Mısırlı İsminin Anlamı Nedir?

Mısırlı İsminin Anlamı Nedir?

Mısırlı İsminin Anlamı Nedir?

Mısırlı İsminin Anlamı Nedir?

Mısırlı İsminin Anlamı

Mısırlı İsminin İstatistikleri

İsminin Anlamı Nedir?

Binlerce ismin anlamını bulun. İsim kökeni, analizi, falı, istatistikleri gibi birçok bilgiye tek tık ile ulaşın. Eğlenceli etkinlikler ile birlikte sosyal madyada paylaşın. Nerden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Yukardaki canlı aramayı kullanın veya popüler isimlere göz atın.

 

İsim, özel-genel (cins), canlı-cansız, somut-soyut tüm varlık, kavram ve olayları karşılayan sözcüklerdir. Sıfat, zarf, zamir gibi kelime grupları isim soylu kelimeler olarak kabul edilir. Türkçede isimler genel olarak kabul edilen dört farklı şekilde sınıflandırılır:

Mısırlı İsmi Caiz Mi?

Mısırlı İsminin Resmi Mısırlı İsminin Numeraolojisi

Mısırlı İsminin Anlam Falı

Mısırlı İsminin Anlam Falı Mısırlı İsminin Kader Sayısı Ve Kişilik Özellikleri Mısırlı İsminin Analizi Mısırlı İsminin Anlam Yorumu

Mısırlı İsminin Numeraolojisi

Mısırlı İsmi Caiz Mi? Mısırlı İsmili Ünlüler Mısırlı İsminin Arapça Yazılışı Mısırlı İsminin Çince Yazılışı

Mısırlı İsminin Resmi

Mısırlı İsminin Japonca Yazılışı Mısırlı İsminin Hiyeroglif (Mısır) Yazılışı Mısırlı İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Mısırlı İsminin Anlamı

Mısırlı İsminin Anlamı, Mısırlı İsminin İstatistikleri

Mısırlı İsminin Resmi, Mısırlı İsminin Numeraolojisi, Mısırlı İsminin Anlam Falı, Mısırlı İsminin Kader Sayısı Ve Kişilik Özellikleri,

Mısırlı isminin sözlük anlamı

Mısırlı İsminin Analizi, Mısırlı İsminin Anlam Yorumu, Mısırlı İsmi Caiz Mi?, Mısırlı İsmili Ünlüler, Mısırlı İsminin Arapça Yazılışı,

Mısırlı İsminin Arapça Yazılışı

Mısırlı İsminin Çince Yazılışı, Mısırlı İsminin Japonca Yazılışı, Mısırlı İsminin Hiyeroglif (Mısır) Yazılışı, Mısırlı İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Mısırlı İsminin İstatistikleri

Mısırlı İsminin Anlamı Nedir?

Mısırlılar

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Mısırlı sayfasından yönlendirildi)
Mısırlılar
Mısır Arapçasıمَصريين Masˤreyyīn
Önemli nüfusa sahip bölgeler
 Mısır87,9 milyon (2015)[1]
 Libya1.000.000 (2011)[2]
 Suudi Arabistan1.000.000 (2013)[3]
 ABD450.000 (2013)[4]
 Ürdün[2]
 Kuveyt191.000 (1999)[2]
 Birleşik Krallık147.020 (2000)[5]
 Birleşik Arap Emirlikleri140.000 (2002)[6]
 Kanada110.000 (2000)[7]
 İtalya80.000 (2010)[8]
 Avustralya65.000[9]
 Yunanistan60.000
 Almanya45.000 (2011)[10]
Diller
Din

Mısırlılar, Mısır vatandaşı olan kimse. Antik Mısır'dan beri kullanılmaktadır. Mısır, Osmanlı egemenliğindeyken tüm Mısır vatandaşları Osmanlı vatandaşı olurdu.

