Space Shuttle nedir?, Space Shuttle anlamı nedir?, Space Shuttle ne demektir?

Space Shuttle Nedir?

Space Shuttle Nedir?, Space Shuttle Nerededir?, Space Shuttle Hakkında Bilgi?, Space Shuttle Analizi? Space Shuttle ilgili Space Shuttle ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Space Shuttle ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Space Shuttle Ne Anlama Gelir Space Shuttle Anlamı Space Shuttle Nedir Space Shuttle Ne Anlam Taşır Space Shuttle Neye İşarettir Space Shuttle Tabiri Space Shuttle Yorumu 

Space Shuttle Kelimesi

Lütfen Space Shuttle Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Space Shuttle İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Space Shuttle Kelimesinin Anlamı? Space Shuttle Ne Demek? ,Space Shuttle Ne Demektir? Space Shuttle Ne Demektir? Space Shuttle Analizi? , Space Shuttle Anlamı Nedir?,Space Shuttle Ne Demektir? , Space Shuttle Açıklaması Nedir? ,Space Shuttle Cevabı Nedir?,Space Shuttle Kelimesinin Anlamı?,Space Shuttle Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Space Shuttle Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Space Shuttle Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Space Shuttle Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Space Shuttle Kelimesinin Anlamı Nedir? Space Shuttle Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Space Shuttle Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Space Shuttle Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Space Shuttle - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Space Shuttle

Space Shuttle Nedir? Space Shuttle Ne demek? , Space Shuttle Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Space Shuttle Kelimesinin Anlamı? Space Shuttle Ne Demek? Space Shuttle Ne Demektir? ,Space Shuttle Analizi? Space Shuttle Anlamı Nedir? Space Shuttle Ne Demektir?, Space Shuttle Açıklaması Nedir? , Space Shuttle Cevabı Nedir? , Space Shuttle Kelimesinin Anlamı?






Space Shuttle nedir?, Space Shuttle anlamı nedir?, Space Shuttle ne demektir?

Space Shuttle

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Space Shuttle
Discovery'nin, STS-120 göreviyle fırlatılışı
AmaçMürettebatlı yörüngeye fırlatma ve atmosfere yeniden giriş
Üretici
Menşei ülkeABD
Proje maliyeti211 milyar $ (2012)
Fırlatma başına maliyet450 milyon $ (2011)[1]
Boyut
Yükseklik56,1 m (184 ft)
Çap8,7 m (29 ft)
Ağırlık2.030.000 kg (4.480.000 lb)
Kademeler1,5[2]:126, 140
Kapasite
Alçak Dünya yörüngesi (LEO)
(204 km (127 mi)) için yük
Ağırlık27.500 kg (60.600 lb)
Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS)
(407 km (253 mi)) için yük
Ağırlık16.050 kg (35.380 lb)
Yer durağan aktarım yörüngesi (GTO) için yük
Ağırlık10.890 kg (24.010 lb) (Hareketsiz üst kademe)[3]
Jeostatik yörünge (GEO) için yük
Ağırlık2.270 kg (5.000 lb) Hareketsiz üst kademe ile[3]
Dünya, dönüş için yük
Ağırlık14.400 kg (31.700 lb)[4]
Fırlatma geçmişi
DurumHizmet dışı
Fırlatma yerleri
Toplam fırlatmalar135
Başarı(lar)133
Başarısızlık(lar)2
İlk uçuş12 Nisan 1981
Son uçuş21 Temmuz 2011
Ek motorlar – Katı roket güçlendiricisi
Ek motor sayısı2
Gücünü veren2 katı yakıtlı roket motoru
Maksimum itme kuvvetiHer biri deniz seviyesinde 13.000 kN (3.000.000 lbf), (2.650.000 kalkış)
Özgül itici kuvvet242 s (2,37 km/s)[5]
Yanma süresi124 saniye
YakıtKatı (amonyum perklorat kompozit yakıt)


