Yarılanma ömrü nedir?, Yarılanma ömrü anlamı nedir?, Yarılanma ömrü ne demektir?

Yarılanma ömrü Nedir?

Yarılanma ömrü Nedir?, Yarılanma ömrü Nerededir?, Yarılanma ömrü Hakkında Bilgi?, Yarılanma ömrü Analizi? Yarılanma ömrü ilgili Yarılanma ömrü ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Yarılanma ömrü ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Yarılanma ömrü Ne Anlama Gelir Yarılanma ömrü Anlamı Yarılanma ömrü Nedir Yarılanma ömrü Ne Anlam Taşır Yarılanma ömrü Neye İşarettir Yarılanma ömrü Tabiri Yarılanma ömrü Yorumu 

Yarılanma ömrü Kelimesi

Lütfen Yarılanma ömrü Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Yarılanma ömrü İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Yarılanma ömrü Kelimesinin Anlamı? Yarılanma ömrü Ne Demek? ,Yarılanma ömrü Ne Demektir? Yarılanma ömrü Ne Demektir? Yarılanma ömrü Analizi? , Yarılanma ömrü Anlamı Nedir?,Yarılanma ömrü Ne Demektir? , Yarılanma ömrü Açıklaması Nedir? ,Yarılanma ömrü Cevabı Nedir?,Yarılanma ömrü Kelimesinin Anlamı?,Yarılanma ömrü Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Yarılanma ömrü Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Yarılanma ömrü Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Yarılanma ömrü Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Yarılanma ömrü Kelimesinin Anlamı Nedir? Yarılanma ömrü Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Yarılanma ömrü Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Yarılanma ömrü Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Yarılanma ömrü - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Yarılanma ömrü

Yarılanma ömrü Nedir? Yarılanma ömrü Ne demek? , Yarılanma ömrü Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Yarılanma ömrü Kelimesinin Anlamı? Yarılanma ömrü Ne Demek? Yarılanma ömrü Ne Demektir? ,Yarılanma ömrü Analizi? Yarılanma ömrü Anlamı Nedir? Yarılanma ömrü Ne Demektir?, Yarılanma ömrü Açıklaması Nedir? , Yarılanma ömrü Cevabı Nedir? , Yarılanma ömrü Kelimesinin Anlamı?






Yarılanma ömrü nedir?, Yarılanma ömrü anlamı nedir?, Yarılanma ömrü ne demektir?

Yarı ömür

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Yarılanma ömrü sayfasından yönlendirildi)

Yarı ömür, genel olarak, azalmakta olan bir maddenin baştaki miktarın yarısına düşmesi için gereken zaman. Bu zaman T1/2 olarak gösterilir. Birimi zaman birimidir. Yarı ömür kavramı özellikle radyoizotop denilen izotopların bozunma hesaplarında kullanılır.

İzotoplar[değiştir | kaynağı değiştir]

Doğadaki elementler çeşitli izotoplar halinde bulunurlar. Laboratuvarlarda üretilenlerle birlikte izotop sayısı 3100'ü geçer. Ancak bu izotoplardan sadece 256 tanesi kararlıdır. Kararlı izotop zaman içinde atomik yapısını değiştirmeyen izotop anlamına gelir. 2900'a yakın izotop ise kararsız izotoptur. Bu izotoplarda atom çekirdeğindeki parçacıklar zaman içinde bozunurlar yani değişikliğe uğrarlar. Bu sürece radyo aktivite denilir. Radyoaktiviteye genellikle çekirdekten dışarı elektron ya da nötrino gibi bir parçacığın yayınlanması eşlik ettiğinden, bu tür izotoplara radyoizotop da denilir.

Mesela, en hafif element olan hidrojenin üç izotopu vardır. En yaygın izotop olan 1H izotopunun çekirdeğinde bir proton vardır. Döteryum da denilen 2H izotopunun çekirdeğinde bir proton ve bir nötron, trityum denilen 3H izotopunun çekirdeğinde ise bir proton ve iki nötron bulunur. Kimyasal özellikler proton sayısı ile belirlendiğinden, çekirdek yapısındaki farka rağmen, her üç izotop da aynı element sayılır. Ne var ki, bu üç izotoptan 3H diğer ikisinden farklı olarak, radyoizotoptur. 3H bir elektron yayınlayarak bir helyum izotopuna (3He) dönüşür.

