Lilibet Mountbatten-Windsor Kimdir?

Lilibet Mountbatten-Windsor Kimdir?

Lilibet Mountbatten-Windsor Kimdir? Lilibet Mountbatten-Windsor Kaç Yaşında? Lilibet Mountbatten-Windsor Nereli Lilibet Mountbatten-Windsor Anlamı Nedir? Lilibet Mountbatten-Windsor Boyu Kaç Lilibet Mountbatten-Windsor Kaç Kilo Lilibet Mountbatten-Windsor Doğum Tarihi Lilibet Mountbatten-Windsor Ne Demektir?

Lilibet Mountbatten-Windsor Kimdir?, Lilibet Mountbatten-Windsor Kaç Yaşında?, Lilibet Mountbatten-Windsor Nereli, Lilibet Mountbatten-Windsor Anlamı Nedir?, Lilibet Mountbatten-Windsor Boyu Kaç, Lilibet Mountbatten-Windsor Kaç Kilo, Lilibet Mountbatten-Windsor Doğum Tarihi, Lilibet Mountbatten-Windsor Ne Demektir?

Lilibet Mountbatten-Windsor Kimdir?

Lilibet (Sussex prensesi)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Lilibet Mountbatten-Windsor sayfasından yönlendirildi)
Prenses Lilibet
DoğumLilibet Diana Mountbatten-Windsor
4 Haziran 2021 (2 yaşında)
Santa Barbara Cottage Hastanesi, Kaliforniya, Amerika Birleşik Devletleri
Vatandaşlık
Ebeveyn(ler)
Akraba(lar)

Sussex Prensesi Lilibet (Lilibet Diana, 4 Haziran 2021), Sussex Dükü Prens Harry ve Sussex Düşesi Meghan'ın kızı, III. Charles'ın torunu ve Kraliçe II. Elizabeth'in torun çocuğu. Birleşik Krallık taht sıralamasında 7. sıradadır. Lilibet, 4 Haziran 2021'de Santa Barbara'daki Santa Barbara Cottage Hastanesi'nde dünyaya gelmiştir.[1]

Doğum, aile ve bebeklik[değiştir | kaynağı değiştir]

Doğumu ve ismi iki gün sonra açıklandı. Adını, ailesi tarafından "Lilibet" olarak adlandırılan büyük büyükannesi Kraliçe II. Elizabeth'in ve babaannesi Galler Prensesi Diana'dan almıştır. Takma adı "Lili".  Archie adında bir ağabeyi var.

Mountbatten-Windsor, İngiliz kraliyet ailesinden baba tarafından iner ve Afrika ve Avrupa anne soyuna sahip karışık ırk atalarına sahiptir.  Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık çifte vatandaşlığına sahiptir.  Windsor Kalesi'nin Ev Parkı'ndaki Frogmore Kulübesi, Birleşik Krallık'taki Sussex Dükü ve Düşesi'nin resmi konutu olsa da, aile öncelikle Montecito, California'da ikamet ediyor.

Aralık 2021'de Lilibet Mountbatten-Windsor'un ilk fotoğrafı ailesinden bir Noel kartı olarak halka yayınlandı.

Lilibet Mountbatten-Windsor, büyük büyükannesi Kraliçe II. Elizabeth ve daha sonra Galler Prensi olan büyükbabası Kral III. Charles ile ilk kez yüz yüze, aile Haziran 2022'de II. Elizabeth'in Platinum Jübilesi için Londra'ya gittiğinde tanıştı.

Unvanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 6 Mayıs 2019 - 9 Mart 2023: Lilibet Mountbatten-Windsor
  • 9 Mart 2023 - Günümüz: Kraliyet Altesleri Sussex’den Prenses Lilibet

Lilibeth'e annesi ve babasının isteği üzerine herhangi bir unvan verilmedi. Ebeveynlerinin isteği doğrultusunda bebeğe "Lilibet Mountbatten-Windsor" isminin verildiği açıklandı.[2][3] 9 Mart 2023'te Kardeşi Archie ile Prenses ve Prens olarak adlandırılmaya başladı.[4]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Dünyanın konuştuğu çiftten haber var! İkinci çocukları doğdu". Milliyet. 6 Haziran 2021. 7 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2021. 
  2. ^ Son kraliyet bebeğiyle bozulan 5 Buckingham geleneği. INDEPENDENT Türkçe. 9 Mayıs 2019. Erişim tarihi: 17 Mart 2020
  3. ^ Furness, Hannah (6 Mayıs 2019). "Royal baby: Prince Harry says birth of son is 'the most amazing experience' as world waits for first sighting". The Telegraph. 7 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Aralık 2020. 
  4. ^ "Harry ve Meghan'ın çocukları resmen prens ve prenses oldu". www.sozcu.com.tr. 9 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2023. 
Lilibet (Sussex prensesi)
Doğumu: 4 Haziran 2021
Veraset sıralamaları
Önce gelen
Archie Mountbatten-Windsor
Britanya taht sıralaması
7. sırada
Sonra gelen
York Dükü


Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Lilibet Mountbatten-Windsor Kimdir? Kimdir?:Lilibet Mountbatten-Windsor Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Lilibet Mountbatten-Windsor Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Lilibet Mountbatten-Windsor Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Lilibet Mountbatten-Windsor Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Lilibet Mountbatten-Windsor Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Lilibet Mountbatten-Windsor Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Lilibet Mountbatten-Windsor Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Lilibet Mountbatten-Windsor Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Lilibet Mountbatten-Windsor Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Lilibet Mountbatten-Windsor Kimdir? Kaç Yaşında?:Lilibet Mountbatten-Windsor Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Lilibet Mountbatten-Windsor Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Lilibet Mountbatten-Windsor Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Lilibet Mountbatten-Windsor Kimdir? Nereli?:Lilibet Mountbatten-Windsor Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Lilibet Mountbatten-Windsor Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Lilibet Mountbatten-Windsor Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Lilibet Mountbatten-Windsor Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Senfonik rock, S1mple, Markovnikov kuralı, Zeyid, WWF Intercontinental Championship, ISBN, Erdoğan Yılmaz, Kolajen, Ip Man 3, Abdulali Çengiz, Erdoğan Tokol, Kaptan (film), Erdoğan Seren, Tom Kite, Gonçalo Guedes, Nergis Çorakçı, Arılık, Nellee Hooper, Güney Afrika Ulusal Marşı, Erdoğan İzgi, Vahan Papazyan, Chad Franscoviak, Dallas Austin, Erdoğan Yazıcı, Leuciscus, Raekwon, Denis OHare, Run DMC, Mediakraft Türkiye, 2017 Türkiye anayasa değişikliği referandumu anketleri, Bipolar duygudurum bozukluğu, Deng humması, Diabet, Hiponatremi, Tosya, Advers etki, Bulimiya nervoza, Tonsilit, İyd El Farsi, Manik atak, Tüberküloz, Kemik erimesi, Drogön Chögyal Phagpa, Cüzzam, Dang humması, Martina Hingis, Hepatit C, Phagspa yazısı, Gerenzano, Apandisit, Anton Bruckner, Cri du chat, Alzheimer hastalığı, Erdenet, Karak (gemi), Akşın, Diabetes mellitus, Poliüri, Dead Kennedys, Verem, Anoreksiya nervoza, Erdem Acar, Klinik depresyon, Bronşektazi, Lepra, Kulakçık, Hello Kitty, MUMPS, Asperger sendromu, Hepatit B, Epistaksis, Ulahça, Erkek Ali, Erdebil Köşkü, Fotoğraf plakası, Fier, Turner sendromu, Genital siğil, Gestasyonel diyabet, Bel soğukluğu, Aort Stenozu, 2018 Gerry Weber Açık, Erdal Tosun, Pixar, Nörofibromatoz, Kistik fibrozis, Ateroskleroz, Akciğer kanserleri, Bunama, Halikarnas Mozolesi, Çeltek, Sivas, Erdal Güneş, Tekin Kurtuluş, Hepatit A, Kabakulak, Baş ağrısı, Ekokardiyografi, Pana Film, Multipl skleroz, Kolera,
Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?,