Âhir zaman nedir?, Âhir zaman anlamı nedir?, Âhir zaman ne demektir?

Âhir zaman Nedir?

Âhir zaman Nedir?, Âhir zaman Nerededir?, Âhir zaman Hakkında Bilgi?, Âhir zaman Analizi? Âhir zaman ilgili Âhir zaman ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Âhir zaman ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Âhir zaman Ne Anlama Gelir Âhir zaman Anlamı Âhir zaman Nedir Âhir zaman Ne Anlam Taşır Âhir zaman Neye İşarettir Âhir zaman Tabiri Âhir zaman Yorumu 

Âhir zaman Kelimesi

Lütfen Âhir zaman Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Âhir zaman İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Âhir zaman Kelimesinin Anlamı? Âhir zaman Ne Demek? ,Âhir zaman Ne Demektir? Âhir zaman Ne Demektir? Âhir zaman Analizi? , Âhir zaman Anlamı Nedir?,Âhir zaman Ne Demektir? , Âhir zaman Açıklaması Nedir? ,Âhir zaman Cevabı Nedir?,Âhir zaman Kelimesinin Anlamı?,Âhir zaman Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Âhir zaman Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Âhir zaman Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Âhir zaman Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Âhir zaman Kelimesinin Anlamı Nedir? Âhir zaman Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Âhir zaman Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Âhir zaman Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Âhir zaman - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Âhir zaman

Âhir zaman Nedir? Âhir zaman Ne demek? , Âhir zaman Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Âhir zaman Kelimesinin Anlamı? Âhir zaman Ne Demek? Âhir zaman Ne Demektir? ,Âhir zaman Analizi? Âhir zaman Anlamı Nedir? Âhir zaman Ne Demektir?, Âhir zaman Açıklaması Nedir? , Âhir zaman Cevabı Nedir? , Âhir zaman Kelimesinin Anlamı?






Âhir zaman nedir?, Âhir zaman anlamı nedir?, Âhir zaman ne demektir?

Ahir zaman

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(hir zaman sayfasından yönlendirildi)

Ahir zaman (Farsça: آخر زمان) (Türkçe karşılığı: Son devir), çeşitli dinlerde kıyamet öncesinde alametlerle kendisini belli edeceği belirtilen zaman dilimi, dünyanın son günleri.[1] İnsanlar arasında değişik din veya inançlarda dünya veya evrenin son günleri veya kıyamet kopmadan önceki zaman dilimidir. İbrahimî dinler lineer bir kozmoloji (Evren'in belirli bir zaman önce yaratıldığı ve kıyamet zamanı geldiğinde yok edileceği) anlayışına sahiptirler.

Hint dinleri[değiştir | kaynağı değiştir]

İbrahimi olmayan dinler eskatoloji açısından daha çok yıkım, kurtuluş ve yeniden doğum ile karakterize döngüsel bir dünya görüşünü benimserler.

Hinduizmde: Vişnu'nu son enkarnasyonu olan Kalki beyaz bir at üzerinde gelerek şu anda yaşanmakta olan Kali Yuga'ya son verecektir.

Budizmde: Buda kendi öğretilerinin 5000 yıl sonra unutulacağını, bundan sonrasının anarşi olacağını öngörür. Maitreya adında bir Bodhisattva çıkacak ve dharma öğretisini tekrar keşfedecektir. "Yedi güneş"in ardından dünyanın son yıkımı gerçekleşecektir.

Yahudilikte[değiştir | kaynağı değiştir]

Yahudilikte ahir zaman Mesihin zamanına işaret eder. Ancak Yahudilik İsa'yı mesih olarak kabul etmemektedir. Klasik Yahudiliğe göre bu dönemde sürgündeki Yahudiler toplanacak, Mesih gelecek, ahirette ölülerin dirilmesi, cennet (Aden Bahçesi) ve cehennem (Gehinnom) hayatı gerçekleşecektir.[2][3][4]

Hristiyanlıkta ahir zaman[değiştir | kaynağı değiştir]

Hristiyanlıkta ahir zaman İsa'nın ikinci defa gelişi öncesi yaşanacak yıkımlar ve savaşlarla karakterize çağ olarak tanımlanır. Başta Evanjelistler olmak üzere bir kısım Hristiyanlar şu an bu dönemin içinde bulunduğumuza inanmaktadırlar. Dinden uzaklaşma ve coğrafi yıkımlar (depremler, seller vs.) ile kendisini belli eden bu çağ, başlarında İsa'nın bulunduğu Hristiyanlar ile "Antichrist"ın (Deccal veya şeytan) güçleri arasında gerçekleşecek bir savaşla bitecek ve sonunda "Tanrı'nın krallığı" kurulacaktır.