Birinci kademe – Yörünge aracı + harici tank
Gücünü veren3 RS-25 (yörünge aracında bulunan)
Maksimum itme kuvveti5.250 kN (1.180.000 lbf) toplam, deniz seviyesinden kalkış[1]
Özgül itici kuvvet455 s (4,46 km/s)
Yanma süresi480 saniye
YakıtLH2 / LOX
Taşıdığı yolcu veya kargo türü
Uzay mekiği görevi
Uzay mekiği dönüşü
Uzay mekiği şeması
Uzay mekikleri.
STS-1 uzay mekiği
Uzay mekiği Atlantis, STS-27 görevine giderken, 2 Aralık 1988
Progam amblemi(ABD)

Space Shuttle, Space Shuttle programının bir parçası olarak NASA tarafından 1981-2011 yılları arasında faaliyet gösteren, kısmen yeniden kullanılabilir alçak Dünya yörüngesi uzay aracıdır. Amacı uzaya gönderilen aracın tekrar tekrar kullanılarak maliyetini azaltmaktı. Zira ABD Uzay Mekiği 120'den fazla uçuş yapmıştır. Fakat daha sonra yapılan araştırmalar tekrar kullanılabilir uzay mekiklerinin eski tip roketlere göre daha maliyetli olduğunu gösterdi. Bunun sebebi uzay mekiklerinin kullanıldıktan sonra uzun ve pahalı bakımlara ihtiyaç duymasıydı.

ABD uzay mekikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Uzay mekiğinin bölümleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Katı yakıt iticiler (Solid Rocket Booster's SRB)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bunlar yandaki resimde uzay mekiğinin iki yanında bulunan roketlerdir. Kalkışta kullanılırlar; çünkü kalkış sırasında ilk hareketin verilmesi için büyük bir itme gerekir ve bu da katı yakıtlı roketlerle yapılabilir. Roketler bırakıldıktan sonra baş kısımlarında bulunan paraşüt açılır ve yavaşça okyanusa düşerler. Okyanustan alınıp tekrar kullanılırlar. Üretildikleri yerden kara yoluyla Kennedy Hava Üssü'ne taşındıkları için parça şeklinde taşınırlar. İlk başta yedi olan parça sayısı fabrikada kaynak yapılmasıyla dörde düşer. Daha sonra üsse taşınan bu dört parça Lockheed firması tarafından birbirine monte edilir, kaynak gibi bir eritme işlemi yapılmaz.

Yakıt Sarnıcı (External Tank ET)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu da resimde kırmızı olarak görünen objedir. İçerisinde mekiğin belli bir hız ve yüksekliğe ulaşıncaya kadar kullandığı hidrojen bulunur. Mekik, atmosferden çıkıncaya ve yörüngeye oturma hızına gelinceye kadar kendi içindeki yakıtı kullanmaz. Hidrojen tankı roketler gibi tekrar kullanılmaz. Düştüğü yerde parçalanır.

Yörüngeci (orbiter)[değiştir | kaynağı değiştir]

Uzay mekiğinin kullanılma amacı sadece uydu taşımak değildir. Aynı zamanda içerisinde bulunan laboratuvarlarda yerçekimsiz ortamda deneyler yapılır. Ayrıca mekiklerin sıradan roketlere üstünlüğü uzaktan kumandalı kol ile kargosunda bulunan bir yükü istediği yüksekliğe bırakabilmesidir.

Ana Motorlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Uzay mekiklerinin 3 adet ana motoru vardır. Bunlar dış yakıt tankından gelen hidrojeni oksijen ile yakmaktadır ve uzay mekiğinin atmosferden çıkmasına yardımcı olmaktadır. Bugüne kadar tasarlanan en verimli motorlardır. Bir ana motorun ömrü 7 saattir ve her bir görevde yaklaşık 8 dakika kullanılırlar.

Ön kontrol iticileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Mekiği yörüngeye oturtmak için geri gitmesi gerektiğinde kullanılırlar.

Yıldız takipçisi (yıldızlara göre yön)[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıldızların yeri ve aralarındaki açı değişimine göre mekiğin uzaydaki yerini kesin bir şekilde belirler. Bir nevi pusuladır.

Uzaktan kumandalı kol[değiştir | kaynağı değiştir]

Mekiğin kargosunda bulunan uyduyu gereken yörüngeye taşıyan mekanik koldur.