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

Eski zamanlardan beri, Mısır toprakları, eski Mısır uygarlığını yaratan çeşitli etnik kökenlerden insanlar için bir çekim yeri olmuştur. Önemli kültürel değişiklikler, Mısır'ın Büyük İskender tarafından fethi ve ardından Helenleşme ile ilişkilendirildi .  Ancak dil ve kültürde en köklü değişiklikler Arap fethinden sonra 7. yüzyılda yaşanmaya başlamıştır . Esas olarak XIV.Yüzyılda sona eren İslam ve Araplaştırmanın yayılması başladı . Yerli, Mısırlı nüfusun yoğun baskısının eşlik ettiği uzun ve kanlı bir süreçti. Araplar, zimmi statüsü kazanan Hristiyanlara cizye olarak bilinen özel bir vergi uyguladılar. Mevcut çoğu Arapça konuşan Mısırlılar - İslam'a dönüşen eski Mısırlıların torunlarıdır.

Yukarıdakiler, esas olarak, Mısırlıların kültürel olarak Helenleşmiş kısmının torunları olan Kıptiler tarafından temsil edilen Mısır'ın kentsel nüfusu için geçerlidir . Arap fethinin, (görünüşe göre, başlangıçta çok, çok yüzeysel) İslamlaşmaları dışında, nüfusun sayısal çoğunluğunu oluşturan Mısırlı köylülerin yaşamı üzerinde pratikte hiçbir etkisi olmadı. Özellikle, modern Mısırlı fellahların ırksal görünümü, firavunlar zamanının çiftçilerine kıyasla pratik olarak değişmedi ve doğrudan aynı bölgenin Paleolitik nüfusuna geri döndü, bu da bu grubun neredeyse tamamen "Araplaştırma" olmadığını gösteriyor. fatihlerin son derece az sayıda olması ve kırsal kesimde değil şehirlerde yoğunlaşmaları nedeniyle  olmuştur .

Geleneksel kültür[değiştir | kaynağı değiştir]

Mısırlıların yaklaşık yarısı, geleneksel meslekleri ve günlük kültürleri firavunlar dönemine kadar uzanan fellah çiftçileridir .

Nil Vadisi ve Deltası ile vahalarda tarım gelişiyor . Buğday, darı, hurma, mercimek, fasulye, yonca, keten, pamuk, kavun ve bahçe bitkileri yetiştirilmektedir. Tek hörgüçlü tek hörgüçlü deve, keçi, koyun, manda, eşek yetiştirilir.

Geliştirilen el sanatları arasında nalbantlık, çömlekçilik, kuyumculuk, dokumacılık, bakır kap yapımı, ağaç oymacılığı, deri işleme (deve ve timsah dahil) ve papirüs sayılabilir.

Mısırlıların yarısından fazlası şehirlerde yaşıyor. Avlulu, erkek ve dişi yarılara bölünmüş, kemerli sundurmalar ve galeriler, desenli ahşap kafes balkonlu Akdeniz tipi kentsel konut (mashrabiya); alt kat taş veya pişmiş tuğladan, üst kat ahşap çerçeve üzerine taş veya kilden yapılmıştır. Silt veya kireçle kaplanmış kerpiçten yapılmış kırsal konut; temel, kırık pişmiş tuğla veya kırma taştan yapılmıştır. Fakir evlerin toprak zeminli ve mangallı bir odası vardır ve bazen orada hayvancılık yapılır; zengin köylülerin evlerinde iki veya üç küçük oda vardır. Köyler genellikle eski bir yerleşim yerinde, bir barajda, hurma ağaçlarıyla kaplı, yerel bir dürüst adamın mezarı olan bir cami veya kilise ile monoton bir bina kümesidir; yüksek kerpiç, genellikle ağartılmış güvercinlikler karakteristiktir.

Çoğunlukla köylerde korunan geleneksel erkek kıyafetleri, altına geniş kısa pantolon ve beyaz pamuklu bir gömlek giyilen uzun bir üst, genellikle beyaz veya mavi yünlü gömlektir (galabeya); Ayrıca ayaklarında kolsuz bir ceket giyerler - sırtsız ayakkabılar, başlarına - özel günlerde üzerine beyaz bir sarık sarılmış kahverengi bir keçe şapka (lebda). Kadınlar, Bedeviler arasında, geniş uzun kollu, büstü, geniş pantolon, başörtüsü, altın kuşaklı geleneksel siyah, daha az renkli elbiseler giyerler - daha sık gümüş yüzükler, küpeler, bilezikler. Şehirlerde Avrupa kıyafetleri daha sık giyilir.