Kitâb-ı Mukaddes'te son zamanlar: "Fakat şunu anla ki 'son günler'de sıkıntılı zamanlar gelecek. Zira insanlar benliklerine, paraya, gurura, kendini beğenmişliğe, sövgüye, ukalalığa düşkün, ebeveynine itaatsiz, nankör, günahkâr, zalim, öfkesine yenik, müfteri, sefih, gaddar, iyilik düşmanı, hain, pervasız, gururla şişkin, Tanrı'yı sevmekten çok hazlara düşkün, dinin kudretini inkâr ederken onun sadece biçimini gözeteceklerdir. Bu insanlara sırt çevir." (Kitâb-ı Mukaddes, Yeni Ahit, 2. Timoteyus 3:1-5)

İslam'da ahir zaman[değiştir | kaynağı değiştir]

Kıyamet kopmadan önceki Dünya’nın son günleri olarak değerlendirilen bu zaman diliminde rivayetlere göre bir takım belirtiler ortaya çıkacaktır. Bu belirtilere "Ahir Zaman Alametleri" veya "Kıyamet Alametleri" denilmektedir. Kur'an'da konuyla ilgili genel ifadeler kullanılmakta ve kıyametin kopma zamanının bilinemeyeceği hatta Muhammed'in dahi bu vakti bilemeyeceği bildirilmektedir. Peygamber kendisine bu konuyla ilgili soru soranlara "kıyamet için ne hazırladınız?" sorusuyla karşılık vermiştir. Bununla birlikte Muhammed'in çevresindekilere kıyametin alametlerinin bir kısmından bahsetmiş bulunmaktadır. Yoruma göre hadisler kıyametin kopacağı zamanı değil, kıyamete yaklaşan zaman diliminde gerçekleşecek değişimleri haber vermekte ve inananları bu dönemin çalkantılarına karşı uyarmaktadır.

Kur'an'da ahir zaman[değiştir | kaynağı değiştir]

Kur'an'da kıyametin insanların gaflet içinde olduğu bir zamanda aniden geleceği ve kıyametin kopma saatinin tam olarak bilinemeyeceği anlatılır.

  • "Gerçekten Allah'ın vaadi haktır, kıyamet saatinde hiçbir kuşku yoktur." denildiği zaman siz: "kıyamet-saati de neymiş, biz bilmiyoruz; biz yalnızca bir zanda (ve tahmin) bulunup zannediyoruz; biz kesin bir bilgiyle inanmakta olanlar değiliz." demiştiniz. (Casiye Suresi, 32)
  • Hayır, onlar kıyamet saatini yalanladılar; biz kıyamet saatini yalan sayanlara çılgınca yanan bir ateş hazırladık. (Furkan Suresi, 11)

Hadislerde ahir zaman[değiştir | kaynağı değiştir]

Hadislerde Kur'an’a nispetle daha fazla kıyametten bahsedildiği görülmektedir. Ahir zamanın ve kıyametin yakınlaştığının belirtileri daha ayrıntılı olarak zikredilmekte, mü'minler uyarılmakta, tavsiyelerle yönlendirilmektedir. Bazı hadislerde ise dünyanın ömrü (yaşı) ve kalan zamanına ilişkin bilgiler bulunmaktadır. (bkn. Kıyamet) Kıyametin alametleri:” 1. Ortalığı kaplayacak ve insanlara zarar verecek bir duman, 2. Deccal, 3. Dâbbetü'l-arz (yer canavarı veya yaratığı), 4. Güneşin Batı'dan doğması, 5. Îsâ'nın inmesi, 6. Yecüc ve Mecüc adı verilen yaratıkların yeryüzüne yayılmaları, 7-9. Doğuda, batıda ve Arap Yarımadasında üç büyük toprak hareketi (çökme olayı), 10. Yemen taraflarından başlayacak bir ateş kümesi”[5]