Elevonlar (kanat parçaları)[değiştir | kaynağı değiştir]

Mekiğin Dünya'ya dönüşü sırasında yukarı aşağı hareketini sağlayan kanat parçalarıdır.

Dümen[değiştir | kaynağı değiştir]

Mekiğin Dünya'ya dönüşü sırasında sağ sol hareketini sağlayan parçadır.

Gövde flapları[değiştir | kaynağı değiştir]

Mekiğin Dünya'ya dönüşü sırasında gerektiğinde yavaşlamasını sağlayan (aerodinamik fren) parçadır.

Mekik uzaydaki görevini bitirdikten sonra normal bir uçak gibi yere iner. İndiği yerden büyük Boeing jetleriyle alınır ve tekrar fırlatma üssüne getirilir. Burada da büyük paletlerle fırlatma rampasına taşınır.

Son uçuş[değiştir | kaynağı değiştir]

ABD Uzay Mekikleri tasarımlarının hatalı olduğu ve güvenli olmadıkları gerekçesiyle eleştirilmiştir. Mekiklerde bir kaza durumunda personeli kurtaracak bir tahliye sistemi yoktur (bu sistem Soyuz, Apollo ve diğer insanlı uzayaraçlarında vardır). Hizmete alınan beş Uzay Mekiği'nden ikisi kazalar sonucunda yok olmuş ve personelleri hayatlarını kaybetmiştir. Bunun sonucunda Uzay Mekikleri, uzay tarihinin en riskli projesi halini almıştır. Bu nedenle yeni mekikler üretilmemekte olup, var olanlar 2012 yılından itibaren kullanımdan kaldırılmıştır.

Tipik uzay mekiği alt sistemleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yükseklik denetimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Uzay gemisi kendini doğru yönlendirebilmek ve dış torklara ve kuvvetlere gerektiği gibi yanıt verebilmek için yükseklik denetimi sistemine ihtiyaç duyar. Yükseklik denetimi alt sistemi, alıcılar ve harekete geçiriciler (aktüatör) ile birlikte denetim algoritmalarından oluşur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Kyle, Ed. "STS Data Sheet". spacelaunchreport.com. 7 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2018. 
  2. ^ Jenkins, Dennis R. (2001). Space Shuttle: The History of the National Space Transportation System. Voyageur Press. ISBN 978-0-9633974-5-4. 
  3. ^ a b "Inertial Upper Stage". Rocket and Space Technology. Kasım 2017. 7 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Haziran 2020. 
  4. ^ Woodcock, Gordon R. (1986). Space stations and platforms. Orbit Book co. ISBN 978-0-89464-001-8. Erişim tarihi: 17 Nisan 2012. 
  5. ^ Dunbar, Brian (5 Mart 2006). "Solid Rocket Boosters". NASA. 6 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2021. 

