Uçak Gemisi nedir?, Uçak Gemisi anlamı nedir?, Uçak Gemisi ne demektir?

Uçak Gemisi Nedir?

Uçak Gemisi Nedir?, Uçak Gemisi Nerededir?, Uçak Gemisi Hakkında Bilgi?, Uçak Gemisi Analizi? Uçak Gemisi ilgili Uçak Gemisi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Uçak Gemisi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Uçak Gemisi Ne Anlama Gelir Uçak Gemisi Anlamı Uçak Gemisi Nedir Uçak Gemisi Ne Anlam Taşır Uçak Gemisi Neye İşarettir Uçak Gemisi Tabiri Uçak Gemisi Yorumu 

Uçak Gemisi Kelimesi

Lütfen Uçak Gemisi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Uçak Gemisi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Uçak Gemisi Kelimesinin Anlamı? Uçak Gemisi Ne Demek? ,Uçak Gemisi Ne Demektir? Uçak Gemisi Ne Demektir? Uçak Gemisi Analizi? , Uçak Gemisi Anlamı Nedir?,Uçak Gemisi Ne Demektir? , Uçak Gemisi Açıklaması Nedir? ,Uçak Gemisi Cevabı Nedir?,Uçak Gemisi Kelimesinin Anlamı?,Uçak Gemisi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Uçak Gemisi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Uçak Gemisi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Uçak Gemisi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Uçak Gemisi Kelimesinin Anlamı Nedir? Uçak Gemisi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Uçak Gemisi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Uçak Gemisi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Uçak Gemisi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Uçak Gemisi

Uçak Gemisi Nedir? Uçak Gemisi Ne demek? , Uçak Gemisi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Uçak Gemisi Kelimesinin Anlamı? Uçak Gemisi Ne Demek? Uçak Gemisi Ne Demektir? ,Uçak Gemisi Analizi? Uçak Gemisi Anlamı Nedir? Uçak Gemisi Ne Demektir?, Uçak Gemisi Açıklaması Nedir? , Uçak Gemisi Cevabı Nedir? , Uçak Gemisi Kelimesinin Anlamı?






Uçak Gemisi nedir?, Uçak Gemisi anlamı nedir?, Uçak Gemisi ne demektir?

Uçak gemisi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Uçak Gemisi sayfasından yönlendirildi)
Çeşitli tiplerde dört modern uçak gemisi -USS John C. Stennis, Charles de Gaulle (Fransa Donanması), USS John F. Kennedy, helikopter gemisi HMS Ocean- ve eskort gemileri, 2002

Uçak gemisi, tam boy bir uçuş güvertesi ve uçağın taşınması, devreye alınması, konuşlandırılması ve kurtarılması gibi olanaklarla donatılmış, açık deniz hava üssü görevi gören bir savaş gemisidir.[1] Uçak gemileri genellikle deniz kuvvetinin yerel üslere bağlı kalmadan hava gücünü dünya çapında yansıtmasına olanak sağladıkları için filonun hattıharp gemisi konumundadır. Yirminci yüzyılın başlarında ortaya çıkan uçak gemileri, balonları konuşlandırmak için kullanılan ahşap gemilerden; çok sayıda avcı uçağı, saldırı uçağı, helikopter ve diğer uçak türlerini taşıyan nükleer enerjili savaş gemilerine dönüştü. Uçak gemilerinden sabit kanatlı savaş helikopteri ve bombardıman uçakları gibi daha ağır uçaklar fırlatılmış olsa da bu uçaklar tekrar başarılı bir şekilde bir uçak gemisine iniş yapamadı. Diplomatik ve taktiksel gücü, hareketliliği, özerkliği ve araçlarının çeşitliliği ile uçak gemisi genellikle modern savaş filolarının merkezinde yer alır. Taktik veya stratejik olarak, bir filonun amiral gemisi rolündeki zırhlı gemilerin yerini aldı. En büyük avantajlarından biri, uluslararası sularda yelken açarak, herhangi bir toprak egemenliğine müdahale etmemesi ve böylece üçüncü taraf ülkelerden üst uçuş izni alma ihtiyacını ortadan kaldırması, uçakların sürelerini ve transit mesafelerini azaltması ve dolayısıyla muharebe bölgesinde bulunma süresini önemli ölçüde artırmasıdır. Yeniliklerin de sayesinde dron uçak gemileri de üretilmeye başlandı.