  • Enes anlatıyor: "Resulullah buyurdular ki: "Kıyamet kopmadan önce gece karanlığının parçaları gibi fitneler olacak. (O vakit) kişi mü'min olarak sabaha erer de kâfir olarak akşama kavuşur. Mü'min olarak akşama erer, kâfir olarak sabaha kavuşur. Birçok kimseler azıcık bir dünyalık mukabilinde dinlerini satarlar."[6]
  • Kıyametin hemen yakınında anarşi ve kargaşa günleri vardır.[7][8]
  • Şu hadiseler meydana gelmedikçe kıyamet kopmayacaktır… Ölümler ve katliamlar yaygın hale gelecek…[9][10]
  • İnsanlar arasında biseksüellik artacak[11]
  • İnsanlar Allah'ın varlığını açıkça inkâr etmedikleri sürece kıyamet kopmayacak[12]
  • Kıyamet yaklaştığında; taylasan giyilmesi çoğalır, ticaret artar, mal çoğalır, mal sahibine malı için tazim edilir, fuhuş yayılır, çocuklar amir durumuna gelir, kadınların sayısı artar. Sultan zulüm eder, eksik ölçü ve tartı yapılır, bir adamın köpek yavrusunu yetiştirmesi kendi çocuğunu yetiştirmekten kendisine daha cazip gelir. Büyüğe hürmet, küçüğe de merhamet edilmez ve gayri meşru çocuklar çoğalır, hatta yol ortasında adam kadınla yakınlaşır. İnsanlar, kalpleri kurt olduğu halde koyun postuna bürünürler, o zaman da insanların en iyi görüneni "müdahin" (kötülükleri gördüğü halde karışmayıp, kendi işine bakan) olanıdır.[13][14][15][16]

Ramuz el-Hadis'ten: "Ümmetimin sonunda birtakım kavimler olur ki, camilerini süsler, kalplerini viran ederler. Onlardan birisi dinine vermediği ehemmiyetten fazlasını elbisesine verir. Bunlar, dünyaları selâmet oldu mu, ahiret işini kaale almazlar."

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Genel Türkçe Sözlük". TDK. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2009. [ölü/kırık bağlantı]
  2. ^ "Yahudilikte mesih beklentisi". Şalom Gazetesi. 5 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2022. 
  3. ^ "HİR ZAMAN". TDV İslâm Ansiklopedisi. 25 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2022. 
  4. ^ Meral, Yasin. Yahudilerin Ahir Zamanı: Yahudilikte Gog-Magog, Deccal ve Mesih (Gog-Magog, Armilus and Messiah in Judaism). 5 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2022. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 20 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mayıs 2012. 
  6. ^ Tirmizî, Fiten 39, (2211)
  7. ^ Suyuti, Cami'üs Sagir, 3/211
  8. ^ Ahmed bin Hanbel, Müsned, 2/492
  9. ^ Camiü's-Sagir, 3:211
  10. ^ Müsned, 2:492, 4:391, 392
  11. ^ El-Muttaki el-Hindi
  12. ^ Al-Muttaqi al-Hindi, Al-Burhan fi Alamat al-Mahdi Akhir al-zaman, s. 27
  13. ^ Buhârî,Fezâilu'l-Kur'ân 36, Menakıb 25, İstitâbe 6
  14. ^ Müslim, Zekât 154, (1066)
  15. ^ Ebu Davud, Sünnet 31, (4767)
  16. ^ Nesâî, Tahrîm 26, (7, 119)

