80. Akademi Ödülleri

80. Akademi Ödülleri

80. Akademi Ödülleri
80. Akademi Ödülleri Kelimesinin Anlamı Nedir? 80. Akademi Ödülleri Kelimesinin Anlamı Ne demek? , 80. Akademi Ödülleri Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı
Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:
80. Akademi Ödülleri - Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek 80. Akademi Ödülleri - Oranlamak 80. Akademi Ödülleri - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı
80. Akademi Ödülleri - Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.
80. Akademi Ödülleri - Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! 80. Akademi Ödülleri - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler
 - dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek
 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

80. Akademi Ödülleri
80. Akademi Ödülleri Nedir? 80. Akademi Ödülleri Ne demek? , 80. Akademi Ödülleri Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
80. Akademi Ödülleri
80. Akademi Ödülleri Kelimesinin Anlamı? 80. Akademi Ödülleri Ne Demek? 80. Akademi Ödülleri Ne Demektir? ,80. Akademi Ödülleri Analizi?
80. Akademi Ödülleri
80. Akademi Ödülleri Anlamı Nedir? 80. Akademi Ödülleri Ne Demektir?, 80. Akademi Ödülleri Açıklaması Nedir? , 80. Akademi Ödülleri Cevabı Nedir? , 80. Akademi Ödülleri Kelimesinin Anlamı?

80. Akademi Ödülleri

80. Akademi Ödülleri

Vikipedi, özgür ansiklopedi
80. Akademi Ödülleri
YerKodak Theatre
Hollywood, Los Angeles, Kaliforniya
TarihPazar, Şubat 24, 2008
Kırmızı Halı
sunucuları
Samantha Harris
Regis Philbin[1]
Shaun Robinson
Sunucu(lar)Jon Stewart
YapımcıGil Cates
YönetmenLouis J. Horvitz[2]
Akılda Kalanlar
En İyi FilmNo Country for Old Men
En Fazla Dalda
Ödül Alan
No Country for Old Men (4)
En Fazla Dalda
Aday Olan
No Country for Old Men
& There Will Be Blood (8)
Televizyon Yayını
YayınABC
Yayın süresi3 Saat, 21 Dakika[3]
İzleyici oranı31.76 Milyon
%18.66
 < 79. Akademi Ödülleri 81. > 

80. Akademi Ödülleri 24 Şubat 2008'de, Hollywood, Kaliforniya'da Kodak Tiyatrosunda yapılmış olan ödül töreni. Kodak Tiyatrosunda yedinci kez düzenlenen töreni Amerika'da 2014'e kadar anlaşması bulunan ABC kanalı 33. kez yayınladl ve töreni ikinci defa Jon Stewart sundu.[4][5]

Adaylar 22 Ocak 2008'de Akademi başkanı Sid Ganis ve Oscar sahibi oyuncu Kathy Bates tarafından Samuel Goldwyn Theater'da açıklandı. 8 dalda ödüle aday gösterilen İhtiyarlara Yer Yok ve Kan Dökülecek en fazla dalda aday gösterilen filmler oldu. Onları, 7 dalda aday olan Kefaret ve Michael Clayton izledi. Aday gösterildiği 8 Oscar'ın 4'ünü kazanan İhtiyarlara Yer Yok (No Country for Old Men) gecede en fazla ödül alan film olmuştur. Onu 3 ödül alan The Bourne Ultimatum filmi izlemiştir. Akademi Onur Ödülü'nü ise Robert F. Boyle almıştır.

Adaylar[değiştir | kaynağı değiştir]

Roger Deakins The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford ve İhtiyarlara Yer Yok filmleri ile 2007 yılının görüntü yönetimi dalındaki Oscarında iki farklı filmle iki farklı adaylık elde etti.

Oyuncu Cate Blanchett En İyi Kadın Oyuncu (Elizabeth: The Golden Age) ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (I'm Not There) ile iki farklı kategoride, iki farklı filmle Oscar'a aday olmayı başardı. Oyuncu Oscar tarihinde aynı yılda başrol ve yardımcı rol kategorilerinin ikisine birden aday olma başarısını gösteren 11. oyuncu oldu. Bunu başarabilen diğer oyuncular Fay Bainter, Teresa Wright, Barry Fitzgerald (aynı filmdeki aynı rolleri ile) Sigourney Weaver, Jessica Lange, Al Pacino, Emma Thompson, Holly Hunter, Julianne Moore ve Jamie Foxx'dur.