Genel Özellikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  •  Hız, uçak gemileri için önemli bir varlıktır, çünkü dünyanın herhangi bir yerine hızlı bir şekilde yerleştirilmeleri gerekir ve düşman kuvvetleri tarafından tespit ve hedeflenmeden kaçınmak için yeterince hızlı olmalıdır. Nükleer denizaltılardan kaçınmak için 30 deniz milinden daha hızlı olmalılar. 
  •   Uçak gemileri, çok fazla güverte odasına ihtiyaç duydukları için en büyük savaş gemileri arasındadır.
  •   Geleneksel olarak, bir uçak gemisinin en az güç projeksiyonu ve deniz kontrol görevleri yapabilen bir gemi olması gerekiyordu.
  •  Bir uçak gemisi hava muharebe grubunu verimli bir şekilde çalıştırılabilmelidir. Bu, sabit kanatlı jetlerin yanı sıra helikopterleri de ele alması gerektiği anlamına gelir. Bu, kısa kalkış / dikey iniş operasyonlarını desteklemek için tasarlanmış gemileri de içerir.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

USS Franklin uçak gemisi 19 Mart 1945 sabah saat 07.08'de Japon 5. Hava Filosu 762. Deniz Hava birliğine bağlı bombardıman uçağı "Ginga" tarafından bombalandı. (2.600 kişilik mürettebattan 762'si öldü ve 265'i yaralandı.)

1900'lü yıllarda Wright kardeşlerin insanlı uçuşu keşfetmelerinden kısa bir süre sonra uçaklar gittikçe önem kazanmışlardır. Her yeni savaş aleti gibi başlangıçta hor görülen bu aletler, kullanışlılıkları kanıtlandıktan sonra sürekli daha fazla önem kazanmışlardır.

Ancak uçakların inişi ve kalkışı için gereken pistlerin sadece karada olması kullanımlarını kısıtlıyor, komutanlar için sorun çıkartıyordu. Ayrıca uçaklar, gemiler için de bir sorundu. Hem uçakları taşıyabilmek hem de düşman gemilerine karşı kullanabilmek için uçak gemileri icat edildi.

I. Dünya Savaşı[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk uçak gemisi çalışmaları, I. Dünya Savaşı'ndan da eskiye dayanır. Çeşitli değişikliklere uğratılıp uçak gemisine dönüştürülen USS Pennsylvania'ya inen Eugene Ely böylelikle bir yeniliği gerçekleştirip tarihe geçiyordu (Kasım 1910).

Ancak ilk uçak gemisi unvanı HMS Ark Royal'a bahşedilmişti. Aslen bir ticaret gemisi olan bu gemi, USS Pennsylvania'da olduğu gibi çeşitli değişikliklere uğratılarak üzerine uçakların iniş ve kalkışlarını yapabileceği bir pist eklenmiştir. 1914'te denize inen bu gemi, I. Dünya Savaşında Çanakkale Cephesinde de bulunmuştur.

İlk uçak gemileri[değiştir | kaynağı değiştir]

II. Dünya Savaşı[değiştir | kaynağı değiştir]

Uçak gemileri, I. Dünya Savaşı'ndakinin aksine II. Dünya Savaşı'nda çok önemli bir rol oynamıştır. Genel kanıya göre uçak gemileri II. Dünya Savaşı'nın akışını tamamıyla değiştirmiştir. Şöyle ki, 1941 yılındaki sürpriz Japon baskını (Pearl Harbor Saldırısı olarak bilinir) 380 kadar uçağın saldırısı ile gerçekleşip Amerika Birleşik Devletleri'nin II. Dünya Savaşı'na müttefikler tarafında katılması ile güç dengesinin bir anda müttefikler tarafına doğru yönelmesine neden olmuştur. Pasifik Cephesi'nde Amerikan ordusu ile Japon ordusu savaşın sonuna kadar amansızca dövüşmüş, uçak gemileri ise şüphesiz en büyük rolü oynamıştır.

Nükleer Uçak Gemileri[değiştir | kaynağı değiştir]

II. Dünya Savaşı'nın bitimi ile dünya yeni daha önce olmamış bir şeyle, Soğuk Savaşla karşılaşmıştı. Nükleer enerjinin keşfi ile dünya denizlerinde yol alan gemilerin menzilleri 20-30 yıl boyunca hiç yakıt yenilemeden ilerleyebilecek kademeye getirilmişti. İlk nükleer uçak gemisi olan USS Enterprise, dünya denizlerinde Amerikan Donanması'nın göz bebeği olmuş, Sovyetler Birliği'ne karşı girişilen soğuk savaşta önemli bir psikolojik olarak üstünlük sağlamıştır.[2]

Günümüzde[değiştir | kaynağı değiştir]

  Günümüzde sabit kanatlı uçak gemileri işleten ülkeler (8)
  Günümüzde yalnızca helikopter gemileri işleten ülkeler (6)
  Geçmişte uçak gemisine sahip olan ülkeler (3)

Günümüzde uçak gemileri yeni bir kademeyle, Süper Uçak Gemileri kademesiyle denizlerde hakimiyetini sürdürmektedir. Başı çeken Amerika Birleşik Devletleri dâhil 10 ülke; bugün çeşitli boyutlarda uçak gemilerine sahiptir.