Radyoaktivite sürati[değiştir | kaynağı değiştir]

Her radyoizotopun bozunması, yani başka bir izotop haline gelişi farklı süratlerde olur. Kimi radyoizotoplar saniyenin milyonda biri içerisinde bozunurken, kimi radyo izotopların bozunması için milyonlarca, hatta milyarlarca yıl gerekir.

Gerçekte, bir radyoizotopun herhangi bir atomunun ne zaman değişim geçireceğini bilmek mümkün değildir. Ancak, değişim geçirme ihtimali bellidir. Bir deney tübündeki milyarlarca atom bir arada incelenerek, o izotopun bozunma sürati ölçülür. Deney tübünde radyoizotopa ait atom sayısı radyoaktivite sebebiyle sürekli olarak azalır. O izotopa ait atom sayısının yarıya indiği süreye yarı ömür denilir.

Burada dikkat edilmesi gereken şey, yarı ömür süresinin başlangıçtaki miktardan bağımsız oluşudur. Mesela, yarı ömür 1 saat ise, 4 kg. radyoizotop bir saat sonra 2 kg. a inecektir. Şayet başlangıçtaki miktar 2 kg ise, bu durumda 2 kg. radyo izotop bir saatte 1 kg. ye inecektir.

Matematiksel yaklaşım[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu örnekte yarı ömür 2 birimdir.

Yarı ömrü bilinen bir izotopun belli zaman aralığında, ne ölçüde bozunacağı hesaplanabilir. Hesabın en genel hali üsteldir. (kuvvetsel, exponential) t süre T yarı ömür ise,

Burada A kalan miktar, A0 başlangıçtaki miktar, exp üstel fonksiyon (e-αt), α ise bir katsayıdır. Bu katsayı şu şekilde hesaplanır;

α katsayısının eş değeri kullanılarak, kalan miktar şu şekilde de gösterilebilir:

Ancak, şayet süre yarı ömrün tam sayı katı ise, hiç üstel fonksiyon kullanmadan hesap yapmak ta mümkündür.n ile sürenin yarı ömrün kaç katı olduğunu ifade edilirse,

olduğundan,

Örnek[değiştir | kaynağı değiştir]

3H izotopunun yarı ömrü yaklaşık olarak 4500 gündür. 1000 μgr. 3H izotopundan 9000 gün, 13500 gün, 90000 gün, 6000 gün ve 2000 günde kaç μgr. kaldığı şu şekilde hesaplanır:

İlk 3 şıkkı için tam sayı yöntemi kullanılabilir.

9000 gün için, n= 9000/4500 = 2 ve

13500 gün için, n= 13500/4500 =3 ve

90000 gün için, n= 90000/4500=20 ve

Yukarıdaki örnekte, yarı ömrün 20 misli süre içinde, başlangıçtaki miktarın sadece milyonda birinin kaldığına dikkat edilmelidir.

6000 ve 2000 gün yarı ömrün tam sayı katı olmadığı için, bu yöntem kullanılamaz.

6000 gün için,

2000 gün için,

Başlangıçtaki miktar ve süre[değiştir | kaynağı değiştir]

Şayet 'yarı ömür'e geçen süre ve kalan miktar biliniyorsa başlangıçtaki miktar:

Şayet yarı ömür ile başlangıçtaki miktar ve kalan miktar biliniyorsa geçen süre:

Kullanım alanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Radyoaktif maddelerin yarılanma sürelerinin bilinmesinin iki yararlı pratik nedeni vardır. Bunlardan birincisi; yarılanma süresinin izotopun kararlılığını göstermesidir. Yarılanma süresinin artması izotopun kararlılığının arttığını gösterir. İkincisi ise; yarılanma süresi, teknolojide, örneğin makine yağlarının etkinliği radyoaktif izotop katılarak anlaşılabilir. Makine bir süre çalıştıktan sonra, yağdan örnek alınarak ne kadarının makine parçalarına yayıldığı, radyoaktif parçaların varlığından anlaşılır.

Jeolojide kayaların, kemiklerin ve sanat eserlerinin yaşları 238U/206Pb oranı veya 14C/12C oranı ölçülerek bulunabilir (radyokarbon metodu). 238U en son kararlı 206Pb izotopunu oluşturur. Dünyanın başlangıcında bu oran 0/1 ve bir yarılanma süresi sonunda (4,5 · 109 yıl) 1/1 alınarak bu kayaların yaşı yaklaşık olarak bulunabilir. Yeryüzündeki en yaşlı kayaların yaşı bu yöntemle 4,55 · 109 yıl olarak bulunmuştur. Uranyum içermeyen kayaların yaşı potasyum-argon yöntemiyle bulunur.