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Âhir zaman nedir?, Âhir zaman anlamı nedir?, Âhir zaman ne demektir? Nedir? :Âhir zaman nedir?, Âhir zaman anlamı nedir?, Âhir zaman ne demektir? ile ilgili Âhir zaman nedir?, Âhir zaman anlamı nedir?, Âhir zaman ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Âhir zaman nedir?, Âhir zaman anlamı nedir?, Âhir zaman ne demektir? Ne Demektir? Âhir zaman nedir?, Âhir zaman anlamı nedir?, Âhir zaman ne demektir? Açıklaması Nedir? Âhir zaman nedir?, Âhir zaman anlamı nedir?, Âhir zaman ne demektir? Cevabı Nedir? Âhir zaman nedir?, Âhir zaman anlamı nedir?, Âhir zaman ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Âhir zaman nedir?, Âhir zaman anlamı nedir?, Âhir zaman ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Âhir zaman nedir?, Âhir zaman anlamı nedir?, Âhir zaman ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Âhir zaman nedir?, Âhir zaman anlamı nedir?, Âhir zaman ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Âhir zaman nedir?, Âhir zaman anlamı nedir?, Âhir zaman ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Âhir zaman nedir?, Âhir zaman anlamı nedir?, Âhir zaman ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Âhir zaman nedir?, Âhir zaman anlamı nedir?, Âhir zaman ne demektir? Açıklaması? :Âhir zaman nedir?, Âhir zaman anlamı nedir?, Âhir zaman ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Âhir zaman nedir?, Âhir zaman anlamı nedir?, Âhir zaman ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Âhir zaman nedir?, Âhir zaman anlamı nedir?, Âhir zaman ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Âhir zaman nedir?, Âhir zaman anlamı nedir?, Âhir zaman ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Âhir zaman nedir?, Âhir zaman anlamı nedir?, Âhir zaman ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Âhir zaman nedir?, Âhir zaman anlamı nedir?, Âhir zaman ne demektir? Gerçek mi? :Âhir zaman nedir?, Âhir zaman anlamı nedir?, Âhir zaman ne demektir? ile ilgili Âhir zaman nedir?, Âhir zaman anlamı nedir?, Âhir zaman ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Âhir zaman nedir?, Âhir zaman anlamı nedir?, Âhir zaman ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Âhir zaman nedir?, Âhir zaman anlamı nedir?, Âhir zaman ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Âhir zaman nedir?, Âhir zaman anlamı nedir?, Âhir zaman ne demektir? Hakkında? :Âhir zaman nedir?, Âhir zaman anlamı nedir?, Âhir zaman ne demektir? ile ilgili Âhir zaman nedir?, Âhir zaman anlamı nedir?, Âhir zaman ne demektir? burada bulabilirsiniz. Âhir zaman nedir?, Âhir zaman anlamı nedir?, Âhir zaman ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Âhir zaman nedir?, Âhir zaman anlamı nedir?, Âhir zaman ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Âhir zaman nedir?, Âhir zaman anlamı nedir?, Âhir zaman ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Çankaya Üniversitesi Turkuaz Kampüsü, Beira Interior Norte, 1975 Copa América, Britanya Kolombiyası, Kara lori, CEV Kadınlar Kupası, Erkilet Havaalanı, Burston, Buckinghamshire, Prelüd, Op. 28, No. 4 (Chopin), Amanda O, Brezilya Grand Prix, Los Molares, Ludwig Georg Courvoisier, Karakavuk, Atakum, Micigliano, Kurt Röthlisberger, Mamut Mağarası Milli Parkı, World Press Photo, Guanco Hengda Taobao ZÇ, Ixodes mexicanus, Julius Sezar Skaliger, Meşeli, Çubuk, Brintonia, Bindura, Moustapha Bayal Sall, Shūmei Ōkawa, Doğum günü problemi, Astragalus siliquosus, Benitochromis, Hitlerin Masa Konuşmaları, Kuzey Kore nükleer tartışmasının yakın tarihçesi, Doğancan Akyürek, Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali, 31. Altın Portakal Film Festivali, Bağdat Kuşatması (1733), Problem Dog, Karesi Bey, Teoman, Feridun Çölgeçen, Aston Sandford, Süleymaniye, Gölköy, Leylak, Veysal Tipioğlu, Macar meşesi, Brakistokron eğrisi, Cibona Zagreb, Hamilton, Florida, Gırtlaksıl ünsüz, Özbekistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı, Trebinye, Kızılorda (eyalet), Wongudan, God zij met ons Suriname, Kuzey Makedonyanın Avrupa Birliği üyeliği süreci, Alfred (Birleşik Krallık prensi), Kutsal Kod, Sandal ağacı, Rockwell International, Zibaşehr, 1958 Britanya İmparatorluğu ve İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları, Piglio, Vermont Cumhuriyeti, Mitsuaki Madono, Investigation Discovery Xtra, Chrysler Crossfire, Cezayir bayrağı, Film yapımcısı, Bursa Büyükşehir Belediyespor (kadın basketbol takımı), Yaroslav Rakitskiy, Srinivasa Aiyangar Ramanujan, Hasselblad, Divan (şirket), Episikloid, Sami Güçlü, Armaşen Kalesi, Hemse, 1977 NBA Seçmeleri, Jonny Coyne, Miles Bridges, Düğüm Salonu, Zekeriya Beyaz, Tarih öncesindeki amfibiler listesi, Musile di Piave, Ercan Yılmaz, Mady Mesplé, Mārtiņš Meiers, NGC 1290, Dschinghis Khan, Nijerya Premier Ligi, Kavaklı, Meriç, Dmitri Loskov, Ramo, Antibiyotikler, V. James (İskoçya), Michele Scarponi, Milan Borjan, Jeffrey Ullman, Talsi, Morlupo, İlmekli düğüm,
Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?,