Amerika Birleşik Devletleri, birçok uçak gemisi filosunu dünyanın çeşitli denizlerinde konuşlandırmıştır (Bunlardan en bilineni Akdeniz'de konuşlu 6. Filo'dur).

Aktif kullanıcılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Farklı donanmalarda kullanılan uçak gemileri ve özellikleri.

Gelecek alımlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Birleşik Krallık Birleşik Krallık: Queen Elizabeth sınıfı 2 adet uçak gemisinin 2020'de hizmete girmesi planlanmıştır.[3]

Eski Kullanıcılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Günümüz uçak gemileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Aircraft carrier", Dictionary, Reference, 19 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi, erişim tarihi: 3 Ekim 2013 
  2. ^ "The Legacy of Ships Named Enterprise | The Sextant". usnhistory.navylive.dodlive.mil. 15 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2021. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 12 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Nisan 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Wikimedia Commons'ta Uçak gemisi ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunur.



Uçak Gemisi nedir?, Uçak Gemisi anlamı nedir?, Uçak Gemisi ne demektir? Nedir? :Uçak Gemisi nedir?, Uçak Gemisi anlamı nedir?, Uçak Gemisi ne demektir? ile ilgili Uçak Gemisi nedir?, Uçak Gemisi anlamı nedir?, Uçak Gemisi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Uçak Gemisi nedir?, Uçak Gemisi anlamı nedir?, Uçak Gemisi ne demektir? Ne Demektir? Uçak Gemisi nedir?, Uçak Gemisi anlamı nedir?, Uçak Gemisi ne demektir? Açıklaması Nedir? Uçak Gemisi nedir?, Uçak Gemisi anlamı nedir?, Uçak Gemisi ne demektir? Cevabı Nedir? Uçak Gemisi nedir?, Uçak Gemisi anlamı nedir?, Uçak Gemisi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Uçak Gemisi nedir?, Uçak Gemisi anlamı nedir?, Uçak Gemisi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Uçak Gemisi nedir?, Uçak Gemisi anlamı nedir?, Uçak Gemisi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Uçak Gemisi nedir?, Uçak Gemisi anlamı nedir?, Uçak Gemisi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Uçak Gemisi nedir?, Uçak Gemisi anlamı nedir?, Uçak Gemisi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Uçak Gemisi nedir?, Uçak Gemisi anlamı nedir?, Uçak Gemisi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Uçak Gemisi nedir?, Uçak Gemisi anlamı nedir?, Uçak Gemisi ne demektir? Açıklaması? :Uçak Gemisi nedir?, Uçak Gemisi anlamı nedir?, Uçak Gemisi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Uçak Gemisi nedir?, Uçak Gemisi anlamı nedir?, Uçak Gemisi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Uçak Gemisi nedir?, Uçak Gemisi anlamı nedir?, Uçak Gemisi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Uçak Gemisi nedir?, Uçak Gemisi anlamı nedir?, Uçak Gemisi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Uçak Gemisi nedir?, Uçak Gemisi anlamı nedir?, Uçak Gemisi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Uçak Gemisi nedir?, Uçak Gemisi anlamı nedir?, Uçak Gemisi ne demektir? Gerçek mi? :Uçak Gemisi nedir?, Uçak Gemisi anlamı nedir?, Uçak Gemisi ne demektir? ile ilgili Uçak Gemisi nedir?, Uçak Gemisi anlamı nedir?, Uçak Gemisi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Uçak Gemisi nedir?, Uçak Gemisi anlamı nedir?, Uçak Gemisi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Uçak Gemisi nedir?, Uçak Gemisi anlamı