Ronny Johnsen Kimdir? Ronny Johnsen Nereli Ronny Johnsen Kaç Yaşında?

Ronny Johnsen Kimdir? Ronny Johnsen Nereli Ronny Johnsen Kaç Yaşında?

Ronny Johnsen Kimdir? Ronny Johnsen Nereli Ronny Johnsen Kaç Yaşında? Ronny Johnsen Boyu Kaç Ronny Johnsen Kaç Kilo Ronny Johnsen Doğum Tarihi Ronny Johnsen Ne Demektir? Ronny Johnsen Anlamı Nedir?

Ronny Johnsen Kimdir? Ronny Johnsen Nereli Ronny Johnsen Kaç Yaşında? Ronny Johnsen Boyu Kaç Ronny Johnsen Kaç Kilo

Ronny Johnsen Kimdir? Ronny Johnsen Nereli Ronny Johnsen Kaç Yaşında?

Ronny Johnsen

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ronny Johnsen
Kişisel bilgileri
Tam adı Jean Ronny Johnsen
Doğum tarihi 10 Haziran 1969 (54 yaşında)
Doğum yeri Sandefjord, Norveç
Boyu 1,87 m (6 ft 2 in)
Mevkisi Defans
Altyapı kariyeri
1975-1987 Sem IF
1987-1989 Stokke IL
1989-1991 Eik-Tønsberg IF
Profesyonel kariyeri*
Yıllar Takım Maç (Gol)
1992-1993 FK Lyn 31 (7)
1994-1995 Lillestrøm 23 (4)
1995-1996 Beşiktaş 22 (1)
1996-2002 Manchester United 99 (7)
2002-2004 Aston Villa 49 (1)
2004 Newcastle United 3 (0)
2005-2008 Vålerenga 59 (6)
Toplam 286 (26)
Millî takım kariyeri
1991-2007 Norveç Norveç 62 (3)

* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.


Ronny Johnsen (d. 10 Haziran 1969, Tønsberg), Norveçli eski futbolcudur.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

Johnsen futbola 6 yaşında Sem IF takımında başladı. 1987'ye kadar bu takımda forma giydikten sonra, 1987-89 arası Stokke IL takımı formasını giydi. 1989-91 arasında ise Eik-Tønsberg IF takımının altyapısında oynadı.

1992 ve 1993 yıllarında FK Lyn takımında profesyonel futbol hayatına başladı. 1993'te küme düştüler, buna rağmen Johnsen Lillestrøm'ya transfer olmayı başardı. 1994'te Norveç Ligi ikincisi oldular. Norveç'te 1995 sezonu devam ederken, döneminin Norveç için rekor olan bir bonservis ücreti ile 1995 yılında Beşiktaş'a transfer oldu. Gösterişsiz futbolu ile o sezon kulübün en istikrarlı futbolcularından biri olmasına rağmen Christoph Daum'un yönettiği takım sezonu kötü bir performansla tamamladı ve Johnsen spor yazarları tarafından oldukça eleştrildi.

Manchester United dönemi[değiştir | kaynağı değiştir]

Steve Bruce'un takımdan ayrılması sonrası Manchester United, Johnsen'i Beşiktaş'tan transfer etti. Sezonun ilk transferi olan Johnsen, ilk sezonunda formayı kaparak, 38 maçın 31'inde forma giydi. 1996'dan 2002'ye kadar bu 6 senede içinde 4 lig şampiyonluğu (1997, 1999, 2000 ve 2001), bir FA Cup (1999) ve yine 1999 yılında bir kez de UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı. Şampiyonlukta büyük yardımı olan Johnson, yarı finaldeki Juventus maçında orta sahanın ortasında yer alıp, kariyerinin en iyi performanslarından birini sergiledi. Final maçında da Jaap Stam ile beraber takımın defansında yer aldı. Bayern Münih'in attığı gol, Johnsen'in yaptığı bir faul sonrası kullanılan atış sonrası gelse de, maçın geri kalanında çok iyi bir performans göstererek 90 dakika oynadı. 2000 yılı şampiyonluğunda sakatlığı nedeniyle sezon içinde 3 maçta forma giyebildi. 10 maçtan az forma giymesine rağmen, 7 yıl önce Dion Dublin'e yapılan bir ayrıcalığın aynısından faydalanan Johnsen, madalyayı alma hakkına sahip oldu. 2001 şampiyonluğunda ise ligde tam olarak 10 maç oynayarak madalya alanlardan oldu.

Johnsen, Man Utd yıllarında 7'si ligde olmak üzere, tüm kupalarda toplam 8 gole imza attı. İlk golünü Ağustos 1997'de FA Community Shield kupasında Chelsea'ye attı. Bu gol ile Manchester United, maçı 1-1 durumuna getirmiş, daha sonra da penaltılarla kupayı kazanmıştı. 2001-02 yılı sonundaki kontrat bitimine kadar takımda kalan Johnson, daha sonra serbest kaldı.

