır. Resmen, bir eşlemesinin bir homomorfizma olması için, aşağıdaki özellikleri sağlaması gerekir:

Kısaca, eşlemesi, toplama ve çarpmaya saygı göstermelidir.

Halkalar ile İlişkisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Halkalardan Cisimlerin İnşası[değiştir | kaynağı değiştir]

Halkalar, cisimlerin daha genelleştirilmiş versiyonlarıdır. Halkalarda çarpma işleminin ters elemanlı ve değişmeli olması şartı aranmaz. Bunun bir sonucu olarak yukarıdaki özelliklerin bir çoğu kaybolur, mesela bazı halkalarda 0'dan farklı iki sayının çarpımı 0 olabilir.

0'dan farklı iki sayının çarpımının asla 0 olmadığı halkalara tamlık bölgesi denir. Eleman sayısı sonlu olan tüm tamlık bölgeleri aynı zamanda bir cisimdir. Sonsuz elemanlı tamlık bölgelerini kullanarak da bir cisim elde etmek mümkündür. Sonsuz tamlık bölgelerine örnek olarak tam sayıların kümesi 'yi alalım.

Kesir İnşası[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir tamlık bölgesinden cisim elde etmenin bir yolu, ortaokulda gösterilen kesir kavramından esinlenmektir. bir tamlık bölgesi olsun. O zaman 'dan aldığımız ikililerin kümesi olan 'den ikinci elemanın 0 olduğu ikilileri çıkardıktan sonra bir cisim yapısı, şu şekilde tanımlanabilir:

Öncelikle, iki ikilinin eşitlik şartlarını gevşetip, ikililerini özelliği sağlandığı sürece eşdeğer kabul edilen bir ilişki tanımlanır. olduğu sürece bu ilişkinin bir eşitlik ilişkisi olduğunu göstermek zor değildir. Bu şekilde 'yi birbirine eşdeğer kabul ettiğimiz altkümelere indirgemek mümkündür.

Çarpma işlemini akla gelen şekilde olarak tanımlamak mümkündür. Bu işlemin birleşmeli, değişmeli, birim elemanlı ve ters elemanlı olduğunu görmek de zor değildir. Aynı zamanda bu ilişki, yukarıda tanımlanan eşdeğerlik kuralıyla da çelişkisizdir. Bu tanım ve bu eşitlik kaidesi altında, verilen bir ikilisinin tersi olur. Bu şekilde inşa ettiğimiz yapı, 'da olmayan ters elemanlarla donatılır.

Toplama işlemini ise biraz daha karmaşık bir şekilde tanımlamak gerekir: kuralıyla. Toplama işlemini ancak bu şekilde tanımlarsak yukarıda sağlanan eşitlik ilişkisi ile çelişkisiz olur. Yine bu tanımdaki toplamanın birleşmeli, değişmeli, sıfırlı ve ters elemanlı olduğu barizdir.

Bu işlemler ve bu eşitlik ilişkisi, nihayetinde bir cisim teşkil eder. Bu noktadan itibaren olarak alıştığımız şekilde gösterilebilir. Daha önemlisi, şeklinde olan elemanlar ile arasında bir bijektif homomorfizma bulunduğundan 'nın bu oluşturduğumuz yeni cismin bir parçası olduğunu söylemek mümkündür. Dolayısıyla bu yöntem ile herhangi bir değişmeli tamlık bölgesini kapsayan bir cisim elde etmek mümkündür.

Tam sayılar üzerinde bu yapıyı kullanmak, bize rasyonel sayılar cismi 'yu verir.[2]

Modüler Aritmetik[değiştir | kaynağı değiştir]

Tamlık bölgelerini kullanarak daha küçük cisimler elde etmenin bir yolu ise, bölüm halkalarını kullanmaktır. Şimdi yine bir tamlık bölgesi olsun ve ise 'nın bir elemanı olsun. Yeni bir halka elde etmek için öncelikle bir eşitlik ilişkisi tanımlayalım: diye gösterdiğimiz ilişki, sadece ve sadece , 'in bir katı ise geçerli olsun. Bu eşitlik ilişkisi, toplama ve çarpma altında da bozulmaz, dolayısıyla yeni bir halka tanımlanmış olur ve bu halka şeklinde gösterilebilir. Eğer bir asal eleman ise, bu yeni ürettiğimiz halka aynı zamanda bir cisim yapısına sahip olur.

Bu yöntemi kullanarak 'den modülo 7 tam sayıların cismini elde etmek mümkündür. Bu şekilde 'den elde edilen cisimler ile gösterilir. Mesela 'de her sayının gerçekten bir çarpımsal tersi vardır:

* 0 1 2 3 4 5 6
0 0 0 0 0 0 0 0
1 0 1 2 3 4 5 6
2 0 2 4 6 1 3 5
3 0 3 6 2 5 1 4
4 0 4 1 5 2 6 3
5 0 5 3 1 6 4 2
6 0 6 5 4 3 2 1

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b O' Hagan, Anthony (2013). The Oxford handbook of applied Bayesian analysis. Oxford: Oxford University Press. ISBN 978-0198703174. 
  2. ^ Waerden, Bartel L. van der; Artin, Emil; Noether, Emmy (1993). Algebra. 1. 9. Aufl. Berlin Göttingen Heidelberg: Springer. ISBN 978-3-540-56799-8. 