Bazı atom çekirdeklerin yarılanma süresi[değiştir | kaynağı değiştir]

Element İzotop Zaman
Uranyum 238U 4,46 milyar yıl
Plütonyum 239Pu 24.000 yıl
Karbon 14C 5730 yıl
Trityum 3H 12,36 yıl
Sezyum 137Cs 30 yıl
Radyum 236Ra 1622 yıl
Radon 222Rn 3,8 gün
Fransiyum 223Fr 22 dakika
Toryum 223Th 0,9 saniye
Polonyum 84Po 0,3 · 10−6 saniye

Karbon 14 yöntemi[değiştir | kaynağı değiştir]

Arkeolojide, tarihleme için 14C yöntemine başvurulur.

Atmosferde bulunan C02 gazının oranı insanların yaşadığı çağlar boyunca önemli ölçüde değişmemiştir. Bu gazın bileşenlerinden karbonun üç doğal izotopu vardır. Bu izotoplardan 14C bir radyoizotoptur. Gerçi bu izotopun derişimi sadece trilyonda bir dolaylarındadır. Ama, diğer birçok radyo izotopun aksine kozmik ışınlar sebebiyle, sürekli olarak üretildiğinden, bu oran zaman içinde değişmemektedir. Buna karşılık katı madde içindeki 14C izotopu 5730 yıllık bir yarı ömür ile bozunmaktadır. Bu sebepten, arkeolojik dönem fosilleri içindeki 14C derişimini atmosferdeki derişimle karşılaştırarak, canlının ne zaman öldüğü, hatta ürünün ne zaman üretildiği bulunabilir. Mesela bir cisim içindeki 14C oranı atmosferdekinin yarısı kadarsa, bu maddenin 5730 yıl önce, şayet atmosferdekinin dörtte biriyse 11460 yıl önce işlem gördüğü anlaşılır.