nedir?, Uçak Gemisi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Uçak Gemisi nedir?, Uçak Gemisi anlamı nedir?, Uçak Gemisi ne demektir? Hakkında? :Uçak Gemisi nedir?, Uçak Gemisi anlamı nedir?, Uçak Gemisi ne demektir? ile ilgili Uçak Gemisi nedir?, Uçak Gemisi anlamı nedir?, Uçak Gemisi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Uçak Gemisi nedir?, Uçak Gemisi anlamı nedir?, Uçak Gemisi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Uçak Gemisi nedir?, Uçak Gemisi anlamı nedir?, Uçak Gemisi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Uçak Gemisi nedir?, Uçak Gemisi anlamı nedir?, Uçak Gemisi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Halti dağı, Hertz (şirket), Forenza, FK Ventspils, Incredibad, Cemil Erhan, Jerry Cantrell, Henham, Zinaida Greceanîi, Gönülaldı, Eruh, En İyi Kostüm Tasarımı Akademi Ödülü, Üzüntü, Abdul Fatawu Dauda, Piper kraense, Warum es hunderttausend Sterne gibt, 1992’de sinema, Aspergillus nidulans, İsviçrede İslam, University of Newcastle upon Tyne, Hatayda 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, Match Point, Politecnico di Torino, I. Ali, Korsze, Sitokin fırtınası, Stoacılık, Hayao Miyazaki, AmbaCoin, Hızlı ve Öfkeli 7, João Goulart, Selimiye, Yenişehir, Selçuk Üniversitesi, Ürdün başbakanları listesi, Casalanguida, Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti, Lasse Svan Hansen, 2004 Yaz Olimpiyatlarında Türkiye, Ulu ağaçkakan, İltizam, Melinda Gordon, Celeus flavus, Mahinur Ergun, Unutma Beni bölümleri listesi, Rade Paprica, Picus awokera, David Pines, Niin kaunis on taivas, Pavel Filip, Picus rabieri, Yukarıdilimli, Viranşehir, What Now, Necmeddin Kazvini, One UI, Brennan Johnson, Picus viridis, Yedi Asılmışların Hikayesi, Oñati, Gonçalo Guedes, Sahilköy, Pazar, Fevzi Zemzem, Whats Another Year?, Locus Ödülü, 21. Akademi Ödülleri, Ahmet Bukan, NGC 1093, Charles Pasqua, Toyota Verso, Plajda, Dietrich Bonhoeffer, Berede, Küçük tarla kazı, Mirvarid Dilbazi, Ralph Fiennes, Kumkale, Solanum graveolens, Roslavl, D 696, Greta, Madrabaz Kvaçi, Gruyères, 30. Akademi Ödülleri, İmdb, IMDB, isı aktarımı, Isı aktarımı, Tomi Ungerer, Delphinus, Kenzaburo Oe, Emre Turan, Aşağıkarakısık, Carlos Slim, Büyük Selçuklu sultanları listesi, Wernher von Braun, Polen, Çarpma krateri, Danielle Mitterrand, Yuriy Borzakovskiy, Girdap galaksisi, Tubulidentata, I. Antigonos Monoftalmos,
Füzelâ Nedir?, İskandinav haçı Anlamı Nedir, İskandinav haçı Nasıl Oluştu, İskandinav haçı Tarihi, İskandinav haçı Renkleri, İskandinav haçı Tasarımı, Hüsmen Kırkpınar Kimdir?, Töreci Nedir?, Fütürolojik Nedir?, Mehmet Arpaci Kimdir?, Töre Dışı Nedir?, Fütursuz Nedir?, Belkıza İlter Kimdir?, Füsunkâr Nedir?, İkirenkli Anlamı Nedir, İkirenkli Nasıl Oluştu, İkirenkli Tarihi, İkirenkli Renkleri, İkirenkli Tasarımı, Osman Mutlu Kimdir?, Gülşah Sakar Kimdir?, Tozkoparan Nedir?, Fultaymlı Nedir?, Hülya Güreli Yolcubal Kimdir?, Ayşen Ece Kavas Kimdir?, Halit Yıldız Kimdir?, Totemsiz Nedir?, Frenolojik Nedir?, Bayrakbilim Anlamı Nedir, Bayrakbilim Nasıl Oluştu, Bayrakbilim Tarihi, Bayrakbilim Renkleri, Bayrakbilim Tasarımı, Totemli Nedir?, Hasan Yıldız Kimdir?, Selman Kösalı Kimdir?, Halil Bakış Kimdir?, Erdal Tektaş Kimdir?, Yukarı Volta bayrağı Anlamı Nedir, Yukarı Volta bayrağı Nasıl Oluştu, Yukarı Volta bayrağı Tarihi, Yukarı Volta bayrağı Renkleri, Yukarı Volta bayrağı Tasarımı, Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?,