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]


Cisim (Cebir) nedir?, Cisim (Cebir) anlamı nedir?, Cisim (Cebir) ne demektir? Nedir? :Cisim (Cebir) nedir?, Cisim (Cebir) anlamı nedir?, Cisim (Cebir) ne demektir? ile ilgili Cisim (Cebir) nedir?, Cisim (Cebir) anlamı nedir?, Cisim (Cebir) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Cisim (Cebir) nedir?, Cisim (Cebir) anlamı nedir?, Cisim (Cebir) ne demektir? Ne Demektir? Cisim (Cebir) nedir?, Cisim (Cebir) anlamı nedir?, Cisim (Cebir) ne demektir? Açıklaması Nedir? Cisim (Cebir) nedir?, Cisim (Cebir) anlamı nedir?, Cisim (Cebir) ne demektir? Cevabı Nedir? Cisim (Cebir) nedir?, Cisim (Cebir) anlamı nedir?, Cisim (Cebir) ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Cisim (Cebir) nedir?, Cisim (Cebir) anlamı nedir?, Cisim (Cebir) ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Cisim (Cebir) nedir?, Cisim (Cebir) anlamı nedir?, Cisim (Cebir) ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Cisim (Cebir) nedir?, Cisim (Cebir) anlamı nedir?, Cisim (Cebir) ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Cisim (Cebir) nedir?, Cisim (Cebir) anlamı nedir?, Cisim (Cebir) ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Cisim (Cebir) nedir?, Cisim (Cebir) anlamı nedir?, Cisim (Cebir) ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Cisim (Cebir) nedir?, Cisim (Cebir) anlamı nedir?, Cisim (Cebir) ne demektir? Açıklaması? :Cisim (Cebir) nedir?, Cisim (Cebir) anlamı nedir?, Cisim (Cebir) ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Cisim (Cebir) nedir?, Cisim (Cebir) anlamı nedir?, Cisim (Cebir) ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Cisim (Cebir) nedir?, Cisim (Cebir) anlamı nedir?, Cisim (Cebir) ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Cisim (Cebir) nedir?, Cisim (Cebir) anlamı nedir?, Cisim (Cebir) ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Cisim (Cebir) nedir?, Cisim (Cebir) anlamı nedir?, Cisim (Cebir) ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Cisim (Cebir) nedir?, Cisim (Cebir) anlamı nedir?, Cisim (Cebir) ne demektir? Gerçek mi? :Cisim (Cebir) nedir?, Cisim (Cebir) anlamı nedir?, Cisim (Cebir) ne demektir? ile ilgili Cisim (Cebir) nedir?, Cisim (Cebir) anlamı nedir?, Cisim (Cebir) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Cisim (Cebir) nedir?, Cisim (Cebir) anlamı nedir?, Cisim (Cebir) ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Cisim (Cebir) nedir?, Cisim (Cebir) anlamı nedir?, Cisim (Cebir) ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Cisim (Cebir) nedir?, Cisim (Cebir) anlamı nedir?, Cisim (Cebir) ne demektir? Hakkında? :Cisim (Cebir) nedir?, Cisim (Cebir) anlamı nedir?, Cisim (Cebir) ne demektir? ile ilgili Cisim (Cebir) nedir?, Cisim (Cebir) anlamı nedir?, Cisim (Cebir) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Cisim (Cebir) nedir?, Cisim (Cebir) anlamı nedir?, Cisim (Cebir) ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Cisim (Cebir) nedir?, Cisim (Cebir) anlamı nedir?, Cisim (Cebir) ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Cisim (Cebir) nedir?, Cisim (Cebir) anlamı nedir?, Cisim (Cebir) ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Roderick Strong, Vajinal ıslanma, Adem Tula, Natürmort, Baptisia, Redneck (şarkı), Hacıpazar, Bilgisayar kasası, Nimrod (albüm), The San Francisco Chronicle, WWE Tribute to the Troops, Medine Müdafaası, Alemşah Kümbeti, Nina Zilli, 1968 UEFA ülkeler sıralaması, Adrafinil, Ortak Bağımsız Aday Platformu, Argumentum ad baculum, Kenji Kikawada, Fosfolipitler, Özel isimler, Rainer Hollmann, 1928 İtalya Bisiklet Turu, Dobruca Despotluğu, Qazaqstan (televizyon kanalı), Aconitum luningense, Dener Assunção Braz, Hong Kong Futbol Federasyonu, Araştırma enstitüsü, D dili, Malaisinia, Bratislava Bölgesi, Jeminay İlçesi, Çöp kamyonu, Urfada 1973 Türkiye genel seçimleri, Masallı, Taç atışı, Aconitum tanguticum, 2018 Almanya Açık, Genesis Motor, Oleksandriia, Madrid Barajas Uluslararası Havalimanı, Danderyd, Adil Yazar, Siklós, Thorichthys, Mount Lemmon Gözlemevi, Kazım Oksay, Glenn Murcutt, Mısır, Misir, Osmanağa, Kuvvetli etkileşim, Cetvel, Guitar Hero II, Yellowstone Irmağı, 1896 Yaz Olimpiyatlarında atletizm, Mecidiye, Ezine, Lamour de ma vie, Hisaralan, Ezine, Katarlı, Kumdere, İpsala, Taeniostola, Buffy Summers, Modernleşme, Boğaz kanseri, Ajda 90, Saraçlı, Of, UJT transistorü, NGC 3810, Sinalunga, Michel Kafando, Karamay Bucağı, 1972 Yaz Olimpiyatları, Azerbaycan Özel Kuvvetleri, Kevin Vogt, National Football League, Akılsız Yaratıklar, Ostracocoelia, Xenochaeta, 3. Piyade Tümeni, Yağmurlu, Eleşkirt, 25 Eylül, Yahya Akman, Beyoğlu, Yaroslava Shvedova, Boogie Nights, Pholis, Bulbophyllum striatellum, Altın, 2018 Ekvador Açık Quito, Toyota Tacoma, IC 4663, Çiviköy, Çankırı, Anri Cohadze, KOSGEB, İbrahim Edib Efendi, Çitlenbik, CL (şarkıcı), Wataru Takeshita,
Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?,