Yarılanma ömrü nedir?, Yarılanma ömrü anlamı nedir?, Yarılanma ömrü ne demektir? Nedir? :Yarılanma ömrü nedir?, Yarılanma ömrü anlamı nedir?, Yarılanma ömrü ne demektir? ile ilgili Yarılanma ömrü nedir?, Yarılanma ömrü anlamı nedir?, Yarılanma ömrü ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Yarılanma ömrü nedir?, Yarılanma ömrü anlamı nedir?, Yarılanma ömrü ne demektir? Ne Demektir? Yarılanma ömrü nedir?, Yarılanma ömrü anlamı nedir?, Yarılanma ömrü ne demektir? Açıklaması Nedir? Yarılanma ömrü nedir?, Yarılanma ömrü anlamı nedir?, Yarılanma ömrü ne demektir? Cevabı Nedir? Yarılanma ömrü nedir?, Yarılanma ömrü anlamı nedir?, Yarılanma ömrü ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Yarılanma ömrü nedir?, Yarılanma ömrü anlamı nedir?, Yarılanma ömrü ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Yarılanma ömrü nedir?, Yarılanma ömrü anlamı nedir?, Yarılanma ömrü ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Yarılanma ömrü nedir?, Yarılanma ömrü anlamı nedir?, Yarılanma ömrü ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Yarılanma ömrü nedir?, Yarılanma ömrü anlamı nedir?, Yarılanma ömrü ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Yarılanma ömrü nedir?, Yarılanma ömrü anlamı nedir?, Yarılanma ömrü ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Yarılanma ömrü nedir?, Yarılanma ömrü anlamı nedir?, Yarılanma ömrü ne demektir? Açıklaması? :Yarılanma ömrü nedir?, Yarılanma ömrü anlamı nedir?, Yarılanma ömrü ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Yarılanma ömrü nedir?, Yarılanma ömrü anlamı nedir?, Yarılanma ömrü ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Yarılanma ömrü nedir?, Yarılanma ömrü anlamı nedir?, Yarılanma ömrü ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Yarılanma ömrü nedir?, Yarılanma ömrü anlamı nedir?, Yarılanma ömrü ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Yarılanma ömrü nedir?, Yarılanma ömrü anlamı nedir?, Yarılanma ömrü ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Yarılanma ömrü nedir?, Yarılanma ömrü anlamı nedir?, Yarılanma ömrü ne demektir? Gerçek mi? :Yarılanma ömrü nedir?, Yarılanma ömrü anlamı nedir?, Yarılanma ömrü ne demektir? ile ilgili Yarılanma ömrü nedir?, Yarılanma ömrü anlamı nedir?, Yarılanma ömrü ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Yarılanma ömrü nedir?, Yarılanma ömrü anlamı nedir?, Yarılanma ömrü ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Yarılanma ömrü nedir?, Yarılanma ömrü anlamı nedir?, Yarılanma ömrü ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Yarılanma ömrü nedir?, Yarılanma ömrü anlamı nedir?, Yarılanma ömrü ne demektir? Hakkında? :Yarılanma ömrü nedir?, Yarılanma ömrü anlamı nedir?, Yarılanma ömrü ne demektir? ile ilgili Yarılanma ömrü nedir?, Yarılanma ömrü anlamı nedir?, Yarılanma ömrü ne demektir? burada bulabilirsiniz. Yarılanma ömrü nedir?, Yarılanma ömrü anlamı nedir?, Yarılanma ömrü ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Yarılanma ömrü nedir?, Yarılanma ömrü anlamı nedir?, Yarılanma ömrü ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Yarılanma ömrü nedir?, Yarılanma ömrü anlamı nedir?, Yarılanma ömrü ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
2006 Football League Cup Finali, Bilgi teknolojisi, Kenan Sönmez (1953 doğumlu siyasetçi), Zetti, Nil Deltası, Trabzonspor BK, Uzak Ufuklar, Japonya imparatorları listesi, Akeley, Buckinghamshire, Halk kostümü, Aslı Bekiroğlu, Servikal polip, Waltham Forest, Pirahmet, Gerze, PAE Skoda Ksanthi AO, Gotse Delchev, Adıgey Cumhuriyeti, Adigey Cumhuriyeti, Bijie, Muzbalığı İçin Mükemmel Bir Gün, Lionel Richie, Profilo AVM, Kapalı havza, Balıkesir Ulusal Fotoğraf Müzesi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Öngütler, Vukuat Var, Erkek sağlığı, Sonic Adventure 2, Can Kırıkları (dizi), Football Association of Norway, İnsanlığın tarih öncesinin zaman çizelgesi, Sky (şirket), Drown atağı, Japon İşaret Dili, Paulo Sérgio Rosa, Molla Mustafa Barzani, Dürrizade Abdullah Beyefendi, Hayırlı Olay, Kuzekonan, İç mimarlık, Ömercan İlyasoğlu, Babilin Asma Bahçeleri, Saarland, Yük, Yerküre, Dust Bowl, Aşağıkargalık, Innsbruck Üniversitesi, Haşhaşilerin Suikastine Uğrayan Kişilerin Listesi, NGC 6810, Medeni ve siyasi haklar, Ramazan bin Abdülmalik Stadyumu, Michael Levitt, Osman Bozkurt, NGC 5805, Kuzey Koredeki siyasi partiler listesi, Cheikh NDoye, MÖ 13. yüzyıl, NGC 169, Kastrato, Umurbey, Lapseki, Új név a régi ház falán, Köprügören, Yusufeli, Enstitü, Aras Ağalarov, 2019 Beşiktaş Jimnastik Kulübü Olağanüstü Kongresi, Güzelyurt, Kıbrıs, Necedat, Türkiyedeki denizcilik kazaları ve olayları listesi, Titus Maccius Plautus, Umut Meraş, Çon dilleri, Peygamber, Alexandre Negri, Miras, Merovenj Hanedanı, Korvet, 1921 Tour de France, 1. Türkiye Müzik Ödülleri, Roscommon County, Michigan, Çeçenistan Ulusal Müzesi, Galatasaray PAF, Tanju Özcan, Integrated Taxonomic Information System, Kiki Musampa, Perl, Wilson hastalığı, Albulena Muharebesi, Smith County, Mississippi, Ethem Yetkiner, Soy (evrim), Benthophilus, Langeneß, Farnham, Bilecikte 2007 Türkiye genel seçimleri, Morgan County, Ohio, Zühtü Durukan, Pavlusçuluk, Çiğli Hava Üssü,
Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?,