Günlük yiyecekler - mısır ve buğday kekleri, haşlanmış fasulye (dolu), mercimek güveç, pirinç, sebzeler, otlar, hurma, şeker kamışı, ara sıra et (tavuk, güvercin, kuzu) ve balık, içeceklerden - çay, kahve, gayrimüslimler de bira ve üzüm şarabı. Geleneksel tatil yemekleri - Taam (yeşillik ve susam ezmesi ile fasulye köftesi), baba ganug (pişmiş patlıcan püresi), Muluhov (aynı adı taşıyan çalı yapraklarından yapılan güveç) fattasup (pane dana veya koyun budundan), pişmiş balık, pilav .

Sosyal organizasyon - geniş (a'ila) ve küçük (usra) ataerkil aileler (20. yüzyılın başından beri şehirlerde geniş aileler azalmaya başladı), patrilinigi (evlendikten sonra bir kadın babasının babalığının bir üyesi olarak kalır: o babasının ve erkek kardeşlerinin desteğini alır, miras payını elinde tutar ve ölümcül çekişme durumunda ana baba soyunu korumakla yükümlüdür). Serden. 20. yüzyıl Kıpti topluluğunun yardımıyla aile planlaması başlatılıyor; kuzen evliliklerinin (çoğunlukla ataerkil orto-kuzenler) kentsel nüfus içindeki payı azalmakta, kırsal alanlarda hala %50'yi aşmaktadır.

folklor - konuşulan dilde şiir ve kahvehanelerde "Arap Geceleri" döngüsünün hikâyeleriyle birlikte okunan eski kahramanlar, prosaik "halk romanları" (örneğin, İskender - Büyük İskender hakkında) hakkında epik şiirler ("1001 gece"); davul (tabl), seramik gövdeli davul (darabuka), pirinç (zummara, mizmar) ve yaylı (urgul, salamiya, rebab) enstrümanlı bir orkestra eşliğinde şarkı ve danslar. Halk lubok ("halk resmi"), dokuma ve bir dizi diğer el sanatlarında geleneksel resimsel konular ve süs eşyaları korunur.

Mısır kültürünün ve yerel düzeninin özellikleri, modern Mısırlıların görünüşünde ve tavrında kendini gösterir  . Genellikle baksheesh (bahşişler) için çalışan "yardımcılar" veya mallarını akıllıca turistlere empoze eden doğulu tüccarlar vardır. Aynı zamanda, Mısırlıların çoğu, rahat bir tavır ve aktif karşılıklı yardımlaşma ile karakterizedir.

Deniz seferleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Mısırlılar deniz seferlerini ilk yapanlardı. 2500 civarında NS. Kızıldeniz'i yüzerek geçtiler . 1500 civarında NS. adasını keşfettiler.

Edebiyat[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Mısır'dan Ayru F. Fellahi. M., 1954
  • Vasiliev A.M. Mısır ve Mısırlılar. M., 1986.
  • Kobishanov T. Yu Arap-Osmanlı dünyasındaki Hristiyan toplulukları (XVII - XIX yüzyılın ilk üçte biri) M., 2003
  • Lane E. W. XIX yüzyılın ilk yarısında Mısırlıların görgü ve gelenekleri. M., 1982
  • Ammar H. Bir Mısır Köyünde Büyüyor. L., 1954
  1. ^ والاحصاء, الجهاز المركزى للتعبئة العامة. "الجهاز المركزى للتعبئة العامة والاحصاء". msrintranet.capmas.gov.eg. 1 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  2. ^ a b c Wahba, Jackline. A Study of Egyptian Return Migrants 29 Haziran 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. February 2011.
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 20 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2012. 
  4. ^ Wallace, Bruce (January 4, 2013). "Amid Instability In Egypt, Coptic Christians Flee To U.S.". Retrieved 18 April 2013.
  5. ^ "UK census". 27 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2012. 
  6. ^ Kapiszewski, Andrzej. United Nations Report on International Migration and Development 31 Temmuz 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. May 22, 2006.
  7. ^ Saad, Rasha, Eric Silverman. An unlikely homeland 4 Ağustos 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Al-Ahram Weekly. 1–7 September 2005.
  8. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Kasım 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2012. 
  9. ^ "The Egyptian Community in Australia". 8 Şubat 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2012. 
  10. ^ "Arşivlenmiş kopya". 16 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2012. 
  11. ^ https://www.insamer.com/tr/ulke-profili-misir/#:~:text=Bu%20bak%C4%B1mdan%20M%C4%B1s%C4%B1r%2C%20d%C3%BCnyada%20en,Malik%C3%AElik%20de%20yayg%C4%B1n%20olarak%20g%C3%B6r%C3%BClmektedir 15 Temmuz 2023 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi..
  12. ^ "Arşivlenmiş kopya". 15 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2023. 