Blanchett aynı zamanda daha önce Oscar'a aday gösterildiği rolünü (1998'de Elizabeth filminde I. Elizabeth) tekrarlayarak (2007 yılında Elizabeth: Altın Çağ) tekrar Oscar'a aday gösterilmeyi başaran 5 oyuncudan biridir. Bunu başarabilen diğer oyuncular ise, Bing Crosby (Going My Way ve The Bells of St. Mary's), Paul Newman (The Hustler ve The Color of Money), Peter O'Toole (Henry II rolüyle Becket ve The Lion in Winter) ve Al Pacino'dur. (Michael Corleone rolüyle The Godfather ve The Godfather: Part II)

Cate Blanchett I'm Not There filmiyle Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar'a aday gösterilmiş ve karşı cinsi oynayıp Oscar'a aday olmuş 2. oyuncu oldu. (İlk oyuncu ise 1983'te En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazanan Linda Hunt'dur.)

Ellen Page 20 yaş ve 335 günlük iken Juno ile oscar'a aday gösterildi. Page, Akademi tarihinde en iyi kadın oyuncu dalında Oscar'a en genç aday olmuş 4. isim olmayı başardı.

Saoirse Ronan 13 yaş 285 günlük iken Yardımcı Kadın Oyuncu Oscarı'na aday gösterildi ve bu kategoride ödüle en genç aday gösterilmiş 7. kişi oldu.

Jason Reitman 30 yaş 95 günlük iken en iyi yönetmen oscarı'na aday gösterildi ve bu kategoride ödüle en genç aday gösterilmiş 7. kişi olmuştur.

Hal Holbrook 82 yaş 339 günlük iken Yardımcı Erkek Oyuncu Oscarı'na aday gösterildi ve bu kategoride ödüle aday gösterilmiş en yaşlı kişi oldu. Önceki rekor 82 yaş 49 gün ile Ralph Richardson'a aitti.

Ruby Dee 83 yaş 87 günlük iken Yardımcı Kadın Oyuncu Oscarı'na aday gösterildi ve bu kategoride ödüle en yaşlı aday gösterilmiş 2. kişi oldu.

En iyi makyaj dalında aday gösterilmiş Norbit filmi birçok dalda (yılın en kötülerine verilen) Razzie ödüllerine de aday gösterildi.

En İyi Film[değiştir | kaynağı değiştir]

En İyi Yönetmen[değiştir | kaynağı değiştir]

En İyi Özgün Senaryo[değiştir | kaynağı değiştir]

En İyi Uyarlama Senaryo[değiştir | kaynağı değiştir]

En İyi Animasyon Film[değiştir | kaynağı değiştir]

En İyi Erkek Oyuncu[değiştir | kaynağı değiştir]

En İyi Kadın Oyuncu[değiştir | kaynağı değiştir]

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu[değiştir | kaynağı değiştir]

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu[değiştir | kaynağı değiştir]

En İyi Sinematografi (görüntü yönetimi)[değiştir | kaynağı değiştir]

En İyi Sanat Yönetimi[değiştir | kaynağı değiştir]

En İyi Kostüm Tasarımı[değiştir | kaynağı değiştir]

En İyi Belgesel Film[değiştir | kaynağı değiştir]

En İyi Kurgu[değiştir | kaynağı değiştir]

En İyi Makyaj[değiştir | kaynağı değiştir]

En İyi Film Müziği[değiştir | kaynağı değiştir]

En İyi Şarkı[değiştir | kaynağı değiştir]

En İyi Görsel Efekt[değiştir | kaynağı değiştir]

Yabancı dilde En İyi Film[değiştir | kaynağı değiştir]

En İyi Ses Kurgusu[değiştir | kaynağı değiştir]

En İyi Ses Miksajı[değiştir | kaynağı değiştir]