Son yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

2002'de, bir başka Norveçli millî futbolcu Øyvind Leonhardsen ile Alman kulüp Schalke 04 ile antrenmanlara çıktı anlaşma sağlanamadı. 2002 yılında Birmingham takımı Aston Villa'ya transfer oldu ve iki sezon da bu takımda forma giydi. 49 kez forma giydiği ve bir gol kaydettiği (Şubat 2004'te Leeds United'a) Aston Villa'dan 2004 yılında Newcastle United'a transfer oldu ancak burada ilerleyen yaşı ve fiziksel durumunun müsait olmaması nedeniyle çok az forma şansı bulabildi.

2005 yılında futbolu bırakmayı planlasa da sonradan kararını değiştirdi ve Norveç ekibi Vålerenga ile sözleşme imzaladı. 3 Kasım 2008'de sezonun son maçı olan SK Brann karşısında forma giyen Johnsen, bu maçtan sonra futbolu bıraktı.

Johnsen, 2008'de Norveç'te verilen Kniksen Ödülleri'nde "Onur Ödülü"ne layık görülmüştür.

Millî takım kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Defans ve orta sahada görev yapan Johnsen, 61 kez Norveç millî futbol takımının forması giymiştir. 1998 FIFA Dünya Kupası'nda Norveç kadrosunda yer aldı.

Johnsen, EURO 1992 elemelerinde 1 maçta forma giydi. 1994 Dünya Kupası için ise 3 eleme maçında forma giydi. 13 Kasım 1993'te Polonya'yı 3-0 yenen kadroda yer alan Johnsen, bir de gol kaydetti. Bu maçın sonunda Norveç, 1938'den beri ilk kez Dünya Kupası'na katılma hakkı kazandı. Ancak Egil Olsen, Johnsen'i 1994 FIFA Dünya Kupası kadrosuna seçmedi.

EURO 1996 elemelerinde 10 eleme maçının 7'sinde forma giydi ancak çok çekişmeli geçen grup maçları sonrası 1. bitiren Çek Cumhuriyeti'nin bir puan, ikinci olan Hollanda'nın ise averajla gerisinde kalan Norveç, Avrupa Şampiyonası'na gidemedi.

1998 FIFA Dünya Kupası elemelerinde 5 maç forma giyen Johnsen, kupaya katılan Norveç'in kadrosunda da yer aldı. 3 grup maçında da (Fas, İskoçya, Brezilya) ilk 11'de, 90 dakika forma giydi. Sonraki turda da 90 dakika oynayan Johnsen, İtalya karşısında alınan 1-0 yenilgiye engel olamadı. Johnson Euro 2000, 2002 Dünya Kupası ve Euro 2004 elemelerinde de forma giydi.

Başarıları[değiştir | kaynağı değiştir]



Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Ronny Johnsen Kimdir? Ronny Johnsen Nereli Ronny Johnsen Kaç Yaşında? Kimdir?:Ronny Johnsen Kimdir? Ronny Johnsen Nereli Ronny Johnsen Kaç Yaşında? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Ronny Johnsen Kimdir? Ronny Johnsen Nereli Ronny Johnsen Kaç Yaşında? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Ronny Johnsen Kimdir? Ronny Johnsen Nereli Ronny Johnsen Kaç Yaşında? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Ronny Johnsen Kimdir? Ronny Johnsen Nereli Ronny Johnsen Kaç Yaşında? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Ronny Johnsen Kimdir? Ronny Johnsen Nereli Ronny Johnsen Kaç Yaşında? Biyografisi?:Biyografi, Ronny Johnsen Kimdir? Ronny Johnsen Nereli Ronny Johnsen Kaç Yaşında? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Ronny Johnsen Kimdir? Ronny Johnsen Nereli Ronny Johnsen Kaç Yaşında? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Ronny Johnsen Kimdir? Ronny Johnsen Nereli Ronny Johnsen Kaç Yaşında? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Ronny Johnsen Kimdir? Ronny Johnsen Nereli Ronny Johnsen Kaç Yaşında? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Ronny Johnsen Kimdir? Ronny Johnsen Nereli Ronny Johnsen Kaç Yaşında? Kaç Yaşında?:Ronny Johnsen Kimdir? Ronny Johnsen Nereli Ronny Johnsen Kaç Yaşında? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Ronny Johnsen Kimdir? Ronny Johnsen Nereli Ronny Johnsen Kaç Yaşında? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Ronny Johnsen Kimdir? Ronny Johnsen Nereli Ronny Johnsen Kaç Yaşında? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Ronny Johnsen Kimdir? Ronny Johnsen Nereli Ronny Johnsen Kaç Yaşında? Nereli?:Ronny Johnsen Kimdir? Ronny Johnsen Nereli Ronny Johnsen Kaç Yaşında? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Ronny Johnsen Kimdir? Ronny Johnsen Nereli Ronny Johnsen Kaç Yaşında? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Ronny Johnsen Kimdir? Ronny Johnsen Nereli Ronny Johnsen Kaç Yaşında? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Ronny Johnsen Kimdir? Ronny Johnsen Nereli Ronny Johnsen Kaç Yaşında? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Köktenci Hıristiyanlık, Kore Ulusal Müzesi, Mataram, Weimar Cumhuriyeti, Karameşe, Sason, Kağnı, Willandra Gölleri Bölgesi, Shadows of Forgotten Ancestors, Thomas Cranmer, Körpınar, Zara, Basmane, San Marino 21 yaş altı millî futbol takımı, Dikili, Ceylanpınar, Kafsa, Akmescit, Bünyan, Burkina Faso Ulusal Meclisi, David Wechsler, Mukavva, Krikler, Emek Emektarı Madalyası, Musa Hel ilçesi, Aşağı Atuc, Hotan İlçesi, 1884, SC Cambuur, Lee Krasner, Uludere, Landkreis Lörrach, 2022 Bahreyn Grand Prix, Palau bayrağı, Tempo and Mode in Evolution, Bradwell Juxta Coggeshall, NGC 3976, Auburn University, Tek Kanatlı Bir Kuş, Thor, Sony Computer Entertainment, Polonya bayrağı, Coelurosauria, Doğu Türkistan Kurtuluş Örgütü, Kong Krallığı, Mustafa Akbaş, In Your Room, Sofia Mestari, Fernando Torres, Sir William Ramsay, NGC 672, Calcinate, Mopsuestialı Theodor, Hanna Suchocka, Özkan Uğur, Bogogno, Domagnano, Aydoğan, Sungurlu, John Caldwell Holt, Fiorentino, Ekosistem hizmetleri, Kızılhaç ve Kızılay Hareketi, Sümele manastırı müzesi, Verhuna, Rus Ortodoks Kilisesi, Montegiardino, Butamirat, Sosyoteknoloji, Uluslararası Para Fonu, Samangan (il), Faetano, Dendrobium khasianum, FADH, Borgo Maggiore, Maide Suresi, Waller, Dendrobium armeniacum, Chiesanuova, AOÇ, Charlie White, Rubeus Hagrid, Karl Freund, Álvaro Obregón, Meksiko, Ev okulu, Eston mutfağı, Sema Çeyrekbaşıoğlu, Alejandro Scopelli, Heimdallr, American Dad, Nadejda Alliluyeva, İTÜ Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi, Çankırıda 2009 Türkiye yerel seçimleri, Servo (yazılım), Romanya millî basketbol takımı, 75. Yıl Sahnesi, Tammy Blanchard, Mobolla, Sorunlu akıllı telefon kullanımı, En İyi Özgün Senaryo Akademi Ödülü, Bata, KGet, TUMO Yaratıcı Teknolojiler Merkezi, Ubuntu Software Center, Mariner 6 ve 7,
Berna Çetin Kimdir?, Pan-Afrika renkleri Anlamı Nedir, Pan-Afrika renkleri Nasıl Oluştu, Pan-Afrika renkleri Tarihi, Pan-Afrika renkleri Renkleri, Pan-Afrika renkleri Tasarımı, Gacırtısız Nedir?, Yiğit Karakış Kimdir?, Kemal Güneş Kimdir?, Törelsiz Nedir?, Behiye Akyol Kimdir?, Töreli Nedir?, Törelci Nedir?, Gabala Nedir?, Mahmut Polat Kimdir?, İsmet İşeri Kimdir?, Füzelâ Nedir?, İskandinav haçı Anlamı Nedir, İskandinav haçı Nasıl Oluştu, İskandinav haçı Tarihi, İskandinav haçı Renkleri, İskandinav haçı Tasarımı, Hüsmen Kırkpınar Kimdir?, Töreci Nedir?, Fütürolojik Nedir?, Mehmet Arpaci Kimdir?, Töre Dışı Nedir?, Fütursuz Nedir?, Belkıza İlter Kimdir?, Füsunkâr Nedir?, İkirenkli Anlamı Nedir, İkirenkli Nasıl Oluştu, İkirenkli Tarihi, İkirenkli Renkleri, İkirenkli Tasarımı, Osman Mutlu Kimdir?, Gülşah Sakar Kimdir?, Tozkoparan Nedir?, Fultaymlı Nedir?, Hülya Güreli Yolcubal Kimdir?, Ayşen Ece Kavas Kimdir?, Halit Yıldız Kimdir?, Totemsiz Nedir?, Frenolojik Nedir?, Bayrakbilim Anlamı Nedir, Bayrakbilim Nasıl Oluştu, Bayrakbilim Tarihi, Bayrakbilim Renkleri, Bayrakbilim Tasarımı, Totemli Nedir?, Hasan Yıldız Kimdir?, Selman Kösalı Kimdir?, Halil Bakış Kimdir?, Erdal Tektaş Kimdir?, Yukarı Volta bayrağı Anlamı Nedir, Yukarı Volta bayrağı Nasıl Oluştu, Yukarı Volta bayrağı Tarihi, Yukarı Volta bayrağı Renkleri, Yukarı Volta bayrağı Tasarımı, Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?,