İsminin Anlamı Nedir? Kategorisinden Haberler


  • Mısırlı İsminin Anlamı Nedir? Nedir?:Mısırlı İsminin Anlamı Nedir? Nedir?
  • Mısırlı İsminin Anlamı Nedir? İsminin Anlamı:Mısırlı İsminin Anlamı Nedir? İsminin Anlamı
  • Mısırlı İsminin Anlamı Nedir? İsminin İstatistikleri:Mısırlı İsminin Anlamı Nedir? İsminin İstatistikleri
  • Mısırlı İsminin Anlamı Nedir? İsminin Analizi:Mısırlı İsminin Anlamı Nedir? İsminin Analizi

Boda boda, Snohomish County, Washington, Alameda, Kaliforniya, Tourriers, Neritopsina, Tanzimat, François Rebsamen, NGC 6239, Çağıl, Kızıltepe, 1830lar, Theridion kauaiense, Ahmed Shobair, Héctor Cúper, 14. Altın Portakal Film Festivali, Progradungula, Elektronik spor, Solanum gundlachii, Carabus hybridus, Avrupa Yeşiller Partisi, 1824, San Felices de Buelna, Hominoidlerin evrimi, Sinan Ateş cinayeti, Aşağısazlıca, Hekimhan, Solanum contumazaense, Zsolt Tamási, Albertinia, Tower Hamlets, Adile Sultan Mektebi, El Ariş, Sokak Kavgacısı, Refakat gemisi, Landsknecht, Welland, Worcestershire, İsmail Baha Sürelsan, Jürgen Wagner, 1820, Maldivlerde sansür, Matt ORiley, 1820ler, Marilyn Maxwell, Kutluşahlar Beyliği, 1981 Başbakanlık Kupası, Raymond v. Raymond, Akialoa, Carabus mecynodes, Kore tarihi, Akılcı, Aktif karbon, Palosco, Frilsham, 1987 Football League Cup Finali, Philodromus maculatovittatus, NGC 3067, Hüsam Ebu Salih, Afraflacilla zuluensis, Volodimir Troşkin, Karayip resif köpekbalığı, Mas Que Nada, ATC kodu A01, E Spor, Éric Di Meco, Termodinamiğin ikinci kanunu, 1815 Tambora Dağı patlaması, Merkez Cephesi, Türkiyedeki Çerkesler, Çekya kadın millî hentbol takımı, Javier Muñoz Mustafá, Manas Üniversitesi, Ortaköy, Koyulhisar, Raise Your Voice, Uluslararası Felsefe Olimpiyatı, Sakarya Fırat karakterleri listesi, Trochosa melloi, Köstendil (il), İbrahim Zafur, Rhinocerotinae, Mohammed Houmane, Hassall, Uygur mimarisi, İSMEK, Nelson Rockefeller, Kappa Orionis, Liliya Shobukhova, Barakamon, Erhan Arıklı, Alternatif oy, Malezya başbakanı, 1812 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimleri, Mark Lyall Grant, Epaminondos, Ancus Marcius, Scytodes nigristernis, Jonathan Rosenbaum, Cuzznz, Pedometre, ESpor, Kalde, 1810lar, Girolamo Savonarola,
Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?,