80. Akademi Ödülleri zaman çizelgesi[değiştir | kaynağı değiştir]

22 Mart, 2007'de açıklandığı üzere [6]
Tarih
3 Aralık 2007, Pazartesi Resmî film adaylık formlarının son veriliş tarihi.
26 Aralık 2007, Çarşamba Oy pusulaları postaya verildi.
12 Ocak 2008, Cumartesi Oylama kapanır
22 Ocak 2008, Salı Adayların açıklanması
30 Ocak 2008, Çarşamba Son oy pusulaları postaya verilir.
4 Şubat 2008, Pazartesi Oscar adaylarının katıldığı bir öğle yemeği düzenlenir.
9 Şubat 2008, Cumartesi Teknik ödüllerin sunumu
19 Şubat 2008 Salı Son oylamalarda kapanır
24 Şubat 2008, Pazar 80. Akademi Ödülleri töreni

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "9 Regis Philbin to Host Oscar's Red Carpet Show". 11 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Louis J. Horvitz to direct 80th Annual Academy Awards". 11 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ Lowry, Brian (24 Şubat 2008). "The 80th Annual Academy Awards -- From Your Couch". Variety. 16 Mart 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ "ABC and Academy Extend Oscar Telecast Agreement". Academy of Motion Picture Arts and Sciences. 7 Şubat 2005. 2 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2007. 
  5. ^ "Oscar'ı Jon Stewart sunacak". NTV.com. 20 Eylül 2007. 16 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Eylül 2007. 
  6. ^ "80th Annual Academy Awards: General Timeline". Academy of Motion Picture Arts and Sciences. 26 Ekim 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2007. 


Güncel Konu ve İçerikler Kategorisinden Haberler

Mukan Kağan, Pepsi Max, Suavi Eren, Cummersdale, Milot, Arnavutluk, Thomas Vincensini, Bulgaristanlı Doroteya, Biyolojinin ana hatları, Süleyman Sami Kepenek, Ghislain Printant, Network, Incheon United FC, Kırım hanları listesi, Parenteral beslenme, MTV Avrupa Müzik Ödülleri 2009, Yasuyuki Konno, Tentenin Maceraları, Kuzey Kore arması, Pardosa pseudolaevitarsis, Geppetto, Suudi Arabistan Ulusal Muhafızları, Fiat Siena, Ludhiana, Melankolia Müzik, Mauricio Lemos, São Tomé ve Príncipe devlet başkanları listesi, Circuit of the Americas, Zekeriya Akçam, Balaban, Uzunköprü, Kıbrıs Harekâtı, Kbaada, Onüç Fabrika, İsim, Hercules (Marvel Comics), İtalyan, Samanyolu (dizi), İşim, 2008 FIVB Dünya Grand Prix, Asri, Haliliye, Ajanta Mağaraları, Bermuda millî futbol takımı, Dezenfeksiyon, Mariah Carey, 1618, Caserta, Lloyd Isgrove, Diego (1985 doğumlu futbolcu), Ahmet Fetgeri Aşeni, Angel bölümleri listesi, Trabzon tramvayı, Mehmet Yılmaz, Ehime, Huawei, Huainan, Cenanizade Mehmed Kadri Paşa, Melanerpes chrysogenys, Büyük Marsilya Vebası, José Cid, Janti, Whicham, 2021 yılı ölüm listesi, Als het om de liefde gaat, 2014 Billboard 200 bir numaralı albümler listesi (ABD), Can Altıntığ, Bojan Jorgačević, 1964 İspanya Bisiklet Turu, İtil (şehir), Sovyetler Birliğinin Polonyayı işgali sırasında tecavüz, Sarıyahşi, Opsiyon sözleşmesi, 2005 Brezilya Grand Prix, Gökten İnen Melek, Navarra Krallığı, Rieti ili, Valeria Golino, Adam Levine, Dürümlü Katliamı, Bad (albüm), Mu (Zhou), İkinci İstanbul Konsili, Bozkurt, Konak, Masyaf Kalesi, Zerrindeşt şehristanı, Bruce McLaren, Amares, Southern Football League, İnternet kültürü, İspirto, Savaştepe, Enver Yücel, Bansko, Antienflamatuvar, Jackson County, Mississippi, Sonya Gandhi, Tagma (askeri), 1965 Erivan gösterileri, Kashiba, Ottmar Walter, Cüveynî, My Fair Lady,
Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?,