Space Shuttle nedir?, Space Shuttle anlamı nedir?, Space Shuttle ne demektir? Nedir? :Space Shuttle nedir?, Space Shuttle anlamı nedir?, Space Shuttle ne demektir? ile ilgili Space Shuttle nedir?, Space Shuttle anlamı nedir?, Space Shuttle ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Space Shuttle nedir?, Space Shuttle anlamı nedir?, Space Shuttle ne demektir? Ne Demektir? Space Shuttle nedir?, Space Shuttle anlamı nedir?, Space Shuttle ne demektir? Açıklaması Nedir? Space Shuttle nedir?, Space Shuttle anlamı nedir?, Space Shuttle ne demektir? Cevabı Nedir? Space Shuttle nedir?, Space Shuttle anlamı nedir?, Space Shuttle ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Space Shuttle nedir?, Space Shuttle anlamı nedir?, Space Shuttle ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Space Shuttle nedir?, Space Shuttle anlamı nedir?, Space Shuttle ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Space Shuttle nedir?, Space Shuttle anlamı nedir?, Space Shuttle ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Space Shuttle nedir?, Space Shuttle anlamı nedir?, Space Shuttle ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Space Shuttle nedir?, Space Shuttle anlamı nedir?, Space Shuttle ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Space Shuttle nedir?, Space Shuttle anlamı nedir?, Space Shuttle ne demektir? Açıklaması? :Space Shuttle nedir?, Space Shuttle anlamı nedir?, Space Shuttle ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Space Shuttle nedir?, Space Shuttle anlamı nedir?, Space Shuttle ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Space Shuttle nedir?, Space Shuttle anlamı nedir?, Space Shuttle ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Space Shuttle nedir?, Space Shuttle anlamı nedir?, Space Shuttle ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Space Shuttle nedir?, Space Shuttle anlamı nedir?, Space Shuttle ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Space Shuttle nedir?, Space Shuttle anlamı nedir?, Space Shuttle ne demektir? Gerçek mi? :Space Shuttle nedir?, Space Shuttle anlamı nedir?, Space Shuttle ne demektir? ile ilgili Space Shuttle nedir?, Space Shuttle anlamı nedir?, Space Shuttle ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Space Shuttle nedir?, Space Shuttle anlamı nedir?, Space Shuttle ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Space Shuttle nedir?, Space Shuttle anlamı nedir?, Space Shuttle ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Space Shuttle nedir?, Space Shuttle anlamı nedir?, Space Shuttle ne demektir? Hakkında? :Space Shuttle nedir?, Space Shuttle anlamı nedir?, Space Shuttle ne demektir? ile ilgili Space Shuttle nedir?, Space Shuttle anlamı nedir?, Space Shuttle ne demektir? burada bulabilirsiniz. Space Shuttle nedir?, Space Shuttle anlamı nedir?, Space Shuttle ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Space Shuttle nedir?, Space Shuttle anlamı nedir?, Space Shuttle ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Space Shuttle nedir?, Space Shuttle anlamı nedir?, Space Shuttle ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Hemofili, Sima, Helatiye, Klein Barkau, Fırıldak Ailesi karakterleri listesi, 1494, Klorlanmış hidrokarbonlar, Değiştirilemez jeton, Olga Nikolayevna Romanova, Düğün, Sedat Önal, Türkistan Aleviliği, Nehmten, Avicii, Perşembe, Çaycuma, Behram Zülaloğlu, Barsbek, Karl Köprüsü, Gerdekkaya, Alaca, Gündönümü, En İyi Açık Yayın Televizyon Dizisi Saturn Ödülü, İnegöl Kafkas Gençlikspor, İlirya İlleri, Barnaul, Marvin Gaye, Kezban Arca Batıbeki, Kurşun tetraoksit, Bönebüttel, Brezilya Futbol Konfederasyonu, İnkılapçılık, Andre Vergauwen Kupası, Razlık, Bob Newhart, Institut de Droit International, FK Teteks, Mehmet Tezkan, Yayla, Pasinler, Chambéry, Lehmkuhlen, Lies Greed Misery, Nick Frost, Safranbolulu İzzet Mehmed Paşa, Çaylak (film, 2003), Javier Irureta, Pachylobius, Wigston Parva, Asit caz, Tommy Docherty, Chapada da Natividade, Succession (TV dizisi), Mucheln, 2013 ND15, Meydan rutin hava raporu, NGC 395, Konya Büyükşehir Belediyesi, Steven Pinker, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı, Kurlandiya ve Semigalya Dükalığı, Stein (Probstei), Botan, Ringelmann ölçeği, Internet Protocol, II. Yuri, Amasra Kalesi, GameCube, Ruminant, Big (film), Schönberg, Asylum of the Daleks, Leyla Birlik, Anlam kayması, Schönkirchen, Audrey Flack, Haksız tahrik, Pascal (programlama dili), Ulleungdo, NSAİİ, Lijepa Tena, Milliyetçi terörizm, Kaina Yoshio, Bulgaristan Süper Kupası, Kompakt uzay, Türk Silahlı Kuvvetleri Hizmet Nişanı, Tepeköy, Çilimli, Nettelsee, Ercan Kesal, Gelfond sabiti, Koltuk Belası, Çukuriçi Höyüğü, Sezai Dıblan, Alva Myrdal, Altından Geçme, Sol bek, Azerbaycan Devlet Akademik Opera ve Bale Tiyatrosu, Josué (1979 doğumlu futbolcu), II. İvan (Bulgaristan), Patrick Bokanowski, Doğaçlama, Koloselilere Mektup, Luís Oliveira,
Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?,